|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Jestem, ale dzionek, u nas goście potem u mamy goście i obiad, potem w gości do rodzinki i dopiero co wróciliśmy
ale fajnie było... tylko jak ja jutro rano wstanę na szkolenie ![]() Mama zrobiła też rosołek dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oki, łapię małą kanapeczkę, kąpiel i lulu.. Jutro wieczorkiem jak dotrwam odzywam się. Dobrej nocki |
||
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to fajnie ze caly czas jestes z nami
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka, akurat siedzenie po turecku w ciąży jest bardzo zdrowe, bo ćwiczysz miednicę
. Ale trzeba b. często zmieniać nogi, żeby nie dostać żylaków i trzymać prosto kręgosłup ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że nie widzicie mnie jak ja siedzę Jakbym miała ADHD mizeria... zjadłabym ale mąż chce pomidorową na jutro.Może zrobię dwa obiady... on będzie raczył się swoją zupką (ja zamrożę dwie porcje), a sobie zrobię np. smażonego dorsza i mizerię ![]() No i nienawidzę gadać o jedzeniu (pysznym) przed spaniem, bo znowu mam ssanie
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=tikki85;29756857]Julliczka, akurat siedzenie po turecku w ciąży jest bardzo zdrowe, bo ćwiczysz miednicę
. Ale trzeba b. często zmieniać nogi, żeby nie dostać żylaków i trzymać prosto kręgosłup ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ja tak czy inaczej mam zylaki ...od podstawowki niestety.MIZERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!o rany MIZERIA!!!!!!!! o nie tez sie glodna zrobilam....musze isc spac....bo inaczej bede musiala cos zjesc...chyba jednak bede musiala jeszcze cos zjesc...dobrej nocki i do jutra - kolorowych snow
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-02 o 22:40 |
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teraz rozumiem ![]() kochana u mnie moglabys nawet lezec jesliby Ci to odpowiadalo ![]() ja tam tez nie lubie sztywnych imprez, lubie jak kazdy jest soba i czuje sie swobodnie ![]() a tak a propo... musze Ci cos powiedziec, usmiejesz sie, wlasnie odnosnie tej swobody itd.... Dobralam sie z kolezanka z pracy ze zmiany: Procz tego ze nadajemy na tych samych falach, jestesmy obie spontaniczne to obie lubimy palic swieczki I jak ja do niej ide na kawke do domu, ta robi nastroj i pali swieczuszki i to samo robie ja Kiedys spilysmy sie na podlodze (siedzialysmy na podlodze bo tam nam bylo wygodnie, oparte o poduszki pijace winko, w tle muzyka z radia i tak przesiedzialysmy pol nocy) Tak samo w pracy, jak jemy kolacje czesto o 24 dopiero (bo tak sie ze wszystkim najwazniejsym wyrabiamy od 19) ale jemy ja wspolnie i lubimy usiasc i zrobic nastroj w pracy mimo ciezkosci oddzialu i tego wszystkiego, tak po to zeby bylo milo. A ze nie mozemy wpokoju socjalnym siedziec, siedzimy przed zabiegowka kolo sali "R", tam mamy konsole i siedziska z lawa, wiec tam jadamy zeby miec na oku ciezkich pacjentow. Kladziemy ladny obrusik, palimy swieczuszke i jemy. No a ze lekarze przechodzac, czasem przysiadaja sie na chwilke, akurat w trakcie naszej kolacji, zamienia z nami pare zdan, to wyobraz sobie ze poszla plota ze nasza (4-osobowa) zmiana jada kolacyjki przy swiecach z lekarzami Z poczatku mnie to wqrffffff ale teraz sie z tego smieje. I to nasze koleznki ktorym dupy za przeproszeniem nigdy nie obrabiamy bo uwazamy ze szkoda czasu na ciagle obgadywanie, wymyslily plote i poszla w eter ze jadamy kolacyjki przy swiecach z lekarzami Powiem Ci ze ludzie mnie zaskakuja swoja intryga, obluda bo oczywiscie to sa kolezanki ktore szeroko sie usmiechja do Ciebie a za plecami nie zostawia suchej nitki na Tobie. I dziwi mnie, ze ktos kto stara sie nadac jakas radosc zyciu ktore bywa smutne (wiesz jak czlowiek sie zzywa z pacjentami i przezywa ich los, a jednak staramy sie byc mimo to usmiechniete i staramy sie szukac fajnych rzeczy w tym wszystkim) to taki ktos jest na tapecie, bo trzeba byc zlym, okrutnym, krzyczec obgadywac i wtedy jest git. Ale mysle ze to zazdrosc, ludzie zazdroszcza tego, ze ktos jest lubiany, ze pacjenci ciesza sie ze jestesmy w pracy, to trzeba im wbic szpile, bo nie moze byc milo. Wygadalam sie
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdy wykręt dobry..hehe |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Moze Moni tak podnosi sie RR od cukierkow bo jej to taka satysfakcje daje
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj z mężem mieliśmy spontana i zrobiliśmy ognisko na działce z kiełbasą smażoną na patyku i ziemniakami w żarze było pysznie ![]() a tak w ogóle to chyba mijają mi ciązowe objawy... cycki jak bolały jeszcze niedawno tak od jakiś 3 dni bolą ledwo, ledwo... po nocy nie bolą w ogóle... dobrze że jak pochodzę w staniku przez dzień to je czuje jak stanik ściągam... ale zdecydowanie ból i napięcie zelżało... mdłości po słodkim też mnie już tak nie atakują... senność już tak nie dokucza... owszem lubię się położyć w południe jak mały śpi ale sama zasnę już rzadko... z apetytem ciągle średnio... jedynie brzuch mnie czasem tak bardzo delikatnie pobolewa i kłuje... troszkę się martwię... a najbliższe usg dopiero za jakieś 2 tygodnie... ![]() dobranoc mamuśki
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
spuchly mi stopy ;/ jutro leze caly dzien
synek niech zrobi sniadanie, obiad i jeszcze niech mamuske nakarmiostatnio z reszta rzadzi sie w kuchni, wyciaga z szafki oleje i udaje ze leje i "gotuje" ![]() a co najlepsze....ostatnio rano jak sie budzi to wlacza mu sie brojenie ![]() zakladam mu papcie bo chce juz "latac" po domu, a ja jeszcze chwilke chce polezec i mowi do mnie: "mamusiu poloz sie spac" "zamknij oczka", zamyka drzwi zebym nie widziala co robi i ma taka minke przy tym, ze jestem pewna ze bedzie odsuwal szafy w przedpokoju, wyciagal koszyk na swięconkę, tam wklada kawalki papieru sciernego, nosi to, spiewa sobie potem wyciaga pedzel do malowania sciany i jezdzi nim po scianach i zaglada do mnie czy spie i czy moze dalej na luzie broic
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę zaczynać jeść, jak nikt nie mówi "Smacznego"
Doszło do tego, że dając jedzenie psu, mówię smacznego. W pracy nikt mi nie odpowiadał (a przerwa dla wszystkich razem), więc zawsze pisałam z mężem. A jak nie mam komu powiedzieć to nawet sama sobie powiem. Głodna jestem. Teraz będę myślała całą noc o ziemniakach i mizerii
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Uff na szczęście od dziecka nienawidzę mizerii
![]() Agulka , Twój maluch musi być przezabawny: ![]() Słuchajcie, czy Wam się też zaczynają zmieniać sutki? Moje robią się większe i ciemniejsze.. Też tak macie? No i mnie też swędzą
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie wlozysz do biustonosza to jedna wielka wiszaca skarpeta
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wielkość piersi się nie zmieniła znacząco, nie muszę jeszcze większych staników kupować. Sutki są jakby odrobinę ciemniejsze, albo zwyczajnie autosugestia. Na pewno cyc jest jędrniejszy i pełniejszy. Ale tak, to żadnych zmian. Może trochę delikatniejsze...
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Sutki mi bardzo pociemniały |
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
a mnie swędzą
![]() ![]() ![]() ![]() co do nóg właśnie starałam sie spbie przypomniec kiedy ostatnio siedzialam z obiema nogami na dole ![]() ![]() : a w domu uwielbiam po turecku jak do kogos ide to tez sie nie chrzanie i siadam po turecku na kanapie![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 twój syn ma super pomysły
![]() karolca każdy ma jakiegoś bzika ![]() moje sutki sa troche ciemniejsze ale i bardzie wrazliwe i swedza jak cholera!!! nawet koldra mnie drazni :/ joanaros na dzien dobry o cyckach
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-10-03 o 08:27 |
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też swędzi sutek ale tylko jeden i to tak że czsami mam ochotę go oderwać
A moje dydki się nie powiekszyły za bardzo a tak liczyłam na to haha
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziewczynki, powiedzcie mi czy w ciąży można jeść oscypki? Pytałam koleżanek, które były w ciąży i jedne mówiły, że jadły, drugie, że absolutnie nie. Najgorsze jest to, że jak się kupuje na straganie w Zakopanem, to nie wyczytam składu i nie wiedomo, ani tego czy robione z mleka krowiego czy owczego (tak jak być powinno), ani czy mleko było pasteryzowane ![]() Pytam o to bo jedziemy za dwa tygodnie do Zakopanego, ale mimo tego, że oscypki uwielbiam, to chyba sobie jednak odpuszczę jedzenie ich
|
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czesc Mamuski nowy tydzien zaczac czas....karolca SMACZNEGO
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-03 o 09:24 |
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle i mysle co dzis na obaid i wymyslilam ze zrobie zapiekanke makaronowa tylko nie wiem jeszcze czy z miesem mielonym czy z piersiami z kurczaka zrobic?
![]() alamig ja jadlam bo u mnie na targu jedna pani sprzedaje swieze oscypki, nie slyszalam ze nie mozna.
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja też się przyłączam do klubu swędzących cycków ![]() No i mi się brodawki też powiększyły troszkę i pociemniały ale same piersi nie bardzo mi urosły Tak jak któraś wcześniej napisała, skarpet z nich nie wyczaruję chocbym nie wiem co robiła ![]() ![]() A ja po weselu dwudniowym jestem Ale się wybawiłaaam i najadłam mega A myślałam że przez tą moją beznadziejną kondycję będę co dwie piosenki padac na twarz a ja prawie żadnego kawałka nie przesiedziałam Super było |
|
|
|
#3147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-za duży poziom cukru: przede wszystkim ospałość (bez problemu usypia się w każdej pozycji np. na siedząco) wskazany ruch -za mały poziom cukru: przede wszystkim osłabienie (bez uczcia ospałości) oraz trzęsienie (np. rąk ale czuje się jakby trzęsło całym ciałem) wskazany cukierek lub coś słodkiego do picia bo można zemdleć a cukrzycy mogą nawet zapaść w śpiączkę tak dla informacji, żeby nie było wymówek "chce mi się spać bo cukier mi spadł" ![]()
Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-10-03 o 10:39 |
|
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie ide ubierac i do gina trzeba jechac z wynikami krwi
modle sie tylko zeby w autobusie nie trzeslo bo zezwymiotuję chyba jakos niedobrze mi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale pomogło na gardło - to najważniejsze.
|
||
|
|
|
#3150 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Zaczęłam dzisiaj 15 tydzień
![]() A rano jak się przebudziłam, czułam w brzuszku takiego bąbelka koło pępka, który jakby pękł albo coś takiego- miałyście może tak??? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

ale fajnie było... tylko jak ja jutro rano wstanę na szkolenie 

ale super 

ale mąż chce pomidorową na jutro.
...od podstawowki niestety.

jakos niedobrze mi
, ale pomogło na gardło - to najważniejsze.