2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 12:56   #3451
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Czy wam też chce się tak sikać?
no co 5 minut latam z kilkoma kropelkami
ojjj... to niedobrze
cwiczyc, cwiczyc miesnie kegla... zaciskac i wytrzymywac troszke dluzej... przyda sie do porodu i wracaniu do formy

Cytat:
O, przypomniało mi się coś.
Niespełna roczna siostrzenica chciała pobawić się okularami przeciwsłonecznymi, ale to nie była odpowiednia zabawka. Więc zabrałam, schowałam i było spokojne ale stanowcze "nie". Mała się rozryczała, że chce i koniec, pobiegła do swojego łóżeczka schować się.
Poszłam za nią, bo w końcu została pod moją opieką a nie wiem co będzie broiła łobuziara jedna. I tak stoi i szlocha. Podchodzę do niej, przytuliła się i zapomniała o co chodziło a ciotka znalazła fajniejszą zabawę niż okulary
to jest wlasnie to... odwrocic uwage, zajac czyms innym

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
jakie plany kulinarne dzisiaj?
roladki wolowe z kluskami slaskimi
a jutro chyba bedzie zurek i nalesniki

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czasem trudno mowi sie nie, szczegolnie jak dziecko histerycznie placze. Filip mial taki okres, bardzo krotki, bo udalo mi sie go zwalczyc, bywalo ze rzucil sie na podloge ale rzadko to mu sie zdarzalo, a takze tupal nogami (to akurat bylo zabawne). Jednak mimo iz gotowalo sie we mnie, nie ustapilam i nie pozwalalam tego robic dziadkom ktorzy wiadomo mieli bardziej miekkie serce niz ja. Ale dzieki temu przeszedl mu ten okres szybciutko iteraz jak ma histerie bo miewa czasem jak bardzo czegos chce, to trwa krociutko bo nauczyl sie ze mamusia nie ustapi.
ja poki co do kata nie stawialam... bo wszystkie katy zajete meglami lub innymi szpargalami

i na szczescie u nas dziadkowie miekkiego serca nie maja, przynajmniej moja mama... ona wie, gdzie ja postawilam granice i ich nie przekroczy... z dziadkiem troche gorzej, ale tez daje sie go opanowac
nie wiem jakby bylo z tesciami, bo widzieli wnusie poki co tylko raz

Cytat:
Mąż robił porządki i nie mogę znaleźć moich wyników badań
ładnie w teczuszce były na biurku razem z innymi papierami. Inne papiery są, teczuszki nie
to dzwon do meza...
Stary 2011-10-05, 13:15   #3452
tikki85
Zakorzenienie

Ja mięśnie Kegla mam wyrobione, że za niedługo będę mogła orzechy rozłupywać . Po prostu mam za dużo wit. C w organizmie z nadmiaru cytryny
Stary 2011-10-05, 13:21   #3453
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja mięśnie Kegla mam wyrobione, że za niedługo będę mogła orzechy rozłupywać . Po prostu mam za dużo wit. C w organizmie z nadmiaru cytryny
no to fajnie...
ale mimo wszystko jak sie chce (i robi) siusiu co kilka minut, to cos jest nie tak, trzeba cwiczyc
Stary 2011-10-05, 13:22   #3454
Zariah
Rozeznanie

czesc dziewczynki.

