![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
ale nie zawsze są wiarygodne, do tego nikt ich nie zleca bo drogie, chyba, że w szpitalu ja uważam, że Edzik powinien już mieć dietę dosyć rozszerzoną, żeby nie nakładały się nowości z mlekiem ... może za miesiąc jak będzie już jadł więcej rzeczy i będziesz wiedziała że nic mu po nich nie jest ... dentinox - to chwilowa ulga niestety ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zadomowienie
|
Anulka u nas to samo jeśli chodzi o fride! Anton jej nie znosi.. wierci się, kręci i macha głową jak oparzony na sam jej widok! A ja boję się, że mu cś zrobie końcówką tej fridy, bo tak się rusza mocno..
Proszę Cię kochana nie zarzucaj sobie, że czegos nie zauwazyłas, coś można byłoby zrobić.. to bez sensu! Jesteś najlepsza dla Zosi i zupełnie nie wiem jak ktoś mógł tak powiedzieć ![]() ![]() Może tylko tak Ci się wydaje, że nie widzisz poprawy.... jestem pewna, że ćwiczenia na pewno działają, tylko może jeszcze troszkę czasu trzeba ![]() Night ciii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia i jak ciacho? Ddaaiissyy mój Antek na soacerkach jedynie śpi dłużej.. tak 2 lub 3 godziny ciągiem.. w domu to max 1 godzinka ![]() ![]() K19 serio? Bez żadnego zajaknięcia podczs kłucia Igorek wytrzymał? Wow.. później też nie płakał?! Rzezcywiście dzielny chłopak ![]() Matall, Andziot też mielismy z mężem dziś takie rozkimy, że nasz synus tak szybko rośnie.. nie wiadomo kiedy taki duży się zrobił ! ![]() ![]() Antonuś śpi, ale słyszę że mu cos tam w nosku świszczy.. mimo, że po kąpieli była akcja z solą i fridą.. wyciągnełąm wsyztskoi dokładnie, bo mężula pomagał.. ale już widocznie coś sie uzbierało i w nosku zalega ![]() ![]() Jutro musimy wybrać się na zakupy.. nie mam podkoszulków dla Antusia.. a podtrzeba mi takich bodziaczków z krótkim rękawem pod stód.. ..i sobie muszę kupić dres ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrówka ![]() zbieraj naklejeczki do kolekcji ![]()
![]() |
#4894 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Andziot czyli Ty karmiąc UU zaczęłaś dawać słoiczki przed 6 miesiącem? Bo tak się zastanawiam kiedy wprowadzać u nas... ![]() A co do tego jak nasze pociechy szybko rosną to jeszcze pamiętam jak ten mój Lulek się urodził z wagą 2480g i wszyscy bali się brać go na ręce, że taka kruszyna i sama płakałam, że on taki drobniutki a tu nie wiadomo kiedy 6 kilo się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4895 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy jest się czym chwalić
![]() ale ale..... Mamy 9,2 kg ![]() Pobije nas ktoś???
#4896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4897 |
Raczkowanie
|
matallewar-ja też nie chce żeby mój Igorek rosnął
![]() ![]() ![]() ![]() agus87-Aby szybko polazło sobie od Oli Igorek śpi a czas plusku plusku ![]()
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dałam inne jedzenie, bo wracam do pracy i chcę, żeby mała jadła coś innego niż cycusie, wiem, że innym mamusią lekarki pozwoliły już rozszerzać dietę zastoje się nie robią, bo jednak mała je ciągle (po słoiczku też) ale teraz często mam twardsze piersi i często mała zje tylko z jednego i już jest najedzona (wcześniej zawsze jadła z dwóch UU ) myślę, że to kwestia paru tygodni i się wszystko dostosuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kocahny maluszek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Buła mówicie na Niko?! Nie przekręciłam mam nadzieję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dałeś czadu Nikosiu ![]() a jak zdrówko !!!!!!! ????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
antropia no właśnie nic nie pomaga
![]() Dostał butlę i ZNÓW zasnął... ![]() andziot mhm, dzięki, to może za miesiąc spróbuję ![]() A coś przyniesie na dłużej?? No, poza virbucolem? Siasiu WOW ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siasiek ![]() ![]() masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Antropia dużo Wam brakuje?
![]() ![]() Lolka dokładnie Bułka malusia ![]() Uciekam na kolacje i zaraz do Was wracam.
#4904 |
Wtajemniczenie
|
matall kurczę to nie wiem co poradzić
![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że już będzie spał ![]() Siasiek 3 tyg. temu ważył 8300 na szczepieniu ![]() ![]()
#4905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponoć ze względu na marchewkę i jej wartości odżywcze mafefka już po 4 miesiącu "must be".. ..poza tym ja mam bardzo przemądzałą pediatrę hehe Bardzo ją lubię i szanuję, ma też ma bardzo dobrą opinię w mieście.. ale ona taka smiesza nawet czasem jest - jak cos powie tak ma być.. i nie dopuszcza myśli, że rodzic mógłby zrobić inaczej niż ona mówi.. Ale wg mnie to dobrze, bo widocznie jest pewna swego i tego co mówi.. Nom.. to sobie popisałam ..ale i tak twierdzę, że nie ma lepszej pani doktor niż nasza ukochana wątkowa pani doktor!! Bez której ja juz dawno bym zginęła!! - Andziot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Wtajemniczenie
|
Aguś jak dietka ?
![]()
#4909 |
Rozeznanie
|
enchantres a co się dziwisz, nie słyszałaś o tym jak sroczka kaszkę ważyła?
![]() ![]() Siasiek Szacun dla Nikosia ![]() Byłyśmy dziś na długim spacerze, podobno od jutra jesień, zimno i szaroburo będzie. Polka dzis malutko spała w ciągu dnia i o 18 zjadła kolację, wykapałam ją i śpi od 18.30 szooook, boje się co to będzie w nocy. Gdzie można dostać najtaniej słoiczki ? Zrobiłyście jakiś wywiad? I jakie są najtańsze, mi się wydaje że bobovita. Moje dziecko staje się coraz droższe w utrzymaniu ![]() Napieralski o cenach pieluszek na TVN24 ![]() Bolą mnie nogi, głowa i jestem jakaś taka padnięta idę sobie, paaaa
#4910 |
Raczkowanie
|
Lolka1212-Nic a nic byłam w totalnym szoku
![]() ![]() wieka22- ja skończyłam karmić UU tak całkowicie z miesiąc temu a jak nacisne na piersi to mleko dalej leci (UU mam miękie caly czas) czy to normalne ![]() ![]() Mój Igorek waży 6,5 kg a dwa tygodnie temu miał 5,9 i miał 61 cm a teraz 63cm
#4911 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zrobił się straszny burdel na forum. Po co ten kolejny wątek w klubie? Że niby ktoś czyta nasze forum poza nami? I odkryłyście to po 14 miesiącach...? Proszę mnie nie załamywać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak bardzo go męczy to podaj doustnie przeciwbólowy lek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
Hipp ma dobre jabłuszka - właśnie wcięłam. Myślę, że warto patrzeć na promocje w gazetkach - często w wielopakach taniej wychodzi. Dziś w realu był na przykład 6pak Bobofrutów za niecałe 12 zł.
![]() |
#4915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo się schowam w krzaczory i tam będę siedzieć ![]() Cytat:
![]() są jeszcze słoiczki w rossmanie Babydream - one są jeszcze tańsze, Zosia je jadła ale jak już starsza była ... owocki są dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
ja kupowałam tylkow rossmanie tak więc nie wiem jak cenowo gdzie indziej, ale porównywałam jabłko z gerbera i hippa
![]() ![]() Siasiek wagowo Nikoś jest guru u nas ![]() ![]()
#4917 |
Zakorzenienie
|
Siasiek za wage
![]() Antropia ale Piotrus dzis grzeczny ![]() ![]() Dzwonili, ze w piatek przyjada nam montowac lozko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
A mój mąż kupił w Tesco słoiczki te duże Hippa "Owoce&Zboża" po 1.30 za sztukę... Taka promocja! I nawet termin przydatności do 2013
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Przyczajenie
|
Hej,
Przymierzam się żeby do Was dołączyć już od tak dawna , że nawet nie pamiętam od kiedy… Chciałabym w końcu też pisać a nie tylko czytać, ale najpierw czuję się zobowiązana do opowiedzenia w skrócie o sobie- bo ja Was znam, a Wy mnie nie. Mam 33 lata, mieszkam na Śląsku (blisko Weredki – w Wodzisławiu), z wykształcenia jestem nauczycielem, ale pracuję (a raczej pracowałam bo w trakcie macierzyńskiego skończyła mi się umowa i mi jej nie przedłużyli) w banku. Znalazłam Was zaraz po zrobieniu testu, na którym wyszły dwie kreseczki i obliczeniu, że termin porodu jak wszystko dobrze pójdzie będę miała na 01.06.2011. Bałam się cieszyć za wcześnie bo kilka miesięcy wcześniej byłam już w ciąży - w 8 tyg. okazało się, że serduszko płodu nie bije i musiałam mieć zabieg. Tym razem na szczęście było inaczej i 29.05 urodziła się Zuzia ![]() ![]() Całą ciążę czułam się dobrze- raz było lepiej raz gorzej- wiadomo, przytyłam 15 kg - poród sn- 2 dni przed terminem. Trwał tylko 1,5 godz- od momentu odejścia wód o 21.30 w domu do 23 kiedy to urodziła się Zuzka ( 3385 kg, 58 cm), ale ból był mega ekstra , aż prawie wymiotowałam- krótko ale intensywnie. W porównaniu do pierwszego porodu powiem tak – bolało bardziej ale było sporo krócej. Oboje moje dzieci są „cyckowe”- jak ja to mówię, Kubę karmiłam do 1,5 roku a Zuzię chciałabym tak do wczesnej wiosny( aż się skończy sezon grypowy)- bo Kuba póki był na UU to nie chorował. Tylko że pamiętna przykrych doświadczeń z Kubusiem (czytaj pobudki w nocy na UU równo co 2 godziny aż do zakończenia karmienia czyli przez całe 1,5 roku ![]() Nie dało to praktycznie nic bo moje dzieci widocznie już są takie często budzące się, Zuzia wypije 180 ml o godz. 19, śpi mniej więcej do 23 a później pobudki co 2 godz, a czasami i częściej. Doszłam do wniosku że niektóre dzieci karmione piersią mają tak silną potrzebę possania UU, że mimo że nie są głodne to będą się budziły żeby chociaż chwilę pociumkać i dalej spać ![]() A na dodatek okazało się po kilku dniach że Zuzia nie może pić normalnego mm , więc teraz dostaje na noc butlę pepti z kaszką. Innych rzeczy jeszcze Zuzka nie jada, jabłuszko które próbowałam jej dać nie zostało przyjęte entuzjastycznie i jeszcze troszkę poczekamy. Zuzka waży teraz 7200, jest wesoła i najpiękniejsza na całym świecie (tak jak Wasze dzieciaczki ), kocham ją baaaardzo , tak jak jej brata zresztą, ale wydaje mi się że teraz dużo bardziej nadaję się na mamę niemowlaczka niż jak Kubuś był malutki , nie wiem dlaczego ale tak jest. Nie będę na razie więcej pisać bo nie chcę nikogo zanudzić , przypomniało mi się jeszcze tylko że miałam napisć że musimy chodzić na rehabilitację bo Zuzia ma lekką asymetrię i zmienne napięcie???? i będzie od przyszłego tygodnia rehabilitowana metodą Vojty chyba. Pozdrawiam Was wszystkie mamusie i dzieciaczki Monika mama Zuzki-29.05.2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej tylko mi na psychikę pomoże, jak będzie bardzo źle ![]() To jutro coś kupię, bo mam tylko w czopkach. Na wszelki wypadek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.