|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. wychodzi 14+1 bo I trym liczą od 0 aczkolwiek w innej książce mam podział że II trym liczy się od 13 tyg ale to wychodzi 12+1 mniejsza o to wydaje mi się że nie ma sztywnego podziału, jak widać każdy inaczej do tego podchodzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja mam już 2 trymestr
![]() .Piję herbatę z ogromną ilością cytryny. |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie, ladnie lez i sie wracaj do zdrowkaCytat:
skoro tp mam na 9.03, to III trym zaczne 9.12, a II zaczal mi sie 9.9. podobnie z miesiacami i od 9.10 zaczynam 5 mies ciazy ![]() ale to tak na chlopski (albo babski ![]()
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Anagat świetna fotka! Wygląda jakbyś piesiowi bajkę na dobranoc czytała
![]() Dziewczynki, jak robicie zdjęcia brzuszków, to nie ucinajcie twarzy
|
|
|
|
#3217 | |
|
Raczkowanie
|
Ja też już mam 2
![]() zdrówka życzę ![]() Cytat:
ja mam o tyle łatwiej, że mam cykl od poniedziałku, więc łatwo mi się to wszystko liczy i pilnuje, bo w każdy poniedziałek zaczynam nowy tydzień no a termin wg OM mam na 2,04 więc olewam te 2 dni i miesiące też liczę sobie pełne czy to poprawne czy nie to zdecydowanie ułatwia rozeznanie w temacie
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia, super zdjęcia! Bije od Ciebie szczęście
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się taka ładna ostatnio
A tak na co dzień to tylko tusz, kredka do oka i róż na policzki. I od razu moje samopoczucie jest lepsze
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Właśnie wstawiłam fotki brzuszka na e-mail Wasze zdjęcia i brzuszki super...a już niedługo będą naprawdę duże![]() Ja dziś zaczynam 16 tydz. pomimo ze rozmiary dzidzi już tydzień temu były na 15 t.5 d. to ja liczę sobie patrzę wdg. daty porodu ![]() Mój małż chory od wczoraj i wygoniłam go na kanapę...a mnie znów boli głowa
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
anagat alez Twoj piesek grzeczny i jak sie uczy pilnie
![]() karolca i bardzo dobrze ze sie ladnie czujesz...bo bardzo ladnie wygladasz. |
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogole, to widzialam fotki wszystkie z was fajne kobitki, az milo patrzec MoniaHan, a twoj piesio to dlugo tak z tym czyms musi chodzic?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-03 o 21:37 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale broić też potrafi![]() Wasze zdjątka to takie jeszcze letnie.. Ja to płaszczyk zimowy noszę;/ ![]() Karolca, Ty nie narzekaj. Ja nigdy bez podkładu nie wychodzę.. Tuszu mogę nie używać i tych innych mazideł, ale podkład zawsze.. Uwielbiam vichy dermablend. Jedyny, który używam od 5 lat i jestem niezmiennie nim zachwycona. |
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak pisałam... wczoraj i dziś zgrzeszyłam całą czekoladą Tylko dziś nie jestem zaspokojona na 100% bo musiałam zadowolić się inną niż ta, na którą ochotę miałam. Nie lubię kompromisów w takich sytuacjach.---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ostatnio testuję różne próbki podkładów. Vichy, Loreal, Sephora i inne takie. Vichy dermablend też mam i niebawem przetestuję. Póki co bardzo podoba mi się Vichy aera tient pure (czy jakoś tak). Świetny do suchej cery.
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie dziewczyny...wiem, że już był ten temat ale spytam jeszcze raz bo nie pamiętam...jakich kremów w końcu używacie na brzuszek i piersi??? ja myślę o zakupie mustelli na allegro pewnie dużo taniej... ale słyszałam też o pharmaceris dla ciężarówek...że dobre są i chyba cene mają fajniejszą...( nie wiem czy te nazwy dobrze napisałąm ale co tam...)
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na szczescie tym razem nie bylo infekcji.
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam spać. Miłej nocy
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tego podkładu nie znam, ale mam straszliwie suchą skórę i wszelkie podkłady przed dermablendem mi po prostu złuszczały się z twarzy.. Ten jest taki gęściejszy... |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywam również olejku Babydream fur Mama przeciw rozstępom. Jest jeszcze emulsja. Koszt - 10 zł
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wierzę, że te kremy z dopiskiem 'ciążowe' są w jakikolwiek sposób inne niż te zwykłe. |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Dermablend będę miała porównanie za jakiś czas Mam nadzieję, że jest porównywalny lub lepszy
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
ja uzywam Bio - Oil, nie wiem czy jest w Polsce, podoba mi sie zapach, poki co jestem zadowolona...tylko niestety czasami nie chce sie smarowac...leniwiec ze mnie.
bio-oil jest w Polsce - sprawdzilam na allegro Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-03 o 21:56 |
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Eee konserwanty nie przenikają nei wiadomo gdzie..Zresztą w ogóle te wszystkie kremy i maści nie przenikają do krwi.
Ja właśnie potrzebuję 'cięzkich' tłustych kremów, mazi. Naprawdę mam straszną skórę. Pod podkład smaruję się oliwką, więc możecie sobie mniej więcej wyobrazić, jak to wygląda. A twarz nie jest najbardziej sucha. P.S. porównałam skład mojego emolientu od dermatologa i preparatu p/rozstępom perfecty dla ciężarnych.. W perfekcie jest nieporównywalnie więcej chemikaliów. Tak po głębszym zastanowieniu, to wszelkie moje mazidła są na bazie parafiny, więc ogólnie są dość 'czyste' Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-03 o 22:07 |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
anagat, ale konserwanty źle wpływają na samą skórę. Są potrzebne aby utrzymać konsystencję kremu, emulsji czy innego mazidła ale parabeny już nie. Nie jest jeszcze udowodnione czy szkodzą, ale udowodnione jest, że akurat te substancje mogą przeniknąć do krwi.
I tak wybieram kosmetyki bez tych dziwactw, bo jestem uczulona na to.
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chcesz czegos tlustego i naturalniejszego, to zrob sobie mieszanke oliwy z oliwek z olejem migdalowym i lnianym (wszystko to oleje jadalne), dodatkowo mozesz sobie w to wcisnac kilka kapsulek wit A+E, a dla zapachu pare kropli olejku lawendowego. Pieknie nawilza, natluszcza, odzywia i uelastycznia skore, wit A+E i olejek lawendowy dzialaja konserwujaca i sa pielegnujace tez dla skory ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
parafina buduje na skorze nieprzepuszczalna warstwe dla wszystkiego, zarowno szkodliwego, jak i dobroczynnego. Pod ta warstwa skora sie tylko poci i nie oddycha - obumiera, mimo iz sprawia wrazenie ladniejszej. A po zmyciu skora jest potwornie sucha. Ja mam atopowe zapalenie skory i wiele takich aptekowych "cudow" na bazie parafiny przetestowalam i zawsze po takich zabiegach bylo gorzej... zaczelam szukac dlaczego... odnalazlam z wielu zrodel, ze to wpasnie jest wina parafiny... od kiedy uzywam naturalnych kosmetykow, to nie mam problemow z przesuszona skora ani zmianami atopowymi...
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parafina na moją skórę dobrze działa. Na szczęście pomaga mi nie zadrapać się po prysznicu na śmierć. To są wszystko rzeczy polecane przez dermatologa, ja o dermatologii nie mam wielkiego pojęcia i nie chcę wchodzić w dyskusje na ten temat ![]() Poza tym dziewczyny, ja się mam przejmować kremami, jak ja w tej mojej cholernej pracy wdycham te cholerne gazy na codzień? A moi koledzy pomagają mi tak, że potrafią na godzinę przed moim wejściem zostawić rozkręcony na całą parę tlen i gaz.. więc jak wchodzę na salę op. ona jest cała zagazowana....grrr W nnormalnych prawidłowym użytkowaniu, ilości idące w powietrze są minimalne- mamy dobre systemy pochłaniaczy i zamknięte systemy wentylacji, ale jak ktoś zostawia otwarty i rozkręcony przewód, to żaden pochłaniacz nie zadziała. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Zabójcą dla mojej skóry, jest twarda chlorowana woda. |
||
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
przede wszystkim zobacz czy kosmetyki myjące nie mają Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate
to podrażnia i wysusza skórę.
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, to dajcie mi nazwę czegoś super hiper tłustego, co mi nie wysuszy skóry i nei będzie miało tego, czego nie powinno mieć. Obiecuję, że sobie zakupię. Wszelkie 'nawilżacze' odpadają.. Odparowują z mojej skóry w ciągu 10 sekund i sprawiają, że łuszczy mi się skóra i cały dzień się drapię.
Ja chcę coś, co da ulgę mojej skórze. To co teraz używam, daje. |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
gucia moj maz jest chemikiem z zawodu i on wlasnie zwraca mi wiecznie uwage na parafine w skladzie, zeby nie kupowac zadnych kosmetykow na jej bazie, a najgorsze jest to ze wiekszosc kosmetykow dla bobasow zawiera w skladzie parafine, chyba nawet moj ulubiony oilatum po ktorym Filip mial gladziutka buzke jak mu smarowalam. Ale to moze tylko taki fajny jest efekt jak sie tego uzywa? on tez mi ciagle mowi: oliwa z oliwek, wiec tak smarowalismy Filipa ta oliwa, tylko ze tlusta i brudzila ubranka, ale ze skora nigdy nie mial problemu.
Do tego staramy sie nie uzywac zadnych mydel sklepowych, kupujemy mydlo ze nanosrebrem w aptece, nawet ja sie nim teraz w ciazy myje, bo nie ma zapachu wszystkie mydelka mi smierdzialy i wywolywaly dodatkowe odruchy wymiotne Brzus tez smarowalam w poprzedniej ciazy tylko oliwa z oliwek i nie mam ani jednego rozstepu (ale sklonnosci do rozstepow tez nie mam), no ale ostatnio posmarowalam sie olejem lnianym (bo maz ma zamilowanie do rozncyh olei wlasnie i tak kupuje do jedzenia ale ja tez probuje na skore) no i zauwazylam ze fajnie sie wchlania i nie pozostawia takiej tlustej warstwy jak oliwa z oliwek.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

To kiedy TY zaczynasz II trym? 
. Czuję się okropnie i nie mam apetytu. Mam katar, kicham i boli mnie głowa 

trzymaj sie, ladnie lez i sie wracaj do zdrowka

ale na szczescie tym razem nie bylo infekcji.

Brzus tez smarowalam w poprzedniej ciazy tylko oliwa z oliwek i nie mam ani jednego rozstepu (ale sklonnosci do rozstepow tez nie mam), no ale ostatnio posmarowalam sie olejem lnianym (bo maz ma zamilowanie do rozncyh olei wlasnie i tak kupuje do jedzenia ale ja tez probuje na skore) no i zauwazylam ze fajnie sie wchlania i nie pozostawia takiej tlustej warstwy jak oliwa z oliwek.