Warszawskie Panny Młode II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 23:07   #1501
cherrry2009
Zakorzenienie

Dot.: Warszawskie Panny Młode II

Bardzo dziękuję, ale chyba mają już zajęty termin. Ale jeszcze sprawdzę
Stary 2011-09-05, 08:37   #1502
feldzensztajn
Przyczajenie

Toxic dzięki za Twoją opinię wreszcie padło coś konkretnego bo tak każdy odradza a nikt nie napisze czemu ... Z tego co wiem kiedy moja mama pojechała oglądać salę w dzień kiedy było wesele to właścicielka powiedziała że zamykają lokal na czas wesela że nie ma żadnego podawania frytków czy piwa :/ Mi się sala ogólnie podoba ale jestem gotowa z niej zrezygnować jeśli tylko znajdę coś w miarę normalniej cenie jedynie co mi się w Bąku nie podoba to to że jest tak mało przytulnie jeśli chodzi o okolicę nie ma jakiejś zieleni no wiecie nie ma takiej aury sprzyjającej tego rodzaju imprezom. Wychodząc widzi się trasę a przed lokalem stoją jakieś dwa parasole dla palaczy... hmm tak mało przytulnie. Jedzenie nie wiem jakie jest nigdy nic tam nie jadłam. A Ty kiedy byłaś tam na weselu? Mam już sporo linków do innych równie ciekawych sal. Uruchomiłam kontakty z fb i naszej klasy i odzew był natychmiastowy słyszałyście coś o sali mozart w Mrokowie czy woli Mrokowskiej? Koleżanka miała tam wesele i bardzo była zadowolona.
feldzensztajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 07:39   #1503
mir
Przyczajenie

Witam, jeśli dalej poszukujesz miejsca na wesele polecam Hotel Borowina niedaleko Konstancina- hotel.@borowina.com.pl -ceny 160-200 zł osoba. Byłam tam na imprezie sylwestrowej i było super , kilku osobą poleciłam miejsce na wesele i były zadowolone.
P.S- W ten piątek moja znajoma ma tam wesele , jesli ktos z twoich bliskich ma czas , warto podjechac i zobaczyc jak wyglada przygotowana do przyjecia sala.
Pozdrawiam.
mir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 13:28   #1504
ChocolatePuma
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o fotografa i kamerzyste szczerze polecam - http://www.weddingstudios.pl/

Jeżeli chodzi o sale w poblizu i w WWA :
1. http://www.veneciapalace.pl/ - tzn, tak sala piekna, ale drogo, plus jedzenie przecietne...
2. http://www.domweselnysalwin.pl/ - troszke dalej, ale tez ładnie, oddzielna sala do tanca i na posiłki
3. http://www.klubbankowca.pl/ - ctr warszawy, tez osobne sale, do jedzenia pod namiotem, ale zakrywanym gdyby padało, spokojnie straczy na wesele do 150 osob.
ChocolatePuma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 15:32   #1505
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Cena rzeczywiście przyjemna, myślałam,że na przyszły rok to już wszędzie będzie powyżej 200zł/os i trzeba przyznać, że poprawiny niedrogie, no ale może dlatego,że tylko jedno danie ciepłe...
Suknie chcesz kupować w Polsce, czy tam w Szkocji?
my wczoraj byliśmyna naszej sali zapłacic już za nasze wesele i zapytałam z ciekawości ile będą brać za talerzyk w przyszłym roku, i cena wynosi 160zł/os, czyli tyle samo co w tym roku
Stary 2011-09-06, 17:13   #1506
takaya
Zakorzenienie

O KURCZE! A co to za sala? Co macie w cenie? Cena bardzo niska!
Ja myślałam, że my upolowaliśmy dobrą okazję, ale czasami myślę, że mogliśmy poszukać jeszcze gdzie indziej, bo wyszło kilka niespodzianek jak z tym parkingiem No i nie było ani owoców ani desek serów, które mieliśmy obiecane, ale już byłam tak zakręcona na weselu że zupełnie o tym zapomniałam nie pomyślałam,żeby wziąć wydrukowaną listę którą dostaliśmy wcześniej.

aaa no i pamiętny właściciel, który nie dawał pracować kelnerom i sam biegał z talerzami do naszego stołu i pierwszy brał się za krojenie toru zaraz po nas - mamy go na sporej ilości zdjęć...

Chociaż wciąż jestem zakochana w tych fioletowych ścianach i okrągłych stolikach z zielenią wyglądały BOSKO!
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 05:23   #1507
feldzensztajn
Przyczajenie

właśnie właśnie co to za sala ? Pisz nam szybko koleżanko
Stary 2011-09-07, 09:20   #1508
kasiunialusia
Zadomowienie

Karczma pod Strzechą w Dzierżeninie koło Serocka, ok. 30 km od Warszawy Sala jest maksymalnie do 130 osób, takiej własnie szukaliśmy.
A w cenie mamy wszystkooo, tylko wino i wódkę musimy sami kupować, szampan jest w cenie. Poza tym chleb na powitanie, ciasta, tort, owoce, napoje bez ograniczeń, stół wiejski, 5 gorących dań, 10 przekąsek zimnych. Obok jest restauracja w której sprawdzaliśmy jaką mają kuchnie i jest pysznie

Nasze wesele już w tą sobote
Stary 2011-09-07, 11:15   #1509
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Potrzebuję fotografa i kamerzystę, czy mogłybyście kogoś polecić?

Zapraszam do mnie, wystarczy kliknąć na linku w reklamie Pierwsza para z Wawy może liczyć na promocję cenową.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-09-07 o 11:17
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 12:47   #1510
Niuniaczek
BAN stały

Witam wszystkie po dłuższej przerwie ;;;;;
Ja już po, wszystko się udało oprócz paru małych rzezcy w które już nie wnikam
Teraz jesteśmy na etapie szukania wycieczki a potem akcja zmiana nazwiska

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
każdy mnie o to pytał po ślubie
U nas to w sumie żadnych zmian (poza noszeniem obrączek ) bo mieszkamy ze sobą ponad 3 lata, ale miło jest jak mi mówi żonko

Taaa u nas też ciągle o to pytają... a jesteśmy ze sobą już 8 lat. TŻ żartuje sobie i na takie pyttania odpowiada: " Co ty stary wszystko się zmieniło, po prostu nie poznaję kobiety..."
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 19:54   #1511
ToxicGirl86
Raczkowanie

feldzensztajn - sala jest za Jablonną jak dobrze kojarze czy jakoś tak w tych okolicach...w sumie niedaleko...jest bardzo ładna i wiem, że jedzenie ponoć dobre ale tu niestety własnego zdania nie moge powiedziec bo nie byłam

Niuniaczek - serdeczne gratulacje oo to teraz dopiero papierow Cie czeka wypelnianie Ja to latalam jak glupia i ciagle myslalam co jeszcze zalatwic :P:P

kasiunialusia - ta karczma jest duża i bardzo fajna...co prawda trzeba lubić takie klimaty na wesele ale jedzenie jest bardzo dobre nale już się nie mogę doczekać Twoich fotek....baw się dobrze kochana i opowiadaj nam szybko potem jak było

ChocolatePuma - a ja klubu bankowca nie polecam....
Stary 2011-09-07, 20:54   #1512
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ToxicGirl86 Pokaż wiadomość

kasiunialusia - ta karczma jest duża i bardzo fajna...co prawda trzeba lubić takie klimaty na wesele ale jedzenie jest bardzo dobre nale już się nie mogę doczekać Twoich fotek....baw się dobrze kochana i opowiadaj nam szybko potem jak było
Dokładnie tak, nie każdy lubi takie klimaty, ale my akurat zgodnie się na nią zdecydowaliśmy bo lubimy takie klimaty nie lubie eleganckich restauracji ani sal...

Jeszcze tą braliśmy pod uwagę: www.domweselnyostoja.pl
Stary 2011-09-07, 21:58   #1513
takaya
Zakorzenienie

aa no trzeba lubić to fakt, mi jakoś nie podobają się takie rustykalno-góralskie klimaty ale mojemu mężowi tak.
Z podobnych miejsc to kojażę :
http://www.urowdala.lh.pl/
aa i jeszcze gościniec w którym zakochał się mój luby, ale było trochę daleko, ale akurat on jest mniej góralski i w sumie mi się nie podobał :
http://www.gosciniec.net/ ale cenę na 2011 mieli 180zł/os już z połówka wódki na parę
Stary 2011-09-08, 15:06   #1514
feldzensztajn
Przyczajenie

ja chyba zwariuję ... kiedyś człowiek poszedł do remizy i było git a teraz co to się porobiło niby taki wybór a tak ciężko podjąć decyzję. Węsząc tu i tam natknęłam się na jeszcze jedno ciekawe miejsce. Nazywa się ono Biały Dworek w Prażmowie podobno piękna sala otwarta w tym roku w lipcu mieli pierwsze wesele a jak czytałam na innym forum dziewczyna ma zaklepany termin już na 2013 rok a ceny ? Hmm podobno 150zł /os napisałam maila prosząc o przedstawienie oferty weselnej... Jak tak dalej będzie to chyba ten ślub też wezmę w 2013 roku ( tfu tfu)

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

ciężko mi dogodzić heh... jakoś takie knajpy w stylu góralskim to mi nie podchodzą to ma swój urok ale w odpowiednim miejscu czyli na południu Polski wiem że może niektórym tęskni się do takiego klimatu... No nic trzeba po prostu lubić te drewniane konstrukcje i zapach drewna
Stary 2011-09-08, 21:01   #1515
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
Karczma pod Strzechą w Dzierżeninie koło Serocka, ok. 30 km od Warszawy Obok jest restauracja w której sprawdzaliśmy jaką mają kuchnie i jest pysznie
Popieram, jedzenie faktycznie niezłe, jeśli ktoś lubi typowe polskie smaki oraz rustykalne klimaty Minusem dla mnie jest brak okrągłych stołów.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez feldzensztajn Pokaż wiadomość
Jak tak dalej będzie to chyba ten ślub też wezmę w 2013 roku ( tfu tfu)[COLOR="Silver"]
Naprawdę podziwiam, że chce Ci się tak na odległość to wszytko samej organizować. Ja zaprzyjaźniłam się z plannerką i czerpię z jej wszechogromnej wiedzy ;-) Ostatnio zorganizowała komuś z zagranicy świetny ślub w... 3 tygodnie :-D
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 15:46   #1516
feldzensztajn
Przyczajenie

a ileż taka przyjemność kosztuje kochana ?
Stary 2011-09-11, 19:20   #1517
GRUBSTEIN
Raczkowanie

To jest bardzo indywidualnie ustalane i zależy od tego, ile pracy ma dla Ciebie wykonać. Najłatwiej to skontaktować się z kilkoma agentkami i sę wywiedzieć. Ja polecam Ewę Wardęgęz Krainy Ślubow oraz Karinę Komorowską z Perfect Moments, ale są z pewnością też inne dobre plannerki.
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 13:02   #1518
kasiunialusia
Zadomowienie

Hej dziewczyny
My już PO
Było cudownie, chciałabym to przeżyć jeszcze raz...

Edytowane przez kasiunialusia
Czas edycji: 2011-09-15 o 19:43
kasiunialusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 21:41   #1519
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
My już PO
Było cudownie, chciałabym to przeżyć jeszcze raz...

Miałaś śliczną suknię. W ogóle super wyglądaliście
Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 22:08   #1520
ToxicGirl86
Raczkowanie

kasiunialusia - piękna para Ojj ja rok po i bym chciala znowu przeżyć weselicho OOOjjj tak
Stary 2011-09-15, 10:54   #1521
Antinetka
Raczkowanie

Dziewczyny, pomóżcie Planujemy wesele na 15.09.2012 i od paru dni intensywnie szukam jakiejś fajnej lokalizacji... Nie jesteśmy na 100% zdecydowani czy wesele, czy obiad i impreza dla znajomych, ale póki co rozważam Hotel Lando - mają niezłą ofertę i dość fajnie wszystko wygląda, ale znajduję o nich niewiele informacji, które w dodatku są ze sobą dość sprzeczne... :/
Proszę, napiszcie, jeśli któraś coś wie...
drugie ciągnie je ku górze...

22.09.2012
Antinetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 14:00   #1522
takaya
Zakorzenienie

Ja myślałam nad tym hotelem! Ale w małej sali -restauracja nie da się tańczyć bo posadzka jest łączona (wykładzina +terakota) a duża (nad którą myśleliśmy) jest tak naprawdę dużym hangarem bez okien. Śmierdzi kurzem, bo tkaniny chyba nigdy nie były prane
Stary 2011-09-15, 16:24   #1523
Antinetka
Raczkowanie

Cytat:
my wczoraj byliśmyna naszej sali zapłacic już za nasze wesele i zapytałam z ciekawości ile będą brać za talerzyk w przyszłym roku, i cena wynosi 160zł/os, czyli tyle samo co w tym roku
Czy mogę spytać o tę salę i jakies namiary na nią?
Baaardzo proszę

22.09.2012
Stary 2011-09-30, 16:06   #1524
magduuunia
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!

Witam się po półrocznej (!) przerwie Mieliśmy takie urwanie głowy, kupowanie mieszkania, załatwianie fotografa, kamerzysty...ale to już za nami Zostało nam 10 miesięcy i 4 dni do ślubu, coś czuję, że będzie to najintensywniejszy czas w całym moim życiu...

Takaya
- gratulacje!
magduuunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:39   #1525
ToxicGirl86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antinetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie Planujemy wesele na 15.09.2012 i od paru dni intensywnie szukam jakiejś fajnej lokalizacji... Nie jesteśmy na 100% zdecydowani czy wesele, czy obiad i impreza dla znajomych, ale póki co rozważam Hotel Lando - mają niezłą ofertę i dość fajnie wszystko wygląda, ale znajduję o nich niewiele informacji, które w dodatku są ze sobą dość sprzeczne... :/
Proszę, napiszcie, jeśli któraś coś wie...
Ja osobiście nie lubie sal gdzie nie ma okien....a tam są tylko drzwi oszklone jak pamiętam......takie jak w przychodni....chyba, że coś się zmieniło....w każdym razie kwestia chyba tego jak zostanie sala przystrojona itp. Ale jak jest podczas zabawy to niestety nie wiem bo szukalismy sali w innych stronach i nas osobiście ta nie pociągała Z zewnątrz bardzo mi się podobala i gdybym miala przenieść wesele na dwór to tak, ale sala bankietowa nie była dla mnie

kasiunialusia - gdzie jakies foteczki!!! Pochwal się i opowiedz coś więcej
Stary 2011-10-04, 10:04   #1526
Antinetka
Raczkowanie

To mnie trochę załamałaś, bo liczyłam na tę salę... Byliśmy już w jednej, która przygotowała dla nas bardzo dobrą ofertę, ale lokal nie bardzo mi pasuje na wesele, chyba, że w typowo wiejskim stylu, a takiego akurat nie chcę...
Zaczynam się stresować, bo czas ucieka, a my ciągle nie mamy lokalu i coraz bardziej wątpię, że damy radę zorganizować ślub i wesele we wrześniu 2012 Na dodatek mój TŻ nie za bardzo się tym wszystkim przejmuje, a przynajmniej tak to dla mnie wygląda...

22.09.2012
Stary 2011-10-05, 10:58   #1527
Blacky
Zadomowienie

Ja mam ślub 22.09.2012, a salę zaklepałam już na początku czerwca - i też spotkałam się z problemami z terminem. No niestety, ale jakoś mocno paranoicznie się robi. Organizowanie ślubu na dwa lata w przód.

Nie wiem ilu masz gości, ale na duże wesele polecam salę zaraz za Konstancinem (czy może raczej przy końcu Konstancina). Jest ślicznie i mają ładny zielony teren, ale robią wesela na minimum 120 osób i za 220 od osoby. Ja się zdecydowałam na Dedek Park w Parku Skaryszewskim. Jak podpisywałam umowę to były jeszcze chyba dwa wolne terminy na wrzesień. Biorą 200 od osoby, ale bez ciast i napojów to jest. :/

Obie sale dosyć eleganckie i dosyć blisko, ale niestety obie drogie.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 15:15   #1528
doross
Przyczajenie

Ja tym razem proszę Was o polecenie wizażystki (makijaż + fryzura) z Warszawy i okolic. Na co dzień maluję się bardzo zachowawczo, a z tego, co tu poczytałam, to makijaż ślubny musi być dość mocny, żeby go było widać na zdjęciach.
Stary 2011-10-05, 15:55   #1529
ToxicGirl86
Raczkowanie

Antinetka - ale to osobiscie nie widziałas sali???? ja nie chcialam Cie zalamac ani nic w tym stylu....to tylko moje zdanie z czasow jak ja szukalam sali.... do mnie przemowila tylko okolica z zewnatrz Ale wlasne zdanie i nastawienie jest najwazniejsze sercem chcesz ta sale to tak powinnno byc Ty musisz sama ja poczuc..jej klimat i czy ci odpowiada....

Ja swojej za pierwszym razem nie chcialam....pamietam ogladalismy ja w sobote...potem zwiedzalismy wieeeele wieeele innych sal, domow itp. I wrocilismy w niedziele jednak do tej zaproponowanej przez meza...ciagle o niej myslalam...wracalam w myslach jak bym ustawila stolu itp. I w niedziele gdy tam weszlismy z miejsca zostala podpisana umowa o wesele

Cytat:
Napisane przez doross Pokaż wiadomość
Ja tym razem proszę Was o polecenie wizażystki (makijaż + fryzura) z Warszawy i okolic. Na co dzień maluję się bardzo zachowawczo, a z tego, co tu poczytałam, to makijaż ślubny musi być dość mocny, żeby go było widać na zdjęciach.
A mi sie wydaje, że ktos Ci glupot nagadal z tym mocnym makijazem makijaz ma pasowac do ciebie by ani cie nie pokazac jak wymalowana pande i tez nie taka bardzo skromna nie znajaca tuszu Moja wizazystka powiedziala mi od razu, że makijaż na wesele jest troszkę inny bo tam jest zabawa...tance....kamera. ..swiatla itp. a jeszcze inny na plener gdzie jest swiatlo dzienne, zdjecia itp. I ze wcale nie musi byc mocny, bo jak nie maluje sie za mocno to moze za bardzo rzucac sie w oczy i nie koniecznie mi pasowac taki styl.... Zwracala uwage na kolor przewodni i suknie oraz cala kolorystyke Więc nie sadze, że musi on być jakiś bardzo mocny Ja na ślubie mialam troszke mocniejszy bo sama sobie tak zazyczylam, ale przyznam szczerze ze wole moj makijaz z pleneru gdzie pozwoliłam wizazystce na jej wlasne widzi mi sie :P Fryzurki tez robi ale ja mam swoja fryzjerke i nie moglam jej zdradzic
Stary 2011-10-11, 12:50   #1530
Antinetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ToxicGirl86 Pokaż wiadomość
Antinetka - ale to osobiscie nie widziałas sali???? ja nie chcialam Cie zalamac ani nic w tym stylu....to tylko moje zdanie z czasow jak ja szukalam sali.... do mnie przemowila tylko okolica z zewnatrz Ale wlasne zdanie i nastawienie jest najwazniejsze sercem chcesz ta sale to tak powinnno byc Ty musisz sama ja poczuc..jej klimat i czy ci odpowiada....

Ja swojej za pierwszym razem nie chcialam....pamietam ogladalismy ja w sobote...potem zwiedzalismy wieeeele wieeele innych sal, domow itp. I wrocilismy w niedziele jednak do tej zaproponowanej przez meza...ciagle o niej myslalam...wracalam w myslach jak bym ustawila stolu itp. I w niedziele gdy tam weszlismy z miejsca zostala podpisana umowa o wesele
No właśnie na żywo widziałam póki co tylko jedną. Wiem, że to głupie, ale zwyczajnie nie mam jak wielu rzeczy "pożenić", żeby móc spokojnie pojeździć... Czas ucieka, wiem, ale nie jestem w stanie zająć się tym sama jedna, a wsparcia TŻ jakoś specjalnie nie odczuwam. Jemu się chyba zdaje, że mamy tyyyyle czasu
Na dodatek wymyśliłam sobie, że chcę coś raczej eleganckiego, ale jednak bez zadęcia, żeby goście czuli się swobodnie, najlepiej z jakimś zielonym patio, ogródkiem itp., z miejscem, gdzie mogą przespać się dzieci, a trafiam albo na takie właśnie "nadęte" sale, na które nawet nie bardzo nas stać, albo na takie, których poziom jest jednak poniżej moich oczekiwań.
Przepraszam, że tak smęcę, ale musiałam się wygadać .

22.09.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości