Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 10:03   #721
marao
Zadomowienie

GG do marao
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Witam się w słoneczną niedzielę. Jadę dzisiaj z mężem do Łodzi i pochodzę sobie trochę po Ikea jak on pojedzie na zajęcia.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja też co chwilę jestem głodna I zaczęłam jeść kolację - wcześniej mój ostatni posiłek był ok. 17-18 i potem już nic nie jadłam do rana - a teraz muszę coś zjeść na noc, bo inaczej mnie rano skręca. Ale mam tak, że jem tylko jak czuję głód, jak nie czuję to mnie odrzuca od jedzenia, więc nie ma mowy o podjadaniu.
Mam dokładnie tak samo. Jem tylko jak jestem głodna. Nawet jogurty jako przekąski mi nie wchodzą. A wczęsniej jadalam je między posiłkami A teraz stoją i termin im się kończy
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja uważam, że jeszcze na to zdecydowanie za wcześnie. Przecież i my tutaj niewiele jeszcze się znamy. Z czasem jak sądzę część osób się wykruszy, część zżyje się bardziej... I przede wszystkim, jak miałyby do nas dołączyć i poznać się z nami mamusie czerwcowe, których na razie jest niewiele? Pewnie w przyszłości zrobimy sobie klub lub cokolwiek do umieszczania zdjęć lub pisania o intymnych sprawach, ale na razie zupełnie nie widzę takiej potrzeby.
Poza tym zapytam wprost, dlaczego tak bardzo Ci na tym zależy? Masz tu nicka (zresztą już nawet dwa z tego co zauważyłam), nie podajesz swojego nazwiska, wieku i imienia też nie musisz, jeśli nie masz ochoty, nikt nie wie kim jesteś w realu...
Jestem takiego samego zdania co Ty. Klub założymy, jak się lepiej poznamy. W tej chwili nie widzę potrzeby prowadzenia rozmów w K.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:07   #722
mar2sia
Raczkowanie

Dzień dobry

Kism - jestem tego samego zdania co do klubu.

Waniliowa_mama - podłość ludzka nie zna granic niestety

Śliweńko - my jutro zaczynamy 11 tydzień
Masz już brzuszek? Bo mój się zaczyna zaokrąglać, przytyłam 1 kg. Wczoraj babcia stwierdziła, że wyładniałam, buzia mi się zrobiła jakaś inna, a mi się wydaje, że wyglądam niezbyt atrakcyjnie, no cóż...

marao ja płaciłam za betę 38
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:34   #723
Ewunia_1984
Zadomowienie

Alez Wam zazdroszcze tego 11 tc, ja zaczynam dopiero 8. Moj maz tez mi w kolko powtarza, ze ciaza mi sluzy bo wyladnialam Pomimo 8 tc i tego, ze nic nie przytylam, a wrecz schudlam to moj brzuch jest jakis ogromny. Wczoraj nawet tak pomyslalam, ze tam chyba wszystko szybciej rosnie niz moje cialo jest na to gotowe. Za to moje piersi... Cukiereczki!!! Taki duze i ladne
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:56   #724
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Olafek poszedł spać, szarlotka (pierwsza w moim zyciu) upiekla sie wiec mam chwile dla Was

czy macie przeczucie co bedzie?? widzialyscie pasy ciaze na allegro z napisem "wychodzę na wiosnę" sie usmialam, albo "u mamuni najlepiej"

jutro zamawiam rzecz jasna :love :

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

o wlasnie moja Mala paskuda wstala więc zaraz muszę dać mu obiadek i ruszyć na rower heh, w tej ciazy nie mam czasu posiedziec.

w 1 ciazy siedzialam i jadlam i wyszlo mi to na niezbyt dobre

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

co do klubu potwierdzam i ja trzeba poczekac jeszcze mamy czas

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:02   #725
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Alez Wam zazdroszcze tego 11 tc, ja zaczynam dopiero 8. Moj maz tez mi w kolko powtarza, ze ciaza mi sluzy bo wyladnialam Pomimo 8 tc i tego, ze nic nie przytylam, a wrecz schudlam to moj brzuch jest jakis ogromny. Wczoraj nawet tak pomyslalam, ze tam chyba wszystko szybciej rosnie niz moje cialo jest na to gotowe. Za to moje piersi... Cukiereczki!!! Taki duze i ladne

cukiereczki, padłam

Mój też jest zachwycony piersiami szkoda tylko, że są takie wrażliwe na dotyk...

Pandzia nie mam żadnego przeczucia, wszyscy chcą chłopaka i mówią, że tak będzie. Dla mnie wszystko jedno dopiero teraz zaczynam się przyzwyczajać do faktu bycia w ciąży, mówię do brzuszka per kochanie albo maleństwo
Stary 2011-10-02, 12:39   #726
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja za betę płaciłam 29 zł. Jeszcze muszę zrobić toxo i dwie serie kosztują 72 zł Mam kicię, więc muszę zrobić. Dostałam skierowanie na badania od dwóch lekarzy (z NFZ i prywatnego) i prywatny zaznaczył ich więcej niż państwowy. Lekarz z przychodni pytał o grupę krwi, to mówię, że mam w książeczce zdrowia dziecka zapisaną, a on nic nie powiedział, a prywatna lekarka zaznaczyła na skierowaniu od razu badanie grupy krwi Połączę te dwa skierowania i co będzie darmowe to zrobię w poniedziałek lub we wtorek, a te płatne po wypłacie
Ja sobie kupiłam bluzkę z My Tummy z obrazkiem pszczółki na kwiatku w miejscu brzuszka
A co do przeczucia, to od początku mam wrażenie, że to będzie chłopak Szymon, a jak będzie dziewczynka to będzie Julka (po mojej babuni )
Dziś mamy słodki dzień lenistwa - wczorajsza impreza zakończyła się o 3 nad ranem. Wypiłam ponad litr soku jabłkowego A zaraz ugotuję sobie pomidorówkę, którą bym mogła jeść codziennie A poranne mdłości przespałam, bo się obudziłam po 11
Miłego dnia Mamusie

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:23   #727
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla_1982 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny?

Można do Was dołączyć?

Dziś odebralam wyniki betaHCG - 122 U/l - juhuuu, z zakresu laboratoryjnego wynika, że to 4 tc! Do lekarza wybieram się najpewniej w 7-8 tc, wcześniej czytałam że raczej nie ma sensu, jak Wy uważacie?

Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe Mamusie Wizażankowe )
czesc
Cytat:
Napisane przez katalinka3 Pokaż wiadomość
Ja również witam wszystkie przyszłe mamy ;-) Czytam Was od początku, ale dopiero dzisiaj miałam wizytę lekarską i odważyłam się do Was dołączyć. Termin mam wyznaczony na 23 maja. Dzisiaj widać było serduszko naszego maleństwa. Czekamy z niecierpliwością na nasze Maleństwo. Na szczęście czas mi się nie dłuży ponieważ w domu bryka zbuntowana dwulatka ;-) Pozdrawiam serdecznie. A w kwestii jedzenia czy farbowania włosów to z doświadczenia wiem, że należy zachować zdrowy rozsądek.
witaj zazdraszczam serduszka
Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość

Obchodzicie Dzień Chłopaka?

choc powiedzialam mezowi, ze 2 kreski to jego prezent ode mnie

Cytat:
Napisane przez zabka85 Pokaż wiadomość
No wiec byłam u gina.Jestem w piątym tygodniu jednak i serduszka nie ma ale lekarz powiedzial że wszystko idzie idelanie,jajeczko szybko rosnie ma 2 cm,ma dobry kształt i najważniejsze jest w miejscu gdzie ma być.Kazał mi przyjśc za 10 dni ale odczekam i pójdę za 2 tygodnie żeby być już pewna tego co widzę a mam nadzieję że serduszko się pojawi.Ale samo zdjęcie ukazujące moją ciązę przyprawia mnie o wzruszenie ;( ale oczywiście ze szczęscia
super, najwazniejsze, ze wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że będzie dobrze Popłakałam się

Cytat:
Napisane przez vanioliova_mama Pokaż wiadomość
Witam serdecznie drogie Mamusie! Pierwszy raz zarejestrowałam się na wizażu, także jestem tu całkiem nowa Wczoraj zrobiłam test ciążowy i ukazały się dwie upragnione kreski Ponieważ jestem realistką, to wolę jeszcze w zbytnią ekscytację nie wpadać i poczekać do badań betaHCG i do USG. Ale mam szczerą nadzieję pozostać tu z Wami

Drogie Mamusie, mnie bardzo zależy na dyskrecji, a chętnie przyłączyłabym do Waszego zacnego już grona Czy to forum będzie kiedyś zamknięte? Wówczas chętniej bym o sobie opowiedziała, pozwierzała się itd. Nie lubię "podczytywaczek", bo będziemy zapewne pisać o bardzo osobistych sprawach

Gratuluję wszystkim obecnym Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne staraczki, któe jeszcze w czewcu zostaną Mamusiami

Aha, mój termin wychodzi mniej więcej na 5-10 czerwca, to był mój drugi cykl starań
witaj
jesli chodzi o Klub to mysle tak jak reszta, jeszcze troche poczekajmy
Cytat:
natalontka, pytaj śmiało, jak chcesz coś wiedzieć
Poniżej objaśnienia tych najpopularniejszych skrótów:
OM - ostatnia miesiączka
tp - termin porodu
tc - tydzień ciąży, np. 8t2d to 8 skończonych tygodni i 2 dni, inaczej 9tc - dziewiąty tydzień ciąży, bo ten tydzień już jest w trakcie
@ - miesiączka
# - poronienie
ooo dzieki wielkie

Czesc

Wczoraj bylismy na leciu u dziadka, ale sie najadlam w koncu gloda nie bylam No i oczywiscie wieczne pytania dlaczego nie pije Nikt jeszcze nie wie o ciazy, czekamy na wizyte u gina.

A dzis u nas piekna pogoda, maz w pracy na pikniku prawyborczym, maja tam stanowisko z garkami moze namowie rodzicow i sie przejedziemy, szkoda marnowac tak ladnej pogody na siedzenie w domu

U mnie poki co tylko bolace piersi, a tak to zero objawow ciazy pewnie do czasu

dzis 6t2d

Edytowane przez natalontko
Czas edycji: 2011-10-02 o 13:27
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:27   #728
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

U mnie poki co tylko bolace piersi, a tak to zero objawow ciazy

dzis 6t2d
U mnie tak samo 6t2d i bez objawów poza piersiami i częstym siusianiem.
Stary 2011-10-02, 13:37   #729
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie, tez chodze czesto do wc poki co jeszcze nie w nocy
Stary 2011-10-02, 13:51   #730
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja nie zauważyłam częstszego siusiania A piję jak smok na kacu Mąż mi pomidoróweczkę robi z ryżem.Lekkie mdłości mnie jednak nie minęły - a myślałam, że je przespałam Dziś 5t5d Po obiadku się wykąpię i może pójdziemy na spacerek - pogoda jest śliczna i aż żal myśleć, że za kilkanaście dni będzie smutno i ponuro

15

Stary 2011-10-02, 14:02   #731
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zauważyłam częstszego siusiania A piję jak smok na kacu Mąż mi pomidoróweczkę robi z ryżem.Lekkie mdłości mnie jednak nie minęły - a myślałam, że je przespałam Dziś 5t5d Po obiadku się wykąpię i może pójdziemy na spacerek - pogoda jest śliczna i aż żal myśleć, że za kilkanaście dni będzie smutno i ponuro
ja tego siusiania jakos tez nie traktuje, ze to przez ciaze, po prostu wiecej pije, wiecej siusiam
Stary 2011-10-02, 14:53   #732
marao
Zadomowienie

GG do marao

A ja właśnie piję normalnie a siusiam na potęgę.
Stary 2011-10-02, 15:31   #733
npg88
Raczkowanie

Dziewczynki, utworzyłam klub mam majowo-czerwcowych 2012... Jeśli któraś chciałaby dołączyć, proszę dać znać

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 15:33   #734
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość
Po porostu z przyjemnością bym się Wam przedstawiła i poopowiadała o sobie dalej, ale z doświadczenia (niestety) wiem, że na różnych forach bywają koleżanki-podczytywaczki. Miałam raz taką sytuacje, że pisałam niby też jako anonim, ale pisałam o sobie różne rzeczy z bieżącego życia i na tej podstawie pewna osoba, która mnie zna mnie odszukała i wiedziała o mnie wszystko.
Rozumiem, nie ma sprawy. Masz rację, niestety czasem jak trafisz na jakiegoś upierdliwca, to potrafi nawet po forach Cię śledzić Toteż ja staram się pisać tu tak samo, jak rozmawiałabym w realu ze znajomymi...
I wiecie co, czytałam też ostatnio ciekawy artykuł o prywatności w internecie i było to napisane też z perspektywy naszych rosnących dzieci... Przecież to co my tu piszemy, nie zniknie za np. 10 lat i kiedyś nasze dzieci mogą to przeczytać, więc trzeba o nich pisać tak, żeby kiedyś nie wstydziły się, nie miały nam za złe tego, co o nich piszemy Dało mi to do myślenia...

Cytat:
my jutro zaczynamy 11 tydzień
Masz już brzuszek? Bo mój się zaczyna zaokrąglać, przytyłam 1 kg. Wczoraj babcia stwierdziła, że wyładniałam, buzia mi się zrobiła jakaś inna, a mi się wydaje, że wyglądam niezbyt atrakcyjnie, no cóż...
Ja też już mam trochę większy brzuszek, o chodzeniu w normalnych ubraniach (nie licząc tych elastycznych, np. dresu) nie ma już mowy. Kupiłam sobie do pracy spodnie rozmiar większe (chyba już Wam pisałam ), ale to było dobre na te 2-3 tyg., a teraz dalej są w pupie za luźne i mi spadają jak chodzę, a zaczynają gnieść w brzuch, jak siedzę. Rozglądam się powoli za jakimiś eleganckimi ciążowymi, bo zamierzam jeszcze popracować i musi mi być w pracy wygodnie a wolę kupić je trochę wcześniej niż któregoś dnia obudzić się i stwierdzić, że nie mam w czym iść do pracy

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
U mnie poki co tylko bolace piersi, a tak to zero objawow ciazy pewnie do czasu
dzis 6t2d
Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Doczekacie się, doczekacie, dziewczynki Jeszcze Was zdążą zmęczyć te objawy
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:19   #735
Freya_85
Raczkowanie

Widzę, że zeszło na temat sikania Ja dzisiaj w nocy pobiłam chyba swój rekord: wstawałam 7 razy.
Z innych objawów, to pobolewa mnie brzuch i piersi mi się trochę powiększyły. No i jestem ciągle głodna. Mam nadzieję, że skoro mnie mdłości nie dopadły (5tc 6dc) to może ich nie będę mieć.
Strasznie tanio płaciłyście za betę, ja dałam 40zł Ciekawa jestem ile zaśpiewają za resztę badań z krwi.
Co do założenia zamkniętego klubu, to ja bym poczekała, aż dołączą do nas mamusie z końca czerwca.

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-10-02 o 16:23 Powód: literówka
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 17:00   #736
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:

nie strasz
Stary 2011-10-02, 17:08   #737
conslusion
Rozeznanie

witam!

jeśli pozwolicie, to chciałabym do was dołączyć

jestem w 5 tyg (licząc od ostatniej @) - o ciąży dowiedziałam się z testu zrobionego w dzień, w którym miała przyjść @. u lekarza byłam 3 dni później, ale na usg nie było jeszcze nic widać, beta wyszła mi 40,5
lekarz określił termin na 31 maja

jest to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się o nią 4 cykle - a teraz zamiast się cieszyć, zamartwiam się czy wszystko będzie ok
zwłaszcza, że w lipcu gin stwierdziła brak owulacji, przepisała reklamówkę tabletek, których nawet nie zdążyłam zacząć łykać i masz - jest ciąża

ja póki co nie mam żadnych objawów, może troszkę bolą mnie sutki,
i przez kilka dni miałam mdłości, dlatego właśnie zdecydowałam się na zrobienie testu - ale po teście jakoś dziwnie mdłości ustąpiły ...

a aktualnie mam zapalenie gardła i martwię się podwójnie
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 17:35   #738
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
witam!

jestem w 5 tyg (licząc od ostatniej @) - o ciąży dowiedziałam się z testu zrobionego w dzień, w którym miała przyjść @. u lekarza byłam 3 dni później, ale na usg nie było jeszcze nic widać, beta wyszła mi 40,5
lekarz określił termin na 31 maja

jest to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się o nią 4 cykle - a teraz zamiast się cieszyć, zamartwiam się czy wszystko będzie ok
zwłaszcza, że w lipcu gin stwierdziła brak owulacji, przepisała reklamówkę tabletek, których nawet nie zdążyłam zacząć łykać i masz - jest ciąża

ja póki co nie mam żadnych objawów, może troszkę bolą mnie sutki,
i przez kilka dni miałam mdłości, dlatego właśnie zdecydowałam się na zrobienie testu - ale po teście jakoś dziwnie mdłości ustąpiły ...

conslusion, może do lekarza trzeba się przejść z gardłem? Nieleczona choroba może być bardziej szkodliwa dla ciąży niż branie leków. Wiem, że w czasie ciąży na gardło to Bioparox chyba lekarze zapisują, antybiotyk w spreju do gardła.

Ja to dziś padam na twarz, cały dzień gości mieliśmy i korzystając z cudownej jesiennej pogody zrobiliśmy kończącego sezon grilla. Najadłam się jak dzika

Witam wszystkie nowe Mamusie
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:01   #739
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
Ja już wymiękam... dzisiaj zasłabłam w kościele, nie wiem o co chodzi
Stary 2011-10-02, 18:16   #740
aneczka240
Wtajemniczenie

A powiedzcie mi, czy macie tzw. "odruch mamy" ? Polega on na tym, że nieświadomie łapiecie/głaszczecie/trzymacie brzuszek Ja sama tego nie zauważyłam, ale właśnie znajomy przyłapał mnie na tym, że gdy siadałam na krześle to trzymałam brzuszek (którego jeszcze nie ma widocznego of kors )

15

Stary 2011-10-02, 18:57   #741
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A powiedzcie mi, czy macie tzw. "odruch mamy" ? Polega on na tym, że nieświadomie łapiecie/głaszczecie/trzymacie brzuszek Ja sama tego nie zauważyłam, ale właśnie znajomy przyłapał mnie na tym, że gdy siadałam na krześle to trzymałam brzuszek (którego jeszcze nie ma widocznego of kors )
ja tez tak mam ale zwracam na to uwage przy innych ludziach
Stary 2011-10-02, 19:35   #742
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w nocy pobiłam chyba swój rekord: wstawałam 7 razy.
Strasznie tanio płaciłyście za betę, ja dałam 40zł Ciekawa jestem ile zaśpiewają za resztę badań z krwi.
O rany To chyba nie wyspałaś się za bardzo
Rzeczywiście, droga u Ciebie ta beta, może rozglądnij się za innym laboratorium

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
conslusion, witaj
Nie przejmuj się brakiem owulacji w lipcu, ważne że teraz była
Natomiast co do przeziębienia, to faktycznie trzeba na siebie uważać, dużo wypoczywać i leczyć się domowymi środkami. Jeśli to nie pomaga, to zdecydowanie do lekarza, a przy temp dochodzącej do 38 st, trzeba zażyć paracetamol - to zalecenia mojej zaufanej internistki.
Niestety wspominała też, że szkoda że Bioparox został wycofany ze sprzedaży (po prostu firma zrezygnowała z produkcji czy jakoś tak, a nie że był wadliwy), bo to był bardzo dobry lek w ciąży, bo działał tylko miejscowo...

Cytat:
Mamy, mamy I to jak najbardziej świadomie Może nie jakoś nachalnie przy ludziach, ale jak sobie np. leżę w łóżku, to głaszczę Okruszka
Stary 2011-10-02, 19:55   #743
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:

wiecej odpoczynku i cukru

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:00   #744
Efijy
Rozeznanie

kism

dzięki za info odnośnie zgagi przejrzałam jeszcze raz i rzeczywiście był wątek.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:13   #745
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Odpoczywaj Kochana!
Cytat:
Ja mam. Wczoraj się mnie mąż zapytał, czemu się tak głaskam po brzuchu, jak jeszcze nic nie widać. A ja to nieświadomie robię.

conslusion witam nową przyszłą mamusie
Stary 2011-10-02, 20:20   #746
vivik
Raczkowanie

witam!

Ja również chciałabym dołączyć. Jestem w pierwszej ciąży, wg moich obliczeń jest to 5t4d.
Udało się nam w drugim cyklu
Pierwsza wizyta u lekarza już za mną, lekarka powiedziała że 4tydzień, nie wiem jak ona to obliczyla... Zrobilam badanie na bete - wyszło 2744.
Dostałam skierowanie na USG, w przyszłym tygodniu się na nie zapiszę. Jakoś niewiele nawet mówiła, sądziłam, że poda mi mniej wiecej termin porodu. Powiedziała, że szczególną uwagę mam teraz zwracać na plamienia, krawienia czy upławy i jeśli by się takie pojawiły to od razu zaleciła wizytę.
Spodziewałam się więcej po pierwszej wizycie, ale może dopiero po badaniu USG będzie jakoś konkretniej.

Z pierwszych objawów jakie zaobserwowałam to mam dość częste zawroty głowy i kłucie w brzuchu no i oczywiście ból piersi.
Dzisiaj także odczułam po południu jakieś zmęczenie i ogólną niechęć do czegokolwiek

Pozdrawiam was wszystkie i cieszę się na te wspólne 9 miesięcy!
vivik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:29   #747
Dasti80
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Mało ostatnio piszę bo nie mam siły, cały czas się kuruję i już powoli przechodzi ale gardełko jeszcze pobolewa. Ja biorę bioparox (akurat miałam w domu z kiedyś) prenatal (syrop dla ciężąrnych) oscillococillum (homeopatyczny) rutinoscorbin i domowe sposoby, ale leczyć się trzeba bo może się za bardzo rozwinąć.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Witam nowe mamusie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:31   #748
rinco
Wtajemniczenie

Ja płaciłam za betę 22 zł

Co do sikania to nie chodzę częściej w dzień, ale za to zdarza mi się, że mi w nocy pęcherz rozsadza i muszę się przejść do kibelka A wcześniej nigdy tak nie miałam. I w ogóle częściej mi się chce pić w ciągu dnia, praktycznie cały czas mnie suszy.

Chyba zaczęłam mieć lekkie mdłości To znaczy mam je zamiast uczucia głodu. Jak sobie zjem konkretny posiłek to mijają, a potem za jakiś czas znowu są i wtedy znowu muszę coś zjeść (choć czasami to na siłę, bo ciężko się w siebie wpycha jedzenie jak czujesz, że cię mdli). Mam tak przez cały dzień, nie tylko z rana.

A dziś pojechaliśmy sobie na wycieczkę samochodem i w pewnym momencie jak mnie zmuliłooooo... normalnie musieliśmy się w tempie ekspresowym zatrzymywać, bo musiałam po prostu NATYCHMIAST wyjść na powietrze, inaczej by się to skończyło katastrofą...

Ja się też zaczynam trochę głaskać po brzusiu...

U mnie dziś jest 6t4d wg ostatniego USG, ale ponieważ było widać dopiero tylko pęcherzyk, więc lekarz powiedział, że właściwy wiek będzie można ocenić jak już się dzidziuś ujawni, więc podchodzę do tego trochę z rezerwą i czekam na następne USG, które będzie za tydzień we wtorek

No i witam nowe mamuśki
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:35   #749
Dasti80
Zakorzenienie

Jutro mam wizytę i zaczynam 10 tydzień mam nadzieję że się nic nie pokiełbasiło przez to przeziębienie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:20   #750
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivik Pokaż wiadomość
Ja również chciałabym dołączyć. Jestem w pierwszej ciąży, wg moich obliczeń jest to 5t4d.
Udało się nam w drugim cyklu
Pierwsza wizyta u lekarza już za mną, lekarka powiedziała że 4tydzień, nie wiem jak ona to obliczyla...
Spodziewałam się więcej po pierwszej wizycie, ale może dopiero po badaniu USG będzie jakoś konkretniej.
vivik, witaj
Może lekarka miała na myśli wiek ciąży od poczęcia, czasem na początku tak lekarze mówią. W "normalnym" 4 tc mało która kobieta wie już, że jest w ciąży
Odnośnie Twojego rozczarowania pierwszą wizytą, wspomnę to, o czym już pisałyśmy tu na wątku - lekarze w większości na tym etapie ciąży nie są skłonni do potwierdzania ciąży, zakładania karty ciąży, itp ponieważ stosunkowo często na tym etapie zdarzają się poronienia Poczekaj spokojnie do następnej wizyty Jeśli dalej lekarka nie będzie skłonna do rozmów, to może zastanów się nad zmianą lekarza...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Chyba zaczęłam mieć lekkie mdłości To znaczy mam je zamiast uczucia głodu. Jak sobie zjem konkretny posiłek to mijają, a potem za jakiś czas znowu są i wtedy znowu muszę coś zjeść (choć czasami to na siłę, bo ciężko się w siebie wpycha jedzenie jak czujesz, że cię mdli). Mam tak przez cały dzień, nie tylko z rana.
rinco, podobno z tego co czyłatam w większości źródeł poranne mdłości są porannymi tylko z nazwy Mogą się równie dobrze zdarzać przez całą dobą

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę i zaczynam 10 tydzień mam nadzieję że się nic nie pokiełbasiło przez to przeziębienie
Zdróweczka i czekamy na dobre wieści

Ja już wszystko zaplanowałam. Jutro muszę iść do pracy, przekazać obowiązki, z Maksiem zostaje moja mama, a po południu idę z nim do lekarza i biorę zwolnienie do końca tyg. Mam tylko nadzieję, że lekarka wymyśli nam jakieś sensowne leczenie, niech będą nawet zastrzyki, byle nie szpital Mi też dobrze zrobi kilka dni w domu, niby takie lekkie to moje przeziębienie, ale cały czas mnie trzyma ból gardła albo katar, albo jedno i drugie

Ja na dziś już raczej się żegnam, jutro pobudka o 6ej
Papa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości