|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
A co do mojego kolorku...to małe sprostowanie-są bordowe, bardzo ciemne.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No rewelacyjnie wyglądasz, cudna figura
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Mój obecny kolor /mahoniowy jasny kasztan
/ i kondycja włosków po farbie...acha-zdjęcie robione bez lampy-tak sie świecą naturalnie...
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:25 |
|
|
|
#1744 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(o czarnym, rzecz jasna)Włosy masz pięknę, gęste, lśniące i w ogóle ochy i achy, ale ciachnęłabym z 10 cm do wyrównania i pogrubienia końcówek
Edytowane przez dilula Czas edycji: 2011-10-04 o 16:38 |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś tak ładnie wyszło. Z tym ciachnięciem to się noszę i noszę...ale mi tak strasznie żal................no i mam stracha przed fryzjerka-sadydtką, co mi zamiast paru cm- zjedzie do ramion
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepiej weź ze sobą jakiegoś świadka!
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No kurczę, jak fryzjer nie rozumie ile to 2/3/5 itp. centymetrów i opitala nas nawet do ramion to niech on z własnej pensji płaci za swoją głupotę/fantazję/czy co tam innego siedziało mu w głowie podczas cięcia. W takich przypadkach nie musimy płacić, to nasze włosy. Gdyby moja stopa postała u fryzjera na podcięcie końcówek, pierwsze co bym zrobiła to właśnie zagroziła, że nie zapłacę, jak obetnie więcej niż żądam
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Zakupiłam dziś na allegro żel aloesowy z Gorvity
Mam nadzieję, że pomoże na wypadanie włosów.
|
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
ja siedze wlasnie z mieszanka na glowie
najpierw wtarlam capitavit w skore glowy a potem nalozylam mieszanke (olej kokosowy, bhringraj, amla, heenara, rycyna i jakas resztka olejku z avonu wciąż zapominam o oleju łopianowym, który zrobiłam 2 miesiace temu. chcialabym wszystkiego na raz uzywac i nie wiem jak to pogodzic ![]() aa zapomnialam dodac - wczoraj mierzylam wlosy =56cm a ostatni pomiar 27 lipca - 53cm czyli 3 cm w troszke ponad 2 miesiace, co daje jakie 1,5cm miesiecznie malo....w sumie nie wiem jak wczesniej rosly, bo nigdy nie mierzylam, ale chcialabym dojsc do 70cm w max pół roku czyli musze podgonic wlosy do 2-2,5cm miesiecznie
Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2011-10-04 o 18:38 |
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
czarnaaa33, jesteś absolutnie niesamowita!
Cytat:
kupiłam humavit, mam nadzieję, że się sprawdzi i w tym miesiącu osiągnę 2,5-3 cm
|
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po heenarze nie zauważyłam żadnych efektów szczerze mówiąc, ale nie stosowałam jej tez zbyt regularnie. Bhringraj użyłam kilka razy i zauważyłam mniejsze wypadanie, ale też nie wiem czego to zasługa, bo w tym czasie zaczęłam tez stosować jantar, capitavit i biovaxa do wypadających. Ale po olejach na pewno ładnie błyszczą mi się włosy nad sesa tez myślałam, ale na razie zużyje to co mam, bo jeszcze amla stoi Musisz wypróbować co pomoże Twoim włosom. Mi się wydaje ze moje jakoś specjalnie olejów nie lubią...
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem jakby bardziej przekonana do bhringraj, po wszystkim co przeczytałam, ale jeszcze się zastanowię
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę tego chudnięcia na diecie białkowej, bo jest całkiem fajna, a niestety mi w ogóle nie służyła :/
Zmierzyłam sobie dzisiaj włosy i w ciągu niecałego miesiąca urosły 2cm Ciekawe tylko od czego, czy od pokrzywy, drożdży, nerila, a może od masażu skalpu? Do tego odkąd zaczęłam stosowac wcierki (początek sierpnia) urosły mi włosy na zakolach gdzie nigdy ich nie miałam ![]()
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
la figa, ja mam z kolei cieniutkie i rzadkie może dlatego szybciej mi się przetłuszczają. No ale jak wiadomo nie ma takiego produktu, który każdą głowę by zadowolił
![]() A ja pokładałam ogromne nadzieje w Alpecinie, a szampon wysuszył mi włosy niemal na wiór... Nakładałam jedynie na skalp, włosy zabezpieczałam odżywką, więc tylko spływająca piana mogła coś tam zadziałać, no i niestety. A dziwne, bo kiedyś go uwielbiałam, moje włosy były po nim mega miękkie i błyszczące a teraz... ![]() No i zapisałam się na jutro do fryzjera. Aż wstyd się przyznać, ale nie byłam półtora roku...
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Mam dość głupie pytanie.
Jaką metodą wcieracie w skalp różne 'płyny'? Stosuję Garnier Neril, rozprowadzam płyn na opuszkach palców i wmasowuję w skórę głowy, ale mam wrażenie, że większość osadza się na włosach, a mało na skalpie. Ciężko 'przebić' mi się przez te włosy.Macie jakieś rady, czy raczej wszystko robię dobrze? Wolałabym nie zużyć tego toniku tak o, bez żadnego efektu, ponieważ nie potrafię go dobrze wetrzeć
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wcierki to przeważnie strzykawką
Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-10-04 o 22:01 |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak spotkasz ją w drogerii, albo superpharmie to zajrzyj do środka pudełeczka i zobaczysz jak butelka wygląda, bo nigdzie nie mogę znaleźć fotki samej butelki ;/ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A włosy masz piękne! Poszukaj jakiejś zaufanej fryzjerki, która Ciebie posłucha i spełni Twoje oczekiwania. Wiem, o czym mówię, bo wczoraj poratowałam taką fryzjerką moją koleżankę, która była po 2 wizytach u fryzjerki z wizją Fryzjerka za nic w świecie nie chciała czegoś poprawić, bo tak jest dobrze i już. Koleżanka zapłaciła jej za 2 strzyżenia i była załamana, normalnie miała łzy w oczach. Szczęśliwie moja awaryjna Fryzjerka Słuchająca była akurat w pracy i uratowała sytuację w kilka minut.Jak czytam takie rzeczy, to mam ochotę krzyczeć - Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę samozaparcia! Ja sobie tylko obiecuję i obiecuję... Chociaż jestem szczupła, to w ostatnich 3 latach przybyło mi ok. 6 kg (wcześniej byłam chudziną) i mam świadomość, że jak nie zmienię nawyków, to za kolejne 3 lata będę miała nadwagę, ale za każdym razem mówię sobie "od jutra" i nawalam Cytat:
Żałuję, że nie zachowałam sobie dzióbka od kuracji Vichy, bo był podobny i może dopasowałabym go do jakiejś butelczyny ![]() Dziewczynki, wiem, że są całe wątki o farbach ziołowych, ale chciałabym zapytać te z Was, które używają farb Khadi i jednocześnie maniakalnie pielęgnują i zapuszczają włoski - czy naprawdę warto? Koleżanka bardzo mi odradziła ziołówki, twierdząc, że potem nic już się nie da zrobić z włosami (w sensie użycia "normalnej" farby), że ziołówki oblepiają włosy i żadne substancje odżywcze nie przenikają do nich... Muszę farbować włosy (z powodu siwych) i już nie wiem, co będzie dla mnie najlepsze
|
|
#1762 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
ku przestrodze;p
Przychodzi baba z trzema włosami do fryzjera.... - Dzień dobry! Proszę mi zrobić fryzurkę Fryzjer: Ale proszę pani, co ja mam zrobić z tymi trzema włosami? Baba:To może niech pan mi zrobi warkocza? Fryzjer robi warkocza i w trakcie tego odpada mu jeden włos... ... Fryzjer: zostały tylko dwa włosy, co mam zrobić teraz z pani fryzura? Baba: hmm to może niech pan mi zrobi koka? Fryzjer robiąc koka, urywa przypadkiem kolejny włos: - O kur*a odpadł pani kolejny włos - wykrzykuje- został tylko jeden!! Baba: Ja pier*ole, to pójdę w rozpuszczonych.
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny
![]() Nie wiem czy pytam w odpowiednim wątku, ale mam taki problem, gdyż chciałabym wcierać sobie w skórę głowy olejek rozmarynowy, ale wiem, że nie mogę solo i mam pytanie, czy mogę użyć jako bazy mgiełki Radicala, bo mam ją w domu ? Wiem, że mogę z jakimś olejem wcierać, ale to wolałabym robić rzadziej, gdyż mam przetłuszczające włosy i oleje kładę raz w tygodniu. No i od razu może zapytam, czy mogę taką wcierkę robić codziennie? Jeżeli pytam nie tu gdzie powinnam to przepraszam, ale tak mi się wydaję, że będziecie znać odpowiedź na moje pytanie, gdyż oba produkty pomagają na nowe włoski
|
|
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko zauwazyłam że jak uzywam mgiełki bo włosy później dłuuuugo schną i są takie ble 'kluchowate' nastepnego dnia. i nie wiem własnie czy to tylko u mnie czy i u wszystkich
|
|
#1769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze dobrane wpinane włosy,podobnej długości do naturalnej wyglądają ładnie. Mają tylko zagęścić włosy. Ale jak dziewczyny mają naturalne włosy do szyi a wpinają sztuczne do pasa, czy nawet połowy pleców to wygląda groteskowo. Ale jak ktoś lubi wyglądać jak karykatura to jego/jej sprawa. Cytat:
A moja ulubiona to muszynka. Cytat:
![]() Cytat:
Ważne jest jedynie, żeby używać dobrej jakości henny. Bo cudami niewiadomego pochodzenia, które mają dodatki tlenków metali naprawdę można sobie krzywdę zrobić. Ja tez farbuję henną i zapuszczam. I parę lat temu używałam henny a potem przeszłam na normalne farby i moje włosy w żadnym stopniu nie ucierpiały. Legendy o hennie nadal krążą.
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dzisiaj zaszlam do warzywniaka po czarna rzodkiem, ale jej nie bylo
jednak pan powiedzial, ze mi ja sprowadzi na jutro jaki mily hihia ze mam wlosy dzisiaj juz nieswieze to planuje je myc zaraz wiec szkoda ze wczesniej nie moglam 'rzepki' nalozyc
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

/ i kondycja włosków po farbie...
najlepiej weź ze sobą jakiegoś świadka! 

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

Ciężko 'przebić' mi się przez te włosy.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
15.04.2013