Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 21:44   #931
Wena90
BAN stały

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Ścięłam, bo po pojawieniu się małego demona na świecie trochę czasu mi brakowało Do tego już były naprawdę za długie i bardzo uciążliwe w życiu codziennym, a na tle hormonalnym trochę zaczęły mi wypadać

Obcięłam na króciutko, bob do ucha.

To niezła przemiana
A ja zmodernizowałam trochę wygląd bloga
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 22:40   #932
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:

Może zamiast Manhattanu ta szafa? Albo za Color Avenue?

Ale superowo, też bym tak chciała
One chyba mają całkiem porządne składy, nie?
Coś kojarzę, że na włosowym był kiedyś taki wątek...

Ty to masz szczęscie
Wygrywadz bez przerwy w rozdaniach, teraz współpraca, pochwal się co dostałaś...
A ja lecę pisać notki...

Raczej nie. Tam nie ma porów, to się skóra nie zapcha. Bo na resztę twarzy odradzam, podobno jest wysoce komodogenny.
nie miałam tych szaf w mojej naturze

ja się nie znam zbytnio na składach, ale moim lewym okiem wyglądają przyzwoicie
był wątek

jak zaczniesz grac to tez wygrasz najłatwiej wygrac w mało popularnych rozdaniach
juz widziałaś co dostałam

na twarz bym go nie położyłaD

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 05:02   #933
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez Wena90
Zaraz sobie zaaplikuję olejek rycynowy na łeb, czepek i będę w nim straszyć cały dzień , planuję zakup olejku kokosowego, bo póki co to używałam nafty kosmetycznej.
Nic Ci nie odpowiem, bo ani nafty, ani rycyny nie używałam i używać nie będę . A kokosowy zrobił mi więcej krzywdy, niż pomógł. Moje włosy wolą te oleje jednonienasycone i wielonienasycone.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Miałam iść z kol na inaugurację,ale chyba zostanę w domu
Nie bądź durnowata ! Taki ważny dzień w życiu studenta i do tego pierwszy raz w Twoim życiu. Jak można nie zaśpiewać : Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus !

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
dlatego ja wolę iść do biblioteki
Wiesz, jest trochę pozycji z literatury, które ja muszę / chciałabym mieć w domu, bo ciągle do nich wracam. Teraz chciałabym mieć "całą" Chmielewską . Niestety - droga. Miałam kiedyś, ale rozeszła się po ludziach.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
ja chyba nigdy nie skuszę się na tusz z wyższej półki, bo mi wiecznie szkoda kasy
A no widzisz - ja z tej głupio pojętej oszczędności wydałam na tusze już więcej, niż jakbym poszła do sklepu i kupiła ten mój, na który szkoda mi było pieniędzy. Tak samo z kremami : szkoda mi było 60,oo zł., a teraz wala się po domu parę słoików i tubek, które wylądują w koszu, a ja we wtorek wydam te 60,oo zł. Pewnie i na buty będzie mi szkoda i pójdę do sklepu, kupię jakieś tańsze i nigdy nie włożę .

Cytat:
ja nie umiem zobaczyc na niebie żadnych niedźwiedzic,wozów
To się naum ! Jak ja lubię patrzeć na wygwieżdżone niebo. Szczególnie w czerwcu.

Cytat:
otwiearam a tam próbki kosmetyków do włosów chihtsai.
Otwieraj, używaj i opowiadaj !

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ale jestem ściorana

U Ciebie to ostatnio nagminne. Wagony z węglem rozładowujesz ?! Albo zmieńcie w nocy pozycję, albo Ty pracy innej nareszcie poszukaj.

Cytat:
Napisane przez Einlora
Nie zapomnę jak w zeszłym roku kupiłam sobie na targu taką dłuższą kurtkę zimową za 180 zł

Pamiętamy. Tą, którą wymieniałaś i jeszcze przerabiać musiałaś.

Cytat:
ostatnio kładę olej kokosowy pod oczy na noc, chyba nie ma żadnych przeciwwskazań ?
Nie wiem . Akurat tym liczka nie mazałam .
A poco smarujesz się tym olejem ?

Cytat:
Poza tym zawsze lepiej kupić taniej w internecie.
No właśnie, sklepy internetowe rozłożyły te stacjonarne. No cóż ... Ja sama widzę i czuję ile oszczędzam na zakupie jedzenia dla zwierzaków w takim internetowym sklepie.

Cytat:
Napisane przez Estelle
A może to były For Your Beauty?
Nie, to była nazwa jednowyrazowa. We wtorek jadę w pobliże tego sklepu na pedicure . Wezmę notes i zapiszę. Jakbyście coś chciały - dawać mi znać.

Cytat:
Napisane przez Estelle
przegląd już był, czas na testy
A mówią, że to ja świntuszę .
Przestań mnie denerwować ! U mnie szansy na testy ani widu, ani słychu.

O, następny przykład mojej durnej oszczędności. Pomyślałam - nie pójdę do fryzjera na farbę, sąsiadka mi pofarbuje. Poleciałam do sklepu, farbę kupiłam {nawet dwie} i patrzę, a emulsja aktywująca ma 9%. Fryzjerka nakładając mi średni blond , 6-cio procentową mieszała. I co ?! Farby do kosza, a ja do fryzjera. Chrzanię, kończę z oszczędzaniem.

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 08:03   #934
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Nie bądź durnowata ! Taki ważny dzień w życiu studenta i do tego pierwszy raz w Twoim życiu. Jak można nie zaśpiewać : Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus !
Ja nie byłam

Cytat:
Wiesz, jest trochę pozycji z literatury, które ja muszę / chciałabym mieć w domu, bo ciągle do nich wracam. Teraz chciałabym mieć "całą" Chmielewską . Niestety - droga. Miałam kiedyś, ale rozeszła się po ludziach.
Ja bym chciała mieć całą Jeżycjadę Musierowiczowej bo bardzo lubię tę serię. Jest mnóstwo książek, które chciałabym dorzucić do mojej kolekcji ale ceny mnie odstraszają, chyba, że akurat mam pod ręką jakiś antykwariat i znajdę coś ciekawego to kupuję jak szalona

Cytat:
U Ciebie to ostatnio nagminne. Wagony z węglem rozładowujesz ?! Albo zmieńcie w nocy pozycję, albo Ty pracy innej nareszcie poszukaj.
Końcówka miesiąca jest zawsze najgorsza, istnieje niewielkie (ale jednak) prawdopodobieństwo, że może udało nam się zrobić plan
Ja się kiedyś przez tą robotę wrzodów nabawię ale na razie się jej trzymam bo nie ma żadnych normalnych ofert pracy, sami przedstawiciele handlowi

Cytat:
Pamiętamy. Tą, którą wymieniałaś i jeszcze przerabiać musiałaś.
Nie, to inna była
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 08:37   #935
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
hah, dzisiaj dostałam jeszcze paczke z 1 współpracy
ooo a sama pisałaś do firm?

Cytat:
Mój tata szaleje na jej punkcie w ogóle mamy tyle książek,że jakbym chciała coś zmienić w pokoju to nie dam rady,bo książki najważniejsze;/

Wróciłam wczoraj wieczorem do domu, nawet się rodzice nie ucieszyli... Skończę prawko i w ogóle mnie nie zobaczą

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:54   #936
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !

A no widzisz - ja z tej głupio pojętej oszczędności wydałam na tusze już więcej, niż jakbym poszła do sklepu i kupiła ten mój, na który szkoda mi było pieniędzy. Tak samo z kremami : szkoda mi było 60,oo zł., a teraz wala się po domu parę słoików i tubek, które wylądują w koszu, a ja we wtorek wydam te 60,oo zł. Pewnie i na buty będzie mi szkoda i pójdę do sklepu, kupię jakieś tańsze i nigdy nie włożę .

To się naum ! Jak ja lubię patrzeć na wygwieżdżone niebo. Szczególnie w czerwcu.

Nie wiem . Akurat tym liczka nie mazałam .
A poco smarujesz się tym olejem ?

Miłego dnia
książki kurz zbierają ale sama mam 3 pólki książek w pokoju

jak coś nam pasuje to warto zapłacić nawet więcej, co innego zacząć testowanie drogich kosmetyków

jak się mam naumieć?

dla nawilżenia

Cytat:
ooo a sama pisałaś do firm?
do tej firmy sama napisałam, bo fajne paczki wysyłają i juz w komentarzach na innych blogach dziewczyny piszą sobie, że testują i są oczarowane od razu mi odpisali prosząc o dane do wysyłki i 2 dni później paczke miałam u siebie po pierwszych testach zaczynam byc oczarowana ich kosmetykami, jesli to nie tylko złudzenie to

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-01, 21:39   #937
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Co taka cisza ???

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
To niezła przemiana
A ja zmodernizowałam trochę wygląd bloga
No niezła, ale miałam już dosyć chodzenia z długimi włosami naście lat Toż to się pod peruki nie mieściło... a teraz muszę sobie kupić jakąś z długimi włosami albo dopinkę dla szybkiej zmiany wyglądu
Cytat:
jak zaczniesz grac to tez wygrasz najłatwiej wygrac w mało popularnych rozdaniach
juz widziałaś co dostałam
Dzięki za rady, może kiedyś spróbuję

Cytat:
A no widzisz - ja z tej głupio pojętej oszczędności wydałam na tusze już więcej, niż jakbym poszła do sklepu i kupiła ten mój, na który szkoda mi było pieniędzy.
Ciekawe jak tam Lovely
Będzie na mnie
Cytat:
A mówią, że to ja świntuszę .
Przestań mnie denerwować ! U mnie szansy na testy ani widu, ani słychu.
Dziś sobota, dzień wesoły, bo nie trzeba iść do szkoły

Cytat:
O, następny przykład mojej durnej oszczędności. Pomyślałam - nie pójdę do fryzjera na farbę, sąsiadka mi pofarbuje. Poleciałam do sklepu, farbę kupiłam {nawet dwie} i patrzę, a emulsja aktywująca ma 9%. Fryzjerka nakładając mi średni blond , 6-cio procentową mieszała. I co ?! Farby do kosza, a ja do fryzjera. Chrzanię, kończę z oszczędzaniem.

Miłego dnia

A mnie kusi, żeby się wyszamponować na czarno... albo wiśnię...
I walczę z myślami, czy wybrać Venitę na krótko, czy oże Joannę na dłużej [do 24 myć].
Cytat:
Ja się kiedyś przez tą robotę wrzodów nabawię ale na razie się jej trzymam bo nie ma żadnych normalnych ofert pracy, sami przedstawiciele handlowi

Nie, to inna była
Tak Ci powiem, że ten przedstawiciel wcale nie taki zły, ale to zależy od branży.
Przykład - jeden z moich znajomych w branży optycznej - dostał robotę z cały pakietem klientów do obsługi, sami się do niego zgłaszali w potrzebie, a on jedynie musiał realizować zamówienia.
Inny znajomy - ze studiów - spotkałam go kiedyś w sklepie, który obsługiwała jego hurtownia, tabelki z pracownikiem sklepu uzupełniał i miał dowieźć braki w towarze.

Ale to oczywiście zależy od oferty. Bo gorzej, jeśli przychodzisz na gołe i sama musisz sobie kontrahentów nowych znaleźć, a do tego co miesiąc regulaminową liczbę nowych klientów przedstawić.
Cytat:
Mój tata szaleje na jej punkcie w ogóle mamy tyle książek,że jakbym chciała coś zmienić w pokoju to nie dam rady,bo książki najważniejsze;/
Też mamy w domu mnóstwo książek i o wiele za mało półek aby je trzymać

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 21:41   #938
NaKrawedzi
Zakorzenienie

oo Asia kupujemy dopinki?

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-01, 23:17   #939
'Estelle'

Cytat:
oo Asia kupujemy dopinki?
A jesteś jakąś szczególnie zainteresowana?
Ja zawsze chciałam mieć loki

Stary 2011-10-01, 23:26   #940
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś sobota, dzień wesoły, bo nie trzeba iść do szkoły
Wcale nie taki wesoły bo ja musiałam iść do pracy

Cytat:
Mnie też kusi, żeby wyszamponować się na jakiś ciemny kolor

Cytat:
Tak Ci powiem, że ten przedstawiciel wcale nie taki zły, ale to zależy od branży.
Przykład - jeden z moich znajomych w branży optycznej - dostał robotę z cały pakietem klientów do obsługi, sami się do niego zgłaszali w potrzebie, a on jedynie musiał realizować zamówienia.
Inny znajomy - ze studiów - spotkałam go kiedyś w sklepie, który obsługiwała jego hurtownia, tabelki z pracownikiem sklepu uzupełniał i miał dowieźć braki w towarze.

Ale to oczywiście zależy od oferty. Bo gorzej, jeśli przychodzisz na gołe i sama musisz sobie kontrahentów nowych znaleźć, a do tego co miesiąc regulaminową liczbę nowych klientów przedstawić.
We wszystkich ogłoszeniach, które przeglądałam pierwszym punktem w wymaganiach było aktywne pozyskiwanie nowych klientów a ja się chyba do tego nie nadaję

Cytat:
Też mamy w domu mnóstwo książek i o wiele za mało półek aby je trzymać
Też mamy mnóstwo książek i nie mamy gdzie ich trzymać, musimy się w końcu skontaktować ze stolarzem, żeby zrobił nam regały

Zaraz będzie Krąg
Stary 2011-10-01, 23:36   #941
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
A jesteś jakąś szczególnie zainteresowana?
Ja zawsze chciałam mieć loki
jak już to też chciałabym loki, bo prosta by mi do włosów nie pasowała
nie wiem jak dobrac kolor,masz jakaiegos fajnego linka, bo nie oglądałam?

mam ochotę zrobic sobie tatuaz, ale to na całe życie i jakos trudno podjąć mi taką decyzje

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-01, 23:38   #942
Finlora
Zakorzenienie

Mojego Reksia pogryzł dzisiaj pies, może pół godziny przed tym jak przyjechaliśmy do moich rodziców Zabraliśmy go do weterynarza, żeby go obejrzał i chociaż zdezynfekował te rany, okazało się, że rany są dość głębokie i trzeba zszyć bo inaczej by się paprały i mogłaby się wdać jakaś infekcja Dzwoniłam przed chwilą do mamy, mówiła, że Reksio powoli zaczyna się wybudzać z narkozy i że chyba w ogóle nie będzie mogła dzisiaj spać bo będzie się martwiła, żeby sobie czegoś nie zrobił. Przez dwa tygodnie będzie musiał chodzić w kołnierzu, podejrzewam, że nie będzie zbyt zachwycony...

Reksia pogryzł ten sam pies, który zagryzł rodzicom dwa kociaki - pies (myśliwski) biega luzem po ulicy a jego właścicielem jest radny i ma wszystko gdzieś Moi rodzice oczywiście zadzwonili po straż miejską, podobno byli i niego ale wątpię, żeby to coś zdziałało. Powiedziałam ojcu, że sam powinien do niego iść i zrobić awanturę
Stary 2011-10-01, 23:42   #943
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego Reksia pogryzł dzisiaj pies, może pół godziny przed tym jak przyjechaliśmy do moich rodziców Zabraliśmy go do weterynarza, żeby go obejrzał i chociaż zdezynfekował te rany, okazało się, że rany są dość głębokie i trzeba zszyć bo inaczej by się paprały i mogłaby się wdać jakaś infekcja Dzwoniłam przed chwilą do mamy, mówiła, że Reksio powoli zaczyna się wybudzać z narkozy i że chyba w ogóle nie będzie mogła dzisiaj spać bo będzie się martwiła, żeby sobie czegoś nie zrobił. Przez dwa tygodnie będzie musiał chodzić w kołnierzu, podejrzewam, że nie będzie zbyt zachwycony...

Reksia pogryzł ten sam pies, który zagryzł rodzicom dwa kociaki - pies (myśliwski) biega luzem po ulicy a jego właścicielem jest radny i ma wszystko gdzieś Moi rodzice oczywiście zadzwonili po straż miejską, podobno byli i niego ale wątpię, żeby to coś zdziałało. Powiedziałam ojcu, że sam powinien do niego iść i zrobić awanturę
ojejku
Reksio to ten czarny kotek tak?

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-01, 23:47   #944
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku
Reksio to ten czarny kotek tak?
Nie, to ten psiak, który wygląda jak mała krówka - mam jego zdjęcia w albumie
Stary 2011-10-01, 23:56   #945
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to ten psiak, który wygląda jak mała krówka - mam jego zdjęcia w albumie
aaa, ale Twoi rodzice mają też czarnego kota?

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-02, 00:01   #946
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, ale Twoi rodzice mają też czarnego kota?
Tak, Reksio to w zasadzie mój "były" pies a Czarna to mój "były" kot - oba zwierzaki musiałam zostawić u rodziców kiedy się wyprowadzałam.
Stary 2011-10-02, 00:08   #947
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Reksio to w zasadzie mój "były" pies a Czarna to mój "były" kot - oba zwierzaki musiałam zostawić u rodziców kiedy się wyprowadzałam.
już się pogubić można w tych waszych zwierzakach, Ty, Asia, Kasia i człowiek nie wie gdzie żyje

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-02, 00:09   #948
'Estelle'

Cytat:
Zaraz będzie Krąg
Lubię ale chyba nie będę oglądać, widziałam dużo razy, a poza tym rano obudzą mnie małe demony , nie ma spania i zonk, cały dzień będę się czuła jak widmo
Cytat:
jak już to też chciałabym loki, bo prosta by mi do włosów nie pasowała
nie wiem jak dobrac kolor,masz jakaiegos fajnego linka, bo nie oglądałam?

mam ochotę zrobic sobie tatuaz, ale to na całe życie i jakos trudno podjąć mi taką decyzje
Nie mam linków, gapię się jak zwykle na ebayu.
Też nie wiem, jak dobrać kolor, ale kijek z tym, jakoś się nie przejmuję, że będzie różnica w tonach. Zawsze można powiedzieć, że to pozostałości po szamponie koloryzującym, który się niw wypłukał
Czasem to mm wręcz ochotę kupić treskę w jakimś dziwnym kolorze - czerwień, błękit, fiolet Już widzę te miny ludzi...
bezcenne
Cytat:

Jejuuuuuu
Mam nadzieję, że Reksio szybko dojdzie do siebie, szkoda pieska...
A takich jak ten właściciel to powinni za jaja wieszać .
Idź z tym do gazety. Redaktorzy lubią takie kawałki, zwłaszcza, że to pies radnego. A tyle się mówi o pogryzieniach... teraz rzucił się na psa, ale następne przecież może być dziecko

Stary 2011-10-02, 00:17   #949
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię ale chyba nie będę oglądać, widziałam dużo razy, a poza tym rano obudzą mnie małe demony , nie ma spania i zonk, cały dzień będę się czuła jak widmo

Nie mam linków, gapię się jak zwykle na ebayu.
Też nie wiem, jak dobrać kolor, ale kijek z tym, jakoś się nie przejmuję, że będzie różnica w tonach. Zawsze można powiedzieć, że to pozostałości po szamponie koloryzującym, który się niw wypłukał
Czasem to mm wręcz ochotę kupić treskę w jakimś dziwnym kolorze - czerwień, błękit, fiolet Już widzę te miny ludzi...
bezcenne

Jejuuuuuu
Mam nadzieję, że Reksio szybko dojdzie do siebie, szkoda pieska...
A takich jak ten właściciel to powinni za jaja wieszać .
Idź z tym do gazety. Redaktorzy lubią takie kawałki, zwłaszcza, że to pies radnego. A tyle się mówi o pogryzieniach... teraz rzucił się na psa, ale następne przecież może być dziecko
a masz juz cos upatrzonego?
niebieska dopinka

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-02, 06:20   #950
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Ja bym chciała mieć całą Jeżycjadę Musierowiczowej
O !!! O Jeżycjadzie zapomniałam ! Też bardzo lubię. Dawno, dawno temu czytałam .

Cytat:
Wróciłam wczoraj wieczorem do domu, nawet się rodzice nie ucieszyli...
E tam, e tam ! Ucieszyli się na pewno .

Cytat:
jak się mam naumieć?
Pooglądaj np. w książkach jak wyglądają, a potem głowa do góry, oczy w niebo i szukaj. Ja uwielbiam patrzeć w gwiazdy. W każdej porze roku, co tam w porze roku - w każdym miesiącu zobaczysz coś innego.

Cytat:
po pierwszych testach zaczynam byc oczarowana ich kosmetykami, jesli to nie tylko złudzenie to
Napisz coś więcej. Jaki kosmetyk i co po jego użyciu czujesz.

Cytat:
Ciekawe jak tam Lovely
Wczoraj się wymakijażowałam. Najlepszy z tych wszystkich, które do tej pory kupiłam, ale na kolana nie powalił, co za tę cenę można jednak przeżyć. Konsystencja znośna, ale słabo się nakłada. Trzeba popracować. Skleja rzęsy. Musiałam z dziesięć minut walczyć z efektem owadzich nóżek, jednak - udało się. Momentalnie zasycha i dlatego można bardzo łatwo uzyskać efekt podkręcenia rzęs. Mam okrągłe oczy i dlatego nigdy nie maluję dolnych rzęs. Wystarczy, że malując górne parę razy mrugnę i są one podfarbowane. Przy tym tuszu to nie nastąpiło. Tak szybko zasycha. Co prawda - wydłuża, ale nic a nic nie pogrubia. Taki zwykły tusz na co dzień, bez ochów i achów. Do tego musiałam sporo namachać się patyczkiem do czyszczenia uszu, coby powieki umyć.Podczas nakładania wymazał mi powiekę górną i na dolnej też miałam paćki. Co godzinę sprawdzałam w lusterku i dopiero gdzieś tak w czwartej miałam podsinione oczy, a więc - trzyma się znośnie. Tak jak na wstępie napisałam - najlepszy z tych innych z tej grupy cenowej. A więc - bić nie będę .
Co zaś się tyczy opinii na KWC - pozostawię to bez komentarza.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jam zaprawiony w farbowaniu ludź. Uważaj, bez względu na to jakie bajki opowiada producent, czerwony barwnik mocno wgryza się we włosy. Trudno, bez likwidacji czerwonej poświaty, przejść na inny kolor np. brązowy.

Cytat:
Reksia pogryzł ten sam pies, który zagryzł rodzicom dwa kociaki - pies (myśliwski) biega luzem po ulicy a jego właścicielem jest radny i ma wszystko gdzieś
Weszły w życie nowe przepisy :
W Regulaminie utrzymania czystości i porządku {...} zostały szczegółowo określone obowiązki właścicieli psów:
• zachowanie bezpieczeństwa i środków ostrożności zapewniających ochronę przed zagrożeniem lub uciążliwością dla ludzi ze strony zwierzęcia,
• wyposażenie psa w obrożę, a w przypadku psów ras uznawanych za agresywne także w kaganiec,
• prowadzenia psa na uwięzi,
• ogrodzenie nieruchomości w sposób uniemożliwiający opuszczenie jej przez psa.
W przypadku nie zastosowania się do powyższego, zgodnie
z art. 77 Kodeksu wykroczeń, właściciel zwierzęcia podlega karze grzywny do 250,00 złotych.

I jeszcze jedno - jak moja Yoko przekotłowała psa sąsiadów {12 szwów i długie leczenie } pokrywaliśmy wszystkie koszty, bo to ona była winna : przelazła przez płot na posesję sąsiadów. Tylko, że zrobiliśmy to z własnej, nieprzymuszonej woli. Radny, nie radny - zgłoście na policję, jeśli koszt leczenia przekroczy 250 zł. Poniżej tej kwoty palcem nie kiwną.

Dziewczyny, ja tam nigdy nie na bieżąco jestem. Czy to prawda, że Nergal coś nawywijał w czasie tego śpiewającego programu i go wyrzucili ze składu jury ? Takie plotki słyszałam.

Miłego dnia
Stary 2011-10-02, 10:54   #951
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
do tej firmy sama napisałam, bo fajne paczki wysyłają i juz w komentarzach na innych blogach dziewczyny piszą sobie, że testują i są oczarowane od razu mi odpisali prosząc o dane do wysyłki i 2 dni później paczke miałam u siebie po pierwszych testach zaczynam byc oczarowana ich kosmetykami, jesli to nie tylko złudzenie to
Aaa to fajnie

Cytat:
Na takie coś bym się nie pisała
Cytat:

Zaraz będzie Krąg
Nienawidzę tego...
Cytat:
Też bym chciała

Cytat:

Zabic to mało;/

Cytat:
Dziewczyny, ja tam nigdy nie na bieżąco jestem. Czy to prawda, że Nergal coś nawywijał w czasie tego śpiewającego programu i go wyrzucili ze składu jury ? Takie plotki słyszałam.
Nie słyszałam nic o tym... Wiem tyle,że chcieli go wyrzucić i księża namawiali do nieoglądania tego programu właśnie przez Nergala

Świetnie się wczoraj wybawiłam na rocznicy ślubu

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 11:31   #952
Wena90
BAN stały

Cytat:

Nic Ci nie odpowiem, bo ani nafty, ani rycyny nie używałam i używać nie będę . A kokosowy zrobił mi więcej krzywdy, niż pomógł. Moje włosy wolą te oleje jednonienasycone i wielonienasycone.

Oooo, to jaki byś mi poleciła olejek od siebie? Bo mi się moje włosy jakoś specjalnie po nafcie i rycynowym nie podobają, a w dotyku mam wrażenie, że są brudne albo tępe (to po rycynowym, po nafcie są bardziej sypkie) mimo, że nie wyglądają źle, to może i mi kokosowy jednak nie posłuży.

Cytat:

No niezła, ale miałam już dosyć chodzenia z długimi włosami naście lat Toż to się pod peruki nie mieściło... a teraz muszę sobie kupić jakąś z długimi włosami albo dopinkę dla szybkiej zmiany wyglądu
Zmiana wręcz drastyczna, ja bym chyba przeżyła szok

Od jutra uczelnia i jazda na dwa szkolne baty, a szykuje się ciężki rok.

Wczoraj na Monster Jam fajnie było, choć nie wiem czym się tak amerykanie jarają, jeden raz super, ale już kilka to nuda.

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2011-10-02 o 11:33
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 12:49   #953
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !

Pooglądaj np. w książkach jak wyglądają, a potem głowa do góry, oczy w niebo i szukaj. Ja uwielbiam patrzeć w gwiazdy. W każdej porze roku, co tam w porze roku - w każdym miesiącu zobaczysz coś innego.

Napisz coś więcej. Jaki kosmetyk i co po jego użyciu czujesz.

Wczoraj się wymakijażowałam. Najlepszy z tych wszystkich, które do tej pory kupiłam, ale na kolana nie powalił, co za tę cenę można jednak przeżyć. Konsystencja znośna, ale słabo się nakłada. Trzeba popracować. Skleja rzęsy. Musiałam z dziesięć minut walczyć z efektem owadzich nóżek, jednak - udało się. Momentalnie zasycha i dlatego można bardzo łatwo uzyskać efekt podkręcenia rzęs. Mam okrągłe oczy i dlatego nigdy nie maluję dolnych rzęs. Wystarczy, że malując górne parę razy mrugnę i są one podfarbowane. Przy tym tuszu to nie nastąpiło. Tak szybko zasycha. Co prawda - wydłuża, ale nic a nic nie pogrubia. Taki zwykły tusz na co dzień, bez ochów i achów. Do tego musiałam sporo namachać się patyczkiem do czyszczenia uszu, coby powieki umyć.Podczas nakładania wymazał mi powiekę górną i na dolnej też miałam paćki. Co godzinę sprawdzałam w lusterku i dopiero gdzieś tak w czwartej miałam podsinione oczy, a więc - trzyma się znośnie. Tak jak na wstępie napisałam - najlepszy z tych innych z tej grupy cenowej. A więc - bić nie będę .

Miłego dnia
nie mam takich książek

takie dostałam:
http://nk-naturalkiller.blogspot.com...wspopraca.html
po pierwszych użyciach czuję, że żel aloesowy to kosmetyk, którego szukałam od dawien dawna, super łagodzi podraznienia po goleniu chyba zagosci u mnie na stałe, żałuję, że dopiero teraz go odkryłam
krem do stóp daje rade twardej skórze na piętach, bez porównania do scholla
ale żeby sobie wyrobic opinie muszę dlużej poużywać

e to się nie skuszę

Cytat:
Też bym chciała
ciekawe czy się w sobie zbiorę

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Asiu co wpisujesz na ebay zeby oglądac dopinki?

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-02, 19:31   #954
Finlora
Zakorzenienie

Kasia, moi rodzice już kilka razy wzywali straż miejską w sprawie tego psa, dzisiaj nie było widać go na ulicy, może wreszcie go uwiązali. Wątpię, żeby dostał jakąś karę, nawet głupi mandat. Wczorajszy koszt leczenia wyniósł na razie 150 zł.
Dzisiaj pojechaliśmy do rodziców, żeby zobaczyć jak Reksio się czuje i okazało się, że ten pies musiał uszkodzić mu też tylną łapę bo cały czas kulał i piszczał kiedy się go dotknęło, wczoraj musiał chyba tego nie czuć bo chodził normalnie. Zabraliśmy go znowu do weterynarza, okazało się, że ma dużego krwiaka, dostał dwa zastrzyki przeciwbólowe i coś tam jeszcze. Jutro znowu mamy przyjechać, mam nadzieję, że będzie z nim lepiej. Dzwoniłam przed chwilą do rodziców i mówili, że powoli wraca mu apetyt
Stary 2011-10-02, 21:40   #955
'Estelle'

Cytat:
a masz juz cos upatrzonego?
niebieska dopinka
A am kilka... strasznie podobają mi się takie grube loki spiralne, jak spod żelazka
Ale taka dopinka jest straszliwie droga, ponad 100, a w dodatku dolar teraz zdrożał
Cytat:
Ufff , kamień z serca.
Powiem Ci, że jak podeschnie trochę, to lepiej pogrubia.

Cytat:
Jam zaprawiony w farbowaniu ludź. Uważaj, bez względu na to jakie bajki opowiada producent, czerwony barwnik mocno wgryza się we włosy. Trudno, bez likwidacji czerwonej poświaty, przejść na inny kolor np. brązowy.
Ja lubię czerwone
Cytat:
Nienawidzę tego...
Czemu? Za straszny?
Cytat:
Zmiana wręcz drastyczna, ja bym chyba przeżyła szok
No długo się zastanawiałam nad tym krokiem i co chwila zmieniałam zdanie. Ale jako że miałam czas oswoić się z tą decyzją, to jakimś cudem ominęła mnie terapia
Cytat:

Asiu co wpisujesz na ebay zeby oglądac dopinki?
hair extension/extensions albo wig
Cytat:
Kasia, moi rodzice już kilka razy wzywali straż miejską w sprawie tego psa, dzisiaj nie było widać go na ulicy, może wreszcie go uwiązali. Wątpię, żeby dostał jakąś karę, nawet głupi mandat. Wczorajszy koszt leczenia wyniósł na razie 150 zł.
Dzisiaj pojechaliśmy do rodziców, żeby zobaczyć jak Reksio się czuje i okazało się, że ten pies musiał uszkodzić mu też tylną łapę bo cały czas kulał i piszczał kiedy się go dotknęło, wczoraj musiał chyba tego nie czuć bo chodził normalnie. Zabraliśmy go znowu do weterynarza, okazało się, że ma dużego krwiaka, dostał dwa zastrzyki przeciwbólowe i coś tam jeszcze. Jutro znowu mamy przyjechać, mam nadzieję, że będzie z nim lepiej. Dzwoniłam przed chwilą do rodziców i mówili, że powoli wraca mu apetyt
Masakra, bardzo i przykro.
Dobrze, że wraca do zdrowia

Stary 2011-10-02, 23:41   #956
'Estelle'

Gdzie polazły ???

Mada faka jakie szpony http://nailsbyprovidencebr.over-blog.com/

I kuszę : http://lilinatura.pl/list/promocja_lilinatura.html

Stary 2011-10-03, 06:05   #957
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Rzeczywiście, Asia ma rację : jakoś tu pusto i głucho .

Cytat:
Nie słyszałam nic o tym... Wiem tyle,że chcieli go wyrzucić i księża namawiali do nieoglądania tego programu właśnie przez Nergala
To było za tę historię z podarciem Biblii na koncercie w 2007 roku. A teraz, jak słyszałam, wyskoczył na scenę i chyba program, tego kanału , w którym go jako jurora zatrudnili, podarł.

Cytat:
Oooo, to jaki byś mi poleciła olejek od siebie?
Jedyna metoda - próbować. Mnie to zajęło { i zajmuje} już trzy lata.
Ale proszę, najłatwiejsze do kupienia :
1.Jednonienasycone : jojoba, ze słodkich migdałów, z awokado.
2. Wielonienasycone : z orzechów włoskich, słonecznikowy, z pestek winogron, sojowy.
Ja teraz eksperymentuję z arganowym.

Cytat:
ale żeby sobie wyrobic opinie muszę dlużej poużywać
Ty te szampony i odżywki puść w ruch.

Cytat:
to się nie skuszę
Dlaczego, przecież napisałam, że nie jest zły i wydłuża.
A jakich Ty używasz ?!

Cytat:
Kasia, moi rodzice już kilka razy wzywali straż miejską w sprawie tego psa, dzisiaj nie było widać go na ulicy, może wreszcie go uwiązali.
Wy nie wzywajcie politycznej policji prezydenta / burmistrza czy tam kogoś, kto rządzi Waszym miastem . Bo te bufoniaste nieroby nic nie zrobią, Po pierwsze - nie mają dużych uprawnień, a po drugie - boją się własnego cienia, coby ciepłych posadek nie stracić. Wy nękajcie telefonami zwykłą policję, nawet i parę razy dziennie.

Cytat:
Powiem Ci, że jak podeschnie trochę, to lepiej pogrubia.
Też mam taki jeden ulubiony tusz, który musi postać i podeschnąć, żeby dobro czynił.
Tak jak napisałam, będę go używać, bo jak do tej pory jest najlepszy z tych innych, które mam.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ja lubię czerwone
Chyba, że tak.
Miałam w ubiegłym tygodniu włosy farbować, ale zrezygnowałam, bo wpadł mi do głowy nowy pomysł : pasemka . Siwulców wyłazi mi coraz więcej i tak sobie pomyślałam - jak zrobię pasemka, to może będzie mniej widać . Sama nie wiem . O ile pamiętam blonduje się 12-tką. To dla mnie zbyt mocne. Chociaż moja sąsiadka robi pasemka rozjaśniaczem Joanny + 6-tka. Chciałam popytać na fryzjerce na farbach, ale one już taką grypserą piszą, że laik nic nie zrozumie. A uczyć się, czytając cały wątek - utopia. A dla mnie to czarna magia .

Cytat:
Mada faka jakie szpony

Cytat:
Napisane przez Estelle
I kuszę
O jej !!!

Z moją Yoko też coś niedobrego się dzieje. Zaczęła dziwnie kuleć, zarzucać lewą łapą . Widać to szczególnie w momencie kiedy wstaje z pozycji leżącej . D*upsko straszliwie ciężko jej jest podnieść i tańczy tą lewą łapą . Ale jak rozchodzi, wszystko w porządku. Ale za bardzo chodzić nie chce . Pół godziny spaceru i chce już do domu. W domu uwali się i leży. Ten drugi oszołom lata za wszystkim co zobaczy {już mam przy płocie rów wydeptany}, a ona leży. Obejrzałam, poodtykałam i nic. To nie jest stary pies - sześć i pół roku. Obawiam się czy to coś nie zaczyna się z biodrem. U psów dużych ras jest to nagminne. Jeśli dzisiaj będzie to samo - do samochodu i do weterynarza na zastrzyk rozkurczowy. Jeśli pomoże, znaczy się to biodro i ... wizja uśpienia w niedługim czasie. Scheise, scheise !

Asia - byłaś już w Deichmannie po buty ? Jest coś ciekawego ?

Miłego dnia
Stary 2011-10-03, 08:39   #958
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie okropne!

Cytat:
Ceny masakryczne więc chyba się nie skuszę

Cytat:
Wy nie wzywajcie politycznej policji prezydenta / burmistrza czy tam kogoś, kto rządzi Waszym miastem . Bo te bufoniaste nieroby nic nie zrobią, Po pierwsze - nie mają dużych uprawnień, a po drugie - boją się własnego cienia, coby ciepłych posadek nie stracić. Wy nękajcie telefonami zwykłą policję, nawet i parę razy dziennie.
W sumie racja, ale sądziliśmy, że od takich spraw jest raczej straż miejska.

Cytat:
Miałam w ubiegłym tygodniu włosy farbować, ale zrezygnowałam, bo wpadł mi do głowy nowy pomysł : pasemka .
A te pasemka muszą być koniecznie blond?
Przez niektóre wątki na fryzjerce faktycznie ciężko przebrnąć.

Kasia, bierz Yoko do weterynarza Mam nadzieję, że Twoja wizja się nie spełni

Asia, widzę, że kupiłaś "moje" papiloty z Rossmanna
Stary 2011-10-03, 09:43   #959
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
A te pasemka muszą być koniecznie blond?

Muszą, muszą, bo mają siwulce zamaskować . Będę jutro w mieście, to z fryzjerką pogadam. Obawiam się, żeby mi rozjaśniacz zbytnio włosów nie zniszczył. A jak u Ciebie po pasemkach ?

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kasia, bierz Yoko do weterynarza

Biorę, bo dzisiaj też kuśtykała. Około jedenastej będę dzwonić . Chcę się umówić, żeby w kolejce nie stać. Tylko ten "nasz" Tomuś oszołomowaty ostatnio się zrobił : rzuca palenie papierosów i bez przerwy w gębie ten elektroniczny trzyma, kłęby "dymu" wypuszczając i szalono oczami łypie.

Stary 2011-10-03, 10:12   #960
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Muszą, muszą, bo mają siwulce zamaskować . Będę jutro w mieście, to z fryzjerką pogadam. Obawiam się, żeby mi rozjaśniacz zbytnio włosów nie zniszczył. A jak u Ciebie po pasemkach ?
Nie zauważyłam, żeby mi się zniszczyły, chociaż może tam gdzie są pasemka trochę bardziej się puszą. Ale ja miałam praktycznie tydzień od potraktowania włosów rozjaśniaczem robione kolejne pasemka
Wydaje mi się, że jak będziesz o nie dbała tak jak do tej pory, jak dostaną dodatkową porcję oleju i innych mazideł to nie powinny za bardzo ucierpieć.

Cytat:

Biorę, bo dzisiaj też kuśtykała. Około jedenastej będę dzwonić . Chcę się umówić, żeby w kolejce nie stać. Tylko ten "nasz" Tomuś oszołomowaty ostatnio się zrobił : rzuca palenie papierosów i bez przerwy w gębie ten elektroniczny trzyma, kłęby "dymu" wypuszczając i szalono oczami łypie.
Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ja dzisiaj też zabieram mojego Reksia Powiem Ci, że on też miał kiedyś problem z tylną łapą, mama zauważyła, że jak za długo leżał na tej łapie to potem przez parę minut po wstaniu trochę na nią kuśtykał ale jak rozchodził to było ok. Nawet jak wczoraj przeglądałam jego książeczkę to widziałam, że już kiedyś byłam z nim u weterynarza w tej sprawie, jakieś zastrzyki dostał i było lepiej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości