|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Biogaia to probiotyk- wspomaga pracę jelit. Położna powiedziała, żeby się tego nie bać, bo nie szkodzi, najwyżej po prostu "przeleci" przez dziecko. My stosujemy + bobotic (ale to to samo, co infacol) - też kazała mi się nie bać dawać tego dziecku. GripeWater nie stosowałam i nie pomogę (to nie jest przypadkiem woda koperkowa?)
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Trzeba się cieszyć
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Martwię się o swój kręgosłup, nie wiem il kg przyjdzie mi jeszcze nosić
.Poza tym tak się tylko wydaje że to dobrze. Moja koleżanka ma córkę także większą niż jej rówieśnicy i mała płakała w przedszkolu, bo inne dzieci mówiły jej, że jest np za gruba. Ona nie była za gruba, była o głowę wyższa od wszystkich to i masę ciała miała proporcjonalnie większą. |
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
A widzisz, ja pisałam, żeby nie donosić na majowo-czerwcowe, żeby ich nie zbanowali. A tu taki psikus....
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
I Ja się witam z Emilie
Założyłam wątek i uciekam w miasto. Byłam w Pepco - fajne bodziaki są ! W lumpie,w rossmanie. Pobuszowałam trochę z mała ![]() Spała grzecznie, obudziła się dopiero kiedy wracaliśmy do domu, bo to był czas karmienia Potem poszłyśmy na spacer, jest piękna ta jesień ! Miałam ochotę na fryzjera i siedziałam u niego prawe 1 h ! Zrobiłam sobie większego boba ![]() Potem pojechałam do rodziców z Emilie, posiedziałyśmy i wróciłyśmy na papanie i kąpanie. Oczywiście godzina 17sta - Marudzenie. Nie raz tak zacznie płakać, jakby faktycznie ją brzuszek bolał, ale się nie pręży ![]() Nie mam zielonego pojęcia, o co chodzi ![]() Wiem, że jak ją chce położyć to RYK, wezmę ją pionowo brzuszkiem do mnie to się uspokoi... Espumisan raz podaję raz nie, w ogóle kiedy on zaczyna działać ?!
O co chodzi z tym głosowaniem jakimś? Tyle co pamiętam... wodaqua MASAKRA! najlepiej wyprowadzić się co ? Ja to sram jak ktoś oczekuje ode mnie, że mam się pokazać z Emi. Mój wolny czas wykorzystuje dla siebie i jak mam ochotę się gdzieś wybrać to się wybieram, a nie najpierw pytam dookoła czy ktoś chce zobaczyć Emi Bezsensu ! Musisz to olać, bo nie dasz rady! jak to mój mąż zawsze mówi:" Nie jesteś Matką Teresą "Madziulka i tak o bez niczego się do zdjęcia ustawił ? Jestem ciekawa co będzie na rehabilitacji?Monika nooo w końcu pokazałaś większą Kingę Patik myślałam o Tobie i o Sarce.Jak tam jej katar? i coś jeszcze miałam pytać...zapomniałam Crazy spokojnie, moja też jest inna od innych jak na swój wiek.Jeżeli ma dobrą wagę proporcjonalną do wzrostu to tylko trzeba być dumnym, że mamy taki fenomen . Nerolka ile miodu Ja jak żyje tyle nie zjadłam nie lubię go w sumie macie konika ? Proszę nadal o zdjęcie Twoje i dzieciaków![]() więcej grzechów nie pamiętam... GDZIE SĄ? - agulaabar - zanka - Beatka - brunetka ?! |
||
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka, dziękuję
![]() CrazyMachine, chyba nie ma powodu do obaw. Ja bym powiedziała że ładnie rośnie Patrzyłaś na siatki centylowe?
|
|
#98 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
P.S. Zagłosowałam u Ciebie Aga "po Twojej myśli". ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A do Pepco muszę się przejść, skoro tak zachwalasz. |
|||
|
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o cholerka, dzieki za przypomnienie, jutro musze wysłać . |
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie myślę jaka to tragedia się stała
taki chaos wprowadziła na forum... a tu co ? Konkursik ![]() Bez obrazy, ale to trochę dziecinne jest Fakt, chodziło o grę uczciwą, ale kto w tych czasach jest uczciwy ? ![]() każdy konkurs na każdym forum jest typu " zagłosujesz na mnie" " Fajne zdjęcie, zagłosowałam, czekam na Twój głos" - dlatego nie bawię się w takie gierki. Trele morele... ![]() SMUTY! |
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Żyję. Jak zwykle ostatnio nie mam chwili wolnej. Teraz robię gazetkę szkolną. wrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
a co wy wszystkie tak pozmieniałyscie avatarki, teraz nie wiem kto jest kto
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co to za konkurs się pytam? bez sens....
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za tydzień paszport do odbioru ![]() A jeśli chodzi o rehabilitację to my już Żanetko dzisiaj byliśmy na pierwszych ćwiczeniach i tak: leżenie na brzuszku, podkładanie wałeczka pod paszki, noszenie małego na rękach w pozycji ' na brzuszku ', ' kołyska ' , mamy kłaść małego na naszych udach na brzuszku itp. z 10 takich różnych ćwiczeń pani rehabilitantka Nam pokazała
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja próżna matka przybiegam się pochwalić, że Domek przekręcił się z brzucha na plecy
![]() A teraz śpi, a jeszcze nawet nie wykąpany Ciekawe kto za niego w nocy będzie spał ![]() Ogólnie marudny dzień miał
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Ja zauważyłam właśnie, że moja Emilie ma tendencję na prawą stronę dawać główkę, to przez ten złamany obojczyk Odwraca oczywiście głowę na lewo, ale prawa przeważa. Próbuję ją zaciekawić czymkolwiek aby odwracała główkę na lewo. A to co robiłaś na rehabilitacji to w sumie bardzo długo tak robię, nawet nie wiedziałam że to ma jakiś wpływ. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oto moja ukochaa wersja robiona przez tż-ta: Podsmaża czosnek na masełku, obiera krewetki ze skorupek, potem wrzuca krewetki i obsmaża je na tym masełku z czosnkiem i dodaje ostrą paprykę, potem dodaje masło zgniecione z odrobiną mąki i dorzuca do pateli - wychodzi taki zagęszczony sos. Dorzuca świeże liście szpinaku na to. jak szpinak zacznie zmieniac kolor na ciemnozielony, zdejmuje z patelni. Druga wersja (szwagra) obsmażasz na maśle z czosnkiem i natką pietruszki i je się z bułką i masełkiem. ------- Co do konkursów to ja wzięłam raz udział w kosmetycznym i myślałam że to taka fajna zabawa, ale nagle dostałam mnóstwo wiadomości z prośbami o 5 itd i nigdy więcej nie wezmę w takim konkursie udziału. to nie jest konkurs tylko wyścig kto ma więcej znajomych i bardziej nachalnie poprosi o głosy
|
|
#112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyjasniam Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. ale przyznam że nie wiedziałam dokładnie poprostu przysmażałam na patelni ![]() Cytat:
podziwiam Cie że dajesz rade jeszcze te praktyki ogarniac
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że Ja nigdy nie jadłam krewetek
każdego razu kiedy jestem w Biedronce, patrzę na nie ale ich nie biorę ![]() Teraz Emilie ma jakieś problemy brzuszkowe to sobie odpuszczę. |
|
|
|
#114 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj caly dzien na spacerze, bo mlody marudzi w domu. Chyba jednak zabkujemy, Padam na pysk. Cytat:
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
SAUTE - czyta się "sote" np. pierś z kurczaka przypruszona tylko mąką i smazona na oleju.
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Kajool jak na kupki ? To Szymuś nie umiał koopki zrobić, że stosowałaś tą bio cośtam |
|
|
|
#116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Agadus zablokowana
To przez prośbę o głosy??? Rany, ale tu się dzieje przez te konkursy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zostanę przy Infacolu... Zresztą i tak tylko dlategogo, żeby ulżyć swojej "głowie". Bo sądzę,że te niemowlęce kolki to po prostu SĄ i żaden lek nic na nie nie poradzi Taki urok tych chuderlawych brzuszków Ano właśnie Fajnie że mnie rozumiesz Cytat:
![]() Cytat:
Ja to wszystko w teorii wiem, tylko chciałam spytać czy ktoś stosował i zna wymierne skutki... Bo na moje oko i ta woda i probiotyk, to takie placebo trochę
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
To moje Dziecię to jakieś dziwne
Obudziłam do kąpania... powinien płakać, a śmiał się. Rozbudziłam kąpielą i ubieraniem ... powinien nie chcieć spać, a zjadł i zasnął w minutę A w dzień powinien być grzeczny a marudzi Chyba się popsuł
|
#119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się z Dominikiem na nowym wątku
![]() U nas dzisiaj aktywny dzień, prawie cały poza domem. Najpierw długi spacer, potem szybko obiad robiliśmy dla taty i pojechaliśmy oglądać dom, który mąż znalazł w ogłoszeniach. Teraz jeden ogląda TV a drugi śpi już najedzony i wykąpany ![]() Troszkę dzisiaj maruderka z niego była, ale daliśmy radę ![]() Wodaqua porozmawiaj może z mamą? Monia śliczne dzieciaczki. Zanka często pokazuje się na facebook'u, nie wiem czemu tutaj nie zagląda ![]() Brumku za piękną wagę Tymka. Nie wiem czemu Pani doktor zwleka tak ze szczepieniem, moja koleżanka urodziła córeczkę 2600g i normalnie była szczepiona w 6 tyg życia, w dniu szczepienia ważyła 3500g.CrazyMachine noo ładnie Ida rośnie Spokojnie mój Domek 12 października skonczy 3 m-ce a waży dobrze 7,5kg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę ![]() Śliczny Szymonek. Po tygodniu regularnego stosowania-tak mi mówiła położna. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-04 o 21:58 |
|||||
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytałam gdzieś, w ciąży jeszcze, że dwa tygodnie przed I bądź tu człowieku mądry Jedyne wyjście to spytać w kadrach ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Chciałabym mieć to już zaliczone. Bo w końcu Tymek coraz więcej ma konktatu z ludźmi, także małymi dziećmi, a więc i z bakteriami i wolałabym żeby go już coś chroniło. Przecież nie będę go izolować...A najgorsze, że ona ten termin cały czas przesuwa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

MASAKRA! najlepiej wyprowadzić się co ? Ja to sram jak ktoś oczekuje ode mnie, że mam się pokazać z Emi. Mój wolny czas wykorzystuje dla siebie i jak mam ochotę się gdzieś wybrać to się wybieram, a nie najpierw pytam dookoła czy ktoś chce zobaczyć Emi
Bezsensu ! Musisz to olać, bo nie dasz rady! jak to mój mąż zawsze mówi:" Nie jesteś Matką Teresą "
Jestem ciekawa co będzie na rehabilitacji?
Ja jak żyje tyle nie zjadłam
macie konika ? Proszę nadal o zdjęcie Twoje i dzieciaków

zębole