|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Ale ja jestem głupia
Do 3 - może Zosia andziotkowa mnie nauczy Eda jadł 10:50, a teraz 12:55 dałam mu słoiczek i mleko, będąc przekonana, że minęły 3h i dziwiłam się, czemu nie chce jeść Nie mogę już ze sobą ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Paulizia jako, że kupiliśmy auto, to mnie nie będzie 29-30.10 we Wrocku, to może dam radę dojechać w listopadowym terminie (zależy od kasy i kiedy dokładnie ustalicie spotkanie )
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy Wczoraj Nadia spokojniejsza juz byla
Od wczoraj, lezac na brzuszku pieknie i wysoko trzyma glowke i rozglada sie na boki ![]() ![]() Co mowila Pani dr o tych wezlach? Powiekszone sa? |
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie to fakt, ale mam świadomość tego, że ich za bardzo obciążam czasami.
Moja mama każdego dnia pilnuje Zuzę ( od 7 rano do 15 ), a potem zamiast złapać oddech ( bo Zuza dopiero zaczyna chodzić i zęby jej wychodzą, więc daje popalić ), to pomaga nam. A czasami pilnuje dwoje na raz, tak jak teraz. Teściowa pracuje po 12 godzin i tylko, co któryś dzień może zaopiekować się Pepe. W tym tygodniu jutro i w czwartek, więc dzisiaj, w środę i pt muszę liczyć na moich rodziców. Czasami tż uda się wcześniej wyjść z pracy, to wtedy on zostaje. Jakoś sobie musimy radzić, żebym mogła pracować |
|
|
|
#4384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jaglana smaczna jest na samym mm, bez żadnych dodatków ... niedługo zaczniemy przygodę z glutenem to kupię inne (tzn już kupiłam jakąś pszenną) Cytat:
![]() ona ma już opatentowane sposoby na uwolnienia kciuków ale smoczkiem ją zatykam i się udaje co do katarku to u tak małych dzieci strasznie rzadko alergia objawia się w postaci kataru, najczęściej jest to wysypka i zmiany skórne, ew. brzydkie kupy, myślę, że to jednak przeziębienie ... Cytat:
![]() Holle ma większość czystych kaszek, bez cukru i dodatków, są dwie jaglana jabłko-gruszka i BIO Musli, które zawierają proszek z owoców, reszta jest bez dodatków możesz dać jaką chcesz ![]() te słodzone z Nestle i Bobovity mają dodatki owocowe i dzieci je jedzą, takie są bardziej smaczne, tzn słodkie, jak kto lubi, a że ja przeciwniczka cukru to daję bez dodatków (ewentualnie później będę dodawać prawdziwe owoce ze słoiczka) choć tak naprawdę to chcę uniknąę tych kaszek, jak mleko jej będzie wystarczać to będę jej tylko zagęszczać ... Cytat:
nie chcę później mieć problemów z odzwyczajaniem poduszka - jak najpóźniej po co chcesz Nikosi dać poduszkę ???
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-03 o 13:31 |
||||
|
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve o kurcze. Ja wczoraj pociagnelam ten kabelek i zadzialalo, a lewe kolo po takim zabiegu stuka i musze kopnac w nie lekko i sie naprawia
mam czterokolowego smarta wiec chyba bedzie spoko. U nas tez glownie piekne krawezniku, ale jak przechodze kolo przystanku czy przy przejsciu dla pieszych to sa taie karbowane kostki mniemam, ze dla niewidomych, ze zblizyli sie do przejscia i na tych przejsciach mi Antka telepie ![]() Matall, a ja mam czasem odwrotnie... zdziwiona czemu marudny, a mi czas tak szybko zlecial, ze nie zorientowalam sie ze minely prawie 4 godziny od odtatniego karmienia
|
#4386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy wasze dzieci tez sie zrobily bardziej ruchliwe?? niko wszystkim sie intereresuje, wierci na kolanach, ze szok---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
to czyms szkodzi? nie ssie ich jak smoka, ale "gryzie"ma jedna poduszczke taka plaska co byla w zestawie do lozeczka ![]() tesciowa mi truje du.pe zeby wyzej klasc do spania
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dzieci robią, ale Gaba ssie kciuka jak smoczek, a to już mi się nie podoba |
|
|
|
|
#4388 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a teraz moja prywatna uwaga, bo nie mogę sie oprzeć: chodzenie do kościoła+oszukiwanie=chrz eścijanin hipokryta |
|||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
ha haaaaaaaaaaaaaaaaa
ale się ubawiłam... niezwykle blyskotliwe
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak radzisz sobie gdy musisz wyjść na kilka godzin do pracy? nie było smutno na początku? Pytam bo chyba za jakiś czas będę musiała zostawić Tymka z teściową (ale to jeszcze nic pewnego).
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na innej stronie jest napisane, ze wazy prawie 9 kg. Cytat:
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Enchantress super że zajecia sie podobaja! Daisy dziekuje dziewczynki za miłe komentarze w albumiku 24kasia86 Eve ide do marudy |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
andziotko, a teraz już podawałaś Gabuni jakąś kaszkę na mm prawda? To była TA ?
Paulizia, przepraszam No właśnie tak mi się wydawało, że jeszcze nie chrzest, ale potem jakaś dziewczyna pisała o chrzcie odnosząc się do Twojego posta i ja już zdurniałam Pytałaś o węzełki, no pani dr powiedziała, że to nie węzełki, ale mam to obserwować czy się nie powiększa. Posiłek pierwszy raz w życiu czyli marchewkę podam dziś ! Doczekać się nie mogę z jednej strony bo jestem ciekawa reakcji Malutkiej. O rany, na długooo !! ale się cieszę !! ![]() ![]() ![]() ![]() a Ty ??
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikola coraz chetnie sięga po jedzenie ze słoiczków, co się odbija na piciu mleka. Od 3 dni bardzo mało go pije 100-120ml a czasem nawet 60ml i wielce najedzona
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
helołłłł
![]() wpadam na chwilkę i tylko dwie stronki przeczytałam a dziecko już się drze, to jego ulubione zajęcie ostatnio :/ no nie mogę z nim po prostu noooooo Radzio dziękuje za życzenia i oczywiście pozostałym solenizantom ślemy dużo buziaków i życzymy udanych imprez
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mnie się sniło czy gdzieś widziałam śliniaki takie jakby plastikowe?
Bo jak sobie pomyślę, że materiałowy trzeba po każdym posiłku prać to ręce mi opadają Dostałam jakiś kod do Smyka. Jest promocja na wszystkie ciuszki i buty zakupione w dniach 04 i 05. październik minus 30% To duuuża przecena Nie wiem skąd mój tel mieli Dostał ktos jeszcze ?
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"w miarę" ogarnęłam kuwetę ![]() Gabi zasypia ... dziś nie dostała obiadku, bo mi UU pękały na obiad były krąglutkie piersiczki podgrzewane w mikrofali ![]() za to rano na deserek miała jabłuszka z brzoskwinią ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
ale u nas to w ogóle nie zdałyby egzaminu, jedzenie i tak byłoby wszędzie bo Gaba strasznie macha rękami i nogami ![]() my używamy TAKICH z Ikei |
||
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia 6 listopada to już bardzo nie daleko
i na ile zostajesz w PL?? wiesz już???Ddaaiissyy my jechaliśmy z zamiarem pójścia na Jasną Górę, ale w zasadzie wyszedł nam spacer po alejach , byliśmy na obiedzie w Zajeździe i na tym się skończyło, mieliśmy jeszcze wejść do galerii ale jakoś nam sił brakło ![]() gratuluję udanej wizyty, dobrze że z tymi węzełkami się wyjaśniło ![]() Andziot metoda rewelacyjna, czy ty ją tymi misiami obkładasz po uśnięciu czy przed??? Mati dzisiaj ma bunt w piciu mleka , wypił o 6.30 120ml i później o 11 też 120ml i koniec, normalnie do tej pory to powinien mieć jeszcze dodatkowe dwa posiłki po 120 , czy jak dziecku idą ząbki to może nie mieć apetytu???? bo mały ślini się okrutnie, jak go biorę na ręce to normalnie ślina mu czasem kapię na podłogę
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Obiad gotowy czeka na TZta. Zoska znowu robi plastelinowe tlustawe kupki, ale zrobila dzis juz 3, nieduze ale sa i bez wysilku wiec chyba ok?
a ziemniak z brokulem posmakowal bardzo ![]() Cytat:
tylko sie szybko gniota![]() fajnie ze podasz malej marcheweczke! zobaczysz jaka to radosc i ogolnie fajocha karmic mala lyzeczka mnie dzis Zosia oplula sliweczkami, mam je nawet we wlosach![]() poza tym dziekuje za mile slowa slonce no troche sie niepokoje dalej bo Zoska troche marudna, ale powiedziala lekarka ze dwa dni moze byc taka, wiec zobaczymypogoda u nas do kitu totalnie niestety, plus mnie boli brzuch, wlasnie dostaje chyba 3 @ w tym miesiacu! o co kaman? gratuluje wizyty u lekarza ![]() Cytat:
czy jest ktos chetny wyslac mi z PL kaszke jaglana? jesli w weekend nie bedzie w Szwecji to ja bardzo poprosze..... Cytat:
![]() jutro bede w centrum to wezme butelke i zapytam ile kosztuje wysylka![]() aaaa........ i tak bytheway cuuudne zdjecie usypiajacej Gabulki!! niezly system!!! ![]() mary sto lat dla HANEXA KONSTYTUCJI!!! anulinka zazdroszcze rodzicow na miejscu i pomocy z ich strony, mnei zaczyna troche uwierac ze nie mamy tu nikogo kto moglby choc na chwile zajac sie mala... uciekam bo marudzi w ogole mam dzisiaj kiepski humor, moi rodzice maja problemy juz od kilku meisiecy , nie mam sily o tym pisac, ale to plus pogoda sprawia, ze gryze
|
|||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
anulko, ja dziś jade do Bomi po te kaszki
Ile Ci sztuk kupić ???
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
kochana moja
a 2-3? bo po 6 miesiacu juz tu jest wiekszy wybor. kochana jestes naprawde, baaaardzo ci dziekuje ****buzialeeeeee ![]() i napisz mi potem na priva numer konta to ci wysle pieniazki za kaszki plus przesylka tylko kurcze nie wiem czy nie trzeba bedzie wyslac ich jakos w specjalnym opakowaniu bo jedzenia chyba nie mozna przesylac? albo ocla, bo Norwegia nei jest kurcze w Unii...
Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-10-03 o 16:03 |
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
witam
byłąm z małym u lekarza i ANDZIOTKU mam pytanie smarowac malemu stopki i dłonie maścią TRIDERM??przeczytałam ulotke i mam stracha
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot czy ten lek---> Euphorbium compositum S jest dobry na katarek? Znasz? Polecasz? Czy lepiej nie? Zostal mi polecony na katarek Antosia na portalu gdzie pediatra odpowiada, a jakos Tobie bardziej ufam
![]() Daisy, a mowila co to moze byc? Skad sie wzielo? Kurcze mam nadzieje,ze sie wchlonie szybciutko i zniknie Ja sie bardzo ciesze, ze przylatuje!!! Bede miala pomoc, troszke odetchne, a dziadki w koncu poznaja swojego wnuczka... boje sie tylko, ze mi rozpieszcza smyka, ale co sie dziwic skoro nigdy go nie widzieli, a tak bardzo kochaja i tesknia No i ciesze sie ogromnie z powodu zlotow i ze bede miala okazje poznac Was osobiscie w koncu Sliniaki takie w Anglii sa. Mamy tez jednorazowki pakowane np. po 30, lub takie 'koszulki' z rekawkami [polecam na pierwszy raz ]Czekamy na zdjecia z puerwsza marcheweczka!!! Zosiaa wracam chyba w styczniu ![]() Antek juz od dluzszego czasu sie slini tak. Po prostu kapie jak z kranu. I ja tez jestem mokra, ale zeby jeszcze nie ida. Hmmm... nie wiem czemu Mateuszek nie chce jesc, a jak sie zachowuje? Wesoly jest? Moze po prostu nie ma apetytu?
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Warszawskie Dziewczynki, mam pytanie od mojego męża
Daleko od dworca PKP jest ulica Królowej Marysieńki ? Chodzi o ambasadę. Tzn odległość mogę sobie sprawdzić na zumi, tylko chodzi mi ile w czasie może zająć dojazd taksą w to miejsce bo nie wiem czy są tam korki czy obejdzie się bez.. to jest gdzieś w centrum w miarę ? ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Paulizia, pani dr mi powiedziała jakoś w żartach że to "pierdołus głupotos" czy jakos tak Generalnie, że nie są to węzły chłonne. Takie sobie dwie maleńkie kuleczki i podobno dobrze, że symetrycznie po obu stronach. Zauważyłam to gdy Malutka miała moze z 1msc? albo nawet mniej Być może ma to od urodzenia tylko nie widziałam, bo naprawdę jest maluuusie. a Ty będziesz marcheweczkę Antosiowi podawała? Troszke lepiej się czuje? ![]() Andziotku, dziękuję Ci za śliniakowe wskazówki. Właśnie tych TT szukałam, ale póki co wstrzymuje się w takim układzie z zakupem
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł!
Kurka, napisałam się i przez przypadek zamknęłam kartę madafakaaaaaa Haniu Konstytucjo Stooooo Laaaat andziotku plissss help, jaką mam kupić kaszkę Iguśce aby wprowadzić gluten i czy mam to zrobić właśnie teraz, Iga ma 5,5 miesiąca, póki co jest tylko na owocach i warzywach słoiczkowych + kleik ryżowy czasem. Patrzę na te Holle ale jest ich tyle, że sama nie wiem czy taką, taką czy taką czy to ma być jakaś konkretna np. kasza manna? ![]() Kurczee jeszcze tyle miałam napisane ale jest 17 Iga skrzeczy bo powinna już na przewijaku być... może wieczorem uda się zajrzeć ![]() Lola pięknaa - zazdroszczę jej czupryny ale mam już małe odrosty jak mary więc jeszcze trochę i może dorobię się podobnej fryzurki ![]() Ok, lecę do dzieciaaa...
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
pisze z telefonu. jutro chybba bede miec neta wiec jak mmnie tu ktos pamieta to sie odezwe mam chyba milion stron do przeczytania:-D tesknie ![]() sebulek grzczny ale budzi sie z krzykiem w nocy. chyba zeby napisze jtro dluuugiego posta
|
#4407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: to mamusia lipcowa - pewnie konkurencja Franciszka, stąd ta cała akcja Cytat:
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-03 o 17:41 |
||
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
daisy to jest Mokotów-Wilanów. Korki... hmm... zależy o jakiej porze będzie jechał. Ale myślę 20-3o minut mu to zajmie
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikośka marudzi i w ogole nie chce jesc, zjadla dzisiaj jeden sloiczek i okolo 180ml mleka na raty przez caly dzien
co jest grane?
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ostatnim czasem troszkę mnie mało.. ale na bieżąco podczytuje i za każdym razem próbuje odpisywać.. niesety nic z tego nie wychodziło, i dopiero teraz mam chwilkę, więc nadrabiam zaległości w odpisywaniu od piątku ![]() Night25 dla Maciusia za przewrót! Widziałaś jak się maluszek przekręcił czy widziałaś sam efekt wygibasów synka? ![]() Strasznie cieszą wszelkie nowe umiejśtności, które nabywają nasze dzieci, co? ![]() ![]() Ddaaiissyy o jakich zabawkach rozmawiałaś z Anulką? Trochę się pogubiłam.. na pewno wyjaśniałaś, coś ze Smyka chodzi chyba Powtórzysz dla mnie jeszcze raz Rozumiem, że Gabi coś nowego od mamusi dostała ![]() W sprawei proszków to ja moge się wypowiedzieć na temat Persil sensitive, gdyż używam go do Antkowych ciuszków już od dawna.. mam ten w płynie i bardzo sobie chwalę.. Antusiowi nic po nim nie jest, zero uczulenia czy wysypki, ale coś mi się wydaje, że to akurat sprawa bardzo indywidulana i póki się osobiście Gabrysia nie przekona czy jest dobry, czy szkodzi to trudno doradzać bądż odradzać.. Andziot, Anulinka, Anula ale sobie popisałyście - ja karmię, bo ty karmisz hehe Superowe jesteście! Uwielbiam was czytać ![]() Weredka no jak możesz pytać czy ktoś Cię pamięta?! Jesteś juz od dawna i dlaczego miałby ktoś zapomnieć Jak z pracą kochana? Czy ruszyło coś do przodu? 82anusia fajnie, że się odezwałaś! Rozumiem, że mało czasu przy dwójce dzieciaczków i pracy na etat.. jak dajesz sobie radę? Ogarniasz wszystko? Jak Adaś znosi rozłąke z mamusia?Moria jakie gryzaczki do zabawy kupiłaś? Masz jakiegoś linka lub nazwę firmy? A gdzie wieszasz te cuda Igusi? Na macie czy coś innego wymyśliłaś? Super, że udało się trafić i Iga zadowlona ma zajęcie Amarcia usmiałam się z tekstu na temat zdrdy zony i klocków hamulcowych ![]() Karolcia jets boska!! jak wszytskie Karolcie ![]() Mamaoptymistka ale się podziało z konkursem Coś mam wrażenie, że to nasza sprawka związku z tymi ich podejrzeniami Jak myślisz? Mary napisz jeszcze coś plisss na temat zabawy Hani ze Szczeniaczkiem Uczniaczkiem Oczywiście najważniejsze, że sprawia jej to przyjemność, ale ciekawa jestem jak zabawy Hani z pieskiem wyglądają ![]() Eweska a jak zorientowałaś się, że u Bartusia chodzi o uszka i ból z nim związany? Sama zauważyłaś, że o to chodzi, cyz lekarz wybadał sprawę? Matall gratuluję nowe furki! ![]() Andziotku doczytuje, że podajesz Gabi kaszki mimo, że nadal u was tylko UU.. czyli jednak też nie czekacie do 6 miesiąca z rozszerzaniem diety?? bo słoiczki tez wiem, że Gabrysia wcina ![]() Fajowe zdjęcie Gabi ! Nindza z misiami ![]() Anulka81 mam nadzieję, że zły humor juz dawno Cię opuścił i teraz już same słoneczne dni u Ciebie na duszy Paulzia a ja doskonale wiedziałam, ze u was chrztu nie było przecież Zresztą jak miał być jak napisałaś, ze chrześni dali ciała nooo! Mam nadzieję, że jednak się poprawia i spiszą na medal ostatecznie! Szybkiego zdrówka dla Antolka życzę Biedaczke musi się męczyć i zmagać z choróbskiem ![]() Aga87 spóźnione, ale szczere zyczenia! Samych radonych dni dla Ciebie JanuszAgnieszka a ten wózio to spacerówka/parasolka? Taka lekka składana dla starszych już ciut dzieci, czy wózek wielofunkcyjny ten pierwszy? Pewnie pisałaś.. ale nie wiem ![]() Ja na wózka kompeltnie się nie znam, ale wiem tylko tyle, że Peg Perego ma super design i bardzo podbają mi sie wizualnie ich furki ciąg dalszy nastąpi!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

Nie mogę już ze sobą
(zależy od kasy i kiedy dokładnie ustalicie spotkanie
)

ale smoczkiem ją zatykam i się udaje
hihi swietnie
No właśnie chyba MM nie chcę jeszcze
mam czterokolowego smarta wiec chyba bedzie spoko. U nas tez glownie piekne krawezniku, ale jak przechodze kolo przystanku czy przy przejsciu dla pieszych to sa taie karbowane kostki mniemam, ze dla niewidomych, ze zblizyli sie do przejscia i na tych przejsciach mi Antka telepie 
to czyms szkodzi? nie ssie ich jak smoka, ale "gryzie"

, wypił o 6.30 120ml i później o 11 też 120ml i koniec, normalnie do tej pory to powinien mieć jeszcze dodatkowe dwa posiłki po 120
i ANDZIOTKU mam pytanie smarowac malemu stopki i dłonie maścią TRIDERM??
dla Maciusia za przewrót! Widziałaś jak się maluszek przekręcił czy widziałaś sam efekt wygibasów synka?
Biedaczke musi się męczyć i zmagać z choróbskiem