|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hej
meldujemy się już z domu, dziś nas wypuścili- miałyśmy wczoraj wyjść ale mała się zażółciła i nas przytrzymali ale dziś juz było ok. Ja się czuję juz prawie całkiem dobrze, trochę mnie jeszcze ciągnie szew z jednej strony przy siadaniu ale ponoc ładnie się wszystko goi. nawala mi trochę kręgosłup, boli przy siedzeniu, chodzeniu nie wiem czy od dźwigania córy czy od czego... Sam poród to niesamowite przeżycie i w zyciu bym nie przypuszczała, że w 3dni po bedę go tak fajnie wspominać obyło się bez znieczulenia ale za to z nacięciem Jak bedę mieć czas jutro to Wam opiszę wszystko. Do tych, które maja to jeszcze przed sobą mam jedną radę- nie spieszcie się do szpitala- dzięki temu, że przeczekaliśmy skurcze w domu na porodówce znalazłam się za połową drogi a potem już tylko z górki ![]() Nie mam pokarmu więc się karmimy mm, jutro przyjeżdża do mnie mama to popróbujemy z piersią, ale jak się nie uda to nie będzie koniec świata.. Zajrzałam na 1szą stronę i widzę nowe mamy- Ogromnie gratuluję dziewczyny ![]() Buziaki dla wszystkich i kciuki za oczekujące
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Czas się odmeldować- do zoba za kilka dni
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Zamęczę was pytaniami
![]() Co ile mniej więcej wychodzi wam karmienie? Co 1h 2 czy 3 ? Bo mi często wychodzi co 3h i nie wiem czy to nie za duże odstępy? ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Aaaaa, do zoba z maluchem i pamiętaj o zdjęciu okruszka. |
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
tak na szybko
Mamusie gratulacje Archi juz niedugo Piotruś będzie z Tobą.
|
#1145 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór mamuśki
najpierw poodpisuje a później napisze jak po wizycie![]() [QUOTE=19natka88;29802327 Mój brat dzisiaj mi dowalił - zmierzył mnie do góry do dołu i odpalił: "przytyło Ci się i dupę masz większą" no heloooł jestem miesiąc po porodzie zresztą wyjątkowo jestem zadowolona ze swojej figury jak na ten czas a ten mi szpile wbił i jakby nie to, że miałam Szymka na rękach to chyba bym go w potylicę zdzieliła [/QUOTE] co za dupek przecież z Ciebie taka laseczka jest![]() Cytat:
a może zdjęcie Leośka wrzucisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pozytywne nastawienie, świetnie się czyta takie postyCytat:
super poród i świetnie się czytało same pozytywne myśli![]() [QUOTE=stokrotka_;29806470]hej Mamuśki zaczynam nadrabiać..ale pewnie jutro wróce w pełni i poodpisuje.. póki co chce WAM PODZIĘKOWAĆ BARDZO za wszystkie dobre słowa.. teście polecieli.. ciężko było. wszystko -całe napięcie eksplodowało,nie obyło się bez przykrych słów itd. całe szczęście mąż zrozumiał co ważniejsze...i choć sytuacja między nami była napięta,to jednak przetrwaliśmy to. może nas to wzmocni...napewno Jemu uświadomiło kto ma mieć teraz nr.1 dla niego. w każdym razie...mam nadzieję,że ich długo nie zobaczę.. napewno szybko ich nie odwiedzę. Mąż ich tu nie zaprosi...a sami też powiedzieli że nie przylecą. znów się pożaliłam...ale to tak sprawozdawczo.. teraz będzie już lepiej (mam nadzieję )przeczytałam końcówkę.. QUOTE] hej Stokrotka, dobrze, że już teście polecieli a Wy z mężem doszliście do porozumienia. Oni byli, namieszali w Waszych relacjach i polecieli Trzymaj się kochana i teraz będzie już tylko lepiej![]() Cytat:
trzymam kciuki, że Ci się unormowało to wszystko i całuski dla MikusiaCytat:
![]() Archi kochana, pewnie już tego nie przeczytasz, ale trzymam mocno , co by za dużo Cię nie męczyli i Piotruś szybciutko się zdecydował wyjść na świat
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
hej..
Archi..kciukaski... Bedzie dobrze zobaczysz.... Zazdroszcze ze to JUZ u Ciebie.... ![]() Cotka.. Mi sie wydaje ze super ze dajesz co 3 godziny... Ja tez tak robilam ... z czasm sie daje coraz zadziej a wiecejStokrotka..Dobrze ze juz po wizycie tesciow.. Witam mamusie po powrocie z porodowek i tez zazdroszcze ze macie juz TO z glowy ![]() Brzuchatki lacze sie z Wami w wyczekiwania dzidzioli... W sumie jestem z konca listy pazdziernikowej a do porodu zostalo mi 16 dni ![]() Chyba juz wszystkie jestesmy w terminie i mozemy rodzic ![]() aa.... Bylam wczoraj u poloznych na wizycie... Oczywiscie wszystko w porzadku ![]() Nastepna wizyta juz z u lekarza (za 2 tyg) - na 3 dni przed terminem.. Polozne powiedzialy ze prawdopodobnie mnie zbada dowcipnie ![]() Pierwsz raz (nie liczac IP ) odkad jestem w ciazy ![]() Takze czekam do 18 co tam mi powiedza.. W sumie to juz bym chciala nie doczekac tego 18 ![]() U nas za 2 dni koniec 38 tyg... Naprawde leci mi jak niewiem.... ![]() No i jeszcze pojecze sobie troszke ![]() Kosci cipne nie daja mi zyc.... Bola z dnia na dzien mocniej.... ![]() Czuje jak mala wierci mi tam glowka ....Czasami jak sie jakos zle rusze to taki mam przeszywajacy bol z plecow i idzie po calych kosciach cipnych ..... ![]() No i wiem ze to wszystko norma..... no ale boli No to tyle......... Martusia... Ty ze mna na warcie tu zostaniesz... ![]() ide ogladac jakis filmik....
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-10-05 o 23:52 |
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
A teraz napiszę jak po wizycie
![]() Więc szyjka bardzo skrócona, główka już mocno w dole, ale rozwarcie na 0,5 cm. Ginka stwierdziła, że rozwarcie o niczym nie świadczy, że może się zrobić z dnia na dzień, ale dobrze, że szyjka się skróciła i się pomału wszystko szykuje do porodu. Mały waży 3520 g a ja przytyłam 1kg, a w sumie 10,5kg![]() Jesli do terminu porodu czyli 18tego nie urodzę, to mam do niej dzwonić i powie co dalej. Także spokojnie mam czekać na rozwój sytuacji i się nie stresować
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam za co - no może, że wychodzi na ostatnią chwilę i się śpieszy. Ogólnie sporo winy było sąsiada bo zaparkował nieładnie i tak na prawdę w niedozwolonym miejscu. Już kiedyś inna sąsiadka dostała tam dzięki nam mandat. Ale tamta to bije rekordy głupoty parkowania. A tak w ogóle to i ja dziś zaliczyłam wgniota na dolnym zderzaku mojego autka Przez to spóźnienie czekałam z godzinę na wizytę - jakaś pacjentka miała długie badania, komputer nawalał itp. Dostałam skierowanie na cesarkę i zrobiono mi KTG. Wyszły skurcze. Nic dziwnego - już w poniedziałek je czułam - tak jak ból jajnika przy okresie. Usłyszałam "po torbę i na porodówkę". Pojechałam jednak do pracy bo na cc i tak od ręki nie przyjmują. Koleżanki się śmiały, że ja nie mam czasu urodzić W drodze z pracy wstąpiłam do szpitala dowiedzieć się jak się zapisać na cc. Na drzwiach kartka "od 04.10.2011 nie przyjmujemy z powodu braku miejsc" ale twardo idę. No dobra bez dowodu opłat składek ubezpieczenia robią mi KTG i czekam na konsultacje - 3h (ciśnienie, temperatura, wgląd tu i tam i usg) Już myślałam, że padnę z głodu. Wyjaśnili mi, że powinnam się zapisać na cc w 34 a nie 38 tygodniu - no nie moja wina, że skierowanie dostałam dopiero dziś. Mam przyjść jutro o 9:00 na kolejne KTG (niby nic nie mówią ale chyba coś się kroi skoro chcą je robić codziennie) powiedzieli, że postarają się mnie gdzieś wcisnąć w grafik, ale mamy ustalić to jutro rano (a podobno jest full) No i słyszałam, że dziś mieli przyjąć kogoś na korytarz. Szczerze to i mnie mogą i tak po porodzie będą wciskać do sal, a to dobry szpital. Jutro dopytam jak jest z 1 os po porodzie. Wiem, że płatna i można chyba ją wziąć na 12 lub 24h lub cały pobyt. Ja zależnie od godziny porodu, chciała bym 1 nocy mieć męża przy sobie, a w tych 1 tak jest, że dodatkowe łóżko i jedzenie dają.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziemy pewnie razem się uspokajać lub ... nakręcać![]() ja już jestem w 39 tyg. a ginka dziś powiedziała, ze bezpiecznie urodzić miedzy 38t a 42t więc teoretycznie mogę urodzic dzis ale równie dobrze za 4 tygodnie ![]() i współczuję tych wszystkich dolegliwości
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak malutko przytylas.... a dzidziolek idealnych rozmiarow Ja od miesiaca nie wchodze na wage.. a juz bylo ok. 13-14 kg na plusie.. no i ten ostatni miasiac to dalam czadu z czekolada takze chyba z 3 kg przytylam jak nie lepiej![]() i ta skrocona szyja........... tez bym chciala........ ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
(Mi poza tym z usg w 12 tyg. wychodzil termin na 14 .10 ale tym wogole sie nie sugeruje... )Tutaj juz mowia ze bezpiecznie po skonczonym 37 tyg... ![]() No i wyprzedzic Cie pewnie nie wyprzedze z ta moja gruboskorna szyja
|
||
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz tylko 1kg więc jestem zadowolona![]() a co do wiadomości od ginki to myślałam w sumie, że będzie większe rozwarcie, ale uspokoiła, ze ważniejsza szyjka i że dobrze, że skrócona więc się cieszę ale nie nastawiam się na wcześniejszy poród na razie jestem spokojna.Więc czekamy kochana razem w dwupaku zobaczymy które dziecie będzie chciało szybciej wyskoczyc![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- dobra zmykam juz, kolorowych snów
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez w sumie w miare spokojnie..tzn. na pewno mam wiecej cierpliwosci niz przy pierwszej ciazy... ![]() Damy rade... to juz naprawde niedlugo .. Dobranoc i spokojnej nocki |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
No i mam jeszcze problem - nie możemy ustalić imienia
![]() Jakoś każdemu podoba się inne Ja mam np: Gabrysie, Dorotkę, Agnieszkę, kiedyś się śmiałam, że będzie Michalina. Mąż teraz obstawia Dominikę, a w ogóle kiedyś chciał Justynę.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie sie podziala Irmith?? Czyzbyz kochana zaczela rodzic ??
No i Anci juz tak dlugo nie ma My wlasnie w porze karmienia. Mialysmy problemy z zasypianiem. Napiszcie dziewczyny jak to u Was wyglada. Macie jakies patenty na zasypianie ??? Pewnie jak zaraz odstawie mala do lozeczka to sie rozbudzi no ale probuje.
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Meldujemy sie na drugim karmieniu. Mamuski ile razy w nocy karmicie swoje pociechy ??
Cos mi sie wydaje ze odkad Olivia jest na nowym mleku ma problem z ssaniem. Tzn cos ciezko jej idzie bo za kazdym razem jak ja karmie to die denerwuje. Czy mozna zmienic smoczek?? Niby czytalam na ang forum ze mamy ktore zmienily mleko na to ktore my mamy to tez musialy zmienic smoczki. I niektore zmienily na 3. Ale z kolei 3 to zdecydowanie za wczesnie i mala mohlaby sie zakrztusic. Sa jakies inne opcje?? Kurde cos nie tak ze mna skoro karmie i siedze na wizazu uzalezniona jestem czy co
|
#1156 | |||
|
KWC
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
My karmimy w nocy (licząc od 23.00) 3 razy. Mąż przyjechal na jeden wieczór i naprawił mi ten siajsowy laktator na prąd. Jezuu, jak go przystawiłam do cycka to myślałam, że mi suta z korzeniami wyrwie
|
|||
|
|
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa dla meza za laktator
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-06 o 08:18 |
|
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
witam się tylko i lecę na kolejne badania pewnie znowu kolejka i siedzenie
|
|
|
|
#1159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hej Moonik Cytat:
Cytat:
Co do karmień nocnych to u nas średnio 3 są - 22, 1, 4, 7, dziś akurat inne godziny 22:30, 1:30, 4:30, 7:20
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
Mućka Twój opis porodu jest bezbłędny a Ty to terminatorek jesteś![]() Kapka oby Marcelkowi szybko choróbsko przeszło i żeby zaczął ładnie przybieraćAgnyska ja rodzilam normalnie, a miałam iśc do gina tak około 6 tygodnia jak połog się konczy (byłam w 4, ale to dlatego, że moja ginka jest rozchwytywana ):e hem:Lulka same suchary? ![]() Mamuśki a jak Wasze brzuszki? Bo ja mam dalej skore i zastanawiam się kiedyś się wchłonie ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- aha Archi mocne i powodzenia---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- aha Archi mocne i powodzenia
|
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mimo, iż mi też szyjka się skróciła (obecnie ma 1,5cm) jest już miękka a rozwarcie mam na palec Chyba w tym rozwarciu i skracaniu się szyjki nie ma reguły bo ja od poniedziałku tak chodzę i co....i nic Chociaż nocki zaczynają być męczące, bo zaczęłam się budzić z bólu (skórcze) tak kilka razy w nocy. Ciekawa jestem jak długo jeszcze to potrwa ![]() Kolejną wizytę u mojego gin mam 12.10 ... ciekawa jestem czy dotrwam ![]() Archi będę trzymać kciukaski za poród
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-10-06 o 08:47 |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale powiem ci, że wiekszość tak ma![]() Monia ja karmie koło północy, po 3 i ok 6 rano
|
|
|
|
|
#1163 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za ten wolny czas![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mam nadzieje, ze niedługo wszystko sie unormuje. trzym sie![]() badz dzielna...zobaczysz za kilka dni wrocisz dio nas ze ślicznym malenstwem![]() Cytat:
za wizyte. ja juz szyjke mam skróconą prawie od miesiąca, a od dwoch tyg mam rozwarcie i narazie cisza
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry maminki
Wlasnie wychodzi słoneczko ogolnie czuje sie duzo lepiej, został jeszcze taki mokry kaszel i wszystko sie odkrztusza![]() A dzis wizyta u gin ja stałam w wannie a ten siedzac na krzesełku działał kosiarką, a jaką miał radochę przy tym bidolek
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
jak tylko od was poszłam , małego wykąpałam i zaczął się rykkkk oj takiego to jeszcze nie słyszałam, na zamiane z mamą nosiłam i nie chciał się za nic Stasiek uspokoić Przy cycku się denerwował jeszcze bardziej, co ja sie spociłam przy nim potem zasnął i tak co dwie godzinki sie budził, a teraz też jeszcze śpi ![]() zjadłam , herbatę wypiłam, szok, że bez niego ![]() archinta trzymam kciuki
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Martusia super, że wizyta udana, więc teraz tylko trzeba czekać na skurcze
![]() Moonik witaj ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Malgosia to teraz należy Ci się mały relaksik
|
|
|
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Mocno trzymam
![]() Cytat:
Ja kolejne dołki tylko łapię... Na poród się nie zanosi, za to od trzech dni mleko mi delikatnie cieknie w nocy, bo ciągle mam plamy na koszulkach Do tego od soboty muszę już wziąć macierzyński, bo zwolnienie do piątku, lekarz mi więcej nie wypisze, a do szpitala od poniedziałku...Trochę za bardzo marudzę... I to ciągle o sobie... Wybaczcie i znikam Irmith where are you? |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1170 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() u nas piękne słoneczko, więc trzeba to wykorzystać ![]() Cytat:
fajnie by byłoi dla Męża?? a to on w delegacji jest??Cytat:
![]() Pamiętam że nasza Agnieszka miała przecież już od czerwca skroconą szyjke i co?? przetrminowała się ![]() Cytat:
za poprawę zdrówka![]() i za wizytę, mój też przed wizytą mnie doprowadzał do porządku i jak tam zaglądał to stwierdził, że chyba jakieś rozwarcie już jestCytat:
no czekam na skurcze a swoją drogę czy takie twardnienie brzucha i ból brzucha jak na okres to są właśnie skurcze?? bo ja zielona w tych sprawach a właśnie nad ranem tak dzis raz miałam, tak przez 1-2minAsiu a co tam u Małgosi1983?? masz z nią kontakt?? jak sobie radzi ze Stefkiem?? A irmith jest na pasku więc pewnie zaraz się odezwie ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- to ja się na razie odmelduje, muszę jechać do pracy zawieźć zwolnienie i na ploteczki ![]() do później Mamuśki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

obyło się bez znieczulenia ale za to z nacięciem
Jak bedę mieć czas jutro to Wam opiszę wszystko. Do tych, które maja to jeszcze przed sobą mam jedną radę- nie spieszcie się do szpitala- dzięki temu, że przeczekaliśmy skurcze w domu na porodówce znalazłam się za połową drogi 

juz niedugo Piotruś będzie z Tobą.
przecież z Ciebie taka laseczka jest

trzymam kciuki, że Ci się unormowało to wszystko i całuski dla Mikusia

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię