|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!
juz nie będzie szybkiej emrytury
9dla tych którzy wstąpia do policji), już pisałam mojej mamy mąż wojskowy ma 42 i idzie na emryture( z tym , ze wiadomo przedwczesna, ale i tak juz chyba od 3 lat mógł iść )-no ale gdyby bylo tak z tym mieszkaniem..to by zostal i normalnie na emeryture poszedl np za 15-20 latja to nie moge przeboleć tego jak tż do wojska składał papiery i wstrzymali w tamtym roku przyjęcia a teraz to już po ptokach z tym wszystkim :/
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-05 o 16:53 |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam o tym,że zabierają wcześniejszą emeryturę, ale to i tak wychodzi na to,że nie musiałabym do 60-ciu lat pracować tylko szybciej bym śmignęła na wolne
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() emerytura w wieku 36 lat.. kurde, to bys sie za wiele nie napracowala ![]() |
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Moniq ,jlys i inne nie ma sprawy podesle wam sloiczki cebulowe ![]() Jlys dobrze ,ze mieszkacie troche dalej od tego pozaru i ze te opary nie zagrazaja zdrowiu. Blue mnie tez wlasnie sie bardzo podobaja swiece plywajace i kwiaty i napewno chce to na nasztch stolach ,tylko czy zlecic to dekoratorce czy samej zrobic ??Myslalam zeby w tych sklepach wszystko po 5 wynalezc takie wazoniki i keiliszki ,kwiaty i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki ,a swiece plywajace taniutko kupic u hurtowni brata tz.Ale czy ja bede miec do tego glowe dzien przed slubem ?? ale ja chce sama ![]() Gala trzymaj sie ,mam nadzieje ,ze problemy szybko mina i wrocisz do nas. Calipso bardzo wam wspolczuje ,musisz teraz wesprzen tz jak tylko potrafisz. studi no no ladnie bys miala tylko jeszce 10 lat pracy ,ale chyba ma sie to zmienic,w kazdym badz razie trzymam kciuki ,zeby sie udalo.Netali I cos knuje ,i to wczesniej niz nam wszystkim sie zdaje ![]()
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, nam całą dekoracje robi dekoratorka, ale akurat zrobienie dekoracji stołów zostawiam sobie! Wprawdzie może ona to też zrobić, ale chce po swojemu
i wydaje mi się, że jak będziesz miała kogoś do pomocy, to w piątek wieczorem spokojnie to zrobicie. Z tym nie ma tak dużo roboty Także ja bym to zostawiła dla siebie na Twoim miejscu
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,licze ,z w domu nie ja bede musiala sprzatac przed weselem![]() BLue a ty robisz nei od osoby wesela tak?? i dwudniowe?
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-10-05 o 18:16 |
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
No masło maślane mi wyszło, ale dopisałam, że dekoracje stołów robię sama. No, mam nadzieje, że rozumiecie o co kaman
Wiesz co Kinia, właśnie coraz bardziej zastanawiamy się nad robieniem wesela z kateringiem. W sumie to już sama nie wiem. Na razie mamy wstępnie zarezerwowaną kucharkę. Tyle, że wiesz u nas jest dużo taniej, jeśli chodzi o cenę od osoby niż w większych miastach. I nie wiem co zrobimy. Wy Kochana macie kucharza nie? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1658 |
|
BAN stały
|
dobrze, że się w koncu za nich wzieli, moj Tata pracuje ciężej i musi do 65 charować na 2 zmiany- dniówki i nocki, nareszcie im się skonczy
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blue tak z kucharzem ,2600 placimy + cos wiecej jesli bedzie potrzeba jeszcze jednego kelnera. U nas ceny to masakra 200zl. za osobe na 2013,dlatego wzielismy z kucharzem ,no i niby na dwa dni ,ale ja juz sama nie wiem czy to ejst dobre.Niby u mnie wszyscy robili 2 dniowe ,a potem jeszcze rozdawali wodke i ciasta po ,no to ile to pieniedzy trzeba,myslalam ze jak juz sie robi te poprawiny no to juz na odchodne nic sie nie daje.Poprostu nauczyli wszyscy tak i kazdy teraz oczekuje czegos.
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-10-05 o 18:40 |
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
o emeryturze pisze, tylko bez cytowania
bystrzaki
|
|
|
|
#1663 |
|
BAN stały
|
powyżej kilka z Was pisało o policjantach i o ich ermeryturach, ostatnio byłam na weselu gdzie byli prawie sami policjanci, patrzyli się na mnie jak sroka w kość. pech chciał, że poszłam sama, bo TŻt nie mógł i nie chciał iść i miał rację. Musiałam się ewakuować, bo dość, że by mnie rozpili, to w dodatku ja nie poszłam tam szukać męża...tym bardziej policjanta
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też Kochana zawsze rozdaje się wódkę i ciastka, a niestety to kosztuje. Bo nie dość, że wódki musi wystarczyć na wesele i poprawiny to jeszcze do rozdania. Ciasta na paczki w kateringu byśmy mieli w cenie. Nie wiem jak byłoby u kucharki, bo się nie dowiadywałam, bo ona była tak na szybko rezerwowana, zaraz przed Naszym powrotem do Anglii z urlopu, więc nawet nie mieliśmy jak się z nią spotkać. A Kinia, ale produkty wszystkie kupujecie sami nie? a te 2600 to za robotę i obsługę tak? Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2011-10-05 o 18:44 |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedzialam z,e o policjantach ,no ale HELOŁ
![]() Cytat:
![]() ooooo rany straszne ,a co do rozpicia to wiesz??? czlowiek madry i myslacy nie da sie rozpic
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Calipso, kondolencje moje... trzymaj się dzielnie!
![]() Jlys, jaaaa! pożar. Straszne :/ z tą ilością wolnego to koleżance nie za dobrze aby? i weźcie z tym wspominaniem jubilerów...my dłuższy`czas temu byliśmy dzielni i WESZLIŚMY Ruda, jak tam rozmowy? ![]() Blue, że Wam się chce tak szczegółowo to ustalać taki kawał przed ślubem ![]() A ja to chyba w depresję wpadnę ciężką. Mógł TZ dziś podpisac umowę zlecenie - owszem, robota dziadowa, bo w hurtowni pły albo w call center na wciskaniu ludziom kitu. I co zrobił? "jutro mam jeszcze jedną rozmowę, odezwę się do Państwa". Na moje pytanie czemu nie podpisał, skoro mógł złożyć wymówienie, gdyby dostał inną pracę (przecież to zlecenie to można z dnia na dzień), odpowiedział "bo to żadna praca" |
|
|
|
#1667 |
|
BAN stały
|
no ja się nie dałam, nie piję w ogóle, dałam nogę stamtad, nie od dziś wiadomo, że policjanci za kołnierz nie wylewaja.
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypraszam sobie pisane takich głupot-generalizowania wszystkich !!! W ogóle jeśli chciałabyś się udzielac w naszym wątku to chociaż należałoby sie przedstawić i przywitac a nie trollować tu non stop.Wpadasz nie wiadomo skąd i nagle jakieś swoje teorie i doświadczenia zaczynasz wypisywać.... ![]() urzekła mnie twoja historia ![]() Gaja no to szacuneczek ![]() kurcze to J. źle zrobił..źle . W końcu sie zmobilizowałam i ide jutro na henne i regulacje brwii bo już wieki nie byłam
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-05 o 18:55 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Dobra dziewczyneczki, ja tu pitu, pitu a zaraz TŻ wróci z pracy. Idę mu odgrzać obiadek Miłego wieczoru kochane !! |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
blue tak 2600 to za robote i kelnerow ,a jedzenie kupujemy sami ok 10 tys wyjdzie ,ale to tak maksymalnie , bo czesc miesa bedziemy miec od rodziny taniej ,a cos tam dokupimy ,ziemniaki i inne warzywa tez od rodziny ,jajka od babci wiejski stol wujek zrobi,wiec mysle ,ze sporo taniej wyjdzie.
Gaja rece opadaja ,co ten J wyprawia?? ja go nie rozumiem ,zrob cos z nim.
|
#1672 |
|
BAN stały
|
ja nie napisałam, że każdy, tylko o tych z wesela. chociaż w moim zawodzie bardzo często sa przypadki gdzie agresorem jest mundurowy.
a co się mam przedstawiać? przedstawić, to ja się mogę komuś na żywo, kogo znam i kogo widzę na oczy-bez urazy, ale ok. jestem z zachodniopomorskiego, ok. 30stki, pracuję w budżetówce, za rok ślub, TŻt jest młodszy jak mój Tata od mojej Mamy, więc podtrzymuję rodzinna tradycję. Jesteśmy razem 4 lata. Mieszkamy w tym samym mieście. Oboje nie mamy rodzenstwa Oboje kochamy zwierzęta, szczególnie psy.
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
bluesky a co na obiadek robiłaś?
ja wczoraj zrobiłam tą zapiekanke makaranowa z sosem(taka ze słoika co reklamuja teraz Łowicz)i powiem Wam , ze dobra..ale ledwo zjadłam troche i tak fatalnie sie czułam , że do razu spać poszłam...tz mnie obudził jak wchodził do domu :/ ale na szczęście udało mi sie szybko zasnąć , obym dziś nie padła zaraz po powrocie z rpacy bo nic prawie ze sobą nie gadaliśmy ![]() a ta hale to będa do rana gasić podobno-czytałam wlasnie info , co jakiś czas słyszę, że straż na sygnale jedzie
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-05 o 19:01 |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Żebym ja jeszcze wiedziała co....chyba mu jeszcze bieda w d.pe nie zajrzała porządnie skoro stać go na takie przebieranie
Ja Cie...10 tysi za jedzenie...za tyle to ja wszystko bede mieć
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
u tżta sie zatrudnił jakiś koleś co po 2 dniach pracy y na zwolnienie lekarskie poszedł ...po to żeby w tym czasie sobie oferty inne przebierać , a tu dostał robotę to co się bedzie przepracowywał jak może zaraz coś innego dorwać..
|
|
#1676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja specjalnie przesadna nie jestem ale ta 13tka jakos mnie odstrasza
![]() Cytat:
![]() Moj jeszcze nie mial 50tki ale juz wiem co mu kupie - piersiówkę o ile do tej pory sobie sam nie kupi kiedys mowil, ze by chcial taki prezent.Cytat:
2014 fajny rok ![]() Cytat:
trzymamy kciuki za powodzenie!Poka jakies przykladowe ![]() Cytat:
trzymajcie cie!Cytat:
I bedzie miala pałkę? Natasia, pisz wszystko! Zwykle "czesc" by wystarczylo ![]() A ja nie bylam leczona syropkiem z cebuli tylko mlekiem z miodem
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Zaradny facet
![]() zróbcie i mi pyszną zapiekankę!
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
mleko+miód+masło?
czy samo mleko i miód? bo ta pierwsza mikstura to ja byłam leczona![]() Gaja chętnie bym Cie zaprosiła do mnie na zapiekanke ale tż chyba dojadł rano to co zostało-przynajmniej tak mi mówił , że to zrobi
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-05 o 19:12 |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamietam![]() Jeszcze mi nie zacytowalo ale odnosilam sie do prawdopodobnej daty Kamei - 3 sierpień czy tam inny miesiąc 2013 fajnie bedzie wygladal
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

9dla tych którzy wstąpia do policji), już pisałam mojej mamy mąż wojskowy ma 42 i idzie na emryture( z tym , ze wiadomo przedwczesna, ale i tak juz chyba od 3 lat mógł iść
a teraz to już po ptokach z tym wszystkim :/

kurde, to bys sie za wiele nie napracowala 

trzymamy kciuki za powodzenie!