|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Rybeczko, toć oczywiste, że to najlepszy czas
WIOSNAAAAAAAAAAAAAAAAAA , spacerki, ciepełko...Ja jestem z 8 maja Uwielbiam WIOSNĘĘĘ![]() A ślub brałam 1 maja ![]() ![]()
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-02 o 13:55 |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
albo cos mi w brzuchu bulgocze albo fasolka sie rusza
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma wszystkie święta w maju, oprócz dnia kobiet ![]() MoniaHan ja z północnej części, więc zawsze chłodniej, bo wieje od morza :/ Cytrynka gratulacje to pewnie cudowne uczucie Ja w ciąż czekam.I zastanawiam się w którym jestem miesiącu ciąży, tj.17tc, raz czytam że to już początek 5., a raz że do piątego to jeszcze 2 tyg.
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Rybka, chyba na 1 str. wątku są tygodnie zamieniane na miesiące.
A co to znaczy ,że Ty z północnej części?? Polski? Ja jestem z Pomorza- 30 km od Gdańska. I pamiętam, że były takie lata, że już w kwietniu się w ogrodzie na murzyna opalałam ![]() Kocham wiosnę, jak się wszystko zazielenia, pąki na drzewach, ten zapach wiosny On tu w Irlandii pojawia się już w lutym czasami![]() Oglądam w necie Ojca Mateusza.. to jest jakaś tragedia, jeżeli wziąć na serio, to co oni pokazują apropo polskij medycyny
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z Polski centralnej ![]() A dziękuję, przestudiuję jeszcze raz stronę pierwszą ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- A ja cooleżankę pytałam o parę rzeczy ![]() Ułatwię ciężarnej i dodam, że pytanka były na str 98.
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opieka nad ciężarną jest darmowa i dziecko ma też darmową opiekę do 6 tyg.życia, jeśli wyślesz taki kwitek , który dostaniesz od GP(muszę wysłać, bo jeszcze tego nie zrobiłam;/). I za tę pierwszą wizytę się płaci (chyba ok 60 E). Nie zapłaciłam, bo tu panuje taka polityka, że lekarz od lekarza kasy nie weźmie. Wyniki zawiozłam, bo spytała mnie się , czy mogę. Nie wiem, chyba po prostu taki ma zwyczaj? Ja jej nie znam, więc to nie po znajomości. Hemoglobina już mi zaczęła spadać.. A tak naprawdę powinna dopiero pod koniec 2 trymestru zacząć iść w dół. Czyli szykuje się porządna anemia Co zresztą było do przewidzenia. Kilka lat temu miałam symptomatyczną anemię. Z trudnościami z wchodzeniem po schodach, patologicznym zmęczeniem i ogólnie z fatalnym samopoczuciem.Serduszka dopplerem nie usłyszy się w 6 tyg (w USG tak). Ok 14-15 tyg powinno już być dużo łatwiej znaleźć. Kurcze nic mi ten skrót R.B.S. nie mówi, kojarzy mi się z rubellą (różyczką), ale nie mam pojęcia , wybacz.. Popytam w pracy, na pewno ginkowie będą wiedzieli.Oglądam sobie na necie Rodzinka.pl Echh i nie chce mi się obiadu robić;/ |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
a ja oglądam moje wielkie cygańskie wesele
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dodatek to była prawie stara panna, bo miałą 26 lat, a wszystkie cyganki wychodzą za mąż w wieku 18-19 lat lub młodsze... porażka ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Rubelle mam w osobnej rubryce, na dodatek przy niej coś nabazgrane i to nie jest -negatywny, a coś innego i nie wiem co ![]() W necie znalazłam skrót RBC i to są erytrocyty, ale RBS to pewnie coś innego ![]() Ja hemoglobinę mam 12.0 też bez szaleństwa, ledwo ponad minimum, myślałam że będzie lepiej. Miałam nadzieję, że może będziesz miała taką samą książkę ciążową jak ja, błękitną A4, wtedy wszystko bym z Tobą konsultowała Ale pewnie masz inną... :/
|
||
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Gruszka. Do kompletu świezy sok pomarańczowy (sama wyciskałam).
Wcześniej spacer w piękną pogodę.
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a te małe co do komunii idą kiecki jak do ślubu buty na obcasie do slubu jedna laska miała różową kieckę z motylkami i lampkami a jedna babka miała ze sobą gasnicę na wypadek jakby kiecka się zapaliła od światełek ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Ja już widziałam wszystkie odcinki bo tu na BBC leciały wcześniej niż w Polsce. Cudowne te kreacje z cyklu: trzymaj kiece bo zaraz odelce
Takie napompowane. A mężowie jacy cudowni. W koszulkach na ramiączka z petem w zębach - miodzio A życie po ślubie jak w bajce normalnie Koło mojej wioski (z5-6 km dalej) jest taka właśnie komuna cygańska. Wesela na żywo nie widziałam ale codzienne kreacje też są niezłe. Na tyłek dziewczęta odziewają przepaskę na włosy, brzuchy na wierzchu, włos do pasa, czerń powieki że oko wykol, obcasik. Bosko po prostu |
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami w naszym rejonie tez sie kreca cyganie, tutaj zwani gypsy...lub ladnie siebie nazywaja podroznikami....zlodzieje zwyczajni, wchodza na prywatna posesje i mowia ze paliwo im sie skonczylo, obserwuja wszystko a pozniej odjezdzaja tym samochodem ''bez paliwa'', nienawidze ich doslownie, mialam kilka razy z nimi doczynienia i naprawde zaluje czasami ze mam labradora a nie np. owczarka niemieckiego...takiego co az sie slini na widok obcych. a najgorsze jest ze tutaj ci pseudo podroznicy czesto nie wygladaja jak typowi, ale sa biali tylko mowia z takim troche irlandzkim akcentem i czasami nie mozna rozpoznac ze to sa cyganie |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
daj spokoj ja sie ciagle drapie i mam wrazenie ze sie nie umyłam a szoruje sie gąbka i peelingiem i za godzinę znów sie czochram
|
|
|
|
#3105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Ja dzis tak poszalalam z moim dzieckiem, ze cały kreguslup krzyzowy mnie boli i ledwo co chodze ![]() Najpierw bylam z Filipem w kosciele, a tu akurat trafila sie msza 2-godzinna z procesja, ale dalismy rade... ![]() ale jak wrocilam byla juz 14, oczywiscie obiad nie gotowy, bo moj maz nie domysli sie ze przydaloby sie obrac ziemniaki... na szczescie zupke mialam z wczoraj ogorkowa dla malego wiec jemu dalam i wzielam sie za drugie danie. Zanim ugotowalam minela godzina, Filip krzatal sie pod nogami, w miedzy czasie a to kupa, a to mamusiu chodz (od paru dni nie spi mi w dzien, nie chce i juz, wiec robie mu chociaz godzinne lezakowanie) ale to tak wyglada, ze co chwila wola bo cos chce, a to piciu, a to poglaskac a to zrobilem kupeeeeeee i nie moge spokojnie nic zrobic ![]() Potem zjedlismy drugie danie i pojechalismy do babci bo u niej jest taki duzy odpust z balonami, zabawkami i slodkosciami ![]() Wiec Filipa do auta i fruuu z nim, no i na tym odpuscie jakbym byla dzieckiem to bym oszalala, skonczylo sie na kupnie balona, strazy pozarnej takiej malej, pierniczkow i cukierkow ![]() Potem posiedzielismy u babci, babcia ma psa i kota wiec bylo szalenczo Wrocilismy, byla 19, kapiel, mleczko i bajki i dziecko zasnelo a ja chodzic nie moge ![]() Jutro pewnie nie wstane z lozka ![]() Cytat:
a w Irlandii w restauracji nogi trzyma sie na stole? ![]() Cytat:
Moj jeszcze mowi, dalem Ci pospac pol godz dluzej. Dziekuje Ci bardzo mezu moj cudny, ale wolalabym nie spac a nie potykac sie a to o ubrania dziecka, a to o pieluche z kupa a to o butelke po mleku itd itd.... Moj maz tez uwaza ze zawszze sie do czegos doczepie chocby sie baaardzo staral...no ale to jest tak jakby dac buziaka i kopa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a malenstwo sprytne tak sie schowac
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No teraz jak krowie na rowie tlumaczę.. jak trzymam nogi na dole np. siedząc, to mnie bolą, więc lubię położyć je na kanapie, stołeczku bądź pufie jak siedzę. Teraz jasne;p;p?? |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaa......no to ja juz teraz czaje ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Tam też trzeba siedzieć z nogami na dole
![]() Ale do tradycyjnej pijalni herbaty chętnie bym poszła ![]() a tureckie jedzenie jest mocno przyprawione ponoć, więc w sumie czemu nie Tylko jakby pozwolili siedzieć "wygodnie"
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Rybko mam coś dla Ciebie
![]() RBS = Random Blood Sugar. It is a test helping to determine your blood sugar level regardless to time of meal, it considered as a primary indicator to decide if we need to do FBS (Fasting Blood Sugar) and PPBS (Post Prandial Blood Sugar = after meal by 2 hours) or not to confirm or exclude diabetes. jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o poziom cukru we krwi. takie wyjaśnienie znalazłam na jakiejś angielskiej stronie ogólnie chodzi o wykluczenie cukrzycy
|
#3111 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
policja się chyba ich boi - nie wiem.. ogólnie sieją strach - naszczęscie rzadko do naszej wioski przychodzą ale można ich rozpoznać po świecących butach, dużej ilości żelu do włosów, koszulkach bez rękawów i złotych łańuchach ![]() Cytat:
![]() Ech żebyśmy miały tyle energii ile maluchy to byśmy mogły góry przenosić
|
||
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc balbinka a Ty gdzie sie podziewalas?
Karolca jak powiesz ze lubisz siedziec po turecku...to w tureckiej knajpie powinni pozwolic
|
|
|
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem nawet sobie w pracy nogę podwinę i na niej usiądę na krześle ku zdumieniu i oburzeniu mojej ukochanej koleżanki Cip@lii
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
Monia ja cały czas jestem z wami
Czytam co piszecie,ale jakoś nie miałam weny na pisanie,ot co![]() co do tych gypsów to ostatnio w mojej okolicy mieliśmy kłopoty przez nich... w sąsiedniej miejscowości rozbito jakiś obóz pracy (podobno) i oni jakiś udział mieli w tym,czy cos... nie wiem jak to dokładnie było bo jakoś mnie nie interesują ci ludzie. tzn nie lubie ich i to bardzo. sami oszuści i kłamcy. w pracy spotkałam raz taką jedną i bardzo mnie wkurzyła. gadała,że polacy to rasiści bo nie pozwalają cyganom normalnie zyć,że prześladowani sa itp dyrdymały.
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-10-02 o 22:23 |
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
ew to hipoglikemia moze byc. na tej samej stronie przeczytałam,że często dotyka ona ciężarne.
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
tak cukierki pomagaja
ja dzis popoludniu lezac na kanapie taka senna sie zrobilam....a na stoliku stoi cale pudelko cukierkow...tz wchodzi do pokoju i sie smieje bo ja z pudelka wyjmuje cukierek za cukierkiem...i mowie mu...cisnienie mi spadlo...a cukierki pomagaja....chyba nie uwierzyl, ale co jak co - spac mi sie odechcialo.
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jem zawsze z nogą pod brodą
Byłam dziś z mężem na pokazach lotniczych i spiekłam sobie twarz, bo tylko twarz miałam ciągle odkrytą Jestem zmęczona, bo dużo też przeszliśmy. Już zrobiłam sobie drzemkę . A jeszcze dziś jedziemy autobusem po szwagierkę. Nie chcę puścić męża samego, bo będę się o niego martwić a i tak nie zasnę, więc mogę sobie posiedzieć w autobusie |
|
|
|
#3120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo cukier pobudza szczególnie widać to u dzieci. często obserwowałam jak moja siostrzyczka po jakimś batoniku latała jakby miała motorek w pupie z resztą teraz ja tez tak mam;p nie mogę energetyków,to sie ratuję cukierasami ew. colą. i od razu spanie mija
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

WIOSNAAAAAAAAAAAAAAAAAA , spacerki, ciepełko...

to pewnie cudowne uczucie
I jaki powinien być wynik? Ja mam 3.4 .
Co zresztą było do przewidzenia. Kilka lat temu miałam symptomatyczną anemię. Z trudnościami z wchodzeniem po schodach, patologicznym zmęczeniem i ogólnie z fatalnym samopoczuciem.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.