Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 10:34   #4531
gosiek217
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

Dzień dobry,

nocka ok pobudka o 3 i 6 , za to od rana płacze tylko na rączkach jest ok, kurde już nie mam pomysłów co mu moze być. pisze jedną reką bo usnął ale jak odkladam to się budzi i tak w kółko.

Najlepsze życzenia dla świętujących

dziękuje za zaproszenie do klubu

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:36   #4532
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
agus biedna Olenka Oby jej szybko minela ta wysypka, pewnie ja bardzo meczy
za dietke

zosiaaa dziekuje

Chyba koniec pieknej pogody w de Slonca brak i znow szaro-buro ehhh
Dobrze, ze w domku mam swoje prywatne sloneczko
Stary 2011-10-04, 10:36   #4533
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria dla Igutki, co zrobiłaś że się nie budziła ???
andziotko, anula nie wiem Ale słuchajcie, rozkminiałam cały poranek, analizowałam cały dzień i jedyna zmiana w stosunku do dni poprzednich jest taka, że TŻ kładąc ją spać do łóżeczka, ułożył ja trochę wyżej Dziś też ją trochę wyżej położymy
Wieczorem zjadła samo mleko bez kleiku, spała w ciągu dnia tak jak zawsze, 2 x po 30 minut i raz dłużej 2h.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ja z takim pytaniem... Co wy robicie ze swoimi dzieciaczkami jak nie spią?
Aliczko Iga ma czasem taki dzień, że też jej nie pasuje ani w leżaczku ani na macie, trochę lepiej jest na kolankach ale ogólnie marudkuje. Wtedy pomaga mi huśtawka. Też tak czasem mam, że jak mnie Iga nie widzi to skrzeczy, wtedy wkładam ją do leżaczka i wyrzucam na taras aby psióra naszego widziała albo układam ją w leżaczku na blacie w kuchni jeśli coś gotuję. Czasem pomaga ale dłużej niż 20 minut nie usiedzi ani tu ani tu. Wiem, że gdybym ją usadziła w leżaczku przed TV i puściła meczyk to byłby spokój no ale nie robię tego... póki co

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
chcialam oficjanie oglosic ze moje dziecko sie przemiescza odpychajac sie prawa noga
Gratuluję małemu pełzakowi

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
(...)
Często wisiałam u Was na pasku jak nioska na grzędzie (zabolało )
jacieeeee o ja cieeee My nie mamy nic przeciwko ukryciorom, które siedzą "w krzakach" i podczytują więc nie odbieraj tego określenia personalnie. Jeśli masz ochotę o coś zapytać, to śmiało na pewno nikt Ciebie stąd jak kurki nie przegoni

Cytat:
Nie mam poczucia, że lipcówki są gorsze od czerwcówek, nie wspominając o majowych czy nawet sierpniowych mamach
Nikt tak nie uważa i nikt tak nigdzie nie napisał (no chyba, że nie zauważyłam i zaraz dostanę po głowie za czytanie po łebkach )

Cytat:
Nie dziwcie się, że ktoś poczuł się urażony czy oszukany, bo wykrył przekręt. Wydaje mi się, że zareagowałybyście podobnie (tym bardziej, że widzę tu sporo temperamentów )
Ja się nie dziwię, że ktoś się poczuł oszukany i nie dziwię się, że ktoś zgłosił "przekręt" ale dziwię się baaaaardzo, że zamiast siedzieć u siebie na wątku i zacierać ręce bo "zgłosiłam, konkurs wstrzymany yeeeah!" ktoś wchodzi na obcy wątek i obraża, wyśmiewa, moralizuje i potępia innych.

OOooooo właśnie widzę, że następna wlazła i poucza o... niech no spojrzę, uczy o kulturach i religii, każe rozliczyć się z własnym sumieniem, poucza, że zdrowie dziecka jest ważniejsze niż konkursy (dziewczyny zapiszmy to sobie i jak rotę codziennie powtarzajmy, może się w końcu nauczymy )

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:37   #4534
night25
Rozeznanie

Lolka1212 gratuluję ciociu

Mary duży buziak dla Ciebie że o nas pomyślałaś

Moria44 twój kurier wymiata no dla Igutki cała noc suuuper ale zazdraszczam

Dla Nikosi za 5 miesięcy

Dla Gabrysi , Piotrusia , Hani i Marcelinki za 4 miesięce

Franusia z okazji imieninek

anulinka2009

matall podpuszcza Grazin

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

bylo super!!!!!!!

mamaoptymistka mega ciepla i goscinna osoba!
normalnie moj ideal jak patrzylam jak tlumaczy wszystko jasiowi
jas to chlopak na medal, jak on jej pomaga! az ciezko uwiezyc ze miedzy nim a domi tylko rok roznicy, a tak naprawde to cala przepasc bo jasiu taki rozsadny, madry chlopiec ,a domi to taki dzieciuszek

franiu bardzo pogodny, jak oni zareagowali na siebie z norbim! jeden i drugi zaczal sie smiac!
bardzo sie ciesze ze sie spotkalysmy,
pomimo calego dnia razem, nie szlo sie rozstac
pozdrowienia dla tz mamyoptymistki
obiecal ze doczyta
p.s. mamaoptymistka wielka szczesciara nie dosyc ze synow ma swietnych to jeszcze bardzo fajnego
ale Wam zazdroszczę a może ktoś chce do mnie przyjechać na wieś, duzy ogród zapraszam

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane znowu po dluzszej przerwie, niestety ponad 2 tyg nie mialam netu teraz ide Was podczytywac, jutro cos napisze, bo znowu tyle przerwy, ze nie wiem co tam u Was!
my z Flavciem zesmy strasznie sie pochorowali, niestety musielismy dac mu antybiotyk, bo rzucilo sie na oskrzela, jakis taki wirus krazy, moze przez to cieplo, ilez mozna, nadal 30 stopni...
tymczasem sciskam Was mocno i Wasze bobaski
witaj dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy któraś o tym pisała, ale w rossmanie jest promocja na deserki Gerbera. Słoiczek kosztuje 2,29 a do tego przy zakupie 3, 4 słoiczek dowolny gratis.

U nas chyba się zaczyna alergia jesienna ja chodzę zakatarzona (podejrzewam pleśnie/grzyby), Lila też trochę furczy. Ślini się niemiłosiernie i wszystko pcha do buzi. No i oczywiste...Kocham ją nad życie
kuruj się bidulko

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
oplułam monitor
hehe dobre ale powiem Wam że ja się usmiałam

tyle mnie lece bo dziecię płacze
Stary 2011-10-04, 10:46   #4535
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki po dzisiejszej nocce to ja mam taką werwę, normalnie wiecie od razu o czym pomyślałam, no że ja chcę następne dziecko! bo jak się ma noc przespaną to cały świat jest jakby inny, cudowniejszy, mam takiego poweraaaa, że hej.

Kawkę idę sobie trzepnąć ale nie dlatego aby nie słaniać się na nogach a tak po prostu, dla przyjemności, dla smaku

Acha i jeszcze podpytam Was o ten gluten, sorry że tak męczę ale szukam w necie i raz piszą tak, raz tak... no i wymyśliłam sobie, że nie będę może kaszki kupować tylko ugotuję kaszę mannę na wodzie? taką zwykłą, którą mam w domu czy dzieciowom trzeba kupić jakąś? I tej kaszki bym dziś dorzuciła 2g do deserku gruszkowego?

Stary 2011-10-04, 10:53   #4536
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
kasiu może to rzeczywiście już zęby, dzieci wtedy bardzo często tracą apetyt no ale z drugiej strony 180ml mleka to bardzo mało, tzn. jeśli nie jest głodna to ok ale nie wiem czy to nie jest za mała ilość płynów dla takiego małego bobasa
piła herbatki po drodze bo mleka nie chciala dzisiaj na razie ok, o 5.30 -120ml a o 10.30- 150ml, teraz zrobila kupalka

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A ja ide dzis na piwko do kolezanki. Bez Antosia
kurde jak ja bym chciala sie wyrwać z domu ....bez Nikolindy
jak się bawiłaś?

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
No ale piszę

Bardzo prosimy o same pozytywne fluidy i czary i wszystko co zadziała...
Z małym się nie poprawia, dzisiaj znów dostał lekarstwo.
Jutro idziemy znów do lekarza... Coś jest nie tak....za długi wydech ma podobno. Mi nerwy już siadają. Boje się strasznie...
biedulek, mocno trzymam kciuki za jego zdrówko i dużo siły Tobie życze

Cytat:
daisy to nie jest tak że dziecko im starsze to mamy mniej potrzebuje (choć też mi się tak wydawało)
zobaczysz jak usłyszysz pierwsze "mama" i pierwszy świadomy przytulas, pierwszy całus, pierwsze "kofam" - to dopiero jest coś !!!!!!!!!!!
kiedy? kiedy? kiedy? CZEKAM

witam wtorkowo!!!

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Dziewczynki po dzisiejszej nocce to ja mam taką werwę, normalnie wiecie od razu o czym pomyślałam, no że ja chcę następne dziecko! bo jak się ma noc przespaną to cały świat jest jakby inny, cudowniejszy, mam takiego poweraaaa, że hej.

Kawkę idę sobie trzepnąć ale nie dlatego aby nie słaniać się na nogach a tak po prostu, dla przyjemności, dla smaku

Acha i jeszcze podpytam Was o ten gluten, sorry że tak męczę ale szukam w necie i raz piszą tak, raz tak... no i wymyśliłam sobie, że nie będę może kaszki kupować tylko ugotuję kaszę mannę na wodzie? taką zwykłą, którą mam w domu czy dzieciowom trzeba kupić jakąś? I tej kaszki bym dziś dorzuciła 2g do deserku gruszkowego?
misia bo Ty IV miałaś a teraz?
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:54   #4537
matallewar
Zakorzenienie

moria primo kocham Cię, od dziś codziennie rano przed lustrem będę ćwiczyć zapamiętywanie tegoż sloganu

secundo dla Iguśki... Dorasta Ci córa po prostu Może teraz do Was z Edą powinniśmy pojechać, cośtam od Hani załapał i ładnie spał po wyjeździe, może Iga mu wytłumaczy jak spać całą noc

tertio ja nie ogarniam glutenu, ale chyba po prostu w dowolnej formie musisz zacząć podawać między 5 a 7 m-cem, powolutku zwiększając dawkę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:56   #4538
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ugotuję kaszę mannę na wodzie? taką zwykłą, którą mam w domu czy dzieciowom trzeba kupić jakąś? I tej kaszki bym dziś dorzuciła 2g do deserku gruszkowego?
możesz tak też
taką zwykłą ze sklepu

u mnie jedyna różnica we wczorajszym dnie była taka,
że Gabunia nie dostała wczoraj obiadku
tak myślę czy po 12h (bo dostaje o 12-13 obiad a budzi się około 1) może jeszcze jej coś z niego dokuczać ???
już raz też tak miała, że była cały dzień na UU i wtedy też spała do 3
choć wczoraj dostała deserek około 10 i kaszkę na wieczorne karmienie ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:57   #4539
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Proszę Was o spokój i o przeczytanie regulaminu forum, bo widać zapomniałyście to zrobić rejestrując się na tym forum.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:00   #4540
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
piła herbatki po drodze bo mleka nie chciala
Aaa no to dobrze Widocznie miała taki jeden dzień z mniejszym apetytem i już

Cytat:
misia bo Ty IV miałaś a teraz?
No a teraz zobaczymy, próbujemy naturalnie ze 3 lata max a jeśli się nie uda to będziemy myśleć

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
moria primo kocham Cię (...)
Z wzajemnością

Cytat:
Może teraz do Was z Edą powinniśmy pojechać (...)
Zapraszam nawet dziś

Cytat:
tertio ja nie ogarniam glutenu, ale chyba po prostu w dowolnej formie musisz zacząć podawać między 5 a 7 m-cem, powolutku zwiększając dawkę
No to gotuję tą kaszę mannę bo zaraz karmionko

Stary 2011-10-04, 11:03   #4541
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ale kto powiedział że jakieś tam mamy lipcowe, sierpniowe, czy majowe są lepsze? wszystkie jesteśmy równe i wszystkie dzieciaki są piękne
Cytat:
jacieee za pokojową postawę

Co do lepszości, to chyba przeoczyłam moment, w którym dziewczyny to sugerowały... A nie, po prostu tego nie robiły
Cytat:
Nikt tak nie uważa i nikt tak nigdzie nie napisał (no chyba, że nie zauważyłam i zaraz dostanę po głowie za czytanie po łebkach )
Ja też po łebkach czytam ale gdzieś mi się rzuciła uwaga na temat "ładności " dzieciaczków. No nie chce mi się szukać
Nie ważne. Wszystkie są ładne

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:07   #4542
Klaterina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
I jesczez napiszę, że zostałam ciocią
gratulacje dla siostry

Cytat:
tekst mężula :
"kiedy rzucasz tego cyca, bo byśmy się browarków napili "
hehe piękne wsparcie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
3xTAK dla Twoich propoZycji

Cytat:

A teraz info miesiąca, Iga przespała dziś całą noc, bez wybudzania Czizusieee jakie to uczucie Normalnie szok, zasnęła o 20 i śpi do teraz pewnie zaraz wstanie no ale nie budziła się! Szaleję z radości
nie ma to jak wyspana mama, zazdraszczam normalnie

dziewczyny w kwestii wypadania włosów to mi już się płakac chce, z mojej bardzo bujnej czupryny została chyba mniej niz połowa bo moge je owinąć więcej razy gumką a ogonek taki lichutki sie zrobił , wypadaja juz 3 miesiące i końca nie widać

kwestia konkursowa - dla mnie szkoda czasu na takie sprawy bo i tak powinysmy miec podoklejane po 2 pary rąk, żeby ogarniac macierzyństwo i domowe obowiązki (już nie wspomne o większej ilości dzieciaczków w domu)

Marudek śpi, dźwięk suszarki ostatnio jest u mnie dość często używany (mam czas iść do WC, doczytac wątek ale o Klubie to ja juz nawet nie marzę)

no to idę korzystac z chwili wolnego

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

a dla solenizantów dzisiejszych wszystkiego co najlepsze
Stary 2011-10-04, 11:08   #4543
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa no to dobrze Widocznie miała taki jeden dzień z mniejszym apetytem i już

No a teraz zobaczymy, próbujemy naturalnie ze 3 lata max a jeśli się nie uda to będziemy myśleć

ogolnie tego mleka duzo nie pije, mam nadzieje, ze w listopadzie przejdzie na bebilon 2 i bedzie jej bardziej smakowalo
zycze z calego serca w takim razie by udalo sie naturalnie

dziekuje z Nikolka za zyczenia
Nikosia

Stary 2011-10-04, 11:11   #4544
agus87
Zakorzenienie

propozycja mary przynajmniej jesli chodzi o zaproszenia do klubu

juz dawno zatwierdzona i wdrozona w zycie
Stary 2011-10-04, 11:11   #4545
spice1985
Zadomowienie

Hej, czytam i czytam i normalnie mi się odechciewa pisać. O co "loto" z tymi konkursami? Ktoś gdzieś zgłosił oszustwo? W przypadku mamyoptymistki, czy kogo? Że tak po poznańsku pojadę " Teeeeej, wiara to nie ma co w chacie robić" ;p
Ok, zgodzę się że dużo tych konkursów się porobiło i wszystkie chcą żeby głosować, ale jak to antropia pisała " wisi mi to koło pisi" Wprawdzie przyznam się,że nie siedzę codziennie i nie głosuję na wszystkich, bo zwyczajnie mi się czasem nie chce ogarniać tych konkursów i linków, ale czasem tam zagłosuję i się nie burzę,że ktoś w podpisie ma linka czy prosi o głosy, bo jak nie będę chciała to nie zagłosuję i już.

Rzabba o który punk regulaminu Ci chodzi? O "oszukiwanie w konkursach", czy "atak na użytkowniczkę":P Bo ja czytałam regulamin i wiem,że na wizazu trzeba się po dupciach głaskać i nie można za otwarcie skrytykować kogoś. Zauważyłam też że moderatorzy często dają bana lub ostrzeżenia za nic. Dobra,możecie mnie też zbanować, i don't care. Musiałam napisać co sądzę.

Dopóki mnie nie zbanują, to napiszę,że Hanka spała od 19 do 8, potem się przytulałyśmy do 9.30 w łóżku zjadła mleko około 10, około 11 deserek i padła...śpi w łóżeczku, a ja w końcu coś napisałam.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:11   #4546
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja tak na szybko bo to cie u nas dzieje to Meksyk, Sajgon i Bagdad -

czy ktoras z Was moze mi jutro kliknac kod na Rossnecie
Domol, Proszek do zmiękczania wody 1,5kg ?
Wielkie dzieki, bo u mnie to chodzi kilogramami.

Teraz sie strona zmienila, wiec klikacie na Rossnet, u gory Produkty i tam jest okazja dnia.

To do napisania wieczorem, padam na pysk, wlasciwie mam wrazenie, ze z tego pyska jeszcze nie wstalam.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:13   #4547
Lolka1212
Zadomowienie

Moria też mamy te kółeczka kolorowe, kupiłam w zesżłym tygodniu.. ale dopytywałam, bo myśłałam, że może coś na nich zawiesiłaś Igusi i podgapie pomysł U nas na razie sprawdza się sam łańcuszek.. tyle, że moje dziecko dość szybko się nudzi i juz coś kombinuje co wymyśleć dalej z tymi kółeczkami - gryzaczkami

Ddaiissyy, Delicateza, Nihgt25, Klaterina dzięki za brawka i w ogóle za zainteresowanie moim postem o świeżo urodzonym siostrzeńcu

Delicateza Persil mam niemiecki.. zawsze mężula przywozi jak jeździ do frimy do Niemiec..

Mamaoptymistak, Aga_Pe
super spotaknie i w ogóle zazdroszcze wam, że sie poznałyście na żywo Daleko macie do siebie?

Siasiek mega dużo poztywnych i zdrowych mocy przesyłam dla Niko

Mary takkkk!!! Wszelkie filmiki Hani mile widziane
Dopytuje o Szczeniaczka, bo też na pewno zakupimy.. ale mój Antonua miesiąc młodszy od Hanusi i wolałam zpayatć jak wygląda zabawy mięsiąc starszej koleżanki, żbey mieć jakieś wyobrażenie
THX

Princi takie upały was jesczez trzymają? Pozazdrościć.. a przypomnij mi proszę w jakim regionie Włoch mieszkacie?
Buziaki dla Ciebie i Falvio

Anulka jak musisz jechać to jedz.. Ja bym tak zrobiła ..tak jak mówisz opatul Zosię, żbey nie zmarła (ale też chyba bez pzresady ) i wyjdzie.. świeże powietrze nigdy nie jest złe

Anulinka jak najbardziej zaciskamy za Pepe

MoniaK niestety ja nic nic nie pomogę w sprawi karmienia MM nocą.. sama dopiero wchodzą w temat, więc jestem zielona jak sobie z cycolami radzić Ale chętnie podsłucham co inne dziewczyna bedą radzić

I oczywiście buziaki dlaświętujących dziś dzieciaczków

U nas nocka niesety znowu z MM..

po kąpieli, ok 19:30 Anti zjadł UU..
pierwsza pobudka 23:30 (już!!) oba UU
druga pobudka 3:00 - oba UU
trzecia pobudka 3:45 - próba podania UU, ale w nich pusto i co za tym idzie płacz Antka, więc zrobiłam 150 ml MM - zjadł połowę butelki i spał do 8:00..

Coraz bardziej przekonuję się, że bez MM nocą nie da rady i będę podawać w takiej sytucji, bo jestem prawei penwa, że bez butli nzowu męczylibyśmy się z usypianiem i wybudzaniem co godzinę, półtora

Dobrze robię?
Stary 2011-10-04, 11:15   #4548
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie tego mleka duzo nie pije, mam nadzieje, ze w listopadzie przejdzie na bebilon 2 i bedzie jej bardziej smakowalo
a próbowałaś dodać jakiejś słodkiej kaszki, może wtedy będzie lepsze,
nie chcę Cię martwić ale nie koniecznie próba przejścia na zwykłe mleko musi się udać po pół roku, Zosia była na pepti prawie do drugiego roku życia ...

Stary 2011-10-04, 11:17   #4549
mimbi
Zakorzenienie

Bożesztymój o co chodzi z tymi konkursami???
Chyba mnie cos ominelo.

PS. W konkursie Rossa na Wizazu nie wygralam, chyba mam za malo kolezanek
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:19   #4550
enchantresss
Rozeznanie

Co do dyskusji o konkursie - ręce i cycki opadają nie udzialam się, mam za słabe nerwy. Powiem tylko, że podziwiam dziewczyny, że mając małe dzieci mają czas na szukanie sensacji i sianie zamętu na forum Tak jak mówi mary i aga - nie lepiej sobie maseczkę pierdyknąć?

Zgadzam się, że Gusia jest NASZA, również bardzo się cieszę, że nie uciekła z naszego wątku!

agus, ależ Oleńka się wymeczy z tymi wysypkami i problemami skórnymi. Oby szybko przeszło

aga_pe, gratulujemy pełzania

night
, ja bym bardzo chętnie wpadła, gdybyś miaszkała w lubelskim

Aliczka
, chyba każde dziecko tak ma, że czasem tylko rączki są odpowiednim miejscem. U Nas na chwilę obecną jest ciut lepiej i teraz, np. Gabi od godziny leży na macie

Pytanie odnośnie kupy. Po marchewce Wasze dzieci (większość) miało kupę w kolorze zawartości słoiczka (pomarańczowa). Moje dziecko wyprodukowało SZARĄ Mam się martwić ????

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-10-04 o 11:31
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:21   #4551
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

U nas nocka niesety znowu z MM..

po kąpieli, ok 19:30 Anti zjadł UU..
pierwsza pobudka 23:30 (już!!) oba UU
druga pobudka 3:00 - oba UU
trzecia pobudka 3:45 - próba podania UU, ale w nich pusto i co za tym idzie płacz Antka, więc zrobiłam 150 ml MM - zjadł połowę butelki i spał do 8:00..

Coraz bardziej przekonuję się, że bez MM nocą nie da rady i będę podawać w takiej sytucji, bo jestem prawei penwa, że bez butli nzowu męczylibyśmy się z usypianiem i wybudzaniem co godzinę, półtora

Dobrze robię?
jeśli uważasz, że dobrze to dobrze robisz

nikt Ci tu nie powie nic innego

niektóre mamusie jak JanuszAgnieszka dają UU całą nockę,
niektóre jak JA po dwóch pobudkach już mają doła

nie sądzę, żeby tu chodziło o nienajedzenie, bo jak po 45min może znów być głodny ???
raczej to coś innego a cycuś go koi

Stary 2011-10-04, 11:22   #4552
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
a próbowałaś dodać jakiejś słodkiej kaszki, może wtedy będzie lepsze,
nie chcę Cię martwić ale nie koniecznie próba przejścia na zwykłe mleko musi się udać po pół roku, Zosia była na pepti prawie do drugiego roku życia ...
ona nie moze tych na mleku modyfikowanym, to co proponujesz
Nikosia

Stary 2011-10-04, 11:27   #4553
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Bożesztymój o co chodzi z tymi konkursami???
Chyba mnie cos ominelo.

PS. W konkursie Rossa na Wizazu nie wygralam, chyba mam za malo kolezanek
mimbi bo cie zbanuja : hahaha:
Stary 2011-10-04, 11:28   #4554
ania2631
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

U nas nocka -2:12,5:48 i o 9 -tej wstawanie..Także jestem wyspana...Pogoda do du.y,szaro ,buro i ponuro się zrobiło,a tak było pięknie ...Kawka wypita....

Dla wszystkich solenizantów urodzinowych,imieninowych ,rocznicowych wszystkiego Najlepszego !!
Stary 2011-10-04, 11:31   #4555
night25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Co do dyskusji o konkursie - ręce i cycki opadają nie udzialam się, mam za słabe nerwy. Powiem tylko, że podziwiam dziewczyny, że mając małe dzieci mają czas na szukanie sensacji i sianie zamętu na forum Tak jak mówi mary i aga - nie lepiej sobie maseczkę pierdyknąć? :Paznokcie:

night, ja bym bardzo chętnie wpadła, gdybyś miaszkała w lubelskim

ale do małopolskiego jest niedaleko

zapomniałam dodać że moje dziecko przespało ładnie nockę i dało mi spac do 8, już miał drzemote a teraz leży na macie i się grzecznie bawi

jadę do mamuski i chyba tym razem bedzie to wycieczka pociagiem (jeszcze sie zastanawiam)

Edytowane przez night25
Czas edycji: 2011-10-04 o 11:35
night25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:35   #4556
Lolka1212
Zadomowienie

Night no wiesz co.. ZG niby wsią ma być? co w takiej sytuacji powiesz o Zgłobicach ? Ja się piszę na zaproszenie za 3 tygodnie

Cytat:
jeśli uważasz, że dobrze to dobrze robisz

nikt Ci tu nie powie nic innego

niektóre mamusie jak JanuszAgnieszka dają UU całą nockę,
niektóre jak JA po dwóch pobudkach już mają doła

nie sądzę, żeby tu chodziło o nienajedzenie, bo jak po 45min może znów być głodny ???
raczej to coś innego a cycuś go koi
Andziotku ja wiem, że nikt mi nic nie podyktuje, ani nie powie jak ma co robić.. tyle, ze ja sama jestem w rozterce i dlatego tak szukam rad tu i tu..

Stąd u mni te myśli, że się nie najada, bo zwykle Antek jadł z jednego U i mu wystarczała na długooo. Teraz zjadł oba UU, było okej, ale po trzech godzinach może tam nie zdąrzy się juz tyle naprodukować, żeby znowu był pojedzony i stąd to ponowne wybudzanie po 45 minutach

Juz kota do głowy dostaję! Bo nie wiem czy to wina skoku czy rzeczywiście za mało mojego maleka..

Zwariuje nooo !!
Stary 2011-10-04, 11:36   #4557
Paulizia
Wtajemniczenie

Mi tego typu akcje przypominaja czasy podstawowki. Fajnie bylo cofnac sie w czasie

Dzien dobry

Wrocilam wczoraj o 22:10. Nawet nie wiem kiedy mi te dwie godziny zlecialy, a mialam ochote na jeszczeeeee... no niestety zdrowy rozsadek zwyciezyl, a przenioslysmy spotkanie na inny dzien, bo wiele tematow nie przegadalysmy
Jak wrocilam Antos spal, a taka ogladal z chrzestnym Antka kabarety
Mlody jadl w nocy wyjatkowo duzo. O jedna butle wiecej niz zwykle

Mary Lenny Kravitz? no kochana jak w cyckach nie wlazi toz to nie jest powod do smutku

Enchantress powrotu do zdrowka szybciorem tez bym chciala Cie poznac... moze cos sie wykombinuje, nie mowie nie

24kasia bylo super! To takie moje pierwsze wyjscie. 10 metrow od domu wiec nie mialam problemu. Naprawde naladowalam akumulatory i potrzebowalam takiej odskoczni

Aga_pe naprawde taki super ten zapp? Co do tej nowej wersji to widzialam tylko oceny 5 na 5 tak wiec chyba jest godnym uwagi wozkiem Gratuluje Norbusiowi nowej umiejetnosci! Jest niesamowity i chyba przoduje w umiejetnosciach

Moria swietnie, ze Iga przespala cala noc. Oby tak dalej

Delicadeza no to co? Spotkanko w listopadzie lub grudniu?

Matall ooooooOOoooo Ty to podroznik jestes. Na Tychy tez sie pisze, bo tez sie nie moge doczekac by poznac Siasie i Grazin
Stary 2011-10-04, 11:36   #4558
matallewar
Zakorzenienie

moria dziś to nie dam rady, bo na jutro mam do oddania płytę do wydawnictwa

No ja pewnie też jakoś zaraz zacznę próbę glutenową Jutro Eda kończy 5 m-cy, to najwyższy czas

Spice ode mnie masz bana za pisanie małej ilości postów
Pamiętaj, że zawsze możesz pisać, jaka Hania była grzeczna

Eda śpi, ja pracuję.
Ząb nadal mnie boli, a nie mogę iść do dentysty, bo TŻ pojechał do pracy, mimo, że ma wolne. Padły serwery i jest niezbędny na miejscu... A przecież z Edą na ręku do dentysty nie pójdę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-04, 11:39   #4559
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Rzabba o który punk regulaminu Ci chodzi? O "oszukiwanie w konkursach", czy "atak na użytkowniczkę":P Bo ja czytałam regulamin i wiem,że na wizazu trzeba się po dupciach głaskać i nie można za otwarcie skrytykować kogoś. Zauważyłam też że moderatorzy często dają bana lub ostrzeżenia za nic. Dobra,możecie mnie też zbanować, i don't care. Musiałam napisać co sądzę.
np. o ten
"12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby..."
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:39   #4560
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia ja jestem w stanie dojechać wszędzie
Gorzej z Edzikiem...
Muszę spróbować opcję z pociągiem Jeśli mu podejdzie, to dojadę wszędzie, gdzie ciufcia dojeżdża
No, a Tychy... Wiesz, po drodze mi na trawnik do Grazin, a obiecałam się tam pojawić z namiotem (muszę się wyrobić do zimy, bo będzie mi w nim za zimno w nocy )

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości