![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
Cytat:
![]() Ja też mam mnóstwo ciuchów w czerni ![]() Kiedyś miałam prawie wszystkie czarne ![]() ![]() Ten okres mi minął i mam również kolory ![]() ![]() W PiP Perwoll do ciemnego za 7,99 1 l. Chyba kupię dzisiaj, bo i tak idę, a do ciemnego nie mam. Punto, a ty jakiej firmy płynu używasz? ![]() ![]() ![]() Kiedyś kupowałam te niefirmowe, ale widzę, że firmowe da się w dobrej cenie dostać, a efekt duuużo lepszy ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-04 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Pościel, ręczniki, ścierki piorę w proszku, ciuchy tylko w płynie.
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
Ja piorę obecnie w Persilu kolor (proszek) bardzo dobrze wszystko spiera - nawet z roboczymi ciuchami ł. sobie radzi
![]() ![]() Do białego mam Bryzę proszek, ale kiepsko sobie radzi.
#2734 |
Zakorzenienie
|
My jak kupilismy pralke to byla promocja i dostalismy 15 kg proszku. To rok temu bylo i jeszcze do kolorow mam sporo. Takze piore w arielu -nie narzekam. Białego prania mamy nie duzo to mamie oddalam do bialego w zamian za plyn do prania. Piore w perwollu do czarmego. A plyny do plukania kupuje rozne. Mielismy taki w koncentracie, ze niby z litra mialy byc 4 ale sie naczytalam, ze niby nie nalezy trzymac rozcienczonego i szybko zszedl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niby koncentrat ale nie rozcieńczam. Na szczęście moja pralka daje radę i nic nie zostaje w dozownikach
![]() Wypogadza się ![]()
#2737 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Perwoll do ciemnego
![]() Ogólnie powiem Wam, że ten zielony Perwoll jest wg mnie super- takie fajne mięciutkie pranie było ![]() ![]() Co do proszków to ja zawsze używałam, ale płyny bardziej mi pasują ![]() Te proszki mi nie dopierały, a wczoraj w płynie wyprałam i byłam w szoku ![]() Dopiero śniadanie zjadłam- ciemną bułkę z pomidorem ![]()
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Może macie sposób na doprowadzenie do stanu używalności skórzanych butów?
Mam botki, które generalnie nie są zniszczone, ale jakby zalazły od pasty do butów. Są fioletowe, składają się z jaśniejszych i ciemniejszych pasków i pastowałam je bezbarwną pasta w kremie i w załamaniach zbierała się w postaci szarego nalotu. Miejscami to jakby tłuste jest i do tego brud się poprzyklejał i zrobiło się czarne. Szorowałam je szczoteczką, ale jest jakby za słaba. Pod paznokciem ten tłusty nalot schodzi. Zamiast je pięlęgnować tą pastą to dostały w kość ![]() Zimowe kozaki też raz zapastowałam to pastą i na nich też był taki nalot i zaraz je umyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Wtajemniczenie
|
jestem i ja
![]() gra o tron nas wciągnęła, oglądamy od niedzieli wieczorem po kilka odcinków i został nam na dziś ostatni odcinek jaki mamy czyli 10 ![]() po wczorajszych praniach mam stertę do sufitu do prasowania ![]() oraz uporządkowane szafy wszystkie, ciuchy letnie popakowane, buty też, sprzęt wędkarski P upchnęłam też w szafie bo pod drzwiami koczował i bronił dostępu do łazienki, szafy albo wyjścia ![]() ![]() ![]() obiad mam z wczoraj (podoba mi się coraz bardziej gotowanie na 2 dni ![]() ![]() i wzięłam się w końcu za daaaawno sobie obiecywane UFOki, część mogę sobie wykańczać w łóżku do filmu, nad resztą posiedzę w dzień. może do grudnia się wyrobię ![]() pogoda prześliczna, wczoraj wieczór był tak ciepły jak latem ![]() ![]() ![]() ![]() proszki zmieniam, szukam ideału, persil, bryza, jak dla mnie nie bardzo, nie dopierają białego prania, teraz mam bonuxa, na 60 st. doprał ładnie skarpetki, płyn do prania z biedr. też mam, lubię go i za ładne pranie i za zapach potem ![]() ![]() ![]() do plam nie do sprania mam odziedziczony po poprzedniej lokatorce OXY. i co jak co, ale to najlepszy środek na wszystko jaki miałam, białe było śnieżnobiałe, dresy, które miałam od roku upaćkane orzechami włoskimi, tym zielonym sokiem (i zaszło to na brązowo) - nic tego nie doprało, chociaż przez ten rok w nich chodziłam i prałam je na okrągło, jedno pranie z oxy i śladu po plamach nie było, tłusty smar się sprał, pół szklanki oleju z moich dżinsów się sprało, cud nie proszek ![]() płyn do prania inny niż b. chyba kupię jak wykończę ten proszek ![]() właśnie. filtr w pralce miałam wyczyścić. ![]() i normalnie cieszę się że ta moja praleczka ma dozownik na płyny i proszki nad bębnem a nie na klapie, i po prostu się to nakłada i zdejmuje do mycia ![]() idę na śniadanie ![]() Punto - zdolniacha jesteś ![]() ![]() Kelpie kuruj się ![]() ![]() Talu jakie zakupy ![]() ![]() ![]() ![]()
#2740 |
Zakorzenienie
|
Kelpie ja też nie pomogę w sprawie butów
![]() golden- OXY mam taki biały- odplamiacz, ale boję się tego używać ![]() ![]() ![]() Do skarpetek nie stosuję go też, bo nie wstawię prania tylko ze skarpetkami ![]() ![]() Z ręcznikami też nie włożę, bo typowo biały to mam 1- reszta jest np. biało- czerwona, więc też się chyba nie nadaje ?
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-04 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
Lili ja też nie zbieram tylko skarpetek bo nie mielibyśmy w czym chodzić
![]() ![]() ręczniki mam wszystkie kolorowe (ani jednego czysto białego) - 2 niebieskie, śliwkowy ciemny, malinowy ![]() oxy dowaliłam raz do pralki, raz do miski z ręcznym (wtedy pralki nie miałam ![]() jak się boisz, to wrzuć do miski z gorącą wodą (próba na temp. i farbowanie ![]() wyczyściłam filtr. śmiem twierdzić, że nie było z czego, no ale ... ![]()
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
golden- muszę taką próbę zrobić, ale miskę najpierw bym musiała kupić
![]() Dacie wiarę, że nie posiadam dużej michy? ![]() Ja też różne kolory piorę razem i ok jest ![]() ![]()
![]() |
#2743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i jednak oszczędność na pralce wyszła. porównałam rachunki z czasów prania ręcznego i teraz, i mamy zamiast 120 zł za gaz 90. wody też mniej schodzi. na prądzie tylko 20 zł więcej, ale do tego się dołącza drugi laptop ![]() ![]()
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mama się zlitowała i nam dała wtedy na pralkę, bo to były czasy, w których nie stać nas było, żeby odłożyć ![]() Pralka miała 2 letnią przerwę w użytkowaniu, ale od ponad roku pierzemy znowu i jest ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() biorę się za to pranie ![]()
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-10-04 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Punto gratuluje naprawienia laptopa
![]() dzień dobry ![]() ja jestem strasznie zabiegana ![]() ![]() w sferze oszczedzania bieda straszna tzn niby malo wydaje ale mało tez mam strasznie na koncie wiec.... a i napisali do mnie z Douglasa, żebym przyszła na rozmowe kwalifikacyjna |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie na wi dzę składania prania!!!!!!! ![]()
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
wg mnie nie tylko kasowo. praca na słuchawkach jest najmniej wdzięczną pracą. Ja bym wolała w Douglasie pracować
![]() ![]() Co do wydatków to ja mam w tym miesiącu ich tyle, że oszczędzać muszę, bo nie mam wyboru ![]() W ogóle październik i listopad będą najgorsze ![]() Od stycznia dopiero będzie luźniej z kasą ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-04 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zadomowienie
|
No i po wizycie u dentysty...znowu sie balam,a nie bylo strasznie,dostalam coś zółtego do zęba i mam przyjsc dopiero za miesiąc....Martwią mnie teraz te powiększone wezły chłonne,mam nadzieje ze to zwykly stan zapalny moze od tego chorego zęba a nic powaznego.....Jutro ide do lekarza ogólnego,bo nie ma co zwlekać
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym się w coś czarnego lub szarego ubrała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie w biurze pytali czy planuję zostać na stałe, bo chcą pracownika na dłużej, a nie na miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym było to dawno ![]() Nie masz się co bać, to tylko rozmowa ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Zdjecia beda jak aaaaa wreszcie kupie aparat (stary zostawilam w domu i moj mlodszy brat z niego korzysta) a chyba nie kupie w tym miesiacu pooooniewaz dzis zamowilam sobie soczewke Volka za 950 zl ![]() ![]() Ale jak kupie aparat to wkleje tyyyle zdjec ze bedziecie miec dosc ![]() Moge Wam buciki pokazac za to ![]() http://zebra-buty.pl/model/1700-kozaki-sniegowce-emu Co do prania - ja odkad mieszkam sama czyli z 9 lat uzywam tylko i wylacznie plynow, Perwoll na zmiane z Woolite, oba sa moim zdaniem dobre ![]() Zawsze mam 2 - do koloru i czarnego. Piore wszystkie kolory razem i nigdy mi sie nic nie zafarbowalo. Kolorowe reczniki i posciel w 60 - 70 stopniach i tez jest ok ![]() Osobno ciemne - czernie, grafity ciemne i granaty - nie blakna ![]() Biale ubrania mam tylko robocze - nie nosze w cywilu sie na bialo, ewentualnie czasem jakas koszulke - wiec bielizne, skarpetki, biale spodnie, bokserki dyzurowe i fartuszki piore razem i w proszku - testuje rozne, nie mam ulubionego, ale zawsze dodaje odplamiacz OXY z biedronki i jest ok, materialy nie niszcza sie - biale piore w 50, czasem 60 stopniach. Nie uzywam plynu do plukania - nie cierpie, po kazdym swedzi mnie skora - mam bardzo sucha i wrazliwa i idzie sie zadrapac - odkad przestalam i piore w samym plynie to i ladnie pachnie i jest doprane i nic mnie nie swedzi ![]() Punto - brawa dla Ciebie ![]() Nurek - ja bym sie ubrala w jakies bardziej eleganckie spodnie, ale do tego zwykla koszulka, najlepiej biala i kardigan, taka swobodna elegancja ![]() Cos jeszcze chcialam ale skleroza mnie dopada na starosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
Tallu- oryginalne EMU, fajnneeeeeeeeeeeee
![]() ![]() Muszę w takim razie Woolite też wypróbować ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Wtajemniczenie
|
Nurek z tego co widziałam to panie w douglasie raczej elegancko się ubierają, radziłabym pełne buty, spódnicę/spodnie długie + koszula, ewentualnie jakaś stonowana bluzka. niby tylko (aż) drogeria ale każdy jednak patrzy na styl ubierania się
![]() a o co będą pytać to nie wiem ![]() ![]() Talu kupuj aparat kupuj ![]() ![]() zaliczyłam aptekę i spacerek, cudnie jest aż się wierzyć nie chce, że to październik ![]() ![]()
#2757 |
Zakorzenienie
|
dziękuje co do rad dotyczacych ubioru
![]() ![]() Emu ![]() właśnie wróciłam z zajęć i jestem padnięta ![]() chyba jakąś kawkę sobie zrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | ||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Co to są UFOki????? ![]() Ja posiadam.... a w niej filtr RO ![]() ![]() Cytat:
![]() Padam na ryjek ![]() ![]() ![]() Talu, jak to Twój kolor butków to bardzo mi się podoba ![]() Zdjęcia rzecz jasna pożądane ![]() ![]() A teraz zaczynam Chirurgów, przegapiony odcinek ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2011-10-04 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, samo pisanie może niektórym przysporzyć kłopotów, ale już ta finalna rozmowa z komisją i odpowiedzi na pytania nie jest taka straszna ![]() ![]() Wczoraj już po 21 leżałam w łóżeczku. Jakaś taka niemoc mnie ogarnęła, mało tego mam wrażenie, że wciąż trzyma... Nie wiem ![]() Muszę zapisać się na badania, tylko jeszcze nie wiem czy na ten tydzień czy na przyszły. Muszę to obliczyć, tak aby wyniki były gotowe przy najbliżej wizycie u lekarza. Interes nie tani no ale cóż jak mus to mus. Teraz dopiero zaczynam się stresować bo Ł. uświadomił mnie wczoraj, że on miał inne badanie bez zleceń lekarza więc samą podstawę podstaw. Ja mam troszkę dłuższą listę ![]() Dziś muszę zrobić drobne zakupy popołudniu, przed weekendem chcę zrobić takie większe jedzeniowe więc teraz nie ma co szaleć. Na trzy najbliżesz dni obiad obmyślony, większość produktów jest. Niedługo zaczyna się remont B. Więc chcę większość produktów kupić coby nie latać do osiedlowego po drobnicę za do z 500% przebitką ![]() Co ja to jeszcze miałam ? A Talu buty za✂✂✂iaszcze ![]() Ja chyba jutro z rana ustawię się w kolejce pod Lidlem bo mają być faaajoskie ![]()
![]() |
#2760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.