|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa
Cytat:
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Jestem facetem, uprawiam sport, zamierzam wydepilować nogi na stałe. Obecnie golę je codziennie lub co drugi dzień, jest to trochę męczące. Typ skóry III, włosy ciemne i gęste. Mam już doświadczenia z depilacja laserową: pachy robiłem laserem diodowym, cztery zabiegi z bardzo dobrym efektem, pachwiny i pośladki metodą IPL (głównie z powodów finansowych - jestem miesiąc po drugim zabiegu, efekty wyraźne już są). Proszę o radę którą metodę wybrać na nogi, zależy mi na skuteczności, ale też nie mam zamiaru płacić zbyt wiele. Biorę pod uwagę light sheer duet (są bardzo dobre opinie), ale też tani IPL. Co wybrać? Czy są jakieś promocje na duet?
Edytowane przez limone17 Czas edycji: 2011-10-02 o 12:47 |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
oczywiscie ze light sheer, ipl to nie laser. ale jesli mam byc szczera to ogolone nogi u mezczyzny sa nie meskie, ;/
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ipl wlosy usypia tylko na jakis czas a ls usuwa, takze wydaje mi sie ze lepiej wydac wiecej kasy raz na zawsze potem tylko co roku jakies przypomnienie. Niz wydwac non stop pieniadze na ipl ktory nie usunie Ci tych wlosow tylko na chwile uspi.
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Z tym usypianiem to chodzi o to, że ipl wprowadza część włosów w długotrwałą fazę telogenu. Po pewnym czasie mogą, ale nie muszą odrosnąć. Główny mechanizm działania polega jednak na nieodwracalnym niszczeniu mieszków włosowych zawierajacych melaninę. Zgadzam się, że w ipl potrzebne są co jakiś czas zabiegi przypominające. Po zrobieniu pach LS raczej nigdy nie będę miał włosów w tym miejscu. Prawde mówiąc nie podoba mi się bardzo wysoki koszt LS, który chyba nie rekompensuje niewielkiej przewagi tej metody nad ipl.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
IPL jest tak słaby, że w żaden sposób nie oddziałowuje na cebulkę włosa w sposób długotrwały - polecam szczególnie poczytać opinie na zagranicznych forach dyskusyjnych o depilacji laserowej - tam od dawna IPL jest wyklęty jako jeden wielki bubel dla naiwnych i nieświadomych - w naszym kraju jak widać ciągle potrzeba jeszcze kilku lat by baza rozczarowanych klientów była na tyle duża by pocztą pantoflową odradzać tą metodę epilacji
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Do limone17 - więcej tańszych zabiegów albo mniej droższych - na jedno wychodzi
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
ja mam prośbe do osob, ktore juz sa przynajmniej pare miesiecy po zakonczeniu zabiegow depilacji laserowej, zeby sie wypowiedziały na temat jej skutecznosci>>odrastania włosków
) z gory dziekuje!
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem po 3 zabiegach LS Duet, ostatni zabieg miałam w lutym i odrosło 100% włosków… jestem bardzo zawiedziona :/
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno miałaś ten ostatni zabieg, może to dlatego ![]() Będziesz próbować dalej?
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
a gdzie robiłas zabieg?i wiesz moze czy ten sprzet był firmy Lumenis?a moze zrobiłas za mało zabiegów?
Edytowane przez freeq4 Czas edycji: 2011-10-04 o 19:40 |
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no właśnie sama nie wiem miałam długie przerwy między zabiegami, może to dlatego, ale odrosło 100% włosków, więc nie wydaje mi się ...z hormonami mam wszystko ok, więc to nie to. nie wiem co jeszcze może być przyczyną nieudanego zabiegu? podajcie proszę jakieś przykłady ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- robiłam w NY Laser Center, pani w salonie niby powiedziała, że potrzebne będą 4 zabiegi, ale jak po 3 odrosło mi 100% włosków to w końcu nie umówiłam się na kolejny, bo szkoda mi było kasy i tak już tyle zmarnowałam :/ |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spróbuj jeszcze raz... i zobaczysz co i jak
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
moze masz za ciemny kolor skory albo za jasne włosy?tylko to przychodzi na mysl..
a moze jest jeszcze ktos kto jest juz jakis czas po serii wszystkich zabiegow? |
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po ilu zabiegach juz jesteś? ile jeszcze zamierzasz zrobić? ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- mam bardzo jasną karnację i czarne włosy, więc idealna jestem do tego zabiegu, a efekty żadne :/ |
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż już nie mogę się doczekać tego momentu.... ![]() Ale podejrzewam, że i tak jakiś czas po zakończeniu całej akcji będę musiała jeździć na dostrzelanie pojedynczych egzemplarzy ![]() W sobotę robię pachy i bikini. Bikini miałam dostrzelać, ale robię całe. Lepiej wybić wszystko, czego nie chce się mieć ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() Ja mam mocne włosy, czego dowodem są te, których nie usuwam, czyli na głowie
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Generalnie jestem bardzo zdziwiona, że pojawia się tutaj problem braku efektu po ls. Słyszałam, że w niektórych salonach mówią ludziom, że będa mieli robiony LS a robi się im IPL, a ludzie dają sie nabierać bo niestety nie każdy wie, jak powinien wygladac sprzęt lub sam zabieg :/
Inną odpowiedzią jaka przychodzi mi do glowy to brak zachowania odpowiednich odległosci czasowych od zabiegu mniej wiecej przerwy powinny być od 6 do 10 tygodni czy jakoś tak. Problemy z hormonami też mogą powodować klopoty z efektywnością lasera. No i fakt włosy odrastają, tylko później muszą wypaść na tym polega cała zabawa... życzę powodzenia, żeby jednak poskutkowało! |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy musi się sam przekonać jak na niego reaguje, a reagujemy jak widać różnie ![]() I nie rozumiem jak można pójść na zabieg nie wiedząc co z czym się je ![]() Serio w salonach wciskają ludziom taki kit? Aż nie wierzę. Ale jeśli tak, to omg... Przecież to jest ściema i nabijanie klienta w butelkę, a za takie coś śmiało można pozwać taki salon i się jeszcze wygra Zresztą, na sprzęcie jest logo, więc nie wiem jak można nie wiedzieć/widzieć czy to IPL, czy LS...![]() Ja tam jestem dość dociekliwa i skoro mam za coś płacić niezłą kasę, to muszę się dowiedzieć rzeczy, które pozwolą mi spokojnie przeznaczać pieniądze na ów cel
|
|
|
#111 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Buahaha ten sprzęt jest tak zakamuflowany i tak nowoczesny, ze nawet salony nie wiedzą co obsługują. Tak więc, polecam zerkać na sprzęt
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załóżmy, że właściciel salonu kupuje sprzęt. Jest to dla wszystkich novum. Więc aby wiedzieć co i jak, czyli jak sprzęt działa i w jaki sposób się go obsługuje, powinien wysłać pracowników na przeszkolenie. Nie wyobrażam sobie pójść na zabieg do pani, która nie orientuje się jaką mocą lasera powinna mnie potraktować i jak się to ma do mojej karnacji, grubości, gęstości, czy koloru włosków Zresztą, myślę, że podczas zabiegu zadając pytania można się zorientować czy osoba wykonująca zabieg jest odpowiednio przygotowana, czy tylko przydzielona do wykonania roboty. A jeśli taka pani nie wie co obsługuje, to można jej to przeczytać z obudowy lasera bo tam jest jego nazwa, wypisana jak wół ![]() http://www.depilacjalaserowa.lublin.pl/laser - mi wystarczył taki tekst, żeby wiedzieć co to za laser i żeby mi nikt kitu nie wciskał ![]() Nie wiem jak można zakupić coś do salonu i nie wiedzieć co.... Nie wierzę w takie akcjeAle jeśli tak się dzieje, to najbardziej szkoda klientek i ich pieniędzy. Co do sprzętu - nowoczesny to jest, ale zakamuflowany Nie rozumiem![]() Btw na stronce, którą podałam jest wiele przydatnych informacji dla osób, które chciałyby wiedzieć więcej Jeśli chodzi o przerwy między zabiegami, to oni jak widzę podają od 4 do 8 tygodni, ale jeśli chodzi o dużą głowicę, to działa ona nieco inaczej niż mała, więc przerwy powinny być dłuższe - u mnie 8 - 10 tygodni. Ale myślę, że to kwestia do obgadania z lekarzem wykonującym zabieg, on będzie wiedział lepiej ile przerwa ma trwać
SARCASM - only one of the services I offer ![]() Edytowane przez Apsik13 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:59 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo dla mnie to jest bzdura wciskać kity ludziom, na których się zarabia... jeśli salon nie ma szacunku do klienta to nie ma też szacunku do siebie, i ja się wypisuje z takiego szitu na szczęście ja trafiłam dobrze, ale chciałam przestrzec innych.
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Light Sheer Duet depilacja laserowa
Cytat:
Hello ![]() No więc tak: ostatnim razem jak pojechałam na depilację, nie było mojej pani doktor, więc depilację wykonywala jakaś nowa, młoda pracownica. Zestresowana, zakręcona i lekko zażenowana jak się okazało jaką partię będzie musiała zrobić Od personelu wymagam aby był bardziej wyluzowany i przygotowany niż ja, ale z tym wyluzowaniem było tu odwrotnieA wyglądało to tak: zdjęłam figi, położyłam się na fotelu i czekam. A kobieta zawstydzona pyta co robimy i przybiera się do mnie jak pies do jeża No żesz k...a myślę sobie. Co możemy depilować jak leżę bez majtek?? Chyba nie pachy! No ale poszło. Żeby mieć pewność, że będzie ok, mówiłam: tu, tu i jeszcze tu. A ona na to: ja nie widzę tutaj żadnych włosków. Omg... przecież na zabieg przyjeżdżam z wydepilowaną skórą, więc moich włosków nikt nie widzi i to nie jest powód, żeby nie przyłożyć tam głowicy Dobrze, że babka szybko się rozkręciła i było dobrze. Potem sama dopytywała czy widzę jakieś miejsca, które może ominęła, a jeśli tak, to ona sprawnie to dokończy. Szczerze powiedziawszy wolę tak bo mogę sobie poszaleć wskazując wszystko, co chciałabym mieć gładkie Nie było jednak mowy o poparzeniu, czy o złym wykonaniu zabiegu bo każdy poprzedni zabieg jest odnotowany w mojej karcie wraz z mocą, jaką mi go robiono, więc samowolki w dozowaniu mocy nie ma. Potem pomyślałam sobie, że przecież każda pracownica musiała się kiedyś nauczyć wykonywania zabiegu i nie od razu była ekspertem z wprawną ręką, więc nowej pani dałam kredyt zaufania, zwłaszcza, że była delikatna i nie miałam żadnych "znaków" depilacji już po zabiegu ![]() A teraz odpowiadam na Twoje pytanie: gdybym będąc na zabiegu widzała, że babka nie wie co ze sobą zrobić, nie umie się posługiwać laserem, myśli i zastanawia się przed każdym ruchem, to bym założyła gacie i podziękowała, a za rozpoczęty zabieg nie zapłaciłabym ani grosza KrimsonQueen, mówisz, że byłaś "już tyle razy na depilacji i w tylu gabinetach" - czy to oznacza, że zabiegi dają w Twoim przypadku marny efekt i musisz bez końca je powtarzać? Pytam z ciekawości bo ja zamierzam kiedyś w końcu przestać Jeśli po zakończeniu depilacji pojawią się pojedyncze włoski, to wybiorę się na jakieś dostrzelenie, ale nie będę robiła całości bo to bez sensu
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, ja też jestem po depilacji laserowej łydek (2 zabiegi, efekt powalający) i po jednym zabiegu depilacji bikini. O ile łydki dało się jakoś zdzierżyć tak bólu towarzyszącego depilacji bikini niestety nie jestem w stanie znieść
na pierwszym zabiegu po prostu płakałam z bólu, pierwszy raz chyba coś mnie tak bolało. Jak to jest u Was? też tak boli? Jak sobie z nim radzicie? Dodam, że znieczulenie Emlą nic a nic nie dało
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia, że jeśli potrafię to spokojnie przejść bez płaczu i szału, to zmniejszanie mocy nie ma sensu bo nie chcę robić zabiegów w nieskończoność. A tak to myk myk i po robocie Podczas zabiegu myślę o tym jak pięknie będzie po
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam na czwartym zabiegu na pachy i bikini, pewnie przyda się jeszcze jeden. Chociaż powiem szczerze, iż liczyłam, że na trzech się skończy. No ale skoro wydałam już tyle kasy to bez sensu przerywać...
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się na magiczną trójkę nie nastawiałam, tylko na coraz lepszy efekt. I faktycznie, jak sobie przypomnę co było przed, a jak jest po... to bez porównania, super W to lato przed wyjściem na słońce nie miałam przeświadczenia, że jeszcze coś powinnam zrobić, coś sprawdzić i usunąć. Jakie to wygodne założyć bikini i nie sprawdzając jak się wygląda wyjść do ludzi
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
heej,
kupiłam kupon na depilację lsd i chciałabym zrobić nim pachy, przedramiona, nogi i ekhem, stopy - da się nim w ogóle wydepilować grzbiet stóp? no i drugie pytanie - czy jeśli zrobię tylko 3 zabiegi, a będzie konieczne więcej ale ich nie zrobię, to będę miała ileśtam mniej włosów, czy odrosną wszystkie które były wcześniej?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - no więc Light Sheer Duet ma dwie głowice, jedną dużą, drugą małą i tą małą da się wleźć wszędzie, więc spokojnie można nimi depilować co tylko się chce A co do wykruszania się i odrastania włosków, to nikt nie powie Ci jaki będzie efekt po trzech czy pięciu zabiegach i ile włosków odrośnie, a ile nie. Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć, nawet Ty jako ich właścicielka Wszystko wyjdzie w praniu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

) z gory dziekuje!

Przecież to jest ściema i nabijanie klienta w butelkę, a za takie coś śmiało można pozwać taki salon i się jeszcze wygra
Wychodzę z założenia, że jeśli potrafię to spokojnie przejść bez płaczu i szału, to zmniejszanie mocy nie ma sensu bo nie chcę robić zabiegów w nieskończoność. A tak to myk myk i po robocie