|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Dziewczyny, na Wizażu czasami dochodzi do spięć, bo jest nas tu mnóstwo... ale jest forum Mondeo Klub Polska, gdzie też jestem członkiem.. po prostu jaja jak berety. Dorośli ludzie - w większości faceci reagują nadzwyczaj nerwowo na słowo... cholera! Raz dostałam bana za to.. no po prostu śmieszne. Ja wiem, że kultura wymagana jest wszędzie, ale forum to nie podanie do urzedu, gdzie każda kropka jest na wagę złota
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie tam obchodzi bardziej co ktos mowi niz jak. Jest pare bledow na ktore mam alergie ale takich glupot typowych to nie wytykam, mistrzem ortografii tez nie jestem. Niby mi juz nie zalezy, poza tym komputery sprawdzaja pisownie, ale nadchodzi ten moment zawsze xD gdzie trzeba cos recznie napisac i komus dac... ostatnio jak mi pani w UP dyktowala formulke wyrejestrowania to sie modlilam zeby tam nie bylo slowa, ktorego nie pamietam glupia sprawa a nie bede przeciez jej pytac jakie rżet.Nie wiem jak wy, ale ja przez to pisanie na klawiaturze zapominam duzo. |
|
|
|
|
#3124 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
I te mamusie...idące środkiem chodnika...pchające wózek przed sobą i robiące za święte krowy...prawie z uśmiechem na ustach i okrzykiem: z drogi...idę ja, matka ze swoim dzieckiem ![]() Albo staną dwie z wózkami i dzieciarnią na środku chodnika i dyskusje...ani to ominąć, ani przeskoczyć...i szczerzy się taka i zdziwiona, że ludzie przejść nie mogą swobodnie...jakby z boku nie mogła stanąć...bezmyślne... ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
I te mamusie...idące środkiem chodnika...pchające wózek przed sobą i robiące za święte krowy...prawie z uśmiechem na ustach i okrzykiem: z drogi...idę ja, matka ze swoim dzieckiem ![]() Albo staną dwie z wózkami i dzieciarnią na środku chodnika i dyskusje...ani to ominąć, ani przeskoczyć...i szczerzy się taka i zdziwiona, że ludzie przejść nie mogą swobodnie...jakby z boku nie mogła stanąć...bezmyślne... ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3125 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ja mam czasem problemy, jeśli chodzi o ten gatunek muzyki![]() Dziwi mnie, że w np. w sklepach obuwniczych najszybciej zaczyna brakować butów nr 38 i 39 (oczywista oczywistość, że to najbardziej "chodliwe" numery), a mimo to nikt nie wpadnie na to, żeby zamówić więcej tej numeracji. Poza tym czuję się poszkodowana , bo w czasie przecen rzadko kiedy uda mi się upolować fajne tańsze buty, bo zostają same 35, 36, 40, 41.
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Oj strasznie mnie to wkurza,na szczescie tu gdzie mieszkam raczej rzadko sie z tym spotykam.
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
--------------------------------- A mnie dziwi, że matki nie reagują, jak ich pociecha idzie po ulicy albo maszeruje przez sklep, i drze swoją małą buzię z całych sił. Mam czasami wrażenie, że to gówniarz wyprowadza rodziców, a nie odwrotnie. ![]() Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-10-03 o 22:16 |
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-10-03 o 22:24 |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak butów o rozmiarze dla kobiet 41, 42. Ja najczęściej widzę 37, 38, z tym, że czasem 38 jest na mnie dobre, ale generalnie mam rozmiar 39, czyli taki średni. |
|
|
|
|
#3136 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja zawsze sprawdzam, czy jest 40, a potem patrzę, czy but się podoba, bo nie ma się co emocjonować czymś, czego i tak nie będę mogła kupić...
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
A odnośnie dzieci... potrafię dużo z rozumieć, mieć anielska cierpliwość do ludzi
no ale zdzierżyć nie mogę jak widzę matkę z takim 3 bądź 4 latkiem, któremu nagle zachciało się siku![]() Pierwsza sytuacja, będąc w kościele a raczej przed nim bo to lato, wyskoczyła matka z takim 3 latkiem i widać, że dzieciakowi sikać się chce niemiłosiernie, przy tym kościele jest taki zagajnik i jakaś prowizoryczna toaleta, więc mamusi nie chciało się daleko iść, więc z dzieciakiem wyskoczyła za róg kościoła, zdjęła majtki i wio ale lepsze było na koniec...mamusi też się zachciało siku, więc majty w dół ![]() Druga sytuacja, ostatni byłam światkiem jak dwie babki sobie gadają, jedna z dzieckiem takim 3 może 4 letnim, dzieciak w krzyk bo sikać się sikać chce, więc babka niewiele myśląc, zdjęła dzieciakowi gatki i sikaj dzieciaku ja przechodząc obok nie wiedziałam, gdzie oczy mam podziać Po prostu wiem jak siła złapie no to wiadomo, ale też pasowało by złapać jakieś bardziej ustronne miejsce na takie potrzeby, a nie środek ulicy
|
|
|
|
#3139 |
|
ma zielone pojęcie
|
No właśnie, ja ubolewam nad brakiem toitojek czy nawet jakichś płatnych publicznych toalet... Bo czasami kogoś dopadnie w środku miasta, i nawet nie wiadomo gdzie w pobliżu jest toaleta... Z drugiej strony - komu by się opłacało utrzymywanie takich toalet, z których może skorzysta ktoś raz na tydzień, dwa...
Za to dziwię się, że w kościołach nie ma toalet. Jednak przydałaby się jedna, albo nawet dwie. Przecież na mszę przychodzą też rodzice z dziećmi czy ludzie starsi. A oni mogą mieć spory problem z wytrzymaniem do końca mszy...
|
#3140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w kościele są toalety (przynajmniej tak mówi moja mama). Możliwe, że właśnie wiele osób o nich nie wie.
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), przecież księża i ministranci też gdzieś się muszą załatwiać Tyle że, nie wszyscy wiedzą, że można z niej skorzystać albo nie każdy ma odwagę przejść przez cały kościół w połowie mszy i udać się do wiadomego miejsca ( a ludzie zwykle z fascynacją obserwują gdzie się ktoś przemieszcza ) ![]() W Bytomiu, w centrum jest publiczny szalet. Bezpłatny, czysty, jest zatrudniona osoba która go pilnuje. Wg mnie tak powinno być wszędzie. Nigdy się nie wie kiedy coś przyciśnie, a po krzakach latać to też niezbyt dobre ( a jak tych krzaków nigdzie nie ma to już w ogóle szkoda gadać )
|
|
|
#3143 |
|
BAN stały
|
subs.
|
|
|
|
#3144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszy mnie też jak np w lokalach są toalety, bo jednak powinny np w pizzeri, bo dla mnie to normalna sprawa, że powinny być i z tego co widzę w wielu są, lecz są też takie, gdzie nie ma i dla mnie osobiście lipa. Według mnie powinny być też nawet w tych pociągach co jadą z miasta do miasta. Na przykład o nas jeden jedzie 30 minut, inny jedzie od nas do Otwocka godzinę i 20 minut, to powinny być toalety wg mnie, no ale co tam, nie ma. |
|
|
|
|
#3146 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że jednak powinna być jakaś toaleta dla wiernych. Tak żeby można było podczas mszy iść do niej... Wiadomo, dorosła osoba wytrzyma tę godzinę czy 1,5, ale dziecko czy osoba starsza niekoniecznie.Poza tym po mszy pewnie wiele osób również chciałoby skorzystać z toalety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fakt, w pociągach łatwiej zamontować toaletę. Dziwię się, że w pociągach podmiejskich ich nie ma
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, w autobusach ciężko zamontować, więc jest to raczej zrozumiałe. Nie wszędzie da się to zrobić.
No, ale serio byłam w Wawie w pizzeri Dominium w centrum i akurat tam nie było toalety, mimo że powinna być, zgadzam się, bo ludzie jedzą i piją, no ale dobra. Nie wiem czy pisałam, ale ogólnie jak byłam na pizzy z TŻ-em, to zawsze niemal mamy takiego pecha, że kelnerki zanim podejdą to minie z pół godziny i obsługują prędzej tych co dopiero weszli niż nas co dawno weszliśmy. A reszty raz nam wydali chyba w groszówkach Jednak jest taki lokal TelePizzy, który przypadł nam do gustu. Tam wprawdzie nie ma kelnerek, lokal nie jest duży, ale bardzo przytulny, dobra obsługa, a pizzę można jeść łapkami, fajna wygoda .Wiesz, w sumie u nas są takie pociągi podmiejskie z toaletą, ale są to stare pociągi, a w tych nowych nie ma, choć przecież skoro nowoczesne,to powinna być. |
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie brak poszanowania dla intymności dzieci. Podam przykład. Byłam ostatnio w sklepie z ciuchami i czekałam w kolejce do przymierzalni. W jednej z nich była mama z córką. Przynosiła jej nowe rzeczy do przymierzenia i kiedy przymierzała, ta odsłaniała zasłonkę i: "No pokaż się!". Kilka razy dziewczynka stała jeszcze w samych majtkach i skarpetkach, dopiero coś zakładając i się zakrywała, bo matka odsłaniała zasłonkę tak, że wszyscy w kolejce mogli ją widzieć (była to przymierzalnia prawie na wprost). Na to matka: "Weź się przestań zasłaniać, przecież wszystkie mamy to samo!". No dziwi mnie coś takiego, bo ja bym nie chciała, żeby ani mnie, ani moje dziecko ktoś oglądał jak się przebiera.
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w lokalach raz mi się trafiło, że nie było toalety. Przeważnie nawet w tych malutkich na dwa stoliki jest jakaś łazienka. W moim mieście, o dziwo, postawili w tym roku przed wakacjami toi toie w pobliżu ratusza, z tego co widziałam, sporo osób korzystało. Pamiętam czasy, kiedy leciało się do McDonalda za potrzebą, teraz już nie ma tak łatwo ![]() Mówicie, że w tych nowych pociągach nie ma toalet Nawet nie wiedziałam. Jak jeździłam często pociągami, to zawsze jakieś stare się trafiały i z toalety nie korzystałam, bo bałam się zatrzaśnięcia (chyba, że jechałam z kimś)
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

glupia sprawa a nie bede przeciez jej pytac jakie rżet.

Ja mam czasem problemy, jeśli chodzi o ten gatunek muzyki

), przecież księża i ministranci też gdzieś się muszą załatwiać