|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Witam się w słoneczną niedzielę. Jadę dzisiaj z mężem do Łodzi i pochodzę sobie trochę po Ikea jak on pojedzie na zajęcia.
Cytat:
A teraz stoją i termin im się kończy Cytat:
|
||
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Kism - jestem tego samego zdania co do klubu. Waniliowa_mama - podłość ludzka nie zna granic niestety ![]() Śliweńko - my jutro zaczynamy 11 tydzień Masz już brzuszek? Bo mój się zaczyna zaokrąglać, przytyłam 1 kg. Wczoraj babcia stwierdziła, że wyładniałam, buzia mi się zrobiła jakaś inna, a mi się wydaje, że wyglądam niezbyt atrakcyjnie, no cóż... marao ja płaciłam za betę 38 |
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Alez Wam zazdroszcze tego 11 tc, ja zaczynam dopiero 8. Moj maz tez mi w kolko powtarza, ze ciaza mi sluzy bo wyladnialam
Pomimo 8 tc i tego, ze nic nie przytylam, a wrecz schudlam to moj brzuch jest jakis ogromny. Wczoraj nawet tak pomyslalam, ze tam chyba wszystko szybciej rosnie niz moje cialo jest na to gotowe. Za to moje piersi... Cukiereczki!!! Taki duze i ladne
|
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Olafek poszedł spać, szarlotka (pierwsza w moim zyciu) upiekla sie wiec mam chwile dla Was
![]() czy macie przeczucie co bedzie?? widzialyscie pasy ciaze na allegro z napisem "wychodzę na wiosnę" sie usmialam, albo "u mamuni najlepiej" jutro zamawiam rzecz jasna ![]() ![]() :love :---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- o wlasnie moja Mala paskuda wstala więc zaraz muszę dać mu obiadek i ruszyć na rower heh, w tej ciazy nie mam czasu posiedziec.w 1 ciazy siedzialam i jadlam i wyszlo mi to na niezbyt dobre ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- co do klubu potwierdzam i ja trzeba poczekac jeszcze mamy czas![]()
|
#725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój też jest zachwycony piersiami szkoda tylko, że są takie wrażliwe na dotyk...Pandzia nie mam żadnego przeczucia, wszyscy chcą chłopaka i mówią, że tak będzie. Dla mnie wszystko jedno dopiero teraz zaczynam się przyzwyczajać do faktu bycia w ciąży, mówię do brzuszka per kochanie albo maleństwo |
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za betę płaciłam 29 zł. Jeszcze muszę zrobić toxo i dwie serie kosztują 72 zł
Mam kicię, więc muszę zrobić. Dostałam skierowanie na badania od dwóch lekarzy (z NFZ i prywatnego) i prywatny zaznaczył ich więcej niż państwowy. Lekarz z przychodni pytał o grupę krwi, to mówię, że mam w książeczce zdrowia dziecka zapisaną, a on nic nie powiedział, a prywatna lekarka zaznaczyła na skierowaniu od razu badanie grupy krwi Połączę te dwa skierowania i co będzie darmowe to zrobię w poniedziałek lub we wtorek, a te płatne po wypłacie ![]() Ja sobie kupiłam bluzkę z My Tummy z obrazkiem pszczółki na kwiatku w miejscu brzuszka A co do przeczucia, to od początku mam wrażenie, że to będzie chłopak Szymon, a jak będzie dziewczynka to będzie Julka (po mojej babuni )Dziś mamy słodki dzień lenistwa - wczorajsza impreza zakończyła się o 3 nad ranem. Wypiłam ponad litr soku jabłkowego A zaraz ugotuję sobie pomidorówkę, którą bym mogła jeść codziennie A poranne mdłości przespałam, bo się obudziłam po 11 ![]() Miłego dnia Mamusie
|
#727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() choc powiedzialam mezowi, ze 2 kreski to jego prezent ode mnie ![]() Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o Klub to mysle tak jak reszta, jeszcze troche poczekajmy ![]() Cytat:
Czesc ![]() Wczoraj bylismy na leciu u dziadka, ale sie najadlam w koncu gloda nie bylam No i oczywiscie wieczne pytania dlaczego nie pije Nikt jeszcze nie wie o ciazy, czekamy na wizyte u gina. A dzis u nas piekna pogoda, maz w pracy na pikniku prawyborczym, maja tam stanowisko z garkami moze namowie rodzicow i sie przejedziemy, szkoda marnowac tak ladnej pogody na siedzenie w domu ![]() U mnie poki co tylko bolace piersi, a tak to zero objawow ciazy pewnie do czasu ![]() dzis 6t2d
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-10-02 o 13:27 |
|||||
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak u mnie, tez chodze czesto do wc
poki co jeszcze nie w nocy
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie zauważyłam częstszego siusiania
A piję jak smok na kacu Mąż mi pomidoróweczkę robi z ryżem.Lekkie mdłości mnie jednak nie minęły - a myślałam, że je przespałam Dziś 5t5d Po obiadku się wykąpię i może pójdziemy na spacerek - pogoda jest śliczna i aż żal myśleć, że za kilkanaście dni będzie smutno i ponuro
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie piję normalnie a siusiam na potęgę.
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, utworzyłam klub mam majowo-czerwcowych 2012...
Jeśli któraś chciałaby dołączyć, proszę dać znać
|
|
|
|
#734 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Toteż ja staram się pisać tu tak samo, jak rozmawiałabym w realu ze znajomymi...I wiecie co, czytałam też ostatnio ciekawy artykuł o prywatności w internecie i było to napisane też z perspektywy naszych rosnących dzieci... Przecież to co my tu piszemy, nie zniknie za np. 10 lat i kiedyś nasze dzieci mogą to przeczytać, więc trzeba o nich pisać tak, żeby kiedyś nie wstydziły się, nie miały nam za złe tego, co o nich piszemy Dało mi to do myślenia...Cytat:
), ale to było dobre na te 2-3 tyg., a teraz dalej są w pupie za luźne i mi spadają jak chodzę, a zaczynają gnieść w brzuch, jak siedzę. Rozglądam się powoli za jakimiś eleganckimi ciążowymi, bo zamierzam jeszcze popracować i musi mi być w pracy wygodnie Cytat:
Jeszcze Was zdążą zmęczyć te objawy
|
|||
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że zeszło na temat sikania
Ja dzisiaj w nocy pobiłam chyba swój rekord: wstawałam 7 razy. Z innych objawów, to pobolewa mnie brzuch i piersi mi się trochę powiększyły. No i jestem ciągle głodna. Mam nadzieję, że skoro mnie mdłości nie dopadły (5tc 6dc) to może ich nie będę mieć. Strasznie tanio płaciłyście za betę, ja dałam 40zł Co do założenia zamkniętego klubu, to ja bym poczekała, aż dołączą do nas mamusie z końca czerwca. Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-10-02 o 16:23 Powód: literówka |
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
witam!
jeśli pozwolicie, to chciałabym do was dołączyć ![]() jestem w 5 tyg (licząc od ostatniej @) - o ciąży dowiedziałam się z testu zrobionego w dzień, w którym miała przyjść @. u lekarza byłam 3 dni później, ale na usg nie było jeszcze nic widać, beta wyszła mi 40,5 lekarz określił termin na 31 maja jest to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się o nią 4 cykle - a teraz zamiast się cieszyć, zamartwiam się czy wszystko będzie ok zwłaszcza, że w lipcu gin stwierdziła brak owulacji, przepisała reklamówkę tabletek, których nawet nie zdążyłam zacząć łykać i masz - jest ciąża ![]() ja póki co nie mam żadnych objawów, może troszkę bolą mnie sutki, i przez kilka dni miałam mdłości, dlatego właśnie zdecydowałam się na zrobienie testu - ale po teście jakoś dziwnie mdłości ustąpiły ... ![]() ![]() a aktualnie mam zapalenie gardła i martwię się podwójnie
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to dziś padam na twarz, cały dzień gości mieliśmy i korzystając z cudownej jesiennej pogody zrobiliśmy kończącego sezon grilla. Najadłam się jak dzika ![]() Witam wszystkie nowe Mamusie
|
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
A powiedzcie mi, czy macie tzw. "odruch mamy" ? Polega on na tym, że nieświadomie łapiecie/głaszczecie/trzymacie brzuszek
Ja sama tego nie zauważyłam, ale właśnie znajomy przyłapał mnie na tym, że gdy siadałam na krześle to trzymałam brzuszek (którego jeszcze nie ma widocznego of kors )
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale zwracam na to uwage przy innych ludziach
|
|
|
|
|
#742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba nie wyspałaś się za bardzo Rzeczywiście, droga u Ciebie ta beta, może rozglądnij się za innym laboratorium ![]() Cytat:
Nie przejmuj się brakiem owulacji w lipcu, ważne że teraz była ![]() Natomiast co do przeziębienia, to faktycznie trzeba na siebie uważać, dużo wypoczywać i leczyć się domowymi środkami. Jeśli to nie pomaga, to zdecydowanie do lekarza, a przy temp dochodzącej do 38 st, trzeba zażyć paracetamol - to zalecenia mojej zaufanej internistki. Niestety wspominała też, że szkoda że Bioparox został wycofany ze sprzedaży (po prostu firma zrezygnowała z produkcji czy jakoś tak, a nie że był wadliwy), bo to był bardzo dobry lek w ciąży, bo działał tylko miejscowo...Cytat:
Może nie jakoś nachalnie przy ludziach, ale jak sobie np. leżę w łóżku, to głaszczę Okruszka |
|||
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecej odpoczynku i cukru
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
kism
dzięki za info odnośnie zgagi przejrzałam jeszcze raz i rzeczywiście był wątek. |
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
conslusion witam nową przyszłą mamusie |
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
witam!
Ja również chciałabym dołączyć. Jestem w pierwszej ciąży, wg moich obliczeń jest to 5t4d. Udało się nam w drugim cyklu Pierwsza wizyta u lekarza już za mną, lekarka powiedziała że 4tydzień, nie wiem jak ona to obliczyla... Zrobilam badanie na bete - wyszło 2744. Dostałam skierowanie na USG, w przyszłym tygodniu się na nie zapiszę. Jakoś niewiele nawet mówiła, sądziłam, że poda mi mniej wiecej termin porodu. Powiedziała, że szczególną uwagę mam teraz zwracać na plamienia, krawienia czy upławy i jeśli by się takie pojawiły to od razu zaleciła wizytę. Spodziewałam się więcej po pierwszej wizycie, ale może dopiero po badaniu USG będzie jakoś konkretniej. Z pierwszych objawów jakie zaobserwowałam to mam dość częste zawroty głowy i kłucie w brzuchu no i oczywiście ból piersi. Dzisiaj także odczułam po południu jakieś zmęczenie i ogólną niechęć do czegokolwiek ![]() Pozdrawiam was wszystkie i cieszę się na te wspólne 9 miesięcy! |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Mało ostatnio piszę bo nie mam siły, cały czas się kuruję i już powoli przechodzi ale gardełko jeszcze pobolewa. Ja biorę bioparox (akurat miałam w domu z kiedyś) prenatal (syrop dla ciężąrnych) oscillococillum (homeopatyczny) rutinoscorbin i domowe sposoby, ale leczyć się trzeba bo może się za bardzo rozwinąć. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Witam nowe mamusie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płaciłam za betę 22 zł
Co do sikania to nie chodzę częściej w dzień, ale za to zdarza mi się, że mi w nocy pęcherz rozsadza i muszę się przejść do kibelka A wcześniej nigdy tak nie miałam. I w ogóle częściej mi się chce pić w ciągu dnia, praktycznie cały czas mnie suszy.Chyba zaczęłam mieć lekkie mdłości To znaczy mam je zamiast uczucia głodu. Jak sobie zjem konkretny posiłek to mijają, a potem za jakiś czas znowu są i wtedy znowu muszę coś zjeść (choć czasami to na siłę, bo ciężko się w siebie wpycha jedzenie jak czujesz, że cię mdli). Mam tak przez cały dzień, nie tylko z rana. A dziś pojechaliśmy sobie na wycieczkę samochodem i w pewnym momencie jak mnie zmuliłooooo... normalnie musieliśmy się w tempie ekspresowym zatrzymywać, bo musiałam po prostu NATYCHMIAST wyjść na powietrze, inaczej by się to skończyło katastrofą... ![]() Ja się też zaczynam trochę głaskać po brzusiu... ![]() U mnie dziś jest 6t4d wg ostatniego USG, ale ponieważ było widać dopiero tylko pęcherzyk, więc lekarz powiedział, że właściwy wiek będzie można ocenić jak już się dzidziuś ujawni, więc podchodzę do tego trochę z rezerwą i czekam na następne USG, które będzie za tydzień we wtorek ![]() No i witam nowe mamuśki
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam wizytę i zaczynam 10 tydzień
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#750 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może lekarka miała na myśli wiek ciąży od poczęcia, czasem na początku tak lekarze mówią. W "normalnym" 4 tc mało która kobieta wie już, że jest w ciąży ![]() Odnośnie Twojego rozczarowania pierwszą wizytą, wspomnę to, o czym już pisałyśmy tu na wątku - lekarze w większości na tym etapie ciąży nie są skłonni do potwierdzania ciąży, zakładania karty ciąży, itp ponieważ stosunkowo często na tym etapie zdarzają się poronienia Poczekaj spokojnie do następnej wizyty Cytat:
Mogą się równie dobrze zdarzać przez całą dobąCytat:
![]() Ja już wszystko zaplanowałam. Jutro muszę iść do pracy, przekazać obowiązki, z Maksiem zostaje moja mama, a po południu idę z nim do lekarza i biorę zwolnienie do końca tyg. Mam tylko nadzieję, że lekarka wymyśli nam jakieś sensowne leczenie, niech będą nawet zastrzyki, byle nie szpital Mi też dobrze zrobi kilka dni w domu, niby takie lekkie to moje przeziębienie, ale cały czas mnie trzyma ból gardła albo katar, albo jedno i drugie ![]() Ja na dziś już raczej się żegnam, jutro pobudka o 6ej ![]() Papa |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

I zaczęłam jeść kolację - wcześniej mój ostatni posiłek był ok. 17-18 i potem już nic nie jadłam do rana - a teraz muszę coś zjeść na noc, bo inaczej mnie rano skręca. Ale mam tak, że jem tylko jak czuję głód, jak nie czuję to mnie odrzuca od jedzenia, więc nie ma mowy o podjadaniu.
A teraz stoją i termin im się kończy 

Mam kicię, więc muszę zrobić. Dostałam skierowanie na badania od dwóch lekarzy (z NFZ i prywatnego) i prywatny zaznaczył ich więcej niż państwowy. Lekarz z przychodni pytał o grupę krwi, to mówię, że mam w książeczce zdrowia dziecka zapisaną, a on nic nie powiedział, a prywatna lekarka zaznaczyła na skierowaniu od razu badanie grupy krwi
Połączę te dwa skierowania i co będzie darmowe to zrobię w poniedziałek lub we wtorek, a te płatne po wypłacie 

Toteż ja staram się pisać tu tak samo, jak rozmawiałabym w realu ze znajomymi...
To znaczy mam je zamiast uczucia głodu. Jak sobie zjem konkretny posiłek to mijają, a potem za jakiś czas znowu są i wtedy znowu muszę coś zjeść (choć czasami to na siłę, bo ciężko się w siebie wpycha jedzenie jak czujesz, że cię mdli). Mam tak przez cały dzień, nie tylko z rana.