2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 16:42   #3301
monika_krk
Raczkowanie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie! Jesteśmy właśnie po USG genetycznym II trymestru! Wszystko jest OK! Każdy wskaźnik no i będziemy mieli córeczkę!
W załączniku zdjęcia malutkiej
Pozdrawiam i dobrej nocki!
Super, śliczna córcia! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
]

Ja mam ogromne predyspozycje do rozstępów. Mimo, że nigdy nie byłam gruba, nigdy gwałtownie nie schudłam , ani nie przytyłam, mam odkąd pamiętam rozstępy na łydkach, pośladkach , udach i nawet piersiach (mimo że są mikro). Powiedziano mi, że to dlatego, że gwałtownie rosłam (w górę).
Moja mama ma tak samo i obie siostry , mimo że duuużo młodsze też mają Zła tkanka łączna i tyle. Tak bym chciała chociaż brzuch ochronić
Niestety ja mam tak samo z rozstępami Od zawsze mam na pośladkach i wewnętrznej stronie ud. Smaruje się i łudzę, że uda mi się biust i brzuch uchronić, ale wiem, że tak naprawdę to nie zależy tylko ode mnie i kosmetyków, eh. Czytałam kiedyś wywiad z Dereszowską, że jest największym kompleksem były rozstępy, ale zrobiła jakieś zabiegi laserem i teraz może chodzić w bikiniwięc jak coś to może jakaś nadzieja jest na usunięcie...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

mój mąż mnie wczoraj rozwalił leżymy sobie już on tak na mnie patrzy i mówi fajne masz te cycki takie duże, robiłbym z tobą brzyddkie rzeczy podbudował mnie facet przynajmniej wiem że dalej jestem dla niego atrakcyjna nagle leci reklama w tv intimisimi czy jakoś tak tego stanika push up co o rozmiar powiększapiersi ponoc a on z hasłem e tam znam lepszy sposób na powiększenie ale znowu słonecznik dłubał w łóżku i pełno łupinek no to ja nic tylko pozbierałam je wszystkie i wrzuciłam mu do butów w któych chodzi do pracy jak go trochę pokłuje to może się nauczy z kapslami od piwa już też tak robiłam
większe piersi to jeden z największych fizycznych atutów ciąży fajnie jakby takie już zostały na zawsze

a z pestkami w bucie to dobry motyw

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wczoraj chyba na pewno czułam tego małego bąbelka. Najpierw pływającą rybkę a jak położyłam się spać, takie delikatne pukanie w podbrzuszu i okolicy pępka połączone z subtelnym łaskotaniem od środka.

Mąż przykładał rękę do brzucha w nadziei, że może i on coś poczuje, ale mówiłam, że na razie tylko ja to będę czuła. Ale ostrzegłam, że jak go kopnie, to będzie bolało
też wczoraj rano miałam takie uczucie w brzuchu, właśnie w okolicy pępka, na pewno było to coś czego nigdy wcześniej nie doświadczyłam więc zakłada, że to musiał być dzidziuś

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca to super
Ja wczoraj przez mojego bąbelka nie umiałam zasnąć, bo skakał w podbrzuszu .
to aktywny bąbelek
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:45   #3302
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Karolca, to trzymam kciuki, żeby jutro już się wszystko okazało, co z płcią My wybieramy się na koniec pażdziernika, jak będę na koniec 20 tc, a może ciut wcześniej się umówię jak nie wytrzymam

Aguśka, przepis na klopsy o który pytałaś kilka stron wcześniej chętnie Ci podam, aczkolwiek, ja je wtedy też robiłam po raz pierwszy! Widziałm przepis w gazecie i mi ślinka poleciała na tak sugestywny opis potrawy plus zdjęcie, że ni emogłam się oprzeć. Ale mam też przepis od mojej Mamy i następnym razem połaczę te dwa przepisty w jeden. Więc do klopsów będziesz potzrebowała mielonego mięsa, ja robiłam z 0.5 kg indyczego. Oprócz tego wzięłam kilak kulek mrożonego szpinaku liściastego(nie papki) i ugotowałam go do miekkości na parze. Wodę odcisnęłam, szpiank dodałam do mięśa. Dodałam równierz 1 jajko i przyprawy-sól, pieprz, nieco vegety jak ktoś lubi. I na tym etapie możesz dodać też nieco bułki tartej tak na oko, by kulki mięsne miały zwartą konsystencję. Gdy już je utoczysz, możesz:1.wykładać na wrzący bulion i gotować na średnim ogniu ok 30 min, potem odsączyć, by obciekły z wody. 2.Obsmażyć na rozgrzanej patelni, po czym przełożyć do sosu pomidorowego i je duśić pod przykryciem na średnim ogniu ok30-40 min do miękkości, co by mięsko surowe ni ebyło. Podawać najlepij z ziemniakami z koperkiem i masłem, na zakąśkę ja dawałam ogórek kiszony. Sos pomidorowy robię zaś w ten sposób, żę przyzmażam pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek, dodaję pieczarki, podsmażam dalej, do tego kilka łyżek koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki cukru-podsmażam dalej, w końcu dodaję opcionalnie np. paprykę, nieco włoszczyzny pokrojonej w paski, zalewam wodą lub bulionem i duszę do miękkości warzyw. Na końcu zagęszczam łyżką mąki rozbełtanej w jogurcie naturalnym, wcześniej też przyprawiam odpowiednio. Sos ten jest pyszny, można taki robić do gołąbków i innych potraw, ostanio zalałam nim cannelloni, a co do warzyw w sosie dodaję wg uznania i potrawy, z jaką będę go serwować.

A ruchów dziecka raczej nie wyczuwam póki co, bynajmniej sądzę, że będę mieć problem z rozpoznaniem takowych! W weekend zaś zaopatrzyłam się w 3 super bluzeczki ciążowe, na prawdę wygodne, a cenowo wyszło tak jakbym zapłaciła za zwykłe rzeczy nieciążowe, bo była promocja w sklepie.I niestety zauważyłam, że mój biust dalej rośnie, a podobno miał już nie rosnąć od 14 tyg????Tak przeczytałm w jednej gazecie, ale być może się pomylili...Zapewne więć, za jakiś czas szykuje się kolejna wymiana staników

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-10-04 o 16:48
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:48   #3303
desia888
Wtajemniczenie

Witam, jestem tutaj nowa i narazie tylko sprawdzam czy wyswietli sie moja wiadomosc bo juz 2 razy do Was pisalam i za kazdym razem mi wcielo w jakis cudowny sposb
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:52   #3304
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
.I niestety zauważyłam, że mój biust dalej rośnie, a podobno miał już nie rosnąć od 14 tyg????Tak przeczytałm w jednej gazecie, ale być może się pomylili...Zapewne więć, za jakiś czas szykuje się kolejna wymiana staników
heh... przykromi to mowic, ale nasze piersi to dopiero urosna jak bedziemy karmic...

desia888, witaj. Opowiedz cos o sobie. W ktorym tc jestes, jaks ie czujesz itp
Stary 2011-10-04, 16:54   #3305
desia888
Wtajemniczenie

Wow, udalo mi sie w koncu
To teraz bede musiala trzeci raz napsiac cos o sobie
No wiec tymczasowo - do grudnia -mieszkam w hiszpanii (torrevieja), jestesmy tutaj z tz dosyc samotni, bez rodziny i przyjaciol.
Jest to moja druga ciaza, pierwszy raz rodzilam w 2005 roku, mam synka adasia 6 lat. Termin porodu mam na 17.04.
Czuje sie samotna i bardzo sie ciesze ze na Was trafilam
Stary 2011-10-04, 17:00   #3306
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
heh... przykromi to mowic, ale nasze piersi to dopiero urosna jak bedziemy karmic...

desia888, witaj. Opowiedz cos o sobie. W ktorym tc jestes, jaks ie czujesz itp
No wlasnie przed chwila pisalam i znowu mi wcielo, ja juz nie wiem co ja zle robie! Ok , sprobuje raz jeszcze! Jestem w 13 tygodniu - 12+0, termin mam na 17.04
Narazie tyle, jak sie to wyswietli to napisze wiecej bo strasznie nudne pisanie kilka razy tego samego

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Teraz to chyba musze napisac prywatna widomosc do Karolci z prosba o dopisanie do listy, o ile dobrze zrozumialam Wasze zasady?
Stary 2011-10-04, 17:01   #3307
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Witam, jestem tutaj nowa i narazie tylko sprawdzam czy wyswietli sie moja wiadomosc bo juz 2 razy do Was pisalam i za kazdym razem mi wcielo w jakis cudowny sposb
Witaj
Jesteś nowa na wizażu, dlatego wiadomości nie pojawiają się od razu, bo są sprawdzane. To tylko kilka wiadomości chyba, więc bądź cierpliwa
I opowiedz coś o sobie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:03   #3308
tikki85
Zakorzenienie

Desia888 widzę, że jesteśmy sąsiadkami . Z jakiego regionu Hiszpanii jesteś? .
Jeśli wcina Ci wiadomość to napisz ją w notatniku i skopiuj później na wizaż. Nie będziesz musiała pisać kilka razy tego samego
Stary 2011-10-04, 17:05   #3309
desia888
Wtajemniczenie

ojej! To jesli te wszystkie wiadomosci , ktore myslalam ze mi wcielo pokaza sie pozniej to ale bedziecie mialy ze mnie ubaw
No nic, zobaczymy, jesli tak bedzie to przynajmniej bedzie wesolo...
Stary 2011-10-04, 17:05   #3310
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
[COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]heh... przykromi to mowic, ale nasze piersi to dopiero urosna jak bedziemy karmic...
No tak, już mi to moja Mama zapowiedziała Nie miałabym nawet nic przeciwko, gdyby nie to, że startowałąm z dośc dużym biustem i na serio, 3 rozmiary więcej niż mam jest dla mnie przerażającą wizją
Stary 2011-10-04, 17:07   #3311
tikki85
Zakorzenienie

Ewelajna, no moja mama też 3 razy zmieniała staniki . Ja na razie awansowałam z 75C push-up na 80D bez usztywnienia .
Stary 2011-10-04, 17:13   #3312
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Ewelajna, no moja mama też 3 razy zmieniała staniki . Ja na razie awansowałam z 75C push-up na 80D bez usztywnienia .
Ciekawe, czy biust wróci do rozmiaru po porodzie??? Mojej siostrze wrócił a rodzila 2 razy, ale mojej mamie po kilku ciążach pozostal te 3 rozmiary więszy niż gdy była bezdzietna, co można porównać na zdjęciach(chyba, że to efekt kilku kilogramów, które również pozostały, nie wiem)... Ja póki co z 65E wsokczyłam w 70E, ale te pierwsze to polskie staniki a te co noszę obecnie kupowałam w ie, i widzę, że miseczki większe niż w poslkich odpowiednikach...zresztą, widać po moim biuście, że się powiększył o 1 rozmiar...Więc być może w pl musiałabym nosić miseczkę F??? Push-upów nie lubię noszę wygodne staniczki ale z usztywnieniem bo inaczej sobie niewyobrażam, jak dobrze dobrany stanik to absolutnie nic nie ciśnie i nei uwiera...
Stary 2011-10-04, 17:19   #3313
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

A ruchów dziecka raczej nie wyczuwam póki co, bynajmniej sądzę, że będę mieć problem z rozpoznaniem takowych! W weekend zaś zaopatrzyłam się w 3 super bluzeczki ciążowe, na prawdę wygodne, a cenowo wyszło tak jakbym zapłaciła za zwykłe rzeczy nieciążowe, bo była promocja w sklepie.I niestety zauważyłam, że mój biust dalej rośnie, a podobno miał już nie rosnąć od 14 tyg????Tak przeczytałm w jednej gazecie, ale być może się pomylili...Zapewne więć, za jakiś czas szykuje się kolejna wymiana staników
a gdzie to takie fajne promocje?

Cytat:
No wlasnie przed chwila pisalam i znowu mi wcielo, ja juz nie wiem co ja zle robie! Ok , sprobuje raz jeszcze! Jestem w 13 tygodniu - 12+0, termin mam na 17.04
Narazie tyle, jak sie to wyswietli to napisze wiecej bo strasznie nudne pisanie kilka razy tego samego

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Teraz to chyba musze napisac prywatna widomosc do Karolci z prosba o dopisanie do listy, o ile dobrze zrozumialam Wasze zasady?
Witaj! Gratulacje!
Stary 2011-10-04, 17:26   #3314
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli wcina Ci wiadomość to napisz ją w notatniku i skopiuj później na wizaż. Nie będziesz musiała pisać kilka razy tego samego
Mieszkamy w Valencji a konkretnie w Torrevieja, a Ty w jakim miescie?
Stary 2011-10-04, 17:27   #3315
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
No tak, już mi to moja Mama zapowiedziała Nie miałabym nawet nic przeciwko, gdyby nie to, że startowałąm z dośc dużym biustem i na serio, 3 rozmiary więcej niż mam jest dla mnie przerażającą wizją
Wiekszość (prawie wszystkie) dziewczyn w ciąży jest dumna ze swoich większych i jędrniejszych piersi. A ja nie!!!!!!!!!!!!!!!!!! I widzę że nie jestem sama. Już nie moge sie na siebie patrzeć mam cyce jak żyrandole !!! (jak byłam dzieckiem mówiłam tak o piersiach mojej babci, a sama teraz takie mam) Wy będziecie mówić że brzuch wam zasłania świat, a ja że cyce zasłaniają mi brzuch Nawet mąż nie ma pociechy bo biustonosza nie zdejmuję nigdy (poza kąpielą, a i tak się boję że obwisną przez te 10 minut). Jak będą puchły od laktacji to mnie już wcale nie będzie spod nich widać
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:28   #3316
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2011-10-04, 17:30   #3317
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mieszkam 20km od Barcelony . Więc trochę daleko od Ciebie .
Stary 2011-10-04, 17:32   #3318
Aguśkaa83
Zakorzenienie

ewelajna bardzo Ci dziekuje wiesz za co
sos robisz wybitny, ja tylko podsmazam cebulke, dodaje koncentratu, cukru i zageszczam a Twoj musi byc wyjatkwo dobry musze sprobowac
Odnosnie biustu. Moge Ci powiedziec na moim przykladzie. W I ciazy okolo II trumestru zakupilam sobie stanik w triumphie za 60 zl wiec niewiele zaplacilam, ale caly z materialu, bez zadnych usztywnien, bez fiszbin, cudny bo rosl z moim biustem(to byl specjalny stanik ciazowy wlasnie tak zaplanowany zeby nie treba bylo kupowac co chwila nowego) i wiecej stanikow w tamtej ciazy juz nie kupowalam Moge Ci wkleic jego zdjecie bo mam go nadal, czasem po domu zakladam teraz bo nadal pasuje
Od razu po porodzie mialam biust bardzo pelny, w zadne staniki sie nie miescilam i nie kupowalam zadnego, tylko mialam najzwyklejsze bawelniane do karmienia odpinane. Dopiero jak juz nie mialam mleczka w piersiach, one doszly do siebie, zakupilam pierwszy stanik taki ktory nosilam naprzemiennie z innym do zajscia w druga ciaze.
Niestety o jeden rozmiar zwiekszyl mi sie biust. Bo przed I ciaza mialam r. D a wtedy co biust doszedl do siebie po urodzeniu, musialam zakupic rozmiar E. Ale powiem Ci ze niektore "stare" staniki sprzed I ciazy wchodzily bez problemu, jednak cyc jest inny po porodzie, jest bardziej rozlazly wiec po domu owszem ale na wyjscie gdziekolwiek juz nowe zakladalam. Poza tym jedna piers niestety mam wieksza odrobine po karmieniu. Wieksza jest ta w ktorej mialam wiecej mleka, wiecej z niej odciagalam mleczka. Roznica nie jest bardzo duza, ale jest, ten cyc jeden mi bardziej wylazi zawsze ze stanika jesli stanik jest nieodpowiedni. Wogole po porodzie zadne bardotki nie wchodzily w gre, tylko takie staniki w ktorych jak sie nachyle to nic mi nie wylazi
A teraz w II ciazy, czuje ze te staniczki ktore pasowaly na mnie te nowsze co kupilam po porodzie, sa troche za male, ale to dlatego ze biust jest pelniejszy, jedrniejszy, potem one powroca do mniejszych objetosci. Z tego co wiem, niektorym dziewczynom powracaja do rozmiaru sprzed ciazy a niektorym zmienia sie rozmiar niestety;/

desia witaj
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-04 o 17:36
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:45   #3319
tikki85
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie domowe krople z wody i soli i nos przetkało mi w każdej płaszczyźnie . Ale ulga
Stary 2011-10-04, 17:47   #3320
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mieszkam 20km od Barcelony . Więc trochę daleko od Ciebie .
No faktycznie szkoda, Wy to chociaz macie jakichs znajomych Polakow, a my to klapa, kompletnie nikogo!
Dzisiaj robie sozniony obiad - lososia z ziemniaczkami i fasolke szparagowa do tego , niestety nie ma w hiszpanii kapusty kiszonej zeby dobra suroweczke zrobic
Stary 2011-10-04, 17:49   #3321
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, czy biust wróci do rozmiaru po porodzie???
mi zostal jeden rozmiar wiekszy... ale akurat nie ubolewam nad tym
Stary 2011-10-04, 17:49   #3322
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc desia
wiecie co ale ja mam przefantastyczna fryzjerke; bylysmy umowione na 15;30, pojechalam do niej do domu, po drodze 2x pomylilam ulice, stoje pod drzwiami i pukam, stukam..nic, w koncu dzwonie i mowie ze pukam do jej drzwi...a ona ze zapomniala do mnie zadzwonic i jutro wyjezdza wiec dzisiaj musi pracowac i moze umowmy sie na 15-tego....to juz ja juz z odrostami 20cm bede do tej pory...co za malpa jedna!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:51   #3323
tikki85
Zakorzenienie

Desia znam ten ból z kapustą kiszoną. A nie masz gdzieś w pobliżu polskiego sklepu, albo rosyjskiego, ukraińskiego?
No my mamy tu dużo rodziny i znajomych, bo mąż pracuje w firmie polsko-hiszpańskiej.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

MoniaHan bez komentarza do niej . Nie daj jej zarobić na następny raz. Kij jej w oko!! Idź do innego fryzjera
Stary 2011-10-04, 17:54   #3324
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mamusia kochana mi poprasowala ubranka, a pod sufit juz podchodzilo
Ja w koncu od rana usiadlam
dzis za to zrobilam trzy prania jeszcze tyle sie uzbieralo

A wiecie ze od piatku ma byc nagle 10 stopni tylko?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:58   #3325
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jak to fajnie mieć mamusię blisko .

Cytat:
Napisane przez Aguśka
Mi to jeszcze nie grozi . Ale mama mi mówiła, że ma być właśnie 10st . Niezły spadek temp
Stary 2011-10-04, 18:01   #3326
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia znam ten ból z kapustą kiszoną. A nie masz gdzieś w pobliżu polskiego sklepu, albo rosyjskiego, ukraińskiego?
No my mamy tu dużo rodziny i znajomych, bo mąż pracuje w firmie polsko-hiszpańskiej.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

MoniaHan bez komentarza do niej . Nie daj jej zarobić na następny raz. Kij jej w oko!! Idź do innego fryzjera
tak tez powinnam zrobic, ale chyba tego nie zrobie niestety - bo ona jest tansza niz w salonie i zawsze robi wlosy tak jak ja chce - co sie rzadko zdarzalo w przypadku innych fryzjerek, wiec musze sobie to przemyslec

Stary 2011-10-04, 18:03   #3327
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
mi zostal jeden rozmiar wiekszy... ale akurat nie ubolewam nad tym
ja o tym marzę, no i mój mąż też

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc desia
wiecie co ale ja mam przefantastyczna fryzjerke; bylysmy umowione na 15;30, pojechalam do niej do domu, po drodze 2x pomylilam ulice, stoje pod drzwiami i pukam, stukam..nic, w koncu dzwonie i mowie ze pukam do jej drzwi...a ona ze zapomniala do mnie zadzwonic i jutro wyjezdza wiec dzisiaj musi pracowac i moze umowmy sie na 15-tego....to juz ja juz z odrostami 20cm bede do tej pory...co za malpa jedna!!!
no chyba bym wyszła z siebie i poszła gdzie indziej ja idę jutro na farbowanko

Cytat:

No niestety zapowiadają pogorszenie pogody. a teraz było tak w sam raz- bo w 30st to sobie siebie nie wyobrażam z brzuchem, zwłaszcza do pracy czy coś, choć przypuszczam, że w zimie też nie będzie za fajnie...
Stary 2011-10-04, 18:04   #3328
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie to juz pranie przebija sufit i zaraz na poddasze wejdzie...a wszystko przez to ze nie moge znalezc fajnej komody..a wlasciwie dwoch, aby te ubrania tam poukladac...tak sobie to tlumacze
....zjadlam sobie z tego wszystkiego cukierka na pocieszenie....oj na jednym chyba sie nie skonczy......skonczylo sie cholerka na pieciu cukieraskach

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-04 o 18:09
Stary 2011-10-04, 18:10   #3329
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to juz pranie przebija sufit i zaraz na poddasze wejdzie...a wszystko przez to ze nie moge znalezc fajnej komody..a wlasciwie dwoch, aby te ubrania tam poukladac...tak sobie to tlumacze
ja dzis zrobilam jedno pranie, chcialam zrobic drugie, ale jest ledwie polowa pralki... trzeba bedzie wlaczyc jutro

a samy ciuchy, to mi wylaza, ale glownie te co czekaja grzecznie w goromadkach na sprzedaz ... po ciazy tez bedzie sporo, plus wszystko z czego dzieciaczki beda wyrastac... juz widze ten bajzel
Stary 2011-10-04, 18:14   #3330
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Dawno nie pisałam ale czytam na bieżąco. Teraz od kilku dni jestem na zwolnieniu, więc postaram się też pisać.
Dziś u mnie 12t2 d więc zaczęłam 13 tydzień. Z objawów wciąż te same lekko bolące piersi, mega senność i głodomorra nawet w nocy.
Mdłości nie było, nie ma i mam nadzieję nie będzie.
Nie mieszczę się już w żadne spodnie z suwakiem i guzikami i zaczynam myśleć o kupnie typowo ciążowych bo pewnie niedługo już się przydadzą.
Co najśmieszniejsze mimo że jem co chwila i wyraźnie urosłam w okolicach brzusznych jak narazie przytyłam tylko 0,5 kg.
Niestety piersi nic a nic nie urosły i nadal mam małe B, a tak się cieszyłam że chociaż w ciąży poznam co to seksowny dekolt.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
włosy mi lecą z glowy twarz nadal kwitnie masakra
Mi właśnie też. Oprócz tego pryszcza rosnącego na pryszczu to przetłuszczające się i wypadające na potęgę włosy. jak tak dalej pójdzie to nie będzie mi mialo co wypadać po ciąży bo do tego czasu wyłysieję.

Mam nadzieję, ze to dziewczynka odbiera mamusi urodę, tym bardziej że dziś byłam w lumpku i nie moglam się powstrzymać przed kupieniem 2 rampersów typowo dziewczęcych po 1 zł. Teraz to już musi być dziewczyna bo inaczej synek będzie chodził w ciuszkach z wróżkami i kwiatkami.

Cytat:
co do przeczuc, to ja nie mam zadnych wlasciwie...tylko zawsze wszystko ogladam dla dziewczynek, Tz mowi ze bedzie chyba chlopak....ale jemu nei wierze...bo drzewo posadzil...ale w doniczce...a pies je zmaltretowal, domu nie wybudowal i sie nie zanosi...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości