Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 09:50   #4621
blistex
Rozeznanie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no i zrobilam i nie wyszlo do konca to co chcialam - bo jakis lipny rozjasniacz mialam i tylko moje odrosty rozjasnil i troche reszte... potem zrobilam ta farbe i mialam taka ognista czerwien przy glowie... i wzielam jecze czarny szampon koloryzujacy i mamy taki bordo z refleksami...nawet niezle ale bede dazyc do tego koloru na calej glowie dzis juz czasu nie mialam - bo tezet ma mi w koncu zdjecia porobic i musialam sie szykowac ciekawe czy znowu planow nie zmieni;/
poka poka zdjęcia
zamawiasz coś z ubranek ? bo ja bym coś zamówiła jak bys się dołączyła

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
drcron - jak Twoja @?? przyszła??testowałaś??

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

mrowak - a ty czemu się nie odzywasz?? co u was? jak w pracy?
baobabku nie testowałam, choć testy 3 kupiłam, ale @ przylazła < nie pamietam kiedy > kilka dni temu a miałam iść robic teraz cytologię i nie pamiętam kiedy był pierwszy dzień 2 czy 3 dni temu
to kiedy na cyto powinnam iść ? Tż juz się ucieszył, że Jula będzie miała braciszka, ale szybko go z tropu wybiłam mówiąc, że ja chcę dziewczynkę śmiał się, że jak nie braciszek to @ przyjdzie i wykrakał

Cytat:
no, ale wiesz, na dyskotece był taki tomek....Maliniak go nazywali, później się dowiedziałam dlaczego....miałam siną szyję przez debila
aż się poplułam jak to przeczytałam

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tak wszystkie chcecie dawać dzieci do przedszkola/żłobka. A czy jest ktoś, kto da dziecko do przedszkola dopiero ok. 3-4roku życia?

Bao, Minka dobrze mówi, co by było, gdybyś zemdlała 'Maliniakowi' w trakcie robienia malinki?
ja nie daję ale nie dlatego ,że nie chcę tylko, że u nas na wiosce jest przedszkole od 3-4 lat mniejsze dzieci nawet jak są bardzo rozwinięte intelektualbnie nie są przyjmowane, do świebodzic nas nie przyjmą, nawet do prywatnego, bo inna gmina, a żeby ją wozić do Wałbrzycha to kompletnie by mi to asię nie opłacało, bo z domu do przedszkola mamy ok.20 km z przedszkola do mojej pracy koło 30 km więc nie opłaca się jej tak wozić zwłaszcza, że za przedszkole w Wałbrzychu byśmy musieli zapłacić koło 800 złotych plus dojazdy mojej wypłaty by brakło
narazie chodzimy na lekcje Helen dorn i Julka tam ma kontakt z dziećmi, na szkółce jeździeckiej też są inne dzieciaczki i na placyku przy przedszkolu też jest masa dzieciaczków, na placyku u mojej tez zawsze masa dzieci jest

ja mam problem z moją Julką, bo ona dokucza mniejszym dzieciom i to nawet starszym od siebie wystarczy, że dziecko jest mniejsze, to ona je popycha, tarmosi na siłę każe mu siadać na ziemi nie mam juz siły tłumaczę proszę, karam ale to nic nie daje, przecież my jej tak nie traktujemy, to dlaczego ona tak postepuje z innymi dziećmi ?

wczoraj poszła z babcią do kościoła i wytarmosiła córkę mojego ex mama moja mówiła, że miałą przy tym niezły ubaw, a dzisiaj jego zona miała do mnie pretensje za jej zachowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jezus oglądajcie rwt w poniedziałekSama zapowiedz wywyołujęNie ma Boga na tym posranym świecie,bo gdyby był nie pozwoliłby na coś takiego.Ja nocke mam już z głowy
nie mam tego kanału a można gdzieś w necie to zobaczyć ?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ok, poczekam chwile i lukne poczte

bozeeee...moje dziecko chodzi z poszewka na podiszke na glowie
ona to rozumek po tatusiu ma hahahahaha

a tak serio to nawet turban jej sie udalo zrobic o sie nazywa zdolnosc manualna w wieku 1,5 roku.

Wiem ze juz kiedysssssssssssss o tym bylo, ale chce malej kupic nowe kredki jakis fajny spory zestawik, jakie sa fajne?
my mamy i polecam BAMBINO u nas jedna kredka została zjedzona nie są toksyczne nic sie Julce nie stało lekarka uznała, że nie ma lepszych kredek niż bambino, na badaniu kupki wyszły śladowe ilości wosku < zawartość kredek >

Cytat:
Sidorcia jeśli już dzisiaj czujesz się lepiej to zobacz jeszcze jak będzie jutro.Jak już dobrze to lekarza odpuść,a jak zle to idz koniecznie.Mnie ostatnio jak ścieło,to pierwszy dzień zgon,drugi na wpół żywa,a na trzeci zdrowa jak ryba

Wyślę Ci maila też oczywiście.

Cały czas małej grozi wózek inwalidzki i kalectwo do końca życia.Nie wiadomo czy będzie niezależna od rodziców czy będzie mogła mieć dzieci.Zachorowała w wieku naszych dzieci i jest leczona cały czas-wyleczyć się jeszcze tego nie da,walczymy tylko o to,żeby choroba nie szła dalejMała musi uważać na siebie,mało może biegać,oszczędzać kolana,wysiłek fizyczny minimalny-dożywtonie zwolnienie z wf.To tak pokrótce.Ostatnio w szkole chłopak ją popchnął i upadła na kolana,a że kolana musi chronić najbardziej ze wszystkiego to pobiegła z płaczem do starszej siostry,a ta tak wyczulona na chorobe małej dorwała tego chłopaka(w swoim wieku chłopca)i mu przyłożyła za siostre
moja mama będąc dzieckiem miała to samo, co twoja siostra, opowiadała nam, że ona dosć często leżała w senaoriach i miała kompiele borowinowe robione. Moja koleżankę dopadło reumatoidalne zapalenie stawów bo porodzie z UK wróciła tutaj, by podjąc leczenie, bo tam nikt jej nie umiał pomóc
trzymam kciuki za Twoją siostrę i życzę jej dużo zdrówka, a wam wytrwałości w walce z tą chorobą

Cytat:
wiecie co, odkad kupilam malej ten kubel lovi 360 zdecydownie mniej pije.
jak miala w butli to bez roznicy czy mala czy duza butla od razu potrafila i 260ml wycyckac....
dzisiaj tez bylo mniej siuskow na dywan czy podloge
3 razy nocnik 4 razy gdzies tam [polecialo:P

Ana to ja chyba od poczatku reklamy nie widzialam....i znowu pokrecilam!
koszmar
u nas z tego kubka tez mniej picia znika, może dlatego, że ciężko idzie pić, za to z bidonu z rurką w kilka sekund znika cała zawartość, tak samo z innego kubeczka

Cytat:
ja pierdziele

ja dopiero skonczylam chowac jej zabawki!
caly przedpokoj zawalony, 5 worow 120 litrowych!!!!!!!!!
i jeszcze ile zostalo, gdzie ja o pomiescilam...
zrobilam male przemeblowanko jej rzecyz w nasyzm pokoju i wyglada to teraz tak

sidorcia u nas sie sprawdza bardzo dobrze, malych spi sobie sam, na poczatku nieraz w nocy przypelzala ale tz z nia szedl , odprowadzal ja na lozeczko i juz.
Spi w naszym pokoju tam gdzie my, bo ja z maluchem bede spala w tym mniejszym
ale słodki kącik, a jakie przyjęcie u Olinka się szykuje na stoliku
ja juz się pozbyłam zabawek po Julce tych takich z młodszych miesięcy, wszystko łącznie z leżaczkami, takimi autkami matami gimnastycznymi oddałam kuzynowi, on ma 4 miesięcznego synka więc im się przyda, a nie przelewa się u nich. Zostawiłam tylko stolik edukacyjny i ten stolik z krabem od razu więcej miejsca w pokoju na zakup nowych zabawek tylko nie wiem juz co kupować

a ja mam dzisiaj smutny dzień zmarł brat mojej mamy taki mój lubiany wujek Kazik szkoda mi mojej mamy, bo ona bardzo to przeżywa
Stary 2011-10-05, 10:05   #4622
blistex
Rozeznanie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Hello Ano ja wiem że się mało udzielam ale widzę też że P0P robiła to niegdyś częściej

Bao nie ma u mnie opcji zmiany języka przegrzebałam pilota i dupa. Nie mogę w ogóle wejść w "zmiana języka" Moze to zależy od tv - my mamy aster.

ana zdrówka dla siostry! Dzielna dziewczyna

Gdzie drcron zniknęła?

Daria super kącik mała ma teraz Też mamy ten stolik i krzesło jeszcze po Hance - super jest i niezniszczalne

Czy któraś z Was posiada najlepiej w pdf książkę "Nauka nocniczka dla chłopców"?? Byłabym wdzięczna
jestem jeatem
ostatnio miałam zapiernicz w pracy w domu jeszcze doszły do tego wizyty u wujka, i co włączyłam wizaż ktoś chciał cos odemnie i nie miałam jak czytac i odpisywać, ale dzisiaj was nadrobiłam wreszcie jeszcze klub mi został tylko

Plmadzia Ty podajesz dzieciom ten tran w kapsułkach ? jak te kapsułki podajesz ? Tż pojechał do apteki i kupił mi 3 takie opakowania i teraz przyszło mi faszerowac Julkę kapsułkami tranu i sama tez będę łykała
Stary 2011-10-05, 10:12   #4623
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
poka poka zdjęcia
zamawiasz coś z ubranek ? bo ja bym coś zamówiła jak bys się dołączyła
wrzuciłam foto na nk, zaraz chyba na fb wrzuce:P
no na razie nie zamawiam bo nie mogę sie wbic w zamówienie;/ zawsze wszystko juz zajete... a spodenki czekaja na ciebie:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:15   #4624
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam problem z moją Julką, bo ona dokucza mniejszym dzieciom i to nawet starszym od siebie wystarczy, że dziecko jest mniejsze, to ona je popycha, tarmosi na siłę każe mu siadać na ziemi nie mam juz siły tłumaczę proszę, karam ale to nic nie daje, przecież my jej tak nie traktujemy, to dlaczego ona tak postepuje z innymi dziećmi ?

nie mam tego kanału a można gdzieś w necie to zobaczyć ?

moja mama będąc dzieckiem miała to samo, co twoja siostra, opowiadała nam, że ona dosć często leżała w senaoriach i miała kompiele borowinowe robione. Moja koleżankę dopadło reumatoidalne zapalenie stawów bo porodzie z UK wróciła tutaj, by podjąc leczenie, bo tam nikt jej nie umiał pomóc
trzymam kciuki za Twoją siostrę i życzę jej dużo zdrówka, a wam wytrwałości w walce z tą chorobą

a ja mam dzisiaj smutny dzień zmarł brat mojej mamy taki mój lubiany wujek Kazik szkoda mi mojej mamy, bo ona bardzo to przeżywa
Przykro mi z powodu wujka,trzymajcie się kobitki jakoś

rwt to rozmowy w tokuna tvn je masz.

Widzisz Twoja Julka ustawia inne dzieci, moja też złapała gdzieś zachowanie,które mnie strasznie irytuje
Otóż zaczęła plućnajpierw ot tak sobie pluła gdzie popadnie,nie ważne czy sobie na ubranie,czy na podłoge...a teraz pluciem odpowiada mi jak na nią głos podniosę,krzyknę albo po prostu zwrócę jej uwagę czy robimy coś co jej się nie podoba.Ja słowo,a ona z premedytacja pluje z odgłosem starego bosmana

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:19   #4625
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje
Stary 2011-10-05, 10:30   #4626
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Plmadzia Ty podajesz dzieciom ten tran w kapsułkach ? jak te kapsułki podajesz ? Tż pojechał do apteki i kupił mi 3 takie opakowania i teraz przyszło mi faszerowac Julkę kapsułkami tranu i sama tez będę łykała
starszemu normalnie do łykania, a Erwiemu to mam w kuchni jedna igłę zostawiona i [rzekłuwam, to wtedy tak się wyciska jak z tych kapsułkowych wit D lub K

Ja się przed chwila już wyspalam, a młody dalej śpio 12 bedę musiała go obudzić żeby po Eryka do szkoły iść, a on jeszcze musi coś zjeść, bo on tylko na śniadanku

Libra fajnie że waga się tobie ruszyła. Ja juz niestety do @ puchnę Do tego dzisiaj powinnam biegać( jako że co drugi dzień) ale nogi mi wysiadają, i to nie od samego biegania, tylko te moje buty przestały amortyzować. Podobno to sie dzieje po około 800-1000 km i teraz przebiegne okolo 3 km i kuśtykam do domu po leki przeciwbólowe, więc to nie ma sensu. Mogłabym jeszcze w nich w terenie pobiegac, ale tz wraca jak już ciemno to wolę oświetlonymi chodnikami. więc dzisiaj chyba na basen tylko pojadę, ku mem rozpaczy
Oczopląsu już dostaje od wyboru butów, i napewno biore asicsy gel tylko na konkretny model nie moge się zdecydować, tak żeby do 200 zł było. Muszą być takie do biegania po asfalcie.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:40   #4627
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sidorcia jeśli już dzisiaj czujesz się lepiej to zobacz jeszcze jak będzie jutro.Jak już dobrze to lekarza odpuść,a jak zle to idz koniecznie.Mnie ostatnio jak ścieło,to pierwszy dzień zgon,drugi na wpół żywa,a na trzeci zdrowa jak ryba

Wyślę Ci maila też oczywiście.

Cały czas małej grozi wózek inwalidzki i kalectwo do końca życia.Nie wiadomo czy będzie niezależna od rodziców czy będzie mogła mieć dzieci.Zachorowała w wieku naszych dzieci i jest leczona cały czas-wyleczyć się jeszcze tego nie da,walczymy tylko o to,żeby choroba nie szła dalejMała musi uważać na siebie,mało może biegać,oszczędzać kolana,wysiłek fizyczny minimalny-dożywtonie zwolnienie z wf.To tak pokrótce.Ostatnio w szkole chłopak ją popchnął i upadła na kolana,a że kolana musi chronić najbardziej ze wszystkiego to pobiegła z płaczem do starszej siostry,a ta tak wyczulona na chorobe małej dorwała tego chłopaka(w swoim wieku chłopca)i mu przyłożyła za siostre
Ana ja też życze twojej siostrze aby wyzdrowiała

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć,
dzisiaj jestem zła -niania się spóźniła 1,5 godziny, a A. musiał odprowadzić Patryka do szkoły, obudziła małego i zabrał z nimi - ale w piżamie

A teraz o numerach butów - jakoś aż uwierzyć nie mogę - podajcie w cm długości stóp dzieciaczków.
Zosia na zime ma buciki 23, a długość stopy ok 13 cm. Zmierze pozniej

Cytat:
Dziewczyny macie może ten fotel?bo się zastanawiam czy młodej nie kupić,ale cykam się w ciemno,bo nie wiem czy on wygodny
http://allegro.pl/ikea-lomsk-fotel-d...853880289.html
Wydaje się nie bardzo wygodny, będę w ikei to moge zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Machaj dobrze Ci Ania radzi musisz stopniowo , nie możesz od razu zniknąć bo dziecko może mieć uraz później
Megi mój aktualnie nosi numer 24, na jesień półbuty do kostki kupiłam nr 25 w boti i kozaczki w lidlu też 25 ale to na 100% do końca zimy nie ponosi bo będą za małe
przypuszczam że wielkość stopy zależy od tego czy dziecko będzie później wysokie , mój starszy syn też miał duże stopy jak był mały a teraz w wieku 13 lat ma 170cm, w klasie większość chłopaków to o głowę niższych od niego tylko jeszcze jeden jest też taki wysoki
Zobacz na P0Pową Oliwkę ma małą stópkę pewnie będzie taka mała kurka jak mama

My juz po biegach , po południu jeszcze rower i w końcu mi waga drgnęła
za chwilę robię tartę cytrynową taką
http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Tarta-cytrynowa.html
bo zostały mi cytryny po tym cieście
http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/D...odrywania.html
było pyszne polecam
A na obiad robię tohttp://www.mniammniam.com/Kapusta_w_...na_-9861p.html z pieczonymi ziemniakami
fajny przepis na tą kapuste, jutro może zrobie

Ana dzięki za fotke, super ta kamizelka. Gdzie ją kupiłaś?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:55   #4628
blistex
Rozeznanie

no i chwalę się swoim dzieckiem bom zapomniała napisać, że jak moje dziecko nie chce mówić w naszym pięknym ojczystym języku to zasuwa jak perszing po angielsku
wczoraj przyszła do nas ciocia a Jula do niej < napiszę tak jak mówi moje dziecko nie patrzcie na pisownie, bo ona tak wymawia >
ciocia aj em julu
łer ar ju ?
das is dog
kat
maus
i pokazuje jej w ksiażeczce zwierzątka i niektóre umie pieknie nazwać
babcia wciaż jej puszcza bajki po angielsku < wczoraj się do tego przyznała > i ma ksiażeczki gdzie jak jest piesek i sie naciśnie na guziczek to wymawiaja po angielsku nazwe pieska i innych rzeczy kupione jakis czas temu w biedronce
tak że ja mam bardzo inteligentne dziecko tylko czemu za cholerę nie chce mówić po polsku ? ? Tż się z nas śmieje i mówi, że ja tyle mu groziłam, że małą za granicę wywiozę, że dziecko wzięło to do siebie i zaczęło się uczyć obcego języka

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Megi-Megi moja Julka ma buciki od 24 do 26 zalezy jaki producent a długość stopy ma 15,5 cm
Stary 2011-10-05, 10:55   #4629
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana ja też życze twojej siostrze aby wyzdrowiała

Zosia na zime ma buciki 23, a długość stopy ok 13 cm. Zmierze pozniej

Wydaje się nie bardzo wygodny, będę w ikei to moge zobaczyć.

Ana dzięki za fotke, super ta kamizelka. Gdzie ją kupiłaś?
Dziękuje za życzenia dla siostry przy okazji jeszcze odpowiem,bo Machaj pytała czy kolana ją bolą.Otóż zależy,czasami w ogóle bólu nie czuję,ale bywa też tak,że leży z okładami na nich,bo chodzić nie może.W kolankach co jakiś czas zbiera się płyn i kolano wtedy jest wielkie jak dorodne jabłko-wtedy szpital,wkuwają się w nie i ściągają płyn.

Sara bardzo proszę zerknij i sprawdz ten fotel jeśli tam będziesz.

Kamizelkę kupiłam w jednym z dwóch sklepów gdzie mają jedne z najlepszych i niepowtarzającyh się ubrań.Mam tam już chody i koleżanka dzwoni do mnie jak zawsze coś fajnego mają.Ostatnio tylko tam się ubieram i kurtkę zimową też tam kupiłam.
Były dwie te kamizelki,jeśli chcesz to mogę Ci kupić i wysłaćjeśli oczywiście jeszcze będzie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-05, 11:11   #4630
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za życzenia dla siostry przy okazji jeszcze odpowiem,bo Machaj pytała czy kolana ją bolą.Otóż zależy,czasami w ogóle bólu nie czuję,ale bywa też tak,że leży z okładami na nich,bo chodzić nie może.W kolankach co jakiś czas zbiera się płyn i kolano wtedy jest wielkie jak dorodne jabłko-wtedy szpital,wkuwają się w nie i ściągają płyn.

Sara bardzo proszę zerknij i sprawdz ten fotel jeśli tam będziesz.

Kamizelkę kupiłam w jednym z dwóch sklepów gdzie mają jedne z najlepszych i niepowtarzającyh się ubrań.Mam tam już chody i koleżanka dzwoni do mnie jak zawsze coś fajnego mają.Ostatnio tylko tam się ubieram i kurtkę zimową też tam kupiłam.
Były dwie te kamizelki,jeśli chcesz to mogę Ci kupić i wysłaćjeśli oczywiście jeszcze będzie.

zobacze jeszcze w tej bershce, może tam kupie kamizelke, ale dziękuje
u nas też jest jeden taki sklepik, ale akurat kamizelek nie było

musze jakieś buty na zime kupić, nie mam pojęcia jakie. Sama nie wiem czy kozaki czy jakieś botki

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-05 o 11:16
Stary 2011-10-05, 11:19   #4631
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie może ten fotel?bo się zastanawiam czy młodej nie kupić,ale cykam się w ciemno,bo nie wiem czy on wygodny
Moja znajoma go ma bardzo fajny tylko warto kupić do niego poduszkę na siedzisko

Cytat:
ania Ty masz ten regał,prawda?bo ja ciągle młodej pojemniki kupuję i chyba wezmę to ,bo praktyczne i ładne
http://allegro.pl/ikea-regal-z-6-poj...807010067.html

ile za to dawałaś?
ana na stronce ikea masz dokładne ceny
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89884441/

Cytat:
mi sie podobal taki fajny "prezesowski" ale juz kurcze nie mam gdzie tego postawic!;/

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

fajne te ragaly sa, tez mi sie podobaja, ale jak tz stwerdzil ze jak bedzie potrzeba zreobi niech robi:P

Ania a one sa pakowne bo te pudelkeczka dsa dosc plytkie, przynajmniej takie sie wydaja??

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

tylko ja nie o tych glebokich mowie, tylko o tych mniejszych troche, bo ja bym chciala zeby tz zrobil laskom, ale nie wiem jak to wyjdzie z ustawieniem u nas, jakies to mieszkanie dziwne:P
pakowne sa mimo że się dośc małe wydają wszystkie te pierdoły się mieszczą w nim .

Bao dzięki muszę iść na lekcje próbną z SZymkiem
Stary 2011-10-05, 11:25   #4632
sara 85
Zakorzenienie

Kupowałyście może w ikea te zestawy dla dzieci?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90185754/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10185748/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185745/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-05, 11:27   #4633
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Megi - ja też się czasem dziwię jakie wielkie stopy mają dzieci. Moja ma małą aktualnie nosi 20 lub 21. Na zimę kupiłam 22 i one wydają mi się takie duże.

Minka - a ty taka mała a kopytko 39 masz?
a no widzisz, ja mam tak na granicy 38/39, ale w ciemno to 39 biorę
heh a potem się dziwię, że mi noga zjeżdża

Cytat:
ja go w ikei widziała, troche twardy mi się wydawał, ale fajny, też o nim myślałam

Cytat:
jak dla małych dzieci - tak do 6 lat to polecam jak najbardziej! efekty są szybko widoczne, pod warunkiem, że się stosuje do zaleceń - np. trzeba regularnie dziecku w domu płyty puszczać , żeby się osłuchiwało (oni dają płyty). Moich koleżanek dzieci chodzą do szkoły Helen i super! Później jak już dziecko w szkole się uczy pisać, to trzeba na prywatnym angielskim już też pisanie wprowadzać, bo potem są problemy. Helen mało pisania uczy. Ale dziecko jest super osłuchane, świetnie łapie wymowę, akcent
to ja tak umiem, gadam spoko, czytać umiem średnio, za to pisze zawsze ze słownikiem
Stary 2011-10-05, 11:32   #4634
blistex
Rozeznanie

my mamy te zestawy jedzonkowe mamy jeszcze ciasta Julka na początku sie tym bawiła, teraz zero zainteresowania, ale leży na półce i sie kurzy, może jak podrośnie to zaś ją zainteresuje, tak samo jest z kuchenką. Jedyny plus tych zabawek, to taki, że można je wyprać i nic się z tym nie dzieje i Tżtowi do pracy Julka czasem wrzucała pomidorka :d do torby z jedzeniem
Stary 2011-10-05, 11:40   #4635
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
zobacze jeszcze w tej bershce, może tam kupie kamizelke, ale dziękuje
u nas też jest jeden taki sklepik, ale akurat kamizelek nie było

musze jakieś buty na zime kupić, nie mam pojęcia jakie. Sama nie wiem czy kozaki czy jakieś botki
W bershce podobno pełno właśnie takich kamizelek-sama nie wiem,siostra mówiła.
Ja też jeszcze żadnych inncyh kozaków oprócz tych zamszowych co Ci pokazywałam nie kupiłam.Nic fajnego dla siebie nie widziałam.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja znajoma go ma bardzo fajny tylko warto kupić do niego poduszkę na siedzisko

ana na stronce ikea masz dokładne ceny
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89884441/

pakowne sa mimo że się dośc małe wydają wszystkie te pierdoły się mieszczą w nim .

Bao dzięki muszę iść na lekcje próbną z SZymkiem
Dzięki Ania ,idę przeglądać,bo właśnie znalazłam kupca na Niny mebleszukam jeszcze na kanape i jestem prawie zdecydowana,żeby kupić jej ten zestaw mebli
http://allegro.pl/ikea-stuva-szafka-...848220286.html

ten regał z pojemnikami kupuję na bank i jeszcze fajne biało łóżko też z ikea widziałam i myślę nad nim intensywnie.
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ja go w ikei widziała, troche twardy mi się wydawał, ale fajny, też o nim myślałam

Mi się tak stolik i krzesła mamuta podobają,że bym kupiła,ale Nina ma już stolik plus pufy-o!może opchnę komuś to będzie miejsce na mamuta,a jak nie to myślę właśnie o tym fotelu dla niej

Stary 2011-10-05, 11:57   #4636
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Mloda ale czad!!!!super wyglądaja włoski i jaaaka kiecka super
PoP jak Ty robiłaś te buźki?bo tu by się przedała jakaś fajna z koparą opadnietą
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:01   #4637
sara 85
Zakorzenienie

Wezmę Zosie do ikei to zobaczymy czy ją zainteresują te zabawki.

ja chce jej kupić to siedzisko mocowane do sufitu.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/

Minka ty chyba chciałaś to kupić? kupiłaś już?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-05, 12:01   #4638
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
libra - jejku, jak ja uwielbiam wszystkie polecane przez Ciebie przepisy .
Ale własnie się trzeci dzień dietuję. Spróbuję dopiero za dwa tygodnie :-(
kapusta jest czysto dietetyczna tam jest tylko 2 łyżki oliwy ,ja daję olej tłoczony na zimno nierafinowany który bardzo polecam
A tarta rewelacyjna ja jednak dosypałam jeszcze sporo cukru do masy ok.80g ale co tam po południu spalę na rowerze
Cytat:
tłumacz jej że nie wolno ale nie karaj bo efekt będzie odwrotny , może próbuje dokąd się może posunąć ,ja swoim tłumaczę że nie wolno bić ale jeśli Cię biją to broń się bo później się nie będzie umieć bronić

Serdeczne kondolencje z powodu śmierci wujka
Cytat:

łykaj łykaj na zdrowi Ci wyjdzie ,ja tez biore ale taki dla dorosłych omega 3 gold
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-3-60kaps.html
dajcie linka z tymi kapsułkami jak one się zowią
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
starszemu normalnie do łykania, a Erwiemu to mam w kuchni jedna igłę zostawiona i [rzekłuwam, to wtedy tak się wyciska jak z tych kapsułkowych wit D lub K

Ja się przed chwila już wyspalam, a młody dalej śpio 12 bedę musiała go obudzić żeby po Eryka do szkoły iść, a on jeszcze musi coś zjeść, bo on tylko na śniadanku

Libra fajnie że waga się tobie ruszyła. Ja juz niestety do @ puchnę Do tego dzisiaj powinnam biegać( jako że co drugi dzień) ale nogi mi wysiadają, i to nie od samego biegania, tylko te moje buty przestały amortyzować. Podobno to sie dzieje po około 800-1000 km i teraz przebiegne okolo 3 km i kuśtykam do domu po leki przeciwbólowe, więc to nie ma sensu. Mogłabym jeszcze w nich w terenie pobiegac, ale tz wraca jak już ciemno to wolę oświetlonymi chodnikami. więc dzisiaj chyba na basen tylko pojadę, ku mem rozpaczy
Oczopląsu już dostaje od wyboru butów, i napewno biore asicsy gel tylko na konkretny model nie moge się zdecydować, tak żeby do 200 zł było. Muszą być takie do biegania po asfalcie.
ja mam co prawda do biegania w terenie mam tehttp://allegro.pl/buty-damskie-asics...798371212.html jednak biegam raz w terenie jak mam z kim Mika zostawić a jak z nim to po asfalcie i moim zdaniem dobrze sprężynują ,na jednym kolanie cały czas mam opaskę bo coś mi tam strzyka ,starość nie radość
też jestem niepocieszona jak mi wypada dzień biegania a coś mi wyskoczy że nie mogę
może w tym sklepie coś znajdzieszhttp://www.hrmax.pl/pol_m_Buty-do-bi...FUe-zAodpXgBTQ
Cytat:

fajny przepis na tą kapuste, jutro może zrobie
siedzi w piekarniku jak spróbuję to napiszę jak wyszło
Cytat:
tak że ja mam bardzo inteligentne dziecko tylko czemu za cholerę nie chce mówić po polsku ? ? Tż się z nas śmieje i mówi, że ja tyle mu groziłam, że małą za granicę wywiozę, że dziecko wzięło to do siebie i zaczęło się uczyć obcego języka
czasami dzieci które mają styczność z kilkoma językami zaczynają później mówić ,także się nie martw za bardzo
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:07   #4639
sara 85
Zakorzenienie

Ana ja chyba takie sobie zamówie, u mnie własnie w tym małym sklepiku są takie i kosztują 330 zł a tutaj 159

http://moda.allegro.pl/eleganckie-ko...850215901.html

albo takie

http://moda.allegro.pl/hit-2011-natu...852692081.html

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:11
Stary 2011-10-05, 12:16   #4640
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja chyba takie sobie zamówie, u mnie własnie w tym małym sklepiku są takie i kosztują 330 zł a tutaj 159

albo takie

No te z ażurem podobne do tych moich.Idz przymierz w sklepie,sprawdz rozmiar i czy Ci w nich wygodnie i zamawiaj

Ale łeb mnie boli,zmiana pogody się szykuję.

Stary 2011-10-05, 12:21   #4641
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

tylkooliwka chciała kupić, a ja mam z Amelką do niej jechać i przetestować
Stary 2011-10-05, 12:24   #4642
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

albo takie

Fajne takie oficery u mnie to zaraz by pewnie były pięty obtarte od samochodu

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

nie wiem czy to całkiem bezpieczne ja bym w każdym razie nie kupiła , na bank byłby łeb rozbity
Stary 2011-10-05, 12:29   #4643
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
No te z ażurem podobne do tych moich.Idz przymierz w sklepie,sprawdz rozmiar i czy Ci w nich wygodnie i zamawiaj

Ale łeb mnie boli,zmiana pogody się szykuję.
ja już je mierzyłam no własnie podobne do twoich tylko te są już ocieplane, pisałam meila do kolesia i odpisał że na zime moą być.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
tylkooliwka chciała kupić, a ja mam z Amelką do niej jechać i przetestować
aha to jednak pomyliłam

Oliwka kupiłaś ?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Fajne takie oficery u mnie to zaraz by pewnie były pięty obtarte od samochodu

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

nie wiem czy to całkiem bezpieczne ja bym w każdym razie nie kupiła , na bank byłby łeb rozbity
ja też jeżdżę dużo samochodem , ale nie zauważyłam żebym miała buty na pietach obtarte

wlaśnie chciałam się Oliwki zapytać czy kupiła i czy bezpieczne. Zosia raczej nie siedzi sama w pokoju. Boje się że będzie właziła i spadnie. Musiałabym nisko bardzo zwiesić.

Franio 24.07.2014 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 12:30   #4644
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a dziękuje sukienka od takiej pani co śliczne rzeczy szyje
Stary 2011-10-05, 12:55   #4645
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jeżdżę dużo samochodem , ale nie zauważyłam żebym miała buty na pietach obtarte

wlaśnie chciałam się Oliwki zapytać czy kupiła i czy bezpieczne. Zosia raczej nie siedzi sama w pokoju. Boje się że będzie właziła i spadnie. Musiałabym nisko bardzo zwiesić.
a ja właśnie obcieram ,jak mam na płaskim np. baleriny to na piętach a jak na obcasie to obcas optarty nie wiem może to od wycieraczki zależy
mówię o takich obcasach grubszych , bo w szpilkach nie jeżdżę

No właśnie ja to bym zaraz myślała że głową w dół poleci , wolę nie ryzykować i tak dużo niebezpieczeństw czycha

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
PoP jak Ty robiłaś te buźki?bo tu by się przedała jakaś fajna z koparą opadnietą
a gdzie Ty młodą widziałaś , coś przeoczyłam kolor co pokazywała fajny tez sobie niedawno podobny kupiłam i niestety miałam tylko na odrostach musiałam z powrotem farbować na brąz
Stary 2011-10-05, 13:02   #4646
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie Ty młodą widziałaś , coś przeoczyłam kolor co pokazywała fajny tez sobie niedawno podobny kupiłam i niestety miałam tylko na odrostach musiałam z powrotem farbować na brąz
no ja wlasnie mam na odrostach i troszke na reszcie ale poki co zostaje... bede dazyc do tego koloru:P

a zdjęcia na fb albo na nk:P
Stary 2011-10-05, 13:03   #4647
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
a ja właśnie obcieram ,jak mam na płaskim np. baleriny to na piętach a jak na obcasie to obcas optarty nie wiem może to od wycieraczki zależy
mówię o takich obcasach grubszych , bo w szpilkach nie jeżdżę

No właśnie ja to bym zaraz myślała że głową w dół poleci , wolę nie ryzykować i tak dużo niebezpieczeństw czycha

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

na nk i na facebooku młoda wstawiła zdjęcia, zdjęcia boskie, a suknia śliczna

mloda tutaj wstaw fotki, bo nie wszyscy maja fb albo nk

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-05, 13:06   #4648
ania p
Zakorzenienie

To siedzisko mozna nad sama zie,mią zawiesić to daleko nie poleci

Ana bardzo fajne te meble bo na zywca widziałam , u mnie by nie pasowały do tych co już mam więc nawet się nie zastanawiałam nad nimi . zreszta ja mam szafe nie dziecięcą bo tamta to była za mała na dzieciaków rzeczy . Dlatego wziełam te drewniane bo mozna łączyć dziecięce z tymi normalnymi . Ale są fajowe .

zachorowałam na buty emu ale nie wiem czy na mojej gigant nodze będą dobrze wyglądały
Stary 2011-10-05, 13:10   #4649
dusiaka
Rozeznanie

sara - koleżanka, ta od bliźniaków ma drugi zestaw- z warzywami. Często jestesmy u nich: ani jej dzieci (ponad dwa lata), ani Ola nie wykazują zainteresowania.
Z zabawek z Ikei są teraz nasze dzieci na etapie młotka, znaczy się Mula-przebijanka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/57212295/

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:11   #4650
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no ja wlasnie mam na odrostach i troszke na reszcie ale poki co zostaje... bede dazyc do tego koloru:P

a zdjęcia na fb albo na nk:P
no właśnie Ty chyba też czarne miałaś ,inaczej się chyba nie da jak tak po trochę ,daj zdjęcie w klubie bo ja nie mam nk i fb
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości