Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 13:06   #3901
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ja_dalia
dajz naĆ koniecznie czy jest coś ciekawego, moze kombinezony czy cuś? pajace,kaftaniki,śpiworki itp.

szkoda, że przepadła mi aukcja na all za 11zł śpiworek do spania

lecę na ten rynek bo buraki mi jeszcze wykupią
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:06   #3902
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
To Ja bym chyba nie kupowała wtedy w lumpkach bo na all uzywki taniej wychodzą a nawet nowe rzeczy
to pewnie cena za wszystkie rzeczy nie tylko dla dzieci ,ale pewnie to ze względu na nową dostawę-tak myślę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:14   #3903
Tincia
Wtajemniczenie

Cześć Laseczki- Mateczki

Nie poczytam, co tam naskrobałyście, bo byłam u okulisty i mam oczy rozszerzone, czarne wielkie źrenice i z czytaniem ciężko
Ale chciałam tylko się pochwalić, że przywieźli mi dziś 2 paczki
łóżeczko z przewijakiem, materacem itp. i z Milpola cale zamówienie.
Pościele z MilPola pinkne!!! Zaraz nastawiam pralkę, dam znać jak z jakością po praniu No to mamy wsio prawie... , jeszcze wózek musi przyjsc i wanienke trza kupić

Aż mi się humor poprawił, bo u okulisty siedziałam od 6:55 i byłam 14sta, a wiecie od której ludzie siedzieli??!!! pierwszy przyszedł 4:30!!! masakra, reszta miedzy 5:00 a 6:00, no a lekarz wiadomo od 8:00... A później ludzie marudzą, że nasiedzieć się trzeba... a ciekawe kto to nakręca :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:15   #3904
Bahamadia_25
Zakorzenienie

I tak drogo ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:20   #3905
owieczka86
Zadomowienie

Witam serdecznie

My już p obiadku, dziś pyzy - pyszne Pranko zrobione Po obiadku ogarnięte
Byłam odebrać paczuszkę od cioci z Włoch dla Filipka,jakie śliczne rzeczy dostał 4xbody, 2xpajacyk,dresik,śliniacz ki,skarpetki,butelkę i śpiworek do wózka Muszę zaraz zadzwonić do cioci i podziękować pięknie
Lecę nadrabiać co napisałyście i zadzwonić do cioci
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:23   #3906
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
I tak drogo ...
ba,nawet bardzo drogo

ja nie kupuję w ciuchach bo i tak nigdy niczego ładnego nie potrafię znaleźć.a na allegro to się boje kupować niestety;/

Stary 2011-10-05, 13:27   #3907
karolinka_12
Raczkowanie

witam ja o pasach nie słyszałam ale z tego co mi się wydaje to lepsza od jakiegoś ściskania się jest gimnastyka z maluchem. Wszystkie pasy i usztywniacze przy dłuższym używaniu osłabiają mięśnie a w pasie to zwłaszcza mięśnie pleców i kręgosłupa. Jest to pewnie mniej wygodne ale zdrowsze np: http://dziecko.onet.pl/31433,5,8,cwiczenia_po_po rodzie,2,artykul.html:bou nce:

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png

Edytowane przez karolinka_12
Czas edycji: 2011-10-05 o 13:30
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:34   #3908
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
No własnie ten oststnio doszłam do wniosku, że w domu mam same jasne ręczniki, i w Ikei chce kupić sobie taki purpurowy do szpitala (żeby nie było widac krwi jak się zdarzy).... teraz jak pojedziemy w sobote po szafe do przedpokoju i łóżeczko to kupię sobie ten ręcznik, bo widziałam, że jest fajnej jakości a kosztuje chyba niecałe 20 PLN.
Ja mam dwa czarne też z Ikea. Ale kupione już kiedyś, nie specjalnie na szpital. Jak na ręczniki kolor niespotykany, ale fajnie wyglądają.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wczoraj przechodziłam koło jakiegoś sklepu ztania odzieżą-cena za kg 74zł...
to powinni nazwę zmienić na sklep z droga odzieżą używaną
Stary 2011-10-05, 13:43   #3909
janeczka7891
Zadomowienie

Ahaaa przypomniało mi się, że Darusiaaa wspominała o świecznikach z masy solnej. Też jestem ciekawa jak to wygląda Może bym babci takie cos zrobiła
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:56   #3910
ggoraa
Zadomowienie

Trzymajcie mnie, bo cos mi dzis odbija, walsnie wywalilam wszystko z szafy ( 3 drzwiowa ) i zachcialo mi sie w niej ukladac od nowa wszystkie reczniki, posciele, graty itp.... a pozniej bede plakac, ze mnie cialo boli....
Stary 2011-10-05, 13:56   #3911
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Witam

Piszecie o ciemieniuszce.
Wiem, że nie trzeba póki co nic kupywać. Należy dokładnie myć główkę dziecka, wyczesywać i nawilżać nawet zwykłą oliwką.
W tedy nic się nie pojawi, bo upierz bierze się tylko i wyłącznie ze złej higieny...

Co do gatek ściągających, oczywiście jestem ZA
Ale nie będę zamawiać na All bo nie wiem jakie są dobre itp. w tedy gdy doktorek zezwoli pójdę do apteki i sądzę, że babka mi doradzi
nie wiem, co to "upierz", ale ciemieniucha nie jest ze złej higieny
dokładnie myłam główkę dziecka, oliwkowałam i figa - pomogła dopiero robiona maść cholesterolowa z wit A, wtedy płaty same odchodziły przy lekkim odchyleniu z boku

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:04   #3912
nie _wiem
Raczkowanie

Witam
nie było mnie kilka dni i tyle miałam do nadrabiania że masakra wczoraj wieczorem udało mi sie doczytać ale już sił nie miałam żeby odpisywać:P oczywiscie nie poamietam co której chciałam odpisać w każdym bądź razie gratuluje nowych tygodni (my w niedzielę zaczęłyśmy 36)

dziś miałam wizytę u gina, wszystko dobrze zrobił mi wymaz mam za tydzień odebrać wyniki i mu pokazać kolejna planowa wizyta 20.10

podonie jak niektóre z was ja również zajeżyłam sie na tż
miał mamie pomóc szafe składać i jego siostra miała ze swoim chłopakiem po niego przyjechać, dla mnie jak ktoś ma po kogoś przyjechać to znaczy że daje znać jak jest na miejscu czy juz dojeżdża i ktoś wychodzi...... dla siostry tż oznacza to wparowanie do kogoś do domu z chorym chłopakiemno myslałam że ich zastrzelę, co to za pomysł?????????????? ja jak jestem chora to leżę w łóżku i staram się nie zarażać innych , szczególnie tych którzy nie mogą braĆ LEKÓW tż oczywiście stwierdził że przesadzam że prezcież on miał tylko lekki katarek i tak od razu nikt sie od niegoi nie zarazi...... a teraz sam chodzi mi po domu i chrycha i prycha jak mnie zarazi to przysięgam że go zabiję!!!!!!!!!!1 a najbardziej mnie wkurza fakt że on twierzdi że nie mam sięczym denerwować... kurcze sama już nie wiem może jestem wariatką ale wkurza mnie że przez totalną bezmyślność ludzką trzeba było wydać już 50 zł na leki a naprawdę nie mamy kasy...

przepraszam musiałam się wygadać....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:59   #3913
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość

podonie jak niektóre z was ja również zajeżyłam sie na tż
miał mamie pomóc szafe składać i jego siostra miała ze swoim chłopakiem po niego przyjechać, dla mnie jak ktoś ma po kogoś przyjechać to znaczy że daje znać jak jest na miejscu czy juz dojeżdża i ktoś wychodzi...... dla siostry tż oznacza to wparowanie do kogoś do domu z chorym chłopakiemno myslałam że ich zastrzelę, co to za pomysł?????????????? ja jak jestem chora to leżę w łóżku i staram się nie zarażać innych , szczególnie tych którzy nie mogą braĆ LEKÓW tż oczywiście stwierdził że przesadzam że prezcież on miał tylko lekki katarek i tak od razu nikt sie od niegoi nie zarazi...... a teraz sam chodzi mi po domu i chrycha i prycha jak mnie zarazi to przysięgam że go zabiję!!!!!!!!!!1 a najbardziej mnie wkurza fakt że on twierzdi że nie mam sięczym denerwować... kurcze sama już nie wiem może jestem wariatką ale wkurza mnie że przez totalną bezmyślność ludzką trzeba było wydać już 50 zł na leki a naprawdę nie mamy kasy...

przepraszam musiałam się wygadać....

u mnie taką bezmyslnością wykazuja się bratowe Tż-ta i teściowa Bratowa Tż potrafi przywieźć chore dziecko do teściowej na dół,a teściowa wysyła go do mnie bo sama gdzieś wychodzi i mały nie ma z kim zostać.Innym razem bratowa Tż-ta przyjechaal z synem chorym na ospę lub odrę i oczywiście mały chciał siedzieć u nas,a ona wcale nie wołała go na dół. Kurcze czy ludzie nie myślą???
Moja siostra jak jest zaziębiona to dzwoni do mnie i mówi "słuchaj jestem zaziębiona lepiej by było jakbyś do nas nie przychodziła zeby się nie zarazić" moja mama też mnie informuje o takich sytuacjach. A tu w rodzinie Tż-ta takie rzeczy są nie ważne,nie raz już o to była awantura z Tż-tem.
Doskonale Cię rozumiem.
Stary 2011-10-05, 15:13   #3914
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie wiem, co to "upierz", ale ciemieniucha nie jest ze złej higieny
dokładnie myłam główkę dziecka, oliwkowałam i figa - pomogła dopiero robiona maść cholesterolowa z wit A, wtedy płaty same odchodziły przy lekkim odchyleniu z boku
Dokladnie- higiena nie ma tu nic do rzeczy. Filip dostal ciemieniuchy 2 miesiace temu- a ma 2,5 roku. Naoliwilam na noc, rano wyczesalam i sladu nie ma. Jak byl niemowlaczkiem to je nie mial.
A ciemieniucha wynika z przesadnej produkcji loju na glowce u dzidzi.

Uff...szafa ogarnieta i znow 3 wory smieci- skad to sie zbiera?????
Ide dalej sprzatac i szorowac lustra.
Stary 2011-10-05, 15:14   #3915
nie _wiem
Raczkowanie

Owieczko tak się cieszę to znaczy że nie zwariowałam do reszty
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:20   #3916
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

nie wiem nie zwariowałaś w ogóle. My tez nie chodzimy do dzieci jak jesteśmy przeziębieni, bo po co mamy kogoś zarażać.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:20   #3917
Anusiak 83
Raczkowanie

nie wiem może to niegrzeczne, ale ja bym wyszła do drugiego pokoju, a co. W tej chwili Twoje zdrowie jest najważniejsze, jak sama piszesz, nie możemy brać leków, więc bym się nimi nie przejmowała.

U mnie na szczęście nie ma tego problemu, bo jak ja jestem chora to dzwonie i uprzedzam że nie przyjdę, tak samo mój tż, z tym że dla niego przeziębienie to przeważnie meeeega choroba i jest zawsze umierający, w łóżeczku leży i mówi głosikiem umierającego taki zdechlaczek
A i do nas chorzy goście nie przychodzą.

Baha - fajnie że wrzuciłaś linka do stronki z przepisami, już zakupy zrobione i po pracy biorę się za pichcenie
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:22   #3918
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Na Brochowie nic się nie płaci za poród rodzinny. Wiem, bo już tam byliśmy po zgodę ordynatora na taki poród. Płaci się cegiełkę (200 zł) jak chce się rodzić osobno. Są tam dwie sale bardzo komfortowe moim zdaniem, złożone z dwóch przechodnich pokoi, w jednym jest typowa porodówka "łóżko porodowe" itd, a w drugim piłki, kanapa i nawet tv do umilania czasu Ale sale są tylko dwie i ponoć bardzo oblegane. Na "normalnej" porodówce oczywiście, że mąż może być z nami i to za darmo, tylko że to już wiąże się z tym, że na sali jest 5 łóżek oddzielonych od siebie kotarką. No i na Brochowie mają 3 jedynki "exclusive" płątne 100 zł/dobę. Warunki jak w domu a nawet czasem lepsze, nowiutkie łazienki w każdym pokoju, bardzo wygodne łóżka i ogólnie wszystko piękne. Jak kogoś stać to może sobie takie przyjemności zafundować.
A nie wiedzialam, ze rodzac rodzinnie na tej wspolnej sali nie trzeba placic. W teorii to moze faktycznie tak jest, ze nie trzeba placic za porod rodzinny, ale jak w tych boksach jest inna rodzaca to juz TZ nie moze byc. I raczej rodzinnie rodzi sie w tych salach. Bardzo mi sie podobala taka sala.
Obeszli przepisy w ten sposob, ze nie trzeba placic za porod rodzinny, tylko za sale, ale prawie nie ma gdzie rodzic rodzinnie oprocz nich.

Do mnie lekko podziebiona rodzina przyjezdzala, no a jak do pracy chodzilam to juz calkiem wylegarnia zarazkow tam byla, ale mysle, ze na pewno trzeba ostrzec, ze jest sie przeziebionym i ciazarna powinna moc zdecydowac czy chce podjac takie ryzyko czy nie. ja sie przeziebilam bardzo leciutko na szczescie, ale nie poszlam na szkole rodzenia w tym czasie, bo moglam duzo ciezarnych pozarazac.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Pamietam jak moja siotra byla mala (jestem 6 lat starsza) to ja mialam mega frajde wyczesujac jej ta ciemieniuche ale nie wiem dokladnie kiedy to bylo
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:24   #3919
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Owieczko tak się cieszę to znaczy że nie zwariowałam do reszty

oczywiscie że nie zwariowałaś Wiadomo że teraz trzeba dbać o siebie i maleństwo niestety niektórzy nie rozumieją takich rzeczy - nie wiem skąd się tacy ludzie biorą .
ja też bym poszła do innego pokoju tak jak napisała Ci któraś z dziewczyn
Stary 2011-10-05, 15:24   #3920
Aniolina
Rozeznanie

a ja dzis zrobilam taki zestaw
http://slodkieimpresje.blox.pl/2011/...czekolada.html tylko uzylam maki razowej, wiec superzdrowo
i
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...e/przepis.html
Polecam, choc z lenistwa kupilam gotowe tortille, bo rpzy swoich to sie trzeba nameczyc, a mi i tak zawsze malutkie wychodza
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:35   #3921
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
http://slodkieimpresje.blox.pl/2011/...czekolada.html tylko uzylam maki razowej, wiec superzdrowo
i
Polecam, choc z lenistwa kupilam gotowe tortille, bo rpzy swoich to sie trzeba nameczyc, a mi i tak zawsze malutkie wychodza

wygląda pysznie az się głodna zrobiłam
Stary 2011-10-05, 15:56   #3922
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
i
ale pychota
wróciłam wreszcie z buraczkami(bo jeszcze spotkałam znajomych i na kawkę poszłam ) i zrobię zasmażane+schabowy+ziemni aczki

z tą ciemieniuchą to własnie tak jak mówiłyście na kilka godzin zostawiĆ z oliwka na łepetynce i wyczesaĆ, a potem umyĆ- przynajmniej wg położnej ze SR
aha i wezłam do Rossmana i wiem na 100%, ze kupię kosmetyki dla maleństwa BABYDREAM RÓŻOWE bo zawierają olejek migdałowy- a wg owej położnej on jest super
zdziwiłam się, ze te kosmetyki mają napisane(jako zaleta) ze NIE zawierają parafiny .... a wiadomo np. takie Oilatum zawiera TYLKO(no prawie) parafinę a niektóe położne każą dolewaĆ zwykłej parafiny aptecznej do kąpieli-------> to ja już tego nie rozumiem
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:00   #3923
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Anusiak

Cała przyjemność pomo mojej stronie

Dziś na kolację zrobię Zapiekankę gyros

Zakupy już też są
Stary 2011-10-05, 16:07   #3924
rojku
Rozeznanie

No właśnie jak ty jest z tą parafiną? Dobra czy zła?
Stary 2011-10-05, 16:19   #3925
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No właśnie jak ty jest z tą parafiną? Dobra czy zła?
Najlepsza!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:20   #3926
lina84
Rozeznanie

witajcie mamusie )
dzisiaj rano miałam jakiegos powera i doprowadziłam kuchnie do porządku.
Ale po obiedzie mnie tak zmogło że oczy mi się zamykały.

Też się zastanawiam nad pasem -ale jakoś jestes sceptycznie na stawiona do ściskania siebie. Na pewno zainwestuje w dobre kosmetyki ,a co pasa to zobaczymy jaki bede miała poród i jak bedzie się wszystko goić.

Tż zaczął mnie wkurzać bo wogóle się nie wtrącał co do wyboru łóżeczka-a teraz nagle wielce zainteresowany .Czuje ze w sklepie będzie cyrk (
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:33   #3927
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Jeszcze do pasa, chcę choć raz w tygodniu chodzić na taniec brzucha.
Ale to może od Stycznia bądź troszkę później
Stary 2011-10-05, 16:38   #3928
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
To Ja bym chyba nie kupowała wtedy w lumpkach bo na all uzywki taniej wychodzą a nawet nowe rzeczy

zalezy co chcesz kupić, bo ja np potrzebuje bodziaków i jak mam po 65 zł/kg to wynika ze za sztuke po 2-2,5 wychodzi... z długim rękawem 3-3,20, wiec to taniej niz 5 zł plus przesyłka jeszcze

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:46   #3929
dygotka8
Zakorzenienie

znowu nie pamiętam jak wygląda pajac a jak śpioch-tzn spioch wydawało mi się,że jest ze stopkami zabudowanymi,a a pajac jest bez stópek..

jutro w rozmowach w toku o facecie który urodził dziecko-ale jaki to facet skoro narządy płciowe ma żeńskie

musze znaleźć moje rysunki ubranek i ich opisy

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:55
Stary 2011-10-05, 16:53   #3930
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Przez Muffinki zaśliniłam się cała

W Weekend je robię

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
znowu nie pamiętam jak wygląda pajac a jak śpioch-tzn spioch wydawało mi się,że jest ze stopkami zabudowanymi,a a pajac jest bez stópek..

jutro w rozmowach w toku o facecie który urodził dziecko-ale jaki to facet skoro narządy płciowe ma żeńskie

Podróbka ... ?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Aniolinia

Jak zrobisz muffinki podziel się opinią jak smakują, bo kurcze przyznam szczerze, że ta cukinia coś mi nie bardzo leży...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości