2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 13:48   #3091
anagat
Zadomowienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Rybeczko, toć oczywiste, że to najlepszy czas WIOSNAAAAAAAAAAAAAAAAAA , spacerki, ciepełko...

Ja jestem z 8 maja Uwielbiam WIOSNĘĘĘ
A ślub brałam 1 maja

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-02 o 13:55
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:49   #3092
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

albo cos mi w brzuchu bulgocze albo fasolka sie rusza
Stary 2011-10-02, 14:13   #3093
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Rybeczko, toć oczywiste, że to najlepszy czas WIOSNAAAAAAAAAAAAAAAAAA , spacerki, ciepełko...

Ja jestem z 8 maja Uwielbiam WIOSNĘĘĘ
A ślub brałam 1 maja
To Ty masz dużo świąt w maju Moja mama ma wszystkie święta w maju, oprócz dnia kobiet

MoniaHan ja z północnej części, więc zawsze chłodniej, bo wieje od morza :/
Cytrynka gratulacje to pewnie cudowne uczucie Ja w ciąż czekam.
I zastanawiam się w którym jestem miesiącu ciąży, tj.17tc, raz czytam że to już początek 5., a raz że do piątego to jeszcze 2 tyg.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 14:21   #3094
anagat
Zadomowienie

Rybka, chyba na 1 str. wątku są tygodnie zamieniane na miesiące.

A co to znaczy ,że Ty z północnej części?? Polski?
Ja jestem z Pomorza- 30 km od Gdańska. I pamiętam, że były takie lata, że już w kwietniu się w ogrodzie na murzyna opalałam

Kocham wiosnę, jak się wszystko zazielenia, pąki na drzewach, ten zapach wiosny On tu w Irlandii pojawia się już w lutym czasami

Oglądam w necie Ojca Mateusza.. to jest jakaś tragedia, jeżeli wziąć na serio, to co oni pokazują apropo polskij medycyny
Stary 2011-10-02, 16:57   #3095
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka, chyba na 1 str. wątku są tygodnie zamieniane na miesiące.

A co to znaczy ,że Ty z północnej części?? Polski?
Ja jestem z Pomorza- 30 km od Gdańska. I pamiętam, że były takie lata, że już w kwietniu się w ogrodzie na murzyna opalałam

Kocham wiosnę, jak się wszystko zazielenia, pąki na drzewach, ten zapach wiosny On tu w Irlandii pojawia się już w lutym czasami

Oglądam w necie Ojca Mateusza.. to jest jakaś tragedia, jeżeli wziąć na serio, to co oni pokazują apropo polskij medycyny
Z północnej Anglii A z Polski centralnej
A dziękuję, przestudiuję jeszcze raz stronę pierwszą

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

A ja cooleżankę pytałam o parę rzeczy Ale była na dyżurze, a potem chyba jej umknęło, więc wolną chwilą.. poproszę
Ułatwię ciężarnej i dodam, że pytanka były na str 98.
Stary 2011-10-02, 17:38   #3096
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
anagat mam kilka pytań
Czemu byłaś u GP a nie u midwife? Przecież to co Ci robiła to działka położnej...
Czemu miałaby Cie skasować? Ja za nic do tej pory nie płaciłam.
Czemu Ty zawoziłaś wyniki do labolatorium? (po znajomości?)
Serduszka chyba rzeczywiście źle szukała, bo przecież dziewczyny w PL chodzą w 6tc i już słyszą bicie
Mam jeszcze jedno pytanie, kochana co to jest R.B.S I jaki powinien być wynik? Ja mam 3.4 .
P.S. Gratuluję pozytywnego wyniku testu ciążowego

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Rybeczko, tu w Ire chyba trochu inaczej jest jednak niż w UK.
Opieka nad ciężarną jest darmowa i dziecko ma też darmową opiekę do 6 tyg.życia, jeśli wyślesz taki kwitek , który dostaniesz od GP(muszę wysłać, bo jeszcze tego nie zrobiłam;/). I za tę pierwszą wizytę się płaci (chyba ok 60 E). Nie zapłaciłam, bo tu panuje taka polityka, że lekarz od lekarza kasy nie weźmie.

Wyniki zawiozłam, bo spytała mnie się , czy mogę. Nie wiem, chyba po prostu taki ma zwyczaj? Ja jej nie znam, więc to nie po znajomości.
Hemoglobina już mi zaczęła spadać.. A tak naprawdę powinna dopiero pod koniec 2 trymestru zacząć iść w dół. Czyli szykuje się porządna anemia Co zresztą było do przewidzenia. Kilka lat temu miałam symptomatyczną anemię. Z trudnościami z wchodzeniem po schodach, patologicznym zmęczeniem i ogólnie z fatalnym samopoczuciem.

Serduszka dopplerem nie usłyszy się w 6 tyg (w USG tak). Ok 14-15 tyg powinno już być dużo łatwiej znaleźć.

Kurcze nic mi ten skrót R.B.S. nie mówi, kojarzy mi się z rubellą (różyczką), ale nie mam pojęcia , wybacz.. Popytam w pracy, na pewno ginkowie będą wiedzieli.

Oglądam sobie na necie Rodzinka.pl
Echh i nie chce mi się obiadu robić;/
Stary 2011-10-02, 17:48   #3097
cziqua
Zadomowienie

a ja oglądam moje wielkie cygańskie wesele masakra i kurka cycki strasznie mnie swędzą

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:25   #3098
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja oglądam moje wielkie cygańskie wesele masakra i kurka cycki strasznie mnie swędzą
A to to leci w odcinkach? Widziałam to kiedyś, panna młoda miała taka kieckę, że się nie mogła zapakować do samochodu młody stał metr od niej, tańczyć nie mogła, ona ledwo się ruszała. Jak tak można się samemu skrzywdzić na dodatek to była prawie stara panna, bo miałą 26 lat, a wszystkie cyganki wychodzą za mąż w wieku 18-19 lat lub młodsze... porażka

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Rybeczko, tu w Ire chyba trochu inaczej jest jednak niż w UK.
Opieka nad ciężarną jest darmowa i dziecko ma też darmową opiekę do 6 tyg.życia, jeśli wyślesz taki kwitek , który dostaniesz od GP(muszę wysłać, bo jeszcze tego nie zrobiłam;/). I za tę pierwszą wizytę się płaci (chyba ok 60 E). Nie zapłaciłam, bo tu panuje taka polityka, że lekarz od lekarza kasy nie weźmie.

Wyniki zawiozłam, bo spytała mnie się , czy mogę. Nie wiem, chyba po prostu taki ma zwyczaj? Ja jej nie znam, więc to nie po znajomości.
Hemoglobina już mi zaczęła spadać.. A tak naprawdę powinna dopiero pod koniec 2 trymestru zacząć iść w dół. Czyli szykuje się porządna anemia Co zresztą było do przewidzenia. Kilka lat temu miałam symptomatyczną anemię. Z trudnościami z wchodzeniem po schodach, patologicznym zmęczeniem i ogólnie z fatalnym samopoczuciem.

Serduszka dopplerem nie usłyszy się w 6 tyg (w USG tak). Ok 14-15 tyg powinno już być dużo łatwiej znaleźć.

Kurcze nic mi ten skrót R.B.S. nie mówi, kojarzy mi się z rubellą (różyczką), ale nie mam pojęcia , wybacz.. Popytam w pracy, na pewno ginkowie będą wiedzieli.

Oglądam sobie na necie Rodzinka.pl
Echh i nie chce mi się obiadu robić;/
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Rubelle mam w osobnej rubryce, na dodatek przy niej coś nabazgrane i to nie jest -negatywny, a coś innego i nie wiem co
W necie znalazłam skrót RBC i to są erytrocyty, ale RBS to pewnie coś innego
Ja hemoglobinę mam 12.0 też bez szaleństwa, ledwo ponad minimum, myślałam że będzie lepiej.
Miałam nadzieję, że może będziesz miała taką samą książkę ciążową jak ja, błękitną A4, wtedy wszystko bym z Tobą konsultowała Ale pewnie masz inną... :/
Stary 2011-10-02, 18:43   #3099
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Miałam nadzieję, że może będziesz miała taką samą książkę ciążową jak ja, błękitną A4, wtedy wszystko bym z Tobą konsultowała Ale pewnie masz inną... :/
Ja żadnej nie mam Może mi w szpitalu dadzą??? Idę do antenatal clinic w ostatnim tyg. paździrnika.
Stary 2011-10-02, 18:56   #3100
karolca
Zakorzenienie

Gruszka. Do kompletu świezy sok pomarańczowy (sama wyciskałam).
Wcześniej spacer w piękną pogodę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 19:34   #3101
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
A to to leci w odcinkach? Widziałam to kiedyś, panna młoda miała taka kieckę, że się nie mogła zapakować do samochodu młody stał metr od niej, tańczyć nie mogła, ona ledwo się ruszała. Jak tak można się samemu skrzywdzić na dodatek to była prawie stara panna, bo miałą 26 lat, a wszystkie cyganki wychodzą za mąż w wieku 18-19 lat lub młodsze... porażka

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Niop w odcinkach widziałam już drugi dzisiaj a te małe co do komunii idą kiecki jak do ślubu buty na obcasie masakra do slubu jedna laska miała różową kieckę z motylkami i lampkami a jedna babka miała ze sobą gasnicę na wypadek jakby kiecka się zapaliła od światełek taniec też mają świetny faktycznie na metr od siebie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:15   #3102
Zariah
Rozeznanie

Ja już widziałam wszystkie odcinki bo tu na BBC leciały wcześniej niż w Polsce. Cudowne te kreacje z cyklu: trzymaj kiece bo zaraz odelce
Takie napompowane. A mężowie jacy cudowni. W koszulkach na ramiączka z petem w zębach - miodzio A życie po ślubie jak w bajce normalnie
Koło mojej wioski (z5-6 km dalej) jest taka właśnie komuna cygańska.
Wesela na żywo nie widziałam ale codzienne kreacje też są niezłe. Na tyłek dziewczęta odziewają przepaskę na włosy, brzuchy na wierzchu, włos do pasa, czerń powieki że oko wykol, obcasik. Bosko po prostu

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:39   #3103
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Ja już widziałam wszystkie odcinki bo tu na BBC leciały wcześniej niż w Polsce. Cudowne te kreacje z cyklu: trzymaj kiece bo zaraz odelce
Takie napompowane. A mężowie jacy cudowni. W koszulkach na ramiączka z petem w zębach - miodzio A życie po ślubie jak w bajce normalnie
Koło mojej wioski (z5-6 km dalej) jest taka właśnie komuna cygańska.
Wesela na żywo nie widziałam ale codzienne kreacje też są niezłe. Na tyłek dziewczęta odziewają przepaskę na włosy, brzuchy na wierzchu, włos do pasa, czerń powieki że oko wykol, obcasik. Bosko po prostu
tez widzialam w tv jakis czas temu, ale nie bylam w stanie ogladac tego...Tz byl bardziej wytrzymaly i obejrzal caly jeden odcinek.
czasami w naszym rejonie tez sie kreca cyganie, tutaj zwani gypsy...lub ladnie siebie nazywaja podroznikami....zlodzieje zwyczajni, wchodza na prywatna posesje i mowia ze paliwo im sie skonczylo, obserwuja wszystko a pozniej odjezdzaja tym samochodem ''bez paliwa'', nienawidze ich doslownie, mialam kilka razy z nimi doczynienia i naprawde zaluje czasami ze mam labradora a nie np. owczarka niemieckiego...takiego co az sie slini na widok obcych. a najgorsze jest ze tutaj ci pseudo podroznicy czesto nie wygladaja jak typowi, ale sa biali tylko mowia z takim troche irlandzkim akcentem i czasami nie mozna rozpoznac ze to sa cyganie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:54   #3104
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
kurka cycki strasznie mnie swędzą
daj spokoj ja sie ciagle drapie i mam wrazenie ze sie nie umyłam a szoruje sie gąbka i peelingiem i za godzinę znów sie czochram
Stary 2011-10-02, 21:28   #3105
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dobry wieczor

Ja dzis tak poszalalam z moim dzieckiem, ze cały kreguslup krzyzowy mnie boli i ledwo co chodze
Najpierw bylam z Filipem w kosciele, a tu akurat trafila sie msza 2-godzinna z procesja, ale dalismy rade...
ale jak wrocilam byla juz 14, oczywiscie obiad nie gotowy, bo moj maz nie domysli sie ze przydaloby sie obrac ziemniaki...
na szczescie zupke mialam z wczoraj ogorkowa dla malego wiec jemu dalam i wzielam sie za drugie danie. Zanim ugotowalam minela godzina, Filip krzatal sie pod nogami, w miedzy czasie a to kupa, a to mamusiu chodz (od paru dni nie spi mi w dzien, nie chce i juz, wiec robie mu chociaz godzinne lezakowanie) ale to tak wyglada, ze co chwila wola bo cos chce, a to piciu, a to poglaskac a to zrobilem kupeeeeeee i nie moge spokojnie nic zrobic
Potem zjedlismy drugie danie i pojechalismy do babci bo u niej jest taki duzy odpust z balonami, zabawkami i slodkosciami
Wiec Filipa do auta i fruuu z nim, no i na tym odpuscie jakbym byla dzieckiem to bym oszalala, skonczylo sie na kupnie balona, strazy pozarnej takiej malej, pierniczkow i cukierkow
Potem posiedzielismy u babci, babcia ma psa i kota wiec bylo szalenczo
Wrocilismy, byla 19, kapiel, mleczko i bajki i dziecko zasnelo a ja chodzic nie moge
Jutro pewnie nie wstane z lozka

Cytat:
hahaha... jeny przyszlam taka wk... a wy mnie od razu rozbawiłyście.. Ja lubię nie musieć trzymać nóg na podłodze.. A widzieliście kiedyś kogoś , kto w restauracji kładzie giry na stole????
Ale jak mam je w górze, to też się dobrze bawię Ago-babajago;p.
dalej nie rozumiem z tymi nogami
a w Irlandii w restauracji nogi trzyma sie na stole?
Cytat:
Witam
A mój mąż mówi że ja jak tylko oczy rano otworze to juz marudze no ale co mam zrobic jak on np potrafi zniszczyc pol cebuli tak zmasakrowac ze nadaje sie do wyrzucenia i takie ✂✂✂✂✂✂✂y dzialaja na mnie jak plachta na byka
doskonale Cie rozumiem.
Moj jeszcze mowi, dalem Ci pospac pol godz dluzej.
Dziekuje Ci bardzo mezu moj cudny, ale wolalabym nie spac a nie potykac sie a to o ubrania dziecka, a to o pieluche z kupa a to o butelke po mleku itd itd....
Moj maz tez uwaza ze zawszze sie do czegos doczepie chocby sie baaardzo staral...no ale to jest tak jakby dac buziaka i kopa
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziś obudziłam się z bólem gardła . Nawet nie wiem dlaczego jak ja zawsze piję ciepłe . No nic...mam nadzieję, że to tylko chwilowe i nie będzie gorzej .
sproboj plukac naparem z szalwi gardelko, mnie zazwyczaj pomaga. No i zycze zdrowka
Cytat:
Byłam wczoraj na USG. Wszytsko gra. Dzieć w porządku. Szyjka wysoko i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie.
Małe odwróciło się pupą i nie dało się wypatrzeć płci.
TŻ był nie pocieszony. I mówi do brzucha : "Co tak broisz co? Jak Ci tłumaczyłem? Trzeba się ustawić ładnie do badania"
to cudownie
a malenstwo sprytne tak sie schowac
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:34   #3106
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

dalej nie rozumiem z tymi nogami
a w Irlandii w restauracji nogi trzyma sie na stole?

haha, no nie trzyma sie, dlatego nie lubię do nich chodzić
No teraz jak krowie na rowie tlumaczę.. jak trzymam nogi na dole np. siedząc, to mnie bolą, więc lubię położyć je na kanapie, stołeczku bądź pufie jak siedzę. Teraz jasne;p;p??
Stary 2011-10-02, 21:43   #3107
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No teraz jak krowie na rowie tlumaczę.. jak trzymam nogi na dole np. siedząc, to mnie bolą, więc lubię położyć je na kanapie, stołeczku bądź pufie jak siedzę. Teraz jasne;p;p??
a ja uwielbiam siedzieć po turecku, z nogami pod tyłkiem i w każdej pozycji, która w gościach i miejscach publicznych nie jest mile widziana

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-02, 21:49   #3108
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaaaaaaaaaaa......no to ja juz teraz czaje

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam siedzieć po turecku, z nogami pod tyłkiem i w każdej pozycji, która w gościach i miejscach publicznych nie jest mile widziana
Karolca to moze jakies japonskie albo tureckie knajpki

Stary 2011-10-02, 21:57   #3109
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Karolca to moze jakies japonskie albo tureckie knajpki
Tam też trzeba siedzieć z nogami na dole
Ale do tradycyjnej pijalni herbaty chętnie bym poszła
a tureckie jedzenie jest mocno przyprawione ponoć, więc w sumie czemu nie Tylko jakby pozwolili siedzieć "wygodnie"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-02, 21:57   #3110
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Rybko mam coś dla Ciebie
RBS = Random Blood Sugar.
It is a test helping to determine your blood sugar level regardless to time of meal, it considered as a primary indicator to decide if we need to do FBS (Fasting Blood Sugar) and PPBS (Post Prandial Blood Sugar = after meal by 2 hours) or not to confirm or exclude diabetes.
jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o poziom cukru we krwi. takie wyjaśnienie znalazłam na jakiejś angielskiej stronie

ogólnie chodzi o wykluczenie cukrzycy

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:07   #3111
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
tez widzialam w tv jakis czas temu, ale nie bylam w stanie ogladac tego...Tz byl bardziej wytrzymaly i obejrzal caly jeden odcinek.
czasami w naszym rejonie tez sie kreca cyganie, tutaj zwani gypsy...lub ladnie siebie nazywaja podroznikami....zlodzieje zwyczajni, wchodza na prywatna posesje i mowia ze paliwo im sie skonczylo, obserwuja wszystko a pozniej odjezdzaja tym samochodem ''bez paliwa'', nienawidze ich doslownie, mialam kilka razy z nimi doczynienia i naprawde zaluje czasami ze mam labradora a nie np. owczarka niemieckiego...takiego co az sie slini na widok obcych. a najgorsze jest ze tutaj ci pseudo podroznicy czesto nie wygladaja jak typowi, ale sa biali tylko mowia z takim troche irlandzkim akcentem i czasami nie mozna rozpoznac ze to sa cyganie
u nas też kradną - szczególnie młodzi 13-16lat - Ci są najgorsi.
policja się chyba ich boi - nie wiem..
ogólnie sieją strach - naszczęscie rzadko do naszej wioski przychodzą
ale można ich rozpoznać po świecących butach, dużej ilości żelu do włosów, koszulkach bez rękawów i złotych łańuchach

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Ja dzis tak poszalalam z moim dzieckiem, ze cały kreguslup krzyzowy mnie boli i ledwo co chodze
Oj to faktycznie przeprawę miałaś niezłą
Ech żebyśmy miały tyle energii ile maluchy to byśmy mogły góry przenosić

Stary 2011-10-02, 22:10   #3112
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc balbinka a Ty gdzie sie podziewalas?

Karolca jak powiesz ze lubisz siedziec po turecku...to w tureckiej knajpie powinni pozwolic

Stary 2011-10-02, 22:10   #3113
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja też. czasem nawet sobie w pracy nogę podwinę i na niej usiądę na krześle ku zdumieniu i oburzeniu mojej ukochanej koleżanki Cip@lii

Stary 2011-10-02, 22:17   #3114
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Monia ja cały czas jestem z wami Czytam co piszecie,ale jakoś nie miałam weny na pisanie,ot co

co do tych gypsów to ostatnio w mojej okolicy mieliśmy kłopoty przez nich... w sąsiedniej miejscowości rozbito jakiś obóz pracy (podobno) i oni jakiś udział mieli w tym,czy cos... nie wiem jak to dokładnie było bo jakoś mnie nie interesują ci ludzie. tzn nie lubie ich i to bardzo. sami oszuści i kłamcy. w pracy spotkałam raz taką jedną i bardzo mnie wkurzyła. gadała,że polacy to rasiści bo nie pozwalają cyganom normalnie zyć,że prześladowani sa itp dyrdymały.

Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2011-10-02 o 22:23
Stary 2011-10-02, 22:22   #3115
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Rybko mam coś dla Ciebie
RBS = Random Blood Sugar.
It is a test helping to determine your blood sugar level regardless to time of meal, it considered as a primary indicator to decide if we need to do FBS (Fasting Blood Sugar) and PPBS (Post Prandial Blood Sugar = after meal by 2 hours) or not to confirm or exclude diabetes.
jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o poziom cukru we krwi. takie wyjaśnienie znalazłam na jakiejś angielskiej stronie

ogólnie chodzi o wykluczenie cukrzycy
No patrz, znalazłaś. Ale wynik 3.4 dość niski. Rybka, byłaś na czczo?? Jak tam, to miej zawsze przy sobie jakiś cukierek i jak się będziesz słabo czuła, to zjedz.. Żebyś nam tam gdzie nie padla
Stary 2011-10-02, 22:23   #3116
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja też. czasem nawet sobie w pracy nogę podwinę i na niej usiądę na krześle ku zdumieniu i oburzeniu mojej ukochanej koleżanki Cip@lii
Ja też! Na szczęście nikt krzywo na mnie na patrzy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-02, 22:25   #3117
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
No patrz, znalazłaś. Ale wynik 3.4 dość niski. Rybka, byłaś na czczo?? Jak tam, to miej zawsze przy sobie jakiś cukierek i jak się będziesz słabo czuła, to zjedz.. Żebyś nam tam gdzie nie padla
ew to hipoglikemia moze byc. na tej samej stronie przeczytałam,że często dotyka ona ciężarne.

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-10-02, 22:26   #3118
MoniaHan
Wtajemniczenie

tak cukierki pomagaja ja dzis popoludniu lezac na kanapie taka senna sie zrobilam....a na stoliku stoi cale pudelko cukierkow...tz wchodzi do pokoju i sie smieje bo ja z pudelka wyjmuje cukierek za cukierkiem...i mowie mu...cisnienie mi spadlo...a cukierki pomagaja....chyba nie uwierzyl, ale co jak co - spac mi sie odechcialo.

Stary 2011-10-02, 22:26   #3119
tikki85
Zakorzenienie

No ja jem zawsze z nogą pod brodą . Siedzenie z nogami na podłodze jest dla mnie strasznie męczące i sztywne.

Byłam dziś z mężem na pokazach lotniczych i spiekłam sobie twarz, bo tylko twarz miałam ciągle odkrytą . Wyglądam jak burak . Na szczęście nie zrobiły mi się żadne plamy.
Jestem zmęczona, bo dużo też przeszliśmy. Już zrobiłam sobie drzemkę . A jeszcze dziś jedziemy autobusem po szwagierkę. Nie chcę puścić męża samego, bo będę się o niego martwić a i tak nie zasnę, więc mogę sobie posiedzieć w autobusie .
Stary 2011-10-02, 22:29   #3120
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
tak cukierki pomagaja ja dzis popoludniu lezac na kanapie taka senna sie zrobilam....a na stoliku stoi cale pudelko cukierkow...tz wchodzi do pokoju i sie smieje bo ja z pudelka wyjmuje cukierek za cukierkiem...i mowie mu...cisnienie mi spadlo...a cukierki pomagaja....chyba nie uwierzyl, ale co jak co - spac mi sie odechcialo.

bo cukier pobudza szczególnie widać to u dzieci. często obserwowałam jak moja siostrzyczka po jakimś batoniku latała jakby miała motorek w pupie z resztą teraz ja tez tak mam;p nie mogę energetyków,to sie ratuję cukierasami ew. colą. i od razu spanie mija

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości