Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 13:39   #4051
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Anusiak gratuluję 8 m-ca
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:41   #4052
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Pochwalę Wam się moim brzuchem.

Brzuch w 32 tyg.
Jaki suuuper wyglądasz jakbys miała arbuza wepchniętego pod skórę Sorry za porównanie
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:42   #4053
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Wstawię lepsze zdjęcia zrobione aparatem
Jeśli chodzi o ból podbrzusza jak na miesiączkę to przed porodem to normalne. Mnie wczoraj bolał wzięłam nospę a dziś już okey
Śliczny kolor - jaka to farba, jaki kolor? Miałam małej zostawić zielono-pomarańczowe ściany po Piotrku, ale ostatnio coś się łamię...Niepotrzebnie przywlekłam próbniki do domu

Darusiaaaa - powtórzę za poprzedniczkami: cudna fryzurka. Niestety ja tak jak Anusiak mam włosy z tendencją do loków. Ostatnio nawet z fryzjerką rozmawiałam, czy dałoby się po porodzie obciąć mi włosy na krótko, ale żeby nie sterczały we wszystkie strony, no i niestety, długość tak do uszu będzie dopiero bezpieczna.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:44   #4054
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Brzuch w 32 tyg.
śliczny brzuszek
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:50   #4055
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Fallen Angel

Pytałam sąsiadki jaką ma opinię na temat szpitala w Oławie.

Poleca bez dwóch zdań. Zadbany, opieka super. Nie miały się do czego przyczepić.
Jedna miała swoją położną na imię ma Beata, nazwiska nie pmiętam

Ale mówiła czy jest prywatna opieka czy nie zamują się Tobą bez zastrzeżeń.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:52   #4056
owieczka86
Zadomowienie

Tuszka - śliczny brzusio masz wystający pępek, mój Tż ciągle czeka że i u mnie wyjdzie,a tu do tej pory nic hehe i chyba się nie doczeka
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:58   #4057
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dzieńdobrek mamuśki.
Pokaże Wam kawałek ściany z kolorkiem jaki będzie u Olivci w pokoju
fajny kolorek, a uchwyty slodkie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Moze bedzie to dla Was dziwne, ale powoli rozgladam sie za prezentami na Boze Narodzenie (allegro), bo wiem, ze po porodzie jakos tego czasu bedzie malo
Chyba Seona juz wszytsko zapakowala nawet. My juz mamy kupione prezenty dla rodzicow, jeszcze dla moich siostr i TZ dziadkow i juz tez bedziemy gotowi na swieta
Ja obserwuje grupony itd i czesc prezentow wyszla stamtad. Jak sie ma duzo czasu to warto w ten sposob.

Ja sie najadlam moich muffinek z kremem z biala czekolada i chyba nei moge jest duzo bilaej czekolady w ciazy, jak bylam potem na basenie to mialam meeega zgage.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:59   #4058
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Jaki suuuper wyglądasz jakbys miała arbuza wepchniętego pod skórę Sorry za porównanie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Tuszka - śliczny brzusio masz wystający pępek, mój Tż ciągle czeka że i u mnie wyjdzie,a tu do tej pory nic hehe i chyba się nie doczeka
I tak też się czuje, ale może jest to bardziej dynia z wystającym ogonkiem w roli pępka? Śmiesznie, bo antenkę widać nawet pod ubraniami
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:01   #4059
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
czy Wy tez tak macie, ze skóra na brzuchu Was swedzi??? Wczoraj myslalam, ze oszaleje, biegalam co chwile do lazienki smarowac sie kremami, bo na szczescie jeszcze rozstepow nie mam i nie chce ich miec
ja tam nie chcę straszyĆ ale powiedz o tym na następnej wizycie swojemu gin
mnie swędzą stopy głównie w nocy i dłonie i mam podejrzenie o cholestazę ciążową i mam porobiĆ badania- przy czym pani doktor mówiła, ze swędzenie brzuszka też moze byĆ jej objawem, także wiesz lepiej dmuchaĆ na zimne

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

Ja czy tak czy tak parafinę sobie kupie, bo muszę sobie zrobić kąpiel parafinową dłoni - może coś pomoże, bo mam obszar na jednej ręce, który się notorycznie łuszczy.
ja miałam Oillan kąpiel parafinowa do dłoni- zrobiłam r-r wg przepisu i po tym czasie jakim kazali wyjąĆ łapki, to miałam caaałe "posiekane"- także nie bardzo to wspominam. Fajna była kąpiel parafinowa u kosmetyczki- dłonie odżywione tylko tam parafina zastygała na dłoniach a potem ją ściągała w rękawiczkach

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
hahahaha... dlatego u mnie łóżeczko stoi, ale materac schowany bo kotek sobie pomyślał że to dla niego a że bestia wskakiwała co 3 min i już nie miałąm siły go co chwila wyciągać to materac schowałam ... i looknal raz, patrzy szczebelki, materaca niet i juz go łóżeczko nie interesuje :P

Cytat:

Brzuch w 32 tyg.
ale ooogromny

ja dzisiaj polatałam po mieście i jestem mega zmęczona- lecę się zdrzemnąĆ
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:08   #4060
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
dziękuje zaraz poczytam.

Wróciłam ze sklepu i zdycham dalej, ale kupilam proszek- Jelpa, bo od loveli mnie mdli :/ zobaczymy...

ja mam dzidziusia i jestem zadowolona... ma bardzo delikatny zapach, praktycznie niewyczuwalny I like it

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:13   #4061
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Fallen Angel

Pytałam sąsiadki jaką ma opinię na temat szpitala w Oławie.

Poleca bez dwóch zdań. Zadbany, opieka super. Nie miały się do czego przyczepić.
Jedna miała swoją położną na imię ma Beata, nazwiska nie pmiętam

Ale mówiła czy jest prywatna opieka czy nie zamują się Tobą bez zastrzeżeń.
dziękuje że się pofatygowałaś i zapytałaśja na pewno będę tam rodziła.

ja poleżałam,wzięłam nospe i jest lepiejnajgorzej to jak człowiek się martwi,a tak po konsultacji z położną już jestem spokojniejsza.

Tuszka jak słodki brzuszek,masz ekstra pępek

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png

Edytowane przez __Fallen Angel__
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:14
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:20   #4062
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dzidziusia i jestem zadowolona... ma bardzo delikatny zapach, praktycznie niewyczuwalny I like it

Mój pierwszy proszek to był Bobas, względny, ale z tym specyfiznym zapachem.
Teraz kupiłam, 3,8kg niemiecki Persil dla dzieciaków i bardzo ładnie, świeżo pachnie.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Fallen

Żaden problem

Najważniejsze, że u Ciebie się poprawiło.
Leż ile wlezie i się nie stresuj.

Mnie momentami też dół brzucha pobolewa, tak jak na okres, ale zaraz przestaje
A jak za dużo latam to kość cipna chce mi odpaść, więc już też się oszczędzam, chociaż na koniec ciąży, a co
Drugi dzień z rzędu spałam do 10
Stary 2011-10-06, 14:22   #4063
kami5
Raczkowanie

Hej.
Mnie też swędzi skóra na brzuchu, ale tylko na górze nad pępkiem i na piersiach. A dziś zobaczyłam że na piersiach się łuszczy Skóra może swędzieć bo się rozciąga.

Mój maluszek strasznie mi się rozpycha, że to jest bolesne dla mnie Macie tak? Z obu stron brzucha. Ogólnie to jest bardzo aktywny, jak się budzę w nocy to czuję że się rusza. Czy będzie taki po porodzie? Zero spania tylko zabawa Zuzia była dużo spokojniejsza; wtedy liczyłam ruchy. Teraz nie nadążałabym z liczeniem.

Ja prezentów nie kupuję, bo my sami spędzamy święta. Kupię tylko córeczce. Natomiast mój TŻ jest minimalistą, nic nie potrzebuje

Co do ciemieniuchy to moja mała miała bardzo długo. Zwalczyłam jak miała ponad 2 latka. TO nie jest absolutnie zaniedbanie z mojej strony, brak higieny ( wkurzyłam się gdy któraś to napisała, nie powinno się tak pisać jak się nie wie) Stosowałam i olejuszkę ze skarbu matki, wazelinę, specjalne szampony. Zeszłą dopiero po zastosowaniu pewnego preparatu z SVR. Wygodny w użyciu bo wystarczy 10 min przed myciem głowy posmarować i umyć. Nic nie trzeba wyczesywać. Aha ciemieniucha może być też wynikiem alergia.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:36   #4064
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Mój pierwszy proszek to był Bobas, względny, ale z tym specyfiznym zapachem.
Teraz kupiłam, 3,8kg niemiecki Persil dla dzieciaków i bardzo ładnie, świeżo pachnie.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Fallen

Żaden problem

Najważniejsze, że u Ciebie się poprawiło.
Leż ile wlezie i się nie stresuj.

Mnie momentami też dół brzucha pobolewa, tak jak na okres, ale zaraz pzestaje
A jak za dużo latam to kość cipna chce mi odpaść, więc już też się oszczędzam, chociaż na koniec ciąży, a co
Drugidzień z rzędu spałam d 10
persil sensitive czy jakiś inny?

dziewczyny czy w ciąży stosujecie maseczki peel-off?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

BAHAMADIA zazdroszczę, mnie maluch budzi codziennie o 7-ej i nie mocnych a potem w ciągu dnia jakoś nie mogę zasnąc...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:38   #4065
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
persil sensitive czy jakiś inny?

dziewczyny czy w ciąży stosujecie maseczki peel-off?

Persil Sensitive - pulver
przebadany dermatologicznie itp.

Wczoraj robiłam na kolację tą zapiekankę:

http://www.przepisy.pl/przepis/zapiekanka-gyros

5 min roboty, a smak niebo w gębie
I to nie jest tylko moja opinia, mąż się zajadał

Mój też już szaleje i własnie ok 7 jak wstaję siusiu i się położę zaczyna się rewolucja, ale przeczekuję, bo u niego takie fikołki kończą się czkawką i zaraz idziemy z powrotem spać

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:41
Stary 2011-10-06, 14:57   #4066
tuszka
Raczkowanie

Bahamadia, wszytsko było by fajnie, bez tego Knorra. Ze zwykłą przyprawą gyros, taką ziołową, było by pyszne. Dorzuciłaby jeszcze makaron ( wiecie, rozumiecie, przytyłam 'tylko' 17 kg, więc dodatkowe węglowodany się przydadzą )

Dziewczyny, Wy się tutaj nie rozkładajcie! Macie być zdrowe i dotrwać do końca.

Zapomniałam wspomnieć, że mam nakaz od położnej jedzenia kilku produktów tj. morele, śliwki, figi, orzechy (orzechy laskowe, nerkowce, macadamia ), natka pietruszki, czerwone mięso (fuuu), sałata, brukselka, brokuły, kalafior, pomidory, cukinia, szpinak, seler. Więc jeśli któraś z Was ma anemię, to polecam.

A i jeszcze takie info:

herbata z liści malin - od 36 do 38 tyg. -> 2 razy dziennie po szklance

Oeparol (olej z wiesiołka) - 38 tyg - do porodu -> 3x2 kapsułki
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:03   #4067
dygotka8
Zakorzenienie

Tincia-dużo dałąs za Jelp??
ja mam dzidziusia do koloru,do białego i jeszcze jelp mi został,ale to opakowanie 400g tylko

ale mnie żołądek bolał-myśląłm,że mi się wywija na druą stron-chyba za bardzo pomieszałam jedzonko?
doszły jeszcze jakieś bóle w klatce piersiowej...ehhh

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-06 o 15:04
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:05   #4068
Aniolina
Rozeznanie

tez nam polozna o tym oeparolu mowila, ja juz kupilam bo akurat w dozie byla promocja.
No same pyszne rzeczy tuszka no z wyjatkiem pietruszki
ja robie tylko gyros salatke, moze sprobuje w wersji zapiekanka, tylko ja tez zrezygnuje z fixa, przyprawa gyros mi najbardziej smakuje z kotanyi nie uzywam takich rzeczy. NO czasem grzesze kostka rosolowa, no ale z czyms trzeba
Stary 2011-10-06, 15:10   #4069
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Bahamadia, wszytsko było by fajnie, bez tego Knorra. Ze zwykłą przyprawą gyros, taką ziołową, było by pyszne. Dorzuciłaby jeszcze makaron ( wiecie, rozumiecie, przytyłam 'tylko' 17 kg, więc dodatkowe węglowodany się przydadzą )

Zapomniałam wspomnieć, że mam nakaz od położnej jedzenia kilku produktów tj. morele, śliwki, figi, orzechy (orzechy laskowe, nerkowce, macadamia ), natka pietruszki, czerwone mięso (fuuu), sałata, brukselka, brokuły, kalafior, pomidory, cukinia, szpinak, seler. Więc jeśli któraś z Was ma anemię, to polecam.

A i jeszcze takie info:

herbata z liści malin - od 36 do 38 tyg. -> 2 razy dziennie po szklance

Oeparol (olej z wiesiołka) - 38 tyg - do porodu -> 3x2 kapsułki
i buraczki kochana

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
tez nam polozna o tym oeparolu mowila, ja juz kupilam bo akurat w dozie byla promocja.
No same pyszne rzeczy tuszka no z wyjatkiem pietruszki
ja robie tylko gyros salatke, moze sprobuje w wersji zapiekanka, tylko ja tez zrezygnuje z fixa, przyprawa gyros mi najbardziej smakuje z kotanyi nie uzywam takich rzeczy. NO czasem grzesze kostka rosolowa, no ale z czyms trzeba
mnie kusi jutro upichcić Shepherd's pie
Stary 2011-10-06, 15:17   #4070
Aniolina
Rozeznanie

Shephard's pie nigdy nie robilam, ale czesto robie cottage pie. To ulubione danie mojej siostry z mojego repertuaru. I tu grzesze, bo nauczyla mnie to robic pewna brytyjka i oan zawsze dawala taka kostke wolowa oxo i ja tez daje... Choc ona dawala jeszcze granulki sosu gravy, ale to sobie podarowalam.
Stary 2011-10-06, 15:19   #4071
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
mnie kusi jutro upichcić Shepherd's pie
Mnie dziś kusiło, ale poczekam aż mi cukrzyca minie
W ogóle takiego smaka mi tu robicie, że aż strach, potem tylko cukry mi skaczą bo się opanować nie mogę...
Stary 2011-10-06, 15:21   #4072
Aniolina
Rozeznanie

o w ogole sprawdzilam, bo nie wiedzialam ale jedyna roznica w tych daniach to taka, ze shepherd's jest z jagniecinia(baranina) a cottage z wolowina.
Stary 2011-10-06, 15:21   #4073
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Tuszka

Faktycznie makaronik do tego palce lizać

Nigdy nie kupowałam z Knorra przyprawy do gyrosa, ale zaufałam przepisowi, bo z moimi kombinacjami różnie bywało w efekcie końcowym
Tak samo, zawsze do tego typu potraw robiłam tylko sos czosnkowy, a tutaj dałam ten paprykowy. Wszystko razem PYCHAAAA

Idę smażyć naleśniki
Stary 2011-10-06, 15:22   #4074
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Shephard's pie nigdy nie robilam, ale czesto robie cottage pie. To ulubione danie mojej siostry z mojego repertuaru. I tu grzesze, bo nauczyla mnie to robic pewna brytyjka i oan zawsze dawala taka kostke wolowa oxo i ja tez daje... Choc ona dawala jeszcze granulki sosu gravy, ale to sobie podarowalam.
ja robię z tego przepisu, jeśli dodajesz coś jeszcze, poproszę o modyfikację zawsze inny smaczek będzie
http://www.wielkiezarcie.com/recipe35049.html

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Mnie dziś kusiło, ale poczekam aż mi cukrzyca minie
W ogóle takiego smaka mi tu robicie, że aż strach, potem tylko cukry mi skaczą bo się opanować nie mogę...
a Ty biedna nie możesz żadnych zapiekaczy??? nic a nic ???
Stary 2011-10-06, 15:37   #4075
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
a Ty biedna nie możesz żadnych zapiekaczy??? nic a nic ???
No nie bardzo, bo muszę jeść chude mięso, ser żółty i śmietana odpadają, więc nie ma jak zrobić sosu żeby to się trzymało razem.

Chce któraś rabat 50 zł do Home&You, ważny przy zakupach za min 150 zł do wykorzystania 7-11.10?

Edytowane przez rudominka
Czas edycji: 2011-10-06 o 15:39
Stary 2011-10-06, 15:38   #4076
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Hej.
Mnie też swędzi skóra na brzuchu, ale tylko na górze nad pępkiem i na piersiach. A dziś zobaczyłam że na piersiach się łuszczy Skóra może swędzieć bo się rozciąga.

Mój maluszek strasznie mi się rozpycha, że to jest bolesne dla mnie Macie tak? Z obu stron brzucha. Ogólnie to jest bardzo aktywny, jak się budzę w nocy to czuję że się rusza. Czy będzie taki po porodzie? Zero spania tylko zabawa Zuzia była dużo spokojniejsza; wtedy liczyłam ruchy. Teraz nie nadążałabym z liczeniem.

Ja prezentów nie kupuję, bo my sami spędzamy święta. Kupię tylko córeczce. Natomiast mój TŻ jest minimalistą, nic nie potrzebuje

Co do ciemieniuchy to moja mała miała bardzo długo. Zwalczyłam jak miała ponad 2 latka. TO nie jest absolutnie zaniedbanie z mojej strony, brak higieny ( wkurzyłam się gdy któraś to napisała, nie powinno się tak pisać jak się nie wie) Stosowałam i olejuszkę ze skarbu matki, wazelinę, specjalne szampony. Zeszłą dopiero po zastosowaniu pewnego preparatu z SVR. Wygodny w użyciu bo wystarczy 10 min przed myciem głowy posmarować i umyć. Nic nie trzeba wyczesywać. Aha ciemieniucha może być też wynikiem alergia.
Cytat:

Tylko to wszystko na surowo oprócz mięsa rzecz jasna, bo w gotowaniu ucieka 70% żelaza.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:55   #4077
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
ja robię z tego przepisu, jeśli dodajesz coś jeszcze, poproszę o modyfikację zawsze inny smaczek będzie
http://www.wielkiezarcie.com/recipe35049.html
W zasadzie robie podobnie, nie dodaje zoltego sera. Marchewki nie tre tylko kroje w plasterki, albo polowki plasterkow i gotuje z cukrem, a cebule podsmazam z miesem razem. I dodaje do miesa ta kostke oxo wolowa-
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxo_%28food%29
wyglada troche inaczej niz nasze kostki, tzn jest sucha. Zamiast przecieru pomidorowego dodaje keczupu. Zeby bylo bardziej zdrowo mozna by w sumie dodac przecieru i troche octu. Moze nastepnym razem tak sprobuje. Jak daje ta kostke i keczup to juz nie daje zadnych ziol ani przypraw tylko sol i pieprz. NIe daje tez maki.

Edytowane przez Aniolina
Czas edycji: 2011-10-06 o 15:57
Stary 2011-10-06, 16:04   #4078
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Śliczny kolor - jaka to farba, jaki kolor? Miałam małej zostawić zielono-pomarańczowe ściany po Piotrku, ale ostatnio coś się łamię...Niepotrzebnie przywlekłam próbniki do domu
kolorek sami dobieraliśmy z barwnika. kolor to był firmy ze śnieżki nr.32 bordowy
Tuszka super brzuszek

a tak to Ania coś pisała>?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:18   #4079
ja_dalia
Wtajemniczenie

Joam ania nic nie pisała, więc pewnie cisza na morzu.... w najgorszym wypadku 12-13tego będzie tulić córeczkę, bo na wtedy ma się zgłosić na wywołanie....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:32   #4080
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Joam ania nic nie pisała, więc pewnie cisza na morzu.... w najgorszym wypadku 12-13tego będzie tulić córeczkę, bo na wtedy ma się zgłosić na wywołanie....

kurcze i tak długo ją trzymają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości