|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Bylismy wtedy tacy młodzi, no dzieciaki jeszcze, ale uwielbiam te wspomnienia. Ide robić grzanki -zapiekanki. Do tego winko jakieś wypijemy. Oli nie miała drzemki, TZ ją kąpie i zaraz po kąpieli powinna zasnąć. |
|
|
|
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wirusowce tak bywa ![]() Cytat:
zalewam wrzatkiem platki ok. 5 lyzek i jak wystygna-napecznieja to daje jogurt(ostatnio danone naturalny z ziarnami)i platki z pelnego ziarna (lubie jak chrupie bo takiej typowej papki owsiankowej nie lubie)i otreby granulowane - to moja ulubiona wersja a jak wiesz jest mnostwo przepisow na owsianke tzn. dodatki do niej wystarczy na dietetyce poczytac ![]() Cytat:
a po slubie jestemy 3 lata tylko ze juz razem mieszkalismy wczesniej 2 lata w Irlandii
|
|
#2373 |
|
Ola-Unhola
|
Maju
nie ma pośpiechu.Zdrówka Wojtusiu, też jestem ciekawa czy spodnie są ![]() Wredna, tak myślałam ![]() O roletach na razie nie. Mamy fajną firankę i żaluzje. Ale pomyślę, jak cos mnie rzuci na kolana (materiał i faktura rolet) za rady.Mariola, z mineralki jeszcze nie robiłam ![]() Byliśmy, wrócilismy ![]() Pospacerowaliśmy po ryneczku Brwinowa, zjedliśmy lody, pochodzilismy po lesie i byliśmy w biedronce ![]() Zaraz robię kolację, kapać chłopaków a potem może coś w tv się obejrzy. Miłego wieczorku ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- czeko, Wojtusia - kobity z długim stażem ![]() Ale my też naście ![]() Ja właśnie podjadam sałatkę ala grecką. Dałam tylko pół cebuli, ale taka ostra, ze tylko ją się czuje i zepsuła cały smak. Dobrze, ze Małż ją tez jadł, to oboje będziemy w nocy pachnieć ![]() Ant dzisiaj też bez drzemki (wstał o 11 to nie była potrzebna). Jak chłopaki pójdą spać chyba też winko otworzę ![]() I znowu pokupuję na alle - nie wiem o co chodzi, ale wtedy puszczają i takie hamulce
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy trzecią 5-tkę
|
|
#2375 |
|
Ola-Unhola
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
strona "pachnie jak juz to oboje ![]() to jakieś mocne to winko masz ![]() Ja mam jakieś bułgarskie, słodkie strasznie, lubie słodkie, ale to wyjątkowo mocno slodkie Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-10-01 o 19:46 |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak myslicie czy te spodnie sa ocieplane? tzn z podszewka? napisalam do sprzedawcy wczoraj ale nie dostalam odp. jeszcze http://allegro.pl/show_item.php?item=1825636669
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, co Kuba robi? Jak pójdziemy do jakiegoś CH, to On zwykle chce "jechać" jakimś autobusem, wozem strażackim itp., no wiecie takim na pieniądze. Raz Małż 3 razy Mu pozwolił , no i Kuba oczywiście za każdym razem się teraz domaga (najczęściej na zakupy jeżdżą sami z Małżem). Więc Małż Mu powiedział, że nie ma już pieniędzy. I od tamtej pory, jak są w jakimś sklepie i wydają Małżowi resztę, to Kuba coś podkrada i mówi, że zbiera na samolot (jego ulubiony pojazd )
|
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- ide spać do jutra
|
||
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
czuję się dziś jak młody bóg ![]() Nic mnie nie boli My też się jakieś 8-9lat(chyba) znamy,ale my b.szybko zamieszkaliśmy razem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2382 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale na wszelki wypadek,mam już nowy No nie możesz Cytat:
Wyzwala się całkiem inna Ola Cytat:
![]() Jola i co w sprawie tej kupującej allegrowiczki?Wymyśliłaś coś? Ja się już wykapałam,także zmykam za chwilkę do łóżka
|
||||
|
|
|
#2383 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, padłam
Kat, i tak Cie to nie ominie ![]() sylko, no całkiem inna. Kupiłam już trzy czapki. Ale w sumie za 23 zł
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze zyczenia rocznicowe dla Wojtusi i Czeko
Jolu, gratuluje Kubusiowego zabka. Niezly z niego kombinator . Antonio nie lubi takich zabawek, bo one za bardzo trzesa i sie boi , moze w nich posiedziec, ale jak nie sa wlaczone. Juz sie nie smiejscie dziewczyny z mojego rosolu , do mineralki dodalam oczywiscie warzywa, kurczaka i antrykot , fajny wywar wyszedl. Dzis Antos mial drzemke i ze zasypianiem byly oczywiscie cyrki, tzn poszedl z Tatusiem, ale sie awanturowal (Antos ) i szybko wrocili do salonu. Po chwili A zaczal rozrabiac, wiec powiedzialam mu, ze ma isc do swojego pokoju spac. Szedl bardzo wolnym krokiem, co chwila spogladajac na Tate, czy aby go nie uratuje , ale Tata milczal, bo chcial zobaczyc moja porazke . Ja poszlam za nim do pokoju, przykrylam go, ucalowalam, powiedzialam, ze go kocham i aby ladnie zamknal oczka i spal. Wytlumaczylam, ze nie ma sie czego bac, bo my jestesmy tuz obok, no i spi . Czasami tak zasypia mi w ciagu dnia. Na pewno pamietacie, ze Antos jest z tych, ktorzy nie zasypiaja sami, tylko musza miec kogos w pokoju, a wiec ciesze sie bardzo. Oczywiscie nie ludze sie, ze tak mu to od razu zostanie, ale bede nad tym pracowac. . Moj Maz jest zalamany i nie moze uwierzyc, ze A po prostu spi, bo nawet nie udalo mu sie zblizyc do takiego wyniku , przynajmniej udowodnilam mu, ze problemy z zasypianiem Antos ma z jego powodu i braku konsekwencji i wlasciwego podejscia. Tylko czy wyciagnie z tego jakies wnioski.... Watpie![]() Tak w ogole, to jakas wyspana jestem, bo Maz po powrocie z pracy zabral Antosia na spacer, a ja sie polozylam i obudzili mnie przed antosiowa kapiela
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-10-01 o 22:18 |
|
|
|
#2385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super to rozegrałaś Dobranoc Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-10-01 o 22:26 |
||
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
poważka?
![]() Jolu pamiętasz może jaki polecałaś kiedyś nawilżacz powietrza? to dość zamierzchłe czasy były ale przecież twoja pamięć jest bezbłędna i niezawodna ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu widzialam fotorelacje na nk
widac ze dzieciaki sie wyszalaly i Blanka chyba tezMariola dla Antonia i dla Ciebie oczywiscie tez
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U nas upal od rana , nie wiem, jak moglam przepadac kiedys za tego typu pogoda. Maz w pracy i smutno mi, bo mialam nadzieje, ze ten weekend jakos fajnie razem spedzimy. Obiad gotuje, a potem odpoczywam. Mam problemy ze sniadaniami dla Antosia. nie chce: chleba, bulki, tostow, jogurtow, platkow. Dzis zrobilam mu owsianke, to mial odruch wymiotny, a 1 lyzke trzymam w buzi 15 minut, po czym wszystko wyplul . Najgorsze jest to, ze jak mu cos nie zasmakuje, to potem nie chce juz jesc niczego. Nie wiem, co mam z nim zrobic.
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mariolu a jakiś twarożek,kromeczkę z dżemem,omlet z owocami,jakaś jajeczniczka? ![]() Miłego popołudnia |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twarozku nie lubi, a raczej tych, ktore u mnie sa do dostania, chleba nie chce, jajecznicy nie lubi. Jajka tylko pod postacia omletu i to nie na slodko ![]() Mam nadzieje, ze to chwilowe, spowodowane glownie pogoda. Chociaz wczesniej juz byly cyrki ze sniadaniem, ale jeszcze cos chcial, lubil. Ewentualnie moze zjesc szynke. Sama. ![]() Rowniez zycze milego popoludnia
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-10-02 o 16:20 |
|
|
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam tak, jak Karo radziła. Napisałam Jej, że nie anuluję aukcji. Na razie się nie odezwała. Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam nawilżacza, wiem, że p4w ma, Maja chyba też i eleeri.Cytat:
Lepsze to niż nic
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadam powiedzieć ze nie byłam w hm, jutro busem pojade, bo dzisiaj tz był na rybach a teraz wrocilismy ze spaceru z Oliwką. Bylismy w lesie, troche sie wybiegała i zasneła. Mariolu moze zerknij do klubu na temat sniadankowe przepisy, moze tam się coś znajdzie. |
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomek nie miał dziś rano litości nade mną - małż spał, bo jeszcze jakąś grypę żołądkową wczoraj załapał i wróciliśmy w miarę wcześnie z tego powodu ![]() z resztą ja musiałabym sama pojechać, bo małż nie lubi hm i nie pozwala mi tam nic kupować
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladko podaj mi jakieś przykładowe owsiankowe śniadanie, ale
nie na słodko. Weszłam na owsiankowy wątek, ale całego (no i pozostałych części) nie chce mi się przeszukiwać, a czytając na wyrywki trafiam na same propozycje owsianki na słodko. A ja nie znoszę słodkiego śniadania........ ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
uu, to nie miał kiedy złapać tylko na imprezie zdrówia życzęhehe mój nie lubi żadnych sklepów odzieżowych. Chodzi jak go zmuszę
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój lubi sklepy, ale z ciuchowych sieciówek lubi Mango i najchętniej tam tylko by mi kupował nie lubi HM, Zary i Promod - ten ostatni ja bardzo lubię, ale też tylko sama mogę wchodzić
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Promod lubię, ale rzadko robię tam zakupy, częściej w H&M bo tańszy. Ide pokręcić hula-hopem |
||
|
|
|
#2397 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda że jak zobaczyłam Twojego posta to mąż juz do domu dojeżdzał ale może po niedzilei kupie jak będę miec chwilkę tak tak, ja wiem, tylko o Tobie pomyslałam jeslibyś chciała ja mam możliwośc się zasczepic za free ale chyba się nie zsdecyduję, sama niewiem, przez pare lat się szczepiłam, rok temu nie i nawet nie chorowałam jakoś strasznie ![]() Cytat:
wszystkiego dobrego Cytat:
![]() i tez nie obchodzimy ![]() no no no ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam ale taki zwykły do powieszenia na grzejnik z wymienialnymi filtrami *** kurcze jak ja jutro do pracy pójdę, coś mi nic nie przechodzi to choróbsko Zuzi katarek zgęstniał, czuję się chyba troszke lepiej niz wczoraj
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu ja na slono tez lubie , platki zalewam wrzatkiem a dodatki: serek wiejski+ zielona cebulka+pomidorek+rzodkie wka i jakie tam lubisz warzywka, robilam tez raz owsianke jajeczna tzn. platki jak napecznialy wymieszalam z jajkiem i usmazylam jak jajecznice
przyprawy mozesz dodac takie jakie lubisz- mi smakuje z wiejskim, warzywkami i przypraw gyros
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam zwykły, bez filtrów ![]() Zdrowiej ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Dziewczyny, szukam dla Kuby skarpet z ABS-em, polecicie coś?
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy różne 0 te z gumowanymi wzorkami są takie sobie - najlepsze są takie z gumową podeszwą - kupiłam kilka par w Lidlu jakiś czas temu i powiem szczerze, ze są super trwałe i najbardziej stabilne
poszukam zaraz fotek w necie takie mam nadzieję, ze w tym roku też będą i uda mi się dokupić
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-10-02 o 19:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Bylismy wtedy tacy młodzi, no dzieciaki jeszcze, ale uwielbiam te wspomnienia. 

a po slubie jestemy 3 lata tylko ze juz razem mieszkalismy wczesniej 2 lata w Irlandii
nie ma pośpiechu.

, no i Kuba oczywiście za każdym razem się teraz domaga (najczęściej na zakupy jeżdżą sami z Małżem). Więc Małż Mu powiedział, że nie ma już pieniędzy. I od tamtej pory, jak są w jakimś sklepie i wydają Małżowi resztę, to Kuba coś podkrada i mówi, że zbiera na samolot (jego ulubiony pojazd ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, jak masz możliwość, to poproś o Mucofluid, u nas działa rewelacyjnie 

, nie wiem, jak moglam przepadac kiedys za tego typu pogoda. Maz w pracy i smutno mi, bo mialam nadzieje, ze ten weekend jakos fajnie razem spedzimy. Obiad gotuje, a potem odpoczywam.