|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Sprzedaż na wizażu jest zabroniona, od tego są inne serwisy. |
|
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla wszystkich swietujacych dzis dzieciaczkow najlepsze zyczenia, zdowka, radosci i mnostwo milosci
![]() ![]() ![]()
|
#4564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
suuuper to sie będziemy widzieć a kiedy dokładnie przyjeżdzasz??
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
WRÓCIŁAM!!!!
![]() ![]() mam neta ![]() ide czytac ssakiem u piersi ![]()
|
#4567 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję pięknie za zaproszenie do klubu koffam Was i dziękuję, że mnie wygoniłyście z krzaków ![]() Wszystkiego najlepszego dla świętujących dziś dzieciaczków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no chyba dam radę posiedzieć trochę z taką grzeczną dwójką ![]() ---- Wczoraj udało mi się doczytać, ale po południu Ania zrobiła się marudna, a na rękach u dziadka tak się rozryczała, że nie wiedziałam co się dzieje. dzisiaj doczytałam i już słyszę "agu" z łóżeczka, więc pędzę, będę zaglądać w międzyczasie. PS. skoro reklama jest płatna to ja proszę o PW z linkami do nowych konkursów jak będziecie brały udział (może z wyjątkiem strony linkbaby bo mam tam bana i nie wiem dlaczego. nie mogę nawet wejsc na stronę główną, żeby zapytać )
|
|||
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
są takie bezmleczne je dodaje się do mleka czyli u Was do pepti i wtedy większa kaloryczność mleka i smak lepszy
![]() musisz kupić taką, żeby pisało "kaszka ryżowa" a nie "kaszka mleczno-ryżowa" Cytat:
jak jadł jedną U to tym bardziej był najedzony po dwóch ... weź przeciwbóla !
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-04 o 12:17 |
|
|
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
night, a gdzie dokładnie mieszkasz ??? Narazie sprzedaliśmy auto, więc nie ma czym... Ale może kiedyś
Nie mówię tak, nie mówię nie ![]() matall, mnie się wydaje, że pociągiem powinno Wam się z Edą spoko podróżować! Skoro ja z Gabulkiem dałam radę, Siasia z chłopakami, to czemu Wam miałoby się nie udać ![]() Są plusy i minusy takiej opcji, ale nie przekonasz się, dopóki nie spróbujesz ![]() Grazin, hello
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
GRAZIN CAME BACK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! jejejejejejejejeeeeeeeeee eeeeeejejejejejejej
![]() na różowo Cię dałam
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujeKochane jestescie, wiecie? ![]() Lolka Zgadzam sie z andziotkiem skoro uwazasz, ze dobrze robisz to my bedziemy Cie tylko wspierac Grazin Witaj Wrocilam ze spacerku (znow same bylysmy ), polozylam niunke to lozeczka, wlaczylam karuzelke i poszlam rozpakowywac zakupy i slysze, ze co chwile inna melodyjka leci Wchodze a Nadia lezy w poprzek i wali nogami w pozytywke i zmienia sobie muzyczke Wiem, ze dla Was to zadna nowosc, bo Wasze dzieciaczki juz sie od dawna tak przemieszczaja ale ja bylam w szoku ![]() Moja malutka rosnie w sile |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
grazin i antropia, melduję iż głosy na wasze dzieciaczki zostały oddane
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() najlepsze życzenia dla wszystkich dzieciaczków, które mają dziś swoje miesięcznice Moria, testuj, testuj! Mnie kusi, żeby wszystkie sprawdzić Dokument, powiadasz... mogę też nagrać, kiedy Hanex marudzi, to będzie dłuższe dzieło No i gratuluję nocki Anula, ja zwykle koło północy się kładę, zawsze jeszcze jakieś filmy, pogaduszki, no wiesz ![]() Aliczko88, u nas różnie, albo mata edu, albo huśtawka, albo na kanapie z zabawkami, albo spacer, albo leżenie na łóżku, słuchanie Zet Kids i zabawy, przytulaski, śmiechy ![]() Aga_pe, gratulacje pełzaczka! ![]() Jacieeeee, witaj na wątku ![]() Aguś, szybka laska jesteś z wtajemniczeniem dziewczyn "z krzaczorów" ![]() Mimbi, aż będę się musiała na Rossnecie zalogować ![]() Lolko, mamusie podwójne polecały i ja też polecam, mimo 5 miesięcy Hanka już się interesuje - dźwięk, światełko, szał Enchant, jeśli jesteśmy w temacie kup to Hania marchewę Hippa zwróciła ledwo przetrawioną, marchewę Bobovity przetrawiła ![]() Paulizia, taaaak Normalnie będziemy mu z koleżanką rzucać majty z nr telefonu na scenę [a w grudniu RiRi w Łodzi! Jeśli już tak regulaminowo postępujemy, to jeszcze punkt z atakami i obrażaniem użytkowniczek jest tu w temacie Anulinka chyba z pięć postów powinna zgłosić, a każda z nas przynajmniej jeden [ten o wychowaniu ] Ale po co nam to? ![]() Mam nadzieję, że dziewczyny, które pozgłaszały posty, nieprawidłowości i wszystkie kryminalne sprawy, ULŻYŁY SOBIE. To takie ważne, by nie tłumić złych emocji, bo mogłoby to doprowadzić do frustracji
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
paulizia zapp byl super ale mial tez swoje minusy.
najwiekszy to brak rozkladanego siedziska, koszyka na dole, nie mozna bylo torby powiesic na raczce bo sie wywalal. ale prowadzil sie bosko. chcialabym pomacac tego ![]() pewnie naprawili defekty. kcialabym ![]() grazyna alez sie naczekalysmy!
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mnie zmusisz do elaboratu na temat jak bardzo cie kofam i moja milosc rosnie z kazdym postem!!!!!!! ![]()
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra moje kochane
postaram się nadrobić ale nie wiem jak mi to p ójdzie mysle ze przelece pobieżnie strony od kiedy mnie nie było a przeczytajm ostatnich kilka zeby sie wbic w temat i mnie nie zabijecie ze nie doczytam wszystkiego ![]() ale musiałabym komuś dziecko na miesiac oddac:P i nadrabiac ![]() a wiec najpierw napisze co u nas zanim się zaglębię w wasze sprawy ![]() to była najdłuższa rozłąka od wizazu od kiedy u was jestem było mi bardzo źle że nie moge do was wejsc i chocby poczytac![]() to straszne na prawde!! poza tym mialam milion pytań ktorych juz nie pamietam i nie wiedziałam co zrobić boże JAK LUDZIE WYCHOWYWALI DZIECI BEZ INTERNETU ??Sebek się na maksa popsuł... w nocy budzi się BARDZO CZĘSTO i to z płaczem, co od kiedy przestał byc noworodkiem nie zdarzało się w ogole. wiec dziwne to dla mnie. ostatnio przeszedł samego siebie bo połozyłam go o 20 i sama o 21 30 poszłam spac a sebulek sie o 22 13 obudził... ja na 3 zegarkach sprawdzałam ktora godzina bo uwierzyć nie mogłam. będąc w szoku wystawiłam cyca i ciumknął dwa razy i poszedł spac. generalnie budzi sie praktyznie co 2 h w nocy ![]() nawet mu daje kaszke. na początku strasznie protestował. w ogole darcie papaji było jak nie wiem jak tylko mu dawałam łyzeczke do buzi (bo z butelki i smoczka wieloprzepływowego to moge zapomnniec ze bedzie pił jaśnieksiąże ) ale jakos sie przyzwyczaił. generalnie daje mi tak powiedzmy 30 ml kaszki. i co drugi dzien albo codziennie połowe jakiegos deserku. raz mu dałam jagody matko boska wszystko łącznie z pościelą kocem prześcieradłem dwoma śliniakami body spodniami i skarpertami i x pieluchami tetrowymi było brudne. sam etap konsumpcji odbył sie bezproblemowo. późniejsze ulewanie nas zgubiło. no i po 3 h CZARNA kupa. czarna jak smoła. i twarda. wpadlismy w panike z tż co to:P ale przypomniałam sobie słowa andziotki że teraz kupy beda inne i mam sie nie stresować generalnie robi postępy, naskarzyłam ostatnio andziotce ze nie przewraca sie z brzucha na plecy i zaczał wtedy ładnie fikac na złość mi generalnie prostuje rączki jak lezy na brzuchu i usiłuyje podnosic pupke. no ale ma ciężką i musi muskuły trenowac![]() nie było chrzcin! bo chrzestny ktorego wybralismy nie jest praktykujacym chrześcijaninem, newer mind:P mam juz innego. mojego kuzyna i chrzciny sie odbeda w tą niedziele jesli znowu nam cos nie przeszkodzi. MOJ SYN nigdy nie chodził tyle na spacery jak podczas awarii neta:P kurcze 2 albo 3 razy dziennie bylismy na spacerkU:P ja odchorowałam brak wizazu. moj organizm zareagował zespołem odstawienia. w środe wieczorem cos mnie zmuliło przy kąpieli małego. ale połozyłam sie i stwierdzilam ze moze w ciazy jestem, bo czasem mi sie o tabletce zpaomni:P o 22 zaczął sie horror!!!!!!!!!! wymioty i biegunka jednocześnie! musiałam siedziec na tronie i miske miec na kolanach i leciało ze mnie jakby ktos kran odkrecił. i tak do 7 rano co 30 minut. zoładek mnie tak bolał ze nie wiedziałam gdzie jetsem, nie mialam siły podniesc małego. a karmiłam go w jakiejs dziwnej pozycji bo jak mi tylko brzucha dotykał to wyłam z bólu. cały dzien spałam budziąłam sie tylko na karmienie. a mama mi sie małym zajomowała. i powiem wam ze po całym dniu bylam taka steskniona za moim maluszkiem mimo ze byl przy mnie ale nie moglam, go przytulac. no i moja mama stwierdziłą ze on tez za mna tesknił ![]() robie gulasz i muusiałam isc przemieszac i sie wybiłam z rytmu pisania ![]() widze ze duzo dzieciaczków bierze udział w konkursach (NIELEGALNYCH:p ) WIEC bardzo prosze zeby mi ktos (np matal jako przewodnicząca trójki klasowej w wątku ) napisał w jednym poście na kogo mam głosowac![]() i musze nadrobić afere konkursową bo ciekawa jest:P co sie to porobiło W OGOLE !!! JA TU WRACAM a tu mocno nie sympatyczna atmosfera na wątku ![]() NIE MOŻNA WAS NAWET NA TYDZIEŃ SAMYCH ZOSTAWIĆ ![]() nie bądźmy niemiłe a niektore kolezanki z innych watków to są po prostu dziwne... po co od razu przyłazić do nas i obrażać. i umoralniać. z tego co mi wiadomo to jesteśmy dorosłe. każdy ma swoje sumienie i do cholery nie trzeba nas wychowywać! generalnie chyba nie tylko ja mam w nosie takie nieuprzejme nagabywania. no ale niektorzy juz tak maja ze lubią aferki kręcić. ciśnie mi się na usta, a własciwie na palce tylko jeden przekaz: SIO! Z całym szacunkiem oczywiście:P dobra mam kupe w pamperesie znaczy me dziecko ![]() ja tu jeszcze wróce:P \
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
raz przy mnie sie przewrócił i tyle ale każda nowość cieszy |
||
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
anulinko, kciuki za szczepienie !!
moria, gratuluję nocki, koniecznie ten patent dziś powtórzcie no i trzymam kciuki abyście znacznie krócej niz 3 lata czekali na potomka !!! agnieszka_pe brawo dla Norbiego za nową umiejętność !!! mamaoptymistka i aga_pe - wspaniałe spotkanie - mieszkacie gdzieś blisko siebie ? anulko, czytałam ze 2 dni temu, że jeśli dzidzius ma katar a nie ma gorączki i temp na dworze wyższa aniżeli -1o to spokojnie można a nawet należy spacerować - gdyż w sposób naturalny inhaluje się nosek Zdróweczka dla Zosieńki !! ![]() Loluś, prędzej czy później mnie też to czeka, pamiętaj - najważniejsze, że Antonek usnął szczęśliwy i z pełnym brzuszkiem - dzięki temu jak pieknie lulał ![]() mary, jestem 3x na TAK !!!!!!!!!!!! Genialne pomysły ![]() ![]() klask i:Tż pojechał wcześniejszym - zdążył. We wtorek znów ma jechać aby odebrać wize. Gamonie nie chcą kurierem wysłaćGrazin, witamy nasza córo marnotrawna !! Enchan, dla Gabuni za marchewkę !!!! Ja też wczoraj miałam podać ale w końcu nie wyrobiłam się w czasie Dziś powtórka? Jak Gabi się czuje po niej?Hejka, od samego rana mam Was na pulpicie, tylko Gabrysia w ogóle nie śpi i ciągle się bawimy. W międzyczasie kimnęła ale na 10 min dosłownie i już oczy jak 5zł Ale przeczytałam wsio Nocka niezła, jedzonko 1.30 i 4.30 następnie o 7 i dalej lulanie do 9 Ja mogę się budzić i co 2h w nocy tylko żeby moje dziecko dalej chciało moje UU i się najadało ![]() Dziś nauczyła się piszczeć, wcześniej popiskiwała, teraz wchodzi od razu na wysokie C i do huśtawki za bardzo się już nie nadaje, tzn musze przy niej być, strasznie się wygina w mostek i przechyla na bok, boję się że wyleci właśnie bokiem bo pasy tylko trzymają od pasa w dół Z marchewką wczoraj nie zdążyliśmy bo tż późno wrócił a nie chciałam dawać na noc i eksperymentować jak to Andziotka i Anulka pisały ![]() Ok lecę ją w spacerówce do ogródka wystawić bo kwiczy dzidziol
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam jeszcze gorąco podziękować DAISUNI I ANDZIOTCE
bo do mnie pisały i tęskniły i kochały ![]() i DZIĘKUJE wam gorąco ze głosowałyście na sebastianka! i pilnowałyscie i przypominałyscie! jesteście na prawde rewelacyjne!!![]() ale miłe przyjęcie kochane jestesciejeju jak ja tęskniłam
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, pewnie pobiłaś Mattal w długości postu
ale Ci się narobiło, współczuję Brałaś jakieś leki? Tymek poszedł z babcią na spacer i mam nadzieję że nie będzie płakał i z trzy godzinki pospacerują
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Monia piłam smecte i jakieś elektrolity mi tż kupił (ale to opchydne)
szczerze to gdyby nie moja mama to nie dałabym rady sie małym opiekowac. no po prostu porażka na całej linii. myślisz ze matal pobiłam??:P ee chyba nie bo u niej to dwa posty były, albo trzy ![]() ale zrobiłam mniamniuśny gulaszyk mmmm ![]() tż go chce z makaronem ale nie wiem czy pasuje makaron do gulaszu ja to raczej z kasza zawsze jadałam pogoda jest prze boska i musze sie wybrac na spacerek a za nadrabianie jeszcze sie nie wziełam ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- daisy czy ja dobrze widze?? czy mnie oczy nie mylą?? Gabulek prawie nie spi od rana!!??? no szok!
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Wystawiłam Hanie na balkon z wózkiem, bo wydaje mi się że zaraz będzie padać,wynosząc stelaż obtłukłam ścianę i pobrudziłam fotel,a Hania patrząc na to miała minę przerażoną. Coś mi brynczy w tym wózku, a muszę uśpić Ją, bo wieczorem będzie nie do życia jak nie pośpi dłużej w dzień.
W ogóle hit Hani na deser to śliwki z hippa, z grysikiem ryżowym. Zjada cały słoik i woła jeszcze. A u Was? Na obiad dynia z ziemniakami, ewentualnie szpinak z ziemniakami. idę dziś na pierwszy trening w klubie, siłownia i cardio. Już schudłam 6 kg w domu, mam nadzieję,że w klubie i schudnę i się wyrzeźbię:P Ciekawe jak mi będzie szło jeżdżenie tam zimną;> po 16 już ciemno... |
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko, pewnie miałaś grypę jelitową - horror to jest. Przechodziłam 1x i nikomu nie życzę a jeśli chodzi o popsucie Sebulka to na szybko Ci powiem, że kilka dzieciaczków na UU też coraz częściej woła jeść w nocy np. Gabik Andziotkowy i Antonek Lolusiowy. Moja Gabcia też nie pozostaje dłużna i np. wczoraj karmiłam ją 3x!! Jak dotąd min do godz 3 w nocy spała ciągiem a teraz pierwsze karmienie już pomiędzy 0.00 a 1 w nocy ale nie narzekam, ważne że chce jeść dziabąg mały.
Gusiu, brawo dla Naduni za nową umiejętność !! To teraz będzie stópkami dawała popalić, uderzając we wszystko co się da. MoniaK, oby spacerek dobrze wpłynął na Tymusia !! Jacieeee zaglądaj do nas! My fajne jesteśmy i nigdy nikogo nie zbywamy ![]() Jeszcze nie napisałam o tym, że Gabi nawet leżąc na płask na łózku czy w łóżeczku odrywa sama główkę i plecki jakby do siadu na ok 10-15cm i w takiej pozycji potrafi około kilku sekund wytrzymac, tylko że ja jestem inna niż Wy i mnie każda nowa umiejętnosc smuci a nie cieszy Bo ona mi d o r a s t a !! ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Grazynko, jadłam gulasz z makaronem, smakuje - fajne zestawienie - zgódź się !! ![]() taaaak - od 2 dni mało śpi Wczoraj odkąd wstała ok 10 to do 19 spała ok 1,5h tylko no i następnie po karmieniu o 19 ucięła sobie drzemkę a dziś również nie spała i dopiero teraz od 20 min kima
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Boszeeeeeeeeeeeeee jakie awantury tu dalej
W takich momentach wolałabym żebyśmy wszystkie przeniosły się do Klubu, zresztą i tak juz czasem głupio mi tu pisac różne rzeczy, jakby ktoś chciał mógłby sie wszystkiego o nas dowiedzieć z teego forum tylko. A tak w K byłoby spokojnie, intymnie, i wogóle.
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki brudny kolor jakby. lolcia a nie pomyslałas ze moze Antosia dziąsełka bolą?? bo faktycznie po 45 min chyba nie jest głodny... mi jak sie sebek zaczal tak czesto w nocy budzić to pomyslałam ze to własnie ząbki i po prostu potrzebuje chwilke cycuszka possac ![]() ale tez sama nie wiem bo nieraz po kaszce (ktora daje po kąpieli ) śpi do 5 rano a nie raz si eobudzi o 22 pamietaj ze mleczko produkuje Ci się w trakcie ssania. wiec tak na p-rawd enasze cyce nie są puste bo zawsze dzidzi cos leci. tylko jak juz ten szybszy strumien wydulda to sie musi troche pomęczyć później ![]() kochana jakbys nie karmiła bedzie supoer i proszę nie martw się! też uwielbiam karmienie piersią i Cię rozumiem
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
My po szczepieniu. Moje dziecko uśmiechało się nawet wtedy, gdy pielęgniarka wbijała mu igłę w nóżkę Pepe to strasznie pogodny facet![]() Ważymy 7600 g, w ciągu 6 tygodni przybyło na 1200, pediatra powiedziała, że nawet gdyby przybyło tylko połowę, byłoby dobrze Możemy dawać słoiczki z mięskiem. Lekarka radzi, aby przez pierwszy rok raczej bazować na słoiczkach, niż na gotowaniu. Morfologia dobra, powtórzyć za m-c ( profilaktycznie ). Następne szczepienie 15 listopada br. Mary, miałam zameldować, a zapomniałam rano , druga próba z kaszką również nieudanaSpróbuję jeszcze z tą kaszką, co polecała andziot - jaglaną bodajże. Co do zgłaszania, że ktoś mnie obraża, to odpuszczam. Mam taką zasadę, że nie zniżam się do poziomu trawnika przed moim blokiem, niemłoda jestem i plecy mnie bolą ![]() I tak sobie myślę, od kiedy kablowanie i donosicielstwo to cnota mamaoptymistka regulaminu nie złamała, bo pisała, że nagroda nie była określona, a satysfakcję z pierwszego czy drugiego miejsca nie da się przeliczyć na PLN ![]() Grazin, witojcie |
|
|
|
#4590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u Was stanowczo za ciepło Właśnie zażyłam ![]() Bo mnie głowa już od tego zęba bolała. Idę w czwartek na 20 ![]() Cytat:
Sprawdzimy chyba na święto zmarłych, bo musimy oszczędzać ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

co w takiej sytuacji powiesz o Zgłobicach ? 

)

dziekuje
Dokument, powiadasz... mogę też nagrać, kiedy Hanex marudzi, to będzie dłuższe dzieło 
było mi bardzo źle że nie moge do was wejsc i chocby poczytac
klask i:Tż pojechał wcześniejszym - zdążył. We wtorek znów ma jechać aby odebrać wize. Gamonie nie chcą kurierem wysłać