Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 10:56   #3151
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

o to mi właśnie chodzi. Czuję, że jeszcze nie mam dobrze dobranego rozmiaru i niestety nie trafiłam jeszcze na osobe, która by mi dobrze doradziła.
Nie chcę tutaj nikogo reklamować, ale wiem, że staniki tej firmy sa dobre http://www.samanta.pl/pl bo kiedyś przypadkowo na nie trafiłam i jak szukałam teraz dobrego sklepu z bielizną to patrzyłam na logo na witrynach. Wiedziała, że jak będzie samanta , to i pełna rozmiarówka będzie, a jak jest pełna rozmiarówka to i babki na niej muszą się znać. Wiem, dziwny tok rozumowania, ale tak właśnie trafiłam na moje ulubione panie bieliźniarki. I staniki z tej firmy złe też nie są, a są właśnie tańsze http://www.bielizna.net/ava/

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:03   #3152
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Czemu tak pędziecie wredoty jedne

Ja dziś od 5:30 na nogach..i UWAGA: nie zdałam testów na prawko...wstyd jak cho.lera, ale miałam 2 dni zeby sie nauczyc i nie dałam rady

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewoje. Właśnie mam przerwę i podjadam pyszną kanapeczkę z chlebka razowego

Widzę, że w ramach tematu o diecie będę mogła się do niektórych z Was przyłączyć (gosza ) Ostatnio waga strasznie mi skoczyła, mimo, że ciągle mam trochę niedowagę idzie mi w brzuch strasznie. Staram się więc ćwiczyć i zdrowo jeść by brzucha w suknie nie było widać Poza tym chce uzupełniać naturalnie mikroelementy i witaminy
Mam dietę: tylko razowe pieczywo, dużo zielonych warzyw (brokół, brukselka, ogór, sałata), dużo orzechów, codziennie porządna dawka nabiału (serki wiejskie, szklanka mleka), brak ziemniaków i makaronu - tylko ryż, najlepiej ciemny, delikatne mięso (wędliny tylko z kurczaka) i warzywa strączkowe. TZ na razie na diecie nie cierpi, bo przygotowuję normalne posiłki tylko dla niego gotuję ziemniaki zamiast ryżu, bo by biedny chyba nie wytrzymał Tak napisałam z ciekawości, może któraś z Was też tak podje. To jest dieta dla planujących poczęcie Ale właśnie czegoś takiego szukałam zdrowo i nie idzie na tym przytyć, a człowiek się nie ogranicza

Madzia - bardzo ładne zaproszenia
Mam zamiar wprowadzić taka diete, ale jakoś ostatnio mi nie wychodzi. Na pewno od 1 kwietnia rzucam tabsy to będę siebie i Tz faszerowac witaminami i kwasem foliowym

Cytat:
o jak możesz, to podeślij namiary na ten sklep. W prawdzie szukam takiego sklepu w Krk, ale może z kimś tutaj współpracują.

No właśnie o to mi chodzi. Mi w sklepie wciskają ciągle 75 C, ale jak je mierzę, to mam wrażenie, ze lepsze byłoby np 70 D. Jednak nie bardzo jest z kim rozmawiać w sklepie i czasem sobie odpuszczam dalsze szukanie.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

o to mi właśnie chodzi. Czuję, że jeszcze nie mam dobrze dobranego rozmiaru i niestety nie trafiłam jeszcze na osobe, która by mi dobrze doradziła.
OOO włąsnie sprawdziłam i w Szczecinie jest dobry sklep ze stanikami i brafiterka Chyba sie tam wybiore i zakupie sobie dobry staniczek do sukienki

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:07   #3153
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Poproszę dodać moją suknię bo ja się już zdecydowałam
http://slubnasuknia.pl/monCheri/10he...BARBIELLE.html
piękna bardzo w moim stylu

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wałeczki chyba na mózgu masz taką figurę że szok a w swojej sukni prezentujesz się pięknie
na mózgu

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

wyobraźcie sobie , że mój ukochany TŻ dzisiaj rano sam zaproponował mi, że w sobotę pójdziemy pooglądać sobie obrączki
Stary 2011-10-06, 11:07   #3154
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba ruszyć tyłek na salony na początku też mi się nie chciało ale jak założyłam pierwszą to dalej samo poszło a lepiej teraz niż się później rozbierać z kurki zimowej szalika i całej reszty
miałam dokładnie to samo podejście załatwiłam kupowanie sukni póki nie trzeba było się z warstw rozbierać
Cytat:
Byłam drugi raz zmierzyć moją suknię i jest decyzja- kupuję po weekendzie
Żeby było śmieszniej zastanawiając się jaka biżuteria pasuje do niej koleżanka na próbę dała mi łańcuszek z najbliższego manekina i wiecie co? kupiłam! i łańcuszek i bransoletkę, chyba mam jakiś dobry okres na decyzję bo idą mi piorunująco!!
Oto Biżuoczywiście na żywo błyszczy się bardzo )
Załącznik 4264743

Załącznik 4264744

Załącznik 4264745
śliczna też sie powoli rozglądam za biżuterią, ale mam problem bo komplety są zazwyczaj kolczyki + naszyjnik, a ja chcę kolczyki + bransoletka i na dodatek coś bardzo delikatnego bo moja suknia jest i tak już bardzo zdobiona jak na mnie
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
1- falbankowa
2- z ciezkim dolem
3 - ladna, ale ecru, zbyt zwykla
4 - moj faworyt (tylko bez tego czegos na szyji i z dekoldem w lodke
2 ostatnie najładniejsze dla mnie wygrywa nr 3, ale z doświadczenia wiem ze katalogowe zdjęcia Agnes często nie oddają uroku sukni

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Top Model. I mam nadzieję, że Gabriela szybko odpadnie. Bo ona mi bardziej na celebrację zalatuje niż na modelkę. Zachowaniem się w gimnazjum zatrzymała... bo ja tak dawno nie miałam faceta... och! ( a lat ma 19)
też mnie to rozwaliło
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Myślałyście już o bieliźnie ślubnej? (co pod sukienkę)

Zastanawiam się nad bielizną modelującą.
ja w sumie nie wiem ... jak kupowałam suknię to byłam taka podekscytowana ze nie pamiętam w ogóle czy rozmawiałam z panią z salonu o możliwościach (tzn czy stanik, normalny, czy wszywany stanik, czy może bez stanika) Muszę jeszcze raz pójść do salonu zanim zacznę sie za bielizną rozglądać
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hej wariatki nie dam rady was nadrobic kindziu cieszę się że już masz swoją wymarzoną suknię
wczoraj pokazywałam tżtowi aproszenia i chyba wybierzemy te nawet tż mi mówił żeby je odrazu zamówic bo ładne
http://allegro.pl/wyjatkowe-zaprosze...844256639.html
bardzo ładne ale weźcie sobie najpierw próbki, bo różnie to bywa my jena próbki zamówiliśmy i się okazało ze na żywo już nie takie ładne Zamówiliśmy wiec kolejną partię próbek, właśnie dziś pierwsza przyszła

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:08   #3155
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki bardzo, będę miała jasnośc czy warto je zamówic a który wzór wybrałaś ?? ten pierwszy??
Nie ma sprawy! Hmm wiesz co ja wybralam cztery rozne zaproszenia, z kooperta ta 1 jasna w ciemne kwiatki, rozowa, fioletowa i jedna taka pomiedzy rozem a fioletem o ile dobrze pamietam?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Ja dziś od 5:30 na nogach..i UWAGA: nie zdałam testów na prawko...wstyd jak cho.lera, ale miałam 2 dni zeby sie nauczyc i nie dałam rady
Nastepnym razem bedzie lepiej!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:09   #3156
M_ilkaa
Rozeznanie

[QUOTE=kooocur;29814011]Czemu tak pędziecie wredoty jedne

nie przejmuj się zdasz następnym razem trzymam kciuki
Stary 2011-10-06, 11:09   #3157
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
a więc ogłaszam wszem i obec mam suknię jest piękne znalazłam ją przez przypadek w biegu wpadłyśmy do salonu nie patrząc nawet jakiego nie mam zdjęć bo nie mogłyśmy zrobić

powiem krótko mam suknię Agnieszki Popielewicz tylko że ja będę miała z szarfą w pasie dziewczyny jak ją założyłam szczęke zbierałam z podłogi a łzy ciekły mi po policzkach ze szczęścia gapiłam się w lustro i nie mogłam wzroku oderwać a mało tego gdy miałam ją na sobie i się odwróciłam w stronę drzwi to stali obcy ludzie gdy zobaczyli, że się na nich patrze to weszła dziewczyna którą pierwszy raz widziałam na oczy i powiedziała że jak mnie zobaczyła nie mogła oderwać wzroku i chciała tylko wejść do tego salonu i mi pogratulować i powiedzieć że wyglądam pięknie

kochane jutro wam wrzucę zdjęcia innych sukien co mierzyłam ale to tylko dla pokazania jakie fasony zakładałam

w sobotę wpłacam zaliczkę i evooniu ty wsadziłaś mnie w falbanki i falbanki wygrały

Kindziu! Gratulacje!!!!! suknia pięęękna i jednak falbaneczki Cie urzekły

i jestem pewna że Kindzia zawstydzi Popielewicz!!!

Cytat:
Poproszę dodać moją suknię bo ja się już zdecydowałam
http://slubnasuknia.pl/monCheri/10he...BARBIELLE.html
Magduś - piękna suknia również gratuluje wyboru... Księżniczka jak się patrzy

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:11   #3158
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
wałeczki chyba na mózgu masz taką figurę że szok a w swojej sukni prezentujesz się pięknie
Dzięki
Przynajmniej wyzbywam się części kompleksów, ale i tak je mam

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:11   #3159
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy! Hmm wiesz co ja wybralam cztery rozne zaproszenia, z kooperta ta 1 jasna w ciemne kwiatki, rozowa, fioletowa i jedna taka pomiedzy rozem a fioletem o ile dobrze pamietam?

Nastepnym razem bedzie lepiej!
[QUOTE=M_ilkaa;29814105]
Cytat:

nie przejmuj się zdasz następnym razem trzymam kciuki
Dzieki dziewczyny...testy zdam po prostu miałam mase pracy i nie nauczyłam sie ich. Za tydzien pojde jeszce raz. Bardziej martwi mnie sama jazda..robie to prawko tylko dla Tż ja wcale nie czuje wewnetrznej potrzeby jeżdzenia autem..no jakos cholipa nie czuje no....

Mieszkamy jednak daleko i w sumie Tz jest jakby moim "szofertem" wciaz gdzies mnie wozi..

Synuś
Stary 2011-10-06, 11:14   #3160
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzieki dziewczyny...testy zdam po prostu miałam mase pracy i nie nauczyłam sie ich. Za tydzien pojde jeszce raz. Bardziej martwi mnie sama jazda..robie to prawko tylko dla Tż ja wcale nie czuje wewnetrznej potrzeby jeżdzenia autem..no jakos cholipa nie czuje no....

Mieszkamy jednak daleko i w sumie Tz jest jakby moim "szofertem" wciaz gdzies mnie wozi..
Przylozysz sie nastepnym razem - nie oszukujmy sie 2 dnia to bardzo malo! Tym bardziej, ze te niektore pytania sa tak ulozone, ze ja majac prawko ladnych kilka lat pewnie mialabym problem z odpowiedziami
Jak zaczniesz jezdzic to pewnie Ci sie spodoba
Stary 2011-10-06, 11:15   #3161
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
następnym razem się uda
Stary 2011-10-06, 11:15   #3162
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
a co ja mam powiedziec? wielkie dupsko już ja cię napcham jedzeniem jak mnie odwiedzisz

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:15   #3163
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Nie chcę tutaj nikogo reklamować, ale wiem, że staniki tej firmy sa dobre http://www.samanta.pl/pl bo kiedyś przypadkowo na nie trafiłam i jak szukałam teraz dobrego sklepu z bielizną to patrzyłam na logo na witrynach. Wiedziała, że jak będzie samanta , to i pełna rozmiarówka będzie, a jak jest pełna rozmiarówka to i babki na niej muszą się znać. Wiem, dziwny tok rozumowania, ale tak właśnie trafiłam na moje ulubione panie bieliźniarki. I staniki z tej firmy złe też nie są, a są właśnie tańsze http://www.bielizna.net/ava/
wielkie dzięki - sprawdziłam, ze mają sklepy w Krk. Wybiorę się i sprawdzę, czy poza szeroką rozmiarówką będą tam Panie umiejące dobrać dobry stanik
Stary 2011-10-06, 11:16   #3164
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
wyobraźcie sobie , że mój ukochany TŻ dzisiaj rano sam zaproponował mi, że w sobotę pójdziemy pooglądać sobie obrączki

no to jakas plaga bo moj powiedzial, ze pojdziemy w nastepna

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:17   #3165
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

Mam zamiar wprowadzić taka diete, ale jakoś ostatnio mi nie wychodzi. Na pewno od 1 kwietnia rzucam tabsy to będę siebie i Tz faszerowac witaminami i kwasem foliowym
My się chcemy starać z TZtem w maju, zaraz po ślubie.
Mam trochę świra na tle zdrowia przed dzidziusiem , więc pół roku wcześniej już dbamy oboje o siebie A trzy miesiace temu rzuciłam hormony.

A na prawo jazdach następnym razem pójdzie lepiej

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:20
Stary 2011-10-06, 11:17   #3166
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki naprawdę pędzicie od rana tyle stron już na stukałyście

Cytat:

OOO włąsnie sprawdziłam i w Szczecinie jest dobry sklep ze stanikami i brafiterka Chyba sie tam wybiore i zakupie sobie dobry staniczek do sukienki
nie przejmuj się następnym razem pójdzie lepiej , i musisz dziewczyny o kciuki poprosić bo one jakieś magiczne są te wizażowe
Stary 2011-10-06, 11:18   #3167
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Kindziu! Gratulacje!!!!! suknia pięęękna i jednak falbaneczki Cie urzekły

i jestem pewna że Kindzia zawstydzi Popielewicz!!!
dziękuję ale Popielewicz raczej nie przebiję ale suknię mam śliczną

Cytat:
Dzięki
kompleksów u Ciebie brak
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:18   #3168
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
a co ja mam powiedziec? wielkie dupsko już ja cię napcham jedzeniem jak mnie odwiedzisz
Madziu ja tam bym chciała mieć co nieco z Twojej figury - pupę też
Na zapasanie się nie zgadzam

Stary 2011-10-06, 11:21   #3169
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu ja tam bym chciała mieć co nieco z Twojej figury - pupę też
Na zapasanie się nie zgadzam
hahaha pupę - przepraszam ale musiałam
jak tam zdrówko? troche ci przeszło??

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-06, 11:21   #3170
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
a więc ogłaszam wszem i obec mam suknię jest piękne znalazłam ją przez przypadek w biegu wpadłyśmy do salonu nie patrząc nawet jakiego nie mam zdjęć bo nie mogłyśmy zrobić

powiem krótko mam suknię Agnieszki Popielewicz tylko że ja będę miała z szarfą w pasie dziewczyny jak ją założyłam szczęke zbierałam z podłogi a łzy ciekły mi po policzkach ze szczęścia gapiłam się w lustro i nie mogłam wzroku oderwać a mało tego gdy miałam ją na sobie i się odwróciłam w stronę drzwi to stali obcy ludzie gdy zobaczyli, że się na nich patrze to weszła dziewczyna którą pierwszy raz widziałam na oczy i powiedziała że jak mnie zobaczyła nie mogła oderwać wzroku i chciała tylko wejść do tego salonu i mi pogratulować i powiedzieć że wyglądam pięknie

kochane jutro wam wrzucę zdjęcia innych sukien co mierzyłam ale to tylko dla pokazania jakie fasony zakładałam

w sobotę wpłacam zaliczkę i evooniu ty wsadziłaś mnie w falbanki i falbanki wygrały
Sukienka jest przepiekna gratulacje bedziesz wygladała w niej pieknie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Popełniłam buciki Przyjdą w ciągu 10 dni. Zobaczymy. Mam nadzieję, że nie będę musiała odsyłać
Butki też przeslicznej urody

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
czy Wy już wszystkie macie suknie ? czy jest jakaś też bidna jak ja która nie ma ? czy sama zostałam taka opóźniona ? aż wstyd
ja sukienki nie mam, i rajdy po salonach planuje najwczesniej na grudzień- choc jak was czytam to coraz bardziej korci mnie by już w pażdzierniku zrobić sobie rozeznanie, choc chyba i tak zdecyduję się na szycie
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:29   #3171
kooocur
Zakorzenienie

Z racji, że nie mam prawka ide dziś z kumpelna na ploty i piwko..albo nawet dwa lub trzy

Cytat:
Przylozysz sie nastepnym razem - nie oszukujmy sie 2 dnia to bardzo malo! Tym bardziej, ze te niektore pytania sa tak ulozone, ze ja majac prawko ladnych kilka lat pewnie mialabym problem z odpowiedziami
Jak zaczniesz jezdzic to pewnie Ci sie spodoba
Być może się spodoba..bede niezalezna a tak musze sie prosić...buuu

Od dzis dalej sie ucze i w srode ide jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
następnym razem się uda

Cytat:
My się chcemy starać z TZtem w maju, zaraz po ślubie.
Mam trochę świra na tle zdrowia przed dzidziusiem , więc pół roku wcześniej już dbamy oboje o siebie A trzy miesiace temu rzuciłam hormony.

A na prawo jazdach następnym razem pójdzie lepiej
Właśnie ja wciaż sie zastanawiam kiedy, co i jak zrobić zeby sie przygotować. My w czerwcu poslubie też zaczynamy starania. 3 miesiace wczesniej chciałam rzucic tabsy i zaczac brac kawas foliowy ja i Tż tez oczywiście. Nie wiem czy jakies badania zrobić? Z krwi?

Jak sie przygotujesz do tej ważnej decyzji?

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki naprawdę pędzicie od rana tyle stron już na stukałyście

nie przejmuj się następnym razem pójdzie lepiej , i musisz dziewczyny o kciuki poprosić bo one jakieś magiczne są te wizażowe
OOOOO własnie musze Was o kciuki poprosić to wtedy wszystko sie uda

Synuś
Stary 2011-10-06, 11:31   #3172
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Kochana, nauczysz się tego i zdasz to bezbłędnie. Niestety tylko trzeba do tego siąść. A z jazdą sama zobaczysz. Ja też na początku robiłam prawko, bo wszyscy robili, bo mnie TŻ wysyłał, bo w domu mi truli. I nie czułam tego za bardzo. Ale z czasem się wyrabiam i już lubię jeździć autkiem, ale tez nie jest to z takim uwielbieniem, że mogłabym dalekie trasy pokonywać.

Cytat:
wielkie dzięki - sprawdziłam, ze mają sklepy w Krk. Wybiorę się i sprawdzę, czy poza szeroką rozmiarówką będą tam Panie umiejące dobrać dobry stanik
Tylko, żeby potem nie było na mnie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:32   #3173
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość

Ok, no to żeby uniknąć zbędnych kosztów, będę się starała szukać składu danego kosmetyku w internecie i będę Ci tu podrzucać, ok?

Uuuuuu, to widzę, że u was jeszcze lepiej niż u nas - ja 176, TŻ 197 więc obcasik musi być, ale chcę maksymalnie 7 cm, bo muszę w tym wytrwac całą noc!
Ok podsyłaj skład, będę w miarę możliwości pomagać.

Ja myślałam o tym żeby na wielkie wejście mieć wysokie obcasy najlepiej z platformą, natomiast później mieć buty taneczne ( są podobno bardzo wygodne) i też max 7 cm.
Tylko nie wiem jak to rozwiązać sukienką żeby była dobra i do tych i do tych butów, to już zależy co mi powiedzą jak będe kupowała suknie, czy da sie w ogóle coś takiego zrobić, i czy nie będzie to głupio wyglądało że w kościele będzie odrobinę za krótka albo już na weselu za długa.

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
a masz może na oku jakiś dobry sklep z bielizną?
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No właśnie nie bardzo - pewnie jak zwykle złażę najpierw Arkadię i Złote Tarasy
Cytat:
Sama o tym myślę, ale zdecyduję już bliżej pierwszej przymiarki - wtedy muszę już mieć bieliznę i buty takie jak planuję mieć w dniu ślubu. A do tego trochę czasu jednak zostało.
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dzieńd dobry

MARGIDAdaj trochę tego słoneczka bo u mnie szaro buro

Ja nie mam w planach bielizny modelującej halka do mojej sukni zaczyna się na wysokości tali więc bioder nie ma co modelować. Kupię tylko dobry stanik a talie podkreśli się dobrze wiążąc gorset od sukni
Cytat:
Nie mam jeszcze zamówionej sukni, ale tak mi Pani powiedziała w salonie, że muszę mieć już bieliznę i buty (przynajmniej mam jej powiedzieć, czy obcas będzie 5 cm czy 10 cm).

Dziewczyny byłyście kiedyś w takim sklepie, gdzie Pani pomogła Wam dobrze dobrać stanik? Chodzi mi o taką usługę jak brafitterka, czy spotkałyście się z czymś takim w sklepie. Nie chodzi mi o sklepy typowe z taką usługą (przyznam się, ze jeszcze takiego nie spotkałam na swojej drodze), ale o sklepy - sieciówki lub małe sklepiki, gdzie sprzedawca znał się nie tylko na firmach bieliźniarskich i kolorach bielizny, ale dokładnie wiedział jakie są rozmiary i umie dopasować rozmiar do każdej kobiety?
Ja byłam w takim sklepie, bardzo polecam, zawsze nosiłam 80C a tu Pani mnie wymacała do granic możliwości, wymierzyła i się okazało że mam 70G, a efekt powalający
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:35   #3174
E87
Wtajemniczenie

Kocooorq dokladnie bedziesz niezalezna - to jest to
Podeslijcie jakas fajna stronke z bukietami
Stary 2011-10-06, 11:40   #3175
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
hahaha pupę - przepraszam ale musiałam
jak tam zdrówko? troche ci przeszło??
No co ... Moja jest okropnie koścista
Ze zdrówkiem lepiej. Chociaż przez to, że chodze do pracy to czuje, ze się porządnie nie wylecze

Cytat:
Właśnie ja wciaż sie zastanawiam kiedy, co i jak zrobić zeby sie przygotować. My w czerwcu poslubie też zaczynamy starania. 3 miesiace wczesniej chciałam rzucic tabsy i zaczac brac kawas foliowy ja i Tż tez oczywiście. Nie wiem czy jakies badania zrobić? Z krwi?

Jak sie przygotujesz do tej ważnej decyzji?
Po odstawieniu hormonów musi się wyregulować cykl. Badam sobie więc cykle metodą objawowo-termiczną, żeby zobaczyć jak sprawa wygląda bo mam krótkie cykle i są w związku z tym małe komplikacje. Przy okazji można zaplanować płeć dziecka. Poza tym trzeba zrobić badania ogólne, na pierwiastki, tsh, oprócz tego na 3 miesiące wstecz zacząć brać kwas, zbadać się na toksoplazmozę, różyczkę, można zaszczepić się wcześnie na żółtaczkę. Ja biorę jeszcze multiwitaminę, magnez i żelazo przepisane przez lekarza na niedobory - warto tez to wcześniej zbadać. Aha 3 m-ce to minimum żeby odstawić tabsy i czekać aż organizm się ustabilizuje zwykle lepiej zostawić sobie więcej czasu - tak dla bezpieczeństwa
Poza tym ja już jestem dość wiekowa, a sytuację mamy z TZtem dość ustabilizowaną, więc stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać bo czas ucieka, jak dobrze pójdzie to będę rodzić w wieku prawie 30 lat więc nie chcemy tego przeciągać. Oprócz tego mam silny instynkt macierzyński i ślinie się na każde niemowlę

Stary 2011-10-06, 11:41   #3176
malwus20
Wtajemniczenie

A te zdjęcia są specjalnie dla zainteresowanych wizażanek które mają zamiar ozdobic toalety w swoich domach weselnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dd11_2009-06-25_25_93.jpg (57,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg otherevents6_2009-06-25_25_43.jpg (52,1 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:42
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:44   #3177
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
A te zdjęcia są specjalnie dla zainteresowanych wizażanek które mają zamiar ozdobic toalety w swoich domach weselnych
Jak dla mnie to juz przegiecie
Stary 2011-10-06, 11:45   #3178
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
No co ... Moja jest okropnie koścista
Ze zdrówkiem lepiej. Chociaż przez to, że chodze do pracy to czuje, ze się porządnie nie wylecze

Po odstawieniu hormonów musi się wyregulować cykl. Badam sobie więc cykle metodą objawowo-termiczną, żeby zobaczyć jak sprawa wygląda bo mam krótkie cykle i są w związku z tym małe komplikacje. Przy okazji można zaplanować płeć dziecka. Poza tym trzeba zrobić badania ogólne, na pierwiastki, tsh, oprócz tego na 3 miesiące wstecz zacząć brać kwas, zbadać się na toksoplazmozę, różyczkę, można zaszczepić się wcześnie na żółtaczkę. Ja biorę jeszcze multiwitaminę, magnez i żelazo przepisane przez lekarza na niedobory - warto tez to wcześniej zbadać. Aha 3 m-ce to minimum żeby odstawić tabsy i czekać aż organizm się ustabilizuje zwykle lepiej zostawić sobie więcej czasu - tak dla bezpieczeństwa
Poza tym ja już jestem dość wiekowa, a sytuację mamy z TZtem dość ustabilizowaną, więc stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać bo czas ucieka, jak dobrze pójdzie to będę rodzić w wieku prawie 30 lat więc nie chcemy tego przeciągać. Oprócz tego mam silny instynkt macierzyński i ślinie się na każde niemowlę
o matko, normalnie specjalistką jesteś

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
o boszzzzzz to już przegięcie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-06, 11:45   #3179
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dla mnie to juz przegiecie
Dla mnie trochę też ale szczerze powiedziawszy fajnie to wygląda na tych zdjeciach
Stary 2011-10-06, 11:47   #3180
Jamee
Zakorzenienie

Rok

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości