|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Burza wyborcza rozgorzała nawet na dukanowym forum
![]() To ja szybciutko coś od siebie ![]() Jestem olbrzymim przeciwnikiem jakiegokolwiek wykorzystywania policji na stadionach. Ochrony również. Tutaj popieram kibiców... ZERO OCHRONY. Wybucha burda, selekcja naturalna powoduje zanik części idiotów (mam tu na myśli zadymiarzy), społeczeństwo na tym korzysta. To samo z ustawkami. Otoczyć tylko kordonem policji, żeby się debil jeden z drugim nie leczyli w szpitalu za pieniądze podatnika. Narkotyki... owszem. Legalizacja. Selekcja naturalna powoduje, że słabe jednostki idą do piachu. Społeczeństwo na tym korzysta, materiał genetyczny, który jest skażony idzie do piachu razem ze słabą jednostką. Wszelkiego rodzaju odwyki i leczenie, oczywiście na koszt jednostki słabej. Gospodarka. Żadnego socjalizmu typu PIS, albo PO. Nie chce, aby z moich pieniędzy opłacano jakiegoś nieroba. Znieść mordercze składki z pracodawców i pracowników. Wizyty u lekarza i tak kończą się prywatnymi badaniami, więc na cholerę jakieś składki?? Smoleńsk. Wyjaśnic i zamknąć sprawę. Oczywiście bomby, które same rozbierają ciała i niszczą je od środka możemy sobie odpuścić. ![]() Kaczyński. Dla mnie chory facet. Nie boję się jego, tylko jego rządów. Teraz wali teksty typu "Tusk nic nie mogę", a sam się tak tłumaczył, jak pytano dlaczego czegoś nie zrobił:"Nie mogłem, bo taka była ciężka koalicja". Szkoda gadać. Tusk. Zupełnie nie moja bajka. Poparcie w walce z chuliganami miałby nawet Kaczyński. Ale nie oznacza to popierania, któregokolwiek z nich. Tusk niestety nie ma jaj. W Polsce przydałaby się Margaret Thatcher. Nie jestem zwolennikiem ani PIS-u, ani PO, ani SLD, ani Palikota. Najbliżej mi chyba do Korwina, choć i jego niektóre poglądy są dla mnie zbyt radykalne. Kaczyński wszędzie widzi wrogów. Dla mnie to mania prześladowcza. Otoczony kordonem ochroniarzy rosnie sam w sobie. Szkoda tylko, że ja, jako jego "niezwolennik", jestem dla niego wrogiem. Bo u nich jest tak, że jak się z nimi nie zgadzasz, to jestes z układu, albo UB, albo SB, albo Stasi. Lech Kaczyński zasłynął tylko z tego, że pomachał szabelka i poleciał w feralny lot. Głupi był tylko, że z chęci zrobienia Tuskowi na złość, zabrał na pokład latającej, rosyjskiej trumny tak wiele osób. Niestety zapłacili Oni życiem za megalomanię Panów Kaczyńskich. Jeżeli kogos uraziłem, to przepraszam. To jest moje zdanie i mam do niego prawo, jak każdy obywatel tego kraju. Kocham Polskę, ale nie tak, żeby oddawać życie za Pana Kaczyńskiego, który niedługo obrazi wszystkich wokół siebie i będzie wywoływał wojny z każdym państwem wokół siebie. Przykro mi, ale to jest dla mnie kolejne wcielenie Hitlera. On też chyba brał udział w marszach z pochodniami. Dopiszę coś jeszcze. To nie Rosjanie, ani nasz Rząd spowodował, że tyle osób zginęło w Smoleńsku. To chora nienawiść i chęć dorwania do władzy naszych polityków. Najgorsze jest to, że oni poróżnili się nie tylko między sobą. Oni strasznie podzielili Polaków. Niestety nasza demokracja jest jeszcze młoda. Ale fakt jest faktem. Polak Polakowi wilkiem. Tak było, jest i dopóki nie zauważymy obłudy u naszych rządzących, to nadal tak będzie. Nie musimy iść ani za Kaczyńskim, ani za Tuskiem, ani za Palikotem, czy innymi. Nie bądźmy osłami i idźmy tam, gdzie my chcemy. To my kreujemy nasze życia. My dokonujemy wyborów. I nie pozwólmy, żeby ktos obcy podejmował decyzję za nas. BBBUUUUUZZZIIIEEEEE na zgodę ![]() ![]() I dla Diii ![]() ![]() Edytowane przez moose1979 Czas edycji: 2011-10-05 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Konczac temat polityki. Nie wiem z jakiej czesci kraju jestescie, wiadomo niektore regiony rozwijaja sie szybciej inne mniej, ale mi sie zyje lepiej, do tego stopnia, ze mam stala, dobra prace, koncze dobre studia a dzieki wsparciu rzadowego programu kupuje moje pierwsze mieszkanie i nie jest to kawalerka. Nie mam bogatych rodzicow, wrecz przeciwnie sama musze wspierac ich finansowo, wiec od razu obalam ewentualne przytyki, ze pewnie mi rodzice mieszkanie kupuja albo polowe doloza. Zyje w kraju, w ktorym nie wstydze sie polskiego premiera, ktory poziomem nie odstaje od zachodnioeuropejskich politykow, w kraju, w ktorym koalicja rzadzaca nie jatrzy, a jedynymi ktorzy opluwaja innych i wietrza wszedzie spisek jest PIS. Stalismy sie posmiewiskiem po 10 kwietnia. Tak samo moge ocenic rzady PISu z koalicjantami LPR i Samoobrona. Żenua. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- "Głupi był tylko, że z chęci zrobienia Tuskowi na złość, zabrał na pokład latającej, rosyjskiej trumny tak wiele osób. Niestety zapłacili Oni życiem za megalomanię Panów Kaczyńskich." wyjales mi to z ust Rodzynku. Najgorszy prezydent, jakiego miala Polska
![]() |
#2073 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem że jesteś psychiatrą z dyplomem, tudzież lekarzem Kaczyńskiego, że stawiasz taką diagnozę... Dodatkowo - ja widzę błędy i negatywy w partii, na którą będę głosować. Nie zgadzam się ze wszystkim, nie popieram wszystkiego z klapkami na oczach. Widzę co robią czy robili nie tak, i przyjmuję to do świadomości, i jestem w stanie powiedzieć - tak, to jest nie halo. Natomiast wśród zwolenników PO nie ma ona żadnych negatywów, jest ślepe zapatrzenie i zaufanie w to, co powiedzą, zrobią, co napisze GW albo co powie redaktor ze szkła kontaktowego czy innego tvnowskiego programu. To są klapki na oczach, a nie racjonalne myślenie. Cytat:
I znowu najbardziej błachy, banalny błąd... Mylisz tolerancję z akceptacją ![]() Tolerancyjna jestem, bo nie uważam że należy zniszczyć czy wyzywać czy karać kogokolwiek za to, jaki jest, jakie ma przekonania, kogo kocha, z kim sypia. Jego sprawa, nie moja. Każdy ma prawo do życia i do szczęścia. I nic nie mam do homoseksualistów, powtarzam po raz kolejny, mało tego, z kilkoma mieszkałam, utrzymuję kontakt, przyjaźnię się. Ale to są normalne osoby, a nie poprzebierani krzykacze którzy robią pokazówki na ulicach. Heteroseksualni takich pokazówek swojej seksualności nie robią - a skoro homoseksualiści chcą przekonać wszystkich, że są normalni, to dlaczego zachowują się nienormalnie? I wyobraź sobie, że nawet moi homoseksualni znajomi przyznają mi rację. Dziwne, co nie? Nie mam nic do związków partnerskich zawieranych cywilnie, o ile nie będzie się ich nazywać małżeństwem - bo małżeństwo to z konstytucji i z definicji związek kobiety i mężczyzny. Jestem absolutnie przeciwna adopcji przez pary homoseksualne - tutaj możesz powiedzieć, że jestem nietolerancyjna, ale niestety w reszcie się mylisz. Zboczeniec to dla mnie pedofil, zoofil, nekrofil i inni file krzywdzący bezbronnych... A myślisz że w którą stronę oni pójdą? Tam gdzie wietrzą na przyszłość możliwość walki o swoje "prawo" do szczęścia, tyle że ich szczęściem jest prawo do krzywdzenia innych, niewinnych, niemogących się bronić. Do tej 'najbardziej do przodu' partii, która może zająć się ich interesami. Transseksualista reprezentujący nas w rządzie to dla mnie kpina, i tyle. Ośmieszenie na całą resztę krajów ![]() A za ciemnogród nie mam zamiaru się ani obrażać, ani zgłaszać... Przyzwyczaiłam się do słuchania tego od razu jak powiem na kogo głosuję ![]() Wiesz czego ja się boję? Że będziemy mieli drugą Holandię. Naćpana gówniarzeria na ulicach, i Partia Pedofilów w rządzie. Jak mam taki wybór, to naprawdę wolę być ciemnogrodem. Emilka - mnie to śmieszy, bo sobie strzelili w stopę, niepotrzebnie całkiem puścili taki filmik w obieg. Totalnie bez sensu, a do tego przypomina zapowiedź tragicznego kinowego romansu, dlatego mnie śmieszy. Rodzynku: Cytat:
![]() ![]() Magda: Cytat:
![]() Ale samo to, że wykorzystują tę katastrofę w kampanii, nie przysłoni mi oczu na kłamstwa i zamiatanie pod dywan przez platformę. Tego co Platforma robi (a co jeszcze może zrobić) boję się bardziej, niż Smoleńska, Kaczyńskiego i kościoła ![]() "Sukcesy" PO ![]() Wzrost długu publicznego w 2010 roku o ponad 110 mld złotych (niesłychane wręcz 7.9% PKB), w dodatku o ponad 20 mld złotych więcej, niż zakładał rząd planując budżet 2010. W konsekwencji, dług publiczny Polski, który wynosił 47% PKB w 2007 roku, osiągnął po 2010 roku bezprecedensowe 55% PKB. Mimo głębokiego kryzysu finansów publicznych, zatrudnienie w administracji i agendach publicznych w latach 2009-2010 wzrosło aż o 17%, a liczba zatrudnionych przekracza już pół miliona, mimo powtarzanych deklaracji rządu o redukcji zatrudnienia w tym sektorze. Rosną podatki i szybko rosną ceny Nie dokonano żadnych istotnych reform prawa, redukujących biurokratyczne bariery dla działalności gospodarczej. Zwiększono rolę i ukryte zobowiązania państwa, przejmując do ZUS oszczędności pracowników, kierowane wcześniej do OFE. Przeprowadzono spore prywatyzacje, ale dochody z nich zostały natychmiast przejedzone, a nie zainwestowane w rozwój . A na dokładkę: -okrajanie programów nauczania(np. historia) i dewaluacja wyższego wykształcenia -niskie nakłady na kulturę polską -fatalna kondycja polskiej służby zdrowia -skandalicznie niska wartość bojowa polskiej armii(niskie morale, przestarzały sprzęt, nadmierna ilość oficerów w stosunku do podoficerów i szeregowych, chybione przetargi) -tragiczny stan polskiej infrastruktury kolejowej(tabor kolejowy plus infrastruktura) -wyprzedaż polskiego majątku narodowego zagranicznym inwestorom(np. Orlen) -przyjęcie głosami posłów PO i PSL ustawy o roślinach modyfikowanych genetycznie(zawetowanej ostatecznie pod publiczkę przez prezydenta Bronisława Komorowskiego -zwiększenie ogólnej liczby fotoradarów i podsłuchów w stosunku do okresu rządów PiS -prywatyzacja kolejnych 10% akcji KGHM, mimo zapewnień, że w przypadku wygranej PO w wyborach samorządowych w skali kraju nie dojdzie do tego -dzielenie Polaków na tych dobrych głosujących na po i tych nudziarzy, wichrzycieli, smutasów, nieudaczników głosujących na PiS -przedstawianie w złym świetle elementarnej dla Polski i Polaków wartości: patriotyzmu -strumień propagandy medialnej wylewający się stale ze stacji TVN i Gazety Wyborczej -wyśmiewanie PiS i Jarosława Kaczyńskiego -dyskredytowanie przewodniczącego komisji naciskowej Andrzeja Czumy, za ustalenie wbrew interesowi PO, że żadnych nacisków za rządów PiS nie było.. -pakiet afer wałbrzyskich -lawirowanie między różnymi grupami interesów -podwyższenie podatku VAT(w expose premier deklarował, że podwyżki podatków nie będzie) -zwiększenie zadłużenia państwa o 40% -liczne tematy zastępcze np. dopalacze -działania pod poparcie społeczne i sondaże wyborcze -obniżenie kwoty zasiłku pogrzebowego z 6 tysięcy do 4 tysięcy -zamykanie stadionów piłkarskich i pobicia osób ze środowiska kibicowskiego szczególnie niewygodnych dla władzy np. Staruch -zatuszowanie afery hazardowej -przyjęcie nowej ustawy w sprawie stanu wyjątkowego i stanu wojennego -wybór firmy chińskiej Covec jako wykonawcy odcinka autostrady A2 -opóźnianie do skutku publikacji raportu w sprawie katastrofy smoleńskiej i pominięcie pewnych istotnych kwestii(dlaczego dokument przekazany przez Rosjan Sikorskiemu nie ujrzał światła dziennego) -premier olewający mieszkańców walących się kamienic w Bytomiu; nie udaje się tam wysyła tam wicepremiera Pawlaka a sam udaje się na mecz Lechii Gdańsk Pseudosukcesy rządów PO: -prezydencja Polski w Radzie Unii Europejskiej, która jest sprawowana rotacyjnie przez każde państwo UE przez okres 6 miesięcy; sama zaś RUE po wejściu Traktatu Lizbońskiego jest nic nie znaczącym organem w strukturach wspólnotowych -"Polska w budowie" czyli Unia daje pieniądze na budowę to należy budować, podobnie z dotacjami celowymi z UE, które należy wykorzystać bo inaczej przepadną Tutaj też ciekawy artykuł - o obietnicach PO, słynne 10 które premier podpisywał ![]() http://wpolityce.pl/artykuly/13417-t...azan-platformy Dziewczyny (i mężczyzno) ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-10-05 o 15:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Helloooooł
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja się dla odmiany zgadzam z Blair. Chciałam zacytować po jej pierwszym politycznym poście, ale potem doczytałam dyskusję i już nie cytuję, bo nie ma sensu. Tzn. z jednym się nie zgadzam, ale nieważne. No ale nic to. To tylko forum o odchudzaniu, także chyba nie o poglądy tu chodzi, no nie? Zaraz się zważę, mimo że jest popołudnie. I wsiadam na orbitreka (trzy razy w tygodniu po pół godz, potem zwiększę do godziny). I czuję się dużo lepiej, lżej ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Ja będę głosować za PISem, ale nie jestem za PISem. Wybieram mniejsze zło (dla mnie to jest właśnie mniejsze zło). Kiedyś byłam za Korwinem, ale on ma poglądy "baba do garów", także... zmieniłam zdanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do Korwina mam jakiś sentyment ![]() ![]() Bardzo mnie ujęła kiedyś, dawno dawno, jego ulotka, a mianowicie: Kilka świń przy korycie, z komentarzem że w tylko świnie się przy korycie zmieniają... A on zlikwiduje koryto ![]() Głosowałabym ze względu na dostęp do broni i na karę śmierci ![]() A w ramach ciekawostki - test wyborczy, po poglądach NASZYCH a nie po partiach - na końcu wychodzi z postulatami której partii najbardziej się zgadzamy ![]() ![]() ![]() http://wybory.xaa.pl/test.html
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-10-05 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Witam panie na dukanie
![]() Dziewczyny mam pytanie...czy ktoras z Was wie gdzie można kupic aromat orzechowy?czy w ogóle takowy jest gdzies dostepny? Powodzenia w zrzucaniu kg,ja poki co wrocilam na dukana,w zeszłym roku zrzucilam 25 kg ale troszke mi przybyło i trzeba było wrocic na dukana
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
Blair, zrobiłam test. Fajny
![]() Wynik: ŻADNA PARTIA NIE SPEŁNIA TWOICH OCZEKIWAŃ ![]() Annais, PO notorycznie wyzywa kibiców od pisowców. Najczęściej co prawda ustami PROFESORA (!) Niesiołowskiego. Musi Niesiołowski PO pasować bo Grabarczyka schowali do szafy a N. lansuje się w mediach. 27 Września "Kropka nad i": "kibolska żulia bojówki pisowskie" W Kielcach słynna "Kropka" bo N. 2 razy umieścił w żulii naszego zabitego kibica jako ewentualnego koalicjanta PiS. Pisały o tym gazety kieleckie, PO lokalne mętnie się tłumaczyło. Szwendając się po piłkarskich blogach trafiłam na tekst PAuli Dudy (prze zdolna, wszechstronnie utalentowana młoda dziewczyna ) zahaczający o wybory i o tą nieszczęsną "Kropkę" - http://www.pauladuda.pl/index.php?op...lnoci&Itemid=4 "Większości ludzi wcale nie zależy na tym, kto będzie rządził, tylko na tym, żeby było normalnie. Wobec tego zapytacie mnie teraz: na kogo więc głosować? A ja odpowiem: dobre pytanie, bardzo dobre... Niestety, jestem przekonana, że nikt nie jest w stanie wyprzedzić ani nawet rozdzielić duetu POPiS. W tym przypadku powiedzenie ‘gdzie dwóch się bije, trzeci korzysta’ nie sprawdzi się. Mimo wiedzy, że żadne zmiany nie nastąpią, idę na wybory. Nie z patriotycznego obowiązku ani nie po to, by coś zmienić. Idę, żeby później móc z czystym sumieniem krytykować kolejne władze. Bo nieobecni głosu nie mają." Dla rozluźnienia zdjęcie stadionowej żulii:
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-05 o 16:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
404 Not Found
|
blair witch, byłaś w Holandii? Ja tam nie widziałam żadnych narkomanów na ulicach, a z tego co wiem, to partia PNVD po pierwsze nie weszła do rządu, a po drugie - już nie istnieje.
A mi wyszło UPR lub KNP. Hihihi. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- To Ty?? Wreszcie się nam pokazałaś. ![]() ![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2011-10-05 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokazałam się w formie przekupstwa za off topy. Na krótko. Ja tam się sobą nie mogę na zdjęciach zachwycić, wydaje mi się , ze łądniej mi w realu.
![]() |
#2080 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Piękny uśmiech i cera. ![]() A ja zawsze myślałam, że jesteś blondynką. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jaka żulia piękna ![]() ![]() Cytat:
Emilka - do Holandii jeżdżę od dziecka, 3-4 razy do roku ![]() ![]() Nie istnieje - ale istniała i poparcie było. A Holendrzy nie mogli nic z nią zrobić, dopóki się sama nie rozwiązała ![]() Z 2006 roku: Cytat:
Cytat:
Cytat:
W 2010 roku się rozwiązała, ze względu na małe poparcie, ale... Stowarzyszenie pod kierownictwem założyciela partii, istnieje dalej, chociaż kilka głównych osób aresztowano za przestępstwa na tle seksualnym (w tym tego głównego, przewodniczącego stowarzyszenia i tamtej partii). Wiadomości z Lipca 2011 ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...pedofilow.html A żeby nie było że wklejam wybiórczo, czy z tego co mi pasuje, to nawet przed nimi na stronie Ekologów ostrzegają (chociaż ekologów też nie lubię :P) http://www.macierz.org.pl/artykuly/s...zboczenie.html No i mam nadzieję że chociaż mniej więcej rozjaśniłam, czego się boję ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-10-05 o 17:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Rozeznanie
|
"Nie rozumiem, za szybko mówisz"
![]() ![]() ![]()
#2084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- dla R. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rodzynek, do tablicy ![]() Filmik z "zamieszek" http://www.youtube.com/watch?v=W6nP9iJDx4w Może lepiej nie rzucać tym "bydłem" bez sprawdzenia. ------------------------------------------ Ale się zagotowałam ----------------------------- Dzięki koleżanki za komplementy, ale ja jeszcze przez -8 kg nie będę mogła patrzeć spokojnie na swoje zdjęcia . Widzę poczwarkę.
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-05 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Taka jest prawda, przykra wiem - ale jak idzie grupka facetów z klubowymi szalikami, to ja np. się ich boję. I możesz nas przekonywać, że kibice to nie bydło etc. Ja się ich boję i nic tego nie zmieni. Przykro mi, ale dla mnie taka głośna, wulgarna grupa to jest bydło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj pięknie race widać i piękne przyśpiewki: http://www.youtube.com/watch?v=ol2ds32kdWc Tutaj też pięknie wyglądają: http://www.youtube.com/watch?v=95jdF...eature=related Nie walczmy z kibolami: http://www.youtube.com/watch?v=lm9B_0IXiQs A tutaj obraz kibica w Polsce: http://www.youtube.com/watch?v=Wjf-6...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Y6lDU...eature=related I żałuję tylko, że nie wygląda to tak: http://www.youtube.com/watch?v=MUeIc...eature=related Poczytaj komentarze pod tym filmikiem ![]() Oczywiście nie mówię, że Ty taka jesteś. Ale zwróć uwagę na to, że walcząc z czymkolwiek, co mogłoby coś zmienić na stadionach, właśnie normalny kibic utrwala tylko taki właśnie wizerunek. Mieliśmy jechać któregoś dnia z Emilka do lekarza, bo się pochorowała. I wiesz... bała się wyjść z domu, bo takie właśnie bydło z okrzykiem "LEGIA!!!!!", kopało jakiegoś chłopaka prawie pod naszą klatką. Sorrryyyyy... ale dla takiego bydła nie może być tolerancji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I TEN ZAKŁAMANY OBRAZ BARDZO MNIE BOLI Ja chodzę na mecze , interesuje się bardzo ruchem kibicowskim w całej Polsce i w odróżnieniu do Ciebie wiem o czym piszę. Ja też boje się grupek na mieście, ale akurat tych anonimowych, bez szalików. Bo to właśnie Ci w szalikach nie wyszli na dwór dla gwałtu i rozboju. Czego można spodziewać się po jakiejś łobuzerii osiedlowej. SAMA pomyśl! Podrzuciłam Rodzynkowi linka do OBIEKTYWNEGO opisu meczu na blogu gościa związanego Z GW i jego zaskoczenie po przeczytaniu w Gazecie relacji z meczu. Ja takich przykładów mam dziesiątki co najmniej. Czytałaś o oddawaniu krwi przez kibiców, zbiórkach przyborów szkolnych i zabawek dla biednych dzieci, malowaniu przez ultrasów szpitalików? Dam sobie rękę uciąć , że nie. Wiesz, że Gazeta Wyborcza dzwoniła do domów dziecka, które są pod opieką Legii. żeby zerwały kontakt z kibicami? Normalnym ludziom takie zakłamanie w głowie się nie mieści. Co lepsze, ja też byłam na to ślepa. Dopiero, jak wczesną wiosna Tusk zaczął jeździć po bandzie z kibicami, zaczęły się aresztowania i to też nie od razu. Bo ja też zakładałam, ze nie moga tak łżeć i jakaś wina MUSI być po stronie kibiców. Wstrząsnęło mną dopiero aresztowanie moich kochanych ultrasów, artystów, naszej kieleckiej chluby. W Wielką Sobotę zresztą, osądzili ich w 1 dzień Świąt i jak pisano "dobrze, że ich z rozpędu nie powieszono w w lany poniedziałek" I zaczęłam grzebać i porównywać. Dużo by pisać. A TERAZ W TVN24 CIĄGLE CHRZANIĄ , ŻE KONFLIKT Z KIBICAMI ZACZĄŁ SIĘ OD BYDGOSZCZY. g....o prawda. I łgarstwo. Wpierw były aresztowania, potem transparenty na każdym stadionie 'NIESPEŁNIONE RZĄDU OBIETNICE - TEMAT ZASTĘPCZY KIBICE". A potem prowokacja w Bydgoszczy. Nie będę bronić tych co się dali sprowokować, ale oceń.... między rządem i kibicami wrzało ( w 2010 był spokój) w 2010 ten sam mecz Finał Pucharu chroniła zbrojna policja w 2011 (kiedy wszyscy ostrzegali przed prowokacją i wojna została wypowiedziana) ochroniarzy można policzyc na palcach ------------------------ A ja mam setki innych filmików. I co? Zawsze można coś powybierać. I Emilka i Rodzynek - "nie wiemy co się działo później" Nie wiecie, a swoje wiecie.
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-05 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 |
Wtajemniczenie
|
Ale sie porobilo, ja wiem dlaczego kibice sie piora, bo oni sie o Ciebie bija Iloa
![]() ![]() ![]()
#2091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wracając do Dukana. Przez te dzisiejsze "pogaduszki" mało dziś zjadłam, tętno mi wzrosło i czuje , że metabolizm też. A tak cierpiałam , że przez zakwasy nie mogę ćwiczyć. Może jutro wreszcie waga będzie łaskawsza. Przecież to nienormalne, że nie chudnę na II. I jak tu przejść na III . Przecież zaczęłabym tyć!
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-05 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
404 Not Found
|
Iloa, właśnie niestety nie tylko z mediów. Miałam "przyjemność" kilkakrotnie. Mieszkałam całe życie obok stadionu Legii. Wiem, że są wyjątki, wiem, że są kibice z prawdziwego zdarzenia. Ale są też kibole, nie przekonasz mnie, że ten problem nie istnieje. Zauważ, że my właśnie wyraźnie rozdzielmy: kibice i chuliganie. Nie wrzucamy wszystkich do jednego wora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Rozeznanie
|
Ale ja znam kibiców osobiście. Przez kilkanaście lat żyłem w samym środku wojny widzewa z łks-em. Takie blokowisko, gdzie młodzi ludzie nie mieli, co robić i chodzili na mecze. Ja nie łaziłem, bo nie bawiły mnie codzienne opowiadania o tym, kto i co komu złamał. Wiele razy dostawałem po gębie od panów w szalikach, bo na pytanie za kim jestem zawsze udzielałem odpowiedzi "Orzeł Parzęczew"
![]() jednej z drużyn. I wiesz... nie pamiętam jakiejkolwiek zadymy. Atmosfera była zawsze genialna. Dlaczego?? Nie wiem, może dlatego, że wtedy jeszcze bydło nie chadzało na mecze koszykówki. Jak już pisałem... nie uważam, że wszyscy kibice są źli. Ale jeżeli podejmuje się działania, które maja poprawić bezpieczeństwo na stadionach, a kibice staja ramię w ramię z chuliganami i manifestują swoje niezadowolenie, to co ja mam myśleć o całym środowisku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sam odpowiedz. W Koronie chuliganka praktycznie nie istnieje. A wskaźnik aresztowań mamy nie wiem czy nie najwyższy w kraju. To tak jakby Ciebie lali po twarzy i prosili o poparcie. Poparłbyś? Tusk umieścił kibiców w jednym worku bo chodzi mu o słupki, a nie o walkę z chuligaństwem.
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-05 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
Możecie wpłynąć na władze klubu, aby bardziej restrykcyjnie przestrzegały zakazów stadionowych dla zadymiarzy. A nie, jak w legii, gdzie znajomy kibic śmieje się tylko, że chłopaki z zakazem stadionowym wchodzą na każdy mecz. I jeszcze sobie wódeczkę wypiją podczas spotkania, bo ochrona nie ma prawa ich po kroczu dotykać
![]() To jest jakaś kpina. Najwygodniej siedzieć cicho i pozwalać chuliganom na tworzenie obrazu kibica. Dlaczego możemy odcinać się od obrazu "Polaka pijaczka" i wszyscy potępiamy takie postępowanie, ale nikt z Was nie odcina się od chuligana, tylko z nim pod rączkę idzie krzyczeć "Tusk ty matole....". Nie rozumiem tego, chyba jestem za głupi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
witam sie wieczorową pora
najedzona naleśnikami dukana z makrelą ![]() aha dzisiaj mialam probe.... po wizycie u lekarza z olenka podjechal pod mc donalda po jego ulubiony zestaw z bigmackiem,frytkami i cola zero dla mne haha wzial sobie cheesburgera jeszcze myslalam, ze go wywale z samochodu tak mi pachnialo ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-05 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim!
![]() jestem 90kilowa ( ![]() mniej wiecej znam zasady waszej diety, kiedys rekami i nogami zapieralam sie przed ta dieta ![]() ![]() zdaje sobie sprawe ze pelno jest osob ktore z sukcesem schudly (dowody w niektorych waszych podpisach), i ze wymaga to poswiecenia, zaparcia i cierpliwosci! ![]() Powiedzcie mi jak 'religijnie' podchodzicie do tej diety, ktore z was cwicza i jak czesto macie ochote 'pie.rznac' ta dieta w kat i wrocic do 'normalnego' zywienia? ![]() i jak gotujecie dla waszych rodzin? czy partnerzy dolaczaja sie do jedzenia, czy gotujecie na 'dwa gary'? i czy bedziecie trzymac kciuki za zoltodzioba jesli zdecyduje sie na ta diete? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas Klub COFNĄŁ właśnie zakazy klubowe (chyba dali je na pokaz przed spotkaniem Tuska z klubami Ekstraklasy) . Są lekko przerażeni zaistniałą sytuacją. Próbowali rozmawiać z policją, żeby zbastowała. Bo jak inaczej tłumaczyc wypowiedź rzecznika klubowego na forum Korony, że próbowali rozmawiać "wyżej". Na pewno nie chodzi o Prezydenta Miasta (właściciela Klubu), bo on jest za sportem. Wybudował stadion , chodzi na mecze i na pewno nie chce oglądać pustego obiektu. Człowieku, nam już aresztowali 1/4 -1/3 młynu. Dużo ludzi nie chodzi na mecze, bo nie mają na podorędziu 2-3 tysięcy. Piknik (starszy gościu), który siedzi na moim sektorze ostrzegał w poniedziałek, że tajniacy siedzą też "na piknikach" i zawinęli jego kolegę. Co Ty chcesz zaostrzyć ![]() Ale i owszem. Ludzie, którzy po aresztowaniu NIE przyznali się do winy i mają skierowane sprawy do sądu na mecze chodzą. Sprawa w sądzie skończy się za rok i to pewnie uniewinnieniem (już są pierwsze wyroki uniewinniające w Polsce). Bo zarzuty są bredniami . Jaki sąd skarze Cię na 2,5-3 tysiące za przeklinanie na stadionie? Na mieście są grzywny chyba 100 zł i nikt tego nie stosuje, a "k.....y" latają jak motyle po autobusach, ulicach i szkołach Ale żeby na to wpaść, musiało minąć trochę czasu. Ci co się przyznali już zapłacili. Policja ich mocno zastrasza w aresztach bo jak się przyznają i zapłacą to policja ma "wykrywalność. I jeszcze.W grudniu też wnosiłam 0,1 wódki (nie w majtach dla wyjaśnienia, mała butelka , płaska , można przemycić). Rozlewałyśmy z kuzynką do kubków z herbatą bo nam zęby z zimna dzwoniły. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Wbrew pozorom to jest forum o Dukanie ![]() ------------------------Rodzynek, u nas już piłkarze skarżą się w wywiadach w TV na to co sie dzieje
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-05 o 20:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=1gyF9...eature=related |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Korwin kilkanaście lat temu powiedział, że kobietom wystarczy edukacja na poziomie arytmetyki i strasznie mi podpadł. A o odpowiedzialności zbiorowej ... no właśnie. Tusk zrobił pokazówkę i zamknął stadiony w Wawie i Poznaniu i tak sobie we Wrocławiu za jednym zamachem. Potem jeszcze w kilku miastach zresztą. U Was bilety są drogie a klub nie oddawał pieniędzy (bo uznał, że to nie klubu wina). Przy rodzinnej wycieczce na stadion to strata kilkuset złotych. Ty liczysz, że wpienione ze złości pikniki powinny iść na współpracę z Tuskiem. Ja wręcz odwrotnie. Przy odśpiewaniu "matoła" i piosenki o policji (w poniedziałek na meczu) młyn oklaskiwał prawie cały stadion (niektórym matoł nie pasował) - jak nigdy przedtem. Więc ja mam chyba lepszego nosa. Różnice poglądów sa piękne, ale chyba musimy założyć osobny wątek bo nas pogonią z forum. ![]() A dobrze mi tu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.