|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXX
Czesc dziewczyny
![]() co tam jak tam? ![]()
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza...
![]() my byliśmy u mojej babci i dała nam marchewki z własnego ogródka, to będę miała dla Lilki zdrowa, brzydka marchewa ![]()
|
|
#933 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bzyczko rozszerzasz juz małej dietę? My zaczynamy z jabłuszkiem od wtorku A już od 3 dni dosypuję jej miarkę kleiku do mleka wieczorem. Dostałaś jakieś paczki z próbkami? Bo ja na razie tylko z hippa, a drugą odebrałam w rossmannie też z hippa.
|
||
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu pomału rozszerzamy, Lilka się nie najada piersią a butli nie chce jeść
a paczuszkę dostałam od Bobovity, a w niej próbkę kleiku ryżowego o smaku banana, próbkę herbatki jabłko z melisą, i słoiczek marchewka z jabłkiem. Do tego był poradnik taki nawet fajny czytałam że lepiej zaczynać od jarzyn bo jabłuszko jest słodkie i dziecku posmakuje i może później nie chcieć zjeść warzyw.
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem na co czekają ![]() W paczce z hippa było: jabłuszko, próbka herbatki jabłko z melisą, łyżeczka i próbka kremu na odparzenia, kupony rabatowe na produkty hippa w rossmannie i kupon na drugą paczkę, w której była zupka jarzynowa i sok marchewkowo-jabłkowy ![]() Edit no tak, Kliwia też mi mówiła o tej marchewce najpierw
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-10-02 o 20:49 |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo lubilam ta lyzeczke i Tomus dlugo nia jadl-dopoki kiedys jej nie polamalismy Ktosiu, byzczko - takw kwestii pierwszych nowych smakow to przylaczam sie do zdania Kliwii-pierwsza marchewka-ja tak zrobilam. Nie mam problemu w sumie ze smakami i Tomus lubi i kwasne i slodkie i wszystkie inne. Po marchewce bylo jablko, potem marchewka z jablkiem, marchewka z ziemniaczkiem, marchewka z dynia. Potem weszly kaszki i tu tez zaczynalam od tych prostych mleczno-ryzowych. A teraz w sumie to najbardziej tomus lubi i ja mu lubie dawac mleczna owsianke i dodaje same tam owoce albo i sama zje. Ale mleczna kaszke manne. |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
może na poczcie ktoś przytulił
bo to takie pudełko było i w zasadzie można było się domyślić że coś w środku jest, bo widać było że od bobovity. aaa ja jeszcze dostałam od johnson ale to Kliwia podawała linka.ja z hippa nie dostałam :/
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-10-02 o 20:59 |
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tak debatowałam z mężem jaką strategię obrać z przechodzeniem na wieloskładnikowe dania i wymyśliliśmy tak jak napisałaś A tą kaszkę dawałaś na noc czy rano? Rozumiem, że w formie półpłynnej w butli?Cytat:
![]() A masz jeszcze link do tego johnsona?
|
||
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
agus - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw dawala troche w ciagu dnia, bez znaczenia na pore zeby po prostu sie przyzwyczail do smaku, wybieralam moment ze byl w dobrym nastroju i wcinal. Potem dazylam do tego zeby byla to a'la kolacja z nadzieja ze z pelniejszym brzuszkiem spokojnie przespi noc. I tak kaszka stala nasza kolacja. A slyszalam ze roznie daja i rano i na noc-dopasuj jak ci bedzie wygodnie. A co do postaci polplynnej-to u mnie to bylo stanowcze NIE! nie chcialam zeby jeszcze bardziej przyzwyczajal sie do picia,jedzenia z butli bo potem trudniej zrezygnowac z butli. Mieszalam tak jak pisze na opakowaniu czyli na 150ml ok 5lyzek kaszki. Oczywiscie zaczynalam od 30ml,50 ml i stosownie do tego 1-2lyzki. Tak stopniowo doszlismy do standardowej porcji 150ml. Nie wiem jak Ty uwazasz ale mam kolezanke ktora tak przyzwyczaila dziecko do jedzenia kaszki wlasnie z butli ze w innej postani nic nie zje. A co gorsza nic poza kaszka z butli momentami nie je. Ja osobiscie polecam karmienie lyzeczka,a zrobisz jak uwazasz. Ja akurat teraz jak robie Tomusiowi rano mleko to dosypuje mu kilka miarek kaszki i wcina z butli ale poza tym je tez normalnie na gesto. Ale sie rozpisalam zawsze chetnie sluze rada
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dzień dobry
![]() u nas dieta Pata zaczęła się od jabłuszka i też zjada wszystko więc myślę że to nie reguła ![]() szczególnie że niektóre jabłuszka wcale słodkie nie są
|
|
#943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że już lepiej Cytat:
Cytat:
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
CZESC
witam przy sniadanku zapowiada sie kolejny sloneczny dzien ![]() ja dzis musze isc do pani foto dac do wywolania specjalna fotke dla gosci na podziekowania na roczek-przerobilam leciitko fotke tomcia,dodalam napos roczek tomusia i cytat korczaka popoludniu do pracy-zaczynamy zajecia popludniowe-od przedszkolaka do pierwszaka |
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś idę odebrać wyniki krwi i do lekarza :/
|
#946 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia a a ja w drugiej paczce hippa z rosmana mialam jaeszcze lyzke!
![]() najlepiej bedzie jak bedziesz sie kierowac swoja intuicja z mlecznymi kaszkami to nie ma co prezesadzac na poczatku - chyba ze kaszke od producenta z ktorego podajesz MM - bo maly brzuszek moze nie tolerowac zmiany MM - a za 2-3 miesiace powinno byc wsio ryba Moze na poczatek ryzowe kaszki [zolte] do swojego MM?
|
|
|
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobilam jeszcze troche inaczej-jak zaczelam wprowadzac kaszki to Tom byl tylko na moim mleku i balam sie dac od razu mleczno-ryzowo i na samym poczatku robilam mu ryzowa na wodzie |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
witam sie przy kawie
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesć, troche Was ponadrabiałam i jestem w szoku ze nie było mnie chyba od środy
jak ten czas leci ...Zebrałam się na odwagę wczoraj i umówiłam z mamą na spacer. Najpierw trochę pochodziłyśmy, pogadałyśmy o zwykłych sprawach, a potem usiadłysmy i jakoś się przełamałam i powiedziałam co czułam i co teraz czuję. Ciesze się że mnie wysłuchała, chociaż kilka razy mi przerwała. Ale powiedziałam chyyba wszystko co chciałam i tak jak chciałam. Może głupio to zabrzmi, ale jestem z siebie dumna. Mam nadzieję, że moje słowa gdzieś tam jej w sercu zostaną. Poczułam dużą ulgę, bo nosiłam te słowa w sobie przez pół roku, jak nie dłuzej ![]() Cytat:
moim zdaniem one świetnie pasują jako ozdoba właśnie do dziecięcych pokoi. bo sa takie delikatne zamówiłam te droższe, szyte na wymiar z woalu, czekam właśnie na paczuszkę Cytat:
no właśnie nie wiem po co trzymać w domu ciuchy, które są za małe, za duze, albo takie które kiedyś nam pasowały
|
||
|
|
|
#953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Cytat:
Cytat:
![]() O super! Co u niej? Cytat:
![]() Ja na razie o kaszkach nie myślę, póki co podaję jej kleik po troszku, tak jak kiedyś rozmawiałyśmy Na smakowe jeszcze przyjdzie czas![]() Cytat:
Ale tak jak mówicie kobitki, trzeba iść za intuicją
|
||||
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosia
![]() ps. ktosia, ale wsumie to mam dwie lyzki, wieksza i mniejsza z tych paczuszek hippa ![]() a ja odkurzylam juz ![]() pije teraz kawe i jem ciastko ![]() Wypozyczylam sobie trzynasta opowiesc i romans z trupem w tle i jakos ta pierwsza chyba swoja gruboscia mnie przytlacza
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-10-03 o 10:31 |
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czyli też Tomuś dostawał mleczko Chyba że robiłaś te na mleko na wodzie to co innego ![]() Mu Lilce nie dajemy kaszek ani kleików, tzn raz na kilka dni dostanie troszkę ale 2-3 łyżeczki i koniec jej chęci jedzenia Mu zaraz zaczniemy robić ekspozycję na gluten bo to już ten czas. Kupiłam kaszkę manną i będę dodawać do owocków.
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do obserwacji to tak jak mówiłam koleżanka napisała tylko ogólnie na jakim poziomie jest grupa i tyle a to ile ma być obserwacji to jest w prawie? może każde miasto, województwo, placówka robi po swojemu ![]() 100 lat! ![]() Niech zajrzy! ![]() Wczoraj byliśmy w kinie z okazji naszej dzisiejszej 2-rocznicy ślubu na Johnny English
|
|
|
|
|
#957 | |||
|
Zakorzenienie
|
super, że koncert się udał!
Cytat:
![]() BRAWO!!!!! Ja też nie wyrzucam. Daję cioci (sąsiadce) a ona roznosi po wsi. przynajmniej jeszcze ktoś w nich pochodzi![]() Cytat:
Cytat:
Rybulka, też pozdrawiam! Aguś, Kasiaher, spóźnione, ale szczere! Wszystkiego co najelpsze! Radości, uśmiechu i zabawy! Witacie po aktywnym weekendzie. Zdecydowanie nie odpoczęłam, ale fajnie było ![]()
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzynastą opowieść bardzo polecam! Szybko się czyta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia, tak duza jest, bo to dla starszaka.
dla zuzki tez jeszcze za duza![]() no wiem ze w miare szybko sie czyta, ale taka gruuuba., i do tego w twardej okladce |
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę się za sprzątanie, dopóki Marcelinka gapi sie na rybki w akwarium i nie marudzi W ogóle, to codziennie powtarzam meżowi, że miał świetny pomysł z tym akwarium, bo dziecko ma tyle frajdy co mało kto
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-10-03 o 11:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

zdrowa, brzydka marchewa

a paczuszkę dostałam od Bobovity, a w niej próbkę kleiku ryżowego o smaku banana, próbkę herbatki jabłko z melisą, i słoiczek marchewka z jabłkiem. Do tego był poradnik taki nawet fajny 

bo to takie pudełko było i w zasadzie można było się domyślić że coś w środku jest, bo widać było że od bobovity. aaa ja jeszcze dostałam od johnson ale to Kliwia podawała linka.

no właśnie nie wiem po co trzymać w domu ciuchy, które są za małe, za duze, albo takie które kiedyś nam pasowały
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a to ile ma być obserwacji to jest w prawie? może każde miasto, województwo, placówka robi po swojemu