|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cotka Ty nie zamęczasz nas ale siebie
ja jak czytam co piszesz o karmieniu to sie zastanawaim czy to przez to ze postawiłaś sobie to za punkt honoru czy po prostu działa na Ciebie presja otoczenia???Ja jak czytam jak sie meczysz i łapiesz doły zaczynam w ogóle miec awersję do karmienia piersia
|
|
|
|
#842 | |
|
KWC
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Eryk jest na chodzie od 6 rano (z godziną spania na spacerze) i cały czas domaga się rozrywek... A jak się urodził to był najspokojniejszym chłopcem na całym oddziale. Nawet się zaczęłam martwić, że taki grzeczny. Odciągaj. |
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pospała całe 10 minut i na nowo polska ludowa... dopiero zasnęła, ale to znów taki sen na jedno oko zamknięte, a drugie otwarte. Co do podkreślonego - u mnie było tak samo. Mała wcale nie płakała, nawet położne mówiły, że to aniołek a nie dziecko. No to teraz pokazuje mamusi swoje różki ![]() Archi jak u Ciebie?? |
|
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak wasz dół? Bo ja od kilku dni mam jakieś dziwne uczucie tam. Niby wszystko mi się ładnie goiło, ściągneli mi szwy, ale coś tam czasami piecze i ogólnie chyba wybiorę się do ginka. Tyle historii się nasłuchałam, że w sumie nie zaszkodzi chyba ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
A po cycku i mm śpi jak aniołek, aż zal wybudzać
|
||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ta mafia moje dziecko też podmieniła Od wczoraj walczymy z kolką a tż ma taką lipną zmianę, że w zasadzie cały dzień jestem sama ze smykiem Co do kupek : to u nas jest kilka razy dziennie a dzisiaj nawet podłoga w sypialni, łóżeczko, przewijak, Szymek i ja byliśmy w niej- nie zdążyłam podłożyć pampersa ![]() Narobiłyście mi smaka na pizzę ![]() Aa i zapomniałam pogratulować rozpakowanym ![]() ![]() Cotka mm to naprawdę nie jest takie zło, a ważne żeby Filipek przybierał na wadze i żebyś Ty była bardziej wypoczęta Acelinka dobrze że chrzciny się udały ![]() i jeszcze miałam pytać co tam u Anci Kilka dni jej już nie było![]() Mamuśki w dwupakach trzymam kciuki ![]() Dzisiaj kończymy 4 tygodnie |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Cotek spoko ja tam nie mam parcia na karmienie wiec u mni eluxne podejscie
od poczatku tak miałam wiec luzzzzzzzz bedzie jak bedzie ja moge dawac mm zreszta u mnie załozenie takie ze na noc chyba tak czy siak bym dokarmiała zeby dłuzej spał![]() a w ogóle to na cyckach pełno jakis plamek mi sie zrobiło brazowych takak kawa z mlekiem i pod piersiami tak samo ciekawe czy potem to zejdzie
|
|
|
|
#847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cotka wiem ze sie dolujesz z powodu karmienia....ale ja od poczatku karmie mm bo nie mialam w cyckach pokarmu....tez sie obwinialam ze nie moge malej dac cycka...ale najwazniejsze jest to zeby maluszek byl najedzony ....skoro probowalas juz wszystkiego i nic nie wyszlo to uwazam ze powinnas jednak dokarmiac malego mm. I olej gadanie innych ze mm to zlo....Najwazniejsze zebys miala wsparcie TZ-a.......Jestes najwspanialsza matka na swiecie dla swojego synka.... Bedzie dobrze.....zobaczysz....: ehem: ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Natka wspolczuje kolki ![]() Tez sie zastanawiam co u Anci.....ostatnio pisala ze maly plakal....mam nadzieje,ze juz jest u niej spokojnie..... A moja ksiezniczka tez byla spokojna... jadla i spala, spala i jadla i tak do prawie 3 tyg...a teraz jak zje to juz nie chce spac.....usnela mi dopiero przed 17 i spi do teraz.....
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ślicznota Cytat:
Nie wiem czy mam pisac, bo chyba nikt nie zauważył, ze mecze sie z choróbskiem ![]() Byłam dzis u lekarza i niestety wylądowałam na antybiotyku ![]() Mam ogolnie doła, ze narazilam moje malenstwo na chorobę ![]() Oby jeszcze troszke posiedział w brzuszku, to ja sie wykuruje i zmniejsze ryzyko powikłan u Fabiego ![]() Czuje sie marnie, cały dzien przeleżałam...teraz troszke lepiej, chociaż ciezko mi oddychac
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Leż jak najwięcej,pij dużo herbatki i kuruj się porządnie |
||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Jak na poniedzialek to jest tu bardzo spokojnie.... .. ...
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Podobną akcję z kupą już zaliczyliśmy ![]() A kolek bardzo współczuję, to jest coś, czego wyjątkowo sie boję (najbardziej tego, że nie będę wiedziała, że to TO) ![]() Cytat:
A wie ktoś może kiedy znikają te kreski na brzuchu? Może wtedy i te przebarwienia na piersiach znikną ![]() Cytat:
Cotka, ja Cię poniekąd rozumiem, bo jeśli chodzi o karmienie piersią, to sama to jakoś zbyt ambicjonalnie biorę... I choć racjonalnie patrząc nie ma powodu, to jednak jakiś żal się czuje, jak coś nie idzie. Mam nadzieję, że znajdzie się rozwiązanie Waszych problemów Co do odciągania: zależy jak często będzie mm. Po tych 20 ml dałabym sobie spokój, ale po jakichś większych ilościach mm odciągałabym. Zawsze można wykorzystać to na nocne karmienie lub do kąpieli ![]() Benek od wczoraj czy już przedwczoraj nawet tylko nocą śpi spokojnie w swoim łóżeczku, a w dzień ciągle tylko chce być z nami.
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#855 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co to będzie w nocy, takiego wrzasku chyba nie zniosę. |
||
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ja też dzisiaj sama cały dzień
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka, Ty mi z porodem porównujesz, a ja jakby tego nie przeżyłam i dalej nie wiem jak to jest z tymi słynnymi porodowymi skurczami (no tam, niby miałam co 5 minut regularnie, ale to chyba bardziej powinno boleć, więc sama nie wiem)A co do śmiechu z kupy - złośliwą masz bestyjkę
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
co do suszarki to fajna alternatywa jest okap hehe tak samo szumi , ale mozna włonczyc dziecko w wózku do kuchni i spokój
mmojej kumpeli mała tak spała he
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie te co 5 minut to takie znośne były ale nie dało się ich pomylić z innymi![]() Cwaniaczek mały z niego rośnie ![]() Asia uwierz że nie wpadłam na to, ze okap też tak szumi Ale ja suszarkę z yotuba zapodaję bo swojej mi szkoda
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-10-03 o 20:34 |
|
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() Grzeją się też tak Wasze dzieci, jak się denerwują i płaczą? Bo mój aż ma włoski mokre po dłuższej serenadzie
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schizuje mnie to dziecię Tym bardziej, że ma katar, a takie zgrzanie zadarza mu się od kilku dni, wcześniej tak nie miał (choć też tyle wcześniej nie płakał ).
|
|
#864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co Tobie kochana że aż antybiotyk??Melduję się po wizycie, na usg wszystko ok gorzej że postępu nie widać żadnego w kierunku porodu, jak do soboty się nie rozpakuję dobrowolnie to mam voucher na patologie niby po tygodniu przeterminowania można się było tego spodziewać ale przyznam że jakoś mnie to przybiło. Boję się tej patologi, wolałabym pojechać urodzić bez zbędnych ceregieli i hop siup do domu. Dość o mnie.Cotuś odetchnij chwilę, to że ciągle chcesz walczyć świadczy że bardzo CI zależy a to z kolei dowodzi że jesteś najlepsza mama jaką Filipek mógłby mieć
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith, zdrówka!
I nie łam się szpitalem, pomyśl że niedługo tak czy siak będzie po wszystkim Dobranoc Wam, lecę na "Imię róży"
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Spray, Aga, Natka do mnie też dotarła ta mafia
ale grasują![]() Monia moje dziecie tez je tak mało, bo jak to położna stwierdziała jest leniwcem i rozdziela to sobie na raty i tak 90mlmoże jeść nawet godzinę
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie?????
|
#868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szymek w takim razie jest niezłym głodomorem bo w sobotę przez 4h wypił 2x 100ml mojego mleka i 30ml mm ale to był jednorazowy "wybryk" ![]() Żegnam się na dzisiaj |
|||
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd wiesz ile Twojego mleczka wypił? Jakoś mierzysz czy już masz wyczucie?? Dobranoc wszystkim
|
|
#870 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie Filip wtedy bardziej zadowolony będzie ![]() Cytat:
![]() Teraz trzeba uważać bo podobno już wirus grypy grasuje Irmith nie martw się tą patologią Ja wizyta na IP jutro po 13 i też się cudu nie spodziewam Sama już widzę, że mała nadal wysoko siedzi (a raczej chyba wisi) i chyba zapiera się rękoma o moją miednicę ![]() A mnie ostatnio tak sutki swędzą, że normalnie bym je wydrapała |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

ja jak czytam co piszesz o karmieniu to sie zastanawaim czy to przez to ze postawiłaś sobie to za punkt honoru czy po prostu działa na Ciebie presja otoczenia???

Ktoś mi podmienił dziecko 

Od wczoraj walczymy z kolką
Kilka dni jej już nie było

U mnie te co 5 minut to takie znośne były ale nie dało się ich pomylić z innymi
a co Tobie kochana że aż antybiotyk??
niby po tygodniu przeterminowania można się było tego spodziewać ale przyznam że jakoś mnie to przybiło. Boję się tej patologi, wolałabym pojechać urodzić bez zbędnych ceregieli i hop siup do domu. Dość o mnie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)