|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Essence - część XI
U mnie w Naturze jako limitka stoi I love
i są nowości, ale tylko te z drugiej szafy W sumie z nowości chcę jeszcze tylko kredkę Amber i ze 2 lakiery, ale za to kusi mnie Catrice, Kobo i Inglot, wszystkie głównie cieniami Tak jak do tej pory cienie były mi obojętne tak teraz ciągle mnie jakieś kuszą.
|
#782 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie zawsze mówię, że różnią się o ton, ale różnią ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() I bbbbardzo podoba mi się srebrny top/błyszczyk z limitki I love. Na prawdę super wygląda, ślicznie pachnie.Wystarczy odrobina dla super efektu. Co do reszty to nie wiem, bo nadrabiam powoli zaległości ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Nie chce też znowu w to wpaść, bo potem kasa leci. Mam upatrzone rzeczy, ale spokojnie sob ie kupię. Nie pali się. Kupiłam pędzel do różu, zobaczymy. Wzrokowo zachwycona, musiałam go mieć ![]() I kolejny raz N udowadnia mi, że Plantowa jest baaaardzo bogato wyposażona w porównaniu z GŁ. Mimo, że na Plantowej jest jedna szafa. Najbardziej rozwala mnie jak stoi limitka I love, a po przekątnej identyczne rzeczy w stałej ![]() A co do składu na Plantowej. To są dwa pędzle do różu z pięć do pudru. Wszystkie rzeczy z "limitki". Lakiery uzupełnione. Ogólnie szafa jest na bogato ![]() Oj kochana. Opcja - dorwał mnie Inglot - też był w moim życiu. Silny nałóg, staram się tam nie pojawiać. Choć ostatnio lekką ręką 77 zł poszło, ale warto było. Nowe kredki - rewelacja ![]() I kochać będę zawsze, ale czekam na więcej gotówki ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Ktoś się cieszy, jak miło. Dopiero co sesja poszła, a ten sem co idzie to taka kosa, że .... Ale będę wpadać dla ukojenia nerwów
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
||||
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję NioseWamPicie za skłonienie mnie do złamania mojego odwyku lakierowego swatchami Make It Golden
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Nie doczytalam na ostatnich stronach by ktos pisal o nowych cieniach ktore wyjda w listopadzie w formie palety jako limitowanka . 12 cieni kolorow zimowych + dwa eyelinery . Opakowanie w stylu palet Urban Decay . Cena bardzo niska ( znam tylko w euro) 9.90 euro . Moze juz o tym wiecie a moze i nie , pomyslam ze napisze by podzielic sie wiadomosciami
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena jak na Essence wcale nie niska, poza tym do Polski i tak nie wejdzie więc się nie podniecamy niepotrzebnie
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
To ja napiszę z kolejny post z cyklu drogerie i essence. Jakiś czas temu toczyła się tu dyskusja o sprzedawcach/ konsultantkach w Naturach i Douglasach. Z racji przeprowadzki do Krakowa, postanowiłam zrobić rozeznanie jak ma się sytuacja w Douglasie na Floriańskiej. Sytuacja miała miejsce przedwczoraj. Wchodzę, odnajduję szafę. Jeszcze jedna kobitka ogląda rzeczy z serii I love. Ja nad nią zerkam na lakiery i inne cudowności. Przychodzi konsultantka i uprzejmie się pyta czy może w czymś pomóc. Grzecznie podziękowałam. Pani odeszła na krok i poprosiła ją ta druga klientka. Pyta się o bazę z I love. Konsultantka niewiele wie, więc pozwoliłam sobie wtrącić się w rozmowę. Rozmawiamy, a ja patrzę a konsultantka otwiera bazę.. No to cóż, stwierdziłam, że to nie jest przecież tester. I dalej dyskusja, że przcież nie ma testera a ona chce pokazać aplikator (klientka nie prosiła, albo musiałam nie dosłyszeć, w co szczerze wątpię, bo przecież rozmawiałyśmy we trzy). Na co odpowiedziałąm, że albo nie pokazywać, albo jeden produkt przeznaczyć na tester i odpowiednio go oznaczyć. Usłyszałam, że ten towar i tak zbyt szybko schodzi by się czymś takim przejmować. Oczywiście poruszyłam także fakt, iż taki towar nie jest już pełnowartościowy, że jest używany, że od momentu otwarcia liczy się otwarcie produktu. Z czym konsultantka polemizowała- że przecież się liczy od używania, a nie od otwierania data przydatności.. I tak się toczyła rozmowa. Ja swoje, ona uparcie swoje. Powiedziała także, że klientki same przecież otwierają towar. Na ten argument poleciłam zaklejanie towaru, w odpowiedzi usłyszałam, że to zbyt tani towar by go zaklejać i się nim w ogóle przejmować.
Wyprowadzona z równowagi podeszłam do kasy, gdzie obslugiwała mnie inna konsultantka, której przekazałam swoje wzburzenie powyższą sytuacją. Chyba była to pani kierownik, bo miała porozmawiać na ten temat. Ale pierwszy raz spotkałam się w Douglasie z takim podejściem i argumentami.. Ręce opadają. |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
EJ, pomóżcie - który multiaction to jest ten hit: pomarańczowy czy różowy? Zawsze je mylę i ile razy stoję przed szafą, to sobie mówię - sprawdzę jeszcze raz na wizażu, babki w naturze i D. się ze mnie śmieją strasznie przez to gadanie do siebie
|
|
#790 |
|
po prostu Em :)
|
Różowy.
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Spasiba
dzolls kupo, zapamiętaj, RÓŻOWY, nie przepadasz za różowym, więc R-Ó-Ż-O-W-Y !!
|
|
#792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A Make It Golden mi się ciągle niezmiernie podoba, ale wmawiam sobie, że nie używam obecnie topów, a nawet jakbym używała to i tak mam ich już za dużo... Więc póki co szczęśliwa żyję sobie z dala od jakichkolwiek szaf Essence i mój portfel i ja mamy się dobrze. Pewnie się skończy przy najbliższym zetknięciu z szafą, ale nie wiadomo, kiedy takowe nastąpi :P |
||
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, byłam dzisiaj w Pestce, obejrzałam szafy, podumałam i nic nie wzięłam, ale... Wkurzyłam się i tym razem zareagowałam
Dwie młode Włoszki szukały czerwonej pomadki, kiedy stałam przy szafie E. również do niej podeszły i cap! 44 do testowania.. Oczywiście nie wzięły testera tylko nową pomadkę i maziają się po ręce. Na to grzecznie, średnią, acz zrozumiałą angielszczyzną mówię, że sorka, ale to nie tester itd. Po czym szybko ją odłożyły i myk ze sklepu... Także jeśli drogie Poznanianki najdzie was chęć na pomadkę 44 sprawdźcie, czy nie była miziana
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy pędzelek kulkowy jest w stałej ofercie?
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Zastanawiam się też nad nowym pudrem fixującym. Na wątku znalazłam tylko jedną opinie. Do tej pory używałam pudru fixującego z Artdeco i świetnie utrwalał makijaż na mojej suchej cerze, ale ten z Essence ma dużo niższą cenę i jeszcze ta baza pod cienie straaasznie kusi... Mam pytanie również o korektor pod oczy. Mam cere bardzo suchą i zależy mi na czymś nawilżającym, teraz mam z Maybelline Pure Liquid Mineral i jest ok, ale szukam czegoś tańszego. W ofercie essence znalazłam longlasting (czy kolor soft beige wchodzi w róz?) Macie z nim jakieś doswiadczenia?
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2011-10-06 o 00:43 |
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziś będąc w Naturze na Gocławiu capnęłam tylko puder matujący w kolorze 01, zobaczymy jak się sprawdzi
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dzięki.Ale ponoć nie daje czegoś takiego jak gel-look? Tylko połysk. prawda to? Cytat:
Nigdy nie ma lekko, ale chwilka na wizaz zawsze się znajdzie ![]() Cytat:
|
|
#801 | ||
|
Oby do wiosny
|
No właśnie mnie także nie
im więcej słoczy widzę tym mniej.Cytat:
Cytat:
Udało mi się wreszcie dorwać się do tego pudru Fix&Matte! Wczoraj wieczorme leżały sobie grzecznie w Naturze Metro Centrum (górny sklep). Zaczęłam testy. Puderek jest niesamowicie biały, ale nie bieli skóry. Zastanawiałam się długo jak określić jego konsystencję... Jest bardzo nietypowa, jakby "ciężka", bardzo sypka. Już po pierwszym użyciu widzę, że puderek będzie bardzo wydajny, ponieważ wystarczyła na prawdę odrobinka by pokryć całą twarz. Po nałożeniu pudry skóra wygładziła się niesamowicie, jakby znikneły wszelkie niedoskonałości, pory i zmarszczki. Ładnie delikatnie zmatowił skórę, bez płaskiego efektu. Zauważyłam, że ma bardzo maleńkie rozświetlające drobinki. Wczoraj wieczorem oczywiście nie wytrzymałam i przetestowałam go, fotografując z fleszem. Nie robi białych plam a skóra wygląda jakby była pełna wewnętrznego blasku. Póki co jestem w ciężkim szoku! Jeśli to cudo nie będzie zapychać to, będzie to chyba najlepszy puder jakiego używałam (może wygra nawet z Clinique) |
||
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że nie ma podpisanych lakierów...najbardziej mi się podoba na pomarańczowych, na tym zielonym zielonym (miyo papaya?) i na taupiakach |
|
|
|
|
#804 |
|
Oby do wiosny
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Oby do wiosny
|
O tu pisałam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Dopisałam ten puder do listy zakupów.
A na lakiery C&G chyba się obrażę ( i dobrze, portfel odetchnie). Ja naprawdę lubię malować paznokcie codziennie, ale chciałabym, żeby one chociaż jeden dzień wyglądały ładnie. Hard to Resist - śliczny, ale po kilku godzinach odpryskuje. In Style - piękny, ale miękki, trochę trwalszy niż poprzednik. Where is the Party - porażka na całej linii, schnie chyba pół dnia. Jeden trzymał mi się nieźle, już nie pamiętam który. Zawsze używam tej samej bazy i tego samego utwardzacza, a co odcień to inna jakość. Rosyjska ruletka.
|
#808 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Śniegowa: mnie niestety trochę bieli, musiałam go przyciemnić brązerem. Za bardzo osadza się na włoskach, ale może to nie koniecznie jego wina - zrobiłam sobie dziś rano próbny makijaż na ślub (sprawdzam jego trwalość) i użyłam też podkładu (którego na codzień nie uzywam), a pod niego bazę.
|
#810 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Na włoskach nie osadzał się u mnie. Może spróbuj go wcisąć w skórę? Wtedy nie powinnaś mieć włoskowego problemu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

i są nowości, ale tylko te z drugiej szafy
W sumie z nowości chcę jeszcze tylko kredkę Amber i ze 2 lakiery, ale za to kusi mnie Catrice, Kobo i Inglot, wszystkie głównie cieniami
Tak jak do tej pory cienie były mi obojętne tak teraz ciągle mnie jakieś kuszą.

(tak, tak, tłumaczę sama sobie, że potrzebuję mieć je oba
)
Można by pomyśleć, że E w ten sposób dba o nasze portfele, ale jest odwrotnie 

cena jak na Essence wcale nie niska, poza tym do Polski i tak nie wejdzie więc się nie podniecamy niepotrzebnie