Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 21:57   #871
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Co ja mam robić jak małemu nie odbija się po mm?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:17   #872
kellysss
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

cotka... Trzymam kciukaski zeby udalo Wam sie w jakis sposob dojsc do ladu i skladu....
Nie boj sie tego mm jak ognia bo ono wcale nie jest zle....
Moja mama karmila nas wszystkich MM (jestesmy 4 rodzenstwa i wszyscy tryskamy zdrowiem a ja karmilam Alana cycem 6 miesiaczkow (i tez jak Ty walczylam o laktacje ktora mi nie szla) i co..? maly jest alergikiem i do tego dosc latwo sie przeziebia i co kawalek na antybiotyku... Wiadomo ze mleczko mamy jest dobre dla maluszkow ale mm tez jest wartosciowe i dzieci pieknie i zdrowo na nim rosna.... ...
Co do odciagania laktatorem to ja bym odciagala za kazdym razem jak maly je mm, zeby utrzymac ta laktacje ......
i tez powiem Ci ze twoje nerwy rowniez wplywaja na jakosc mleka...
Takze jak Ty bedziesz wypoczeta i spokojna to mleczko tez bedzie bardziej pozywne...
WIerze ze Wam sie uda..
Troszke wiecej cierpliwosci i wytrwalosci a mniej nerwow

Gratuluje dzasta

aniu..szybkiego powrotu do zdrowka

stokrotko..
.. Trzymaj sie..... jeszcze troszke

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co ja mam robić jak małemu nie odbija się po mm?
Jak po 10-15 min. proby odbijania sie nie odbije to poloz go na boczku
( a za pleckami zwin np. kocyk w rulonik )

A i jeszcze pisalyscie o kupkach...

Z tego co wiem to na samym cycu kupek moze byc i duzo i malo...
Zazwyczaj jest ich wiecej niz na MM (tak po 5-6 na dzien)
Ale zdaza sie ze jest wlasnie raz na dzien lub raz na 3-4 dni i to tez dobrze.

i jeszcze co do kreski na brzuchu...
Cieszylam sie ze jej nie ma a pojawila sie u mnie w ostatnim miesiacu i jest
prawie czarna....
Co do jej znikania to roznie...
Mojej kolezance po chyba 2 miesiacach znikla (bo nie miala dosc ciemnej)
Mi z Alanem to chyba po pol roku znikla calkiem...
A tak to jasniala powoli....

Slyszalam ze mozna ta kreche sokiem z cytryny przemywac codziennie to sie szybciej wybieli
Ostatnio tego nie probowalam , ale teraz bede jak juz urodze

Stary 2011-10-03, 22:21   #873
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wieczorowo
poprasowałam trochę ciuszków małego przy serialu, ale krzyz już dawał o sobie znac Poza tym musze pochwalic męża bo miałam zachciankę na loda z mc'donalda i ze mną pojechałkochany

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Byłam dzis u lekarza i niestety wylądowałam na antybiotyku Niestety jest ryzyko, ze mały mógłby miec problemy z płuckami
Mam ogolnie doła, ze narazilam moje malenstwo na chorobę
Oby jeszcze troszke posiedział w brzuszku, to ja sie wykuruje i zmniejsze ryzyko powikłan u Fabiego
Czuje sie marnie, cały dzien przeleżałam...teraz troszke lepiej, chociaż ciezko mi oddychac
współczuję kochana, mam nadzieję że antybiotyk pomoże i do porodu będziesz zdrowiutka
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co do suszarki to fajna alternatywa jest okap hehe tak samo szumi , ale mozna włonczyc dziecko w wózku do kuchni i spokój mmojej kumpeli mała tak spała he
Asiu też na to nie wpadłam, żeby okap mógł uspokoić dziecię
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Współczuję kochana ale powiem Ci że wiem co czujesz, ja właśnie siedzę nad mega stertą zasmarkanych chusteczek, mąż mnie cholera chyba zaraził bo gardło boli jak piorun a co Tobie kochana że aż antybiotyk??
również zdrówka życzę

Melduję się po wizycie, na usg wszystko ok gorzej że postępu nie widać żadnego w kierunku porodu, jak do soboty się nie rozpakuję dobrowolnie to mam voucher na patologie niby po tygodniu przeterminowania można się było tego spodziewać ale przyznam że jakoś mnie to przybiło. Boję się tej patologi, wolałabym pojechać urodzić bez zbędnych ceregieli i hop siup do domu. Dość o mnie.

Cotuś odetchnij chwilę, to że ciągle chcesz walczyć świadczy że bardzo CI zależy a to z kolei dowodzi że jesteś najlepsza mama jaką Filipek mógłby mieć zresetujesz sie i będzie dobrze
może jeszcze do soboty się mały wykluje a jak nie to masz juz kochana realny termin porodu
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
A może odciągnij i dodaj swój pokarm do mm Pewnie Filip wtedy bardziej zadowolony będzie

Jejku kochana szybciutko do łóżeczka wygrzać się
Teraz trzeba uważać bo podobno już wirus grypy grasuje

Irmith nie martw się tą patologią jeszcze kilka dni zostało. Mnie pocieszają historie przyjaciółek, że jednego dnia była zamknięta i twarda, a drugiego magiczne "pyk" i maluch po kilku godzinach na zewnątrz
Ja wizyta na IP jutro po 13 i też się cudu nie spodziewam Sama już widzę, że mała nadal wysoko siedzi (a raczej chyba wisi) i chyba zapiera się rękoma o moją miednicę

A mnie ostatnio tak sutki swędzą, że normalnie bym je wydrapała
za jutrzejszą wizytę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:26   #874
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Kurde...bedac w ostatnich tyg ciazy sie mysli zeby jak najszybciej urodzic....a jak sie juz urodzi to sie mysli ze maluszek malo je,ze kupki nie robi...i takie tam....eh.....
No i spala cale 15 min....
No i taka kolej rzeczy- potem czy już siada, czy już mówi, chodzi itp.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
wiesz co karnet z pracy z socjalnego mogę kupić za pół ceny więc za 100zl więc super cena. A tak to bilety strasznie drogie większość meczy w tv leci to można sobie obejrzeć a na wyjeździe jeszcze nie bylam nigdy.
To kiedyś do Leszna na meczyk trzeba przyjechać i na kawkę do Martusimieszkam z 500m od stadionu
A to rzeczywiście fajnie z karnecikiem A myślisz, ze nasze TŻty nie będą potem o wyniki "fikać" do siebie?? Kolesie jakoś gorzej znoszą rywalizację- no chyba, ze masz wyższy model niż ja
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Archi - zaworki się poluzowały Teraz czekamy na czerwony post!!
Niestety już się dokręciły
Cytat:
obiecany przepis
dz
Cytat:
Cotka Ty nie zamęczasz nas ale siebie
dokładnie!!!
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Hehe, mafia podmieniająca dzieciaki działa na całego Eryk jest na chodzie od 6 rano (z godziną spania na spacerze) i cały czas domaga się rozrywek... A jak się urodził to był najspokojniejszym chłopcem na całym oddziale. Nawet się zaczęłam martwić, że taki grzeczny.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Archi jak u Ciebie??
Cisza, zero i sahara
Cytat:
a w ogóle to na cyckach pełno jakis plamek mi sie zrobiło brazowych takak kawa z mlekiem i pod piersiami tak samo ciekawe czy potem to zejdzie
pewnie zejdzie - tak jak ta linia z brzucha
Cytat:
Nie wiem czy mam pisac, bo chyba nikt nie zauważył, ze mecze sie z choróbskiem
No czasem tak bywa- sorra Ja zaaferowana byłam moimi zaworami
Zdróweczka dla Was Nic się nie martw- na pewno będzie dobrze !
Cytat:
Melduję się po wizycie, na usg wszystko ok gorzej że postępu nie widać żadnego w kierunku porodu, jak do soboty się nie rozpakuję dobrowolnie to mam voucher na patologie niby po tygodniu przeterminowania można się było tego spodziewać ale przyznam że jakoś mnie to przybiło. Boję się tej patologi, wolałabym pojechać urodzić bez zbędnych ceregieli i hop siup do domu. Dość o mnie.
i dla Ciebie tez zdrówka!!!

Ech- ja dzień przed tobą mam voucher- tez się tym stresuję jak cholera
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:31   #875
cotynato
Zakorzenienie

kellysss
Dzięki za tego posta. Też pocieszam się że będzie dobrze i że w sumie nadal karmię piersią więc musi być dobrze

Mały nie wiem dlaczego na moje mleko reaguje snem. Może ono jakieś uspypiające? Właśnie odciągnęłam trochę bo miałam wrażenie pełności po tym jego wiszeniu około godzinę z przysypianiem. Wtrąbił 60ml mm i teraz pije to co ściągnęłam i automatycznie oczy się zamykają ja nie wiem co ja tam produkuję że tak na niego działa

Wymianka.
Stary 2011-10-03, 22:34   #876
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
kellysss
Dzięki za tego posta. Też pocieszam się że będzie dobrze i że w sumie nadal karmię piersią więc musi być dobrze

Mały nie wiem dlaczego na moje mleko reaguje snem. Może ono jakieś uspypiające? Właśnie odciągnęłam trochę bo miałam wrażenie pełności po tym jego wiszeniu około godzinę z przysypianiem. Wtrąbił 60ml mm i teraz pije to co ściągnęłam i automatycznie oczy się zamykają ja nie wiem co ja tam produkuję że tak na niego działa
nie ma za co...

chyba mu tak smakuje ze go oduza jak narkotyk...hihihihihi
A moze piejsz duzo meliski...?

Stary 2011-10-03, 22:39   #877
cotynato
Zakorzenienie

A u mnie ta kreska ściemniała i pokazała się po porodzie.

I tak się cieszyłam że mały zjadł w ciągu dnia 20ml mm tylko a teraz-Cycki+ 60ml + to co odciągnęłam około 30ml + wrzask i szukanie cycka. Nie za wiele to

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-03 o 22:40
Stary 2011-10-03, 22:40   #878
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A to rzeczywiście fajnie z karnecikiem A myślisz, ze nasze TŻty nie będą potem o wyniki "fikać" do siebie?? Kolesie jakoś gorzej znoszą rywalizację- no chyba, ze masz wyższy model niż ja

Cisza, zero i sahara

Ech- ja dzień przed tobą mam voucher- tez się tym stresuję jak cholera
Archi mój to z tych mniej nerwowych, więc dali by radę zdrowe emocje

A sobie myślałam o Tobie niedawno, że Cię nie ma i czy się coś nie zaczęło, ale poszpiegowałam troszkę i jesteś

ide sobie relaksik w wannie zrobić będę później

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 22:41   #879
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
nie ma za co...

chyba mu tak smakuje ze go oduza jak narkotyk...hihihihihi
A moze piejsz duzo meliski...?
Nie, ale ogólnie mało jem. Niby mówią że nie ma czegoś takiego jak zbyt cieńki pokarm, ale może mój jakiś anemiczny że aż siły odbiera haha,

Wymianka.
Stary 2011-10-03, 22:50   #880
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ciekawe, ciekawe Może Piotruś zakorkował dalszy odpływ?
Chyba tak całkiem by mu się nie udało nie wiem o co kaman z tym czymś wczoraj
Cytat:

A moja pizza taka se A sos czosnkowy normalnie zrobiony na granulowanym czosnku Ale ogólnie chęci na pizzę zostały zaspokojone
Chyba wychodzi,ze trzeba swoją zrobić znaczy sie wg irmith lub aa2
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Co do kupek : to u nas jest kilka razy dziennie a dzisiaj nawet podłoga w sypialni, łóżeczko, przewijak, Szymek i ja byliśmy w niej- nie zdążyłam podłożyć pampersa

Narobiłyście mi smaka na pizzę
No mi smak na pizzę już minął
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończymy 4 tygodnie

Cytat:
co do suszarki to fajna alternatywa jest okap hehe tak samo szumi , ale mozna włonczyc dziecko w wózku do kuchni i spokój mmojej kumpeli mała tak spała he
no patrz- a my przy urządzaniu kuchni zrezygnowaliśmy jednak z okapu
Cytat:
Ja wizyta na IP jutro po 13 i też się cudu nie spodziewam Sama już widzę, że mała nadal wysoko siedzi (a raczej chyba wisi) i chyba zapiera się rękoma o moją miednicę

A mnie ostatnio tak sutki swędzą, że normalnie bym je wydrapała

Ale to wizyta tylko czy zostajesz na oddziale??

A to ciekawe czemu tak swędzą? Może porządnie nakremować trzeba? Albo może laktacja się zacznie lada chwila

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Archi mój to z tych mniej nerwowych, więc dali by radę zdrowe emocje
Bo mój to właśnie ost. jakoś ciśnienie ma... a nigdy tak nie robił- chyba za dużo się dzieje w tym roku (i dobrego i złego) i widać obje nie ogarniamy A zawsze tez oazą spokoju był...w przeciwieństwie do mnie
Cytat:
A sobie myślałam o Tobie niedawno, że Cię nie ma i czy się coś nie zaczęło, ale poszpiegowałam troszkę i jesteś
Na spacerku z pieskiem byłam. Ja jakoś nie liczę na samoistny poród jakoś tak ost. mam wrażenie, że będzie trzeba małego po prostu wykurzać

Mówisz kąpiel w wannie może i ja dziś powinnam znów się powylegiwać

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-10-03 o 22:52
Stary 2011-10-03, 23:05   #881
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

nie zamartwiaj się, może malenstwo postanowi wyjść samo do soboty

Dziękjue wszystkie maminki za życzonka zdrówka, jesteście kochane
Juz jest troszku lepiej, bo0 gorączka tak mnie nie muli i troszke lepiej sie oddycha, zobaczymy jak nocka minie

U mnie wszyscy mówią, ze brzuszek sie obniżył, mały troche aktywność tez ma mniejszą wiec moze niedługo cos się zacznie dziac Zobaczymy, co powie gin w czwartek na wizycie

A teraz zmykam pod kołderkę. Buziaczki
Stary 2011-10-03, 23:09   #882
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Juz jest troszku lepiej, bo0 gorączka tak mnie nie muli i troszke lepiej sie oddycha, zobaczymy jak nocka minie

U mnie wszyscy mówią, ze brzuszek sie obniżył, mały troche aktywność tez ma mniejszą wiec moze niedługo cos się zacznie dziac Zobaczymy, co powie gin w czwartek na wizycie

Dobrze, ze już troszkę lepiej u mnie w koło tez sporo chorósków teraz
A dawno Ci się obniżył??? - bo mi wszyscy tez mówili, że się obniżył- jakieś 2 tyg. temu- no i niby od tego czasu do porodu to tak nawet 3 tyg.- co u mnie chyba niestety się sprawdzi (czyli jeszcze tydz. z małym leniwcem w brzuszku )
Stary 2011-10-03, 23:17   #883
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ale ogólnie mało jem. Niby mówią że nie ma czegoś takiego jak zbyt cieńki pokarm, ale może mój jakiś anemiczny że aż siły odbiera haha,
No niby tak mowia.. Ale ja z mojego doswiadczenia wiem ze jest...
Tak jak pisalam... Witaminki moze i w nim sa ale nie jest na pewno sycace takie mleczko
od niedojedzonej mamy....
To tak na mpje oko troche jak u krowek..
te co jedza dobre jedzonko maja lepsze mleczko od tych co jedza malo i sztuczne...

takze gonie Cie do jedzonka...
Moim zdaniem od razu bedzie poprawa

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:

Cytat:
Dobrze, ze już troszkę lepiej u mnie w koło tez sporo chorósków teraz
A dawno Ci się obniżył??? - bo mi wszyscy tez mówili, że się obniżył- jakieś 2 tyg. temu- no i niby od tego czasu do porodu to tak nawet 3 tyg.- co u mnie chyba niestety się sprawdzi (czyli jeszcze tydz. z małym leniwcem w brzuszku )
Mi sie obnizyl w 36 tyg.. takze mowicie ze w 39 tyg. urodze...
Byloby normalnie super...... (w piatek koncze 38 tydz i tym samym zaczynam 39 )
No ale na nic sie nie nastawiam bo wiem juz jak to jest z tymi wszystkimi znakami
na niebie i ziemi ktore mowia kiedy sie urodzi...........

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-10-03 o 23:22
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:17   #884
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak mowia.. Ale ja z mojego doswiadczenia wiem ze jest...
Tak jak pisalam... Witaminki moze i w nim sa ale nie jest na pewno sycace takie mleczko
od niedojedzonej mamy....
To tak na mpje oko troche jak u krowek..
te co jedza dobre jedzonko maja lepsze mleczko od tych co jedza malo i sztuczne...

takze gonie Cie do jedzonka...
Moim zdaniem od razu bedzie poprawa
dobrze gadasz
Stary 2011-10-03, 23:20   #885
kellysss
Zakorzenienie

tz dzis szybciej z pracki wrocil

CHyba ide sie zaraz wykapac a potem go zmolestuje troszeczke...

Stary 2011-10-03, 23:21   #886
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
tz dzis szybciej z pracki wrocil

CHyba ide sie zaraz wykapac a potem go zmolestuje troszeczke...
takiej to dobrze
Stary 2011-10-03, 23:28   #887
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
takiej to dobrze
dobrze czy nie dobrze...... to dla dobra wszystkich.....
Musze troche odstresowac siebie a przede wszystkim tz bo widze ze ostatnio jakis taki nabuzowany i poddenerwowany chodzi ,no i moze mala zakuma ze ma sie juz powoli pakowac jak jej ktos popuka do domku

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Archinta.. A Ty na kiedy masz termin...? Sory pewnie niedawno pisalas.. ale sama wiesz jak teraz z pamiecia.... wogole Ty jestes na liscie...? bo cos nie moglam znalesc...

Stary 2011-10-03, 23:31   #888
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze czy nie dobrze...... to dla dobra wszystkich.....
Musze troche odstresowac siebie a przede wszystkim tz bo widze ze ostatnio jakis taki nabuzowany i poddenerwowany chodzi ,no i moze mala zakuma ze ma sie juz powoli pakowac jak jej ktos popuka do domku

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Archinta.. A Ty na kiedy masz termin...? Sory pewnie niedawno pisalas.. ale sama wiesz jak teraz z pamiecia.... wogole Ty jestes na liscie...? bo cos nie moglam znalesc...
Ja tez bym mogła dla dobra wszystkich- ale nie wszyscy chcą

Termin na 3 dni temu...

Na liście jestem

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-10-03 o 23:33
Stary 2011-10-03, 23:32   #889
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Bo mój to właśnie ost. jakoś ciśnienie ma... a nigdy tak nie robił- chyba za dużo się dzieje w tym roku (i dobrego i złego) i widać obje nie ogarniamy A zawsze tez oazą spokoju był...w przeciwieństwie do mnie

Na spacerku z pieskiem byłam. Ja jakoś nie liczę na samoistny poród jakoś tak ost. mam wrażenie, że będzie trzeba małego po prostu wykurzać

Mówisz kąpiel w wannie może i ja dziś powinnam znów się powylegiwać
u nas to ja straszny nerwus jestem, a mąż sam spokój jak się czasem wkurzę i zacznę coś krzyczeć to mi tylko powie że mam się nie podniecać i się do mnie nie odzywaale pomalu uczę się od niego cierpliwości i spokoju ducha dlatego też myslę, że bedzie ppodchodził spokojniej do naszego synka, do tych wszystkich sytuacji które nas czekają, a ja pewnie będę panikować

ja tak jakoś już od kilku dni mam fazę na dłuższą kąpiel w wannie cudowne uczucie trzeba korzystać jak mamy jeszcze trochę spokoju, bo później to już pewnie tylko na szybki prysznic dziecię nam pozwoli
Cytat:
n

no to może coś w tym jest i już niedlugo synek się wykluje
mi też właśnie ostatnio bratowa męża i kumpela powiedziały, że się brzusio obniżył. A dzisiaj mąż wraca z pracy i mówi: "Rybka rzeczywiście obniżył Ci się ten brzuchol, to pewnie już niedługo" i się cieszy i ostatnio do mnie mówi Kuleczka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 23:35   #890
81gosia
Zadomowienie

Czy można podświadomie czuć, że urodzi się przed terminem?
Nie wiem czemu, ale mam dziś takie wrażenie, że do końca tygodnia się rozpakuję. Nie widzę, żeby opadł mi brzuch, ale może dla tego, że mała wyciąga głowę do góry. Swoją drogą dziś jest mała masakra z jej przeciąganiem się - jak by się chciała odwrócić. Mało mi skóra na brzuchu nie pęknie. W tej chwili już dobrą godzinę się pręży w każdą stronę. Od rana to już 3 tak długi i silny atak na mój brzuszek.

A to moje dzisiejsze spotkanie oko w oko
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...si,296833.html
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-03 o 23:36
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:35   #891
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie to samo

Archi a jak wody?? cisza??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 23:36   #892
aa2
Zakorzenienie

no i jak dzis chciałam se popisac to neta nie miałam wrrrrrrrrrrrr

Archi moze cie weźmie znienacka jak Tusie heheh

Martus ja tez ostatnio mam wkreta na kapiele i to ciepłe moze pogonie Marcela
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:37   #893
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu, ale mam dziś takie wrażenie, że do końca tygodnia się rozpakuję. Nie widzę, żeby opadł mi brzuch, ale może dla tego, że mała wyciąga głowę do góry. Swoją drogą dziś jest mała masakra z jej przeciąganiem się - jak by się chciała odwrócić. Mało mi skóra na brzuchu nie pęknie. W tej chwili już dobrą godzinę się pręży w każdą stronę. Od rana to już 3 tak długi i silny atak na mój brzuszek.

niezłe spotkanie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 23:38   #894
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

Termin na 3 dni temu...

Na liście jestem
No wlasnie tak sobie cos kojarzylam ze juz po terminie ale nie bylam pewna....

I ja tez jeszcze nie wiem czy wszyscy beda chcieli...
To takie moje plany pocichutku a co wyjdzie to sie okaze..hihih

Martus.... Fajnie ze masz takiego cierpliwego meza....
Na pewno bedzie bardzo pomocny

Stary 2011-10-03, 23:41   #895
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

o hej Asiu

no może coś z tego będzie wczoraj mialam takie uczucie, że zaraz mi mały przez brzuch wyskoczy tak się wyginał
a dziś mnie zaczęło boleć podbrzusze, tak jakby ciągnąćmoże coś się niedługo zacznie

A jak tam u Ciebie Asiu??

Archui a Ty jutro na kontrole śmigasz tak?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 23:43   #896
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

Ja juz tak podswiadomie czulam w pierwszej ciazy ze urodze dlugo przed terminem
Urodzilam prawie tydzien po

Teraz tez mam takie mysli (przeczucia) ze urodze przed
(bo dziewczynka - to moze szybciej, bo druga ciaza- to moze szybciej, bo brzuch juz dawno opadl i skurcze mecza- to moze szybciej i mala tez ostatnio tak sie wlasnie kreci jakby miala zaraz sie obrocic )
a pewnie nic z tego nie bedzie....
WIem jedno.............. Nie ma sie co nastawiac tylko najlepiej od razu dodac sobie dwa tygodnie
do terminu porodu to czlowiek jakos tak mile bedzie zaskoczony jak urodzi wczesniej

Cytat:
u mnie to samo

No wlasnie co z tymi wodami bo tam Ci cos przeciez pocieklo.......

Stary 2011-10-03, 23:43   #897
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Martus.... Fajnie ze masz takiego cierpliwego meza....
Na pewno bedzie bardzo pomocny
masz rację, przyda mi się ktoś opanowany i cierpliwy
ale cały czas powtarzam, że jestem pozytywnie nastawiona do nowej sytuacji, więc mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 23:49   #898
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, przyda mi się ktoś opanowany i cierpliwy
ale cały czas powtarzam, że jestem pozytywnie nastawiona do nowej sytuacji, więc mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy
Poradzicie poradzicie....
nie jest tak zle...

Jeszcze ciezarowki nie straszcie sie naszymi juz mamusiami...
Te poczatki sa ciezkie ale naprawde z czasem jest coraz lepiej...
Nie ma co sie przerazac na poczatku....
Macierzynstwo to naprawde cos cudownego...
Te poczatki , ta niezaradnosc potem sie naprawde inaczej wspomina...

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-10-03 o 23:50
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:49   #899
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
raczej susza
Cytat:

No mogłoby wziąć- oj mogło ale chyba na "znienacka" to już za późno

Jak to mogą znów neta ciężarnej odłączać
Cytat:
I ja tez jeszcze nie wiem czy wszyscy beda chcieli...
To takie moje plany pocichutku a co wyjdzie to sie okaze..hihih
a no to 3mam kciuki za plany co by sie spełniły
Cytat:
no może coś z tego będzie wczoraj mialam takie uczucie, że zaraz mi mały przez brzuch wyskoczy tak się wyginał
a dziś mnie zaczęło boleć podbrzusze, tak jakby ciągnąćmoże coś się niedługo zacznie

Archui a Ty jutro na kontrole śmigasz tak?
Mój często się wygina tak,ze aż skóra boli, wiezadła ciągną, kłuje w dole- i co- i nico

Tak- jutro idę na wizytę, potem we czwartek , a jak dalej nic to w pią szpital
Stary 2011-10-03, 23:53   #900
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
raczej susza

No mogłoby wziąć- oj mogło ale chyba na "znienacka" to już za późno

Mój często się wygina tak,ze aż skóra boli, wiezadła ciągną, kłuje w dole- i co- i nico

Tak- jutro idę na wizytę, potem we czwartek , a jak dalej nic to w pią szpital
Nie jest za pozno nigdy...
Moze jeszcze malenstwo Cie zaskoczy
Za co trzymam kciukaski...

A teraz juz naprawde ide bo w koncu zasne i nici beda z moich planow...

Dobranoc kochane....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości