Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 23:04   #4711
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ale jełop ze mnie,ale jestem zła,wściekładopiero teraz wpadłam na to,żeby posprawdzać wymiary tych ikejowskich mebli i niech to jasny gwint ta komoda,która mi się tak podoba ma wyskości tylko 60 cm!na co komu taka karłowata komodano dla krasnoludka to zrobili czy jakNie chcę czegoś tak niskiego i co ja mam teraz zrobić jak dziecka meble dzisiaj sprzedałamGdzie ja stałam jak po wzrok i szare komórki staliPrzec ież jej nie kupię tylko szafi tych z regałów z pudełkamiJezus no muszę coś słodkiego zeżreć,bo się zapienię z oburzenia nad tą komodą

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
no nie!! i teraz znów zamówię sobie masę rzeczy ja to od razu patrzę co jeszcze ma dany sprzedawca, żeby za przesyłke raz zapłacić. Do tego pewnie mamę jeszcze namówię

ostatnio zamawiałam przyprawy, otręby itp i dziś karton przyszedł, ważył chyba z 12kg tz jak to wnosił do chaty to bałam mu się powiedzieć co to [COLOR="Silver"]
12 kilo otrębów trza było tam gdzie paszę sprzedają
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dobrze że pomierzyłaś przed kupnem. Wyobraź sobie co musiałabyś zjeść gdybyś dostała meble do domu.

Oj dziewczyny ale mnie rozbawiłyście na wieczór (noc)
dobranoc
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 04:48   #4712
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
po mojemu, to ona zaczyna mieć ten okres, kiedy zaczyna kumać że może mieć na coś wpływ, że może o czymś stanowić (element słynnego buntu) itp. No u niej to sie objawia faktycznie niefajnie, ale co zrobić, przejdzie. Nie powinnas jej karać, a raczej pokazywać ze poniesie konsekwencje-np. na zasadzie-bijesz dzieci, wychodzisz z placyku, tak żeby zawsze była akcja-reakcja

I ładna z niej poliglotka rośnie

Moja z kolei ostatnio często ma fochy-jak na przykład ściągam ją z płotu, albo coś innego nie po jej myśli robię to drze japę, czasem próbje mnie walnąć w złości, ja sobie spokojnie czekam, łapy trzymam, coś tam zagadam i idziemy się dalej bawić

bardzo mi przykro z powodu wujka

to źle?

młoda, wyglądasz zjawiskowo.
dziewczyny, to żaden photoshop-ona NAPRAWDE jest taka śliczna

wiem, że tobie nie do śmiechy, ale to jednak musi śmiesznie wyglądać-taki plujący mały bosman

my jeszcze nie mamy, ale ma zamiar w najbliższym czasie je nabyć strasznie mi się podobają. Mojej sie powinny podobać-ona najabrdziej się obecnie lubi bawić naczynkami zabawkowymi (robi nam herbatę , gotuje zupę) i zwierzątkami-figurkami jeszcze
---
mój bobek teraz zaczął nosić 22, stópkę ma chyba 13 albo 14 cm. Na zimę mam dla niej 23 (dwie pary)i na wszelki wypadek 24 jedne. Półbuty ocieplane 22

Co do tej wiszącej huśtawki, to dla mnie to nawet 10cm nad ziemią stanowiłaby zagrożenie, bo jak młode zapragnie sobie stanąć w niej lub sie jakoś tam zapląta, to może ładnie pierdyknąć w podłogę zębolami lub czachą....ale to wg mnie.

Musze się pochwalić, a właściwie bobka-już 4 noc zasypia sama-wycałuję ją,wytulam i wychodzę. Czasem na moment wracam (przeważnie raz) i daję jeszcze raz buzi, przykrywam i zmykam. Strasznie się cieszę i jestem prawie tak dumna jak po odstawieniu smoka. Bo dużo razy wam pisałam jakie kłopoty są u nas z usypianiem.

I znów to samo piszę, ale młoda z dnia na dzień coraz bardziej rozgadana-mówi do dzieci po imieniu, na spacerku rzeczy typu "mamusiu, piesek/mampka/konik", dużo rzeczy w książeczce potrafi nazywać, odpowiada z sensem na pytania.
fajnie zawsze opowiada na pytania o to kto był na placu
-ciocia
-jaka cioci?
-asia i miko
-i jaka jeszcze ciocia?
-madzia, natala
- a marysia była? (niemowlak)
-tak ciiiiii, aaaaa, baranka (mała poszła spać i trzeba było być cicho i miała baranka na smoczku)
itp.

widzi np papugę w książeczce i mówi "grabki ma" (papuga siedziała na drążku i lenka zobaczyła jej pazury ), widzi jakiegoś zawijasa lub nawet supeł i mówi "cimak"[ślimak]

i tak bym mogła bez końca....

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

asiulek, mi się podoba tablica
zazdroszczę zasypiania i zapraszam do nas - może uda ci się nauczyć tak kubusia??? my nadal w ten sam sposób - łóżeczko dosuwam do naszego, szczebelki wyjmuję, wkładam małego, przykrywam, on bierze moją rękę i tuli ją jakby to miś był, i ja taka wygięta na naszym łóżku jestem dopóki mały nie zaśnie twardo i nie skapnie się jak rękę wyciągam męczące to trochę, ale lepsze niż bujanie na kolanach

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A moze któraś z Was ma kuchnie dla dziecka? Sprawdza się?? Bo myslę coś kupić małej na 1,5 roczku (dziś skończyła ) i nie mam pomysłu dawno jej nic nie kupowaliśmy do zabawy... poradźcie coś...
ja kupowałam na 2 latka dla chrześnicy, szał był na początku, kota do piekarnika zamykała, jak się "upiekł", to latała za nim z nożem, coby pokroić kuchnia fajna, ma zestaw garczków, sztućce, dzwoni, wydaje dżwięki gotowania. Teraz tez tam dla rodziny świnki peppy gotuje codziennie, no i Kubuś strasznie lubi się tym bawić też

Cytat:
ale jełop ze mnie,ale jestem zła,wściekładopiero teraz wpadłam na to,żeby posprawdzać wymiary tych ikejowskich mebli i niech to jasny gwint ta komoda,która mi się tak podoba ma wyskości tylko 60 cm!na co komu taka karłowata komodano dla krasnoludka to zrobili czy jakNie chcę czegoś tak niskiego i co ja mam teraz zrobić jak dziecka meble dzisiaj sprzedałamGdzie ja stałam jak po wzrok i szare komórki staliPrzec ież jej nie kupię tylko szafi tych z regałów z pudełkamiJezus no muszę coś słodkiego zeżreć,bo się zapienię z oburzenia nad tą komodą
ojjjj biedulka, może znajdziesz coś fajniejszego tylko zmierz!

Cytat:
A idz Ty z tymi meblami
Jak ja mam spać jak mi adrenalina tak skoczyła

Ja już o tej porze dawno śpię-dobrze kojarzysz
my obie na forum najwcześniej spać chodzimy hehehehe
A ja wczoraj wróciłam dopiero przed 20stą....na radzie dyr dał delikatnie do zrozumienia, żeby jednak nie chodzić na zwolnienia, jak dziecko komuś zachoruje ( o mnie chodziło), bo później w razie kontroli może się okazać, że podstawa programowa nie została zrealizowana i oboje wtedy bekniemy, tzn. matka mniej, bo na zwolnieniu ma prawo być, a on bardziej bo powinien zastępstwo konkretnie z danego przedmiotu zapewnić - toż to nie jest wykonalne przecież....idiotyzm. Oczywiście wzięłam sobie to do serca i teraz się waham co z drugim dzieckiem, bo jak znowu leżeć będę musiała i po szpitalach się włóczyćehhh, a na dodatek dzisiaj teście wracają a było tak miło

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 06:24   #4713
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mam problemy ze starszym, i mnie psychicznie wykańczają. Np wczoraj zgubił i klucze i telefon, i on nie wie czemu ja się denerwuje skoro musze zamki wymieniać, a telefon przeciez gdzieś znajdzie Dzieciak nie rozumie że jak smartphona zostawi gdzieś na ławce to raczej już się nie znajdzie

Mały grzeczny, zdrowy i tylko tyle co cieszy.

ten olejek do włosów kusząco wygląda, zapisałam go w ulubionych, jak kaske dostanę to zamowię
Ja do włosów mam ten nowy szampon gariera przeciwłupieżowy, odzywki to z panteneprov. preferuję te maski, Na zmiękczenie włosów mam z avonu takie mleczko, i takie fajne miękkie są. A wlosy farbowałam tą pianką z welli i jakoś dla mnie konsystencja niebardzo, ale kolor ładny i trwały, no i co ważne to na moje długie i gęste włosy jedno opakowanie starczylo. I właśnie moja mama farbowała na taki w czerwony wpadający, to bez rozjaśniaczy jej chwyciło i ku jej rozpaczy kolor nie zmywał się, a jej się nie podobało bo woli jednak brązy.

Idę nadal nerwy szargać z moim szkolnym dzieckiem

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 06:46   #4714
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ana jest piękna komoda biała w ikea
zaraz Ci poszukam
te regały na pudełka też są w wersji białej .
foty wstawiałam jakiś czas temu zaraz luknę jaka strona .

o ta fajowo wyglada moja znajoma ma w dziecięcym pokoju
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50067168/

tu mała wersja

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20067829/

te regaliki też są super dla dzieciaków .

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/

do tego moze takie z pudełkami i by NInka miała gdzie trzymać rzeczy .
Podombinuj te meble co masz na ubrania z normalnych kolekcji bo są pojemne a dla niej regaliki czy te z pudełkami z dziecięcej .
te meble i tak super do siebie pasują

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Ana na 35 stronce w klubie masz foty
Wszystko przejrze,wymierzeWc zoraj doczołagałam się do łóżka o półcnoy(gdzie ja ostatni raz o północy żywotna byłam w sylwestra)mało tego polazłam jeszcze z metrówka i zaczęłam mierzyć Niny meble i naszą komode w sypialni,tak łaziłam,że swoją ukochaną lampkę popsułamJestem niewyspana na maxa,a dzisiaj do budy pierwszy dzień i samodzielna jazda na Szczecin
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ostatnio pisałam Anie że wydaje mi się że za wczesnie.
Oczywiście okazało się że mamy podobną w piwnicy (po synu Tż-a) no i tatuś przytargał ją w poniedziałek. Mam teraz wszędzie kredę rozwaloną bo fajnie ją można kopać, kruszy się to cholerstwo diabelnie, kanapa była już pomalowana. Literki i cyferki też można nieźle kopać, ubaw jest nieziemski. No i można je wszędzie chować. Jest super zabawa tylko niezgodna z przeznaczeniem. Oczywiście próbowała też jeść powyższe ale jej nie smakowało . Sprzątanie sproszkowanej kredy kilka razy dziennie średnio mi się podoba.

Dobrze że pomierzyłaś przed kupnem. Wyobraź sobie co musiałabyś zjeść gdybyś dostała meble do domu.
Iza zniechęciłaś mnie skutecznie do zakupu tablicy powyższym opisem

Co do drugiego to wyszłabym z siebie i stanęłabym obok
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ojjjj biedulka, może znajdziesz coś fajniejszego tylko zmierz!

A ja wczoraj wróciłam dopiero przed 20stą....na radzie dyr dał delikatnie do zrozumienia, żeby jednak nie chodzić na zwolnienia, jak dziecko komuś zachoruje ( o mnie chodziło), bo później w razie kontroli może się okazać, że podstawa programowa nie została zrealizowana i oboje wtedy bekniemy, tzn. matka mniej, bo na zwolnieniu ma prawo być, a on bardziej bo powinien zastępstwo konkretnie z danego przedmiotu zapewnić - toż to nie jest wykonalne przecież....idiotyzm. Oczywiście wzięłam sobie to do serca i teraz się waham co z drugim dzieckiem, bo jak znowu leżeć będę musiała i po szpitalach się włóczyćehhh, a na dodatek dzisiaj teście wracają a było tak miło

Masz problem z tą pracą.Musisz zdecydować co dla Ciebie ważniejsze jest w obecnej chwili.Na pewno przemyśl głęboko sprawę,ale o tym sama wiesz
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mam problemy ze starszym, i mnie psychicznie wykańczają. Np wczoraj zgubił i klucze i telefon, i on nie wie czemu ja się denerwuje skoro musze zamki wymieniać, a telefon przeciez gdzieś znajdzie Dzieciak nie rozumie że jak smartphona zostawi gdzieś na ławce to raczej już się nie znajdzie

ten olejek do włosów kusząco wygląda, zapisałam go w ulubionych, jak kaske dostanę to zamowię
Ja do włosów mam ten nowy szampon gariera przeciwłupieżowy, odzywki to z panteneprov. preferuję te maski, Na zmiękczenie włosów mam z avonu takie mleczko, i takie fajne miękkie są. A wlosy farbowałam tą pianką z welli i jakoś dla mnie konsystencja niebardzo, ale kolor ładny i trwały, no i co ważne to na moje długie i gęste włosy jedno opakowanie starczylo. I właśnie moja mama farbowała na taki w czerwony wpadający, to bez rozjaśniaczy jej chwyciło i ku jej rozpaczy kolor nie zmywał się, a jej się nie podobało bo woli jednak brązy.

Madzia beztroskie te dzieciaki są i można czasami tłumaczyći jak grochem o ścianę.Wiem o czym piszę,bo u mnie siostry też chcą nosić do szkoły różne kosztowne wynalazki(bo koleżanki noszą)a pózniej płacz,bo zgubione albo skradzione

Co do olejków dziewczyny to mogę wam zapodać dwa hitowe

póki co są najlepsze ze wszystkich

http://www.helfy.pl/sesa-olejek-wypa...pecia-lysienie

i jeszcze jest henara,tylko linku nie ma,na wątku olejkowym można o nich wiele poczytać

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:02   #4715
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

olejek wyladował w w ulubionych po wypłacie zamawiam..

Dziewczyny a co sadzicie o kosmetychach z Yevs Rocher??
Bo jak byłam na wakacjach to u mojej kuzynki miałam okazję wypróbowac tusz do rzęs 360 jest REWELACYJNY i jak moja mama pokazała koleżanka to juz 4 zamawiam.. i Polecam! 34,90 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...60.html&next=1
Ten z Douglasa się chowa a kosztował ponad 50 zł

A poza tuszem mam jeszcze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nt.html&next=1
ten szampo9n i jestem zadowolona bo ws koncu moje włosy na koniec dnia na uczelni nie wygladają na przetłuszczone tylko jakbym dopiero co je umyła.. fryzura sie trzyma.

ale nie wiem jaka dobra odzywke do moich przetłuszczających sie cieńkich i wypadających włosów kupić??

Narazie stosuje Elseve czerwona

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:26   #4716
blistex
Rozeznanie

dziewczyny jak mogę znaleźć adres cioci jak mam tylko numer telefonu ?
próbuję ją poinformować, że jej brat zmarł, ale ona od 2 dni nie odbiera telefonu, mój kuzyn tak samo ma wyłączony telefon, nie wiem gdzie mieszkają dokładnie, wiem, że to Wrocław ul. Młodych techników nic więcej nie wiem no i mam te telefonu do nich tylko jeden na komórkę drugi stacjonarny ale oba milczą
Stary 2011-10-06, 07:51   #4717
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A moze któraś z Was ma kuchnie dla dziecka? Sprawdza się?? Bo myslę coś kupić małej na 1,5 roczku (dziś skończyła ) i nie mam pomysłu dawno jej nic nie kupowaliśmy do zabawy... poradźcie coś...
patrzcie aby ta kuchnia była w miare stabilna, znajomi kupili, to było takie dziadostwo, że mała się oparła i kuchnia się złamała.
Zosia u znajomych bawiła się taką kuchnia, za✂✂✂iscie droga ale jest swietna

http://allegro.pl/smoby-24665-tefal-...857224281.html

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Aniu ja mam 41!!!!!!
zakochalam sie dzisiaj w butach Lasockiego jednych ale na obcasie i jestem zla ze nie moge kupilabym je od reki mimo ze kupe kasy kosztuja to normalnie sie zakochalam i jak sie wkurze to je jeszcze kupie i bede chodzic w nich za rok:P hahaha

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

MINKA

To jak z jutrem??? zapomnialam ci odpisac-przepraszam!
a ja więcej nie kupie butów lasockiego, dwa lata temu kupiłam kozaki za 350 zł, nie przechodziłam nawet zimy, bo się poodklejały i popękały. A oni nie wymieniają na nowe i kasy też nie oddają. Ciągle oddawałam do naprawy i oddawali sklejone, po czym za tydzien znowu się odkleiły.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 07:58   #4718
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Madziwnia moja mama byla kiedys konsultantką tej firmy i wszystkie kosmetyki z tego byly dobre.
Fajne torby tez mają , bardzo trwałe są juz tyle lat minelo a ja nadal do porodu w szpitalu mialam jedna z ich toreb.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

sara serio??

ja jedne wyrzucilam ale nie dlatego ze cos sie z nimi stalo tylko dlatego ze juz po prostu byly stareeee ale nadal wygladaly wporzadku i nic sie nie dzialo , tylko pretekstu mi brakowalo do kupienia nowych:P
bylam super zadowolona bo wytrzymale byly bardzo!

jedne do tej pory w szafie leza i tez im nic nie jest.

Jeszcze ecco mi sie podobaly ale cene mialy kosmiczna 645 zl kosmos jakis....

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

drcron nie wiem, na informacji adresu nie podadza pewnie;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:00   #4719
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny zerknijcie na to łóżko,bo kolorowe,ładne nawet,ale tanie i pewnie szybko się rozleci.Jak myślicie?

http://allegro.pl/najpiekniejsze-loz...842365234.html

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Ania a to z okei znasz?macałaś?
http://allegro.pl/ikea-kritter-rama-...845556800.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-06, 08:00   #4720
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

a ja więcej nie kupie butów lasockiego, dwa lata temu kupiłam kozaki za 350 zł, nie przechodziłam nawet zimy, bo się poodklejały i popękały. A oni nie wymieniają na nowe i kasy też nie oddają. Ciągle oddawałam do naprawy i oddawali sklejone, po czym za tydzien znowu się odkleiły.
Bo jeśli buty się da naprawić to w pierwszej kolejności zawsze jest naprawa. I nieważne czy stało ci się to po jednym dniu użytkowania czy po roku i nie ma tez takiego punktu który określa ilośc napraw. Takze nie robili nic bezprawnie. Tak to już bywa... Piszesz, że też popękały... tego chyba nie naprawiali

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:17   #4721
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Madziwnia moja mama byla kiedys konsultantką tej firmy i wszystkie kosmetyki z tego byly dobre.
Fajne torby tez mają , bardzo trwałe są juz tyle lat minelo a ja nadal do porodu w szpitalu mialam jedna z ich toreb.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

sara serio??

ja jedne wyrzucilam ale nie dlatego ze cos sie z nimi stalo tylko dlatego ze juz po prostu byly stareeee ale nadal wygladaly wporzadku i nic sie nie dzialo , tylko pretekstu mi brakowalo do kupienia nowych:P

może trafiłam poprostu na jakieś badziewie

Cytat:
Bo jeśli buty się da naprawić to w pierwszej kolejności zawsze jest naprawa. I nieważne czy stało ci się to po jednym dniu użytkowania czy po roku i nie ma tez takiego punktu który określa ilośc napraw. Takze nie robili nic bezprawnie. Tak to już bywa... Piszesz, że też popękały... tego chyba nie naprawiali
No popękanego nie naprawili. W ccc buty innych firm od razu wymieniają na nowe albo kase oddają, a lasockiego nie.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-06, 08:24   #4722
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny zerknijcie na to łóżko,bo kolorowe,ładne nawet,ale tanie i pewnie szybko się rozleci.Jak myślicie?

Fajnie te łóżeczka wyglądają, no i cena strasznie niska, jak za to że z materacem. Ma wymiar łóżeczka. Tylko moim zdaniem to ten bok i tak za niskiale to jak na możliwości mojego. Choć ostatnio Spi w dzień w łóżku Eryka i tam podobnej wysokości boki i jeszcze nie spadł, ale na noc bym się bała, bo wędruje po całym łóżeczku.

Tz był w szkole i telefon się znalazł. Eryk wogle się nie przejmuje jak coś takiego się stanie. On tylko boi się jak coś zepsuje, ale zgubienia tel. wogle nie czujeDzisiaj go opieprzylam że tel ma trzymać w plecaku, bo on tyle kosztuje co jego dwa rowery, to może tak mu bardziej zobrazuję.

śpiąca jestem jak zwykle ostatnio, normalnie z łóżka bym nie wychodziła
W Pepco od jutra maja być śniegowce dla dzieci po 19 zł, i buty emu tez po 19 zł, za taką kaske mogę zaryzykować i kupić tak zeby mieć na szybkie wyjścia spacerowe.

U mnie w parku przy domu obsadzili drzewkami labirynt. Drzewka w tej wysokości że jak chłopaki biegali to siebie nie widzieli, ale za to ja ich widziałam. super sprawa, az kwiczeli z radości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieci w parku 031.jpg (62,6 KB, 36 załadowań)

Stary 2011-10-06, 08:25   #4723
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

mi się to z ikei lepiej podoba, chociaż tamto bardziej kolorowe.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-06, 08:28   #4724
mloda1989
Zakorzenienie

3 razy reklamacja tego samego i wymiana albo zwrot gotówki - moi teściowie stelaż w kanapie tak reklamowali - 2 razy im wymieniali na nowy az 3 razu nie bylo (juz tam nie spaliśmy ale jakby byla konieczność wymiany to teraz mogliby zażyczyć sobie zwrotu gotówki.

o tej sesie słyszałam ale wiem ze cos przeczytałam ze sie wystraszyłam... ze nie każdemu ona sluzy i cos tam moze sie dziac...

ja juz wybilam sobie z glowy te garniere, schwarzkopfy i inne namietnie reklamowane szampony czy odzywki....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:28   #4725
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
może trafiłam poprostu na jakieś badziewie

No popękanego nie naprawili. W ccc buty innych firm od razu wymieniają na nowe albo kase oddają, a lasockiego nie.
Bo tu jest kwestia taka, ze jak kupujesz buty w CCC z pare groszy to czasem wiecej by stracili na naprawę więc się w to nie bawią tylko oddają kasę.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-06, 08:30   #4726
anakazar
Zakorzenienie

Już się do ludzi dodzwoniłam i biorę to białe z ikei,no chyba że jeszcze coś znajdę-choć wątpie.

Stary 2011-10-06, 08:30   #4727
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A po drugie na pewno nie zawsze oddaja kasę wiem, bo nasz szewc robi tez buty dla ccc i jak my mu dajemy np. 1 czy 2 pary to z ccc ma z 15 par do naprawy No i możliwe, ze w CCC psuje się dużo w taki sposob, że trzeba zwrócić kasę, bo nie da się naprawić...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-06, 08:31   #4728
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja juz wybilam sobie z glowy te garniere, schwarzkopfy i inne namietnie reklamowane szampony czy odzywki....
Ja też tego syfu nie używam.Obecnie kocham john masters organic?znasz?

Stary 2011-10-06, 08:42   #4729
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

ja kupowałam na 2 latka dla chrześnicy, szał był na początku, kota do piekarnika zamykała, jak się "upiekł", to latała za nim z nożem, coby pokroić kuchnia fajna, ma zestaw garczków, sztućce, dzwoni, wydaje dżwięki gotowania. Teraz tez tam dla rodziny świnki peppy gotuje codziennie, no i Kubuś strasznie lubi się tym bawić też

Bao dobrze że w prawdziwym kota nie upiekła .
A co do pracy to powiem jedno masz laska przerabane

Cytat:

sara serio??

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

drcron nie wiem, na informacji adresu nie podadza pewnie;/
Ja mam jakies jedne lasockiego i są ok . co do ecco to lepiej kupować w outlecie jest praktycznie to samo ale za połowę ceny , ostatnio kupiłam za 230 buty ecco na jesień a pierwotna cena to 450

Cytat:

łóżko jest fajne , bo mAM taka ławkę na tarazie dziecięcą .
Może przejedź się tam i chociaż obejrzyj te wszystkie meble . bo tak z netu wybrać to też dość ciężko .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 08:43   #4730
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

A ja tak ni w 5 ni w 10 przypominam że w niedzielę 09.10.2011 wybieramy darmozjadów do Sejmu i Senatu. Głosujemy w godzinach od 7 do 21.

Więc dziewczyny namawiam do głosowania. Bo to trochę głupio wygląda jak w demokratycznym kraju w którym przez wiele lat walczono o możliwość wolnych wyborów frekwencja jest na poziomie 40 %.

Ja nawet jestem w stanie się pogodzić z wyboorem PIS-u pod warunkiem że bybierze go naprawdę większość naszego narodu a nie 30% wyborców co rzeczywiście będzie odpowiadać 10% uprawnionych wyborców.

Nieoddanie głosu to oddanie głosu na naszych przeciwników.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:51   #4731
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

A ja tak ni w 5 ni w 10 przypominam że w niedzielę 09.10.2011 wybieramy darmozjadów do Sejmu i Senatu. Głosujemy w godzinach od 7 do 21.

Więc dziewczyny namawiam do głosowania. Bo to trochę głupio wygląda jak w demokratycznym kraju w którym przez wiele lat walczono o możliwość wolnych wyborów frekwencja jest na poziomie 40 %.

Ja nawet jestem w stanie się pogodzić z wyboorem PIS-u pod warunkiem że bybierze go naprawdę większość naszego narodu a nie 30% wyborców co rzeczywiście będzie odpowiadać 10% uprawnionych wyborców.

Jak Ci psychiczni pisowcy przejdą to wyprowadzę się z Pl.
Idę głosować na PO,ale tylko dlatego na nich,żeby pisowi głos odebrać.Tż niechętnie,ale zmuszony przeze mnie też pójdzie.

Stary 2011-10-06, 08:53   #4732
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tego syfu nie używam.Obecnie kocham john masters organic?znasz?
nie znam.. zaczęłam szukać w tym co dziewczyny na butach polecaly i właśnie ta alterra rossmanowska sie przewijała i az sie zdziwiłam jak jej skład przeczytałam... a cena? to juz wogole marzenie
Stary 2011-10-06, 08:54   #4733
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

ja się wybieram na wybory, a jechać musze ponad 20 km, żeby zagłosować.

Co moge kupić dla 2-letniego chłopca? Może te klocki o których Evitka pisała?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-06, 08:54   #4734
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Ci psychiczni pisowcy przejdą to wyprowadzę się z Pl.
Idę głosować na PO,ale tylko dlatego na nich,żeby pisowi głos odebrać.Tż niechętnie,ale zmuszony przeze mnie też pójdzie.
Hmmm a mówili o tym ze to faceci babki zmuszają do glosowania:P
Stary 2011-10-06, 09:19   #4735
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam.. zaczęłam szukać w tym co dziewczyny na butach polecaly i właśnie ta alterra rossmanowska sie przewijała i az sie zdziwiłam jak jej skład przeczytałam... a cena? to juz wogole marzenie
Na naturalnym wątku też alterra istnieję,ja nie próbowałam.
Cytat:
Hmmm a mówili o tym ze to faceci babki zmuszają do glosowania:P

Stary 2011-10-06, 09:31   #4736
blistex
Rozeznanie

Cytat:
to ja sie podłączam do pytania asiulka-ja już myślę o gwiazdce/mikołaju- coś bym chciała z kuchnią związanego (ale nie taką typową, dużą, bo miejsca na taką nie mamy), może jakis zestaw, ja wiem... albo o domku
co myślicie o takim? http://allegro.pl/wymarzony-rozklada...824185585.html
my dla Juleczki mamy taki domek
http://allegro.onet.pl/domek-dla-lal...807416929.html
schowany czeka na gwiazdkę jako prezent, ale udało się mojej siostrze kupić za połowę ceny

Cytat:
asiulek co do klocków, my mamy podróbke duplo-jixin, wg mnie fajne
http://allegro.pl/klocki-jixin-93194

mamy taki zestaw:
http://allegro.pl/zestaw-klocki-happ...844661581.html

chłopackich jest sporo fajnych

jeszcze ładne zestawy ma jdlt, mają słabe opinie w necie, ale jak oglądałam je w sklepie, to spoko wyglądały (babka mi opakowanie otworzyła) i chyba drcron je ma.
Mi się te zestawy zoo podobają
np taki: http://allegro.pl/jdlt-duze-klocki-z...846271581.html
http://allegro.pl/listing.php/search...category=17863
my mamy te klocki Julka je uwielbia, jak wracamy dodomu biegnie do pokoju, ciągnie Tżta i każe mu układać domki z klocków , a ona ustawia zwierzątka
mamy jeszcze MEGA BLOCKS kubusia puchatka, myszkę miki i krasnoludki, też się nimi lubi bawić
ale te drugie to więcej czasu w aucie spędzają

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

no właśnie ja tez nie wiem czemu ty się denerwujesz przecież to tylko klucze i telefon :P
ja ostatnio zgubiłam klucze do samochodu, a że nie pamiętałam gdzie mam zapasowy, więc trzeba było wymienić centralny jak Tż z moim ojcem już kończyli przypomniało mi się, że u mamy na lodówce położyłam kluczyki do auta ale im nic nie powiedziałam teraz też gdzieś wsadziłam klucze do domu, mieszkania i dwóch garaży od tygodnia szukam i nie mogę sobie przypomnieć gdzie je dałąm, pamiętam tylko, że gdzieś w torbie foliowej były jak szłam z zakupami ale gdzie dałąm tą torbę to najstarsi górale i rzymianin nie wiedzą a ja udaję wariata, że ciagle je zapominam z auta zabrać
wiec rozumiem Twojego syna jak mówi, że pewnie się znajdzie, a tak poważnie to idźcie na policję zgłoście, że ktoś mu ukradł telefon i po numerze imei znajdą go szybko im szybciej to zgłosicie, tym szybciej jest szansa na znalezienie telefonu, jeśli bodłączy znalazca telefon pod boxa to juz nie ma szans na odnalezienie, bo numer imei się zmieni
Cytat:
Witam,

popieram to
ja sie wybieram głosować, choć szkołę mam na 7.15 do 20.30 mam nadzieję, że uda mi się jakoś wyrwać na głosowanie a jak nie To sąsiadka za mnie krzyzyk postawi, bo siedzi w komisji
Stary 2011-10-06, 09:42   #4737
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez nie znosze pisiorow i nie obchodzi mnie ile procent narodu wybierze, chyba sie poplacze, kazdego wybor indywidualny, wiadoma sprawa ale ja po prostu ich nie nawidze i jak widze kogos w tv to mam ochote nie napisze co zrobie

chyba spacer z minka dzis odpadnie, bo mloda juz ledwo lazi i zaraz idzie spac
kupilam jej wczoraj te kredki faktycznie sa fajne, ubaw miala niesamowity, jeszcze mazaki jakies dokupie bo te co ma sa srednie i moze kolejne kredki

ja nie pamietam jakiej firmy mamy klocki, takie z lwami i zwierzakami roznymi fajne sa sama je bardzo lubie.Cos jak lego duplo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:39   #4738
ania p
Zakorzenienie

Ja też się wybieram na wybory bo Pisiory wygrać nie mogą .

Ja klocki mam duplo , chyba ze trzy zestawy ale Ola na razie to tylko je lubi rozwalać , jak ja je składam i tak wyglada zabawa nimi
Stary 2011-10-06, 10:48   #4739
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

wiec rozumiem Twojego syna jak mówi, że pewnie się znajdzie, a tak poważnie to idźcie na policję zgłoście, że ktoś mu ukradł telefon i po numerze imei znajdą go szybko im szybciej to zgłosicie, tym szybciej jest szansa na znalezienie telefonu, jeśli bodłączy znalazca telefon pod boxa to juz nie ma szans na odnalezienie, bo numer imei się zmieni
tel. już się znalazł. Chodzi o to jemu by nie ukradli, tylko by pewnie sam zostawił na ławce pod szkołą, bo pewnie by myślał że do następnego dnia poczeka, albo raczej by zapomniał że wogle miał telefon. To taki lekkoduch marzyciel.

P0P podobno ci co chca na PiS głosować powinni najpierw książke prezesa poczytać, niedawno wydali. Podobno taka nienawiść z każdego słowa leci, i jeszcze takie przekonanie o swojej wyższości, podobno każdego zwolennika przekonalo to do zmiany zdania
A szczerze to od mojego tz z pracy księgowa ma na szafkach czarno białe naklejki z L.Kaczyńskim, i podpisane mój prezedent, i niby człowiek wykształcony, a jakby miała mózg wyprany

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Klocki ja niezmiennie polecam waflowe konstrukcyjne. Wszystko z tego zbudować idzie i u mnie się nimi bawi i 1,6 jak i 7-mio latek
Mam ich z 5 kompletów a i tak pewnie na święta jeszcze każdemu po jednym zestawie dokupię http://allegro.onet.pl/klocki-waflow...812037914.html

Stary 2011-10-06, 11:10   #4740
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja pracuję od 10 do 20 ale i tak pójde byle PIS nie wygrał

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości