|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Hello, Mamusie
![]() Melduję się z kawą, jeszcze łażę w szlafroku, ale dobrze mi z tym Hanna natomiast rozmawia ze Szczeniaczkiem, coś tam mruczy, śpiewa, a ten odpowiada "stopa", "przytul mnie" ![]() Pauliziu, gamoń jestem, bo nie pomyślałam, że się mogę dodatkami rozjaśnić Blueberry, nie udało mi się jeszcze znaleźć idealnej sukienki, ale mam nadzieję, że między tymi błyszczącymi atłasikami, cekinami, kamykami ozdobnymi, koronkami, gdzieś jest moja idealna sukienka ![]() Andziotek, masz małą Gadułkę ![]() Antropia, zaglosowane! Moniqac, kopę lat! Co u Was? Anula, dla Ciebie, Andziotka, Grażyny i Anulinki jestem pełna podziwu z tym karmieniem, jesteście dzielne bardzo Ania26, moim zdaniem możesz spokojnie podać marchewę ![]() Moria, Rybeczko Ty moja! I słusznie, że nie widzisz, bo ja na Wizażu już nie mam albumów aktualne foty wrzucam na fejsa No strasznie mi Ciebie brakuje na fejsie, nooooo ![]() Amarcia, jesteś dzielna dziołcha, zazdroszczę samozaparcia! A z humoru niedzielnego padłam ![]() Daisy, ja czasami piorę w Dzidziusiu, ale to dla zapachu ciuszków, a tak to wszystkie ubrania włącznie z hankowymi piorę w normalnych płynach do prania. Do narzekaczek włosowych! To się kiedyś kończy, naprawdę! I kiedy już po kolejnej garści włosów myślicie, że wypadną wszystkie... następuje koniec. Mnie teraz odrastają, wygląda to śmiesznie, ale nie mogę się doczekać, kiedy odrosną i znowu będą długie, gęste i zdrowe [do kolejnej ciąży? Aha, ostatnio znajoma zapytała, czemu Hania przy wózku nie ma czerwonej wstążeczki. Odpowiedziałam, że nie mamy wstążeczki, bo jesteśmy wierzący i nie uznajemy pogańskich przesądów
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
poziomka!! no jestes wreszcie!! pocieszasz z tymi wlosami
![]() a Zoska zrobila kupke -tak 3-4 bobeczki malutkie...bidna ma chyba lekkie zatwardzenie po tej kaszce ryzowej... ps. mnie tez sie pytali czemu nie mam czerwonej wstazki...
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, Ty w ogóle cudnie wyglądasz w tych włosach, nawet nie widać, że cokolwiek tracisz
Myślisz, że to kaszka Zosienię zatkała? Nie znam się Hanka wczoraj zrobiła TRZY kupy [a zawsze jest jedna], ale zwalam na jabłko z bananem ![]() Anulinka, doczytałam o jajecznicy ze szczypiorkiem! Pychotka! U mnie dziś też szczypiorek, ale w twarożku Zresztą bułeczka z twarożkiem ze szczypiorkiem, a do tego kakao, to moje ulubione śniadanie - kojarzy mi się z dzieciństwem
|
|
|
|
#4234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas dzisiaj były już 2 kupy Na obiad będziemy próbować szpinak z ziemniakami. Wiem, że ktoś pisał ( chyba kasia łódzka ) że to smaczne. Sprawdzimy ![]() Przy deserku było dzisiaj tyle ruchu i śmiechu, że nie poszłam na 11 do kościoła ( pójdę na 17 ). |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra po prostu powiem ci. mysle ze kaszka, bo normalnie nawet jedzac kaszke(tylko wczesniej glupia ja dawalam owsiana glutenowa...grrr) robila 2-3 kupki dziennie, a wczoraj nic i dzisiaj teraz te bobeczki(mimo ze dalam jej do picia troche soczku ze sliwek suszonych dla niemowlat od 4 miesiaca) wczoraj nie chciala jablka po poludniu wiec moze dlatego ja zatkalo, dzisiaj musi zjesc wiecej... |
|
|
|
|
#4236 |
|
Moderatoreska
|
Hej
Ech kolejny ciężki dzień przed nami :/ a nocka to już nie wiem która :/ Bartek tak marudzi i płacze że masakra. Uszka przestawały go boleć to od wczoraj zaczęło go boleć prawe, gdzie wcześniej bolało go lewe. Jutro czeka nas wizyta u lekarza, do tego pewnie zęby też dokuczają i mam niezły miks :/ |
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest za to ryzowa z owocami i ja dawalam przedwczoraj, ale nie ma roznicy chyba. wiec dzisiaj chyba calkiem zrezygnuje z kaszki, mimo, ze Zosce bardzo smakuje, ale nic nie pomaga odnosnie spania, wiec sobei moze odpuszcze.... szpinaku z ziemniakami u nas nie ma... w ogole nic nie ma wybor dla 4 miesiecznych dzieci jest zaden. masakra doslownie.chyba do szwecji pojedziemy albo sama jej cos ugotuje tylko co na kupke dobre? |
|
|
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj kupa pojawiła się ( błyskawicznie ) po soku jabłkowym ( kupuję z gerbera lub hippa ).
Na pierdki dobre są soki z Bobovity z winogron z koprem włoskim i rumiankiem. |
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mary a u nas głosik oddasz
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-02 o 12:25 |
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jabluszka z bananem, albo jabluszka z mango hippa i tyle mam ewentualnie herbatke z kopru wloskiego..myslisz z eto anjlepiej jej podac? wkurza mnie tu ze w Norwegii maja taka straszna kontrole rynku i zaden wybor! chyba w weekend pojedziemy na zakupy do szwecji! |
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby było lepiej
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
eweska
oby sie Bartusiowi polepszylomamooptymistko jak moj TZ wroci z garazu(ofkors) to zaraz zaglosuje z jego kompa tez ![]() zoska spi ile drzemek maja teraz wasze dzieci w ciagu dnia? |
|
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
anula, suszone śliwki są na kupę jak najbardziej, jabłko również.
Nie wiem, jak te soczki smakują, ale może zmieszaj trochę śliwkowego z tym jabłkowo-bananowym. Efekty powinny być eweska, dużo siły Ci życzę |
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuski.
Jakos dawno nic nie pisalam i mi glupio teraz. W tej czesci to moj pierwszy post chyba, a tu zaraz 5 bedzie ![]() W ogole nie wiem o czym pisac ![]() Igor mi rosnie, juz nie jest takim aniolkiem, lubi sobie pomarudzic. Chodzimy 2 razy w tygodniu na cwiczonka zeby sie troche wyprostowal. Powoli zaczynam podawc mu MM, narazie raz dziennie. Chce mu podawac 2 razy dziennie, ale szkoda mi mojego mleczka, bo ciagle mam duzo, mimo ze doje sie nieregularnie. No i nie wiem co tam jeszcze napisac wiec koncze.
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinko, u nas szpinak z ziemniakami nie smakował
Ale Hanex najchętniej zajada owoce i mleko. Pewnie zostanie tak do 18tki ![]() Anula, u mnie też było wszędzie pełno włosów, ciągle odkurzałam, a włosy rozczesywałam do wanny i dopiero to wywalałam. Ale już jest ok i oby u Ciebie też NATYCHMIAST się skończyło ![]() Ewesko, współczuję! Czy ma Cię kto odciążyć na chwileczkę? Dobrze, że u tego lekarza będziecie. Na pewno pomoże. Kurde, gdybym bliżej mieszkała, to byłabym u Ciebie, zajęła się przez 2 h chłopakami, żebyś mogła się zdrzemnąć ![]() Mamooptymistko, oddałam! Tylko zapomniałam napisać Niezagrożona pierwsza pozycja! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Zytus buziaki dla Igorka! |
|
|
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
Ach i jeszcze chcialam powiedziec ze dolaczam sie do lysiejacych mam, wlosy zaczely mi wylazic garsciami!!
No i oczywiscie glosuje na wszystkie dzieciaczki
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A owoce i mleko jak najbardziej tak Dobrze się Hania z naszym Pietrkiem dobrała ![]() Chociaż soczek przecierowy ( kupiony przez teściową ) też nie spasił. Pepe wszystko ulał. Na razie zostaniemy przy owocach ze słoiczka i normalnych sokach |
|
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Monika numerkowa klikasz pokaż inne przedmioty użytkownika i kupujesz i tak dalej a potem jak płacisz za wszystkie razem.
Mary dziękuję anula dziękuję WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ ZA GŁOSY póki co prowadzimy Zytus witaj
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza...
mała śpi już trzecią godzinę...
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Helou!
Piszę z "gdzieś na autostradzie". Auto kupiliśmy, jestem w nim TOTALNIE zakochana Edzik (no dobra, ja też Że nie powiem o tym, jaka Haneczka jest grzeczna i ile śpi. Heh, no normalnie zazdroszczę... ![]() Co do drogi, to mieliśmy kilka przygód. Między innymi auto nam pierdykło na środku autostrady i straciliśmy środek komunikacji... A dotarliśmy cało, co mieliśmy załatwić - załatwiliśmy, Edzik dał radę.
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
Matal, fajnie, że jesteś zadowolona, jakie autko kupiłaś?? pochwal się
Masz jakieś fotki ze spotkanie ze spice??Normalnie mam znowu dołek mleczny Mam nadzieję, że do wieczora dociągnę i zagęszcze tylko kleikiem na noc. Normalnie jestem tu sama ( wg paska ).Idę se ( do kościoła ) |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko Sily zycze
i zdrowka oczywiscie dla BartusiaMatall za udany wypad i autkoZytus My po spacerku po lesie. Teraz obiadek i relaksik: ) Jutro Tz w domu bo w De swieto |
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz kąpiemy
![]() cały dzień poza domem ![]() i spadliśmy na druga pozycję ![]() wszystkie głosował ![]() p.s. później zajrzę zajrzę
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Franek śpi już ponad 4h z przerwami na UU. Ciekawe jakie ma plany na noc
![]() Oj słyszę go może jednak będzie coś z tej nocy lece
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaoptymistka zagłosowałam na Franciszka!!!
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- matall gratuluję nowego autka klaski :pyzol spi ![]() a mi nogi do du.py włażą :P tyle się nachodziliśmy dzisiaj ![]() ale było cieplutko
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór !
Gabrysia już słodko śpi, jak to w weekend mało spała, mam nadzieję, że pośpi ... przed UU zjadła dziś sporo kaszki, bo ciut przegłodzona była ... aż bała się ssać pierś pod koniec żeby jej czasem mleko nie leciało, taka obżarta była ![]() z jednej strony chciałabym już przejść na mm, ale jak widzę, że Gaba mniej zjada UU po obiadku lub kaszce to mi się jakoś smutno robi ... to jest dla mnie strasznie niezrozumiałe !!! tajemnica karmienia piersią !!! Gabrysi baaardzo smakują zupki warzywne, dziś zjadła prawie cały słoiczek kupiłam dziś troszkę słoiczków już z mięskiem po 5mż odkąd je inne rzeczy niż mleko robi piękne kupy, min 2 dziennie |
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak kaszkę podajesz łyżeczką ? ![]() dłużej śpi po kaszce? ![]() ja Piotrusiowi tez daję już marchewkę z ziemniakiem i jabłuszko i jestem zachwycona jego kupkami ![]() 2 dzinnie praktycznie jedna po drugiej i go nie męczą w ogóle
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, no więc już po wizycie matall, edzika i Tż-ta matall
Cała trójca świetna, szkoda że wizyta taka krótka Wstawiłam Wam do albumu kilka zdj Hani z Edzikiem. My z matall zapomniałyśmy sobie pstryknąć poza tym pogoda jak latem, dzisiaj leżakowaliśmy u teściów na ogrodzie cały dzień,jutro podobno też ma być pięknie. Hania zajada słoiczki i pije soczki, a mleko to jak Jej podejdzie Generalnie nie jest źle. Śpi ładnie, oby tak dalej.
|
|
|
|
#4259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jeszcze zupki nie próbowaliśmy. U nas dzisiaj były 3 kupy , ale bez żadnego płaczu czy kolki. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio tak dużo. Jutro planuję dać na śniadanie trochę kaszki i dopoić mlekiem. Nie wiem w ogóle, co z tym moim mlekiem będzie, bo od rana kiepściutko. Na wieczór wymęczyłam 180 ml i dodałam 3 miarki kleiku kukurydzianego. Pepe wypił to na raz. Miałam wrażenie, że miał mało. Zobaczymy, ile po tym pośpi
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór,
jestem wypluta, mały cały dzień marudził, na spacer poszliśmy z Tż i po 15 minutach jazdy musiłay byc rączki grane i tak cały dzień i do tego jak zawsze zasypiał sam w łóżeczku po kąpieli tak dzisiaj nie dało rady przy U usnął. Co się z tym moim synkiem dzieje ![]() no to sobie po narzekałam, andziot na czym robisz tą kaszkę ?? bo chyba nie doczytałam, u nas tez jest ta holle io chyba będe podawać małemu tylko nie wiem co i jak
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Hanna natomiast rozmawia ze Szczeniaczkiem, coś tam mruczy, śpiewa, a ten odpowiada "stopa", "przytul mnie"
No strasznie mi Ciebie brakuje na fejsie, nooooo 
A z humoru niedzielnego padłam

żeby było lepiej

oby sie Bartusiowi polepszylo

( wg paska ).

klaski :