|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
cotka... Trzymam kciukaski zeby udalo Wam sie w jakis sposob dojsc do ladu i skladu....
Nie boj sie tego mm jak ognia bo ono wcale nie jest zle.... Moja mama karmila nas wszystkich MM (jestesmy 4 rodzenstwa i wszyscy tryskamy zdrowiem Co do odciagania laktatorem to ja bym odciagala za kazdym razem jak maly je mm, zeby utrzymac ta laktacje i tez powiem Ci ze twoje nerwy rowniez wplywaja na jakosc mleka... Takze jak Ty bedziesz wypoczeta i spokojna to mleczko tez bedzie bardziej pozywne... WIerze ze Wam sie uda.. Troszke wiecej cierpliwosci i wytrwalosci a mniej nerwow Gratuluje dzasta ![]() aniu..szybkiego powrotu do zdrowka stokrotko.... Trzymaj sie..... jeszcze troszke ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Jak po 10-15 min. proby odbijania sie nie odbije to poloz go na boczku ( a za pleckami zwin np. kocyk w rulonik ) A i jeszcze pisalyscie o kupkach... Z tego co wiem to na samym cycu kupek moze byc i duzo i malo... Zazwyczaj jest ich wiecej niz na MM (tak po 5-6 na dzien) Ale zdaza sie ze jest wlasnie raz na dzien lub raz na 3-4 dni i to tez dobrze. i jeszcze co do kreski na brzuchu... Cieszylam sie ze jej nie ma a pojawila sie u mnie w ostatnim miesiacu i jest prawie czarna.... Co do jej znikania to roznie... Mojej kolezance po chyba 2 miesiacach znikla (bo nie miala dosc ciemnej) Mi z Alanem to chyba po pol roku znikla calkiem... A tak to jasniala powoli.... Slyszalam ze mozna ta kreche sokiem z cytryny przemywac codziennie to sie szybciej wybieli ![]() Ostatnio tego nie probowalam , ale teraz bede jak juz urodze
|
|
|
|
#873 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hejka wieczorowo
![]() poprasowałam trochę ciuszków małego przy serialu, ale krzyz już dawał o sobie znac Poza tym musze pochwalic męża bo miałam zachciankę na loda z mc'donalda i ze mną pojechał kochanyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie to masz juz kochana realny termin porodu![]() Cytat:
za jutrzejszą wizytę
|
|
|
#874 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety już się dokręciły ![]() dz dokładnie!!! ![]() Cytat:
Cisza, zero i sahara ![]() Cytat:
Cytat:
Ja zaaferowana byłam moimi zaworami ![]() Zdróweczka dla Was Cytat:
Ech- ja dzień przed tobą mam voucher- tez się tym stresuję jak cholera
|
||||||
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
kellysss
Dzięki za tego posta. Też pocieszam się że będzie dobrze i że w sumie nadal karmię piersią więc musi być dobrze ![]() Mały nie wiem dlaczego na moje mleko reaguje snem. Może ono jakieś uspypiające ja nie wiem co ja tam produkuję że tak na niego działa
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mu tak smakuje ze go oduza jak narkotyk...hihihihihi A moze piejsz duzo meliski...? |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie ta kreska ściemniała i pokazała się po porodzie.
I tak się cieszyłam że mały zjadł w ciągu dnia 20ml mm tylko a teraz-Cycki+ 60ml + to co odciągnęłam około 30ml + wrzask i szukanie cycka. Nie za wiele to
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-03 o 22:40 |
|
|
|
#878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowe emocje![]() A sobie myślałam o Tobie niedawno, że Cię nie ma i czy się coś nie zaczęło, ale poszpiegowałam troszkę i jesteś ![]() ide sobie relaksik w wannie zrobić będę później
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale ogólnie mało jem. Niby mówią że nie ma czegoś takiego jak zbyt cieńki pokarm, ale może mój jakiś anemiczny że aż siły odbiera haha,
|
|
|
|
#880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak całkiem by mu się nie udało
nie wiem o co kaman z tym czymś wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to wizyta tylko czy zostajesz na oddziale?? A to ciekawe czemu tak swędzą? Może porządnie nakremować trzeba? Albo może laktacja się zacznie lada chwila ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
A zawsze tez oazą spokoju był...w przeciwieństwie do mnie ![]() Cytat:
jakoś tak ost. mam wrażenie, że będzie trzeba małego po prostu wykurzać ![]() Mówisz kąpiel w wannie może i ja dziś powinnam znów się powylegiwać
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-10-03 o 22:52 |
||||||
|
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękjue wszystkie maminki za życzonka zdrówka, jesteście kochane Juz jest troszku lepiej, bo0 gorączka tak mnie nie muli i troszke lepiej sie oddycha, zobaczymy jak nocka minie ![]() ![]() U mnie wszyscy mówią, ze brzuszek sie obniżył, mały troche aktywność tez ma mniejszą wiec moze niedługo cos się zacznie dziac Zobaczymy, co powie gin w czwartek na wizycie![]() A teraz zmykam pod kołderkę. Buziaczki
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dawno Ci się obniżył??? - bo mi wszyscy tez mówili, że się obniżył- jakieś 2 tyg. temu- no i niby od tego czasu do porodu to tak nawet 3 tyg.- co u mnie chyba niestety się sprawdzi (czyli jeszcze tydz. z małym leniwcem w brzuszku )
|
|
|
|
|
#883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisalam... Witaminki moze i w nim sa ale nie jest na pewno sycace takie mleczko od niedojedzonej mamy ....To tak na mpje oko troche jak u krowek.. te co jedza dobre jedzonko maja lepsze mleczko od tych co jedza malo i sztuczne... takze gonie Cie do jedzonka... Moim zdaniem od razu bedzie poprawa ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Byloby normalnie super...... (w piatek koncze 38 tydz i tym samym zaczynam 39 )No ale na nic sie nie nastawiam bo wiem juz jak to jest z tymi wszystkimi znakami na niebie i ziemi ktore mowia kiedy sie urodzi........... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-10-03 o 23:22 |
|||
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
tz dzis szybciej z pracki wrocil
![]() CHyba ide sie zaraz wykapac a potem go zmolestuje troszeczke...
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze czy nie dobrze...... to dla dobra wszystkich.....Musze troche odstresowac siebie a przede wszystkim tz bo widze ze ostatnio jakis taki nabuzowany i poddenerwowany chodzi ,no i moze mala zakuma ze ma sie juz powoli pakowac jak jej ktos popuka do domku ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Archinta.. A Ty na kiedy masz termin...? Sory pewnie niedawno pisalas.. ale sama wiesz jak teraz z pamiecia.... wogole Ty jestes na liscie...? bo cos nie moglam znalesc...
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Termin na 3 dni temu... ![]() Na liście jestem
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-10-03 o 23:33 |
|
|
|
|
#889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się czasem wkurzę i zacznę coś krzyczeć to mi tylko powie że mam się nie podniecać i się do mnie nie odzywa ale pomalu uczę się od niego cierpliwości i spokoju ducha dlatego też myslę, że bedzie ppodchodził spokojniej do naszego synka, do tych wszystkich sytuacji które nas czekają, a ja pewnie będę panikować![]() ja tak jakoś już od kilku dni mam fazę na dłuższą kąpiel w wannie cudowne uczucie trzeba korzystać jak mamy jeszcze trochę spokoju, bo później to już pewnie tylko na szybki prysznic dziecię nam pozwoli![]() Cytat:
![]() mi też właśnie ostatnio bratowa męża i kumpela powiedziały, że się brzusio obniżył. A dzisiaj mąż wraca z pracy i mówi: "Rybka rzeczywiście obniżył Ci się ten brzuchol, to pewnie już niedługo" i się cieszy i ostatnio do mnie mówi Kuleczka
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Czy można podświadomie czuć, że urodzi się przed terminem?
Nie wiem czemu, ale mam dziś takie wrażenie, że do końca tygodnia się rozpakuję. Nie widzę, żeby opadł mi brzuch, ale może dla tego, że mała wyciąga głowę do góry. Swoją drogą dziś jest mała masakra z jej przeciąganiem się - jak by się chciała odwrócić. Mało mi skóra na brzuchu nie pęknie. W tej chwili już dobrą godzinę się pręży w każdą stronę. Od rana to już 3 tak długi i silny atak na mój brzuszek. A to moje dzisiejsze spotkanie oko w oko ![]() http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...si,296833.html
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-03 o 23:36 |
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie to samo
![]() Archi a jak wody?? cisza??
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
no i jak dzis chciałam se popisac to neta nie miałam wrrrrrrrrrrrr
Archi moze cie weźmie znienacka jak Tusie hehehMartus ja tez ostatnio mam wkreta na kapiele i to ciepłe moze pogonie Marcela
|
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja tez jeszcze nie wiem czy wszyscy beda chcieli... ![]() To takie moje plany pocichutku a co wyjdzie to sie okaze..hihih Martus.... Fajnie ze masz takiego cierpliwego meza.... Na pewno bedzie bardzo pomocny |
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no może coś z tego będzie wczoraj mialam takie uczucie, że zaraz mi mały przez brzuch wyskoczy tak się wyginał a dziś mnie zaczęło boleć podbrzusze, tak jakby ciągnąć ![]() A jak tam u Ciebie Asiu?? Archui a Ty jutro na kontrole śmigasz tak?
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Urodzilam prawie tydzien po ![]() Teraz tez mam takie mysli (przeczucia) ze urodze przed (bo dziewczynka - to moze szybciej, bo druga ciaza- to moze szybciej, bo brzuch juz dawno opadl i skurcze mecza- to moze szybciej i mala tez ostatnio tak sie wlasnie kreci jakby miala zaraz sie obrocic )a pewnie nic z tego nie bedzie.... WIem jedno.............. Nie ma sie co nastawiac tylko najlepiej od razu dodac sobie dwa tygodnie do terminu porodu to czlowiek jakos tak mile bedzie zaskoczony jak urodzi wczesniej ![]() No wlasnie co z tymi wodami bo tam Ci cos przeciez pocieklo....... |
|
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale cały czas powtarzam, że jestem pozytywnie nastawiona do nowej sytuacji, więc mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest tak zle... Jeszcze ciezarowki nie straszcie sie naszymi juz mamusiami... Te poczatki sa ciezkie ale naprawde z czasem jest coraz lepiej... Nie ma co sie przerazac na poczatku.... Macierzynstwo to naprawde cos cudownego... Te poczatki , ta niezaradnosc potem sie naprawde inaczej wspomina... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-10-03 o 23:50 |
|
|
|
|
#899 | |||
|
Zakorzenienie
|
raczej susza
![]() Cytat:
ale chyba na "znienacka" to już za późno ![]() Jak to mogą znów neta ciężarnej odłączać ![]() Cytat:
co by sie spełniły ![]() Cytat:
![]() Tak- jutro idę na wizytę, potem we czwartek , a jak dalej nic to w pią szpital
|
|||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze jeszcze malenstwo Cie zaskoczy Za co trzymam kciukaski... A teraz juz naprawde ide bo w koncu zasne i nici beda z moich planow... Dobranoc kochane.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Poza tym musze pochwalic męża bo miałam zachciankę na loda z mc'donalda i ze mną pojechał
kochany

a co Tobie kochana że aż antybiotyk??
niby po tygodniu przeterminowania można się było tego spodziewać ale przyznam że jakoś mnie to przybiło. Boję się tej patologi, wolałabym pojechać urodzić bez zbędnych ceregieli i hop siup do domu. Dość o mnie.
Pewnie Filip wtedy bardziej zadowolony będzie 
Sama już widzę, że mała nadal wysoko siedzi (a raczej chyba wisi) i chyba zapiera się rękoma o moją miednicę
za jutrzejszą wizytę
Eryk jest na chodzie od 6 rano (z godziną spania na spacerze) i cały czas domaga się rozrywek... A jak się urodził to był najspokojniejszym chłopcem na całym oddziale. Nawet się zaczęłam martwić, że taki grzeczny.

nie wiem o co kaman z tym czymś wczoraj
normalnie zrobiony na granulowanym czosnku