|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Jesteśmy właśnie po USG genetycznym II trymestru! Wszystko jest OK! Każdy wskaźnik
no i będziemy mieli córeczkę! ![]() W załączniku zdjęcia malutkiej Pozdrawiam i dobrej nocki! |
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkraplam pare kropelek oliwy z oliwek do kapieli i Filipowi i sobie i skora jest swietnie natluszczona na dluzej, lepsze niz moje ulubione oilatum, po ktorym przez pare godz skora jest ok, a potem znow sie robi suchusienka. Wiec i to Ci polecam![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- ivonka super zdjecia przepiekne
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczkiPokolorowałam Cię
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwy z oliwek nie trawię zapachu- nawet jak na petelnię daję , to masakra ( a tylko jej używam i cierpię). Olej lniany.. poszukam tu w aptekach.. Czy on też ma jakiś zapach? Czyli po prostu sobie kropelki wcierasz jak oliwkę, tak? Ja mam ogromne predyspozycje do rozstępów. Mimo, że nigdy nie byłam gruba, nigdy gwałtownie nie schudłam , ani nie przytyłam, mam odkąd pamiętam rozstępy na łydkach, pośladkach , udach i nawet piersiach (mimo że są mikro). Powiedziano mi, że to dlatego, że gwałtownie rosłam (w górę). Moja mama ma tak samo i obie siostry , mimo że duuużo młodsze też mają Zła tkanka łączna i tyle. Tak bym chciała chociaż brzuch ochronić![]() Ivonka , SUUUPER zdjątko i cudnie, że wszystko dobrze No i córeńki gratuluję![]() Kiedyś ktoś pytał i ja chyba powiedziałam, że nie mam przeczuć , co do płci.. Teraz mam i chcę napisać, żeby potem nie było, że zmienię jak będzie inaczej . Wydaje mi się, że będzie chłopczyk![]() Aaa i nie myślcie, że to że podglądam dzidzię mi coś sugeruje.. Nie sądzę, że byłabym w stanie rozpoznać płeć. Na pewno nie.. USG to tylko absolutne podstawy rozróżniam
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-03 o 23:06 |
|
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
To trzeba mieć albo strasznie długie ręce albo statyw
![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Podziwiam i zazdroszczę pięknych zdjęć. Razem z aalegną macie pierwszą forumową parę. |
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Ja po wizycie u lekarza. Serduszko bije, ale kazał mi dużó odpoczywać=leżeć. Mam brać Filomag B6 na skurcze |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Córeczki
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
ivonka7 śliczne fotki córci
gratuluję i cieszę się że wszystko ok![]() mój mąż mnie wczoraj rozwalił leżymy sobie już on tak na mnie patrzy i mówi fajne masz te cycki takie duże, robiłbym z tobą brzyddkie rzeczy ![]() nagle leci reklama w tv intimisimi czy jakoś tak tego stanika push up co o rozmiar powiększapiersi ponoc a on z hasłem e tam znam lepszy sposób na powiększenie z kapslami od piwa już też tak robiłam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-10-04 o 08:32 |
|
|
|
#3250 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a to nie jest takie proste jak próbuję zrobić z twarzą to widać włosy a na miejscu twarzy jest obiektyw (za mała odległość mdzy lustrem a szafką)Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry tak wogóle
|
||||
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
Ivonka gratulacje córeczki
Ja wczoraj przespałam cały dzień, a od 19 atakowali mnie z pracy i dziś od rana znowu. Zaleglości narobili nieziemskie jakbym mogla to bym ten tel służbowy oddala, ale nie mogę już mnie to denerwuje a taki spokój był, a tak wezmą zadzwonią i się człowiek denerwuje że robota stoi. Znowu telefon ..... takich
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka7 gratulacje coruni!! Sliczne foteczki!!
Cziqua moj tez wczoraj gapil sie na moj biust i w efekcie zaproponowal wcieranie balsamu Ja tez mam predyspozycje do rozstepow bo mam kilka malo widocznych na udach i 2 na piersi. Mam nadzieje, ze balsam ktorego uzywam ochroni mnie przed wieksza ich iloscia . W sumie nie wiem czy sens jest pisanie nazwy, bo balsam jest hiszpanski i pewnie nie ma go w polsce. Ale z drugiej strony mama moja ma tez rozstepy na ledzwiach ale brzuszek ma gladki .
|
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z sama parafina, to widze tez, ze maz Aguski jej na ten temat nadaje, ja sama studiowalam chemie i zrobilam pare kursow zwiazanych z kosmetyka, do tego troche tez poszperalam nt produktow pochodzenia ropy naftowej (spowja droga, skoro tak ci dobrze parafina sluzy, to czemu nie posmarujesz sie nafta albo bezyna... pochodza z tego samego zrodla )dodatkowo, tak jak pisalam, cierpie na atopowe zapalenie skory. Kto zna, to wie, ze to nie takie hop siup i przechodzilam przez to nie tylko sucha skore, ale tez bable, swedzenie, pekanie skory i stany depresyjne. A phenoxyethanol jest niewskazany w kosmetykach jesli karmi sie piersia, bo przenika przez skore do ustroju i mleka, a spozyte przez dziecko jest dla niego szkodliwe. A co do dermatologow, to hmmm... niejednego tez odwiedzilam i kazdy mi zapisywal leki sterydowe, ktore owszem sa dobre, ale tylko w przypadku ostrych zapalen i doraznie, a nie powinny byc stosowane przez dlugi okres czasu, bo tez niszcza skore. Tego akurat zaden nie raczyl mi powiedziec, takze co do opini dermatologow, to mam mieszane uczucia. W koncu lekarz to lekarz, wymaga sie od niego natychmiastowego remedium... niewielu lamie sobie glowe jak pomoc pacjentowi na dluzsza mete, bo najzwyczajniej w swiecie, nie maja na to czasu ![]() Cytat:
gratuluje dziewczynki Cytat:
A olej lniany to tez ma dosc charakterystyczny zapach... no i trzeba go koniecznie zuzyc w ciagu max 4 tygodni od otwarcia, bo potem sie szybko utlenia i makabrycznie smierdzi i jest trujacy Ale jeszcze "zamiennikiem" oliwy z oliwek moze byc wlasnie sam olej rzepakowy albo z pestek brzoskwini
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-04 o 09:58 |
|||
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Rety dziewczyny ale się tu mądrze i naukowo zrobiło
Ja na razie mam emulsję przeciw rozstępom z ziajki i nie wiem czy da mi jakieś efekty ale na plus jest to że się super wchłania i ślicznie pachnie Muszę potem sprawdzić czy ma ta parafinę i takie tam inne ![]() ivonka gratuluję córeczki I śliczne zdjęcia Też bym takie chciała
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
u mnie 19 tydz. zaczął się z przytupem - nam leukocyty z krwi ponad normę a dopiero jutro mam wizyte u lekarza... jestem przerażona |
|
|
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
Ja też kupję ten z ziaji jak narazie nie smaruję niczym ale mam zamiar zacząć. A z kosmetyków pielęgnacyjnych uzywam z firmy pharmaceris dostępnych w aptece, krem na rozstępy dla cięzarówek też jest dostałam nawet probke ok 30 zl kosztuje wiec jeszcze nie tak zle.
|
#3257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzis Filip dal mi pospac prawie do 9, wogole pierwszy raz od jakiegos czasu nie uslyszalam jak wstaje z lozka, bo zawsze sie wtedy budze a dzis nie.... ![]() i obudzil mnie dzis tekstem: "Ta bluzeczke zalozyc" a trzymal w rece moj ozdobny pas ciazowy Wstalam z lozka, bo jeszcze dodal ze zrobil kupe, wiec musialam, patrze a tu moich spodni ktore mam na dole w szafie ni ma zniknely![]() Pytam, gdzie dales spodnie, Filip: "do prania"...rzeczywiscie w pralce wszystkie moje leginsy i spodnie wrzucone Wczoraj za to obudzil mnie glosnym dzwiekiem pianinka przy uchu, potem znow na chwilke przysnelam, to przebudzilam sie bo czesal mi wlosy A potem znow sie drzemnelam chwilke i obudzil mnie zakladajac mi na palec kluczyk od zabezpieczenia do kontaktowA wogole codziennie odsuwa szafe i wyjmuje koszyczek wielkanocny, wklada tam skrawki papieru sciernego i spiewa: "rararararararara" (zamiast lalalala, bo na "l" mowi "r") ![]() Mowie Wam meksyk Cytat:
![]() Teraz mam mieszane odczucia, moze dlatego ze bardzo nastawiam sie na dziewuszke ![]() Jesli chodzi o oliwe z oliwek, to szkoda ze sie nie kapiesz, bo taka kapiel z jej dodatkiem swietnie pielegnuje skore. Ale mozesz sie nia nacierac, tylko ze ciezko sie wchlania, jest bardzo tlusta, no ale cos wolec trzeba. Ja czesto zeby latwiej sie rozprowadzala mieszam ja z woda, tzn rozcieram w wilgotnych rekach, bo wiadomo ze oliwe z woda ciezko wymieszac. ![]() Jesli chodzi o olej lniany, jest mniej tlusty, jednak ma specyficzny zapach, duzo gorszy od oliwy z oliwek, oliwa z oliwek tez ma specyficzny smak, ja np do salatek nie uzywam takiej, bo mi nie smakuje. Uzywam oliwy z pestek winogron, oraz olej czerwony: carotino: olej z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy. Dla mnie jest najlepszy w smaku do salatek z pomidorka albo innych, z kapusty pekinskiej itd...Poza tym jest bardzo zdrowy, daje fajny koloryt salatce i nie czuc go tak jak oliwy z oliwek. To jest ten olej: http://www.carotino.eu/pl/ Jest dosc drogi, ale jego sie dodaje troche wiec nam starcza na dlugo. Nim sie nie smarowalam ![]() Cytat:
no i odpoczywaj duzo jak masz skurcze. Cytat:
Cytat:
A odnosnie masci sterydowych, to malo osob wie, ze na dluzsza mete szkodza, chyba nawet moga powodowac przebarwienia i inne zmiany... Wogole leki sterydowe maja mnostwo dzialan niepozadanych, no ale gdy sa wlasnie stosowane na dluzsza mete, bo stosowane doraznie ratuja zycie (mowie tu np o hydrokortyzonie czy dexavenie)
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-04 o 11:22 |
||||
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. absolutnie nie piszę tego złośliwie i współczuję problemów ze skórą, ja np. mam tragiczny trądzik ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- skąd twoje dziecko bierze papier ścierny do zabawy? |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
a ja się biorę za sprzatanie
Dziewczęta macie sliczne fotki i brzuszki i co najgorsze z dworu dolatują do mnie smaczne zapachy wątróbki musze mizerie zrobic schabowe sie juz rozmrazaja a tak bym watróbkę zjadła
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle ktoś wie co się dzieje z Kubusewą?
Kilka dni temu rozmawiałam z nią o przegrodzie w macicy i się nie odzywa. Martwie się. Zwykle dużo się udzielała. |
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wizyta
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Z szafy, z m-sca gdzie mam wlozone pedzle, kratki do malowania, skrawki papieru sciernego. To sa malutkie skraweczki delikatne, nie jest dla niego niebezpieczne, krzywdy by sobie tym nie zrobil, wiec jest w takim m-scu ze sobie go dosiega. Inne rzeczy mam zabezpieczone, leki sa wysoko, plyny, detergenty, farby i inne ktore moglyby mu zaszkodzic. Odsuwa sobie szafe, z dolnej polki wyciaga koszyczek a tam wrzuca skrawki papieru sciernego.
Zobaczysz kochana do czego sa dzieci zdolne jak bedziesz juz miala pocieche, ze z wszystkiego zrobia sobie zabawke i jak trzeba byc ostroznym. I przekonasz sie, ze w pewnym momencie brakuje miejsca w domu na pochowanie wszystkiego tak by tylko zabawki byly w zasiegu jego raczek
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka
ma chłopaczynka wyobraźnię . Super, że potrafi sam się bawić tyle czasu ![]() Siedzę poobkładana chusteczkami higienicznymi i mam czerwony nochal |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
tikki wiesz nie powinien sie sam bawic, ale to nie jest zalezne ode mnie, jesli jestem bardziej zmeczona, spie bardzo twardo rano, choc tak jak napisalam przewaznie slysze jak wstaje. Zobaczycie same jak ciezko otworzyc nie raz oko. Kiedys mnie budzil placzem, po prostu plakal jak sie obudzil, potem wolal: "mamaaaaaaaaaaaaaa" na cala pare
, potem mnie budzil krzyczac mi do ucha: "buuuuuuuuudz!!!!", ciagnal za wlosy, wkladal palce do oka, ucha itd...![]() A teraz juz sam sobie wstaje, bierze zabaweczki do lozka, autka i inne Jak sie budze, to w lozku mam pare autek, ksiazeczki i inne zabaweczki![]() Kiedys mi wywalil z szafy w sypialni polowe ubran z wieszakow i wszystkie co dosiegnal z polek, taki diabelek maly ![]() nie raz firanke zerwal lub zaslone, po prostu pociagnal bo mu sie to podobalo.. ![]() Oj ciezko jest z maluszkiem Ale kazde dziecko jest inne.
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, moja starsza bratanica w ogóle nie potrafiła zająć się sama sobą. Ciągle ktoś musiał wymyślać jej zabawy i bawić się z nią, bo się złościła. A bez TV to nawet rysować nie potrafiła
. Tak była przez rodziców nauczona na bajki .
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie sa dzieci ktore daja sie wyspac mamusiom do 9 rano, mojej kolezanki syn w takim samym wieku jak moj sypia do tej pory do 9, 9:30 rano.
A moj zawsze wstawal 6 lub 7 rano. Od urodzenia. Taki typek. Czasem zdarzy mu sie pospac do 8
|
#3269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na takie musze jeszcze poczekac do poczatkow grudnia.. A tak to zawsze 2D mam robione niestety. ciekawe jak nam w bilansie wyjdzie. Przewaga chlopcow czy dziewczynek? ![]() Cytat:
Siedze sobie i czytam nasz watek. I jest mi troszke lepiej i lzej na serduchu. Martwie sie mama caly czas. Dzis w nocy snily mi sie szpitale i te cholerne d-dimery i badania ech. Musze wierzyc ze bedzie dobrze. Najgorsze ze pewnie jutro jej nic nie powiedzia i tak w tym szpitalu. Kto wie moze nawet jej na oddzial nie przyjma... w koncu koniec roku i sie kasa konczy z NFZtu szpitalom ![]() Posluchalam dziecia sobie wczoraj 3 razy (!) - jakos nie moglam sie powstrzymac uspokaja mnie dzwiek malutkiego mojego serduszka.
|
||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie mam problemu..![]() Ale sa rozne dzieci, poza tym w pewnym wieku dziecko jeszcze ni eumie sie soba zajac samo jak jest male i trzeba sie z nim bawic nie wazne ze mamuska jest spiaca. Pamietam jak Filip mial noce ze budzil sie w nocy i chcial sie bawic, slyszalam ze wiele dzieci w pewnym wieku tak ma wyobraz sobie godzina 3 w nocy a maly dobrze obudzony, rozbawiony i nie ma zamiaru spac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

no i będziemy mieli córeczkę!
wkraplam pare kropelek oliwy z oliwek do kapieli i Filipowi i sobie i skora jest swietnie natluszczona na dluzej, lepsze niz moje ulubione oilatum, po ktorym przez pare godz skora jest ok, a potem znow sie robi suchusienka. Wiec i to Ci polecam
Zła tkanka łączna i tyle. Tak bym chciała chociaż brzuch ochronić

(za mała odległość mdzy lustrem a szafką)
już mnie to denerwuje a taki spokój był, a tak wezmą zadzwonią i się człowiek denerwuje
takich

. W sumie nie wiem czy sens jest pisanie nazwy, bo balsam jest hiszpanski i pewnie nie ma go w polsce.
)
I śliczne zdjęcia 

. Tak była przez rodziców nauczona na bajki
.