|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
LUBIĘ TO! Ostatnio dziwiłam się, czemu Mamusie Styczniowe się zabunkrowały, ale teraz już rozumiem ![]() Aga_pe, w sumie taki elaboracik mogłabyś mi walnąć Dobra, zmykam! Zrobię jakiś obiad, a potem lecę po kiecę
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
9te pranie w ciagu dwoch dni.
Myslicie ze z pralki odpadnie mi bęben??? |
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Pomalowałam paznokcie ![]() Mimbi, a co Ty tam tak pierzesz? dorabiasz do macierzyńskiego czy co
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wystarczy że sięgam rekami po nią i ona od razu się tak spina cała i podnosi już głowę bo wie ża zaraz ją podniosę słodkie toi powinnaś iść się leczyć że ciągle się smucisz że Gabunia Ci dosrasta !!!!!! ![]() albo zmajstrować sobie nowego dzidziusia ![]() Cytat:
my jutro się zważymy ![]() pytałam czy to już Wasze 3 szczepienie ??? |
||
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro spróbuję dać ![]() A dziś próba z tym szpinakiem, zobaczymy, czy podejdzie mu bardziej niż ten z Hippa (wzięłam sobie do serca, że Hani smakuje, a Eda na szpinak wybrzydza, bo ja uwielbiam )Wczoraj poszedł słoik marchewki z ziemniaczkiem. Jak na mój gust to takie dobre, że sama bym mogła zjeść
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
też się nad tym ostatnio zastanawiałam
na razie nie odpadł
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Trzecie 5 w 1. 15 listopada trzecie WZW w planie.
|
|
|
|
#4598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i napewno praca w siłowni zwłaszcza cardio pozwolą Ci jeszcze schudnąću mnie zastuj z ćwiczeniami nie mam kiedy (bo mojego Macka nie mam z kim zostawić, moj tż cos ostatnio duzo zajęć ma ) Cytat:
dla Pepe za wagę
|
||
|
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dziękujemy za życznoka z Piotrusiem ![]() To juz 4 miesiące Grazin wróciła Wiecie co jakoś straciłam ochotę na wszelkie konkursy.... nie wycofam zdjęcia Piotrusia z tego konkursu... ale to będzie mój pierwszy i ostatni... nie chcę nikogo obrażać, więc nie napiszę tego co myślę ![]() a co do Klubu to też TO LUBIĘ tam chociaż swobodnie można coś napisać agus dawaj znać jak dietka trzymam kciuki ja jestem na etapie czytania książki i tez mam zamiar spróbować :P
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Jesczez dokładnie z TŻem nie dogadane.. ale coś myślimy ok 21, 22.10 być.. nie wiem na ile, bo ja ten kurs niemieckiego mam, ale chciałbym jak najdłużej
![]() A spotkać się trzeba na pewno Andziot, Ddaaiissyy, Grazin, Gusia bardzo dziękuje za słowa skierowane do mnie! Fajnie, że mnie wspieracie - dzięki i chwała wam za to ![]() ![]() Cytat:
![]() A! i napisze, że mi nie chodzi wcale o to, że mi się nie chce wstawać w nocy i że taki leń jestem.. tylko po prostu nie chce, żeby mój ukochnay synus się męczył ![]() Gusia brawa dla Nadi anulinka przedzielny twój Piotruś
|
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile soczków dziennie podajecie dziecku? Bo czytałam,że nie wolno więcej niż 120 ml? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Jaki masz trening? Ja chce jakąś obwodówkę na siłce no i cardio: bieżnia, orbitrek, rowerek, stepper (chociaż podobno stepper rozbudowuje uda?) |
||
|
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przeważnie przez godz robie aeroby czyli po 15 min na biezni, steperze eliptycznym, rowerku i rowerku takim pół leżącym a pozniej szłam robić ćwiczenia na klatkę, skośne brzucha a na nastepny treningu robilismy inne partie |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja wczoraj 4 prania
dzisiaj juz 2 masakra a mam beben na 4,5 kg prania, a na bank przekroczylam ![]() troche buczy jak wiruje, ale da sie przezyc ![]() Cytat:
dzisiaj jadlam az pol serka wiejskiego, kilka lyzeczek tunczyka w sw, wedline chuda z kurczaka, 2 jajka na miekko i teraz pije cole zero i jestem obzarta ![]() pracujac, miedzy projektami i klientami drukuje przepisy i bede dzisiaj piekla ciastka protal
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Piore gdyz poniewaz przywiozlam 1758757565 reklamowek z praniem ze wsi plus uzbieralo sie u nas poscieli, recznikow, ubran dzieciowych, ubran doroslych itp. itd. Zaczynam zalowac, ze nie kupilam pralki Hoover na 8kg wsadu. Dziekuje za ladna pogode - przynajmniej 7 pralek mi juz wyschlo. Jeszcze tak ze 3 zostaly i mysle, ze w 15 sie zamkniemy. Potem pralka zrobi pie*rdut i tym sposobem nastepne pranie wykonam na tarce przy strumieniu.
Dlatego wlasnie potrzebuje ten Domol do pralki. Jeszcze Misia obrz*ygala mate od gory do dolu, wiec i to do prania. Poprosze o order "Zlotej praczki". Nie pomylcie P z S
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jarzynowa tylko Gerber, chociaż jak dla mnie PASKUDNA ![]() Podawała już któraś z Was te z mięskiem? ![]() Smakują? Ja już jakieś kupiłam, może za 2-3 dni spróbujemy ![]() I kupuję kaszkę jaglaną, bo ryżowa mi dziecko zatyka
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbia ![]() doszlysmy do calej zupki na raz
|
|
|
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
Gusia, pamiętam jak pierwszy raz Gabrysię znalazłam w poprzek
Każda nowa umiejętność wzbudza w Nas podziw i zachwyt dla maluszów! I potem pękamy z dumy, jakby nie wiem co się stało![]() Grazin, cieszę się, że znów jesteś Nadajesz wątkowi charakterku Współczuję męczarni z brzuchem i wstawania co 2h do Sebusia. Myślisz, że to z głodu, czy jakaś inna przyczyna? niht, a no tak, Twój TŻ przecież też piłkarz, to na pewno by się dogadali! Hmm, no do Tarnowa nie aż tak daleko... Przedstawię mu pomysł i dam znać, co uzgodniliśmy![]() daisy, Gabunia bardzo dobrze przyjęła marcheweczkę, żadnych negatywnych objawów. Tylko szara kupka mnie zaniepokoiła, bo większość dzieciaczków po marcheweczce robiło pomarańczowe, a u nas taka niespodzianka.(ale u Sebusia Grazinowego też szarości, więc się nie stresuję) Dziś znów dałam i jadła baaardzo ładnie aaa i moja Gabrysia robi dokładnie to samo, co Twoja! Tak się ciągnie do siadania. Od kilku dni dopiero tak robi. Zgadzam się z andziotką, powinnaś drugiego dzidziusia sobie zmajstrować ![]() anulinka, super, że Pepe tak dzielnie zniósł szczepienie! To co, kiedy mięsko dajecie? ![]() mary, powodzenia na zakupach!!! Też bym chętnie poszła na jakieś weselicho. Bierze któraś ślub niedługo?? Kasia??
|
#4608 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() masz zdrowie do tego prania ![]() mysle ze spokojnie dopisz to sobie w CV w dziale umiejetnosci dodatkowe ![]() Cytat:
![]() ja mam dzisiaj kolor limonkowy Cytat:
![]() ja jestem jednak leniem i chcxe zeby seba spał cala noc bo mi sie wstawac nie chce ![]() Cytat:
no spacer zaliczony spotklałam kolezanke z 2 miesiecznym synkiem takie maleństwo seba wygladał przy nim tak dorosło kolezanka sie z miejsca w sebku zakochała bo jej usmiechy za milion baksów sprzedawał
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
agus87
za dukanaGrazin : ddaaiissyy o to masz okazje si e pobawić z Gabi , a ty sie nie smutaj że mala dorasta tylko się ciesz że jest zdrowa, nie marudzi i się ładnie rozwija ![]() mimbi ja robiłam 12 prań i przy ostatnim już coś nie tak wirowało ![]() Siedziałam z marudą w domu i stwierdzilam ze mam już dosyć tego jojczenia, niech dziadkowie go teraz ponoszą a on im usnął zaraz i śpi juz 2,5h wreszcie odpoczęłam od razu mam lepszy humor
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakiego charakteru? ![]() mysle ze sebek sie budzi przez zęby. tak mi matczyna intuicja podpowiada choc nie sa te dziasełka spuchniete ![]() nie wiem o co mu kaman ale na głodnego nie wyglada tylko na spragnionego przytulenia
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za brawa dla Naduski. Enchan racja. Kazda nowa umiejetnosc wzbudza zachwyt
Anulinka dla Pepe za szczepienie
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
gosiek a czemu nie ma Twojego konkursu??
chciałam zagłosopwac i nie da sie? o co kaman?ja nie w temacie ![]() mary Ty nie masz albumu czy nie usunełaś z przyjaźni? bo nie widze. a jak mnie usunełaś to nie chce Cię znać Ty małpo:P aha chciałam zapytać bo widziałam ze pisałas o buteleczce po wodzie z kamykami w środku. fascynuje to Hanusie? w ogole sebek za nią teskni strasznie:P mam nadzieje ze pod nasza nieobecność nie zapomniała o nim i nie znalazła sobie innego amanta ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- zmykam bo tż wraca ![]() buuuuzi
|
#4614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na razie dalam jej jarzynową z kurczakiem, posmakowałoCytat:
Grazin współczuje choroby, tak jak piszą laski na pewno to jelitówka. Najważniejsze, że mama Ci pomogła i szybko Ci przeszło Witaj znów Byłyśmy w banku i na zakupach, Nikola po wpatrzeniu się w każde żółto-zielone drzewko po drodze zasnęła jak aniołek. Kupiłam sobie ananasy w puszce i zaraz będę wcinać
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka to mama marzec/kwiecień 2008 czy 2009 i właśnie sama się osatnio dziwiła że my tak na publicznym forum. Może warto to przemyśleć, tylko w klubie nie możemy zachować chyba takiego sposobu odpisywania, cytowania itp.? Prawda? Bo ja się nie znam
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Andziotko, nooo identycznie Gabcia robi - mówię do niej "hop hop" a ona juz się podnosi
Enchan, Andziotko - macie 100% racji ja już bym chciała byc w ciazy. Przedwczoraj minął dokładnie rok jak robiłam test i plakac mi się chciało, że to nie jest rok 2010 i nie jestem w ciazy. Jakbym miała wór kasy i była z 10l młodsza to bym z piątkę chciała tak pokochałam dzieciątka Spice i night , życzę wytrwałości w ćwiczeniach - oby to nie był słomiany zapał, bo ja niestety się tym cechuję. Anulinko, wiesz ja w pierwszej chwili odczytałam, że Pepe w 6 dni przybrał tyle a wszystko dlatego, że mam kompa pod słonce Slicznie rośnie Ci synek !! matall, ale małz Ci się podlizuje na FB Nieźle go sobie wychowałaś.gosiek, identycznie mama mi mówi Odpoczywaj ile się da !Też osobiście się dziwię dziewczynom, którym chce się inne wątki rozkminiać A my do ok 20 same Dopiero wtedy tż przyjedzie dobrze, że choć o 18 mój serial na tvnI znów nie damy marchewki
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-04 o 15:12 |
|
|
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale teraz ide na wesele 15ego i zamierzam się wybawić
![]() i tak będę o Nikosi myślała i wydzwaniała do babci czy wszystko dobrze ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() swoją drogą ja też przezywałam dzien testu ciążowego 25 sierpnia 2010 ehhh
|
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Grazin, charakteru śmiechowego, że tak powiem
![]() ![]() ![]() kasia, tak o Tobie mówiłam. Aha, to przepraszam, że się chciałam wkleić na wesele, którego nie będzie Ale z drugiej strony też fajnie, skromne przyjęcie, dwie najważniejsze uroczystości, ślub i chrzciny atiz, również jestem za przeniesieniem się do Klubu na stałe. Mam pytanko do mam karmiących mleczkiem Nestle Nan Pro! Czy Wasze dzieci jedzą według schematu? Bo dla mnie on jest troszkę dziwny, niby dziecko, które skończyło 4 miesiące, ma jeść 4 razy dziennie po 180ml. Po pierwsze nie wiem jakim cudem mała miałaby jeść (pić) mleko tylko 4 razy w ciągu doby, a po drugie te 180 wody + 6 miarek to strasznie dużo mi się wydaje.. I już zgłupiałam od tego. Czy jak dziecię zje cały słoiczek to wtedy już mleka niet??? Niech mi to ktoś rozjaśni ???
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-10-04 o 15:22 |
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
daisy aż taka stara nie jesteś
jakbyś tak co rok rodziła...spokojnie jeszcze z 4 możesz strzelić A kiedy planujesz drugie dziecko?I czemu nie podasz marchewki dziś? Nie możesz sama? Musi tż być? To moja Hanka by nic nie jadła, bo Tż wprawdzie wraca po 16,ale Hania je deserek o 11, a obiadek około 14. |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
spice, bo przy tym pierwszym razie chcemy byc razem z męzem i Gabikiem
Chodzi tylko o ten pierwszy raz, potem ofc nie będę się na nikogo oglądała i sama będę dawała. Nie wiem czy mnie rozumiesz, ale jako Pani Psycholożka może troszkę tak Drugiego dzidziola bym chciała urodzić tak maj-czerwiec 2013 ale wiadomo różnie może być.. dobra Bozia, że się uda.Enchan, nie pomogę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

) 
dorabiasz do macierzyńskiego czy co
Bo ona mi d o r a s t a !! 

dla Pepe za wagę

ja jestem na etapie czytania książki i tez mam zamiar spróbować :P