Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 21:53   #4981
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
szukam co by tu kupić na all.
W tajemnicy przed tz ( mówi że nienormalna jestem, ciągle coś zamawiam)
ja dzisiaj zamówiłam w tajemnicy 2 zabawki z Lamaze łosia i motylka. Wali mi na ten dekiel . I nawet postanowiłam, że te zabawki zostaną z nami, nie będę ich wydawać później.

A zamówiłam z kasy na transporter dla kota . Jak się Tż dowie to mi tyłek przetrzepie .

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak z ciekawości zapytam, która płaciła za pneumokoki i ile?
3 lata temu 280zł.

Dziewczyny słyszalyście coś od znajomych o tych żyrafach Sophie, chodzi mi o takie prawdziwe opinie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:56   #4982
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

a mój smyk właśnie zasnął, więc ja na moment jeszcze

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Jutro jade w końcu do tej lekarki audiologa po intrepretację wyników...w sumie to mam mieszane uczucia - i boję się i ciekawa jestem zarazem...Proszę nieskromnie o kciuki za tą wizytę

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
O bosze zasnął. a ja padam też już. moje ciało wytrzymuje dopóki on nie śpi, a potem automatycznie i ja padam. ciekawe.

skąd ja to znam.... zawsze zazdrościłam TŻowi zdolności zasypiania w 5 minut po położeniu się, niezależnie od pory dnia. Ale już nie zazdroszczę, szybsza jestem

Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:59   #4983
sygine
Zadomowienie

Witam dziewczyny
Znowu zgłaszam się po paru dniach nieobecności i oczywiście nawet nie marzę o nadrabianiu bo nie dam rady
My walczymy z przeziębieniem małego, bo wredna matka (czytajcie ja) go zaraziła Na widok sterimaru i fridy mały wpada w histerię ale co zrobić jak trzeba nosek oczyścić... Do tego strasznie się ślini i dziąsełka ma opuchnięte i non stop wkłada rączki do buzi, więc zaczynamy ząbkowanie
Spróbuję nadrobić chociaż parę ostatnich stron...
Stary 2011-10-03, 22:15   #4984
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
kurde krwawię dość mocno co drugi dzień, i to już trzy tygodnie, będę musiała wybrać się do gina, i znowu 100 zł pójdzie w las...
Martwię się, że coś mi tam zostało po porodzie.
Kurcze, a Ty masz ciągle te komplikacje jeszcze Współczuję

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mam kod rabatowy na 30%zniżki w Smyku (ważny 4-5.10) jeśli ktoraś z Was chce chetnie oddam.
A skąd Wy bierzecie te wszystkie super kupony? Zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
"Pośladki bez zmian, czyli 25 mln dol. kary dla Reeboka
Reklama wprowadzająca konsumentów w błąd będzie sporo kosztować producenta artykułów sportowych.
Reebok, należący do Adidasa, zgodził się zapłacić 25 mln dol. w formie zwrotów dla klientów z USA w zawartej z Federal Trade Commission (FTC; Federalna Komisja Hadlu) ugodzie dotyczącej reklam wprowadzających konsumentów w błąd.
Hahaha Dobrze im tak! Bo jak widziałam tę reklamę i słuchałam tych bzdur, to mi się scyzoryk otwierał, że tyle kobiet na pewno poleci do sklepu po te buciory i będzie liczyć na cud...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja dziś się na małe zakupki wybrałam, wpadłam do lumpka i kupiłam małemu za grosze śpiworek - ale taki fajny, bo do wózka i do nosidełka, z otworami na pasy przynajmniej się zakupy udały

Jutro jadę rano na badania okresowe na studia, ale w sumie to dobrze. Postanowiłam już dawno iść do okulisty, okularów nienawidzę ale przydałyby się, już was kiedyś o Vision express pytałam ale tak mi zeszło A tu jutro i tak mnie okulista czeka, więc raz że przynajmniej nie będę już odkładać, a dwa że się na wizycie oszczędzi
Śpiworek cudny! Bardzo mi się podoba. Ja w lumpkach nie potrafię kupować, bo nigdy tego nie robiłam.. Ale jak czasem widzę, co tam można upolować, to kusi mnie, żeby się jednak wybrać do jakiegoś. Tylko też podejrzewam, że trzeba wiedzieć w którym takie fajniejsze rzeczy można znaleźć, a ja nie ma pojęcia

A jaką masz wadę wzroku, Aniu?

