|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dukan od 3 października 2011r. RAZEM DAMY RADE!!
Wierz mi, że mam spore pojęcie o tej diecie a czasu na ćwiczenia nie mam przy niemowlęciu. Proponuje olewać krytykę koleżanek wrogo nastawionych do Nas.
Do mojego menu dopisuję jeszcze jogurt naturalny z cynamonem i słodzikiem
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
niunia_05 , nie przejmuj się tym owocowym jogurtem , raz na jakiś czas raczej nie zaszkodzi , bo przecież sam Dukan pisze, że od czasu do czasu mogą być spożywane jako deser (ułatwiają przestrzeganie diety
) tylko ważne , żeby był bez cukru (na rzecz aspartamu lub innego słodzika) i tłuszczu
|
|
|
#33 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Mówisz, że masz spore pojęcie, a w pierwszy dzień diety jesz truskawkowy jogurt (co tego, że bez cukru, owocowych nie można, chyba że są z pulpą owocową, a takich w Polsce nie ma) i wgl sporo jogurtów, które powinny być dodatkiem, a nie głównym posiłkiem.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|||
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
magda_lena40 dzięki wielkie za info, ale mam mały problem , jem tylko białe mięso...a tych otrębów boję się dodawać bo to węglowodany... mimo , że Dukan to nakazuje
( to znaczy nie wiem ile i kiedy ) z góry dzięki
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Ooooo to świetnie
kocham otręby owsiane zwłaszcza z jogurtem. Dzięki , jesteś wielka już nie mam wątpliwości co do dietki. Nie taki Dukan straszny...
|
|
|
#37 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafiłam kilka dni pod rząd jeść udka albo piersi z kury teraz mi przeszło i mięsa jem pewnie za mało, ale po takim czasie mam aktualnie trochę dosyć ![]() Co do otrębów to nic się nie bój, jesz obowiązkowo codziennie 2 łyżki stołowe otrąb owsianych i do tego możesz też 1 łyżkę pszennych. Przekleję Ci tu info z głównego wątku: Cytat:
Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-10-03 o 18:19 |
|||
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to już wiem nie tylko że się powinno je jeść, ale też dlaczego
co do zaśmiecania forum to rozumiem to , ale jakoś tak nowa tu jestem i troszkę nie ogarniam tego całego systemu a poza tym jak patrzę na tytuł "Dukan od 3 października 2011 " to jakoś mam większą motywację tzn ten moment " październik się zaczyna, a ja porzucam stare nawyki " w końcu trzeba się pożegnać raz na zawsze z tym , co nas doprowadziło do przybrania na wadze... i jak piszę to , co zjadłam , to nie podjadam bo wiem że 12234567890 osób może to przeczytać i wstyd potem za to, że nie ma się silnej woli
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odezwałam się tutaj, bo mi osobiście ta dieta bardzo pomogła i się wkurzam jak się ktoś w nią pakuje, a nie robi testu, sam sobie ustala długość I fazy (często za długą) albo nagina zasady, bo później się słyszy o tym, jaka da dieta jest niedobra. A widzę też, że dużo z Was chce zrzucić tylko kilka kg, dlatego napisałam że może lepiej byłoby zmienić nieco nawyki żywieniowe, dodać w miarę możliwości jakieś ćwiczenia. Może trwałoby to trochę dłużej, ale przynajmniej nie musiałybyście stosować wszystkich, dość jednak rygorystycznych, zasad dukana. Ale to tylko propozycja, a nie jakaś nagonka na Was czy coś. Każdy może wybrać co się mu podoba.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-10-03 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
ja mam książkę "nie potrafię schudnąć" czytam ją już 3 raz , a za każdym razem znajdę coś nowego
fajnie, że jesteś bo możesz pomóc , jesteś na białku już dłuuuugo , więc ty lepiej wiesz co można a co nie niż ja , bo ty doświadczyłaś tego, a ja tylko trochę teorii moja mama schudła na niej 15 kg , wróciło ok 3 (za krótko utrwalała) ale minęły już 2 lata i nic nie wraca teraz szukam pomocy na forum , bo mama jest mięsożercą i nie potrafi mi pomóc...dziękuję i pozdrawiam , dziewczyny
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
o hej !
świetnie no watek wprost dla mnie wlasnie od dzis wystartowalam z dukanem po raz drugi mam nadzieje ze wytrwam do 4 fazy i moja waga bedzie upragniona
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
czuczenka wytrwasz, będę Cię pilnować
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się marzy utrwalenie tych moich przeszło 30kg i żeby mi nie wróciło najlepiej nic ![]() Nie wiem lepiej, ale trochę w tym już siedzę, więc jak tylko będę mogła to pomogę Przeczytałam raz ebooka, info najważniejsze na forum no i teraz dochodzą różne nowości z czatu z doktorkiem, które tłumaczy nam na wątku jedna Dukanka ale przede wszystkim ![]() Z czasem zasad się nauczysz i instynktownie będziesz wybierała to co możesz a co nie, , nie będziesz musiała patrzeć na tabelki nawet, tylko potrzeba trochę czasu ![]() A z ciekawości, ile masz wzrostu, że chcesz tak malutko ważyć ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-10-03 o 18:53 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
około 153 (nie zaniżam) jest to i tak dużo jak na mnie , musiałam przyjmować jakieś hormony żeby urosnąć (od podstawówki , kiedy "miałam" urosnąć do rozmiarów nastolatki było to max 3 cm przez 6 lat więc trzeba bylo sprawdzić tego przyczynę) i dlatego taka waga...jak schudnę więcej ( tak żeby było widać ) to wkleję fotki przed i po
ale trochę czasu to potrwa, chociaż na białku idzie dość szybko ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ojej...chaotycznie napisałam i wynikałoby , że mam 13 lat (gimnazjum) mam 17 (też niewiele, ale chlopcy...wakacje...sama rozumiesz chcę się podobać )
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile robisz dni I fazy ? Wg testu ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-10-03 o 19:14 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
4-5 dni
jeżeli byłoby to za krótko zawsze można pokombinować i w którymś tygodniu II fazy przedłużyć część białkową o np. 2 dni (ale sądzę , że nie będzie to potrzebne ) , II faza chyba będzie 3/3 ew. 1/1 , jak sądzisz - które lepsze? może jakieś inne? (5/5 , 2/7 gubię się troszkę , cały czas zaglądam do książki )
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tryb II fazy powinien być równomierny i nie należy przeciągać dni P. Nawet lepiej, jeśli musisz, zrobić więcej PW ale nie P (ta informacja jest z czatu z Dukanem). W I fazie, jeśli waga przestaje spadać powinno się przejść na II fazę, bo inaczej może być zastój wagi albo nawet wzrost. No i I fazy nie można przeciągać. Co do II fazy to ja idę 2/2 od początku, Próbowałam zmienić na 1/1 ale to nie dla mnie. Jak nie przeszkadzają Ci proteiny to możesz zacząć 5/5 a w razie czego zmienić. 2/2 lubię, bo niema długich przerw od warzyw no i mogę sobie gotować posiłki na 2 dni
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego woda, bo bez wody nie mają swojego działania czyszczącego jelita, a wręcz przeciwnie, mogą wywoływać zaparcia. No i najlepiej je jeść rano, bo w końcu to węglowodany a organizm potrzebuje z rana dawki energii
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dieta Dukana jest chyba najlepszą i najsmaczniejszą dietą jaką znam
poza tym podoba mi się sposób, w jaki pisze tę książkę taki "miły" ale także jasno powiedziane co można , a czego nie
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam ten test Dukana i oczywiscie niczego sie nie dowiedzialam, bo uznano, że nie potrzebuję odchudzania. Ja uwazam inaczej wiec chyba jednak muszę zrobić to na własną rękę.
|
|
|
|
|
#52 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Dla niektórych to może rzeczywiście niedużo jednak dla mnie to mnóstwo kilogramów ponieważ bardzo ciezko mi schudnac. Chcialabym jak najszybciej poniewaz w niedziele mam chrzest mojego maluszka i chcialabym ladnie wygladac. Oczywiscie pozniej utrwalac tę wagę.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, ktore chca to zostaja i olewamy te glupie komentarze nie milych ludzi
poprostu zazdrosza, ze mamy tak malo do stracenia. tylko dziwne, ze one w pore nie poszly na basen czy bieznie a nam kaza chodzic. kazdy decyduje za siebie i nie ma prawa osadzac innych.a ja jadlam serki wiejskie, jogurt naturalny ze slodzikeim na slodko, kurczak w roznej postaci, ryby z folii, jajka, bulki z otrebow. wrzuce wam przepis szybki z mikrofali ale najwczesniej jutro wieczorem bo rano mam obrone
|
|
|
|
|
#55 |
|
amor vincit omnia
|
niunia ile ważysz i przy jakim wzroście? ile dokładnie chcesz schudnąć?
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
A ile chciałabyć zrzucić?
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
167cm i 54kg. Chcę schudnąć 4-5kg. Wiem powiesz, że dobrą mam wagę jednak przed ciążą ważyłam 50kg i chcę do tego wrócic. Chcę zrzucic troszke z ud i brzuszka i wyglądać tak jak kiedyś.
|
|
|
|
|
#58 |
|
amor vincit omnia
|
taki 'nadbagaż' (
) dyskwalifikuje z dukana... no ale każdy ma prawo podejmować własne decyzje.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Na chwilę obecną chciałabym mieć taką wagę jak Ty
ale znam to "przecież dobrą masz wagę i wzrost..." przecież u każdego wszystko się układa inaczej chcesz schudnąć to chudnij ja chce do 48 jakoś tak , niektórzy mówią , że to mało , ale z taką wagą jest świetnie i lekko jak dla mnie ![]() więc ja proponuję ci dwa dni I fazy a później może rytm 1/1? nie znam się na tym, ale spróbuj - to się przekonasz
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
zrobilam test zale zawiesza sie gdy klikne oblicz
moze zaraz cos bedzie---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- mam 4 dni uderzeniowki no i na poczatku grudnia osiagniety cel
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

) tylko ważne , żeby był bez cukru (na rzecz aspartamu lub innego słodzika) i tłuszczu 

( to znaczy nie wiem ile i kiedy ) z góry dzięki 

?
) dyskwalifikuje z dukana... no ale każdy ma prawo podejmować własne decyzje.