|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X
Cytat:
Termin 8.09.2012 to mój pierwotny termin który sobie wybraliśmy, jednak nam nie udało się znaleźć sali i stanęło na 18.08.2012 i jak się okazało całe szczęście gdyż właśnie 8.09 moja siostra cioteczna wychodzi za mąż i pewna część rodziny miała by niezły dylemat do kogo przyjść na wesele ![]() Ja planuje maraton po salonach sukien jeszcze w tym miesiącu... Cytat:
Myślę że to dużo bardziej się opłaca niż w salonie, tylko że przeróbkę to mi mama będzie robiła jak już... ( ma działalność krawiecką więc wiem że da radę hehehe...)
|
||
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Izabelka2808 witam w gronie sierpniowych PMek (nasz termin to też 18.08)
Ja od miesiąca wybieram się na maraton po sukniach i się wybrać nie mogę, ale chyba teściowa w końcu kopnie mnie w tyłek i się jakoś ruszę
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o salę to Mój TŻ ma wątpliwości.. Na zewnątrz tam nie jest za specjalnie ładnie.. W sensie, że jest mało zielonego.. W sumie to są tam parasolki i placyk zabaw.. Ale nie ma się gdzie przejść tak troszkę dalej.. Kurde.. Jak coś nam pasuje tak w 100% to drogo..
|
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Również witam w gronie przyszłych PM 2012
ja swoją pierwszą turę po salonach sukien ślubnych już miałam ale również nic w 100% mnie nie urzekło i nie znalazłam "tej jedynej" czekam cierpliwie do targów ślubnych które się odbędą w listopadzie i może coś tam znajdę :P---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- A mam jeszcze pytanie do wszystkich przyszłych PM ile płacicie za transport autokarem gości z kościoła do sali i jak możecie to dajcie namiary na jakąś firmę sprawdzoną
http://www.fotografia.slubna.com.pl/...2-05-12/01.jpg Razem od 3.03.2011 Zaręczyny 16.09.2011 ![]() Ślub gdzieś kiedyś o 16:00
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już znalazłam suknię firmową używaną tanią i w ogóle nie zniszczoną jakaś taka sknera się ze mnie zrobiła przy tym ślubie :P
|
|
#846 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za przywitanie
![]() I dzięki za podpowiedzi w sprawie sukni. Kurcze tak się nakręciłam tymi poszukiwaniami że już chyba w przyszłym tygodniu zaczne się rozglądać za suknią ;P |
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym miesiącu i listopadzie na pewno zrobię maraton po salonach, ale pewnie i tak nic nie znajdę i kupię przez neta zresztą jak większość rzeczy
|
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę o namiary ![]() Anamir123.. Witamy, witamy Ja mam problem z rozplanowaniem wesela, gdzie będę miała salę 20 km od Lublina.. A Wy jak to rozwiązujecie? Jak duże wesele robicie? W sensie jak z dojazdami rodziny Twojego TŻ-ta itd
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-05 o 08:17 |
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzięki Bogu będę miała ślub i wesele w jednej miejscowości i goście będą mogli spokojnie nawet przejść się na piechotę do lokalu
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dziewczęta, jako świeżo upieczona narzeczona zwracam się do Was z prośba o pomoc w wyborze lokalu na wesele. Przejrzeliśmy już kupę miejsc i zawsze cos jest nie tak - albo wystroj, albo cena, albo lokalizacja, albo tysiąc innych rzeczy. Jestem już poważnie przerażona... Jakbyście mogły mi cos polecić, to będę bardzo wdzięczna. Oto moje kryteria 1. Cena max. 160 zł/os. 2. Termin 15/22 września 2012. 3. Ilość osób ok. 90. 4. Wystrój bardziej elegancki (nie "ludowy"). 5. Lokalizacja - Lublin. 6. Ładne otoczenie - ogródek, nie przy ruchliwej ulicy. 7. Dobre jedzenie w przyzwoitej ilości To chyba tyle Pomocy... |
|
|
|
#851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi!
Dworek Graffa rozważamy, muszę się dowiedzieć jak tam z ceną. Katarzynka odpada - siostra mojego narzeczonego ma tam wesele i nie chcemy sie powtarzać. Z kolei w Anastazji jak dla mnie nadal panuje komuna. Byliśmy tam w zeszłą sobotę tuż przed weselem. Jedzenie wyglądało bardzo dobrze i było go dużo, ale wystrój pozostawiał wiele do życzenia. I do tego specyficzna właścicielka - żywcem wycięta z PRLu. Poza tym są tam osobne sale jadalna i taneczna, a wolelibyśmy żeby były połączone. Macie jeszcze jakieś pomysły? |
|
|
|
#854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie tam mieliśmy swoje wesele. Spełnia wszystkie Twoje kryteria, chociaż jest co prawda przy ulicy (Abramowicka), to jakoś w sobotnie popoludnie nie zarejestrowałam tam dużego ruchu. Mam nadzieję, że pomogłam ![]() W Dworku Graffa obawiam się, że biorą więcej niż 160 zł za osobę no i jest przy jednej z najruchliwszych ulic w mieście, w sobote tamtędy jeździ sie nad jeziora Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2011-10-05 o 12:54 |
|
|
|
|
#855 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
co do ilości gości to jeszcze dokladnie nie wiemy, ale ze wstępnych list wyszło że ode mnie będzie ok 100 osób i od mojego TŻ-ta również tyle więc duże weselicho się zapowiada . Jeśli chodzi o gości mojego TŻ-ta to zamierzamy wynająć autokar który zawiezie gości na ślub i wesele a potem o konkretnej godzinie zawiezie ich do lublina i to nas wyniesie ok 1000 zł. Natomiast moja rodzina w większości pochodzi z województw zachodnich i dla nich mamy zarezerwowany hotelik. Dodam że robimy 1-dniowe wesele i tylko dla tych gości ktorzy zostaną na 2 dzien przygotujemy grila o ile pogoda dopisze
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi osobiście nie podobają się tam kibelki i że jakiś bar jest za parą młodą... No i dlatego dla nas Anastazja odpadła ![]() A w Dworku Graffa ja osobiście nie byłam.. Więc nie podpowiem.. Ale nie oszukujmy się nad jeziora to raczej do południa się jeździ A nie wieczorem Zresztą wydaje mi się, że wszystko się skupi na wyjściu z drugiej strony (na ogród) a nie na wejściu głównym...---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- A dziś jedziemy z TŻetem rezerwować wstępnie salę Zobaczymy jakie terminy zostały Fajnie, przynajmniej to będzie z głowy
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-06 o 09:31 |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Myskao widzisz wszystko idzie tak jak trzeba, a Ty się denerwowałaś, że z niczym nie zdążycie
|
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Oj najwyżej wybierzemy inny termin..
|
||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Myskao a Ty od razu masz czarne myśli :P trzeba myśleć pozytywnie
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Witam w waszym gronie - Nasz slub jest 22.09.2012r.
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Oj no bo od początku mam wrażenie, że nikt nie chce tego mojego ślubu.. Ja się cieszę jak szalona, ale nie mogę jakoś tak wewnętrznie tego wszystkiego pogodzić..
Zarezerwowaliśmy salę na 19.05.2012 i też kurna źle, bo moja starsza siostra ma ślub przyjaciółki (była świadkiem na jej ślubie).. Co prawda wiedziałam o tym, ale nie mam za specjalnie wyjścia.. Nie wspomnę już o tym, że moi rodzice mówią, że to nie tak ma być.. Że najpierw zaręczyny a później zamawianie sal itd.... A my chcemy troszkę ich odsunąć od tego, bo wiem jak zachowywali się organizując ślub mojej starszej siostry.. Pogodzić się z tym nie mogą? Że my chcemy troszkę decydować sami.. Zawsze coś nie tak ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Witamy Na jakim etapie jesteście?
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety taka rola rodziców, a naszą rolą jest bronić swoich racji ![]() francesca22 witamy i czekamy na relację z przygotowań do tego wielkiego dnia
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Przy organizacji ślubu nigdy wszytskim sie nie dogodzi. nie denerwujcie się Dziewczyny to ma byc dla Was piękny czas.
az mi szkoda ze to juz za mną... P.S. Kochane moge porpisić o wsparcie i zagłosowanie na link w moim podpisie ? będę wdzięczna
|
|
|
|
#866 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Myska0;29831828]Oj no bo od początku mam wrażenie, że nikt nie chce tego mojego ślubu.. Ja się cieszę jak szalona, ale nie mogę jakoś tak wewnętrznie tego wszystkiego pogodzić..
Zarezerwowaliśmy salę na 19.05.2012 i też kurna źle, bo moja starsza siostra ma ślub przyjaciółki (była świadkiem na jej ślubie).. Co prawda wiedziałam o tym, ale nie mam za specjalnie wyjścia.. Nie wspomnę już o tym, że moi rodzice mówią, że to nie tak ma być.. Że najpierw zaręczyny a później zamawianie sal itd.... A my chcemy troszkę ich odsunąć od tego, bo wiem jak zachowywali się organizując ślub mojej starszej siostry.. Pogodzić się z tym nie mogą? Że my chcemy troszkę decydować sami.. Zawsze coś nie tak ![]() nie przejmuj się tak w końcu to wasze wesele, wasz wielki dzień i wszystko ma być tak jak wy tego chcecie. Ja też od samego początku miałam wrażenie że wiadomość a naszym ślubie nie jest odbierana pozytywnie. Nawet jak pojechaliśmy do rodziców mojego TŻ powiedzieć im o naszych zaręczynach to nawet nie usłyszeliśmy od nich słowa gratulacje, a jak jego siostra kilka miesięcy wcześniej się zaręczyła to był płacz ze wzruszenia i uściski a mi się przykro zrobiło że naszą informację tak chłodno przyjęli mimo tego że zawsze odnosiłam wrażenie że mnie lubią i tylko czekają na nasze zaręczyny. A poza tym ciągle ktoś narzeka że termin nie ten i że będzie to już kolejne wesele w rodzinie w tym samym roku ale ja na to nie zwracam uwagi bo po 1 jeśli miałabym czekać na rok w którym nie byłoby wesel w rodzinie to bym sie chyba zestarzała, po 2 ustaliliśmy z TŻ-tem że nikt nie będzie się wtrącał w nasze przygotowania i w to co ustaliliśmy i nawet już poinformowaliśmy o tym naszych rodziców, którzy oczywiście nie byli z tego zadowoleni bo jak to tak może być że rodzice nie mają nic do powiedzenia. My z chęcią wysłuchamy wszelkich rad ale i tak decyzja należy do nas więc Myskao głowa do góry i nie przejmuj się opinią innych ![]() |
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Myska0;29818272]A może jeszcze Zajazd Gościnny?
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- W zajeździe gościnnymi więcej niż 160zł, a dwór Anna??
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety z rodzicami tka jest że lubią się wtrącać. Moi trochę się w listę gości wtrącili jakiś czas temu i przez to przybyło 2o osób ale niech im będzie a tak ogólnie to ja i TŻ o większości rzeczy decydujemy. Z salą też tata trochę nie był przekonany do tej którą chciałam ja i TŻ ale ostatecznie udało mi się ich przekonać i jest ok Nie jest to łatwe ale musisz przestać sie przejmować takimi rzeczami jak twoja siostra i ślub jej przyjaciółki pomimo wszystko są sprawy ważniejsze. Widzę że grono PM 2012 z każdym dniem się powieksza
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba być twardym a nie miętkim :P więc nie ma co się oglądać na innych i decydować samemu, inaczej rodzice czy teściowie będą chcieli nawet po ślubie decydować o naszym życiu
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Czytając dziewczyny wasze wypowiedzi mogę stwierdzić że jestem szczęściarą, bo mi się nikt do niczego nie wtrąca
![]() Mieszkam ze swoim TŻ już prawie rok a jesteśmy zaręczeni od 28.08 2011 i mimo tego że mój tatuś wcześniej już coś zrzędził o tych zaręczynach, bo skoro razem mieszkamy itp.... to teraz we wszystkim nas wspierają i pomagają nam wszystko organizować, tak się w to zaangażowali że jestem w szoku! A że nasi rodzice polubili nas nawzajem tym bardziej jest nam łatwiej wszystko organizować bo wręcz moi uwielbiają mojego TŻ-a a jego rodzice mnie, mówiąc na przywitanie do mnie "cześć moja kochana" z całuskami he, to o czymś świadczy ![]() Jeżeli chodzi o gości to za moich będą płacili moi rodzice i nawet jak powiedziałam że nie chce kogoś tam zapraszać to zaraz było że trzeba, że tak wypada itp, więc jak chcą to niech zapraszają - ich sprawa ![]() Pozostałe rzeczy załatwię sobie sama i według własnego uznaniach, bo z naszych rodzin nikt nie ma jakiś szczególnych wymagań na szczęście moje ![]() \ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

. za ok miesiąc mam zamiar wybrać się na swoje pierwsze wizyty po salonach sukien więc trzymajcie kciuki żebym szybko trafiła na tę "jedyną suknię" i żebym nie musiała użerać się z nieprzyjemnymi paniami 
A ja masz czas, to radze pochodzić już teraz po salonach - są wyprzedaże i można czasami dużo zaoszczędzić, ale gdzieniegdzie tylko do końca października będą niższe ceny.

18.08.2010 - zaręczyny

. Jeśli chodzi o gości mojego TŻ-ta to zamierzamy wynająć autokar który zawiezie gości na ślub i wesele a potem o konkretnej godzinie zawiezie ich do lublina i to nas wyniesie ok 1000 zł. Natomiast moja rodzina w większości pochodzi z województw zachodnich i dla nich mamy zarezerwowany hotelik. Dodam że robimy 1-dniowe wesele i tylko dla tych gości ktorzy zostaną na 2 dzien przygotujemy grila o ile pogoda dopisze