|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Tak, luteina na podtrzymanie..
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() U mnie w firmie 90% pracowników jest na 3 dniowym szkoleniu, mnie udało się wymigać - mam dziecko do lat 3 ![]() ![]() Szef się śmiał, że będę mogła nadrobić zaległości (których notabene nie mam) no i dopilnować przybytku pod nieobecność większości ludzi Oprócz tego, że mam przełączoną linię telefoniczną z 10 aparatów to mało co się na szczęście dzieje
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia to się kuruj, żebyś wyzdrowiałą szybciutko.
Ja luteinę jak miałam to przepisaną na 10 dni, i tyle zażywałam, była okropna tak nawiasem. Jak Ci przepisała dwa opakowania to widocznie musisz ją brać cały czas. Pati nadrobiłam Dzień dobry.
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-10-05 o 11:28 |
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
Idę po obiad. |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Patiisia juz niedlugo, pomysl sobie, ze przez te skurcze rusza po trochu i jak trafisz na porodowke, to juz bedziesz miala wiekszosc za soba
smacznego ![]() a u mnie ''apetyczne'' zapachy farby
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() martita_ - wiem ze Wy chcecie druga miec dziewczynke .. a wczoraj rozmawiala z kolezanka ktora mi napisala ze .. "jak masz dni plodne i jajeczko jzu tam sobie czeka na plemnika i jak masz wtedy sex to dojdzie do jajeczka plemnik z chlopcem, bo plemniki niosace ten chromosom chlopcpow sa szybsze od tych drugich wiec masz chlopca, a jak masz jajeczkowanie 16go dnia a masz sex 12go dnia, to te plemniki musza czekac 4 dni na jajeczko zanim ono sie uwolni i bedzie gotowe i wtedy te plemniki co maja chlopca umeiraja bo one sa szybkie ale krocej zyja i zostaja tlyko plemniki niosace dziewczynki i wtedy wychodzi jajeczki i sie zapladnia dziewczynka" stosowaliscie sie do tego? ciekawe ile w tym prawdy ..
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja dzis duzo jem
To dobrze, chociaz mam apetyt. ooo muffinka dzisiaj u Was malowanie:0 Mysmy mieli jechac wybrać farby razem z tż-tem, ale pojechał z ojcem, bo ja nie miałabym siły biegac po sklepach. |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
a no malowanie
Lazienka juz gotowa, musze tylko sprzatnac, ale teraz to poleze w sypialni i przedpokoju pomalowane sufity, wneki w oknach. W sypialni mamy taka ''scianke-przegrodke'' niska, od strony lozka na wneke, to tez juz pomalowana na zolto, z drugiej od strony kacika malego sa polki to tez polowa pomalowana, potem mazne reszte, jutro sypialnia powinna byc gotowa i moge sobie ukladac rzeczy malego![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- zabcia tez slyszalam o tym, kolega tzta mowi, ze on mi powie co bedziemy mieli, tylko mam mu powiedziec, przed czy po owu byla akcja, ale u nas akcja byla bez przerwy, wiec mu sie nie udalo |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
to super ze masz apetyt
Cytat:
![]() ale widocznie ten plemnik z chlopczykiem byl szybszy
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Widac tak
zreszta ten cykl, w ktorym zaszlam byl jakis porabany i nie ma opcji, zebym doszla kiedy byla owulacja wg OM powinnam urodzic kolo 20.10
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
widzialyscie zwiastun tego filmu?
zapowiada sie dobry http://www.youtube.com/watch?v=m0YlcGve5Ek a tekst na koncu ... "Co zrobic zeby kobieta po sexe jeszcze dlugo krzyczala? .. wytrzyj h... o firanke" padlam
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ech byłam na spacerku, mam nadzieję że to coś pomoże.. pachwiny i wszystko tam na dole mnie boli, oby tylko mały zechciał wyjść
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam dziewczynki
![]() jeszcze nie udało mi się Was nadrobić, ale zrobię to jutro rano, jak Tż będzie w pracy ![]() dzisiaj świętujemy jego urodziny, więc same rozumiecie wpadłam tylko na szybko napisać co u Nas. Mieszkanie we dwoje, bez teściów jest cudowne Byłam dzisiaj u lekarza i Oliwka waży 2882g. główkę ma bardzo nisko, ja mam już rozwarcie na prawie 2cm, szyjka skrócona, także czekam aż odejdą mi wody i mogę jechać rodzić Za tydzień mam się pojawić znowu u lekarza,żeby sprawdzić ile jest wód. Czy pod koniec ciąży jest ich coraz mniej, czy o co z tym chodzi? bo się nie zapytałam... Lekarz powiedział,że to już kwestia dni jak urodzę, więc jestem przeszczęśliwa! doobra, ja uciekam, jutro nadrobię strony, a mam ich kilka... od 33 hah! będę miała zajęcie przy śniadanku do jutra
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha! Potańczyłam trochę a teraz idę na drugi spacer
Oby to przyniosło jakieś skutki |
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ohby spacer i taniec pomogly Cytat:
to lada dzien Oliwka bedzie z Wami
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać. Przepraszam Was ale nie am siły nadrobić. Karo ja kupiłam tą paczuszkę w e.leclercu, ale tak jak pisałam w hurtowniach też są. Normalnie padam już. Wczoraj cały dzień robienia koło domu. Trzeba sprzątać i znosić drzewo, bo Tż powycinał parę drzewek i tak zleciał cały dzień. Dzisiaj do południa to samo. W ogóle spałam dzisiaj w dzień 3,5 godz a i tak podejrzewam, ze jak bym się teraz położyła to bym usnęła. |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
No to sie laski rozpakujecie razem, a cala presja spadnie na mnie, ja sie tak nie bawie
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Agnesuk, co do wód to pod koniec mogą się sączyć czy coś takiego. ;x To rośnie mała
jeszcze troszeczkę cieszysz się? czy boisz? A jak się ogólnie czujesz? Muffinka, żebyście wszystkie trzy naraz nie odeszły bo pusto będzie.. a ja dziś nadal walczę z gorączka.. w sumie nie wychodzę ale może jakoś się przeziębiłam. ;x ktoś kiedyś mówił że dziecko może mieć powiększone piersi czy coś..no i właśnie jak z tym walczyć? czy po prostu przeczekać?
|
#1220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam. Pachwiny nie dają mi spokoju, chodzę taka lekko zgięta przez to
I kręgosłup to już w ogóle.. chyba za bardzo się przemęczyłam bo teraz jak wstaję i muszę przejść 5 metrów to mnie wszystko boli.. No ale oby małego to wykurzyło na zewnątrz ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Oglądałyście tap madl? |
||
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ja właśnie nie obejrzałam , bo mnie teściowa zaciągnęła do kuchni, żeby przekręcić marchewkę przez maszynkę
|
|
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja oglądnęłam w tv tylko końcówkę bo za późno wróciłam. I teraz będę nadrabiać
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
aguu nic z tym nie rob, przejdzie jak twoje hormony z niego ''wyparuja''
![]() no zobaczymy jak to bedzie z tym rozpakowywaniem sie, moze dlugo po was nie bede czekac, ale zobaczymy po wizycie w srode, co ginek powie, bo ja sie czuje jakos ''porodowo'' ostatnio, wiec jakby w 38tc mlody wylazl, to bym sie nie obrazila (niech tylko poczeka az farba wywietrzeje) i bedzie gicio
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-06 o 00:04 |
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Wiecie co? Czuję się jakbym miała w tej ciąży chodzić już do końca życia.. jestem strasznie poirytowana tym, że Felipe nie chce wyjść! |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dlatego mój mąż uznał, że staranek było mało no i ma rację Przekonamy się za kilka miesięcy czy metoda zadziałała ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że jesteście na swoim i jest Wam dobrze Teraz pewnie tylko czekacie aż Oliwka się pojawi
|
||
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Byłam wczoraj na zakupach kupiłam sobie kilka rzeczy, a najwięcej to maleństwu bo skusiła mnie promocja w C&A
|
#1230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
ufff udało mi się Was nadrobić ![]() Cytat:
nie wiem czy coś się sączy czy nie... fakt,że śluz stał się bardziej wodnisty, ale nie wiem czy to to raz się cieszę, a raz się boję haha ogólem czuję się dobrze... kości, plecy mi cholernie dokuczają. do tego doszło jeszcze parcie na pęcherz i na odbyt... eh czuję,że to już kwestia tygodnia Cytat:
Cytat:
Powiedział mi,żebym była gotowa, bo poród może się zacząc w każej chwili Mieszkanie na swoim jest cudowne! Cytat:
Muffinko - pokazuj zdjecia ja może później zrobię zdjęcia pokoju Oliwki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

tak nawiasem. Jak Ci przepisała dwa opakowania to widocznie musisz ją brać cały czas.

A jak się ogólnie czujesz?
Pati nie boj sie, nie przegonie cie