Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 20:01   #2401
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

bebibebi gratuluje córeczki jakie imie
Na dzień dzisiejszy jest JULIA, ale jeszcze nie zapisuję na liscie, bo wszystko może się zmienić

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:03   #2402
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Bo ona uwielbia pozowac do zdjec. A no i pogoda jak w Egipcie byla na weekendzie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:03   #2403
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie !
Na dzień dzisiejszy jest :
DZIEWCZYNKA !

Waży 547 gram i ma się super ! Widziałam ją dzisiaj na obrazie 3d - jest śliczna - cudowna - moja najukochańsza pięknie się rozwija
Tylko jej mamusia niestety przytyła już bardzo dużo i musi pilnować wagi, a także codzienna potrójna kontrola ciśnienia.

Moja matczyna intuicja mnie zawiodła, bo myślałam, że będzie synuś !
Ale przecież to nieważne - jestem bardzo szczęśliwa

gratuluję nie jesteś sama z tą intuicją ja teraz też byłam przekonana że noszę synka bo ta ciąża całkowicie różni się od mojej pierwszej a tu niespodzianka - córeczka

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
aaa kochane niby na razie wszystko ok, ale znowu dostalam plamienia taka zywa krwia, pojechalam i zatrzymali mnie na obserwacje i zatrzymali dopoki to wszystko sie nie oczyscilo, tzn. dopoki sluz nie byl czysciutenki a to trwalo, dodatkowo to co pytalam was o twardnienie co mi sie wydawalo ze to dzidzia sie wypina, to bylo stawianie sie macicy, jak mnie zbadali okazalo sie, ze mam macice napieta gotowa do skurczy, dostalam fenoterol i od razu ustapilo, no i jeszcze na dodatek okazalo sie ze lozysko jest dalej brzeznie przodujace i jeszczze dwuplatowe, a to tez nie za dobrze :/ mimo wszystko jestem dobrej mysli, malec skacze jak szalony przebadany wszerz i wzdluz rozwija sie dobrze, wazyl dzisiaj rano 466 gram w czwartek ide na polowkowe, to zobacze co mi moj lekarz jeszcze tak dokladnie o tym wszystkim powie, bo wiecie jak to w szpitalu aaa no i podejrzewam ze to bylo min. przynajmniej to stawianie macicy z nerwow, pamietacie ta moja sytuacje, nastresowalam sie strasznie i mialam, wiec teraz dopoki dzidzia sie nie urodzi mam wylew na wszystko
kamciurka no musisz uważać na siebie i faktycznie olać wszystkie stresy musi być dobrze nie ma innej opcji aha i potwierdzam dziewczyny martwiły się o Ciebie i któraś już nawet miała tego esa pisać

u nas dziś pogoda piękna, ale niestety moja córka jest chora i nie poszła do szkoły więc miałam co robić a dokładniej dziś rysowałyśmy w plenerze czyli na ogródku wykorzystują pewnie ostatnie już promyki słońca
Stary 2011-10-03, 20:17   #2404
uska000
Zadomowienie

jest dres sa skarpety i herbaka z cytrynka miod odpada-uczulenie;/

do jutra

Pear zazdroszcze tych zwierzatek, sama bym poogladala i pomacala;p
trzymamy kciuki za lekki porod Tosi

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:20   #2405
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja też ,ja też kupiłam ten kombinezonik tyle ,ze różowy i wzięłam rozm 68 bo tamte takie malutkie sie wydawały i teraz nie wiem czy nie za duży ,a Ty jaki rozm wzięłaś.Ja kupiłam ten swój za 51 zł bo miałąm jeszcze zniżkę z bonu z club card Doradzcie doświadczone mamusie jaki rozm wziąć,bo może wymienie

annyonne moja córcia ma takie samo zdjęcie i wogóle tak samo wyglada

Jest jakaś mamusia u której u maluszka też widać jakieś zwapnienie ,ale nie pamiętam która.

Masz racje teraz olewka.Dobrze ,że juz jest ok.Odpoczywaj

Nie smutaj sie ,miejmy nadzieję ,ze szybko zleci

Byłam dziś na łowach z małżem w lumpku i mamy pełno pajacy bo body juz nie chciałam,a małż nie chciał już grzebać bo sie głupio czuł,ale ja sama nie przewaliła bym 2 koszy
ja wzięłam 62 i chyba nie żałuję. jak przykładam do ubranek 62 to i tak jest sporo większy... i wydaje się ciepluchny....robaczkowi będzie ciepło na pewno

a powiedzcie mi, czy kombinezoniki nowe tez pierzecie??

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Znowu nieprzespana noc, myślałam, ze to minie, ale na zmiane raz bolał mnie brzuch raz rozyrwało mi kręgosłup. Jutro ide do lekarza, chociaz jestem umówiona na czwartek, ale powinni mnie przyjąć, muszą. Najgorzej jest jak leże, oszaleć można... Może mnie tż dziś wymasuje, bo jedynie masaż pomaga.

Tak więc, jutro się tutaj odezwę i dam znać co i jak.
wspołczuję i łączę się w bólu... ja tez pół nocy nie spałam ze względu na kręgosłup...a w dzień tez mnie w krzyżu łamało....
no i wlasnie jeszcze wyprasowałam wszystkie ubranka Szymonka/Kacperka i usiadłam i chyba nie wstane
Cytat:
hej mamuski
nadrobiłam, ale jestem mega zmeczona. cały dzien latania

Ale byłam na wizycie połówkowej:0 Wszystko jest ok, moja mała perełka już nie taka mała bo wazy 440g, i mialam wrazenie ze sie juz nie miesci w kadrze Ogolnie mój lekarz jest raczej mało mówny, i nie tłumaczył mi wszystkiego ze szczegółami, ale serduszko jest ok, wszystkie kostki, mozdzek, zoladek takie jak powinno wiec ja jestem przeszczęsliwa mowił, ze nie ma powodów do niepokoju i zdecydowanie te słowa mi wystarczyły
I tak słodko ziewała sobie a potem raczke pakowała do buzi moglabym patrzec i patrzec

Za to ja mam anemie, i musze troche nadrobic witaminkami i dietką

Lucy napewno sie wszystko wchłonie, i bedzie wporzadku

inutil i jak wózek? foty foty !
Agatek szybko zleci do listopada. Nie jesteś sama, bo masz zająca małego w brzuchu
fajnie, ze wszystko ok
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:55   #2406
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja miałam kołyskę dla pierwszego synusia i uważam, że była to bardzo fajna sprawa... takiej jak moja to oczywiście sie nie kupi bo była to kołyska co ją mój pradziadek zrobił jak się moja mama miałą urodzić no i tym sposobem wszystkie dzieci w rodzinie w niej spały. Gdy miał się urodzić mój synuś to odmalowaliśmy ją, dokupiłam stelaż do baldachimu i materiał, a moja mama uszyła baldachim (zakończyłyśmy go kokardą z mojej sukni komunijnej :P). Wyglądała ślicznie, taka urocza Tylko nie była bujana tak jak te niektóre są właśnie że tylko bujasz samym tym "kubełkiem" w którym jest dziecko tylko normalnie cała się bujała lekko na płozach.
Tomuś spał w niej jakoś do 5 miesiąca,ponieważ wtedy dostał od chrzestnej swoje łóżeczko (turystyczne takie). Generalnie planowałam, że w kołysce będzie spał aż będzie umiał sam usiąść (czyli tak jak piszesz ok 6 miesiąca przeważnie) bo wtedy może już z niej wylecieć.

O! znalazłam płytkę z fotkami Tomeczka, na tych leży właśnie w owej kołysce - jejkuuu kiedy to było

A łóżeczko dostał później takie jak na foto poniżej, zresztą mam je nadal i córunia będzie też w nim spała
MartuNiunia jaka piękna historia tej kołyski, super sprawa, taki skarb rodzinny, tyle pokoleń kołysała. Też bym chciała mieć taką pamiątkę jeszcze po pradziadku.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki
nie było mnie 3 dni a tu tyle stron do nadrobienia i znowu jestem w plecy...nie dam rady nadrobić

odebrałam wyniki ze szpitala i nie mam cukrzycy bałam się bo w poprzedniej ciązy miałam i było duże prawdopodobieństwo, ze teraz tez będę mieć....
ale wykryli niedoczynność tarczycy, ale z Igą tez niestety miałam, ale po ciązy przeszło... i mam nadzieję, ze teraz tez przejdzie

dziewczyny w środę wyjeżdzam na 4 dni nad morze z córcią i moim tatą taki spontan ciesze się bardzo i mam nadzieję, ze pogoda w miarę dopisze
w związku z tym mam teraz więcej biegania, okazało się też ze kalosze córci są przymaławe, wiec musze szybko kupic, bo inaczej na plaży będzie cięzko z rozbrykanym 3 latkiem, a jutro zostaje bez auta, bo zawoze je do mechanika i tam zostawiam na 2 dni, bo coś tam musi pogrzebać i ponaprawiać....
a jakoś nie mogę się cos zorganizowac...
Mała Stopka dobrze, że nie masz cukrzycy, tylko ta niedoczynność, no ale może będzie tak jak piszesz, że przejdzie jak urodzisz. Jakbyś już nie miała czasu zajżeć to udanego urlopu życzę. Bawcie się dobrze.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:02   #2407
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!

która dzisiaj miała połówkowe?

Ja jestem już po.
Mała rozwija się dobrze. Wszystkie narządy sa wykształcone i prawidłowo funkcjonują. Malutka waży 331g, serduszko uderza 153/min.

Niestety żeby nie było tak różowo, lekarz zauważył torbiel wielkości 7mm w splocie naczyniówkowym Jest nadzieja, że się wchłonie. I tym się pocieszam.
Poza tym jakieś zwapnienie jest widoczne w serduszko(pojedyncze ognisko hyperrechogenne). Podobno nie zagraża zdrowiu Malutkiej.

Czy któraś z Was też miała coś takiego?
Kochana niemartw się, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie
Ada jest nadal Ada Wazy prawie 700 gram i ma sie dobrze
Ogolnie na wizycie wszystko ok. Cisnienie ok mam dalej brac tabletki i ogolnie jestem zadowolona.
Dostalam skierowanie na glukoze A no i lekarz powiedzial , ze na zgage mam sobie kupic TO podobno dobre
Gratulacje

Cytat:
aaa kochane niby na razie wszystko ok, ale znowu dostalam plamienia taka zywa krwia, pojechalam i zatrzymali mnie na obserwacje i zatrzymali dopoki to wszystko sie nie oczyscilo, tzn. dopoki sluz nie byl czysciutenki a to trwalo, dodatkowo to co pytalam was o twardnienie co mi sie wydawalo ze to dzidzia sie wypina, to bylo stawianie sie macicy, jak mnie zbadali okazalo sie, ze mam macice napieta gotowa do skurczy, dostalam fenoterol i od razu ustapilo, no i jeszcze na dodatek okazalo sie ze lozysko jest dalej brzeznie przodujace i jeszczze dwuplatowe, a to tez nie za dobrze :/ mimo wszystko jestem dobrej mysli, malec skacze jak szalony przebadany wszerz i wzdluz rozwija sie dobrze, wazyl dzisiaj rano 466 gram w czwartek ide na polowkowe, to zobacze co mi moj lekarz jeszcze tak dokladnie o tym wszystkim powie, bo wiecie jak to w szpitalu aaa no i podejrzewam ze to bylo min. przynajmniej to stawianie macicy z nerwow, pamietacie ta moja sytuacje, nastresowalam sie strasznie i mialam, wiec teraz dopoki dzidzia sie nie urodzi mam wylew na wszystko
O jejeku to się narobiło! Najważniejsze, że już wszystko ok i oby tak dalej już bez przygód szpitalnych

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mąż wyjechał około 16.30 zobaczymy się w połowie listopada masakra smutno mi, taka pustka... dziś wstał o 7.30 i zapieprzał ostro do wyjazdu... nawet z nim chwili nie posiedziałam, jedynie przy obiedzie jak jadł 5 minut

idę się położyć, bo coś doła załapałam...
Będzie dobrze Zaraz znowu będziecie razem
Wiem, że serce pęka jak ukochany wyjeżdża, ale miesiąc szybko zleci

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Oszszsz Wy matki wyrodne to tak dbacie o dietę w ciążynie stosujecie się do zaleceń pana doktorka rehabilitowanego???
Ja własnie pochłaniam kolejną mega porcje winogron! I wypiłam kakao z mleka uhatego

Cytat:
hej mamuski

Ale byłam na wizycie połówkowej:0 Wszystko jest ok, moja mała perełka już nie taka mała bo wazy 440g, i mialam wrazenie ze sie juz nie miesci w kadrze Ogolnie mój lekarz jest raczej mało mówny, i nie tłumaczył mi wszystkiego ze szczegółami, ale serduszko jest ok, wszystkie kostki, mozdzek, zoladek takie jak powinno wiec ja jestem przeszczęsliwa mowił, ze nie ma powodów do niepokoju i zdecydowanie te słowa mi wystarczyły
I tak słodko ziewała sobie a potem raczke pakowała do buzi moglabym patrzec i patrzec
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Melduje sie na chwile.
Tato mnie zabral do zaprzyjaznionego gospodarza, ktory dzierzawi od nas ziemie, "zebym nabrala dobrej energii" i trzymalam na rekach miesiecznego rudego kotka, glaskalam Blanke - 3tygodniowa zrebaczke, jej mama mnie dziabnela, pozniej biegaly za nami kilkumiesieczne kurki rajskie, odwiedzilismy tez owieczki i swinke wietnamska-Tosie, ktora tak jak my ( ) jest w ciazy i bedzie sie prosic lada moment. Przywitalam sie ze wszytskimi konikami, a byl tam i Barack, i Obama, i Orlando, i Oliwia i jeszcze kilka innych. Oprocz tego pochodzilam w kaloszach po polach i pogapilam sie na jezioro, a maly rudy kotek na moich rekach na przemian mruczal i mnie podgryzal. Pan gospodarz ma do nas zadzwonic, jak Tosia sie oprosi i znowu tam pojedziemy. Do tego zapraszal do siebie mojego Nietoperka.
Ale Ci zazdraszczam! Cudownie!! Chyba się wybiorę do zoo....chociaż tyle Ale małego rudego kotka nie bedzie Pewnie był przesłodki!
Stary 2011-10-03, 21:07   #2408
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta!!
ostatnie dni mało co się odzywałam, bo miałam egzamin ze statystyki na uczelni, no i zaliczylam na 4!!!!
jestem bardzo zadowolona, ze mam to już za sobą, a i 4 powoduje możliwość ubiegania się o stupendium!!
Znajomi ze studiów nie mogli się nadziwić ze prawie wcale brzuszka nie widać, a byłam w obcisłych ubraniach
Pochwalę wam się moimi zdobyczami z allegro- ale wklejam tylko linki bo mój aparat jest od tygodnia u kolezanki.
Pajacyk jest już u mnie i jest super http://allegro.pl/nowy-pajac-motherc...810500932.html
kolejne pajace, a do nich w gratisie dostałam bodziak http://allegro.pl/next-3-sliczne-paj...828348727.html
i bodziaki http://allegro.pl/0-3-next-george-4-...835957817.html
wszystko raczej na chłopaka, a na usg idziemy w piątek na 15 moze lekarka już coś nam powie
Pozycja za egzamin. Gratuluję czwórki i fajniutkich ubranek

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie... Witam Was w 23 tygodniu!!!!!
Moja Michalinka kopie już coraz bardziej, dziś o budziła mnie o 3 rano, rozciągała się bo jeden boczek miałam wypchany Wczoraj byłam na cudnym spacerze, a od dzis zaczynam znów rehabilitacje wrrrrr...
W tygodniu wizyta u ginekologa i jestem 10 kg na plusie
Ciężaróweczka za 23 tc. Mój malufff tak się dziś cały dzień wypinał, nie boli to, ale czuć takie ciągnięcie, że chodziłam co 15 min w pracy zgięta w pół
Stary 2011-10-03, 21:10   #2409
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hejka a ja wczoraj wam zapomniałam napisać że w carefour sa sliczne kombinezony za 34zł żółte,zielone,niebieskie i różowe
Stary 2011-10-03, 21:14   #2410
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
extra jestem nie dalam linka;p sorki;p

http://allegro.pl/wozki-dzieciece-wi...837378005.html
Uska mi się ten wózeczek jak najbardziej podoba, bardzo zgrabny i ma wszystko co powinien mieć, a dodatkowo cena też jest odpowiednia. Jeśli widziałaś na żywo i Ci odpowiada to ja bym się nie zastanawiała

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez hepaptuska Pokaż wiadomość
Cześć

będę mamusią lutową - czy mogę się dołączyć?
podczytuję Was juz od jakiegoś czasu i postanowiłam się zarejestrować
hepaptuska witaj
Stary 2011-10-03, 21:14   #2411
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kamciurka, dobrze, że wszystko ok Przykro mi, że musiałaś się tyle nadenerwować Teraz odpoczywaj jak najwięcej i się niczym nie stresuj Myśl o maleństwie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Znowu nieprzespana noc, myślałam, ze to minie, ale na zmiane raz bolał mnie brzuch raz rozyrwało mi kręgosłup. Jutro ide do lekarza, chociaz jestem umówiona na czwartek, ale powinni mnie przyjąć, muszą. Najgorzej jest jak leże, oszaleć można... Może mnie tż dziś wymasuje, bo jedynie masaż pomaga.

Tak więc, jutro się tutaj odezwę i dam znać co i jak.

Zoska,
niedobrze, idź koniecznie do tego lekarza Trzymam kciuki

Cytat:
Ja też ,ja też kupiłam ten kombinezonik tyle ,ze różowy i wzięłam rozm 68 bo tamte takie malutkie sie wydawały i teraz nie wiem czy nie za duży ,a Ty jaki rozm wzięłaś.Ja kupiłam ten swój za 51 zł bo miałąm jeszcze zniżkę z bonu z club card Doradzcie doświadczone mamusie jaki rozm wziąć,bo może wymienie
Ja kupiłam rozm. 62 A ten bon wykorzystałam już wcześniej - na bodziaki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:14   #2412
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ojj, nadrobiłam... ale nic mi nie zacytowało

więc Kamciurka nie wiem dlaczego, mylisz mi się z Kasikzaki wybacz kurde, jaki ten stres ma na nas wpływ. trzymaj się, dobrze że już w domu jesteś.

Bebi Bebi dla Julci

eee, nie pamiętam co miałam komu odpisać.

ja dzwoniłam do lekarza, jutro mam podjechać do niego po receptę na jakiś lek przeciwwymiotny. Jak nie przejdzie to będę musiała iść do szpitala na uzupełnienie płynów. Ale mam nadzieję, że przejdzie.

No i przyszedł nasz wehikuł fajny, podoba mi się. Trochę zakurzony ale w bardzo dobrym stanie więc zostawiamy. Jutro pstryknę fotki.

No i jutro glukoza. Mam nadzieję, że dam radę
Stary 2011-10-03, 21:17   #2413
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja wzięłam 62 i chyba nie żałuję. jak przykładam do ubranek 62 to i tak jest sporo większy... i wydaje się ciepluchny....robaczkowi będzie ciepło na pewno

a powiedzcie mi, czy kombinezoniki nowe tez pierzecie??
Jeszcze nie wiem, czy będę go prać Pomyślę nad tym

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:21   #2414
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Czesc, Mamusie i ich Brzusie.

Zmeczona jestem. Nie mam na nic sily. Najchetniej tylko bym spala i nawet nie mam sily isc sie umyc Masakra.
A moi Rodzice co chwila wpadaja do pokoju i narzekaja, ze caly czas spie, ze nigdzie nie wychodze, ze nie wpuszczam slonca Nietoperkowi, ze powinnam wyjsc sie przewietrzyc.
Jak dla mnie wysilkiem jest wizyta w lazience i mycie sie, to jak mam isc sie przewietrzyc? Wychodze na taras, ale niestety nie ma u mnie takich temperatur jak u AgiMili, wiec zimno i wracam pod koldre. I tak mi mijaja dni.

Nie cytuje, bo nie mam sily, ale z takich zapamietanych rzeczy to:
-kolyski chyba nie kupuje - szkoda mi kasy
-Olek to super imie i olalabym wujka. Juz nawet ja sie przyzwyczailam,ze Inutil plus Olek (przez te klejnoty)
-Agatek, sciskam i tule i mam nadzieje, ze humorek wroci
-Czubasek, trzymam kciuki za slub
-Fajny jest ten termometr Bebi, chyba tez nad nim pomysle.

Trzymam kciuki z wizyty
Witam nowe Mamusie
Na zdjeciach z usg nic a nic nie widze

I ide dalej spac. Buziaki
Pearpearl no jakbym nie Ciebie czytała. Ty zawsze tryskająca dobrym humorem i żartem, skąd nagle taki spadek formy

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Dziewczyny ja już po wizycie !

Na dzień dzisiejszy jest :
DZIEWCZYNKA !

Waży 547 gram i ma się super ! Widziałam ją dzisiaj na obrazie 3d - jest śliczna - cudowna - moja najukochańsza pięknie się rozwija

Tylko jej mamusia niestety przytyła już bardzo dużo i musi pilnować wagi, a także codzienna potrójna kontrola ciśnienia.

Moja matczyna intuicja mnie zawiodła, bo myślałam, że będzie synuś !

Ale przecież to nieważne - jestem bardzo szczęśliwa

BebiBebi gratuluję córci
Stary 2011-10-03, 21:26   #2415
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

A co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...809207400.html nieźle rozchwytywany jest

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:28   #2416
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dziewczyny nie pisałam wam wcześniej bo i tak jest tu dużo mamuś z różnymi bólami ale od kilku dni kregosłup i ten mój nieszczesny staw krzyżowy(problem od dłuższego czasu) dają o sobie znać,. Najgorzej jest po pracy jak już sie położę na kanapie to miejsca sobie nie umiem znaleźć bo tak napiernicza. Ale do czego zmierzam,.......wróciłam przed chwilą z pracy a tu w salonie stoi to krzesło z mothercare o którym już kiedyś pisałam.Mój tżcik zrobił mi mega niespodziankę i powiedział żebym już się tak nie musiała męczyć...normalnie kochany
Przypominam o jakie mi chodzi :
http://www.mothercare.com/Kub-Haywoo...elated-tab-3-5

Cytat:
masakra powiadamiam ze czuje sie tragicznie zjadlam bulki z pomidorem cebula i czosnkiem jak poleca dr Agatek mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej ;(

zegnam sie pakuje sie do lozka i nadzieja ze jutri bedzie lepiej.. najgorszy ten kaszel

Cytat:
Ale byłam na wizycie połówkowej:0 Wszystko jest ok,

za wizytę.
Ach ta anemia to upierdliwa jest, ja też mam.
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
I ponawiam pytanie o sprawdzony przepis na krokiety lub łazanki, zachcianka mnie nie opuszcza
Kurcze nie pomoge z tym przepisem bo i krokiety i łazanki robię na oko
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:33   #2417
mala_stopka
Zadomowienie

wrrrrr tyle miałam cytowań i wcięło.... a ze ja choruje na sklerotikus pospolitus to nic nie pamiętam co chciałam komu odpisać....

a więc ogólnie
Witam nowe Mamusie
gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
dla chorowitów duuuuuużo zdróweczka
a dla tych co smutaśne to przesyłam pozytywne fluidki

ale własnie zostałam skopana...

buziaczki dla Was kochane kobietki
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:33   #2418
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a o co chodzi z tym uhatym mlekiem? ja cały czas takie piję a u nas innego nie ma to chyba moge nie?
Ja tez takie pije bo innego tu nie ma. No co zrobić
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:48   #2419
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
wróciliśmy z gór i mam jakiegoś dołka psychicznego a męża to ym zabiła najchętniej i powiesiła za jajkanie wiem za co bo wcale nic takiego nie zrobił
Renatka te jajka to jeszcze mogą Ci się przydać

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Dawno nie pisałam ale czytam na bieżąco. Niestety przeziębienie mnie dopadło miałam iść na glukoze dziś bo gin podejrzewa cukrzyce ale nie byłam w stanie podnieść się z łóżka znalazłam ciekawą stronke http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_i_b...3.html?print=1 różne dolegliwośći ciążowe są opisane i jak z nimi walczyć. Pozdrawiamy z Mikołajkiem
Oluska zdrowiej szybko Widzę, że imię wybrane. Podoba mi się

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Gratulacje!! I zazdroszcze dziewczynki, ja nie znam jeszcze płci, ale może dowiem się za 2 tygodnie.

Hepaptuska Witamy !

U mnie dziś się zaczyna 19 tc. Synek mi się rozchorował , gardło czerwone i gorączka 38,5 stopni. Bidulek.
Angelika dużo zdrówka dla synusia

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
cześć Dziewczyny!

która dzisiaj miała połówkowe?

Ja jestem już po.
Mała rozwija się dobrze. Wszystkie narządy sa wykształcone i prawidłowo funkcjonują. Malutka waży 331g, serduszko uderza 153/min.

Niestety żeby nie było tak różowo, lekarz zauważył torbiel wielkości 7mm w splocie naczyniówkowym Jest nadzieja, że się wchłonie. I tym się pocieszam.
Poza tym jakieś zwapnienie jest widoczne w serduszko(pojedyncze ognisko hyperrechogenne). Podobno nie zagraża zdrowiu Malutkiej.

Czy któraś z Was też miała coś takiego?
Lucy my mamy (tzn synuś ma) torbiel gdzieś w miednicy, lekarze też pocieszają i każą się nie martwić, na ostatnim usg to dziadostwo się powiększyło. Następne usg 13tego. Zobaczymy, ale ja to bardzo przeżywam

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie
Ada jest nadal Ada Wazy prawie 700 gram i ma sie dobrze
Ogolnie na wizycie wszystko ok. Cisnienie ok mam dalej brac tabletki i ogolnie jestem zadowolona.
Dostalam skierowanie na glukoze A no i lekarz powiedzial , ze na zgage mam sobie kupic TO podobno dobre
Sandra gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
hej kochane
czekalam na smsa od was a tu nic
bylam w szpitalu, prawie dwa tygodnie, nie nadrabiam Was nawet, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok
Kamciurka co się porobiło?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Kamciurka dbaj o siebie
Stary 2011-10-03, 21:49   #2420
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mąż wyjechał około 16.30 zobaczymy się w połowie listopada masakra smutno mi, taka pustka... dziś wstał o 7.30 i zapieprzał ostro do wyjazdu... nawet z nim chwili nie posiedziałam, jedynie przy obiedzie jak jadł 5 minut

Kamciurka no to nie fajne przygody miałaś po drodze i stresu się najadłaś dobrze, że wszystko skończyło się pomyślnie! Jesteś w 20 tyg i Twoje dziecie tyle waży, a moje w 25 tyg 600 bo słabo rośnie

idę się położyć, bo coś doła załapałam...
Agatku
Stary 2011-10-03, 21:51   #2421
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Zmykam spać, dobranoc

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pisałam wam wcześniej bo i tak jest tu dużo mamuś z różnymi bólami ale od kilku dni kregosłup i ten mój nieszczesny staw krzyżowy(problem od dłuższego czasu) dają o sobie znać,. Najgorzej jest po pracy jak już sie położę na kanapie to miejsca sobie nie umiem znaleźć bo tak napiernicza. Ale do czego zmierzam,.......wróciłam przed chwilą z pracy a tu w salonie stoi to krzesło z mothercare o którym już kiedyś pisałam.Mój tżcik zrobił mi mega niespodziankę i powiedział żebym już się tak nie musiała męczyć...normalnie kochany
Ale bym za taki prezent wycałowała
Stary 2011-10-03, 21:54   #2422
dph
Rozeznanie

Cytat:
A co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...809207400.html nieźle rozchwytywany jest
kurcze zazdroszczę Wam tych zakupów wózkowych, ja mam jeden wózek po córce taki starszy ale do używania w domu idealny a drugi mam po bratanicy nawet nie wiem jaka to firma ale nawet fajny
a ten merc q7 oglądałam ostatnio u znajomych jak byliśmy w odwiedzinach u ich malutkiej córeczki i powiem Ci że gdybym miała kupywać wózek to chyba bym się na ten zdecydowała był bardzo fajny duża gondola przede wszystkim i dużo bajerów miał i wogóle fajnie się go prowadziło

Cytat:

za wizytę.
kasik super ci tż prezent zobił
Stary 2011-10-03, 21:54   #2423
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Zmykam spać, dobranoc

Ale bym za taki prezent wycałowała
nooo boski prezent!!!!

uciekam spac bo padam na pysk...
moze jutro z Wami posiedzę
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:56   #2424
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
hej mamuski

Lucy napewno sie wszystko wchłonie, i bedzie wporzadku

inutil i jak wózek? foty foty !
Agatek szybko zleci do listopada. Nie jesteś sama, bo masz zająca małego w brzuchu
Haniulka za wizytę. Współczuje anemii
Stary 2011-10-03, 22:02   #2425
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy my mamy (tzn synuś ma) torbiel gdzieś w miednicy, lekarze też pocieszają i każą się nie martwić, na ostatnim usg to dziadostwo się powiększyło. Następne usg 13tego. Zobaczymy, ale ja to bardzo przeżywam
rozumiem jak się martwisz
Mam nadzieję, ze ta torbiel nie zagraża Małemu?
Ja się dowiedziałam, że w naszym przypadku nie jest zagrożeniem zdrowia i życia.... I najczęściej do końca IItrymestru się wchłania. Ale czy tak będzie w naszym przypadku? Daj Bóg
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:09   #2426
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

za wizytę.
Kasikzaki kochanego masz TZ
Stary 2011-10-03, 22:14   #2427
kropeczka1984
Rozeznanie

Od piątku mnie nie było i ledwo Was nadrobiłam W piątek byłam na usg połówkowym u mojego gina a dzisiaj u drugiego gina (pisałam wcześniej, że mój gin standardowo zaleca zrobienie dwóch usg połówkowych u różnych lekarzy. Z Dzidkiem wszystko ok
Już mogę zdradzić, że będzie SYNUŚ
Oczami wyobraźni widzę już jak będzie wyglądał, jaki będzie miał pokój i czym się będzie bawił
Jutro się odezwę, bo dzisiaj to już baaaardzo zmęczona jestem

Dobranoc
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:14   #2428
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem jak się martwisz
Mam nadzieję, ze ta torbiel nie zagraża Małemu?
Ja się dowiedziałam, że w naszym przypadku nie jest zagrożeniem zdrowia i życia.... I najczęściej do końca IItrymestru się wchłania. Ale czy tak będzie w naszym przypadku? Daj Bóg
Oby i tego Wam życzę. W naszym przypadku też lekarze twierdzą, że to nie zagraża życiu i zdrowiu Dzidziunia. Również twierdzili, że powinno się wchłonąć do końca II trymestru no ale się nie wchłonęło. Oni mnie pocieszają i mówią, ze wszystko będzie dobrze, ale ja się nie potrafię martwić bo dla mnie to nie jest normalna sytuacja.
Stary 2011-10-03, 22:20   #2429
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam wszystkie spiace i anemiczne chorowitki. Usko, na noc skarpety, dresik, goraca herbata z sokiem malinowym, albo lepiej mleko z cozsnkiem (halo Agatku) i miodem i sie grzej.
otóż to, mleko z czosnkiem i jedziesz na bakterie!

Cytat:
masakra powiadamiam ze czuje sie tragicznie zjadlam bulki z pomidorem cebula i czosnkiem jak poleca dr Agatek mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej ;(

zegnam sie pakuje sie do lozka i nadzieja ze jutri bedzie lepiej.. najgorszy ten kaszel
też przed chwilą zjadłam ale bez cebuli tylko z dużą ilością czosnku i dogryzałam jeszcze czosnkiem bo mnie coś drapie w gardle... i tantum verde nie pomaga
Cytat:
Agatku u mnie w suwaczku jest 20 tyg. 5 dni, na usg po OM wyszlo 21 tyg. 5 dni, a dziecko wg. glowki czyli tez min. wagi jest na 22 tyg. 5 dni, takze spoko, kazde inaczej, na pewno jest wszystko ok
Kasik napisalam wyzej
no właśnie nie wiem czy doczytałaś info z ostatniej mojej wizyty brzuszek ma za malutki, słabo się rozwija i mało łożysko daje jedzenia dla malucha, za 2 tyg znów idę na wizytę...
Cytat:
Nie smutaj sie ,miejmy nadzieję ,ze szybko zleci
Cytat:

Agatek też sie smuci.......

Cytat:

Agatek
Cytat:
Cytat:
Agatku, jaka szkoda, ze mieszkasz tak daleko. Inaczej bym tam do Ciebie wpadla i porwala na goraca szarlotke z bita smietana i lodami. Szybko zleci. Jedyne, co mi teraz do glowy przychodzi... Sciskam
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Agatku nie smutaj sie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Zaraz znowu będziecie razem
Wiem, że serce pęka jak ukochany wyjeżdża, ale miesiąc szybko zleci
dziękuję dziewczyny, kochane jesteście
ehh zdrzemłam się i nic nie dało najgorsze są pierwsze godziny bez tż... Straszne to i teraz nie 4 tyg tylko 6 bo jest tak a nie inaczej i o, dupa

Zajączek pociesza, strasznie się wierciucha i jest taki duży w brzuszku dwoma rękoma muszę trzymać brzuch żeby całego poczuć a macica rośnie u mnie szybko, bo dno mam już 1,5-2 cm nad pępkiem, bo tam dziś dzieciaczek kopał! szkoda, że już bez tż i nie może tego zobaczyć i poczuć... normalnie dół dnia załapany

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-03 o 22:21
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:36   #2430
*Agatek*
Zakorzenienie

Zoska idz do lekarza, bo masz niepokojące objawy trzymam kciuki aby wszystko było ok!!!

a ja idę zrobić sobie kakao i umyć zęby bo zionę czosnkiem

Mężulek już dawno za granicą jest ja chyba tu umrę z nudów ehh... popytam o zieloną kartę, jeśli da radę to załatwię i będę ubezpieczona również za granicą na 'jakiś czas' chociaż jak przyjadą w połowie listopada a mi grozi przedwczesny poród to nie wiem czy sens jechać za 1,5 mies i wracac na święta jak mogę (nie daj Bóg ) zacząć rodzic

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości