|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do zrzucenia dużo jeszcze mamy! +80kg! Motywujemy się nawzajem!:) Dieta 1000 kc
Cytat:
Moja mama ma np. chorą tarczyce i przez to jest jej bardzo trudno schudnąć nawet głupi kilogram...idź się przebadaj lekarz najlepiej będzie wiedział jakie badania zrobić żeby wszystko się wyjaśniło
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do zrzucenia dużo jeszcze mamy! +80kg! Motywujemy się nawzajem!:) Dieta 1000 kc
Cytat:
Wcześniej 2 razy miałam wkładkę wewnątrzmaciczną (nie hormonalną), ale obie mi wypadły przez obfite miesiączki Myślałam o tarczycy, muszę koniecznie iść na badania.
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Nawet jeśli będziesz miała wyniki w normie - idź do endokrynologa. Ja jak badałam krew - wyniki były OK, ale lekarz ogólny odesłął mnie i tak do endokrynologa i... wyszło szydło z worka...
A ja dziś w Poznaniu - jak jesteście na etapie kupowania mebli - dziś został otwarty salon Meble Agata - w ten weekend mają duuuużo promocji - warto zajrzeć.
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze jakoś nam się tu towarzystwo wykrusza tyle dziewczyn na początku było a, teraz została nas zaledwie garstka pewnie się objadają i dlatego ich nie ma
Ja dziś robie w końcu ten sernik dietetyczny na zimno strasznie mi się słodkiego dziś chce i musze czymś to zaspokoić ![]() Menu: Iś: 2 cieniutkie kromki chlebka z soją + 1,5 berlinki IIś: 6 paluszków Obiad: Miseczka dania z wczorajszego dnia Podwieczorek: 6 orzeszków Zjem dziś jeszcze kawałek sernika i jakąś kanapke z serem żółtym i pomidorem ![]() Powoli wracam do sił po chorobie mam nadzieje że jutro już będę miała na tyle sił żeby choć troszke poćwiczyć
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Przed chwilą zajadałam się takim oto serniczkiem wiem że troche późno ale, dopiero mi stężał i nie mogłam się powstrzymać
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1317413616 p.s Jak ktoś chce przepis to chętnie się podziele
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Sorki ze tak długo sie nie oddzywałam ale byłam z dzieckiem w szpitalu... wczoraj dopiero wyszliśmy i dietki sie nie trzymałam bo nie miałam warunków...![]() Wiec zaczynam jeszcze raz...kolejny raz...
|
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie, tak jak Ci dziewczyny radzą- pomyśl o tym koniecznie i zrób badania. Jeśli wszystko będzie w porządku, będziemy myśleć nad innym powodem... A może pijesz za mało wody? To też czasem powoduje zatrzymanie się wagi...
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Poproszę, więc o przepis ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Cieszę się, że planujesz na nowo wróćić do diety, jesteś silną kobietą DZIEWCZYNY, GDZIE WY SIĘ PODZIEWACIE ?? czarnowlosa20 czarownica1 Gosia2011 natalkaa7522 youzefina gamonek arsenalfan26014 bonenka od Nova Ja polewkowo kasienka2607 agusia_264 ???
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-10-01 o 12:03 |
||
|
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ciągu troche ponad miesiąc leżeliśmy dwa razy... ogólnie 2 tygodnie spedziliśmy w szpitalu... jeszcze do końca nie jest dobrze i musimy siedzieć w domku a tu taka ładna pogoda za oknem...![]() A do dietki wracam, ale silna nie jestem... niestety
|
|
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz o chorobę nie trudno. Mnie samą coś od kilku dni chciało złapać, ale jakoś obeszłam to. No nic - pozostaje mi życzyć dużo zdrówka Jak to nie jesteś silna? Gdybyś nie była, rzuciłabyś dietę, ćwiczenia i powiedziała, że koniec z tym wszystkim... A Ty chcesz zacząć wszystko na nowo
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
|
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Przepis na galaretkowy-sernik trzy smakowy
![]() Składniki: -Mielony twaróg aksamitny dr.oetker półtłusty w wiaderku 500g -3 galaretki ja użyłam (poziomka,cytryna,agrest) Przygotowanie: Każdą galaretke rozpuścić w 250ml wrzątku (oczywiście osobno ) i poczekać aż, całkiem wystygną.Przygotować miske wyłożyć do niej 165g twarogu wlać galaretke i rozbełtać blenderem potem wlać to do jakiejś formy i wstawić do lodówki na około 20-25min aż, stężeje następnie powtórzyć czynności z dwoma kolejnymi galaretkami ![]() Wersja dla leniwych ![]() -500 g twarogu mielonego -3 galaretki o tym samym smaku 3 galaretki rozpuścić w 750ml wrzątku poczekać aż wystygną. Przygotować miske wyłożyć odrazu 500g twarogu wlać galaretki rozbełtać blenderem i wlać do naczynia potem wstawić do lodówki i czekać aż, stężeje ![]() p.s można dodać również pokrojone owoce Smacznego ! ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka życzy "ciocia" z wizażu ! ![]() Jesteś silna bo się nie poddałaś i wierze że tym razem Ci się uda Tylko uwierz w siebie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Zapraszam na mojego dietetycznego bloga
![]() http://dietetycznepoczynania.blox.pl/html
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Jula, lecę po składniki i chyba zrobię sobie wieczorem, żeby na rano już na II śniadanko był sernik
Dziękuję za przepis ![]() tak bym chciała do końca października ważyć 79,9 kg, ale może być ciężko, bo to aż 4,5kg ...
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio wazyłam już 83,4kg. Ale po tych kilku dniach to nie wiem. Jutro się zważę. Poza tym dzisiaj zjadłam: 2 kanapki z rem i pomidorem Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2011-10-01 o 16:12 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy przytyłam do 94 kg mój biust był świetny, uwielbiałam go, teraz jest dużo gorzej, ale wolę być szczupła, chcę być szczupła i dlatego wszystko mi już jedno co chudnie, byle nic nie tyło ![]() Dobre założenie z tymi 30 dniami. Ja nie jem chleba przeszło miesiąc i nie wiem na ile chudnę bez niego, ale to wynika z tego, że ja po prostu chleba nie potrzebuję w żywieniu. Herbaty nie słodzę od 4 lat i dobrze mi to idzie... Kiedyś było 1,5 łyżeczki Naprawdę do gorzkiej idzie się przyzwyczaić!
|
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj dziewczyny wy to silne jesteście ja nie wyobrażam sobie dnia bez ciemnego chlebka z soją prosto z osiedlowej piekarni już nieraz próbowałam zamienić chleb na chrupkie pieczywo (tylko że dla mnie to smakuje jak "dykta" ) Ze słodzenia herbaty też nie potrafie zrezygnować zawsze musze sobie wrzucić choć kosteczke brązowego cukru ![]() I boje się wejść na wage w poniedziałek bo coś czuje że nie chudne przez to że w tym tygodniu nie ćwiczyłam wogóle
Edytowane przez jula smarkula Czas edycji: 2011-10-01 o 16:57 |
|
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chrupkie wcinam, bo wprost uwielbiam z serkiem jakimś i pomidorem A co do ćwiczeń - zawsze tak jest Ja czasem boję się, jak dzień nie poćwiczę Ale myślę, że nie masz czego się obawiać, jeśli dzisiaj poćwiczysz i jutro
|
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje każda z nas zna najlepiej własny organizm i same wiemy czego potrzebujemy żeby wytrwam na diecie ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Dziewczyny mam dla Was złotą rade nie patrzcie wogóle na to co pokazuje waga przecież to tylko maszyna tylko zacznijcie się mierzyć ja ciągle wchodziłam na wage i te ciągłe wahania mnie tylko denerwowały 0,5kg w dół i znowu w góre to było irytujące i dzisiaj wziełam...od tak...centymetr nie spodziewając się jakiś radykalnych zmian przecież jestem na diecie od niedawna i DOZNAŁAM SZOKU ![]() 2cm mniej w łydce 2cm mniej w biodrach 1cm mniej w udzie Jestem taka happy że maskara normalnie
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zrobiłam dziś nic co sobie zaplanowałam - nawet sałatki Julki Wczoraj odebrałam pieska - MAMY SZCZENIACZKA!!! jest przepiękna. W domu panuje na zmianę histeria i euforia - już mnie głowa od tego boli - dzieciaki szaleją, pies jak jest już zmęczony to kładzie się byle gdzie i śpi jak suseł - nawet odkurzacz jej nie obudził Jest cudowna![]() A jutro od rana - do lasu na grzybki - przynajmniej 2 godzinki szwędania się po lesie
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja szafa teraz jest cała obklejona od środka dniami bez słodyczy, cukru i chleba
|
|
|
|
|
#291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz się pomierzę i wrzucę Wam ile mi zleciało od momentu rozpoczęcia diety a Ty Julka też wrzuć nam swoje pomiary ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Zazdroszczę szczeniaka Jakaś konkretna rasa czy mieszaniec? Wrzuć nam fotkę ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Niecny plan. Jak to zrobiłaś?
||
|
|
|
#292 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj jak słodko uwielbiam szczeniaczki ![]() Wrzuć jakąś foteczke suni ! ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Dziękuje ! Moje aktualne wymiary: biust- 94 talia- 85 biodra- 110 udo- 67 łydka- 43 Jak narazie poleciało mi właśnie z bioder,ud i łydek jak już pisałam co mnie bardzo cieszy bo zawsze z tych parti najtrudniej było mi się pozbyć tłuszczyku a, tu prosze rower czyni cuda ![]() Z biustu mi na szczęście nic nie poleciało uff ...
|
||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Przykleiłam
Zrobiłam tabelkę a potem do szafy, bo przecież codziennie z niej korzystam
|
|
|
|
#294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co najlepsze... z tego miejsca nic, a nic mi nie schodzi w udach poleciało 8cm, co jest dla mnie wielką nagrodę, a łydka - koszmar... Jutro wrzucę swoje wymiary ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
No to teraz aż żal będzie sięgnąć po coś słodkiego czy chleb
||
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko nie wiem jak jutro przezyję, bez chleba, bo ciemnego w domu nie mam, a w sklepie napewno nie będę Ale trudno. Mam warzywa to zrobię i będą Tylko ja, mistrz kuchni, potrafię rozgotować ryż, przesolić, tak że jeśc się nie dało i przypalić kurczaka w ciągu jednego dnia. |
||
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
I. 50g płatków fitella z 1,5 szkl. mleka 0,5% II. koktajl z banana i szklanki maślanki III. 200g piersi z kurczaka usmażonej na łyżeczce oliwy z papryką i pomidorami (całość polana jogurtem naturalnym z koperkiem) + 40g kapusty kiszonej IV. pół serka wiejskiego lekkiego z pomidorem i ze szczypiorkiem + kromka chrupkiego
|
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 8cm z ud tylko pozazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Menu na dziś : Iś: 2 cieniutkie kromki żytniego chleba z makiem z wędliną,pasztetem,pomidor em i ogórkiem IIś: 200g sernika galaretkowego + mała activia wiśniowa Obiad: Miseczka dania z białej kapusty,mielonego indyka i pomidorów Podwieczorek: 100g sernika,3 garście małych węgierek + 3 garście pop-cornu z masłem ![]() Kolacja: 2 kromki ciemnego chleba z soją z wędliną,pasztetem,pomidor em i ogórkiem 20min na rowerku + 80 brzuszków (więcej nie dałam rady jeszcze osłabiona jestem )
|
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Takie cudo nasze maleńkie. Ze schroniska w Józefowie
Edytowane przez FiolkaX Czas edycji: 2011-10-02 o 00:32 |
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
FiolkaX, ona jest cuuuuuuuudowna
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-10-02 o 17:30 |
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Dzisiaj na wadze 91,2 kg! A wczoraj zjadłam trochę płatków owsianych z mlekiem, serek wiejski z grahamką, 3 wafle ryżowe z szynką i pomidorem, kilka winogron i 2 parówki - to naprawdę niewiele biorąc pod uwagę mój jadłospis sprzed diety...A i w trakcie zdarzało mi się jeść więcej. Nie wiem, czy nie pójść na jakieś badania, czy wszystko ze mną ok
Bo to nienormalne, żebym przez miesiąc diety, dając sobie ciągle wycisk na siłowni nic nie chudła

)
A co do ćwiczeń - zawsze tak jest 
No to teraz aż żal będzie sięgnąć po coś słodkiego czy chleb
Takie cudo nasze maleńkie. Ze schroniska w Józefowie