mame dzis przyjeli do szpitala. dostala w brzuch zastrzyk na rozrzedzenie krwi i wzieli ja na oddzial. ciesze sie bo sie balam ze im sie limity pokonczyly bo pazdziernik i nie bedzie miejsc. A takto jestem troche spokojniejsza. Trzymajcie kciuki zeby okazalo sie ze to nic strasznego bardzo.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dziewczyny a duze ryzyko zjedzenia malej ilosci rybki wedzonej? bo tak mi sie chce, Tz bedzie robil w niedzielke sushi i zapraszamy znajomych, a dla mnie miala byc wedzona rybka zamiast surowej , ktorej tak naprawde bez ciazy tez jednak bym nie jadla, mimo ze z bardzo dobrego sklepu. a ja uwielbiam sushi, tez przechodze obok makreli w sklepie i sie zastanawiam czy ja kupic czy nie.
sushi mozna tez zrobic oszukane czyli z gotowanej na parze rybki zamiast surowej. Wyglada tak samo. Smakuje pysznie.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja zamierzam do końca. Na L4 pójdę 2 tygodnie przed terminem. Na razie to tylko plany a co życie pokaże zobaczymy
ja tez zamierzam jak najdluzej dam rade. Bo chce i moge - zdrowie mi pozwala narazie. Lubie byc zajeta. Lubie pracowac. Jak siedze w domu to robie sie leniuch straszny i nic mi sie nie chce I potem sie zastanawiam gdzie mi to 8 godz ucieklo jak nic nie zrobilam

W UK nie ma w ogole czegos takiego jak platne zwolnienia ciazowe. Nie uwazam tego za do konca dobre bo naprawde chore dziewczyny ktore musza lezec w ciazy maja bardzo ciezko, a zasilki chorobwe sa glodowe. I co one maja zrobic? To jest okropne. Powinno byc platne zwolnienie ciazowe dla dziewczyn z problemami w ciazy.

Co jest natomiast fajne to ze w UK ta kase co zaoszczedza na zwolnieniach dla ciezarnych wydaja na macierzynskie. Jest platne przez 39 tygodni przy urodzeniu jednego dziecka - nie pelna pensje ale nie jest najgorzej. W Polsce tez mogliby tak zrobic, zaostrzyc odrobine kryteria wydawania zwolnien lekarskich ale za to z zaoszczedzonych pieniedzy wydluzyc znacznie i lepiej oplacac macierzynskie. Bo jednak 20 tygodni to troszke krotko chyba a jednak wiekszosc kobiet dobrze znosi ciaze i moglaby spokojnie pracowac. A pewnie duzo dziewczyn wolalby popracowac dluzej w ciazy zeby potem miec wiecej czasu z maluszkiem.

julliczka super ze z malenstwem wszystko ok
a co do coreczki Twojej znajomej to bardzo wspolczuje. Do nas tez czasem przychodza znajomi z duza juz 7 letnia dziewuszka. Ale 4 lata temu jak ich poznalismy to ona byla malutka i bardzo bardzo plakala, marudzila i przeszkadzala z nudow. Ja nie rozumiem jak mozna dziecku nie przyniesc zabawek jak sie idzie w gosci. To nie pies ktoremu sie powie lez i lezy. :/
No i bezstresowe wychowanie ... ja jestem na NIE NIE i jeszcze raz NIE.
Zgadzam sie Wami dziewuszki - dziecko musi znac granice!

Cytat:
...kochanie nawet nie swojski pasztet mozna wiadomo ze swojski lepszy, moj maz ostatnio robil swojski i zajadlam sie jak nie wiem co
a w UK pisza ze nie mozna pod zadym pozorem tak jak i serow plesniowych ze wzgledu na listerioze

Cytat:
Czy wam też chce się tak sikać?
no co 5 minut latam z kilkoma kropelkami
masakra... lece biegusiem bo mi sie wydaje ze juz musze a tam kap, kap, kap i koniec

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj jeszcze kotlety schabowe bo wczoraj zrobiłam 10 to na dzisiaj jeszcze zostało a i dla szwagra który na obiad wpadnie wystarczy
ale za to jutro to mam plana na placki ziemniaczane
albo pałki z kurczaka z piekarnika
o tak! zrobie dzisaj. tak tak tak!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:44   #3455
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
(....) a mamusia bedziesz na pewno dobra, wszystkiego sie nauczysz, rowniez cierpliwosci i spokojnego liczenia do 10 (bo nie raz dziecko Cie z rownowagi wyprowadzi)
Dzięki za pocieszenie no mam nadzieję, że nie będę wyrodną matką już jakiś czas temu mówiłam mojemu TŻowi, że wiele rzeczy trzeba będzie pochować, poprzekładać wyżej itd, bo wiedziałam, że jak maluch zacznie chodzić to będzie łapać wszystko co ma w zasięgu ręki. I oczywiście mamy plan zakryć narzutą kanapę.
Nawet wczoraj jak szykowałam się na wizytę myślałam, żeby poprzestawiać wszystko wyżej, ale z drugiej strony myślałam, że nie będę wiochy robić i a poza tym nie przypuszczałam, że to małe to takie łapliwe jest A z tym jedzeniem to chciałam koleżance zwrócić uwagę, żeby mała nie jadła owoców siedząc głęboko na kanapie, ale mi głupio było, to w końcu wzięłam szmatę i położyłam na kolankach małej

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Julliczka, teraz dopiero doczytalam o odwiedzinach kolezanki.
I niestety jest to prawdopodobnie tzw "bezstresowe" wychowywynie dziecka, ktore niestety rowniez uwazam za karygodnie.
Nie chodzi przeciez o to, zeby na dziecko krzyczec i je lac przy byle okazji, ale trzeba potrafic nauczyc dziecko, ze sa pewne granice i ze cudzego sie bez pytania nie tyka, a juz na pewno nie niszczy.
Masz bardzo dużo racji. Zgadzam się z Tobą w 100%.
Ale ja myślę, że koleżanka jednak nie wychowuje aż tak bezstresowo. Poucza małą, mówi że tego nie wolno, natomiast fakt faktem, na wiele rzeczy małej bym nie pozwalała Ale myślę, że koleżanka mimo wszystko jest spoko mamą, generalnie mała wydaje się bardzo szczęśliwa, jest samodzielna, wiele rzeczy już rozumie..
Ale ja myślę, że ja do wychowania to ja na pewno będę podchodzić tak jak Ty Gucia.

karolca Twój siostrzeniec superancki jest. a siostrzenica fajna też - jak to kobietka, zmienna jest

No i zgadzam się z podejściem Aguśki, trzeba być twardym
Dobrze, że mamy tu już doświadczone mamusie podpowiedzą to i owo

joanaros jak mogłaś wspomnieć o pizzy

Zariah Trzymam kciuki za Twoją Mamę!

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-10-05 o 13:46
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:48   #3456
agnes99
Zakorzenienie

Zariah w Polce wiele dziewczyn poprostu woli siedzieć na zwolnieniu, nawet jak nie muszą, myslę, że to przez kwotę jaka sie otrzymije na zwolnieniu ciążowym

w przyszłym roku macierzyńskiego to 20 tyg. + 4 dodatkowe jeżeli wyrazi się chęć ich wzięcia (do tego ojciec może jeszcze wziąć 2 tyg. tacierzyńskiego)

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-10-05 o 13:50
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:58   #3457
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
i na szczescie u nas dziadkowie miekkiego serca nie maja, przynajmniej moja mama... ona wie, gdzie ja postawilam granice i ich nie przekroczy... z dziadkiem troche gorzej, ale tez daje sie go opanowac
nie wiem jakby bylo z tesciami, bo widzieli wnusie poki co tylko raz
moj Filipek uwielbia moja mame, bo duzo czasu z nami spedzila jak sie urodzil (zamieszkala u nas i nam pomagala). Jest osoba taka, ze sie nie wtraca w nic, wiec naprawde uwielbiam ja za to
Jednak Filip lubi wykorzystywac babcie a takze tesciow, oni tak nie gonia go do sprzatania, sa mniej surowi, jednak podoba mi sie w mojej mamie to, ze jak biore Filipa na rozmowe, to nie wtraca sie, widze ze jej smutno i z checia by mu ustapila ale nei robi tego, nie patrzy w jego kierunku (bo czasem przy obiedzie maly robi "cyrk" popisuje sie przy babci i nie chce grzecznie usiasc do fotelika), ze ja nie moge i tlumacze mu ze jak sie nie uspokoi to pojdziemy do pokoju obok i dopiero jak sie wyciszy wrocimy na obiad do wszystkich. No i nie raz musialam to zastosowac, zawsze skutkuje. Czasem musialam z nim wyjsc trzy razy, az sie uspokoil, ale przewaznie po pierwszym razie pomaga
Za to tescie juz gorzej, tez staraja sie nie ustepowac, jednak robia wiele po swojemu i nie raz mialamz tego powodu starcia z nimi. Ale po takim boju zazwyczaj robili co chce, no tylko szkoda ze czasem trzeba tupnac noga. A Ty masz inna sytuacje, bo masz daleko tesciow, ale ogolnie dziadkowie sa tacy, ze chcieliby uchylic nieba nie patrzac, ze czasem szkodza.
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
mame dzis przyjeli do szpitala. dostala w brzuch zastrzyk na rozrzedzenie krwi i wzieli ja na oddzial. ciesze sie bo sie balam ze im sie limity pokonczyly bo pazdziernik i nie bedzie miejsc. A takto jestem troche spokojniejsza. Trzymajcie kciuki zeby okazalo sie ze to nic strasznego bardzo.

a w UK pisza ze nie mozna pod zadym pozorem tak jak i serow plesniowych ze wzgledu na listerioze
To super, ze mame przyjeli, bedziesz spokojniejsza. A na jakim oddziale jest? W brzuch pewnie dostala zastrzyk z Fraxiparyny lub Clexane
Odnosnie zakazenia bakteria listeria, jesliby tak patrzec na to, to nic bys nie mogla zjesc. Bo tak naprawde mozesz sie zakazic od zjedzenia surowych owocow, warzyw, lodow, fast foodow itd....
Moj maz robi taki pasztet, ze go piecze w wysokiej temp. a chodzi glownie o surowe miesa, niedogotowane, bo w obrobce termicznej bakteria ginie. No a jesli chodzi o surowe owoce iwarzywa to wystarczy dokladnie myc, mozesz dla pewnosci sparzyc wrzatkiem i wtedy nie zarazisz sie listerioza czy inna bakteria jak escherichia coli o ktorej ostatnio bylo glosno
Wiesz nie mozna przesadzac, przeciez nie jesz surowego miesa, myjesz owoce i warzywa, nie zyjesz w skrajnej nedzy masz dostep do wody, wystarczy odpowiednia higiena przygotowywania posilkow
Inaczej nic nie moglabys zjesc
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:10   #3458
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Zariah w Polce wiele dziewczyn poprostu woli siedzieć na zwolnieniu, nawet jak nie muszą, myslę, że to przez kwotę jaka sie otrzymije na zwolnieniu ciążowym
troszke szkoda ze tak jest moim zdaniem. Bo w sumie to wszystko idzie z naszych podatkow. I wszyscy za to placa a potem brakuje kasy an co innego. Ja bym wolala zeby rzad te podatki przeznaczyl na znaczne wydluzenie macierzynskiego. do 9 mies minimum. i doplacanie do zlobkow i przedszkoli. no ale coz...

No ale wiadomo ze niektore dziewczyny musza byc na zwolnieniu z roznych wzgledow i wtedy te co musza tez powinny miec mozliwosc bezstresowego na to zwolnienie pojscia.
Tu w UK tego nie ma.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
To super, ze mame przyjeli, bedziesz spokojniejsza. A na jakim oddziale jest? W brzuch pewnie dostala zastrzyk z Fraxiparyny lub Clexane

nie wiem kurka jaki oddzial bo rozmawialam z nia jakies 3 minuty i nie zapytalam. Pytalam tylko co jej zorbili do tej pory itd.
zapytam jak zadzwonie do siostry wieczorem.

Cytat:
Wiesz nie mozna przesadzac, przeciez nie jesz surowego miesa, myjesz owoce i warzywa, nie zyjesz w skrajnej nedzy masz dostep do wody, wystarczy odpowiednia higiena przygotowywania posilkow
Inaczej nic nie moglabys zjesc
racja ja troche panikuje ale masz racje.
Myje warzywa i owoce w goracej wodzie, surowego miesa nie jem, plesniowych tez. Staram sie zachowac zdrowy rozsadek ale czasem mi sie panika wlaczy i wtedy wymyslam

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:25   #3459
agnes99
Zakorzenienie

Zariah ja to wiem, że niektóre dziewczyny być muszą na zwolnieniu, ale znam kilka przypadków w swoim najblizszym otoczeniu, że laski na zwolnieniu były od tak sobie... bo nie chciały pracować tylko sie cieszyć ciążą w domu siedąc
dla mnie jest to przesada, ale to tylko moje zdanie
Stary 2011-10-05, 14:26   #3460
tikki85
Zakorzenienie

Zariah za mamę.
Stary 2011-10-05, 14:33   #3461
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem na zwolnieniu od poczatku sierpnia i to glownie ze wzgledu na zlosliwego pracodawce, ktory nie byl w stanie/nie chcial zagwarantowac mi pracy biurowej
teraz tylko czekam na decyzje urzedu zajmujacego sie tymi sprawami (bo pracodawca podwazyl zwolnienie) i moze sie okazac, ze bede musiala wracac na jakis czas... ale wtedy bede sie starala o chorobowe i tyle... juz pomijajac to, ze brzusio mi ciazy i chodze caly czas zmeczona, ja dla takich gnojow pracowac nie bede

A w pierwszej ciazy pracowalam do 8 mies, tyle ze to byl tez inny (przyzwoity) zaklad pracy

Oj to i tak długo pracowałaś w 1 ciąży. Ja niby nie mam ciężkiej pracy, praca przy kompie jako asystentka u lekarza, ale szukanie kart pacjentów w kartotekach mnie wykańcza, szczególnie w tych najniższych półkach gdzie na kuckach musze szukać to mi już brzuch przeszkadza i musze klękać. Lekarz powiedział jednej z pracownic że do końca roku pewnie będe pracowała, wogóle nie pytając mnie o zdanie i samopoczucie! Pozatym pacjenci też są różni i potrafią mnie wyprowadzić z równowagi, a w ciąży strasznie szybko się denerwuje i zaczynam krzyczeć Dlatego coraz bardziej rozważam to L4 a zaniedbania się w domu raczej się nie obawiam, codziennie i tak po chlebek trzeba będzie wyjść, a ja nie z tych co po bułki latają w dresie i wałkach na głowie
Stary 2011-10-05, 14:37   #3462
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Oj to i tak długo pracowałaś w 1 ciąży. Ja niby nie mam ciężkiej pracy, praca przy kompie jako asystentka u lekarza, ale szukanie kart pacjentów w kartotekach mnie wykańcza, szczególnie w tych najniższych półkach gdzie na kuckach musze szukać to mi już brzuch przeszkadza i musze klękać. Lekarz powiedział jednej z pracownic że do końca roku pewnie będe pracowała, wogóle nie pytając mnie o zdanie i samopoczucie! Pozatym pacjenci też są różni i potrafią mnie wyprowadzić z równowagi, a w ciąży strasznie szybko się denerwuje i zaczynam krzyczeć Dlatego coraz bardziej rozważam to L4 a zaniedbania się w domu raczej się nie obawiam, codziennie i tak po chlebek trzeba będzie wyjść, a ja nie z tych co po bułki latają w dresie i wałkach na głowie
taaa... bo wszyscy wkolo wiedza lepiej ... ehhh

A w poprzedniej ciazy fajnie mi sie pracowalo, bo byla mila atmosfera, ja tez sie odbrze czulam, pracowalam tylko przy biurku, nigdzie schylac sie nie musialam, zawsze jak chcialam to moglam sobie wyjsc z jakas kolezanka wypic herbate na dworze (bylo jeszcze cieplo). takze nie bylo mi zle

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:40
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:41   #3463
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

mój szef nie rozmawiąjąc ze mną na temat do kiedy mam zamiar pracować, założył, że do samego rozwiązania (może jeszcze z pracy miałabym pojechać na porodówkę) bede w pracy, a do tego on sobie wymyslił, że ja po 3 miesiacach wrócę tak zeby nie było problemów z obsadą w sezonie urlopowym

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:42
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:43   #3464
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
mój szef nie rozmawiąjąc ze mną na temat do kiedy mam zamiar pracować, założył, że do samego rozwiązania (może jeszcze z pracy miałabym pojechać na porodówkę) bede w pracy, a do tego on sobie wymyslił, że ja po 3 miesiacach wrócę tak zeby nie było problemów z obsadą w sezonie urlopowym
pfff...ale zarąbisty szef
Stary 2011-10-05, 14:49   #3465
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
No mój też w rozmowie ze mną stwierdził że po 3 m-cach wróce, ale od razu go sprostowałam że niestety nie mam z kim zostawić dziecka i pójde na wychowawczy. Ja mam takie dni w pracy że siedze od 8 do 19 więc bym chyba zbankrutowała na opiekunce, wogóle pytanie czy znalazłabym taką która praktycznie cały dzień by siedziała z dzieckiem a ja bym miała tylko chwile z dzieckiem spędzać w weekendy ? o nie
Stary 2011-10-05, 14:50   #3466
karolca
Zakorzenienie

przetrzepaliśmy całe mieszkanie. Wyników nie ma nigdzie.
Na szczęście Lab wystawił od ręki duplikat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:53   #3467
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
To gdzie wsiąkły?? Dobrze, że udało Ci się zdobyć kopię.
Ja swoich wyników nawet na oczy nie widziałam. Leżą sobie w teczce w szpitalu .
Stary 2011-10-05, 14:54   #3468
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
no i dobrze swoją drogą mąż generalnie je sprzątnął skoro nigdzie po nich ani śladu
co do obiadu to ja ide na łatwizne dziś i coś takiego powrzucam do garnka http://kotlet.tv/szybkie-danie-z-fasola-i-kurczakiem mam nadzieję że będzie smaczne bo jeszcze czegoś takiego nie wykombinowałam
Stary 2011-10-05, 14:56   #3469
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja kompletnie nie mam ochoty na mięso...przyswajam tylko wędliny a takie mięso, które trzeba smażyć, albo piec, mnie obrzydza.
Stary 2011-10-05, 14:59   #3470
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a ja kompletnie nie mam ochoty na mięso...przyswajam tylko wędliny a takie mięso, które trzeba smażyć, albo piec, mnie obrzydza.
też tak miałam w 1 trymestrze, na szczęście minęło i mogę już mężowi swobodnie smażyć jego ulubione schaboszczaki
Stary 2011-10-05, 15:06   #3471
tikki85
Zakorzenienie

Ale nawet jak mąż zrobi mięso na obiad to ja ani na to patrzeć nie mogę . Mam nadzieję, że przejdzie, bo kurde zostanę wegetarianinem .
Stary 2011-10-05, 15:07   #3472
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
No mój też w rozmowie ze mną stwierdził że po 3 m-cach wróce, ale od razu go sprostowałam że niestety nie mam z kim zostawić dziecka i pójde na wychowawczy. Ja mam takie dni w pracy że siedze od 8 do 19 więc bym chyba zbankrutowała na opiekunce, wogóle pytanie czy znalazłabym taką która praktycznie cały dzień by siedziała z dzieckiem a ja bym miała tylko chwile z dzieckiem spędzać w weekendy ? o nie

ja swojego nie wyprowadzałam wcale z błędu, niech sobie mysli co chce, a potem sie dyrekcji tłumaczy dlaczego nie załatwił zastepstwa
bo on to rzucił w rozmowie z kimś i wcale nie wiedział, że ja to słyszałam

Cytat:
Ale nawet jak mąż zrobi mięso na obiad to ja ani na to patrzeć nie mogę . Mam nadzieję, że przejdzie, bo kurde zostanę wegetarianinem .

przejdzie Ci
Stary 2011-10-05, 15:10   #3473
tikki85
Zakorzenienie

Sutki mnie bolą. Tak przez przypadek się dotknęłam i aż gwiazdki zobaczyłam
Stary 2011-10-05, 15:16   #3474
cziqua
Zadomowienie

oj suty też mnie targają

co do mięska to jakoś ostatnio jestem strasznie mięsożerna i ziemniakożerna a z mięska to najlepiej właśnie rolady sląskie, schabowe, pieczeń wołowa, mielone o mięsku z grila nie wspomnę albo oj kaczuchę bym zjadła z zurawina albo piersi z kurczaka w sosie śmietanowo kurkowym

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:22   #3475
tikki85
Zakorzenienie

Mnie jakiś czas chyba nie bolały...albo po prostu jakoś ich nie dotykałam . A dziś znowu masakra

A ja mam ciągłą ochotę na fast food. A pamiętam jak kiedyś jak chodziłam do McDonalda, albo KFC i widziałam kobiety w ciąży jedzące te śmieci to mówiłam "jak one tak mogą truć się w ciąży"...no i teraz robię to samo...no ale raz na miesiąc max. Mimo, że mam ochotę na częściej .
Stary 2011-10-05, 15:25   #3476
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Mnie jakiś czas chyba nie bolały...albo po prostu jakoś ich nie dotykałam . A dziś znowu masakra

A ja mam ciągłą ochotę na fast food. A pamiętam jak kiedyś jak chodziłam do McDonalda, albo KFC i widziałam kobiety w ciąży jedzące te śmieci to mówiłam "jak one tak mogą truć się w ciąży"...no i teraz robię to samo...no ale raz na miesiąc max. Mimo, że mam ochotę na częściej .

oj takiego Big Maca z frytkami i shake czekoladowy to bym wszamała a jeszcze lepiej z BurgerKinga albo kebaba a nawet hot dog z Bp by mi wystarczył

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-10-05, 15:28   #3477
tikki85
Zakorzenienie

Cziqua ja tylko kuraka jadam . Np. coś takiego uwielbiam KLIK. A w BurgerKingu nienawidzę frytek, bo wiecznie są przesolone.
A kebab...mhmmm...od Turka....z masą sałatek na talerzu z sosem jogurtowym
Stary 2011-10-05, 15:29   #3478
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
oj takiego Big Maca z frytkami i shake czekoladowy to bym wszamała a jeszcze lepiej z BurgerKinga albo kebaba a nawet hot dog z Bp by mi wystarczył
Dziewczyny przestańcie!!! bo mnie też ciągnie do takiego jedzonka i jestem skłonna zaprosić dziś tam męża na kolację takiego smaka mi narobiłyscie i zmarnuje się zakupiona na dziś sałata pomidor rzodkieweczka i do tego serek żółty
Stary 2011-10-05, 15:30   #3479
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny przestańcie!!! bo mnie też ciągnie do takiego jedzonka i jestem skłonna zaprosić dziś tam męża na kolację takiego smaka mi narobiłyscie i zmarnuje się zakupiona na dziś sałata pomidor rzodkieweczka i do tego serek żółty
Hehe...ja muszę męża w niedzielę wyciągnąć na kebab, bo nie wytrzymam .
Stary 2011-10-05, 15:30   #3480
cziqua
Zadomowienie

dla mnie akurat bardzo rzadko coś jest przesolone chociaż jak dla mnie jest przesolone to dla innych (oprócz mojego taty) niejadalne wiem wiem że sól niezdrowa ale co na to poradze że niesolone dla mnie niedobre e to ja każde mięsiwo zjem

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości