|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
a nie zmieniłam nawyków żywieniowych 12kg na całą ciążę to niewiele, ja obawiam się, że znacznie to przekroczę obserwująć szykość tycia w ostatnim trym. u siebie
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Hej Mamuśki, doradzicie ?
Chcę kupić nareszcie pościel do łóżeczka. Macie może jakiegoś sprzedawcę na All, który sprzedaje w zestawie dodatkowo poduszkę tego ROGALA do karmienia ... ? Będę wdzięczna za jakieś info ![]() Zastanawiam się na tą: http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...836746304.html Kolor jasny beż. Rogal niby n zdjęciu jest, ale w opisie cisza
|
|
|
|
#3363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Goldika jesli ten clotirmazol Ci pomogl to mzoe byc jednak infekcja grzybiczna jakas. Ja raz mialam podraznione z zewnatrz to lekarz powiedzial ze to moze byc ten uczulenie na proszek i zalecil alantan na odparzenia. Pomoglo. Witajcie dzieczyny, ja sie jakis czas nie odzywalam, ale podczytywalam w maire na biezaco. Z nowowci u nas to mamy juz wozek w domu i lozeczko taki zwykle bukowe z szuflada. Nie do konca mi sie podoba, ale kosztowalo 200 zl mniej niz to ktore mi sie podobalo, a w sumie jak posciel bedzie to wzor lozeczka nie ma juz takiego znaczenia. Bylam w czwartek na usg poczatek 33 tc. Dzidzia wazy 1690 g, lekarz powiedzial, ze przy porodzie powinna miec ok 3 kg, tak wiec raczej drobna jest. Ulozona glowkowo jest, co zreszta czulam juz ok kilku tygodni. Ja przytylam do tej pory tylko 5 kg, troszke sie tym martwilam, zwlaszcza, ze dzidzia niewielka, ale tlumacze sobie, ze jem normalnie, nie glodze sie a lekarz nic nie mowil, ze jakos malo. W pasie za to mam 98 cm, wiec brzuch spory mysle... ja przy urodzneiu mialam 3050 g a TZ 2800 g.. Wiec genetyka chyba znow robi swoje. i tak jak marejta od piatku jestem na zwolnieniu. Na razie ten jeden dzien to sie nie nudzilam, zobaczymy jak bedzie dalej. mam mnostwo planow no i w koncu sie jakos bardziej bede ograniac do porodu, bo z takich drobnych rzeczy to nic nie mam jeszcze. Bylam niestatye przeziebiona w tym tygodniu, na szczescie lekko, ale z basenu chwilowo zrezygnowalam, jutro ide po przerwie. Zastanawiam sie czy nie zaczac chodzic czesciej niz co 2 dzien. Pozdrawiam i zycze milego konca niedzieli |
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
P.S.
Zostało nam już 5 tyg i po kolacji 13kg na plusie... |
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Ja na razie najwiecej przytylam w II trymestrze, ostatnie 3 tyg to przytylam tylko 0.5 kg.
Choc jak pisze, to brzuch mam ostatnio wieeeelki. Mysle, ze sie skurczylam wszedzie indziej. Zalaczam moja fotke z wczoraj |
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Bahamadia, co do rogala na allegro to nie wiem, ja mam tego z motherhood i jestem zadowolona
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- a i jeszcze zapomnialam, czy ktos ma wanienke flexibath? widzialam ostatnio w sklepie i bardzo mi sie spodobala, zwlaszcza, ze zajmuje tak malutko miejsca. http://www.flexibath.pl/ |
|
|
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie pozbyłam się gości, wczoraj też miałam, także fajny gościnny weekend miałam. W końcu mam łóżeczko turystyczne w sypialni, jutro wkleję zdjęcia, bo zaraz pędzę z mężem na szybkie zakupki, bo wymyśliłam sobie tortilki na kolację ![]() Bahamadia.... ja zamówiłam mnóstwo rzeczy z Milpola, rogala też, ale osobno. Jeżeli nie ma go w opisie, to nie wchodzi w skład zestawu. Tak mi poinformowali jak do nich dzwoniłam. Ja u nich zamówiłam rzeczy na 850 zł więc przesyłkę dołączyli mi gratis. Za 2-3 dni powinnam mieć wszystko u siebie. Poniżej podaję linka do tych rogali: http://poscieldziecieca.com.pl/categ...d_category=111
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Oj czyżby Ania pojechała
rodzić leniuszka hihiiPiękny brzus masz Aniolino ![]()
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie wieczorową porą...
nie mam nastroju na pisanie, więc nie bede pisac... rozstałam się z M. i musze sobie jakos to ogarnąć, choc chyba łatwiej było mówić niz wrocic do domu i zmierzyc sie z tym samej... aniula nic nie pisala, wiec cicho trzymam kciuki zmykam, pozdrawiam |
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
Dawno nie pisałam , ale Was regularnie podczytywałam ![]() Weekend minął szybciutko dziś też byłam kilka godzin w pracy... rozstaję się już powolutku z moimi klientkami...pracuję do około 20 października więc już zaczynają się Panie wykruszać i robić przerwę na te dwa miesiące.... Ale wraz z przyszłym rokiem ruszam na jakies doszkolonka żeby ruszyć pełną parą ![]() Zżera mnie ciekawość odnośnie terminu cesarki... pytałam Pani dr ostatnio i powiedziała mi, że planowane cesarki wykonuje się na początku 39 tc ale spojrzała na mnie i dodała - jak w Pani przypadku nie zrobimy wcześniej...hmmm wg usg termin mam na 11.11.11 więc podejrzewam, że urodzę końcem października lub zaraz po świętach np 3,4 listopada.... Aniolinko ale chudzinka z Ciebie!
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Kasikkk
Dziękuję za info. Też tak myślałam, że skoro nie ma nic napisane w opisie to lipa. Najwyżej później jak będzie strasznie mi brakować tej poduchy w tedy zamówię osobno ![]() |
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
TRUSCAFKA to pewnie się dowiesz na następnej wizycie...
A Twoja dr-ka będzie Cię cięła? ANIOLINKO brzuszek prześliczny i bardzo szczuplutka jesteś JA_DALIA przykro mi kochana... Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-02 o 19:43 |
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
A może napiszmy do Ani co się dzieje albo do jej TŻ?
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam juz na wyrko bo Mnie plecy z lekka bolą
DOBRANOC
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
my po wojażach, nadrabiam wątek i idę gotować zupę, bo mięsko ze wsi przywieźliśmy i trzeba je choć częściowo zutylizować, bo wszystko nie wejdzie do zamrażalki
![]() zresztą Must be The Music się zaczęło - słyszę pomruki z salonu ![]() pozdrawiam nową mamę i przytulam mocno ja_dalię |
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
niestety nie będzie mnie cięła moja ginka, ale umawiamy się na cesarkę na jej dyżur.
ja dalia - 3 maj się, jesteś silną kobietką i na pewno poradzisz sobie ze swoimi myślami
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Ania może już w szpitalu? Pisała któraś do Niej? Jeśli nie ja napiszę
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Napisałam smsa. Zobaczymy czy odpisze. |
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
ja_dalia
dziekuje za komplementy, chudzinka to ja od dziecinstwa nie bylam, to chyba ten wielki brzuch robi taki efekt reszty mnie |
|
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() dzisiaj była taka piękna pogoda, a ja zaległam w łóżku. Mała zrobiła mi przemeblowanie w brzuchu, ucisnęła tak, ze cały bok miałam zdrętwiały, tak jakby nerka promieniowała w dól brzucha. Tak mnie bolało, ze TŻ chciał na IP jechać. Teraz jest ok, mam tylko nadzieję, że nadal jest głową w dół. Aniolina słodki brzuszek ![]() ja_dalia A co do ciuszków do szpitala, to nam położna nie kazała nic brać. Może szpitalne nie są za piękne, ale chodzi o to, żeby nie wynosić tych bakterii szpitalnych do domu, no i żeby przy okazji nie zaginęły. Mamy przynieść swoje dopiero na wyjście. Jak widać w każdym szpitalu są inne zwyczaje. no ciekawe co tam u Ani
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie, my caly dzien na dworku
o jej ale ja sie obżarłam , zjadlam pizze wielka z tezetem no nie cala bo nie dalam rady ale mialam na nia ochote !! ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ja dalia nie przesadzone chyba ze na stale?? moze drobna separacja dobrze wam zrobi??? ja tez mialam takie mysli zeby zostawic mojego tz ! nie raz! tylko to zawsze ja problem widzialam.... albo po prostu on kiedys przesadzil i sie toczylo to dlllugo. Nawet jesli do siebie nie wrocicie powiem ci slowa mojej mamy: "Lepiej byc mamą z dzieckiem i wychowac je samemu, niz tluc sie z glupim facetem do konca zycia ze wzgledu na dziecko , ktore i tak widzi co sie dzieje" bedzie dobrze, chociaz wiem ze te slowa ci teraz pewnie za duzo nie dadza
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
ja_dalia najważniejsze że czujesz że podjęłaś dobrą decyzję, zobaczysz niedługo najgorszy kryzys minie i poczujesz jaką siłę możesz mieć w pojedynkę
![]() pokaże Wam nasze łóżeczko, sorki za jakość ale robione kamerką z laptopa ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem
weszłam żeby powiedzieć że może coś zaczyna się dziać ale nie wiem odezwę się jutro jakby coś z rana może to być tylko przepowiadacze strasznie mnie kłuje szyjka macicy i mam twardy bardzo brzuch i się obniżył nieraz pobolewa tż ma nadzieję że jutro nie pojedzie do pracy (ja też mam taką nadzieję) może zrobi mała prezent na babci imieniny są jutro ![]() Jakby coś się działo będę pisać do ja_dalia chociaż może to być tylko przepowiadacze. trzymajcie proszę kciuki żeby się ruszyło![]() Ja_dalia kochana wiem że ci jest ciężko ale pomyśl ile złego ci zrobił teraz najważniejsza jest malutka. jestem z tobą całym sercem Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-10-02 o 22:06 |
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIA21 ale emocje
![]() ![]() trzymam kciuki za Was i strasznie sie ciesze...ja tez chce ![]() ![]()
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich
ja miałam weekend ogrodniczy wsadziliśmy chyba 40 roślinek do ogrodu a jeszcze drugie tyle zostało, a biorąc pod uwagę że mamy ziemię 6 klasy a ja z zakupów mam kołyskę, wózek i część ubranek (zupełnie nie poprane)
3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png Edytowane przez karolinka_12 Czas edycji: 2011-10-02 o 22:22 |
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
wrocilam z uczelni godzine temu, prysznic, makaronik na kolacje i cieple mleko z miodem zaliczylam. kaszel mnie meczy
![]() Ide spac, bo jutro od rana do pracy. Aniu, moze poprzytulaj sie jeszcze do TZ ![]() Ja-dalia.... niegdy nie wiesz co przyniesie przyszlosc, ja juz kiedys mialam pozew rozwodowy napisany.... |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
milagrosa NIE W POJEDYNKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!
)))))))))))Niedlugo to ona gory jedna reka przenosic bedzie mogla ! zreszta jak wszystkie tu obecne![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Sozaa zdecydowalam ze kupie tym razem butelki Lovi najprawdopodobniej takze dzieki za pamiec ( odnosnie tego reala)
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
nie mogę zasnąć
Szymek robi konkretne przemeblowanie w swoim M1
|
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
no napisałam w pojedynke- w sensie bez tż
![]() nie moge spać od 4 rano Wy też się tak męczycie z tym spaniem w ostanich tygodniach??
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
Oj też mam problem ze spaniem porażka ale jeszcze miesiąc i kilka dni ![]() Dziś idę do fryzjerka ![]() Aniu trzymam kciuki
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-10-03 o 06:54 |
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie porannie
Od razu ciekawa jestem co u Ani... Aniolina śliczny brzuszek Dziewczyny ja wczoraj wieczorem też miałam stresa bo nie dość że znów podbarwiona galaretka mi wyszła to miałam mokrą piżamkę jak od wody. Od razu stresior, ból brzuszka, siku co 5 minut. I tyle, nic się nie wydarzyło na szczęście! Mam jakąś schizę żeby nie rodzić w nocy, chcę się wyspać czy co .A tak wogle to na mnie jeszcze o wiele za wcześnie więc mój stres i z tego wynika. Z soboty na niedzielę urodziła moja znajoma, przez cc bo odeszły jej wody i do 5cm męczyła się z bólami, napisała mi że takie cyrki odprawiała że szok- z bólu, potem mała zaczęła się dusić i zrobili cięcie . Ale jest ok więc super.Ja dziś jak zwykle leżę cały dzień w domku, poszyję, poczytam i będę czekać co u Ani. Aha, ta znajoma urodziła 9 dni po terminie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

więc przesyłkę dołączyli mi gratis. Za 2-3 dni powinnam mieć wszystko u siebie. 

Ale wraz z przyszłym rokiem ruszam na jakies doszkolonka żeby ruszyć pełną parą 

a ja z zakupów mam kołyskę, wózek i część ubranek