|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Bebi, też rozważałam ten wózeczek, ale na razienie widziałam go na żywo
![]() To już mam trzy typy, muszę się na jeden zdecydować ![]() Idę spać,żeby jutro znowu nie zaspać ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Ale mi zajczyk dziś skacze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2433 |
Wtajemniczenie
|
Ach, przepraszam,ze nie cytuje, ale dalej sil brak.
AgaMili, a ja tam zycze Ci super pogody jak najdluzej. Niech chociaz ktoras z nas ma dobrze! A co do zakupow i zachcianek - no tak...kobieta zmienna jest! Uska, przekaze Tosi nastepnym razem ![]() No i jestes zuch dziewczynka, z tymi skarpetkami i dresikiem. Cacy cacy. Mijus, ten kotek byl po prostu do zjedzenia. Cos pieknego. I super bylo zobaczyc takie inne zycie. My tu sie stresujemy dzieciakami, tztami, praca, pieneidzmy, wozkami etc, a tam laki, jezioro, zagroda, zwierzatka wpatrzone w swojego pana, cisza, spokoj, natura. Mila odmiana. Nawojka, no wlasnie nie wiem,co sie dzieje. Nastaly gorsze dni... Tylko Twoje komentarze do postow poprawiaja mi humorl Np tez wlasnie pomyslalam, ze szkoda troche tych jajek tzta Renatki ![]() Bebi, juz chyba ktoras sie kiedys zastanawiala nad tym wozkiem. Moim zdaniem wyglada super. Tylko ja szukam czegos,w co mozna wpiac maxi cosi. Ooo..wlasnie, Agawoo sie zastanawiala. Ja caly czas czekam, az pomacam Jedo Fyn, bo to na razie moj faworyt. Kasikzaki, Twoj tz zrobil po prostu mistrzostwo swiata. Moje uszanowanie. To jest facet!!! Inutil, kciuki za glukoze. Jak sie zwleke rano, to tez pojde. Ale...pewnie sie nie zwleke. Agatku, tule i glaszcze i wysylam serdeczne i pozytywne fluidki. Dokladnie wiem, co przezywasz. Znam to z wlasnego doswiadczenia. Badz dzielna dziewczynka i pamietaj, ze zawsze mozesz liczyc na swoje wirtualne watkowe dziolchy. I to na kazda podwojnie ![]() Dobranoc kochane
#2434 |
Zakorzenienie
|
Pearl dziękuję
![]() ![]() ![]() Oto moje dziecko jak kopie i pływa sprzed chwili ![]() ![]()
#2435 |
BAN stały
|
Agatek ale zostalas skopana
![]() A ja sie poryczalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
Agatku ale Cie skopal
![]() Agus tego od Ciebie nie ogladam skoro plakalas;/ ja sie czuje troszke lepiej ![]() ![]() Milego dnia ![]()
#2437 | |||||
Zadomowienie
|
dzien dobry mamuśki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja na bank piorę wszystko ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie stwierdziłam że jajka zostają ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tule mocno! zobaczysz szybciutko minie wam rozłąka a niedługo już bedziecie razem forever ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2438 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Mamuśki
![]() Właśnie wszamałam talerz jajecznicy z grzybkami ![]() ![]() BebiBebi - hmm wózeczek całkiem całkiem i lekki jak na 3 w 1, chyba też nad nim pomyślę i połączenie czarno-zółte dla mnie bomba ![]() *Agatek* - kochana nic się nie smutaj, zobaczysz jak ten czas szybko zleci, nawet się nie obejrzysz. Zajączek będzie coraz bardziej zaprzątał Twoją uwagę a małż będzie go podziwiał na filmikach. Dzielna bądź i głowa do góry ![]() Kasikzaki - no no no, tylko pozazdrościć i fotela i małża ![]()
#2439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Inutil trzymam kciuki za glukozę ![]() Jak Was nadrabiałam z 3 dni, to tak troszkę po łebkach, więc proszę się nie gniewać, jeśli nic nie odpisuję ![]() Wczoraj się troszkę wkurzyłam. Byłam umówiona do gina na 19.30 i myślałam, że spokojnie zdążę dojechać autobusem (Mąż był w pracy i miał prosto z niej jechać). Niestety kierowca miał inne plany i w końcu po 20 minutach czekania pojechałam busikiem. Wysiadłam z busa, chciałam szybko iść, ale Dzidek się wypiął, co uniemożliwiło mi szybkie ruchy ![]() Co do samego lekarza, to myślałam, że mój jest małomówny, ale ten to dopiero był mrukiem ![]() ![]() ![]() W sumie najważniejsze, że z Synusiem wszystko ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się z pracy ![]() Cytat:
![]() Ja robię za jakieś 2 tygodnie ![]() Kropeczka, makabra .... Chyba bym nie chodziła do takiego mruka na miejscu tych pacjentek, ale może im to odpowiada .. A może dla swoich stałych pacjentyek nie jest takim mruczydłem i troche więcej tłumaczy ![]() Agatek, no fajnie dzidziuś kopie ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-04 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Agawoo to jest naprawdę dobry i polecany lekarz u nas w mieście. W sumie to jest najważniejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | ||
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2443 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2445 | ||
BAN stały
|
Ja juz w pracy, budze sie kawusia.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasik dolaczam sie do dziewczyn, super masz meza ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Rozeznanie
|
AgaMili no ja już prawie też ryczałam... ale synuś obok i nie bardzo mogłam bo się zaraz potem martwi
![]() Co do kombinezonów to uważam, że rozmiar 62 jest w sam raz bo: po1 - dzidzia baaardzo szybko rośnie po2 - zawsze i tak ubieramy go "na coś" ![]() Ja mam kombinezon rozm 68 i miałam go dla synusia, który urodził się maleńki (50 cm i 2380g) i jak go do niego włożyłam po urodzeniu to rączki i nóżki w tym kombinezonie były puste (synuś zajmował tylko miejsce na brzuszek) ![]() ![]() Co do prania to jak uważasz, kombinezon nie będzie przylegał do ciałka brzdąca, więc jeśli nie jest z lumpka to prać nie musisz, no chyba że śmierdzi mocno (niektóre nowe rzeczy tak mają), ale to też bym go nie parała tylko wrzuciła na płukanie, jak dzidzia się urodzi to potem się pierze wszystko non stop bo tu się uleje tu kupka wyskoczy ![]() Dla naszej córeczki mamy ![]() 1. ubranka (śpioszki, kaftaniki,pajacyki, czapeczki, skarpetki,body długie i body krótkie, sweterki, spodenki,paputki) rozm. 56-68 a nawet 74 2. Kombinezon rozmiar 50/56 + rękawiczki i kombinezon 68 + butki i rękawiczki 3. ubranka większe (niektóre to tak na 1-1,5 roku - po synku, niektóre nadają się na dziewczynkę) 4. pościel (kołderka, podusia) 5. łóżeczko HAUCK Baby Center (z przewijakiem, karuzelą, lampką, dużą kieszenią i organizerem w komplecie) 6. wanienkę + "leżaczek" do wanienki 7. Krzesełko do karmienia 8. kocyki (różnej wielkości i grubości) 9. 4 pieluchy tetrowe 10. laktator NUK + butelki Do dokupienia pozostało nam: 1. rożek 2. dziewczęca czapeczka na zimę 3. wózek 4. śpiwór do wózka 5. jakiś ładny kocyk do wózka jak już nie będzie trzeba śpiworka... taki dziewczęcy jakiś ![]() 5. prześcieradła na gumce do łóżeczka 6. pieluchy tetrowe ok 4szt (mam jeszcze po synku, ale nowe "wyjściowe" też się przydadzą) 7. Kosmetyki + olejek kminkowy do smarowania (w razie kolek czy tam bólu brzuszka) 8. pampersy + chusteczki No i to by było chyba na tyle ![]() Czytałam ostatnio dużo o żelu Dianatal, słyszałyście coś o tym? może którejś lekarz o tym mówił? http://www.dianatal.eu/poland/vaginal-birth.html
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-04 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Agatek proszę się juz nie smutać bo Sebuś tysz smutny będzie!! Cytat:
![]() ![]() ja tez wolę nie Cytat:
![]() jadę z mamą na zakupy bo w sobote idą rodzice na wesele (my tez jestesmy zaproszeni ale ja nie mam siły latac po weselach) i mamie sie przypomniało, ze moze by cos sobie kupila ![]() paa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() AgaMili filmik smutny bardzo... gdyby dzidzia miała już płucka wyrobione to by przeżyło, ale to i tak by musiał być koło 30 tygodzień? ![]() ![]()
#2449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O jak świetnie!! Super widok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie,... ![]() ![]() Mój pierwszy poród trwał Faza I - 6,5 godz Faza II - 35min więc jak na pierwszy poród to położna mówiła, że bardzo szybko ![]() ![]() muszę zapytać o niego mojego gina, a któraś z was wie już że będzie miała CC ?
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zadomowienie
|
yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...
![]() witajcie Mamusie z powrotem ![]() jestem już w warszawie, z dostępem do internetu i wreszcie mogę pisać ![]() w końcu będę z Wami, już obiecuję, nigdzie się nie wybieram, muszę zadbać o dzidzię bo ostatnio troszkę za ostro było i się zaczęłam bać, że niedługo urodzę ;/ postaram się Was nadrabiać, tyle, że mam prawie połowę wątku do poczytania. Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dbaj o siebie, ale za karę musisz nas ładnie nadrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Nie nadrobię Was, bo nie mam siły przed kompem dzis siedziec. No to w skrócie. U lekarza byłam. Przepisała mi luteinę i no spe, duzo odpoczynku i ZERO roweru, no trudno bede sie poruszała piechotą ![]() Jednak,że na przystanek dojechałam rowerem to postanowiłam ostatni raz nim wrócic do domu i co? Jadę sobie juz mam skręcac do domu, a tu mój były szef jedzie, który mnie tak wyrolował. Zła jestem, że mnie widział na tym rowerze, bo w tym odwołaniu tak pisałam, że miałam zagrozona ciąże i wgl, a teraz sobie smigam rowerem. Trudno, ten typ miał czelność mi kiwnąć, no co za człowiek. Odruchowo odmachałam, ale na szczescie chyba tego nie zauważył ![]() Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w przyszłym tygodniu mam być w UP , bo mają dla mnie jakąś propozycje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | ||
Zakorzenienie
|
Hej, ja wróciłam z glukozy i już po śniadaniu jestem
![]() Nie taki diabeł straszny, chociaż łatwo nie było. Przy okazji poszłam do swojego gina, wypisał mi receptę na syrop i czopki i kazał jutro zadzwonić powiedzieć czy lepiej. No i powiedziałam o moich notorycznie spuchniętych rękach. Myślałam, że to normalne, bo woda się zbiera czy cuś.. a on, że normalne to jest jak nie puchną i dał mi całą litanię badań do zrobienia. Na szczęście poszłam do niego w przerwie między jednym pobieraniem a kolejnym i od razu pobrali mi na te badania. jutro mam dzwonić po wyniki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za to Agatkowy oglądam, super ruszający brzuch. Mój tylko raz zaobserwowałam jak się ruszał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry ja juz po pysznej jajeczniczce przyrzadzonej przez TZ i przed kawka
![]() Cytat:
![]() ja jak kupowalam dla cory to nie pralam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
teraz jak lezalam w szpitalu to byla ze mna dziewczyna w pokoju, ktorej kuzynka pracowala na erce noworodkow i patologii noworodkow i ostatnio urodzila sie dzidzia 650 gram i juz jest w miare ok z nia Cytat:
![]() ![]() ![]() uwazaj na siebie i odpoczywaj ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, też go oglądaliśmy taki, ale decyzja jeszcze nie podjęta... na razie mamy 4 typy, ja najbardziej skłaniam się ku jednemu ale zobaczymy. Tym Baby Merc'em jeździ babka z bloku obok mnie, wiec na żywo też się dobrze prezentuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.