|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
. I nawet postanowiłam, że te zabawki zostaną z nami, nie będę ich wydawać później. A zamówiłam z kasy na transporter dla kota .Cytat:
Dziewczyny słyszalyście coś od znajomych o tych żyrafach Sophie, chodzi mi o takie prawdziwe opinie.
|
|
|
#4982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
a mój smyk właśnie zasnął, więc ja na moment jeszcze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skąd ja to znam.... zawsze zazdrościłam TŻowi zdolności zasypiania w 5 minut po położeniu się, niezależnie od pory dnia. Ale już nie zazdroszczę, szybsza jestem ![]() Dobranoc!
|
|
|
#4983 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Znowu zgłaszam się po paru dniach nieobecności i oczywiście nawet nie marzę o nadrabianiu bo nie dam rady ![]() My walczymy z przeziębieniem małego, bo wredna matka (czytajcie ja) go zaraziła Spróbuję nadrobić chociaż parę ostatnich stron...
|
#4984 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jaką masz wadę wzroku, Aniu? Cytat:
![]() My szczepienia mamy dopiero 27 października. Za to w tym tyg. na USG bioderek lecimy. A jutro na kontrolę do pediatry. Cieszę się jak cholera, bo strasznie jestem ciekawa ile moje cudo przytyło ![]() Cytat:
Tam przedruk z gazety, tu przedruk ![]() Cytat:
To było dokładnie 6 tyg temu, co do minuty (w chwili gdy to piszę ![]() My też dziś cały dzień na dworze byliśmy. No, pół dnia A potem poszliśmy do sklepu i kupiłam sobie buty na jesień. Dwie pary, bo nie mogłam się zdecydować I piękny sweter mężowi. A Tymek tym razem nie dostał nic Wyrodna matka ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Ech i nic nie nadrobię bo prawie usnęłam na siedząco więc idę spać... Za nami ciężka noc, bo mały miał wczoraj nadmiar wrażeń. O pierwszej obudził nas płacz i okazało się że Natan tak się kręcił w łóżeczku że walnął głową w szczebelki. Więc dzisiaj poszły w ruch znowu ochraniacze
![]() Dobranoc
|
#4986 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Carmela Sarcia ma zarąbistą minę. Nie zmienia to faktu, że jest słoodka
![]() Marina ale masz już kawalera! ![]() Cytat:
Dziękuję w imieniu Domka Cytat:
Tak! Ja też za każdym razem jak tylko zapłacze słyszę "oo glodny" ![]() Cytat:
Cytat:
Nic się nie przejmuj, napewno wszystko jest ok. Cytat:
![]() Cytat:
Duuużo zdrówka dla Was Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-03 o 22:21 |
||||||
|
|
|
#4987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czym sie je pedzelkuje?Cytat:
A tak na serio, mam nadzieje, ze juz spi Ja ide w slady moich dzieci, ktore juz chrapia od 2 godzin, jeszcze tylko sprawdze pogode na jutro... |
||
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu śliczny kombinezon
Ja też kupiłam taki z otworem na pasy, ale chyba będzie za mały, bo moje dziecię strasznie szybko rośnie![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() A widzę, że dziewczyny tyle fajnych rzeczy wyszperają! za 6 Tymkowych tygodni
|
|
|
|
|
#4989 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, Ty zdaje się też dostałaś kosmetyki do testowania do higieny intymnej, tam była mowa o wypełnieniu ankiety, dostałaś ją?
|
|
|
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4991 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcale bym się nie martwiła, jakby o mnie zapomnieli
|
|
#4993 |
|
Zadomowienie
|
Aania, Marina podaję link do tego genialnego radia.
![]() http://www.polskastacja.pl/radiochannel/Dzieciom.htm Natka, Brumek mnie też ta ilość ciuchów w lumpkach przerastała i nie mogłam się odnaleźć na początku. Z resztą do dzisiaj mam problem w szukaniu ciuchów dla siebie, ale tych dziecięcych jest o wiele mniej i łatwiej przez nie przebrnąć,a jak znajdzie się coś fajnego to jaka radocha- jakby się co najmniej coś wygrało.
|
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
boszhe dziewczynki moje kochane czy tylko ja mam wrażenie że ludzi mają coraz niższy poziom inteligencji????!!! (wymusiłam na sobie cenzurę własnych myśli )
żadna z nas już nie kontynuuje pogadanki a te jadą z koksem "Kto ma najlepszy motor w mieście Sydney Kto ma najśmieszniejszą minę Sebek Kto ma najładniejszy uśmiech Franciszek Kto jest najpiękniejszy w galerii Bobovita Alunia Gusiaczku naszła mnie refleksja jak dobrze że jesteś z nami - majowo-czerwcowymi mamami " no cóż jak człowiekowi czegoś brakuje to sie sam musi dowartościować trzeba przestać czytac bo się jeszcze udzieli to coś na g... ![]() i mnie też naszła refleksja, idąc śladem cytatu: moje dziecko jest najgenialniejsze bo zdecydowało się przyjść na świat jednak w lipcu dobrze że mamy siebie i dobrze że nasze mamusie czerwcowe nie poszły w złym kierunku tylko zadomowiły się w naszym wątku Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-03 o 23:43 |
|
|
|
#4995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
ja miałam być lipcówką a jestem kwietniowa mamą w drodze wyjątku...
|
|
#4998 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam o nieludzkiej dla mnie porze
![]() Dominik zjadł wczoraj o 19tej, zasnął po jakiejś godzinie, potem pobudki o 2.40 i 6.40 przy czym ta druga była już ostatnią Dzieć zaczął cisnąć koopę i koniec spania. Martwi mnie tylko, że nic specjalnego nie udało mu się "urodzić" a już dwa dni nie robił ![]() W ogóle to od dwóch dni mi bardzo ulewa. Ja wiem, że dzieci ulewają i on też do nich należy, ale od niedzieli jest tego sporo. Nie często, a dużo. Raz mu nawet nosem poleciało. A wcześniej było tego mniej. Jak nic się nie zmieni to wybiorę się do pediatry. Edit. byliśmy wczoraj w C&A. Mamusia kupiła sobie bluzkę i body oraz spodnie dla Domka. Fajne ciuszki mają i z tą zniżką 25% w znośnych cenach np. body po niecałe 12 zł wychodzą. Chwalę się
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-10-04 o 08:13 |
|
|
|
#4999 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() sygine dużo zdrówka dla Was Cytat:
![]() Dziubek ale o co cho ![]() ![]() a gdzie Nerolka, Zanka, Scio?
|
|
#5000 |
|
Rozeznanie
|
Witam po kolejnej nie przespanej nocy - karmienia o 12.30, 2.30, 5, 7 ...a w międzyczasie marudzenie, nie mogła zasnąć po każdym karmieniu. Zbieram sie do lekarza - wyprawa 60 km przed nami a jade sama z Małą, troche dygam
To chyba już czas na nowy wątek...? jacieeee super ciuszki! Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-10-04 o 08:30 |
|
|
|
#5001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Musisz zajrzeć do klubu.
A co do poprzednich Twoich postów, to ja myślałam EasyTonach. Pisałam co prawda, że nie wierzę w ich magiczną moc, ale chciałam coś wygodnego do chodzenia Potwierdza się jednak fakt, że cudów nie ma Trzeba dupkę ruszyć żeby ją zrzucić, same buty nie wystarczą.Cytat:
Ja jeszcze nie trafiłam do gin po porodzie Wstyd... ale najpierw nie było jak, potem @... pewnie w piątek się wybiorę
|
|
#5002 |
|
BAN stały
|
You i Shirko
Tak sie rozchorowałam na grzybach,ze byłam nieprzytomna niemal od soboty. Masakra jakaś. Powoli dochodzę do siebie ale nadal nie mam węchu,smaku,głosu,zatkane kompletnie uszy,charczenie.... Dziś wyprawiam Szymka do szkoły,wyciagam z szafki buty a tam...jeż Wlazł mi teraz do garderoby. Popatrzyłam tylko na niego by sprawdzić czy zdrowy i na szczescie tak.Jak zrobi kupę,to ocenie czy leczyć czy wypuscić na podwórko. Ator wskoczył dziś na okno w łazience i zwalił koszyk z proszkami,płynami i zalał mi tymi pachnidłami łązienke.Ale i tak nic nie czuję. Dzieci mają sie dobrze
|
|
|
|
#5003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#5004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wiele razy przez jeże nie spaliśmy bo siedziały pod schodami a psy okropnie na nie szczekały Nerolka życzę szybkiego powrotu do zdrówka
|
|
#5005 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
mam dziś jakiś wisielczy humor ![]() czyzby PMS?
|
#5006 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się przywitam
i zaraz uciekam bo Maja nie śpi. Leży w leżaczku i patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczami, przykryta pieluchą i nawołuje pewnie chce, żeby mama się nią zajęła
|
|
|
|
#5007 |
|
BAN stały
|
Crazy,Bella
Nie grzybami.Ja zbieram dla zarobku i to hurtem.To chociaż na nich sie znam. Jeździłam po kryjomu przed T. bo ten się wścieka. Ale żeby nie było-posprzątane było,poprane,ugotowane i jeszcze dzieci zabierałam,to nie mógł narzekać,ze coś olałam. A miodu wrąbałam od czwartku 2,7 litra ![]() Kończy mi się. ![]() Lokator boski.Przytulić idzie ale tylko z kolcem bo pod kolec to nic fajnego Co roku to samo.Zawsze mam jeza ale nigdy w szafce na buty.Musiał wejść wczoraj jak dzieci były na podwórku i zostawiły drzwi otwarte. |
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dużo tego miodu Ci poszło. ja ostatnio herbatę w środku nocy sobie zrobiłam z miodem właśnie, bo mnie tak gardło napierdzielało. Wypiłam i od razu lepiej było, zresztą miód mamy z własnej pasieki. pychotka
|
#5009 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Moje dziecię skończyło dziś 2 miesiące Ależ ten czas leci! Iustyna, dzięki za miłe słowa! Patik, cieszę się że przesyka dotarła, oby teraz pomogło! A nie mówiłam, że książka wciągająca? Chyba inna mną tak nie wstrząsneła! Dziękuję za słowa wspomożenia w sprawie najazdu teściowej... Oszaleję z nia chyba bo w sob zrobiła jazdę Tż że teskni za małą i jest jej przykro - bo powiedział że nie bedzeiemy mieli czasu na obiad w nd przyjwchać. Tak mu nagadała, że słuchawką rzucił. Potem zadzwonił jeszcze raz ze na 1h przyjedziemy. Jeja, jak tak można grac na uczuciach! I proszę o więcej pocieszenia jeszcze... Tym razem w kwestii mojej mamy ![]() Niestety takie sprawy bardzo mnie z równowagi wyprowadzają i ni będę Wam tu smęcić, poczytam oczywiście i myślami będę z Wami. Trzymajcie się Kobietki i Dzieciaczki! |
|
|
|
#5010 | |||
|
Zadomowienie
|
Aniu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

. I nawet postanowiłam, że te zabawki zostaną z nami, nie będę ich wydawać później. 

Współczuję 
za 6 tygodni
jeśli to się nie zmieni... Wieczorem, po kąpieli to już w ogóle cyrk. Z dwóch cycków zjadła tyle, co kot napłakał, więc dałam butlę z moim mlekiem
mam nadzieję, że to skok, bo zaczęło się to ok. tygodnia temu, jak wchodziłyśmy w ósmy tydzień, a czytałam, że kolejny skok to ok. 8-9 tygodnia jest... Już nie wiem, co mam z nią robić... Boję się, że mi się dziecko zagłodzi