Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 21:40   #2431
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Bebi, też rozważałam ten wózeczek, ale na razienie widziałam go na żywo
To już mam trzy typy, muszę się na jeden zdecydować

Idę spać,żeby jutro znowu nie zaspać
Dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:22   #2432
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Ale mi zajczyk dziś skacze co chwila widzę fale na brzuszku i od 3 h urzęduje ostro u mamy w brzuszku jak pogłaszczę i przestanę to od razu kop z dyńki bo się domaga super mi jeździ

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:38   #2433
pearpearl
Wtajemniczenie

Ach, przepraszam,ze nie cytuje, ale dalej sil brak.

AgaMili, a ja tam zycze Ci super pogody jak najdluzej. Niech chociaz ktoras z nas ma dobrze!
A co do zakupow i zachcianek - no tak...kobieta zmienna jest!

Uska, przekaze Tosi nastepnym razem
No i jestes zuch dziewczynka, z tymi skarpetkami i dresikiem. Cacy cacy.

Mijus, ten kotek byl po prostu do zjedzenia. Cos pieknego. I super bylo zobaczyc takie inne zycie. My tu sie stresujemy dzieciakami, tztami, praca, pieneidzmy, wozkami etc, a tam laki, jezioro, zagroda, zwierzatka wpatrzone w swojego pana, cisza, spokoj, natura. Mila odmiana.

Nawojka, no wlasnie nie wiem,co sie dzieje. Nastaly gorsze dni...
Tylko Twoje komentarze do postow poprawiaja mi humorl Np tez wlasnie pomyslalam, ze szkoda troche tych jajek tzta Renatki

Bebi, juz chyba ktoras sie kiedys zastanawiala nad tym wozkiem. Moim zdaniem wyglada super. Tylko ja szukam czegos,w co mozna wpiac maxi cosi.

Ooo..wlasnie, Agawoo sie zastanawiala. Ja caly czas czekam, az pomacam Jedo Fyn, bo to na razie moj faworyt.

Kasikzaki, Twoj tz zrobil po prostu mistrzostwo swiata. Moje uszanowanie. To jest facet!!!

Inutil, kciuki za glukoze. Jak sie zwleke rano, to tez pojde. Ale...pewnie sie nie zwleke.

Agatku, tule i glaszcze i wysylam serdeczne i pozytywne fluidki. Dokladnie wiem, co przezywasz. Znam to z wlasnego doswiadczenia. Badz dzielna dziewczynka i pamietaj, ze zawsze mozesz liczyc na swoje wirtualne watkowe dziolchy. I to na kazda podwojnie Buzi buzi

Dobranoc kochane

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 23:39   #2434
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl dziękuję pocieszam się zajczykiem... nagrałam go!

Oto moje dziecko jak kopie i pływa sprzed chwili ---> http://www.youtube.com/watch?v=sDWbmmsn5Xg

Stary 2011-10-04, 07:14   #2435
AgaMili
BAN stały

Agatek ale zostalas skopana

A ja sie poryczalam---> http://www.youtube.com/watch?v=n2sxL...eature=related
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 07:28   #2436
uska000
Zadomowienie

Agatku ale Cie skopal
Agus tego od Ciebie nie ogladam skoro plakalas;/

ja sie czuje troszke lepiej jem sniadanko i ide sie umyc

Milego dnia

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 07:42   #2437
renata:)
Zadomowienie

dzien dobry mamuśkija już wstałam i się zbieram na innaguracje a od jutra zajęcia

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

ja dzwoniłam do lekarza, jutro mam podjechać do niego po receptę na jakiś lek przeciwwymiotny. Jak nie przejdzie to będę musiała iść do szpitala na uzupełnienie płynów. Ale mam nadzieję, że przejdzie.

No i przyszedł nasz wehikuł fajny, podoba mi się. Trochę zakurzony ale w bardzo dobrym stanie więc zostawiamy. Jutro pstryknę fotki.

No i jutro glukoza. Mam nadzieję, że dam radę
kciuki za glukoze no i kochana pokazuj wózia!!!oby ci ten lek pomógł bo szpital to nic przyjemnego
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem, czy będę go prać Pomyślę nad tym
ja na bank piorę wszystko

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pisałam wam wcześniej bo i tak jest tu dużo mamuś z różnymi bólami ale od kilku dni kregosłup i ten mój nieszczesny staw krzyżowy(problem od dłuższego czasu) dają o sobie znać,. Najgorzej jest po pracy jak już sie położę na kanapie to miejsca sobie nie umiem znaleźć bo tak napiernicza. Ale do czego zmierzam,.......wróciłam przed chwilą z pracy a tu w salonie stoi to krzesło z mothercare o którym już kiedyś pisałam.Mój tżcik zrobił mi mega niespodziankę i powiedział żebym już się tak nie musiała męczyć...normalnie kochany
Przypominam o jakie mi chodzi :
http://www.mothercare.com/Kub-Haywoo...elated-tab-3-5

za wizytę.
Ach ta anemia to upierdliwa jest, ja też mam.
Kurcze nie pomoge z tym przepisem bo i krokiety i łazanki robię na oko
ale masz tżta!!! super facet z niegogdzie go znalazłaś? może wymienie mojego
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Renatka te jajka to jeszcze mogą Ci się przydać

właśnie stwierdziłam że jajka zostająpogadałam z nim wczoraj i lepiej ale teraz chrapie tak w pokoju że zaraz go znowu powiesze
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Od piątku mnie nie było i ledwo Was nadrobiłam W piątek byłam na usg połówkowym u mojego gina a dzisiaj u drugiego gina (pisałam wcześniej, że mój gin standardowo zaleca zrobienie dwóch usg połówkowych u różnych lekarzy. Z Dzidkiem wszystko ok
Już mogę zdradzić, że będzie SYNUŚ
Oczami wyobraźni widzę już jak będzie wyglądał, jaki będzie miał pokój i czym się będzie bawił
Jutro się odezwę, bo dzisiaj to już baaaardzo zmęczona jestem

Dobranoc
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

też przed chwilą zjadłam ale bez cebuli tylko z dużą ilością czosnku i dogryzałam jeszcze czosnkiem bo mnie coś drapie w gardle... i tantum verde nie pomaga

no właśnie nie wiem czy doczytałaś info z ostatniej mojej wizyty brzuszek ma za malutki, słabo się rozwija i mało łożysko daje jedzenia dla malucha, za 2 tyg znów idę na wizytę...

dziękuję dziewczyny, kochane jesteście
ehh zdrzemłam się i nic nie dało najgorsze są pierwsze godziny bez tż... Straszne to i teraz nie 4 tyg tylko 6 bo jest tak a nie inaczej i o, dupa

Zajączek pociesza, strasznie się wierciucha i jest taki duży w brzuszku dwoma rękoma muszę trzymać brzuch żeby całego poczuć a macica rośnie u mnie szybko, bo dno mam już 1,5-2 cm nad pępkiem, bo tam dziś dzieciaczek kopał! szkoda, że już bez tż i nie może tego zobaczyć i poczuć... normalnie dół dnia załapany
ale masz malucha grzecznego! moja córcia jak tylko słyszę czosnek to dostaje zgagi i mi niedobrze
tule mocno! zobaczysz szybciutko minie wam rozłąka a niedługo już bedziecie razem forever

Cytat:

Oto moje dziecko jak kopie i pływa sprzed chwili ---> http://www.youtube.com/watch?v=sDWbmmsn5Xg
superowy filmik!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 07:42   #2438
annyonne
Raczkowanie

Dzień Dobry Mamuśki
Właśnie wszamałam talerz jajecznicy z grzybkami teraz szybki prysznic i biorę się za krokiety tak by popołudniu mieć troszkę luzu

BebiBebi - hmm wózeczek całkiem całkiem i lekki jak na 3 w 1, chyba też nad nim pomyślę i połączenie czarno-zółte dla mnie bomba

*Agatek* - kochana nic się nie smutaj, zobaczysz jak ten czas szybko zleci, nawet się nie obejrzysz. Zajączek będzie coraz bardziej zaprzątał Twoją uwagę a małż będzie go podziwiał na filmikach. Dzielna bądź i głowa do góry

Kasikzaki - no no no, tylko pozazdrościć i fotela i małża
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:04   #2439
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Muszę też kiedyś nagrać mojego Synunia w akcji Super to wygląda

Inutil trzymam kciuki za glukozę

Jak Was nadrabiałam z 3 dni, to tak troszkę po łebkach, więc proszę się nie gniewać, jeśli nic nie odpisuję

Wczoraj się troszkę wkurzyłam. Byłam umówiona do gina na 19.30 i myślałam, że spokojnie zdążę dojechać autobusem (Mąż był w pracy i miał prosto z niej jechać). Niestety kierowca miał inne plany i w końcu po 20 minutach czekania pojechałam busikiem. Wysiadłam z busa, chciałam szybko iść, ale Dzidek się wypiął, co uniemożliwiło mi szybkie ruchy Jakoś w końcu dotarłam a tutaj się okazało, że jest spoooore opóźnienie w przyjmowaniu i weszliśmy godzinę później! Denerwuje mnie to strasznie. A najgorsze, że wyszło w poczekalni, że pacjentki (ciężarne) umawiane są co 5-10 minut. No lekka przesada!
Co do samego lekarza, to myślałam, że mój jest małomówny, ale ten to dopiero był mrukiem Dosłownie zrobił usg, spiął mi wydruki i zanim zadałam jakieś pytanie zakończył wizytę słowami "120 zł" Powaliło mnie to Na szczęście się nie dałam i zapytałam go o skurcze nóg i dostałam magnez. Ale jak on tak traktuje swoje pacjentki (bo ja to tylko na usg połówkowe do niego poszłam), to naprawdę dziwne, że poczekalnia była pełna...
W sumie najważniejsze, że z Synusiem wszystko ok Teraz zastanawiamy się nad imieniem
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:11   #2440
agawoo
Zakorzenienie

Hej
Witam się z pracy

Cytat:

Jak Was nadrabiałam z 3 dni, to tak troszkę po łebkach, więc proszę się nie gniewać, jeśli nic nie odpisuję

Wczoraj się troszkę wkurzyłam. Byłam umówiona do gina na 19.30 i myślałam, że spokojnie zdążę dojechać autobusem (Mąż był w pracy i miał prosto z niej jechać). Niestety kierowca miał inne plany i w końcu po 20 minutach czekania pojechałam busikiem. Wysiadłam z busa, chciałam szybko iść, ale Dzidek się wypiął, co uniemożliwiło mi szybkie ruchy Jakoś w końcu dotarłam a tutaj się okazało, że jest spoooore opóźnienie w przyjmowaniu i weszliśmy godzinę później! Denerwuje mnie to strasznie. A najgorsze, że wyszło w poczekalni, że pacjentki (ciężarne) umawiane są co 5-10 minut. No lekka przesada!
Co do samego lekarza, to myślałam, że mój jest małomówny, ale ten to dopiero był mrukiem Dosłownie zrobił usg, spiął mi wydruki i zanim zadałam jakieś pytanie zakończył wizytę słowami "120 zł" Powaliło mnie to Na szczęście się nie dałam i zapytałam go o skurcze nóg i dostałam magnez. Ale jak on tak traktuje swoje pacjentki (bo ja to tylko na usg połówkowe do niego poszłam), to naprawdę dziwne, że poczekalnia była pełna...
W sumie najważniejsze, że z Synusiem wszystko ok Teraz zastanawiamy się nad imieniem
Inutil, kciuki za glukozę
Ja robię za jakieś 2 tygodnie

Kropeczka, makabra .... Chyba bym nie chodziła do takiego mruka na miejscu tych pacjentek, ale może im to odpowiada .. A może dla swoich stałych pacjentyek nie jest takim mruczydłem i troche więcej tłumaczy

Agatek, no fajnie dzidziuś kopie

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-04 o 08:13
Stary 2011-10-04, 08:15   #2441
kropeczka1984
Rozeznanie

Agawoo to jest naprawdę dobry i polecany lekarz u nas w mieście. W sumie to jest najważniejsze Ale jak wracałam do domu, to cały czas się śmiałam, że nigdy takiego mruka nie spotkałam
Stary 2011-10-04, 08:29   #2442
Mijus
Rozeznanie

Witam Mamusie

Cytat:

Cudownie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Oglądanie tego grozi odwodnieniem Smutne bardzo...
Stary 2011-10-04, 08:33   #2443
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Cudownie

Cudowny widok maluszka
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:42   #2444
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Nawet nie oglądam

Stary 2011-10-04, 09:10   #2445
AgaMili
BAN stały

Ja juz w pracy, budze sie kawusia.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatku ale Cie skopal
Agus tego od Ciebie nie ogladam skoro plakalas;/

ja sie czuje troszke lepiej jem sniadanko i ide sie umyc

Milego dnia
Dzidzius urodzony w 21. tygodniu, umarl po 20 minutach i wszystko jest na zdjeciach
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamuśki
Właśnie wszamałam talerz jajecznicy z grzybkami teraz szybki prysznic i biorę się za krokiety tak by popołudniu mieć troszkę luzu
Mniam jajecznica z grzybkami

Kasik dolaczam sie do dziewczyn, super masz meza. Moj by mi w zyciu fotela za 200funtow nie kupil Zreszta nawet poduche do spania i karmienia sama sobie kupie bo on nawet nie rozumie po co mi to a kosztuje tylko 20 . Pilnuj tego swojego lepiej
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:12   #2446
MartuNiunia87
Rozeznanie

AgaMili no ja już prawie też ryczałam... ale synuś obok i nie bardzo mogłam bo się zaraz potem martwi

Co do kombinezonów to uważam, że rozmiar 62 jest w sam raz bo:
po1 - dzidzia baaardzo szybko rośnie
po2 - zawsze i tak ubieramy go "na coś"

Ja mam kombinezon rozm 68 i miałam go dla synusia, który urodził się maleńki (50 cm i 2380g) i jak go do niego włożyłam po urodzeniu to rączki i nóżki w tym kombinezonie były puste (synuś zajmował tylko miejsce na brzuszek). Tomek urodził się we wrześniu, było dość ciepło więc kombinezon ubraliśmy jakoś dopiero z końcem października, nadal był za duży ale już nie tak masakrycznie, ale bąbel tak szybko rósł że już w połowie stycznia nie mogłam go w nim zapiąć, więc potrzebowaliśmy nowego, także uważam, że 62 będzie w sam raz, bo nasze dzieciaczki będą zimowe więc powinien taki kombinezon starczyć do końca zimy... chyba, że urodzi się wielkolud :P

Co do prania to jak uważasz, kombinezon nie będzie przylegał do ciałka brzdąca, więc jeśli nie jest z lumpka to prać nie musisz, no chyba że śmierdzi mocno (niektóre nowe rzeczy tak mają), ale to też bym go nie parała tylko wrzuciła na płukanie, jak dzidzia się urodzi to potem się pierze wszystko non stop bo tu się uleje tu kupka wyskoczy

Dla naszej córeczki mamy:

1. ubranka (śpioszki, kaftaniki,pajacyki, czapeczki, skarpetki,body długie i body krótkie, sweterki, spodenki,paputki) rozm. 56-68 a nawet 74
2. Kombinezon rozmiar 50/56 + rękawiczki i kombinezon 68 + butki i rękawiczki
3. ubranka większe (niektóre to tak na 1-1,5 roku - po synku, niektóre nadają się na dziewczynkę)
4. pościel (kołderka, podusia)
5. łóżeczko HAUCK Baby Center (z przewijakiem, karuzelą, lampką, dużą kieszenią i organizerem w komplecie)
6. wanienkę + "leżaczek" do wanienki
7. Krzesełko do karmienia
8. kocyki (różnej wielkości i grubości)
9. 4 pieluchy tetrowe
10. laktator NUK + butelki

Do dokupienia pozostało nam:
1. rożek
2. dziewczęca czapeczka na zimę
3. wózek
4. śpiwór do wózka
5. jakiś ładny kocyk do wózka jak już nie będzie trzeba śpiworka... taki dziewczęcy jakiś
5. prześcieradła na gumce do łóżeczka
6. pieluchy tetrowe ok 4szt (mam jeszcze po synku, ale nowe "wyjściowe" też się przydadzą)
7. Kosmetyki + olejek kminkowy do smarowania (w razie kolek czy tam bólu brzuszka)
8. pampersy + chusteczki

No i to by było chyba na tyle

Czytałam ostatnio dużo o żelu Dianatal, słyszałyście coś o tym? może którejś lekarz o tym mówił?
http://www.dianatal.eu/poland/vaginal-birth.html
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-04 o 09:22
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:28   #2447
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Czesc

Agatek proszę się juz nie smutać bo Sebuś tysz smutny będzie!!

Cytat:

super, ze ok
Cytat:
Nawet nie oglądam
ja tez wolę nie
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
AgaMili no ja już prawie też ryczałam... ale synuś obok i nie bardzo mogłam bo się zaraz potem martwi

Co do kombinezonów to uważam, że rozmiar 62 jest w sam raz bo:
po1 - dzidzia baaardzo szybko rośnie
po2 - zawsze i tak ubieramy go "na coś"

Ja mam kombinezon rozm 68 i miałam go dla synusia, który urodził się maleńki (50 cm i 2380g) i jak go do niego włożyłam po urodzeniu to rączki i nóżki w tym kombinezonie były puste (synuś zajmował tylko miejsce na brzuszek). Tomek urodził się we wrześniu, było dość ciepło więc kombinezon ubraliśmy jakoś dopiero z końcem października, nadal był za duży ale już nie tak masakrycznie, ale bąbel tak szybko rósł że już w połowie stycznia nie mogłam go w nim zapiąć, więc potrzebowaliśmy nowego, także uważam, że 62 będzie w sam raz, bo nasze dzieciaczki będą zimowe więc powinien taki kombinezon starczyć do końca zimy... chyba, że urodzi się wielkolud :P

Co do prania to jak uważasz, kombinezon nie będzie przylegał do ciałka brzdąca, więc jeśli nie jest z lumpka to prać nie musisz, no chyba że śmierdzi mocno (niektóre nowe rzeczy tak mają), ale to też bym go nie parała tylko wrzuciła na płukanie, jak dzidzia się urodzi to potem się pierze wszystko non stop bo tu się uleje tu kupka wyskoczy

1. ubranka (śpioszki, kaftaniki,pajacyki, czapeczki, skarpetki,body długie i body krótkie, sweterki, spodenki,paputki) rozm. 56-68 a nawet 74
3. ubranka większe (niektóre to tak na 1-1,5 roku - po synku, niektóre nadają się na dziewczynkę)
5. łóżeczko HAUCK Baby Center (z przewijakiem, karuzelą, lampką, dużą kieszenią i organizerem w komplecie)
9. 4 pieluchy tetrowe

1. rożek
3. wózek
4. śpiwór do wózka
5. jakiś ładny kocyk do wózka jak już nie będzie trzeba śpiworka... taki dziewczęcy jakiś
6. pieluchy tetrowe ok 4szt (mam jeszcze po synku, ale nowe "wyjściowe" też się przydadzą)
7. Kosmetyki + olejek kminkowy do smarowania (w razie kolek czy tam bólu brzuszka)
8. pampersy + chusteczki

Czytałam ostatnio dużo o żelu Dianatal, słyszałyście coś o tym? może którejś lekarz o tym mówił?
no to juz niezłe wyposażenie macie

jadę z mamą na zakupy bo w sobote idą rodzice na wesele (my tez jestesmy zaproszeni ale ja nie mam siły latac po weselach) i mamie sie przypomniało, ze moze by cos sobie kupila
paa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:49   #2448
*Agatek*
Zakorzenienie

w imieniu niespodzianki za uwagę i tak codziennie podziwiam malca, ale uchwycić moment w którym akurat tak świruje ciężko czyhałam z aparatem

AgaMili
filmik smutny bardzo... gdyby dzidzia miała już płucka wyrobione to by przeżyło, ale to i tak by musiał być koło 30 tygodzień? w 7 miesiącu się robią

Stary 2011-10-04, 09:53   #2449
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Ja poważnie się nad nim zastanawiam, jednak nikt w moim otoczeniu z niego nie korzystał jeszcze. Jak pytałam lekarki to stwierdziła, że dużo dobrego o nim słyszała ale tak naprawdę to trzeba porozmawiać z położnymi np. na szkole rodzenia bo to one widzą czy faktycznie jest tak skuteczny jak pisze w ulotce.
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:55   #2450
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

O jak świetnie!! Super widok
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:11   #2451
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ja poważnie się nad nim zastanawiam, jednak nikt w moim otoczeniu z niego nie korzystał jeszcze. Jak pytałam lekarki to stwierdziła, że dużo dobrego o nim słyszała ale tak naprawdę to trzeba porozmawiać z położnymi np. na szkole rodzenia bo to one widzą czy faktycznie jest tak skuteczny jak pisze w ulotce.

No właśnie,... mało osób z tego co widzę o nim tak z pkt widzenia praktycznego coś wie... czytałam kilka opinii o nim od matek które rodziły z jego pomocą i wszystkie były zadowolone, wiadomo on nie znieczula tylko zmniejsza tarcie... więc wg mnie pomaga i mamie i maleństwu.
Mój pierwszy poród trwał Faza I - 6,5 godz Faza II - 35min więc jak na pierwszy poród to położna mówiła, że bardzo szybko , ale synek był też malutki, do tego nacięli mnie (bo wody były zielone, więc chodziło o to żeby jak najszybciej go wyciągać z nich)... ale wiadomo każdy poród jest inny i że 1 był taki to nie znaczy,że 2 będzie taki sam....

muszę zapytać o niego mojego gina, a któraś z was wie już że będzie miała CC ?
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-04, 10:13   #2452
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

9. 4 pieluchy tetrowe

1. rożek
3. wózek
4. śpiwór do wózka
8. pampersy + chusteczki

No niezły arsenał macie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Czesc

Agatek proszę się juz nie smutać bo Sebuś tysz smutny będzie!!

super, ze ok

ja tez wolę nie

no to juz niezłe wyposażenie macie

jadę z mamą na zakupy bo w sobote idą rodzice na wesele (my tez jestesmy zaproszeni ale ja nie mam siły latac po weselach) i mamie sie przypomniało, ze moze by cos sobie kupila
paa
Neska, to udanych łowów

Stary 2011-10-04, 10:19   #2453
n1kotynka
Zadomowienie

yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...

witajcie Mamusie z powrotem

jestem już w warszawie, z dostępem do internetu i wreszcie mogę pisać wszystko się poprzeciągało, miałam sporo na głowie, jeszcze w weekend zrobiliśmy z tż remont w mieszkaniu i tak się przemęczyłam, że dostałam krwotoków z nosa i skurczy ;/

w końcu będę z Wami, już obiecuję, nigdzie się nie wybieram, muszę zadbać o dzidzię bo ostatnio troszkę za ostro było i się zaczęłam bać, że niedługo urodzę ;/

postaram się Was nadrabiać, tyle, że mam prawie połowę wątku do poczytania.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:32   #2454
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...

witajcie Mamusie z powrotem

jestem już w warszawie, z dostępem do internetu i wreszcie mogę pisać wszystko się poprzeciągało, miałam sporo na głowie, jeszcze w weekend zrobiliśmy z tż remont w mieszkaniu i tak się przemęczyłam, że dostałam krwotoków z nosa i skurczy ;/

w końcu będę z Wami, już obiecuję, nigdzie się nie wybieram, muszę zadbać o dzidzię bo ostatnio troszkę za ostro było i się zaczęłam bać, że niedługo urodzę ;/

postaram się Was nadrabiać, tyle, że mam prawie połowę wątku do poczytania.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
Pamiętamy, oczywiście, fajnie , że jesteś z powrotem
Dbaj o siebie, ale za karę musisz nas ładnie nadrobić

Stary 2011-10-04, 10:33   #2455
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam.

Nie nadrobię Was, bo nie mam siły przed kompem dzis siedziec.

No to w skrócie.

U lekarza byłam. Przepisała mi luteinę i no spe, duzo odpoczynku i ZERO roweru, no trudno bede sie poruszała piechotą

Jednak,że na przystanek dojechałam rowerem to postanowiłam ostatni raz nim wrócic do domu i co? Jadę sobie juz mam skręcac do domu, a tu mój były szef jedzie, który mnie tak wyrolował. Zła jestem, że mnie widział na tym rowerze, bo w tym odwołaniu tak pisałam, że miałam zagrozona ciąże i wgl, a teraz sobie smigam rowerem. Trudno, ten typ miał czelność mi kiwnąć, no co za człowiek. Odruchowo odmachałam, ale na szczescie chyba tego nie zauważył

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w przyszłym tygodniu mam być w UP , bo mają dla mnie jakąś propozycje.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:36   #2456
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej, ja wróciłam z glukozy i już po śniadaniu jestem

Nie taki diabeł straszny, chociaż łatwo nie było.

Przy okazji poszłam do swojego gina, wypisał mi receptę na syrop i czopki i kazał jutro zadzwonić powiedzieć czy lepiej. No i powiedziałam o moich notorycznie spuchniętych rękach. Myślałam, że to normalne, bo woda się zbiera czy cuś.. a on, że normalne to jest jak nie puchną i dał mi całą litanię badań do zrobienia. Na szczęście poszłam do niego w przerwie między jednym pobieraniem a kolejnym i od razu pobrali mi na te badania.

jutro mam dzwonić po wyniki kuli mnie dzisiaj 4 razy

Cytat:
Z Dzidkiem wszystko ok

Cytat:
Również twierdzili, że powinno się wchłonąć do końca II trymestru no ale się nie wchłonęło. Oni mnie pocieszają i mówią, ze wszystko będzie dobrze, ale ja się nie potrafię martwić bo dla mnie to nie jest normalna sytuacja.
:przytulam: zawsze jak jest coś nie tak (nawet gdyby wszyscy lekarze mówili że nie ma co się martwić) to strach będzie. Oby się wchłonęło.
Cytat:
Dzidzius urodzony w 21. tygodniu, umarl po 20 minutach i wszystko jest na zdjeciach
nie oglądam takich filmów

Za to Agatkowy oglądam, super ruszający brzuch. Mój tylko raz zaobserwowałam jak się ruszał
Stary 2011-10-04, 11:20   #2457
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry ja juz po pysznej jajeczniczce przyrzadzonej przez TZ i przed kawka i paczusiem
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
więc Kamciurka nie wiem dlaczego, mylisz mi się z Kasikzaki wybacz kurde, jaki ten stres ma na nas wpływ. trzymaj się, dobrze że już w domu jesteś.
dzieki
Cytat:
Jeszcze nie wiem, czy będę go prać Pomyślę nad tym
ja jak kupowalam dla cory to nie pralam
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...809207400.html nieźle rozchwytywany jest
bardzo ladny
Cytat:

[/COLOR]
Kamciurka co się porobiło?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Kamciurka dbaj o siebie

Cytat:
Od piątku mnie nie było i ledwo Was nadrobiłam W piątek byłam na usg połówkowym u mojego gina a dzisiaj u drugiego gina (pisałam wcześniej, że mój gin standardowo zaleca zrobienie dwóch usg połówkowych u różnych lekarzy. Z Dzidkiem wszystko ok
Oczami wyobraźni widzę już jak będzie wyglądał, jaki będzie miał pokój i czym się będzie bawił
Jutro się odezwę, bo dzisiaj to już baaaardzo zmęczona jestem

Dobranoc
gratuluje synusia

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:20   #2458
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie nie wiem czy doczytałaś info z ostatniej mojej wizyty brzuszek ma za malutki, słabo się rozwija i mało łożysko daje jedzenia dla malucha, za 2 tyg znów idę na wizytę...

Zajączek pociesza, strasznie się wierciucha i jest taki duży w brzuszku dwoma rękoma muszę trzymać brzuch żeby całego poczuć a macica rośnie u mnie szybko, bo dno mam już 1,5-2 cm nad pępkiem, bo tam dziś dzieciaczek kopał! szkoda, że już bez tż i nie może tego zobaczyć i poczuć... normalnie dół dnia załapany
kochana bedzie dobrze zobaczysz, skoro tak fika to na pewno jest silny a to najwazniejsze, trzymam kciuki za Was

Cytat:

Cytat:

ogladalam juz to kiedys, ale mam straszne doly po tym...

teraz jak lezalam w szpitalu to byla ze mna dziewczyna w pokoju, ktorej kuzynka pracowala na erce noworodkow i patologii noworodkow i ostatnio urodzila sie dzidzia 650 gram i juz jest w miare ok z nia
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Nie nadrobię Was, bo nie mam siły przed kompem dzis siedziec.

No to w skrócie.

U lekarza byłam. Przepisała mi luteinę i no spe, duzo odpoczynku i ZERO roweru, no trudno bede sie poruszała piechotą

Jednak,że na przystanek dojechałam rowerem to postanowiłam ostatni raz nim wrócic do domu i co? Jadę sobie juz mam skręcac do domu, a tu mój były szef jedzie, który mnie tak wyrolował. Zła jestem, że mnie widział na tym rowerze, bo w tym odwołaniu tak pisałam, że miałam zagrozona ciąże i wgl, a teraz sobie smigam rowerem. Trudno, ten typ miał czelność mi kiwnąć, no co za człowiek. Odruchowo odmachałam, ale na szczescie chyba tego nie zauważył

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w przyszłym tygodniu mam być w UP , bo mają dla mnie jakąś propozycje.
Zoska rower na strych ale juz
uwazaj na siebie i odpoczywaj

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:26   #2459
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ty to masz przejścia Ale też nie przesadzajmy. Wiadomo, że jak ciąża zagrożona, to trzeba leżeć, odpoczywać, a przecież mogłaś jechać do sklepu po coś do obiadu. Zresztą teraz to już Ci chyba zaszkodzić nie może, więc spokojnie
Stary 2011-10-04, 12:19   #2460
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi
A co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...809207400.html nieźle rozchwytywany jest

Super, też go oglądaliśmy taki, ale decyzja jeszcze nie podjęta... na razie mamy 4 typy, ja najbardziej skłaniam się ku jednemu ale zobaczymy. Tym Baby Merc'em jeździ babka z bloku obok mnie, wiec na żywo też się dobrze prezentuje
Martynka- 23.02.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości