|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jakie dodatki - proszę o pomoc
cześć dziewczyny, załączam fotki mojej sukni. Proszę o pomoc jaka biżuterię dobrać i okrycie do kościola. Ślub za 2 tygodnie... a ja kompletnie nie wiem co robić. dodaję fotki bolerka z wełny które mam , ale myślę tez o tej koronkowej bluzeczce. co myślicie ?
M. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie dodatki - proszę o pomoc
To wełniane bolerko zupełnie mi nie pasuje do sukni. Koronka byłaby lepsza, przede wszystkim dlatego, że jest zdecydowanie delikatniejsza, ale trzeba byłoby ją dobrze dobrać, żeby nie wyszło za bardzo naćkane... A może pomyśl o etoli?
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
sweterek mam od jakiegoś czasu i pomyślałam o nim na wypadek gdyby bylo zimno ale faktycznie nie pasuje. a taką koronkową bluzeczke mierzylam do sukni i nawet dobrze wyglądało tylko cena mnie przerazila :/ nie podobają mi się typowe koronkowe bolerka ślubne i etole tez, ani futra lol , jestem wybredna
chcę ubrać coś innego , nie oklepanego
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
z jakiego konkretnie materiału jest suknia ??
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
gramwzielone - we Wrocławiu w jednym z salonów 450 zl.
M_ilkaa - góra biała delikatna koronka wyszywana koralikami i cyrkoniami, dól - wierzchnie falbanki z koronki i tez z koralikami i cyrkoniami a pod spodem falbanki z organzy. a biżuteria tego typu jak w załączniku byłaby OK? czy lepiej cos z kryształów ? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sweterkowe bolerko w ogóle nie pasuje, koronkowe już prędzej ale faktycznie drogawe
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
http://www.sklep.morie-stylee.pl/mer...ntent=17898772
a takie coś? ps. biżuteria straszna... |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem bolerko jak najprostsze, bo na sukni wystarczająco dużo się dzieje, a do tego dojdzie jeszcze przecież bukiet, welon...Jak do tego będzie koronka, to każdy element będzie "z innej parafii", jak to się mówi. Nie podobają mi się typowe bolerka ślubne, ale tutaj widziałabym chyba najprędzej właśnie takie satynowe (albo sam tiul, jeśli satyna byłaby za ciężka - nie widać dokładnie, z jakiego materiału jest suknia), fason podobny do Twojego sweterka. A co do biżuterii, to ubrałabym coś delikatnego, na bazie łańcuszka raczej...
(może nie najlepsze typy, bo trochę wieje tandetą na tych zdjęciach, ale chodzi mi o styl, nie o konkretne rzeczy Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2011-10-05 o 10:58 |
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za informację.
Co do Twojego pytania - ja osobiście zrezygnowałabym z naszyjnika i miałabym tylko kolczyki i ewentualnie jakąś bardzo delikatną bransoletkę, żeby nie doszło do tzw efektu wieś tańczy i śpiewa. Sukienka jest ładna, ale też bardzo strojna (falbanki, kryształki, haft...) i sama w sobie jest dużą ozdobą, więc dołożenie do tego takiej ilości biżuterii (i to jeszcze ze świecidełkami!) może wyglądać kiczowato i przesadnie. Bolerko satynowe w ogóle nie pasuje mi do tej sukni, ze względu na materiał z jakiego została uszyta. Ja pewnie spróbowałabym znaleźc jakieś koronkowe czy tiulowe. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
pierwsza wersja
etola + długie kolczyki bez naszyjnika druga wersja bolerko z organzy +welon+ długie kolczyki http://www.sklep.morie-stylee.pl/mer...nzy-p-393.html |
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Na bolerko postawiłabym koronkowe ale będzie Ci pewnie zimno
![]() Co do biżuterii to dłuższe,bogate kolczyki perełkowe lub perłowo kryształowe i ewentualnie jakaś bransoletka. |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do wątku. Poradźcie, jakie dodatki dodałybyście do takiej sukni? http://www.maggiesottero.com/dress.a...15&style=A3443 W szczególności chodzi mi o welon, ew. coś na ramiona i bukiet. Czy do tej sukni pasowałaby kolorowe buciki (suknia będzie biała)? A bukiet taki 'naturalny', niezbyt zbity z zielonymi listkami? Poradźcie
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że każda suknia, pasuje do kolorowych bucików, bo biale buty są okropne (ale to tylko moje zdanie) Co do dodatków, to ja chyba tylko delikatne kolczyki z kryształków bym dała, fryzura coś w stylu tej, którą ona ma (ta babka na zdj) , żadnych misternych upięć czy loków. Na ramiona może tiulowe bolerko jak w załączniku. Welon nie wiem, bo nie ma aż takiej wyobraźnI:P PS. I bukiet nie za mały, aby nie zniknął w sukni, ani nie wieli, lejący się, bo to już za dużo by było, może takie coś http://www.asflor.pl/asflor6_pliki/bukiet-slubny-07.jpg Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-11-14 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za pomoc i wskazówki!!! Na pewno się przydają
Chyba się zdecyduję na takie bolerko, jak w załączniku. A co do biżuterii bardziej podobają mi się perły niż kryształki. Ostatecznie podejmę decyzję, kiedy zobaczę koronkę, która będzie na sukni (suknia będzie szyta na wzór, nie będzie to orginalna MS). Fryzura też tak jak mówisz- jakieś luźniejsze upiecie z lekkich fal, może niski kok, itd. Bukiety też podobają mi się takie lejące, niezbyt zbite. Urzekły mnie szczególnie piwonie- pasowałyby? A co do welonu to nic sama nie wymyśliłam... A tak wogóle, to czy może ktoś mi pomóc określić, w jakim stylu jest ta suknia?Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

22.09.2012
chcę ubrać coś innego , nie oklepanego