|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
no i zrobilam i nie wyszlo do konca to co chcialam - bo jakis lipny rozjasniacz mialam i tylko moje odrosty rozjasnil i troche reszte... potem zrobilam ta farbe i mialam taka ognista czerwien przy glowie... i wzielam jecze czarny szampon koloryzujacy i mamy taki bordo z refleksami...nawet niezle ale bede dazyc do tego koloru na calej glowie dzis juz czasu nie mialam - bo tezet ma mi w koncu zdjecia porobic i musialam sie szykowac
ciekawe czy znowu planow nie zmieni;/
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
drcron - jak Twoja @?? przyszła??testowałaś??
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- mrowak - a ty czemu się nie odzywasz?? co u was? jak w pracy?
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
darusia superowo to wygląda, Amelka jak wpadnie w odwiedziny to będzie miała gdzie siedzieć
![]() my mamy krzesełko mamuta, ale stolik mały taki kwadratowy Lack chyba się ta seria nazywa. Mała zawsze jak my jemy przy dużym, je przy swoim. Czasem siada na krzesełku przy stole i wali w niego rączką wykrzykując "mniam mniam", tak sygnalizuje, że życzy sobie jeść ![]() a w ogóle ostatnio przechodziłam obok tego prywatnego przedszkola i tam weszłam. Gadałam z tą dziewczyną fajnie tam jest, bardzo mi się podobało, mała grupka, czysto, schludnie jak pytałam o cenę, mi chodziło tak mniej więcej o jeden dzień w tygodniu, to godzina wychodzi 4,17zł ![]() ja małą zapiszę, ale od grudnia, bo cały listopad praktycznie nas w Polsce nie ma, a jak się już zapisze dziecko to wypadałoby, żeby chodziło ![]() jak się małej spodoba to będę ją dawała na 1-2 dni w tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() nie to, że ja nie robiłam takich czy innych rzeczy, ale z perspektywy matki rozumiem, moją mamę która też krzyczała. nie raz była porażona moją głupotą
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Bao my tez tam bylismy 1 raz , nie wiem moze lekko ponad rok ma ta ikea dopiero, jakos tak....
wyszlo na to ze tez nie umiem tam robic zakupow ale juz sie naumialam! ![]() pokazywalam tztowi tez regal co ania kupila bo mi sie bardzo podoba ale to jak zrobimy pokoj dla obu lasek juz to stwierdzil ze kosz wykonania to jest jakies 100 zl, trzeba miec odpowiednie drewno i wymiary ewentualnie same pojemniki mozna kupic wiec jak juz bedziemy wiedziec jak porozkladac maly pokoj bo na razie to sama zabawkarnia jest to zrobi![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- MINKA GDZIE AMELKA WPADNIE????????????hmmm.. ......?????????? Wam to chyba zaproszenie GOŁĘBIEM POCZTOWYM WYSŁAĆ TRZEBA!!! Albo telefon do rąk poprzyczepiac:P
|
|
#4566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze z✂✂✂ ki za to dostaję od wszystkich, ale jakoś zapominam to ogarnąć. Poza tym ja mam taki rytm dnia, że trudno mi się jakoś wybrać gdzieś. Rano tzn. ok 10.30 idziemy z małą na zakupy, ok 12 wpadamy do mojej mamy na kawę, mała w tym czasie gania psy z rowerkiem no czasem obiad w tym czasie robie jak nic nie mam. Ok 15-15.30 mała się budzi, ok 16 je obiad, ok 17 tz wraca, zanim zjemy to jest 18. Potem albo jedziemy na chojne, albo coś tam razem robimy. Ok 19.30-20 mała idzie spać. I tak praktycznie codziennie Nie mam kiedy wbić tu
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
minka ja ez myslalam od grudnia mala dac, nie wiem tylko czy bedzie kto mial ja odbierac, zobacze jak to bedzie...
ale jak juz to widzisz szly by laski razem !tylko moglyby sie bardziej poznac ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- to cycku jeden zamiast codziennie do mamusi lazic wejdzcie do nas albo sie gdzies umowimy, dzien bez kawusi u mamy dniem straconym?;D Amelka pogania sobie za Oliwia nie za psami
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Wy tak wszystkie chcecie dawać dzieci do przedszkola/żłobka. A czy jest ktoś, kto da dziecko do przedszkola dopiero ok. 3-4roku życia?
Bao, Minka dobrze mówi, co by było, gdybyś zemdlała 'Maliniakowi' w trakcie robienia malinki?
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
sidorcia, ja nie zamierzam dawać przed 3 rokiem. Mój ma pełno kuzynostwa, koleżanek i kolegów w podobnym wieku, i rodzenstwo, więc społecznie rozwinięty
![]() Dobrze że już lepiej się czujesz. i że miał kto sie małą zająć jak leżałaś Idę z małym na rower. Na wózek nie chce usiąść, chyba że mu buzie smokiem zapcham i pasami porządnie zapnę :P Eryk dzisiaj na SKSach to jeszcze mam pół godzinki wolnego Jutro mam wizytę kontrolna u dentysty, coś czuje że postawi krzyżyk na kolejnej ósemce. Nadgryzam sobie tymi ósemkami policzek, aż mi się zaczeły robić zmiany podejrzane.
|
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przez takie pojedyncze sytuacje któe tu opisujemy beda one zawsze jakąs przestroga jak nie postepowac albo odwrotnie kiedy i jak p[ostepować... U nas w zerówce 2 lata temu byli tacy rodzice ( na "starość" jak to sie mówi trafiłą im sie córeczka") że przez pierwsze 2-3 tygodnie ojciec codziennie miał jakieś delikatne to lekkko powiedziane .. sugestie... czasami dorośli nie zdają sobie sprawy że swoim zachowaniem tylko krzywdza dziecko.. Wszystkie dzieci wiadomo siadaja na dywanie po turecku itp.. natomiast jego życzeniem było aby córka siedziała na krze3sełku bo zmarznie w pupę... tym sposobem dziewczynka automatycznie była wyróżniona na tle grupy co sie troszkę odbijało.. jednak chyba rodzic po rozmowie z nauczycielka zmienił zdanie. Dośc chyba wazny przykład jeszcze jeden a propo dzieci nauczycieli chodx niekoniecznie bo i znajomosci by wystarczyły. Mama poloniostka w podstawówce ojciec nauczał historii w liceum. to było dawno bo dziewczyna ma ok 27 lat teraz. Ludzie wstydza że że ich dziecko jest mniej sprawne intelektualnie od innych i ukrywają to.. tak było z ta dziewczynką.. zamiast jej załatwic nauczanie programem specjalnym albo szkołę specjalna oni udawali że problemu nie ma.. a że mama nauczycielka tak kolezanki przepchneły przez podstawówkę.. to samo w liceum.. bo tatuś... teraz dziewczyna nie ma pracy i z każdej ja po kilku dniach wyrzucali bo sie nie nadaje.. na pierwszy rzut oka widac że jest lekko upośledzona. Dzieki rodzicom którzy sie wstydzili nie moga jej nawet renty czy czegos tam załąwtic czy grupy niepełnosprawnosci bo w papierach że liceum nawet zrobiła... Chyba wystarczy .. mam nadzieję że zrozumiale napisałam. Moja mama walczyła w podstawówce o nauczanie specjalne dla mojego brata.. udało sie... ale grupy żadnej nie ma tylko że szkoła specjalna skończona/ Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Aha.. u lekarza .. urosłam oj urosłam Nasza pani doktor az dwa razy w kartę patrzyła czy aby Michalina ma 1,5 roku... usłyszałam same pozytywy... Osłuchowo czysto tylko dostała flegaminę 2xdziennie aby łatwiej jej było wydzieline odkaszleć. Poza tym mam iśc do okulisty juz właściwie chodzi sie później ale że Michasia jest taaka spokojna i grzeczna to damy rade juz badanie wykonac.. bo ona po mamusi ma oczko uciekające co widac z reszta na zdjęciach jak wam wrzucam.. ale fajnie że juz możemy iśc! Zapowiada sie że okularki bedą na korekcję oczka. bo widziec to ona widzi lepiej niz ja w okularach ale wzrok może jej sie dopiero psuć chodź nie musi. Wg pediatry wyglada na 2-2,5 roczku nie ma nawet postawy 1,5 rocznego dziecka .. cos tam mi pokazywała że brzuszek itp.... A najlepsze że Michasia przy niej woła długopis i dała jej "ciocia" kartke i ta nam rysowała trzymają prawidłowo długopis.. obie byłysmy w szoku bo ja myslałam że jej sie w domu tylko tak przypadkiem udaje... a ona jak stara juz zasuwa ... Oczywiście do cioci na dowidzenia "cześć" i pełen wachlarz znanych słowek.
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2011-10-04 o 16:15 |
|||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia my ostatnio patrzylismy z tezetem na Oliwie wieczorem i sie nadziwic nie moglismy ze ona juz jak my to mowimy "duży maly czlowiek" wszystko rozumie, umie juz tyyyyyle zrobic a niedawno w rozku ja trzymalismy, az strach pomyslec zaraz przedszkola, szkoly , pierwsze milosci -nawet sie nie zorientujemy kiedy a juz bedziemy weselicho robic...
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Jezus oglądajcie rwt w poniedziałek
Sama zapowiedz wywyołuję![]() Nie ma Boga na tym posranym świecie,bo gdyby był nie pozwoliłby na coś takiego.Ja nocke mam już z głowy
|
#4573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj jakoś ise wyrobić nie umiem. Zosia biegała po dworze a później zasnąć nie chciała ale padła w końcu.Co do przedszkoli to ja jestem gorąc zwolenniczką tych instytucji ale nie za wszelką cenę. Osobiście uważam że to jest tak samo jak z chodzeniem, zasypianiem i innymi czynnościami jakich nasze dzieci się uczą, czyli jedne dzieciaki nadają się wczesniej do grupy inne później. Oczywiście w grupie zawsze lepiej ale tak jak mówię nic na siłę. Co do roszczeniowych rodziców to temat jest stary jak świat. Oni zawsze byli, są i będą. Moja mama zawsze mawiała że najgorsi w żłobku to byli rodzice ![]() Madzia - bardzo dobrze że tak to wyszło. Była fajna dyskusja. Wiemy co moze się zdarzyć a nie musi. Mamy teoretyczne podstawy. ![]() Mi się na studiach wiele wykładów czy ćwiczeń podobało ale niestety one teraz niewiele mają współnego z praktyką. Pomijam zajęcia np. z wychowawcami z poprawczaków czy warsztatów terapii zajęciowej itp. Oni zawsze wywalali kawę na ławę. Gorzej było z egzaminem bo musiało to być zgodne z teorią Bao - jak dziewczyny piszą Kubuś wcale nie musi tak często chorować skoro do tej pory obyło się bez. Tak moze zostać. Moja wcześniej wspomniana siostra nie chorowała wcale chodząc do przedszkola a ja chodziłam tylko trochę bo wiecznie byłam chora ale ja od urodzenia ciągle chorowałam a ona nie. Ja myslę że ojciec Ci pomoże jak będzie konieczność zostania z Kubusiem w czasie ewentualnej choroby Darusia wysłałam jeszcze raz Zaświadczenia o tym że się pracuje do przedszkola są potrzebne bo sporo mam (u nas) traktuje przedszkola jak przechowalnię. Zostawiają rano, odbierają późnym popołudniem a same ten czas spędzają na zakupach, spotkaniach koleżeńskich itp. NO a mamy które pracują nie mają szans posłać dziecka bo nie ma miejsca. U nas są pule miejsc dla niepracujących rodziców Cytat:
A zabawki to ja ciągle chowam do piwnicy i wyciągam nowe A właściwie robi to mój Tż![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. I to nie dlatego że będzie zimno w pupę . No i nie zapominaj że ja i inne tez tutaj jesteśmy trochę starsze ![]() ![]()
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;d oj tam oj tam...ci rodzice ci ci,.... to Wam do piet nie dorastaja.. który rodzić z tych co znam w waszym wieku by z młodymi tak rozmawiał!! Ja od poczatku mam do was szacun że jesteście i tak nie czuje przynajmniej ja róznicy wieku.. no w sumie u mnie mała róznica ale sa młodsze..
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
ok, poczekam chwile i lukne poczte
bozeeee...moje dziecko chodzi z poszewka na podiszke na glowie ona to rozumek po tatusiu ma hahahahahaa tak serio to nawet turban jej sie udalo zrobic o sie nazywa zdolnosc manualna w wieku 1,5 roku.Wiem ze juz kiedysssssssssssss o tym bylo, ale chce malej kupic nowe kredki jakis fajny spory zestawik, jakie sa fajne?
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
iza ona dalej choruję
reumatoidalne zapalenie stawów.
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
To dobrze, że nie jestem sama, bo chcę jak najdłużej być z małą w domu (chociaż też bez przesady
). Myślę że 3-4lata to odpowiednia pora żeby ją wysłać do przedszkola. Ma kontakt z rówieśnikami na dworze non stop jak jesteśmy. Więc myslę że uczy się 'bycia w społeczeństwie'?Ana czy to da się wyleczyć? życzę zdrowia dużo Twojej siostrze Izazula problem w tym że do lekarza mam pół miasta a zanim ktoś przyjdzie do domu to przychodnie zamykają a małej nie mam z kim zostawić, a nie wezmę jej bo nawet przed blok nie miałam siły jej wziąć. w sumie dzisiaj nie mam temperatury więc już jest ok i myślę że obejdzie się bez lekarza. |
|
|
|
#4578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :pala :Darusia - fajny kącik Oliwce zrobiłaś. Dopeiro teraz widać jaka ta knapa malutka
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
o czym będzie?? reklamy nie widziałam.
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ło matko takie paskudztwo u takiego dziecka Cytat:
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyślę Ci maila też oczywiście. Cały czas małej grozi wózek inwalidzki i kalectwo do końca życia.Nie wiadomo czy będzie niezależna od rodziców czy będzie mogła mieć dzieci.Zachorowała w wieku naszych dzieci i jest leczona cały czas-wyleczyć się jeszcze tego nie da,walczymy tylko o to,żeby choroba nie szła dalej Mała musi uważać na siebie,mało może biegać,oszczędzać kolana,wysiłek fizyczny minimalny-dożywtonie zwolnienie z wf.To tak pokrótce.Ostatnio w szkole chłopak ją popchnął i upadła na kolana,a że kolana musi chronić najbardziej ze wszystkiego to pobiegła z płaczem do starszej siostry,a ta tak wyczulona na chorobe małej dorwała tego chłopaka(w swoim wieku chłopca)i mu przyłożyła za siostre
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nawet nie pytam o pierwsze objawy
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia moja tez sie uczy z dzieciorami jest non stop, tylko ze na tym dworze jestem z nia, bo przeciez nie zostawie jej samej, moja uwaga jest skupiona na niej i TYLKO na niejl, bo jej ekipa jest wieksza , jest tylko jeden chlopiec 3 miesiace mlodszy od niej...
ale chodzi o to ze w przedszkolach dzieci ucza sie nie byc najwazniejsze, ucza sie tego ze ich swiat nie konczy sie na czubku ich nosa. Trzeba o wszystko nauczyc sie pytac, nauczyc sie wspolpracy z dziecmi, starszymi, mlodszymi i mozna tak wymieniac i wymieniac.... bo tak to my tak samo jestemy na dworze to z dzieciakami mala jest non stop , nie ma dnia kiedy sie z kims nie bawi tak zeby byla sama... ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- minka bedzie o wyjezdzie ewy do kambody, o smuszanie kobiet do prostytucji, np. kobieta zaszla w ciaze , zorientowala sie kolo 4 miesiaca, usuneli jej dziecko po czym od razu kazali uprawiac sex
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia,Minka nie kobiety,a dzieci które zostają tam sprzedawane przez własnych rodziców za 20 dolarów i które muszą obsłużyć przynajmniej 3 s✂✂✂✂ysynów,żeby dostać miskę jedzenia.Dzieci zostają sprzedawane w wieku 9 i 10 lat.
Kobiety muszą przyjmować przez noc około 20,30 mężczyzn,jeśli odważy się odmówić sexu klientowi to w zamian dostaje 10,którzy ją jeden po drugim gwałcą. Odmowa też kończy się zamknięciu wraz w larwami much,wężami i jaszczurkami. Nie wierzę,że to się dzieję naprawdę.Nie wierzę.I jak dla mnie to to jest największe okrucieństwo jakie może przeżyć kobieta.Ja się im tylko dziwię,że one samobójstw nie popełniają.
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, odkad kupilam malej ten kubel lovi 360 zdecydownie mniej pije.
jak miala w butli to bez roznicy czy mala czy duza butla od razu potrafila i 260ml wycyckac.... dzisiaj tez bylo mniej siuskow na dywan czy podloge 3 razy nocnik 4 razy gdzies tam [polecialo:P Ana to ja chyba od poczatku reklamy nie widzialam....i znowu pokrecilam! koszmar
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiadomo dlaczego jest chora - to coś genetycznego? I ja oczywiście chciałaym wiedzieć jak się zoriętowaliście że mała jest chora. Ona też była dużym wcześniakiem czy ma to jakiś związek?
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęło się mega banalnie.Wracałyśmy z mamą ze spaceru i jak już wspominałam nasza Agusia była w wieku naszych dzieci-niecałe dwa latka i zawsze w drodze do domu miałyśmy długi murek,którego Agusia minąć w wózku nie mogła,bo był krzyk.Mama ją wyciągnęła z wózka i mała nie miała czucia w nogach-gdyby jej mama nie przytrzymała to by upadła.Poszła z nią na drugi dzień do lekarza rodzinnego,ta wysłała je do ortopedy,ten do kolejnego,a następny wysłał je do szpitala na badania.I zaczęło się miesiąc leżenia,bolesnych badań i w końcu doszli o co chodzi.Aga ma szczęście w nieszczęściu,bo ma jednostaw,a nie wielostaw i istnieje szansa,że w okresie dojrzewania wygrzebie się na dobre z choroby,bo podobno Ci,którzy maja wielostaw objęty nie mają szans na wyzdrowienie no chyba,że medycyna poczyni jakieś postępy w tym kierunku-póki co są bezradni i rozkładają ręcę
|
|
#4588 | |
|
Rozeznanie
|
megi - jakoś nie spieszy mi się-pracuję nadal godzinę krócej
A tak poważnie, jakoś nie mam ciśnienia, mała też mnie nie odrzuciła po tym wyjeździe. Już kilka razy pisałam, syna karmiłam do 3 lat. Tym razem nie chcę dłużej niż do 2 lat (jedzenie to nie jest, tylko tulaski). Darusiaaa-śliczny kącik Oliwki, śliczny Sidorcia- moim zdaniem, tak jak dziewczyny Ci pisały, powinnaś jednak przejść się do lekarza. Konrad poszedł dopiero do starszaków, wcześniej nie chcieliśmy. I to też na kilka godzin, jakoś do 13ej, bez spania. Był w domu z babcią. Po kilku dniach od pójścia do przedszkola przeżyłam szok - zobaczyłam, że moje dotąd mądre, poukładane dziecko, małpuje na dywanie z innymi rozkrzyczanymi dzieciakami. On wtedy potrafił czytać i co nieco pisał, a tu z dnia na dzień jakby ktoś mu czegoś odjął. Wtedy nie rozumiałam. Wiecie, pierwsze dziecko. W zerówce Dyrektor przedszkola wezwała nas na dywanik - mieliśmy do wyboru: kupujemy Młodemu książki dla pierwszej klasy i Pani z nim przerabia materiał albo przepisujemy go do szkoły do pierwszej klasy z rekomendacją z przedszkola. Wybraliśmy pierwszy wariant, żeby nie zabierać mu jednak dzieciństwa. Podsumowując - mój syn, wówczas jedynak, poszedł do przedszkola późno. Wyrósł na fajnego nastolatka, uczy się jak dotąd nieźle (i niech tak zostanie), w pierwszej klasie potrafił czytać i pisać. W klasie jest lubiany. Właśnie się zakochał - macie może w takim temacie jakieś doświadczenia? Co zrobić, żeby chciało mu się np. jeść? Nie wiem, kiedy Ola pójdzie do przedszkola. Się zobaczy, póki co jest kochana babcia. Dziś wiem, że najbardziej zależy mi na tym, żeby dziecko było szczęśliwe, a ja żebym mogła spokojnie pracować. Rozwój intelektualny to także obowiązek rodziców, nie tylko wychowawców/ opiekunów/ niań/ przedszkolanek. Życia w grupie i tak prędzej, czy później dziecko się nauczy. Taki lajf. A np. kwestia sznurowania lub nie - butów- jeśli rodzic tego dziecka nie nauczy, to jego wybór. Sam będzie sobie później pluł w brodę. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-10-04 o 20:01 |
|
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana trzymam kciuki za Agusię,żeby wyszła z tego całkowicie
![]() a co do rwt to chyba nie dałbym rady w całości obejrzeć,dobrze,że o tej porze nie ma szans na telewizję Darusia fajnie te krzesełeczka wyglądają ale ja chyba kupię w prostokącie stoliczek bardziej mi w pokoju będzie pasował,chyba też jest nie? Sidorcia moze idź do lekarza ja też się leczę na własną rękę i tak kiepsko mi to idzie ![]() Madziwnia brawo dla Michasi |
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia dziękuje
Hmm może powiedz,że od jedzenia urosną Konradowi większe mięśnie i wtedy jego dziewczyna będzie się przy nim czuła bezpiecznie,bo ma takiego siłacza/obrońce-coś w ten deseń,myślę,że powinno zadziałać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

ciekawe czy znowu planow nie zmieni;/

rany jak ona się później na mnie darła....a ja płakałam, chciałam, żeby mnie ktoś przytulił, a ona się tylko darła...dodatkowo z nosa mi ropa ciurkiem leciała

Sama zapowiedz wywyołuję
Nie ma Boga na tym posranym świecie,bo gdyby był nie pozwoliłby na coś takiego.Ja nocke mam już z głowy
reumatoidalne zapalenie stawów.