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
u na snic nowego jutro 6 tygodni konczy moja mala
brumku kiedy idziecie na szczepienie?
Editka Właśnie miałam pytać, gdzie się podziewasz od tylu dni
My szczepienia mamy dopiero 27 października. Za to w tym tyg. na USG bioderek lecimy. A jutro na kontrolę do pediatry. Cieszę się jak cholera, bo strasznie jestem ciekawa ile moje cudo przytyło

Cytat:
dziewczyny może będziecie zainteresowane:

"Avanti" z kuponami zniżkowymi
Nowy numer pisma znajdzie się w sprzedaży od 30 września br.
Dzięki kuponom czytelnicy "Avanti" podczas weekendu 14-16 października mogą skorzystać ze zniżki nawet do 50 proc. przy zakupie ubrań, obuwia i dodatków w ponad 2 tys. sklepów w całej Polsce. W jesiennej akcji "Z Avanti taniej" bierze udział ponad 60 marek, m.in.: Americanos, Bialcon, Esprit, Ecco, Ochnik, Springfield, Swiss, Tatuum, Venezia i Via Roma.
youyou - widze, że Ty nam dzisiaj prasówkę urządzasz Tam przedruk z gazety, tu przedruk

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
znowu piękna pogoda dziś była więc spacerek do oporu
Brumek za 6 tygodni
Dziękuję
To było dokładnie 6 tyg temu, co do minuty (w chwili gdy to piszę
My też dziś cały dzień na dworze byliśmy. No, pół dnia A potem poszliśmy do sklepu i kupiłam sobie buty na jesień. Dwie pary, bo nie mogłam się zdecydować I piękny sweter mężowi. A Tymek tym razem nie dostał nic Wyrodna matka ze mnie

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

skąd ja to znam.... zawsze zazdrościłam TŻowi zdolności zasypiania w 5 minut po położeniu się, niezależnie od pory dnia. Ale już nie zazdroszczę, szybsza jestem
Haha Mam to samo! Parę dni temu mówiłam do męża, że zawsze on tak miał, a ja się męczyłam długie minuty lub godziny. A teraz, jak tylko przybiorę pozycję horyzontalną, to śpię
Stary 2011-10-03, 22:16   #4985
sygine
Zadomowienie

Ech i nic nie nadrobię bo prawie usnęłam na siedząco więc idę spać... Za nami ciężka noc, bo mały miał wczoraj nadmiar wrażeń. O pierwszej obudził nas płacz i okazało się że Natan tak się kręcił w łóżeczku że walnął głową w szczebelki. Więc dzisiaj poszły w ruch znowu ochraniacze
Dobranoc
Stary 2011-10-03, 22:18   #4986
Natka_
Zakorzenienie

Carmela Sarcia ma zarąbistą minę. Nie zmienia to faktu, że jest słoodka

Marina ale masz już kawalera!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie!!!

Nadal mamy problem z karmieniem. Dostawiam małą do piersi, chwilę possie i jest ryk. Daję drugą - to samo. Przez to jej marudzenie wczoraj w ciągu dnia niewiele zjadła! Boję się, że zamiast przybierać na wadze, będzie waga spadać jeśli to się nie zmieni... Wieczorem, po kąpieli to już w ogóle cyrk. Z dwóch cycków zjadła tyle, co kot napłakał, więc dałam butlę z moim mlekiem niewiele tego było, bo gdzieś ze 40 ml. Zjadła spokojniej, ale też do końca nie chciała dopić. Nie wiem, co się z nią dzieje?!?!?!? A po tym spała 7,5h mam nadzieję, że to skok, bo zaczęło się to ok. tygodnia temu, jak wchodziłyśmy w ósmy tydzień, a czytałam, że kolejny skok to ok. 8-9 tygodnia jest... Już nie wiem, co mam z nią robić... Boję się, że mi się dziecko zagłodzi po tym, jak wczoraj zasnęła w ciągu dosłownie kilku minut ściągnęłam 90 ml mleka, więc w za małej ilości pokarmu to nie jest problem...
U nas też tak często wygląda karmienie, ale nie wiążę tego z niczym, czekam aż minie

Dziękuję w imieniu Domka

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Natka ale masz przystojniaka

Ja też zauważyłam, że gdy zostaję w domu sama z Małym, to zupełnie inaczej się czuję i on też spokojniejszy...
A większość ludzi myśli, że jak dziecko marudne albo płacze, to zaraz głodne...
Dziękuję
Tak! Ja też za każdym razem jak tylko zapłacze słyszę "oo glodny"

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
kurcze co wy tym dzieciom robicie ze spia u was jak zaklęte?:confus ed::c onfused:
mój co 2h je, czasem czesciej. wymiekam po mału. niech go ktos przygarnie i przetrzyma przez 2 miesiace
I na Twojego Emila przyjdzie czas

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pytanie odnośnie koopy - MAMY KARMIĄCE PIERSIĄ.
Pytam już do zaspokojenia siebie.
Moja Emilie nie robi koop codziennie,
częściej się zdarza że co 2 dni,
takie porządne,ale codziennie uleci jej coś wodnistego
właśnie przy bąkach,sama woda
no i bąki jej śmierdzą, wkręcam sobie, że może mieć problem z tą prawidłową koopa wasze dzieci też tak mają ?

WYKRĘĆCIE MNIE Z TEGO
bo zwariuje !
Mojemu też ulewło się przy bąkach jakiś czas temu, od 2 tygodni już tylko jedna kupka na dzień, czasem co 2 dni i nie ma popuszczania przy bączkach. I jego bąki śmierdzą jak zaraz ma być kupka.
Nic się nie przejmuj, napewno wszystko jest ok.

Cytat:
Jutro jade w końcu do tej lekarki audiologa po intrepretację wyników...w sumie to mam mieszane uczucia - i boję się i ciekawa jestem zarazem...Proszę nieskromnie o kciuki za tą wizytę

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Znowu zgłaszam się po paru dniach nieobecności i oczywiście nawet nie marzę o nadrabianiu bo nie dam rady
My walczymy z przeziębieniem małego, bo wredna matka (czytajcie ja) go zaraziła Na widok sterimaru i fridy mały wpada w histerię ale co zrobić jak trzeba nosek oczyścić... Do tego strasznie się ślini i dziąsełka ma opuchnięte i non stop wkłada rączki do buzi, więc zaczynamy ząbkowanie
Spróbuję nadrobić chociaż parę ostatnich stron...
Ojj to już?!
Duuużo zdrówka dla Was

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-10-03 o 22:21
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:20   #4987
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

O, ja wiecznie miałam coś nie tak z migdałami.
Może masz afty na nicch? Wtedy możesz popędzlować migdałka.
Kurcze nie mam pojecia A czym sie je pedzelkuje?

Cytat:
Napisane przez telik;29772909
[B
a mój Dżony dziś jest szalony[/B]
od 15 aktywny, nie chce spać a ja padam z nóg
Nie czuje, ze rymuje... dobre!
A tak na serio, mam nadzieje, ze juz spi

Ja ide w slady moich dzieci, ktore juz chrapia od 2 godzin, jeszcze tylko sprawdze pogode na jutro...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:25   #4988
Natka_
Zakorzenienie

Aniu śliczny kombinezon Ja też kupiłam taki z otworem na pasy, ale chyba będzie za mały, bo moje dziecię strasznie szybko rośnie

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Śpiworek cudny! Bardzo mi się podoba. Ja w lumpkach nie potrafię kupować, bo nigdy tego nie robiłam.. Ale jak czasem widzę, co tam można upolować, to kusi mnie, żeby się jednak wybrać do jakiegoś. Tylko też podejrzewam, że trzeba wiedzieć w którym takie fajniejsze rzeczy można znaleźć, a ja nie ma pojęcia
To tak jak ja... Raz w ciąży weszłam i zaraz wyszłam, bo nie umiałam się odnaleźć
A widzę, że dziewczyny tyle fajnych rzeczy wyszperają!

za 6 Tymkowych tygodni
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:35   #4989
CrazyMachine
Zadomowienie

Brumek, Ty zdaje się też dostałaś kosmetyki do testowania do higieny intymnej, tam była mowa o wypełnieniu ankiety, dostałaś ją?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:38   #4990
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumek, Ty zdaje się też dostałaś kosmetyki do testowania do higieny intymnej, tam była mowa o wypełnieniu ankiety, dostałaś ją?
Nie, jeszcze nie. Ale tam coś było, że po kilku tygodniach, więc pewnie jeszcze sobie o nas przypomną
Stary 2011-10-03, 22:44   #4991
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Nie, jeszcze nie. Ale tam coś było, że po kilku tygodniach, więc pewnie jeszcze sobie o nas przypomną
Wydaje mi się, że w regulaminie było napisane zbieranie ankiet 3-6.10 dlatego pytam.b
Stary 2011-10-03, 22:52   #4992
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że w regulaminie było napisane zbieranie ankiet 3-6.10 dlatego pytam.b
A no to już nie wiem Ale wcale bym się nie martwiła, jakby o mnie zapomnieli
Stary 2011-10-03, 22:54   #4993
marzena_S
Zadomowienie

Aania, Marina podaję link do tego genialnego radia.
http://www.polskastacja.pl/radiochannel/Dzieciom.htm

Natka, Brumek mnie też ta ilość ciuchów w lumpkach przerastała i nie mogłam się odnaleźć na początku. Z resztą do dzisiaj mam problem w szukaniu ciuchów dla siebie, ale tych dziecięcych jest o wiele mniej i łatwiej przez nie przebrnąć,a jak znajdzie się coś fajnego to jaka radocha- jakby się co najmniej coś wygrało.
Stary 2011-10-03, 23:21   #4994
dziubek79
Zakorzenienie

boszhe dziewczynki moje kochane czy tylko ja mam wrażenie że ludzi mają coraz niższy poziom inteligencji????!!! (wymusiłam na sobie cenzurę własnych myśli )
żadna z nas już nie kontynuuje pogadanki a te jadą z koksem ale żenada : hahaha:
"Kto ma najlepszy motor w mieście Sydney
Kto ma najśmieszniejszą minę Sebek
Kto ma najładniejszy uśmiech Franciszek
Kto jest najpiękniejszy w galerii Bobovita Alunia

Gusiaczku naszła mnie refleksja jak dobrze że jesteś z nami - majowo-czerwcowymi mamami "

no cóż jak człowiekowi czegoś brakuje to sie sam musi dowartościować
trzeba przestać czytac bo się jeszcze udzieli to coś na g...
i mnie też naszła refleksja, idąc śladem cytatu:

moje dziecko jest najgenialniejsze bo zdecydowało się przyjść na świat jednak w lipcu
dobrze że mamy siebie
i dobrze że nasze mamusie czerwcowe nie poszły w złym kierunku tylko zadomowiły się w naszym wątku

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-03 o 23:43
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:47   #4995
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

moje dziecko jest najgenialniejsze bo zdecydowało się przyjść na świat jednak w lipcu
dobrze że mamy siebie
i dobrze że nasze mamusie czerwcowe nie poszły w złym kierunku tylko zadomowiły się w naszym wątku
dobrze, że doczytałam do końca, bo już miałam zapytać czy ubliżasz mojej córce urodzonej w czerwcu
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:51   #4996
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aania, Marina podaję link do tego genialnego radia.
http://www.polskastacja.pl/radiochannel/Dzieciom.htm

Natka, Brumek mnie też ta ilość ciuchów w lumpkach przerastała i nie mogłam się odnaleźć na początku. Z resztą do dzisiaj mam problem w szukaniu ciuchów dla siebie, ale tych dziecięcych jest o wiele mniej i łatwiej przez nie przebrnąć,a jak znajdzie się coś fajnego to jaka radocha- jakby się co najmniej coś wygrało.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dobrze, że doczytałam do końca, bo już miałam zapytać czy ubliżasz mojej córce urodzonej w czerwcu
nigdy bym się nie odważyła nasze dzieci czerwcowe wraz z mamusiami są na szczęście w odpowiednim miejscu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 06:53   #4997
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Cytat:
boszhe dziewczynki moje kochane czy tylko ja mam wrażenie że ludzi mają coraz niższy poziom inteligencji????!!! (wymusiłam na sobie cenzurę własnych myśli )
żadna z nas już nie kontynuuje pogadanki a te jadą z koksem ale żenada : hahaha:

Gusiaczku naszła mnie refleksja jak dobrze że jesteś z nami - majowo-czerwcowymi mamami "

dobrze że mamy siebie

ja miałam być lipcówką a jestem kwietniowa mamą w drodze wyjątku...
Stary 2011-10-04, 07:45   #4998
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam o nieludzkiej dla mnie porze

Dominik zjadł wczoraj o 19tej, zasnął po jakiejś godzinie, potem pobudki o 2.40 i 6.40 przy czym ta druga była już ostatnią Dzieć zaczął cisnąć koopę i koniec spania. Martwi mnie tylko, że nic specjalnego nie udało mu się "urodzić" a już dwa dni nie robił
W ogóle to od dwóch dni mi bardzo ulewa. Ja wiem, że dzieci ulewają i on też do nich należy, ale od niedzieli jest tego sporo. Nie często, a dużo. Raz mu nawet nosem poleciało.
A wcześniej było tego mniej. Jak nic się nie zmieni to wybiorę się do pediatry.

Edit. byliśmy wczoraj w C&A. Mamusia kupiła sobie bluzkę i body oraz spodnie dla Domka. Fajne ciuszki mają i z tą zniżką 25% w znośnych cenach np. body po niecałe 12 zł wychodzą. Chwalę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ubiór.jpg (75,8 KB, 26 załadowań)

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-10-04 o 08:13
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:25   #4999
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

sygine dużo zdrówka dla Wasmoja też się śłini i pakuje ręce do buzi ale myślę że to jeszcze nie zabki

Cytat:

youyou - widze, że Ty nam dzisiaj prasówkę urządzasz Tam przedruk z gazety, tu przedruk
hheehh a bo zalogowałam się na pocztę firmową i tam dostaje takie newslettery to stwierdziłam że się podziele

Dziubek ale o co cho

a gdzie Nerolka, Zanka, Scio?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:28   #5000
ellika
Rozeznanie

Witam po kolejnej nie przespanej nocy - karmienia o 12.30, 2.30, 5, 7 ...a w międzyczasie marudzenie, nie mogła zasnąć po każdym karmieniu. Zbieram sie do lekarza - wyprawa 60 km przed nami a jade sama z Małą, troche dygam .
To chyba już czas na nowy wątek...?

jacieeee super ciuszki!

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2011-10-04 o 08:30
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:38   #5001
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziubek ale o co cho
Musisz zajrzeć do klubu.

A co do poprzednich Twoich postów, to ja myślałam EasyTonach. Pisałam co prawda, że nie wierzę w ich magiczną moc, ale chciałam coś wygodnego do chodzenia
Potwierdza się jednak fakt, że cudów nie ma Trzeba dupkę ruszyć żeby ją zrzucić, same buty nie wystarczą.

Cytat:
Witam po kolejnej nie przespanej nocy - karmienia o 12.30, 2.30, 5, 7 ...a w międzyczasie marudzenie, nie mogła zasnąć po każdym karmieniu. Zbieram sie do lekarza - wyprawa 60 km przed nami a jade sama z Małą, troche dygam .
To chyba już czas na nowy wątek...?

jacieeee super ciuszki!
Dziękuję Żanetka jak się pojawi na pewno założy nowy wątek.
Ja jeszcze nie trafiłam do gin po porodzie Wstyd... ale najpierw nie było jak, potem @... pewnie w piątek się wybiorę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:19   #5002
nerola
BAN stały

You i Shirkojestem.
Tak sie rozchorowałam na grzybach,ze byłam nieprzytomna niemal od soboty.
Masakra jakaś.

Powoli dochodzę do siebie ale nadal nie mam węchu,smaku,głosu,zatkane kompletnie uszy,charczenie....

Dziś wyprawiam Szymka do szkoły,wyciagam z szafki buty a tam...jeż
Wlazł mi teraz do garderoby.
Popatrzyłam tylko na niego by sprawdzić czy zdrowy i na szczescie tak.Jak zrobi kupę,to ocenie czy leczyć czy wypuscić na podwórko.

Ator wskoczył dziś na okno w łazience i zwalił koszyk z proszkami,płynami i zalał mi tymi pachnidłami łązienke.Ale i tak nic nie czuję.

Dzieci mają sie dobrze
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:32   #5003
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
You i Shirkojestem.
Masakra jakaś.

Powoli dochodzę do siebie ale nadal nie mam węchu,smaku,głosu,zatkane kompletnie uszy,charczenie....
Jak to przeczytałam, to w pierwszej chwili pomyślałam, że się grzybami zatrułaś, uff dobrze, że to nie to. Kuruj się i szybko zdrowiej. Przesyłam Ci wirtualny słoik miodu na zdrowie.
Stary 2011-10-04, 09:45   #5004
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
You i Shirkojestem.
Masakra jakaś.

Dziś wyprawiam Szymka do szkoły,wyciagam z szafki buty a tam...jeż
Wlazł mi teraz do garderoby.
Popatrzyłam tylko na niego by sprawdzić czy zdrowy i na szczescie tak.Jak zrobi kupę,to ocenie czy leczyć czy wypuscić na podwórko.

Ator wskoczył dziś na okno w łazience i zwalił koszyk z proszkami,płynami i zalał mi tymi pachnidłami łązienke.Ale i tak nic nie czuję.

Dzieci mają sie dobrze
to masz niezłego lokatora, nawet go nie wyściskasz

my wiele razy przez jeże nie spaliśmy bo siedziały pod schodami a psy okropnie na nie szczekały

Nerolka życzę szybkiego powrotu do zdrówka
Stary 2011-10-04, 09:51   #5005
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamuśki

mam dziś jakiś wisielczy humor
czyzby PMS?
Stary 2011-10-04, 09:53   #5006
karolinee1983
Zadomowienie

To i ja się przywitam i zaraz uciekam bo Maja nie śpi. Leży w leżaczku i patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczami, przykryta pieluchą i nawołuje pewnie chce, żeby mama się nią zajęła

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:56   #5007
nerola
BAN stały

Crazy,Bella
Nie grzybami.Ja zbieram dla zarobku i to hurtem.To chociaż na nich sie znam.
Jeździłam po kryjomu przed T. bo ten się wścieka.
Ale żeby nie było-posprzątane było,poprane,ugotowane i jeszcze dzieci zabierałam,to nie mógł narzekać,ze coś olałam.

A miodu wrąbałam od czwartku 2,7 litra
Kończy mi się.

Lokator boski.Przytulić idzie ale tylko z kolcem bo pod kolec to nic fajnego

Co roku to samo.Zawsze mam jeza ale nigdy w szafce na buty.Musiał wejść wczoraj jak dzieci były na podwórku i zostawiły drzwi otwarte.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:07   #5008
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hehe dużo tego miodu Ci poszło. ja ostatnio herbatę w środku nocy sobie zrobiłam z miodem właśnie, bo mnie tak gardło napierdzielało. Wypiłam i od razu lepiej było, zresztą miód mamy z własnej pasieki. pychotka
Stary 2011-10-04, 10:18   #5009
wodaqua
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!

Moje dziecię skończyło dziś 2 miesiące
Ależ ten czas leci!

Iustyna, dzięki za miłe słowa!
Patik, cieszę się że przesyka dotarła, oby teraz pomogło! A nie mówiłam, że książka wciągająca? Chyba inna mną tak nie wstrząsneła!

Dziękuję za słowa wspomożenia w sprawie najazdu teściowej...
Oszaleję z nia chyba bo w sob zrobiła jazdę Tż że teskni za małą i jest jej przykro - bo powiedział że nie bedzeiemy mieli czasu na obiad w nd przyjwchać. Tak mu nagadała, że słuchawką rzucił. Potem zadzwonił jeszcze raz ze na 1h przyjedziemy. Jeja, jak tak można grac na uczuciach!
I proszę o więcej pocieszenia jeszcze... Tym razem w kwestii mojej mamy Moja siostra sprzedała mi info, że mama narzeka, że nie widują małej I przedstawiła to tak jakbym ich do domu nie wpuszczała... O matko, ja chyba zwariuję z tymi babciami, nikt nie rozumie że u nas z czasem słabo, do 16 mąż w pracy, potem obiad, jakieś obowiązki domowe u mnie, on się uczy do b. waznego egzaminu, o 19 kąpiel i rytuały z Zosią, a te tu narzekają, że małej nie widzą. Moglibyśmy popołudniem wyjechac z nią do dziadków, ale to cała wyprawa i w efekcie bylibysmy w gosciach 10 min, zeby na kąpiel byc w domu. W sob i nd szkoda mi pogody na siedzenie w murach a w naszych rodzinach tak spedza sie wolny czas - tak jak tu ostatnio pisalyscie, z dzieckieem na spacer po odpornosc wole wyjsc. Do tego ze nie pozwalam małej ciągać po rękach! A co ja zrobię, jak goście się skoncza? Kto ją będzie nosił? Ja nie dam rady! Strasznie się zdołowałam, człowiek stara sie naprawdę być ok, ale inni chcą zawładnąć Twoim życiem. Poza tym mamam ma pretensje ze chrzciny za małe robimy... Ja się chyba wykończę... Co za dwulicowość! jak kuzynostwo robiło niemalże wesele,to się jej nie podobało... Jak kuzynostwo codziennie syna gdzieś woziło, to było ciąganie dzieciaka, a my to Zosi juz nie ciągamy, tak? Poza tym zapraszałam rodziców przy każdej okazji, żeby choć na kawę zaszli, ale oni nigdy czasu nie mają, bo w gospodarstwie teraz ciężki czas i dużo pracy, więc nie zajeżdzali, tak też i my im nie chcemy przeszkadzać... i weź tu bądź mądry jak komu dogodzić. Chyba najlepiej być egoistą i w tyłku mieć wszystkich, ale ja tak nie potrafię
Niestety takie sprawy bardzo mnie z równowagi wyprowadzają i ni będę Wam tu smęcić, poczytam oczywiście i myślami będę z Wami.
Trzymajcie się Kobietki i Dzieciaczki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:18   #5010
Shira_83
Zadomowienie

Aniu

Cytat:
hej hej.
My po szczepieniu . Śpią właśnie a ja pomyłam podłogi, poprasowałam i czekam co dalej i o której się pobudza. Telewizor gra i im nie przeszkadza.

Ania fajny śpiworek taki praktyczny
a myślicie już dziewczyny nad kombinezonami? bo ja zastanawiam się jaki rozmiar im pobrać, bo 62 robi się powoli za małe...68-74? a znów pod kombinezon trzeba coś założyć. Prosze o radę, bo niestety będziemy z nimi duzo jeszcze jeździć, za miesiąc przez 10dni na rehabilitacje, później w grudniu znów do Łodzi. Także ja muszę powolutku rozwarzyć zakup.

Dziewczyny tak z ciekawości zapytam, która płaciła za pneumokoki i ile?
ja kupiłam już kombinezon i wzięłam na 80 cm żeby można było go ubrać porządnie i jeszcze wakować do kombinezonu najwyżej będzie na dwa sezony

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Proszę

Cytat:

dobrze że mamy siebie

Cytat:
hej

ja miałam być lipcówką a jestem kwietniowa mamą w drodze wyjątku...
psiii i tak jesteś nasza

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości