|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Dzień doberek !
Wszystkiego najlepszego dla świętujących dziś dzidziusiów ! ![]() Melduję się z poranną kawusią, w mega dobrym nastroju! A wszystko za sprawą kaszki Smaczna Kolacja Bobovity. Kombinowałam, kombinowałam i wykombinowałam. Nie wiedziałam czy dawać na noc mleko+kleik, mleko+kaszkę czy może kaszkę na gęsto. Wieczorem Atiz pisała o kaszce na gęsto, no i się skusiłam żeby podać Gabrysi porcję. (Wcześniej dawałam po kilka łyżeczek dla smaczku) Dałam 100ml wody i 3 łyżki stołowe kaszki. Konsystencja jak zawartość słoiczka. Podałam łyżeczką, zjadła pięknie i spała do 4 rano. Szok, szok, szok. O 4 dałam mleko i spała jeszcze do 8. Tak pięknej nocki to my jeszcze nie miałyśmy... Nie wiem czy zasługa kaszki (ale jestem prawie pewna, że tak), czy może zwykły przypadek, ale jestem sąą iksajtyyyd ![]() Kolejna przyjemna sprawa - marchewka nie wywołała żadnych sensacji, więc spróbujemy podać dziś pół słoiczka Ile dni muszę podawać po pół żeby w końcu dojść do całego??? Jeśli chodzi o Gabrysię to myślę, że ona nawet już by chętnie oszamała cały ale kieruję się Waszymi radami, że chyba lepiej po malutku wprowadzać ... ![]() Sara, witaj! Straszne te zaparacia, lekarz nic nie poradził, tylko czopki kazał aplikować??? A te starte jabłuszko to surowe dajesz??? Współczuję kolek, pobudek, dysplazji... Umęczycie się ![]() Lolka, super, że Antonek tak ładnie dziś lulał i obyło się bez MM. Może czasem ma po prostu większy apetyt, a dziś Twoje mleczko go ślicznie nakarmiło i żaden głód nie dokuczał )))matall, jeju, współczuję nocki! Mam nadzieję, że to takie chwilowe zepsucie, bo już taki grzeczny był. Może faktycznie szpinak zrobił rewolucję w brzusiu i stąd ten płacz. ![]() Siasiek, powodzenia u lekarza i zdrówka dla Nikosia!!!!! U Nas też bez słonka... anulka, nic się nie martw !!! Zosieńka ma jeszcze dużo czasu się wszystkiego naczyć, nie przejmuj się. Gabi dopiero raz fiknęła na brzuszek. Główkę się późno nauczyła podnosić. Też wolno jej to idzie wszystko, ale się nie martwię, bo każdy dzidziuś inaczej się rozwija i nie ma co patrzeć na inne dzieci. Będzie dobrze. I nie ma w tym ani troszkę Waszej winy lwica, też uważam, że przeeepiękne imię dałaś córci ![]() MoniaK, Boniu, kiedy Ty się wyśpisz???? Współczuję...
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() saro witaj |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
to masz dobrze
Cytat:
Nikosia cos malo je od rana, ehh, zaraz bedzie u mnie kumpela i idziemy na miasto, nie chce mi się lecz muszę
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin moja Lilka od tygodnia szaleje ze świnką dla psa z biedronki
taki różowy prosiaczek był z antenką z grzbietu i piszczał, a ona taki zaciech miała że nie mogłam jej odmówić Dziewczyny kupowała któraś może jakieś swetry na allegro?? Chciałam coś kupić a w sklepach nic nie ma w H7M były fajne ale strasznie gryzące
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka całkiem niezła
olenka obudziła sie o 1 z takim rykiem, jakby ja ktos ze skory obdzieral zjadla, zasnela prawie momenntalnie i spala do 5 rano zjadla i spala do po 7 ![]() rano zalozylam jej woreczek na mocz bo jeszcze raz chce zbadac i pampka zalala ale woreczek pominela a drugi to juz godzine byl przylepiony i siku nie bylo ![]() mameja mała a wczoraj spotkalismy znajomych, ktorzy chodzili z nami do szkoly rodzenia maly na 5 msc i 3 tygodnie i przesypia 12 godzin o 7 kapany spi do 7 rano aaaaaaaaaaaaaaa ![]() aha dzisiaj wizyta u dermatologa 3majcie kciuki ![]() jedziemy kolo 18 Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-05 o 10:41 |
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Enchan, muszę koniecznie wypróbować tą kaszkę
Na razie otwarłam z malinami Bobovity i Tymuś pięknie zjadł dużą porcję, więc chyba mu zasmakowała.
|
#4777 |
|
Rozeznanie
|
ja Ci się wcale nie dziwię
![]() agus ![]() ---- jestem zaskoczona i wkurzona mam @ skąd się toto przypałętało??? któraś jeszcze nie miała @? ja chciałam pobić rekord i mi nie poszło
|
|
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale karmie tylko piersia wiec pewnie jeszcze ciutke poczekam, choc wcale nie tesknie ;D
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas noc ok
![]() Z tym, ze Antek zakaslal mi bardzo brzydko dwa razy. Tak z klatki piersiowej charczaco. Nie podoba mi sie to... Andziot mam mu podac syropek profilaktycznie czy lepiej sie wstrzymac? Mam syrop paracetamol, ale na kaszel i przeziebienie pisze, ze tez jest. Goraczki nie mamy. Odpuszczamy sobie jakiekolwiek spacery dzis. Uwaga uwaga bede debiutowac z szarlotka. To bedzie moje drugie ciasto w zyciu, bo pierwsze tak schrzanilam, ze nawet dzikie koty nie chcialy jesc. Tak wiec prosze o Zapomnialam sie pochwalic, ze Antek zaliczyl przewrot z pleckow na brzuszek. Oczywoscie zrobil to jak mama myla naczynia w kuchni Grazin, Siasiek,Anulinka, Delicadeza, Weredka, Eweska, AgaM, Moniaqc i reszta slaskich mamus moze uda sie zorganizowac jakies spotkanko na slasku? ![]() Lolka nie odbijam go. Klade go na boczku, za pleckami ma poduche serduszko, butelka jest na misku i tak zasypiamy Ciesze sie, ze nocka lepsze i ze nie musialas podawac mm! Oby tak dalej Antos!!! ![]() Weredka mam podobny sposob, ale butla jest na maskotce ![]() Sara1986 Siasiek fajnie, ze noc udana Delicadeza nawet codziennie ja tam bede u tesciow wiec wiesz... bardzo ich lubie, ale moze w ktoryms momencie bede potrzebowac ucieczki Kochana oczywiscie, ze rozumiem ze sie martwisz, bo pewnie tez bym sie martwila. najwazniejsze jest pozytywne myslenie. Pomozesz Wiktorkowi i tak jak lekarz mowil za jakis czas napewno wszystko wroci do normy! My trzymamy Grazin kochanie Zapomnialam zapytac co nasza kochana Dziewczonka przeskrobala Andziot oczywiscie, ze sa. I tez jestem bardzooo ciekawa ile ksiezniczka Gabryjela wazy Mary, a dla mnie klub juz nie jest takim intymnym miejscem gdzie moglam podzielic sie swoimi problemami. Teraz je zatrzymam dla siebie Co to jest RiRi, bo od wczoraj kombinuje ale nie wiem kudwa nooo ![]() sorry za dlugi post, pewnie i tak malo kto przeczyta, ale jakos nie umiem pisac skrotami
|
#4780 | |
|
Rozeznanie
|
duże dla Was, wszystko będzie ok. Camomile MoniaK, Matall , anula_81, Gosiek Sto lat dla naszych solenizantów Edzika ![]() Wiktorka ![]() Gusiu za udaną nockę ![]() Siasiek Anulinka super że Pepe dał Ci pospać andziot ![]() Lolka za nocke i za UU super że dajesz radę Sara1986 a u nas nocka ok Maciuś jadł o 24,15 i o 7 więc mega wyspani jesteśmy zaraz wybieramy sie na małe zakupy do galerii w Tarnowie a i mój synus dzisiaj znowy przewrócił się z brzuszka na plecy 2 razy i widziała to moja teściowa (więc to nie był to przypadek) ale z plecków na brzuch ani jeden raz ![]() Cytat:
Paulizia dla Antosia za przewrót
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-05 o 10:52 |
|
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieska.lwica ja nie mam @. Mialam jakies tygodniowe krwawienie ponad 2 miesiace temu i od tego czasu cisza. Karmie mm i biore tabsy. Regularnie.
|
#4782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Agus
![]() niebieska.lwica ja jeszcze nie mam @ ale urodzilam ostatnia i karmie UU, wiec moze jeszcze do mnie nie zawita Wcale sie za nia nie stesknilam!
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki jest ryk jak spadnie. Bożesz ty mój...
|
|
|
#4786 |
|
Wtajemniczenie
|
Enchantress ja kochana podalam dwa dni marchewke , potem po jednym razie ziemniaka... ja sie nie balam, bo jednak moje dziecko trawi wszystko bez problemu i nigdy nie mial problemow brzuszkowych. newer ewer
Tak wiec szybciutko zaczelismy mieszac i podawac rozne skladniki bez testowania, ale nie sugeruj sie tym oczywiscie ![]() Ja chyba tez podam ta kaszke na gesto... tylko nie wiem jaka kupic. Jaka masz? I jak podajesz? ![]() Night Weredka ![]() Agus87 no wlasnie jak tam ta wysypka? Oczywiscie zaciskam ![]() Edziku i Wiktorku dla Was chlopaczki duzo zdrowka i samych radosnych chwil z okazji Waszych miesiecznic
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mialam @ tez 4 razy wazne, ze jest bo ja na razie nie planuje bobaska
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK u nas yyyyyy jest przy jabłku
, to teraz obserwuj i pisz tu czy działa ![]() Agus
|
#4789 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jabłuszko daje surowe. co do dysplazji to idziemy na kontrol za miesiąc i boję się bardzo (podświadomie), mimo że była juz wyleczona. |
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
kochana
ale nadal drapie sie bidula po buźce nie wiem co to kurcze cialko ma ladne gladziutkie, zadnych plamek no rewelka nie pamietam, kiedy takie ostatnio miala ![]() zobaczymy co powie dermatolog pewnie przepisze jakis masci albo syrop trudno nic nie zrobie i tak zapobiegam jak moge |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
anula ja nie robię na oko, bo ja musze kaszkę do mleka dodać, więc muszę wiedzieć ile wody żeby tyle miarek mleka dodać, jakbym miała kaszkę mleczną to też na oko bym robiła
znowu sobie coś wkręcasz !!!!!! Zosia żadnych problemów z rozwojem na razie nie ma !!!!! więc proszę się nie deczyć, jakbyś widziała jak Zosia uwielbiała prawą stronę i jaką miała główkę spłaszczoną po prawej i żadnych problemów z rozwojem nie miała !!! rehabilitanci bardzo teraz lubią rehabilitować dzieci, bo inaczej pracy by nie mieli ![]() delicadeza a możesz coś więcej napisać, jakie zachowania ma nie tak ??? ściskam Was mocno i jestem pewna że małe ćwiczonka na pewno szybko pomogą JanuszAga a ty nie w klubie jeszcze ???????? jakieś niedopatrzenie normalnie !!!!!!!!! za lepszą nockę !Aliczka u nas drzemki po 40-60 min dla Edzika i Wiktorka !!!!!!!!!!!Loluś bravo za nockę !! cieszę się strasznie !!!!! Sara1986 Witojcie !!!! my już po właśnie miałam syrenę zmęczeniową, bo małą musiałam niedospaną zabrać na szczepienie wkłucia nie poczuła ale rozpieranie tak, choć bardziej płakała przy badaniu ![]() waży 7380g czyli przybrała tyle samo ile między poprzednimi szczepieniami ![]() aaaaa i zapomniałabym napisać o nocce mała spała od 19:10 do 5:45 bez jedzenia i bez pobudki !!!! zmykam bo mam kupę roboty!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-05 o 11:17 |
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
bzyczka, a chcesz sweterek dla siebie czy dla dzieciątka ?
Ja na allegro nie polecam, chyba lepiej pomacać w sklepie i dokładnie obejrzeć albo oblukać w sklepie, a na all cenowo taniej znaleźćMoniaK, spróbuj koniecznie Taka kaszka na pewno pożywna i na dłużej wypełni żołądeczek. A jakie to pyszneee Sama chyba sobie zjem niedługo ![]() Paulizia, trzymam kciuki za szarlotkę! Ja kocham to ciasto A piec odkąd tu mieszkam nic nie piekę, bo nie mam w czym Jedynie z półproduktów, gotowce Gratki dla Antka za przewrót! A co do pisania o intymnych rzeczach w Klubie... Zależy o jak bardzo intymnych Bo jednak jest tam Nas teraz duuuużo... I niektóre rzeczy lepiej zachować dla siebie, albo dla nielicznych... Także ja Cię rozumiem A co do kaszki mam 'Bobovita - Smaczna kolacja' jest to kaszka ryżowa, którą przygotowuje się na wodzie, smakuje bananowo, pycha Podaje z mieseczki łyżeczką.
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-10-05 o 11:16 |
|
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus87 bedzie dobrze. oby tylko Ola sie nie meczyla. Ja jak bylam taka malutka to mialam straszna skaze bialkowa. Mama mowila, ze platami mi skora schodzila, wygladalam strasznie szpetnie, potrzebowalam specjalne mleko, a wiesz jakie czasy byly i jak ciezko bylo cokolwiek dostac. Pozniej przenioslo mi sie na dlonie. Pamietam, ze mama mi bandazowala, bo ropa leciala i takie tam. Przez to do przedszkla nie chodizlam. Bylam odczulana do 18 roku zycia.Alergikiem zostalam i mam zmiany skorne, ale tylko na dloniach i nie sa uciazliwe, bo dbam by sie nie pojawialy. Twarz nienaruszona
Nie raz mowilam, ze lepiej ze mam to, a nie jakas inna ciezka choroe. Wiadomo, ze najlepiej nie miec nic, no ale tak sie pocieszalam Pisze to w razie jakby byl problem z Oli skora.. zebys sie nie martwila, bo to przejdzie. Jednak ja wierze, ze dermatolog cos zaradzi i to jakies uczulonko na jakis skladnik... podejrzewasz moze cos? Moze jakies warzywko lub owoc powoduje jakies uczulenie?
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia
za przewrot dla Antosia. Oczywisice za udane ciasta sa![]() andziot dla Gabrysi za nocke i wage oczywiscieenchan Jakies 3 lata temu sama ze smakiem wcinalam takie kaszki
|
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Enchantress
![]() Andziot super, ze szczepienie obylo sie bez wiekszych problemow Oczywiscie gratulujemy piekne wagi ![]() Ide robic ta szarlotke
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
enchantresss sweter dla mnie
no ja też bym wolała w sklepie kupić, ale u nas naprawdę bida z nędzą
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
O tak, właśniee! "Mamaaaaa, leć w te pędy!" A ona cwaniara łap nie umie jeszcze opanować. Ostatnio musiałam jej łapki przy dawaniu kaszki trzymać, bo wszystko byłoby w kaszce. Teraz pije Bobofruta i jak mruczy!!
|
|
#4798 | |||
|
Zakorzenienie
|
jejuuu litosciiii!! maruder byl niesamowity! nie da sobie tej fridy do nosa wcisnac, musze z nia walczyc, ona placze ja z nia....nie dam rady , neich ten katar jej juz przejdzie noooo!!!!
wreszcie zasnela, bo rano spala cale 20 minut, ledwie prysznic zdazylam wziac..ehhh zaraz przyjezdza do mnie psiapsiolka i obiad bedziemy razem jakis wymyslny robic, choc ledwie na oczy patrze ![]() Cytat:
hihi a wiesz ze moja smieje sie jak ja kicham, jakos tak kiedys ja to rozsmieszylo i teraz zawsze sie smieje, najlepsze ze jak sama kichnie i widzi ze ja patrze to tez sie smieje ![]() Cytat:
![]() night gratuluje nocki! oj zeby moja tak chciala pospac...ehh, kaszki nic nie daja grrr paulizia ja tez mam schiza bo Zoska przy tym katarku kaszle tez, ale chyba dlatego ze jej splywa do gardla. ale ja bym poczekala z syropkiem(ale nie jestem andziotkiem-ona jest ekspertem )) natomiast zazdroszcze ze u was sa jakies inne krople dla dzieci, u nas tylko sol fizjologiczna...a to guzik pomaga...kciuki za szarlotke ![]() Cytat:
kciuki za wizytke ![]() odpisze reszte pozniej bo kozelanka przyszla ![]() buziale |
|||
|
|
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
no patrz... mam nadzieje ze jednak tak szybko mi nie przyjdzie ta wredna @
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek usnął na drugą drzemkę. Zobaczymy ile pośpi po tej kaszce
![]() Kurczę, wczoraj zrobił chyba cztery kupki a dawno już mu się to nie zdarzyło ![]() Paulizia, jaką szarlotkę robisz? Ja też jeszcze nie miałam @
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-05 o 11:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Ile dni muszę podawać po pół żeby w końcu dojść do całego??? Jeśli chodzi o Gabrysię to myślę, że ona nawet już by chętnie oszamała cały 

Oby Nikosia sie nie zarazila 
taki różowy prosiaczek był z antenką z grzbietu i piszczał, a ona taki zaciech miała że nie mogłam jej odmówić
w H7M były fajne ale strasznie gryzące