Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 07:07   #3301
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Witam,

ja już nie spie, muszę troche poczytać na zajęcia, dziś od 11.30 do 21.oo, brrrr

Wczoraj wyprałam pierwszą część ubranek dla maluszka, teraz wstawiłam drugą pralke i mam nadzieję, że zanim sie wypierze to pogoda się poprawi, narazie taka mgła, żę drugiego końca ulicy nie widać.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 07:27   #3302
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

I ja sie witam z rana
Tz pojechal na uczelnie, a bez niego jakos pusto w lozku. My juz po sniadanku, maly za serek mmnie zboksowal po wnetrznosciach

Fatal jestes szczesciara, ze juz lezec nie musisz, tylko sie nie przeforsuj

Franka2011 witamy na pokladzie

Sozaa a Ty jak pierzesz ubranka dla dzidziolka to segregujesz je na kolory, tzn. pierzesz jasne z ciemnymi?
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 07:28   #3303
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry Ja też już nie śpię, bo tż wstawał rano i pojechał na uczlenie. Więc ja wstawiłam wodę na cappucinko i nadrobię Was dziewczyny, bo wczoraj nie miałam kiedy wpaść na forum. Wyprawa na zakupy mnie wykończyła..Musiałam odleżeć swoje po powrocie, a po 20 już spałam jak zabita

Soza pracowity poranek
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 07:36   #3304
mol_aa
Zadomowienie

Ohhh ile ja bym dala, zeby napic sie kawki takiej cafe latte, ale nie moge, bo zbyt mocno podnosi mi cisnienie

princessskaa pochwal sie co kupiliscie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:13   #3305
princessskaa
Wtajemniczenie

Mola zakupki średnio udane, bo wróciłam bez wózka...eh A właśnie na nim mi najbardziej zależało. A tu albo koloru nie było, a to cena za wysoka.. Spodobał mi się wózeczek Espiro :
w różowej wersji http://www.ewozki.eu/item/550/wozek-...zki-espiro.htm
Może sobie przez neta zamówię, bo tańszy jest niż w sklepie u nas

Kupiłam różową wanienkę i leżaczek do niej,
dwie koszule do karmienia i szlafroczek do kompletu, tj na allegro:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...852248158.html,
butelkę Lovi z dynamicznym smoczkiem- miałam brać Aventu, ale jedna babka tak zachwaliła mi tą Lovi, że się skusiłam,
smoczek uspokajający Baby nova (choć mam nadzieję,że damy radę bez niego...)
A spoza wyprawki zakupiłam koc, który będzie leżał na kanapie (bo jest skórzana i zimna), o taki jak na allegro tej samej firmy:
http://allegro.pl/koc-mikrofibra-nar...831503071.html
wzór 52 w panterkę

Fatal super, że jest lepiej i możesz szaleć na zakupach

Franka witaj

Bahamadia udało Ci się upolować niezłą promocje

Gratuluje rozpoczętych tygodni

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

No i nareszcie tż wczoraj zawiesił mi półkę nad komodą, więc kącik dla maluszka już jest
Stary 2011-10-02, 08:22   #3306
sozaa
Rozeznanie

mola, wczoraj popralam jasne (beż i biel) a dziś resztę kolorów.

jeszcze przyjdzie zamówienie z 5 10 15 i pewnie jeszcze coś dokupię, więc w listopadzie zrobię ostatnią partię prania.

Przed zajęciami chce zajrzeć do Reala i zerknąć na tę promocję. Niby interesują mnie te butelki z Aventu, ale nie wiem, czy warto, tzn. ja juz mam 3 butelki 250 ml i 3 150, w tym jedną z lovi (taka jak Ty kupilaś princessko), kupiłam w outlecie w smyku za 10 PLN mam dwie antykolkowe TT i 3 Canpola. Myslałam żeby mieć więcej butelek, to część byłaby permanentnie u rodziców.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:25   #3307
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja_dalia jak chcesz zawsze możesz do mnie puszczać sms o każdego dnia i nocy ja już chyba podchodzę do tego że kiedy będzie chciała wyjść to wyjdzie i nic na to nie poradzę najwyżej ją siłą wyciągną

eeeee no siłą to nic przyjemnego... poprostu się z Wami drażni :P Mała złośnica, ale wiem że co jak co , ale one way or another wyjdzie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:41   #3308
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my wczoraj bylismy zobaczyc kuzynki coreczke

jezzzzuuuu ja chce swoja dzidzie poza brzuchem juz!!!!!!! jaka ona jest slodka!!!!!!
a poza tym sie dowiedzialam ze bedzie moja chrzestnica

i pochwale sie ze 17 pazdziernika mamy 2 rocznice slubu, ostatnio narzekalam mamie ze Oliwia to taki brudaek ze szok i chcialam kupic mopa parowego ale kasy nie mialam na to i sie okazalo ze juz mi kupila dzisiaj sobie juz moge brac

dowiedzialam sie tez ze u nas sa gdzies ciuszki dla dzieci i inne takie rzeczy nowe sprowadzone z uk np pieciopak body mothercare za 35-45 zl, zalezy ile sztuk i jakie duze...wiec juz wiem ze jutro bede szukac tego sklepu!
akurat przelew mi przechodzi---ojjj nie dobrze!
chyba czas zrobic pierwsze wyprawkowe kroki

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

aa kuzynka ma otulacz , nie rozek, nie pamietam firmy;/
z polarku, na necie sa podobno cholernie drogie, zaraz poszukam o jaki mi chodzi, tez zainwestuje w to zamiast rozkadziecko lepiej otulone, nawet polozna taka znajoma, co przychodzila do Oliwki mowila ze 100% lepsze bo w rozku zanim sie rozek dostosuje to i tak jest wlot powietrza do srodka a w tym nie ma.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:44   #3309
ja_dalia
Wtajemniczenie

a ja dzis nie mam nastroju... w nocy znów nie spałam... ledwo zyje... nie mam juz sił pisać i narzekać na tego M. wiec nie bede... nie moge od niego wymagac czegos cos jest dla niego zatrudne i tyle... koniec sentymentow i prob... to do niczego nie prowadzi...

ja mam probke proszku Jelp i tak mysle czy nie wyprac czesci ciuszkow w niej, ale nie posiadamw domu żelazka, wiec szkoda mi prac jak nie ma jak uprasowac zaczekam i w tyg. kupie wiekszą ilosc a żelazko na 1 dzien pozyczę od kumpeli i bede prasowac i prasowac ( a właściwie uczyc się prasować :P ), ale jak mowie- to plany na tydzien, dzis... rozliczam sie z przeszloscia raz na zawsze

milego dnia wam życze , gratuluje nowych tyg (my od dziś 33 tc ), witam nową mamę, Aniula- trzymam kciuki .... i za Was i wasze dziedzie tez , i zakupy i ... wpadnę wieczorem zobaczyć co u Was

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-02, 08:49   #3310
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wode morska zdecydowanie polecam DISNEMAR i innej tez na pewno nie kupie
A co do oczyszczania noska to frida badz katarek, katarek jeszcze lepszy podobno jest, ja fride mam, wiec mysle teraz zeby katarek kupic.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ja tez za duzo nie spalam, wrocilismy po 1, tzn ja bo tz z mala wczesniej po 20 byl juz w domu, ululal ja a ja pojechalam na ploty do kuzynki .
A.Camus
Stary 2011-10-02, 09:05   #3311
goldika
Zakorzenienie

dzien dobry

widze nie tylko moj Tz na uczelnie wybyl... tak pusto w lozku bez niego.

Fatal super, ze nie musisz juz lezec

Princessko gratuluje zakupow! no szkoda, ze wozka nie dostalas ale masz czas jeszce

Dziewczyny jak to jest z karmieniem butelką? Ponieważ będę studiować to Tz bedzie zostawal z malym 2xtydz sam i przeciez cyckow mu nie zostawie, musi miec butelki
Na razie mam tylko 3 TT. Chcialabym dokupic jeszcze ze 3 ale boje sie ze mojemu dziecku TT nie bedzie pasowalo
Czy jezeli nei bedzie mial synek wyjscia to bedzie pil z TT i jest to kwestia przyzwyczajenie??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:13   #3312
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z karmieniem butelką? Ponieważ będę studiować to Tz bedzie zostawal z malym 2xtydz sam i przeciez cyckow mu nie zostawie, musi miec butelki
Na razie mam tylko 3 TT. Chcialabym dokupic jeszcze ze 3 ale boje sie ze mojemu dziecku TT nie bedzie pasowalo
Czy jezeli nei bedzie mial synek wyjscia to bedzie pil z TT i jest to kwestia przyzwyczajenie??

mam identyczną sytuacje... na SR babka pow. żeby odciągnąć mleko i zostawić pokarm do podgrzania wiem, że butelki TT mają te smoczki "niby cycki"i dlatego zakupiam komplet butelek na Allegro... i moja mama bedzie podgrzewac i karmic, chyba ze bedzie "okienko" a mam stosunkowo blisko szkołę...

a butelki to raczej się wybiera te co wygodnie sie trzyma czy aplikuje mleko mm... Te TT maja szeroki otwór wiec gdyby (odpukac) okazało się ze dzidzia na mm leci to mozna łatwo podawac, tak juz je trzymałam w dłoni i dla mnie sa wygodne (niektóre mamy mowily że srednio wygodne w trzymaniu)... Ogólnie jestem zadowolona, chociaz jeszcze z folii nie wyjęłam :P

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-02, 09:15   #3313
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiecej ci nie potrzeba, po co ci 6 butelek????
moze sie przyzwyczai...zobaczysz jak nie to kupisz jedna mala inna na probe.

OTULACZYK cos takiego

Oczywiscie jak dla mnie cena jest PRZESADZONA NA MAXA
mozna tak samo kupic w sklepie z materialami troche polaru i jesli sie umie szyc badz ma fajna krawcowa ( moja no spodnie z jej materialu mi za 40 zl szyje) to mozna dac do uszycia, mnie to wyniesie jakies 20-30 zl juz z materialem, bo jak pytalam o uszycie to powiedziala 10 zl.

http://allegro.pl/sterntaler-otulacz...850133037.html
A.Camus
Stary 2011-10-02, 09:23   #3314
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

a do pępuszka i spisrytu to gaziki jałowe,prawda-czy wielkośc jakąs sugerujecie ?
wielkość 5x5, najwygodzniesze. Większych nie warto.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:26   #3315
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

A u Nas drugi dzień malowania. Na razie na biało w tygodniu na kolorek.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:30   #3316
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my sie zastanawiamy jak rozwiazac sprawe dziewczyn, malenstwo ze mna w malym pokoju czy w duzym.....
jesli w duzym to jeszcze ktos bedzie mogl zajrzec, bo jak Oliwia bedzie spala w duzym a spi jak zajac to bedzie lipa troche i tak sie wlasnie zastanawiamy jak to rozwiazac.
A.Camus
Stary 2011-10-02, 09:34   #3317
princessskaa
Wtajemniczenie

Darusia tutaj masz tańsze otulaczki
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html
Ja taki sam widziałam wczoraj w sklepie, coś ok 40-50zł kosztował - ale pewna nie jestem tyle tego wszystkiego wczoraj widziałam, aż oczopląsu dostałam
Stary 2011-10-02, 09:39   #3318
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
A co do oczyszczania noska to frida badz katarek, katarek jeszcze lepszy podobno jest, ja fride mam, wiec mysle teraz zeby katarek kupic.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ja tez za duzo nie spalam, wrocilismy po 1, tzn ja bo tz z mala wczesniej po 20 byl juz w domu, ululal ja a ja pojechalam na ploty do kuzynki .

a woda morska z FRIDY???

http://www.akukubaby.pl/frida-spray-...ka-p-2925.html
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:41   #3319
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie kuzynka wlasnie kupila w tym sklepie co z UK przywoze, bo takto nie ma nigdzie, wiesz fajnie to miec z dobrego materialu nawet flaneli, bo wiesz ze po praniu sie nic z tym nie stanie, takze ja pewnie tak zrobie ze kupie kawalek materialu jakiegos dobrego i mi sylwka (krawcowa) uszyje.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

elfik jak woda morska z Fridy?? nie zakumaam, ale ja nie wyspana to mi wybaczcie
do tego ide dzisiaj na obiad do tesciowej i jej za✂✂✂istej coreczki wiec juz mam nerwy!
A.Camus
Stary 2011-10-02, 09:47   #3320
elf27
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
u mnie kuzynka wlasnie kupila w tym sklepie co z UK przywoze, bo takto nie ma nigdzie, wiesz fajnie to miec z dobrego materialu nawet flaneli, bo wiesz ze po praniu sie nic z tym nie stanie, takze ja pewnie tak zrobie ze kupie kawalek materialu jakiegos dobrego i mi sylwka (krawcowa) uszyje.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

elfik jak woda morska z Fridy?? nie zakumaam, ale ja nie wyspana to mi wybaczcie
do tego ide dzisiaj na obiad do tesciowej i jej za✂✂✂istej coreczki wiec juz mam nerwy!
zerknij pod ten link: http://www.akukubaby.pl/frida-spray-...ka-p-2925.html

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-02 o 09:55
Stary 2011-10-02, 10:02   #3321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aaaaa:P

boze ja ja ciemniak jestem, ale mi sie link nie wyswietlil wczesniej, ja neta z t mobile mam takze rozumiecie!!

powiem ci ze przypuszczam , ze bedzie to dzialalo tak samo jak nasivin do noska na katarek dla dzieci, dla mnie ta woda disnemar zdecydowanie lepsza, koncowka jest ciensza i ma lepszy rozprysk.
A.Camus
Stary 2011-10-02, 10:26   #3322
elf27
Zadomowienie

dzięki DARUSIA

dziewczyny my tu z wagą jęczymy, a ja na innym forum przeczytałam o dziewczynie co utyła 37kg w ciąży- no wtedy to rzeczywiście można jęczeć...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

właśnie robię listę aptekowych rzeczy dla maluszka, zaraz wkleję, jakby coś poprawiajcie
Stary 2011-10-02, 10:28   #3323
lina84
Rozeznanie

witam, dzisiaj sobie pospałam w końcu ))
Weszłam dzisiaj na stronę 5-10-15 śliczne ubranka -chyba coś kupie )
Ale poczekam aż poukładam rzeczy i posortuje.

Ja również patrzyłam na te otulaczki- ale stwierdziłam że 2 rożki mi wystarcza -mam ochotę kupić poduszkę do karmienia .

miłej niedzieli
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 10:37   #3324
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
cześć

My jutro zaczynamy 35 t.c.
Nadal biore leki na twadrnienie brzucha i dużo leżę, bo wtedy jest w miare ok.

Wiekszość rzeczy dla siebie i dla maluszka mam już kupione. Brakuje mi tylko: smoczka uspokajającego - na wszelki wypadek gdyby tylko to miało malutka uspokoić - ale nie wiem jaki - polecacie jakiś?
brakuje mi tez czegoś do czyszczenia noska - u nas na SR mówiono o zwykłej gruszce, ale może ta fridę kupić - co myślicie?
No i w sumie nie mam jeszcze oliwki, ani sudocremu, ani nic do kąpieli dla malutkiej, ani do pępuszka... A i chciałam dla siebie majtki siateczkowe z hartmana kupic ale nie ma u mnie nigdzie, więc zostaje chyba allegro...
A no i nie wiem jaki laktator- to tylko chcę mieć wybrany - jak będzie potrzebny, to żeby TŻ poszedł i kupił....

Ja kupiłam smoczek z NUKA dla Mnie najlepszy
Do noska mam fride ale równiez mam gruszkę po Julci
Ja sudocrem odrazdzam to jest już przereklamowane.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Gratuluje dziewczynom kolejnych tygodni

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 10:46   #3325
elf27
Zadomowienie

pępuś - gaziki lub specjalne patyczki, rozcieńczony spirytus , ew. Octenisept (słyszałam, ze krwawi pępek po nim to prawda?), mama doradzała przemywać tylko wodą ()

pupcia - Linomag, chuteczki lub też woda plus papierowe ręczniki, posypka do pupy (potrzebna?) lub mączka ziemniaczana (ponoć najlepsza na odparzenia)

zaparcia- czopki glicerynowe

kąpiel- szare mydło, Oilatum (lub inne)

buzia - jakiś krem do twarzy (mam zwykły bambino dla niemowląt) - smaruje się tylko przed wyjściem?

ciemieniucha - skarb matki olejuszka czy jakoś tak , niektórzy polecają wczesywanie oliwki

witaminy - nie mam zielonego pojęcia

kolki - Bobotic, koperkowa herbatka, espumisan, esputicon, lub infacol

infekcje - syrop i czopki paracetamol (od 4 tyg.), syrop nuforen (od 3 mca)

nosek- frida + disnemar (jak często czyści się nosek?)

oczka- sól fizjologiczna, gencjana na pleśniawki (???)

katar - maść majerankowa pod nosek

pazurki- małe cążki

uszka- właśnie, jak je czyścić?

Tyle mam zapisane, jeszcze jakąś maść nagietkową, ale już nawet nie wiem na co to

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-02 o 11:01
Stary 2011-10-02, 10:49   #3326
princessskaa
Wtajemniczenie

Postanowiłam pokazać Wam nasz kącik dla Roksanki
Mamy ograniczone miejsce w kawalerce,ale myślę, że jest ok Jakość zdjęcia nie jest wysoka i kolorki są troszkę przekłamane, bo fotka zrobiona jest kamerką w laptopie (aparat mamy zepsuty i muszę tżta popędzić z zakupem nowego - żeby uwieczniać każdą minkę dzieciaczka )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dla maluszka.jpg (24,8 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-10-02, 10:52   #3327
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Postanowiłam pokazać Wam nasz kącik dla Roksanki
Mamy ograniczone miejsce w kawalerce,ale myślę, że jest ok Jakość zdjęcia nie jest wysoka i kolorki są troszkę przekłamane, bo fotka zrobiona jest kamerką w laptopie (aparat mamy zepsuty i muszę tżta popędzić z zakupem nowego - żeby uwieczniać każdą minkę dzieciaczka )
pięknie
Stary 2011-10-02, 11:18   #3328
Myszeczka86
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam powiedzieć że miałam dzis sen, że urodziłam w 8 miesiacu śliczną dziewczynkę o wadze 5 kg a wszyscy wiedzieli że mamy mieć synka i był każdy w szoku . Piękny sen bo poród bezbolesny.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:21   #3329
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Princeska kącik super. A ja tak siedzę i dumam i myślę że w sumie za miesiąc mogę już być mamą jak niunia zdecyduje się na szybkie wyjście

a ja dziś kupiłam zasłonki do pokoju Olivci http://allegro.pl/ikea-barnslig-djur...832409985.html oraz gałki do mebli http://allegro.pl/uchwyty-uchwyt-meb...846234225.html różowe

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-10-02 o 12:22
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:24   #3330
elf27
Zadomowienie

Dużo bierzecie ciuszków dla maluszka do szpitala?

Szukam po forach ile spakować i zgłupiałam, piszą że po cc leży się nawet do 7 dni OMG
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości