![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Biżuteryjny cennik ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie? Bo nie wiadomo o ktore Ci chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
A mnie te lawowe od Blou przypominają pocięty w kostki pumeks.
![]() ![]() Trzeba się cenić Dziewczyny, oczywiście. Najwyższa pora narzucać konkretne ceny. Za torbę, która w Diversie kosztowała mnie 7 dych dałam 30 zł na allegro. Nie: markowa, za to gładka i pomalowałam ją jak chciałam. I za co ceny..? ![]() A na sztucznej biżu takie bardziej strojne kolczyki pełne żółtych blaszek kosztują do 20 zł. Chińszczyzna na kilogramy of kors. Ale jakaś panna wejdzie i kupi 1 parę no i jest zachwycona, a z Tobą to się wielce będzie targować. Niech spadają.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-10-27 o 16:40 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie... Cały czas przypomina mi się sytuacja z moją koleżanką ze studiów, która zaczęła właśnie robić "oszałamiającą" karierę w "szołbiznesie"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
No to moze szybko jej sie te kioskowe rozsypaly
![]() A co do robienia bizuterii - nie wiem czy tak jest na prawde, ale staram sie z calego serca kazdy loop robic dokladnie wszystko jak najlepiej zaginac zeby bylo trwale i ladnie, estetycznie wygladalo. Bylam u Cioci w odwiedzinach. Kupila (pewnie za spora kase) korale calkiem ladnie wygladajace. Gdyby nie to ze po rozlozeniu ich w domu rozsypaly sie na 5 kawalkow. Nikt nie mial jej jak naprawic bo po prostu trzeba zrobic od nowa. To co tam zastosowano nawet najtragiczniejszych loooooopikow ktore widzialam nie przypominalo. Ciocia wyslala mi w koncu te korale i stwierdzila zebym je rozwalila i cos sobie z nich wykombinowala. Zamierzam rozwalic i zrobic takie same i dac Jej pod choinke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Tym bardziej, że gdy widzę ceny u jubilerów (wiem, ale mimo wszystko) to mi szczęka czasem opada.
Zwykłe, ze srebrnego drutu, kilka kryształków swarovskiego 4 mm, bigle, 20 ![]() A jubilerzy to chyba płacą za materiały trochę mniej niż my. ![]() I co? I znikają, bo widzę co jakiś czas nowe wystawki (a to, co niesprzedane, uparcie wisi dalej). edit: Viris, pewnie, że fajny pomysł ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie te wasze koleżanki, co tak grymaszą
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja to jakas dziwna jestem, bo wcale nie chce sprzedac jak najwiecej. Oddalabym za darmo wiedzac ze kogos to bardzo ucieszy (czesto tak robie) a takze robie czasem za darmo czasem tylko po cenie materialow bizu na aukcje charytatywne. I to KURDE sprawia mi najwieksza frajde. (nie jestem milionerem, czesto nie mam za co kupic drucika czy koralikow)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
A ja sie przyznam, ze sie z tego utrzymuje.. i nie mam najmniejszego zamiaru rozdawać swoich rzeczy za darmo [pomijając okazje typu urodziny itd.]
![]() Nie wiem, ja koleżankom nie wciskam.. czasem jakies korale. Ale od razu przyznaję się, że chciałabym za nie np. 50 czy więcej zł, bo siedziałam ładne godziny malując z osobna każdy koral a potem lakierując. A jeśli komuś to nie pasuje to trudno się mówi, nie będzie moich korali miał. Na szczęscie nie słyszałam jeszcze, ze za drogie, wręcz przeciwnie. A i tak najpiękniejsze na świecie kolczyki mam od Aniielicy ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
mi tez
![]() chyba juz rozgryzlam, jak to sie robi ![]() ![]() ![]() (albo przynajmniej cos podobnego ![]() ![]() teraz nic, ino fimo zamawiac ![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Teraz nic, tylko nam powiedziec co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
juz mowie
![]() wydaje mi sie, ze trzeba modelinke/fimo uturlac z czyms, co wyparuje podczas podgrzewania - i mysle, ze wosk swietnie sie do tego nadaje ![]() wklejam to, co wczoraj zrobilam na probe z pasztetnej rozowej modeliny ![]() ofc nie wyglada tak, jak mialo, ale to wina wosku, bo ten, ktorego ja uzylam, rozkruszyl sie w drobny mak, wiec rozciapalam go po calej powierzchni. wydaje mi sie, ze zeby uzyskac zamierzony efekt, nalezy wziac duze wiory/kawaly tego wosku i powtykac co kawalek, a nie tak, jak ja zrobilam, bo dalo to efekt "problemow z cera" a nie pumeksu ![]() mysle jednak, ze dobrze kombinuje i zmierzam w dobrym kierunku ![]() co sadzicie? aha, foto robione w nocy; nie oddaje efektu spryszczenia ![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
A gdzie to foto?|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
foto wyzej
![]() dzis postaram sie dorwac inny wosk i sprobuje zrobic tak, jak pisalam: powklejac duze kawalki w duzo wiekszych odstepach... mysle, ze moze dac rade.
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
jak powiedzialam, tak zrobilam
![]() mysle, ze teraz o niebo lepiej, choc i tak jeszcze daleko. ofc ten rozowy kolor jest koszmarny i nie ma tez takiego efektu. i znowu - zdjecie robione przed chwila, wiec wyglada jak wyglada ![]() co sadzicie?
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Candi, popieram w każdym calu ![]() Nie rozumiem, dlaczego niektóre swiete krowy wymagają ode mnie rabatu, czy wręcz pary kolczyków w prezencie. Przeciez to wszystko kosztuje i to nie mało... A najgorsze są te, które mają pieniądze na każdą zachciankę a wybrzydzają i targują ile się da:/ Jak komuś cena nie pasuje- nie będzie miał moich kolczyków. Niech sobie kupi na allegro tańsze, albo pójdzie na bazarek bo tandetę. Candi, jak się nosza kolczyki? Bo broszka rewelacyjnie! Budzi zainteresowanie i wszystkim się bardzo podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak napisałaś, ze ta.. mm.. Twoja 'koleżanka' wybrzydzała, to coś chyba polski przemysł fonograficzny upada ![]() ![]() Co do modelinowych koralików a'la Blou - bardzo prawdopodobne, że właśnie tak się je robi... może jutro bedę miała tez coś o tej technice do powiedzenia ;>
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona dopiero zaczyna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio bedac w wola parku zobaczylam kolczyki jakie sama robilam. Roznica byla jedynie w uzytych materialach: ja uzylam czarnych i transparentnych krysztalkow, tam byly syntetyczne turkusy (kulki). Mowie o tych moich gronkach (jedyna fota na szklance). Co ciekawe mam identyczne kulki, 4mm, syntetyczne albo barwiony howlit. Widzialam je tylko w 2 sklepach, najtansze kosztowaly 1,20 za 10szt. Ja bym policzyla sobie za te kolczyki 20zl tam byly po 50... Prawie gruchnelam glowa w szybe przed wystawa :/
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
40; to było w sumie 6 swarovskich i 2 bigle.
Więc koszt /dla mnie/ produkcji 5 ![]() ![]() Ale wiszace, długaśne, więc tego swarovskiego było już więcej - poszły już za 150. Teraz widzę, że wiszą też długaśne, za 130 - tylko, że sam jablonex. ![]() A najbardziej mnie laska na stoisku rozbroiła - gdy upierała się co do jednej pary, że ''to jest swarovski'' (oczywiście, nie kłóciłam się z nią ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Hrhrhrhrhr jestescie obledne
![]() Co do Niby Lawy - to ta rozowa nma o wiele ciekawszy efekt niz ta z Pakamery wg mnie. Ale upieram sie jednak ze te z galerii sa czyms po prostu wciskane. Co do wosku - wszystko ladnie pieknie, ale jesli wypalam modeline to mi zakopci piekarnik nie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Viris, one nie moga byc wciskanie - to jest wyraznie efekt tego, ze cos tam bylo, a potem sie zdematerializowalo
![]() gdybys chciala cos takiego zrobic w nieutwardzonej jeszcze masie, to by na pewno nie wyszlo. a w utwardzonej - nie wyrylabys tak. o ile ten moj placek z problemami z cera nie przypomina tego, to ta kulka tak ![]() ![]() piekarnika mi nie zakopcilo do tej pory ![]() a wysypu takich kolczykow raczej nie bedzie. czuje sie, jakbym niemal monolog na ten temat prowadzila, nikt nie jest zainteresowany. lepiej dla mnie ![]() Aeterna, a Ty dostaniesz klapsa ode mnie ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja sie upierac nie bede, ale wg mnie to cos innego musi byc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Wtajemniczenie
|
No no!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Gorzej, że jak tu siedzę, to mi się nic robić przez to nie chce
![]() Miałam sobie dzisiaj coś podłubać, ale zaraz się wezmę... ![]() Nie no, wezmę się.
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dylemat. Bliska kolezanka zamowila u mnie kolczyki. No i nie pamietam ile powiedzialam jej "cene wstepna" ale naplakalam sie nad nimi, strasznie bola mnie palce, skaleczylam sie drucikiem w palce itp... i nie wiem czy policzyc tyle co "wstepnie" czyli troche wiecej niz koszta materialow... czy zafasolic cene za moje cierpnienia..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ryzyko zawodowe.
![]() Jak mam być szczera, to skoro wstępnie umówiłaś się na jakąś cenę - to taką już powinnaś zostawić.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.