Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013 cz.6! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 13:22   #2341
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Malina nie jestes sama
Ja to tak pomiędzy, bo sobie tylko teoretyzuję

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki
Wiesz, ja jestem wybuchową osobą. TŻ o tym dobrze wie. I uważam, że czasem lepiej wykrzyczeć się w nerwach czy powiedzieć nawet coś czego się nie myśli niż trzymać w sobie wszystko TŻ też taki z resztą jest, więc pod tym względem też świetnie się rozumiemy
A TŻ wie, że często w nerwach mówię coś, czego na serio nie myślę
To dobrze, że Twój TŻ to rozumie

My się kłócimy inaczej, jak tylko podnosi się za bardzo ciśnienie i zaraz mogą paść słowa, których nie myślimy, a mogą ranić to się wycofujemy na chwilę i wyciszamy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:31   #2342
malinka_070190
Zakorzenienie

Dot.: Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013

Cytat:
Napisane przez anuleczek19 Pokaż wiadomość
Czesc Lale Długo mnie tutaj nie było, ale to spowodowane jest moim ciągłym zabieganiem, weekend na uczelni, a teraz choruje mam okropny katar, bol głowy i gardła!;( Dzis rodzice pojechali na urlop.. takze mamy cały dom z Tż dla siebie (no oprocz brata ktory wraca z pracy ok 17).

Witam wszystkie nowe PM-ki.
Nadrobiłam was kochane czytając, nie będe już cytowac.
Aaa musze sie pochwalic! Wygrałam na wizażu w konkursie na najładniejszy makijaz z sephory (głosowałam na laske ktora wygrała ) i ja wygrałam przez nią tusz do rzęs z Diora diorshow 360 ( na all 159zł kosztuje ) Zastanawiam się czy go zacząć, czy też sprzedac...:P

o prosze gratulacje

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Cześć
Ja już weekenduję od wczoraj Tylko coś kiepsko się czuję.... Chyba mnie przeziębienie bierze.... Ciacho też chore, więc może razem się poleczymy
Dobry pomysł

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Ja nie brałam innych zespołów pod uwagę

Zgadzam się, jest bardzoooo oryginalna

Ja bym pewnie sprzedała, a za to kupiła jakieś ciuchy, buty czy kosmeytki

Witam z rana
No i byliśmy z TŻem w kancelarii. Niczego ciekawego się nie dowiedzieliśmy oprócz tego, że nie mają kalendarza na 2013r., że nauki u mnie w Parafii zaczęły się we wrześniu i następne znów dopiero za rok Ale pójdziemy do innej parafii. TŻ pokłócił się z tą kobietą, ponieważ przed ślubem trzeba dostarczyć Akt Chrztu nie starszy niż pół roku TŻ powiedział, że ma oryginał, ale nie... Musi być maksymalnie pól roczny. Czyli czeka nas wycieczka do Parafii w której TŻ miał Chrzest, czyli 450km. od nas

Poza tym wczoraj i dziś kłóciliśmy się mocno, ale już jest ok Pierwszy raz odkąd jesteśmy razem zasnęliśmy pokłóceni.
Do pracy jutro nie idę, bo dopadło mnie jakieś choróbsko.

Dziewczyny! Staram się namówić TŻ na kotkę. Moja koleżanka znalazła 2 miesiące temu maleńką kotkę. Ktoś wyrzucił ją w lesie. Kotka załatwia się do kuwety już. No i poważnie się nad nią zastanawiamy. TŻ ma dziś podjąć decyzję Z kotem przecież nie ma tyle roboty co z pieskiem. No i wysterylizowalibyśmy ją

Ach zawsze coś a moż ebyście spróbowali tam zadzwonic? Moze by Wam przysłali ten akt chrztu... No bo bez sensu jechac specjalnie tyle km...

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:34   #2343
aga512152
Rozeznanie

Mia8544 trzymam kciukasy żeby z tą nagrodą Tobie się udało

FlightlessBird coś wiem o tym akcie chrztu.... to jakaś masakra... ja też po swój muszę wybrać się w wyprawę przez pół Polski 500km mam do pokonania, bo Ksiądz mi powiedział że ten co mam już jest nie ważny?? pobierałam 8miesięcy temu... tylko ja się zastanawiam co tam może być nieaktualne.... tak samo muszę jechać do Poznania tylko po to by wziąć zaświadczenie od bierzmowania bo jest wymagane u Nas(nie wiem czy wszędzie) i znając moje szczęście nie da rady załatwić wszysko w jeden dzień....

A co do kotka to bym się chyba nie zdecydowała, sama zostałam zakażona toksoplazmozą jak byłam mała(ponoć musiałam zjeść jakiś owoc/warzywo zakażone bo nigdy nie miałam doczynienia z kotem, piaskownica była zawsze zamykana) i lekarz na wstępie mi powiedział, że jeżeli będę starała się o dziecko muszę przejść szereg badań i wszystko dobrze posprawdzać.... Dla tego ja bym rozważała taką decyzję jeszcze tym bardziej że tyle się mówi o zarażeniu w czasie ciąży... ok wiem można zarazić się nie tylko od kota, ale chyba eliminowała bym ryzyko... Ale to moje zdanie

a teraz muszę zająć się organizacją jakiegoś obiadku tylko brak pomysłu... i szukam inspiracji...
Stary 2011-10-06, 13:42   #2344
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Na ostro, ale ja to czasem lubię poprzesadzać

No bo koty przenoszą toksoplazmozę niebezpieczną dla płodu. Ale o to co znalazłam: "Tylko 10 % kociej populacji choruje na toksoplazmozę i może nas nią zarazić, Są to najczęściej tez koty wychodzące lub jedzące surowe mięso. Zasadniczo łatwiej się zarazić toksoplazmozą dzięki jedzeniu surowego mięsa niż od kota, szczególnie, kiedy kot nie je surowego mięsa. Kobieta może się przebadać i sprawdzić, czy już przeszła tę chorobę. Jeśli nie, to właściwie jedynym środkiem ostrożności, jaki należy przedsięwziąć w związku z kotem, jest unikanie kontaktu z kocim kałem, czyli albo zrezygnowanie zczyszczenia kociej kuwety (na rzecz innego domownika) albo robienie tego w rękawiczkach. Choroba przenosi się przez koci kał. Toksoplazmoza rozwija się w kale kota dopiero po 72 godzinach!!!! Nie ma wiec potrzeby żeby kota się pozbywać albo panikować z tego powodu. Zdrowy rozsadek i zachowanie higieny zdecydowanie wystarczy."

Moja siostra sie zaraziła od kota... Musieli wywołać poród, bo dziecko martwe było. A jak by sie urodziło żywe to było by chore...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
ale pojechałaś jakbym ja coś takiego wykrzyczała do TŻ nawet w nerwach to byłoby kiepsko

dzwonił do mnie TŻ i... chyba "wygram" coś w konkursie. Jak się przekręt uda to dam wam znać

Zaciekawiłaś mnie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Czesc lalki
Nadrobiąłm Was
Byłąm dizs na grzybkach zarobiłam 20 zł hehe
a teraz ściągam sobie z neta filmik z ćwiczeniami. podobno są dobre;D musze jeszcze zamówić za chwile hantelki 1kg i będzie gites
Tż ma dużo hantli, no ale u niego wagowo to sie zaczynają od 4,5... a dla mnie to za cieżkie

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:49   #2345
anuleczek19
Zadomowienie

Jak zaczął się rok akademicki to bardzo pusto się tu zrobiło

Ja właśnie zjadłam piers z kurczaka i brokuły robione w parowarze. I powiem wam,że nawet smaczne to

A.H

anuleczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:52   #2346
aga512152
Rozeznanie

Cytat:
Jak zaczął się rok akademicki to bardzo pusto się tu zrobiło

Ja właśnie zjadłam piers z kurczaka i brokuły robione w parowarze. I powiem wam,że nawet smaczne to
to dobrze że smakowało a doprawiałaś przyprawami>??
mnie kuzunka zaraziła parowarem... ale ona to jest w tym mistrzynią... robi takie rzeczy że na początku nie wierzyłam, że to w parowarze robione....
Stary 2011-10-06, 13:54   #2347
anuleczek19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
to dobrze że smakowało a doprawiałaś przyprawami>??
mnie kuzunka zaraziła parowarem... ale ona to jest w tym mistrzynią... robi takie rzeczy że na początku nie wierzyłam, że to w parowarze robione....

Tak tak, na początek troche "kucharkiem".Musze się "w to wprawić" ale było pyszne )

A.H

Stary 2011-10-06, 13:56   #2348
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra sie zaraziła od kota... Musieli wywołać poród, bo dziecko martwe było. A jak by sie urodziło żywe to było by chore...
o kurde
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:07   #2349
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

My się kłócimy inaczej, jak tylko podnosi się za bardzo ciśnienie i zaraz mogą paść słowa, których nie myślimy, a mogą ranić to się wycofujemy na chwilę i wyciszamy...
Mój TŻ coraz teraz już też zazwyczaj się wycofuje. Ale ja nie potrafię No i czasem ja go wyprowadzam z równowagi
Cytat:
o prosze gratulacje

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Dobry pomysł

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Ach zawsze coś a moż ebyście spróbowali tam zadzwonic? Moze by Wam przysłali ten akt chrztu... No bo bez sensu jechac specjalnie tyle km...
Mam nadzieję, że tak się da.
Cytat:

FlightlessBird coś wiem o tym akcie chrztu.... to jakaś masakra... ja też po swój muszę wybrać się w wyprawę przez pół Polski 500km mam do pokonania, bo Ksiądz mi powiedział że ten co mam już jest nie ważny?? pobierałam 8miesięcy temu... tylko ja się zastanawiam co tam może być nieaktualne.... tak samo muszę jechać do Poznania tylko po to by wziąć zaświadczenie od bierzmowania bo jest wymagane u Nas(nie wiem czy wszędzie) i znając moje szczęście nie da rady załatwić wszysko w jeden dzień....

A co do kotka to bym się chyba nie zdecydowała, sama zostałam zakażona toksoplazmozą jak byłam mała(ponoć musiałam zjeść jakiś owoc/warzywo zakażone bo nigdy nie miałam doczynienia z kotem, piaskownica była zawsze zamykana) i lekarz na wstępie mi powiedział, że jeżeli będę starała się o dziecko muszę przejść szereg badań i wszystko dobrze posprawdzać.... Dla tego ja bym rozważała taką decyzję jeszcze tym bardziej że tyle się mówi o zarażeniu w czasie ciąży... ok wiem można zarazić się nie tylko od kota, ale chyba eliminowała bym ryzyko... Ale to moje zdanie

a teraz muszę zająć się organizacją jakiegoś obiadku tylko brak pomysłu... i szukam inspiracji...
Nam ta babka wytłumaczyła konieczność doniesienia nowego aktu Chrztu tym, że chcą się chronić przed bigamią Nie wiem o co chodzi.
A co do Toksoplazmozy - rozmawiałam z kuzynką, która rozmawiała o tym z ginekologiem. Powiedział jej, że w Polsce jest rocznie ok. 300 przypadków, że płód się zakazi. I zwykle jest to wina nieostrożności matki np. ma kota, ale źle przestrzega higieny. Tzn. sama myje jego kuwetę, albo nie myje rąk po głaskaniu kota, całuje go itp. No i poza tym kot zaraża tylko raz w życiu i przez bardzo krótki okres czasu

Net mi coś wariuje dziś

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

"Ginekolodzy ciągle jeszcze zalecają przyszłym matkom pozbycie się kota. Nie jest to jednak konieczne, ponieważ oocysty z jajami pierwotniaków rozwijają się tylko w kale kota i są zdolne do zarażania dopiero po 3-4 dniach. Ciężarna kobieta może się nimi zarazić bezpośrednio lub pośrednio, np. kiedy przetrze usta ręką, którą uprzednio usuwała kocie odchody z kuwety."

Nie wyobrażam sobie trzymać kupy kota 24h w kuwecie, a co dopiero 3dni

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:11   #2350
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dobrze, że nie lubię tataru, bo od surowego mięsa najprościej Toksoplazmozy dostać

Stary 2011-10-06, 14:11   #2351
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
A co do Toksoplazmozy - rozmawiałam z kuzynką, która rozmawiała o tym z ginekologiem. Powiedział jej, że w Polsce jest rocznie ok. 300 przypadków, że płód się zakazi. I zwykle jest to wina nieostrożności matki np. ma kota, ale źle przestrzega higieny. Tzn. sama myje jego kuwetę, albo nie myje rąk po głaskaniu kota, całuje go itp. No i poza tym kot zaraża tylko raz w życiu i przez bardzo krótki okres czasu
no to chyba nie realne jest żeby za każdym razem jak dotknie się kota leciało się do łazienki i myło ręce . A jeśli nawet to można by było oszaleć

Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:13
Stary 2011-10-06, 14:14   #2352
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
no to chyba nie realne jest żeby za każdym razem jak dotknie się kota leciało się do łazienki i myło ręce . A jeśli nawet to można by było oszaleć
Chodzi o to żeby myć ręcę po głaskaniu kota i np. przed jedzeniem A to jest dla mnie logiczne, bo ja zawsze przed posiłkiem, po zabawie z sunią myję ręce Chociaż ona mówiła, że to faktycznie szleństwo. Bo te bakterie są w odchodach, a raczej po myciu kuwety się ręce myje
W ciąży z resztą zaleca się aby robił to inny domownik

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:15
Stary 2011-10-06, 14:22   #2353
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że nie lubię tataru, bo od surowego mięsa najprościej Toksoplazmozy dostać
Nawet jakbyś lubiła to przez 9 miesięcy byś przeżyła bez, nie?

Mnie się zdaje, że nie ma co panikować. Jak będę miała kota i zajdę w ciążę to z pewnością się kota nie pozbędę-bo niby mam domownika wyrzucić? Przy zachowaniu odpowiedniej ostrożności [ew. zrobieniu badań, czy aby teraz jesteś zdrowa] możecie się spokojnie kotką poopiekować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-10-06, 14:23   #2354
mu_minka1988
Wtajemniczenie

znalazłam chyba coś CHYBA... http://www.dejavu-band.pl/index1.php?i=23

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:26   #2355
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
wg mnie wokal faceta jest ok . Ale te laski jakieś takie
Stary 2011-10-06, 14:27   #2356
mu_minka1988
Wtajemniczenie

no właśnei faceta mi się podoba, laska nie pasuje tam trochę

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2011-10-06, 14:27   #2357
aga512152
Rozeznanie

Uwierzcie dziewczyny że można co chwilę myć ręce... jak ja byłam chora a mój brat pytał się Moim rodzicą co mi jest i dla czego choruję.... to powiedzieli mu że to przez to że zjadłam coś brudnego i nie umyłam wcześniej rąk... to on od tego czasu nie weźmie nic do buzi nim nie umyje rąk... a od mojej chorby minęło jakieś 12 lat.... sama nie zjem nic dopóki nie umyję rąk, jak bawię się z moim psiakiem to potem idę zaraz myć ręce, wychodzę z tramwaju i chcę zjeść jabłko np to wycieram ręce w "mokre husteczki" może i nazwiecie mnie wariatką ale dużo się wycierpiałam jak byłam mała i wiem że od higieny bardzo dużo zależy
FlightlessBird
tak jak piszesz higiena to podstawa! i zdrowy rozsądek
Stary 2011-10-06, 14:29   #2358
mu_minka1988
Wtajemniczenie

ja bym chciała samych facetów, ale nigdzie nie widzę takiego zespołu

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2011-10-06, 14:29   #2359
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jakbyś lubiła to przez 9 miesięcy byś przeżyła bez, nie?

Mnie się zdaje, że nie ma co panikować. Jak będę miała kota i zajdę w ciążę to z pewnością się kota nie pozbędę-bo niby mam domownika wyrzucić? Przy zachowaniu odpowiedniej ostrożności [ew. zrobieniu badań, czy aby teraz jesteś zdrowa] możecie się spokojnie kotką poopiekować.
Przeżyłabym, ale ja jedyna w rodzinie nie tknę tataru
Ja też nie rozumię jak ktoś może wyrzucić kota, bo planuje dziecko Ja bym nie potrafiła, bo dla mnie każde zwierzątko staje się od razu członkiem rodziny
A co do badań - 25.10 idę do ginekologa, może on skieruje mnie na inne badania. Zobaczymy co powie Zwykle na wizytę czekałam tydzień, a teraz jak na złość aż 3
Cytat:
Mi się bardzo podobają Teraz posłuchałam lasek i one faktycznie jakieś nie tego

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:31
Stary 2011-10-06, 14:30   #2360
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnei faceta mi się podoba, laska nie pasuje tam trochę
i psują efekt trochę

Cytat:
Uwierzcie dziewczyny że można co chwilę myć ręce... jak ja byłam chora a mój brat pytał się Moim rodzicą co mi jest i dla czego choruję.... to powiedzieli mu że to przez to że zjadłam coś brudnego i nie umyłam wcześniej rąk... to on od tego czasu nie weźmie nic do buzi nim nie umyje rąk... a od mojej chorby minęło jakieś 12 lat.... sama nie zjem nic dopóki nie umyję rąk, jak bawię się z moim psiakiem to potem idę zaraz myć ręce, wychodzę z tramwaju i chcę zjeść jabłko np to wycieram ręce w "mokre husteczki" może i nazwiecie mnie wariatką ale dużo się wycierpiałam jak byłam mała i wiem że od higieny bardzo dużo zależy
FlightlessBird
to może ja jestem wariatką bo tak nie robię
Stary 2011-10-06, 14:40   #2361
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
J

Dziewczyny! Staram się namówić TŻ na kotkę. Moja koleżanka znalazła 2 miesiące temu maleńką kotkę. Ktoś wyrzucił ją w lesie. Kotka załatwia się do kuwety już. No i poważnie się nad nią zastanawiamy. TŻ ma dziś podjąć decyzję Z kotem przecież nie ma tyle roboty co z pieskiem. No i wysterylizowalibyśmy ją
Jak fajnie ja namawiam T na dwa kotki ale zgadza się już, ale to dopiero jak będziemy mieli własne mieszkanko, bo w wynajmowanym kot zrobiłby duże szkody

Cytat:
Na ostro, ale ja to czasem lubię poprzesadzać

No bo koty przenoszą toksoplazmozę niebezpieczną dla płodu. Ale o to co znalazłam: "Tylko 10 % kociej populacji choruje na toksoplazmozę i może nas nią zarazić, Są to najczęściej tez koty wychodzące lub jedzące surowe mięso. Zasadniczo łatwiej się zarazić toksoplazmozą dzięki jedzeniu surowego mięsa niż od kota, szczególnie, kiedy kot nie je surowego mięsa. Kobieta może się przebadać i sprawdzić, czy już przeszła tę chorobę. Jeśli nie, to właściwie jedynym środkiem ostrożności, jaki należy przedsięwziąć w związku z kotem, jest unikanie kontaktu z kocim kałem, czyli albo zrezygnowanie zczyszczenia kociej kuwety (na rzecz innego domownika) albo robienie tego w rękawiczkach. Choroba przenosi się przez koci kał. Toksoplazmoza rozwija się w kale kota dopiero po 72 godzinach!!!! Nie ma wiec potrzeby żeby kota się pozbywać albo panikować z tego powodu. Zdrowy rozsadek i zachowanie higieny zdecydowanie wystarczy."
Słuchajcie, jak dla mnie ta toksoplazmoza i jej przenoszenie droga "kocią" jest jakąś akcją przeciwkotową moja chrzestna jest lekarzem i mówi, że więcej szkód jesli już może zrobić wychodzący na spacery pies, nie mówiąc już o xakażonym mięsie, które jemy, a nie kot, który jest kotem nie wychodzącym z domu bez kitu, z tymi kotami to jakas nagonka chyba słyszałam nawet o babach, które jak zaszły w ciążę, to wyrzucały kota z domu, żeby sie od niego nie zarazić niektórzy ludzie nie myślą i w dodatku nie mają uczuć

Ale mam zapierdziel w pracy
Stary 2011-10-06, 14:51   #2362
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Jak fajnie ja namawiam T na dwa kotki ale zgadza się już, ale to dopiero jak będziemy mieli własne mieszkanko, bo w wynajmowanym kot zrobiłby duże szkody

Słuchajcie, jak dla mnie ta toksoplazmoza i jej przenoszenie droga "kocią" jest jakąś akcją przeciwkotową moja chrzestna jest lekarzem i mówi, że więcej szkód jesli już może zrobić wychodzący na spacery pies, nie mówiąc już o xakażonym mięsie, które jemy, a nie kot, który jest kotem nie wychodzącym z domu bez kitu, z tymi kotami to jakas nagonka chyba słyszałam nawet o babach, które jak zaszły w ciążę, to wyrzucały kota z domu, żeby sie od niego nie zarazić niektórzy ludzie nie myślą i w dodatku nie mają uczuć

Ale mam zapierdziel w pracy
O jakich szkodach myślisz?
Z drugiej strony ja jednak uważam, że kot to takie zwierzę, które potrzebuję trochę swobody i wyjścia na dwór samemu Mówi się z resztą, że koty chodzą swoimi drogami

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Idę pooglądać 'To tylko seks' - zobaczymy jakie będzie Bo chciałam do kina na to iść

Stary 2011-10-06, 14:57   #2363
aga512152
Rozeznanie

Ja też na razie uciekam bo trzeba w końcu zrobić TŻ obiadek, bo wróci Mój pilny studenciak
także do usłyszenia
miłego popołudnia
Stary 2011-10-06, 14:58   #2364
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też na razie uciekam bo trzeba w końcu zrobić TŻ obiadek, bo wróci Mój pilny studenciak
także do usłyszenia
miłego popołudnia
pa
Stary 2011-10-06, 14:58   #2365
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:

no ja tez tak mam że jak sie zaczynamy kłócić i mam mega nerwa to mówię że lepiej sobie pojde i on to rozumie, bo ja strasznie agresywna potrafie być
Cytat:

ja tez właśnie nie wiem
Cytat:
Moja siostra sie zaraziła od kota... Musieli wywołać poród, bo dziecko martwe było. A jak by sie urodziło żywe to było by chore..

Zaciekawiłaś mnie[COLOR="Silver"]
o matko to musiało być straszne

Zaciekawiłam Wygrałam Wygrałam mp4 w konkursie radiowym. I przypadkiem jest to radio w którym pracował TŻ. I zupełnie przypadkiem on był wtedy w radiu i mi kazał wysłać smsa

Cytat:
FlightlessBird
hehe jak mój TŻ i częsciowo ja on nie lubi niczego dotykać, np w bankomacie przyciska kostką a nie opuszkiem A ja od niego przejęłam nie dotykanie klamek. Widziałam jak dziewczyna ode mnie z grupy wychodzi z WC i nie myje rąk i to mnie zniechęciło do łapania za klamki
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:58   #2366
anuleczek19
Zadomowienie

Matko jak u mnie karetki jezdza;/ Martwie sie cholernie bo Tż w pracy ;(

A.H

Stary 2011-10-06, 14:59   #2367
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Zaciekawiłam Wygrałam Wygrałam mp4 w konkursie radiowym. I przypadkiem jest to radio w którym pracował TŻ. I zupełnie przypadkiem on był wtedy w radiu i mi kazał wysłać smsa
gratuluję zupełnie przypadkowej wygranej
Stary 2011-10-06, 15:00   #2368
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mnie nie strasz, bo TŻ też w pracy, a przecież pracuje tam gdzie Twój

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
no ja tez tak mam że jak sie zaczynamy kłócić i mam mega nerwa to mówię że lepiej sobie pojde i on to rozumie, bo ja strasznie agresywna potrafie być

ja tez właśnie nie wiem

o matko to musiało być straszne

hehe jak mój TŻ i częsciowo ja on nie lubi niczego dotykać, np w bankomacie przyciska kostką a nie opuszkiem A ja od niego przejęłam nie dotykanie klamek. Widziałam jak dziewczyna ode mnie z grupy wychodzi z WC i nie myje rąk i to mnie zniechęciło do łapania za klamki
Ja również gratuluje wygranej Za pewne potrzebowałaś dużo szczęścia

Stary 2011-10-06, 15:01   #2369
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ty mnie nie strasz, bo TŻ też w pracy, a przecież pracuje tam gdzie Twój
nie martwcie się dziewczyny
Stary 2011-10-06, 15:04   #2370
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
O jakich szkodach myślisz?
Z drugiej strony ja jednak uważam, że kot to takie zwierzę, które potrzebuję trochę swobody i wyjścia na dwór samemu Mówi się z resztą, że koty chodzą swoimi drogami

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Idę pooglądać 'To tylko seks' - zobaczymy jakie będzie Bo chciałam do kina na to iść
Ja też uważam, że trzymanie kota w domu to "mordowanie" jego kotowatości. Chyba, że to jakiś taki gatunek co tylko w domu siedzi... Ale nie wyobrażam sobie trzymania w domu jakiegoś dachowca, bo się chce mieć domowego kota :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości