![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: slub w Zakopanem
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Hej,
ja też chciałabym ślub w zakopanym. Zastanawiam się czy warto robić wesele bo będę mieć około 15 osób. I czy na taka ilość osób będę mogła jakąś knajpę znaleść czy np nie lepiej wynająć domek i tam zrobić przyjęcie? Jak myślicie? Przeraża mnie zorganizowanie tego wszystkiego i znalezienie odpowiedniego miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Witam!
Mój, a w zasadzie Nasz ślub odbędzie się w Góralskim Dworze. Chciałabym sięgnąć opinii osób, które robiły tam wesele, czy w tej sali co siedzą goście zmieści się 80 osób i czy pomieszczenie, gdzie znajduje się ten cudny piec starczy miejsca do zabawy? ![]() Miejsce jest przecudne..macie może jakieś zdjęcia udekorowanych stołów i sali podczas wesela..? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
witam, zmieścić się zmieści ale ew 1-2 stoły będą na sali to tańczenia.. ja miałam do 70 os i spoko było.. wiesz wszystko zależy od was ciasno nam nie było
![]() ![]() ja mam na FB jak coś to pisz na GG - podam więcej info ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() zorganizowanie to tylko tak ciężko wygląda ale jak juz sie wciągniesz to poleci szybko, wiem bo sama organizowałam w Zakopanem wesele ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
wiadomość wysłana - dzięki, pozdrawiam
![]()
![]() |
#36 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() file:///Users/seba/projekty/strony/s...a/weddings.htm W Goralskim Dworze jest ta para laska z dlugimi ciemnymi wlosami i gosc blondyn, ale pewnie zauwazysz sama ![]() Szczezre mowiac moim zdaniem jest to miejsce za male jak na 80 osob, ale to tylko moje zdanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po pierwsze ze względu na to, że nie byliby wszyscy na jednym poziomie.. nie wyobrazałam sobie wesela, że ja w jednym miejscu a gości w innym, po drugie nie odpowiadała mi cena od 160zł w górę, po trzecie od razu z góry mieliśmy narzucone, że ma u Nas grać zespół góralski i to ICH.. kierownik spytał się jaki zespół chcielibyśmy? my podaliśmy nazwe.. a on: eeee jakieś wynalazki będziecie tu brali.. Mina mi zrzędła ![]() Pozdrawiam
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wrzuce jeszcze raz link, moze ja cos pomieszalam dodajac tamten www.sebastiangrzywa.com i wejdz sobie w slubne. A na maila wysle swoja droga ![]() W kazdym razie mam nadzieje ze bedziecie zadowoleni ![]() ![]() Jak przeczytalam Twoja opinie, a raczej zachowanie kierownika to az nie moglam i nie moge uwierzyc ![]() ![]() Jesli chodzi o sama knajpe to nie wiem czy dobrze rozumiem...chodzi Ci o to zeby wszyscy goscie siedzieli na tym samym poziomie tak? U nas tak bylo i mysle ze Twoje 60-80 osob bez problemu by weszlo. Akurat my mielismy tak, ze stoly byly na gorze razem z bufetem a parkiet na dole ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A widoczki..ja wiem, że są przepiękne... w ogóle jak się można domyśleć jestem miłośniczką gór... od 7 lat wciąż tu przyjeżdżamy i zdobywamy nowe, tatrzańskie szczyty ![]() Co do mojej opinii... napisałam taką, jakie odniosłam wrażenie, gdy tam byłam.. ale nie ma co wnikać hehe bo tyle co ludzi to tyle opinii :P Aha...i na pewno chodzi nam o tę samą karczmę..karczmę na Bystrem ![]() Ja chcę, aby wszyscy siedzieli na tym samym poziomie.. Dlaczego? otóż nie wiem, czy starsze osoby latałyby tak z góry na dół..a nawet i młodzi jakby się napili :P a nóż by ktoś spadł..a schody są kręte ![]() druga sprawa, bo słyszałam też opinie osób które miały dwupoziomowe wesele...zespół który prowadził wesele nie był w stanie wszystkich zebrać do zabawy.. Nasz ślub jest 01.09.2012
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez moniczqamarcineq Czas edycji: 2011-10-16 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do spadniecia to w sumie przy pijanych ludziach i na prostej drodze moze sie cos stac takze akurat tutaj schody nie sa przeszkoda ![]() A jesli chodzi o kapele/DJ i zbieranie gosci to mi sie wudaje, ze wszystko jest kwestia dobrego DJ/wodzireja czy kogos w kapel kto sie tym zajmuje i ludzi obecnych na wesleu. BYlam tez na takich weselch gdzie niestety mimo jednego poziomu ludzie sie rozpierzchli, powylazili na zewnatzr i nikt nie chcial tanczyc i przychodzic w waznych momentach ![]() ![]() A probowaliscie juz tam jedzenia? Jesli moge cos doradzic to sprobujcie sobie (nie chodzi o ta karczme tylko ogolnie jest dobrz wyprobowac ![]() ![]() W ogole w tym Goralskim Dworze kreca SZpilki na Giewoncie jakbys chciala sobie jeszcze zobaczyc ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pani Ewa również polecała nam Samantę i tam też pewnie będziemy zamawiać tort..co do ciast niewiem, bo ciasta mają tam drogie. O szpilkach na Giewoncie dowiedziałam się, jak zobaczyłam zdjęcie w środku Góralskiego Dworu ![]() ![]() P.S czekam na mailowe zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Chciałam się dowiedzieć, jakiego rzędu kosztów należy się spodziewać przy organizacji wesela w Góralskim Dworze? Rozumiem, że ostatecznie wszystko zależeć będzie od miesiąca, liczby gości, itd. Jednak na stronie wyczytałam, ze organizują oni wesela z całą oprawą i pobytem 3-dniowym za 1800zł/os, stąd moje pytanie. Czy istnieje możliwość zrezygnowania z takiego "pakietu" i owszem wykupienia noclegu dla gości i zorganizowania imprezy, ale jednak w nieco niższej cenie? Czy któraś z Pań się orientuje? Jeśli tak, to bardzo będę wdzięczna za jakąs informację dotyczącą kosztów. Pozdrawiam, Justyna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Czesc, ja rowniez chcialabym zeby moje wesele odbylo sie w zakopanym, i Góralski Dwor zrobil na mnie niesamowite wrazenie (widziany wylacznie na stronie web)!!! Podoba mi sie rowniez Karczma Mlynska, czy ktos wie cos o tej karczmie, weselach tam organizowanych? Bardzo bym prosila rowniez o wiecej szczegolowych informacji na temat Goralskiego Dworu, opinie na temat jedzenia, organizacji. Niestety mieszkam za granica i poki co nie bylo mi dane wybrac sie do Zakopanego zeby zobaczyc oba obiekty na zywo (mysle, ze wkrotce uda mi sie odwiedzic Zakopane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Rowniez chcialabym zorganizowac wlasne wesele w Zakopanem i bardzo podoba mi sie polecany przez _eta Goralski Dwor (widziany poki co tylko na ich stronie internetowej). Podoba mi sie rowniez Karczma Mlynska. Czy kto moglby mi udzielic jakis informacji na temat tej karczmy? A co do Goralskiego Dworu to moglabym prosic kogos z Was kto urzadzal tam wesele o jakies dodatkowe informacje, fotki itp.? Bardzo bede Wam wdzieczna. Niestety poniewaz mieszkam za granica dopiero za jakis miesiac a nie wczesniej bede mogla wybrac do Zakopanego i osobiscie zobaczyc oba lokale. W miedzy czasie chcialabym przynajmnie miec dobre rozeznanie, bo chcialibysmy z moim partnerem, aby nasze wesele odbylo sie jeszcze w tym roku, a najlepiej w lecie br
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Więc i ja podnoszę temat ślubu w Zakopanem.
Z salą zdaje się, że udało nam się dojść do porozumienia jednakże zostaje cała reszta ![]() 1. fotograf/kamerzysta 2. fryzjer/makijaż 3. bukiet/butonierki 4. DJ/zespół (tu trwa jeszcze dyskusja z moim TŻ) i pewnie jeszcze coś o czym w tej chwili nie myślę Czy byłybyście w stanie polecić mi kogoś zajmującego się którąkolwiek z tych rzeczy? ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o fotografa to nie musi byc koniecznie z Zakopca, wiekszosc fotografow dojezdza i spokojnie przyjedzie tez tam, ale jesli zalezy Ci na kims z tamtych okolic to zrobie troche prywaty i polece meza mojego ![]() ![]() sebastiangrzywa.com w zakladce wedding, ale niedlugo juz bedzie strona slubna i wiecej zdjec ![]() Fryzjera moge Ci polecic tego u ktorego ja sie czesalam ![]() ![]() ![]() Kwiaciarnia jest swietna na Bystrem - nie pamietam w tej chwili jak sie nazywa, ale moge sprawdzic jesli bedziesz chciala. Niestety tam dosc wczesnie trzeba rezerwowac zamowienie, ale babeczka robi fajne bukiety itp. Cukiernie polecam Samante -przepyszne torty i ciacha i cudowny wlasciciel, z ktorym mozna sie dogadac ![]() Jesli chodzi o DJ to u nas gral nasz kumpel, ktory jest bardziej klubowym DJ aczkolwiek wesela tez robil tylko on w tej chwili chyba juz wesel nie bierze takze musisz popytac, ale z tego co wiem to w karczmie powinni Ci kogos polecic ![]() Jakbys chciala to moge polecic tez fajny kwartet smyczkowy do kosciola, sa z Krakowa i bez problemu dojezdzaja ![]() Dodam zdjecie mojej fryzury zebys miala mniej wiecej poglad na fryzjerke ![]()
Edytowane przez signa Czas edycji: 2012-03-21 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Baaaaardzo Ci dziękuję
![]() Fryzurka śliczna ![]() Niestety my z Narzeczonym nie mamy żadnych znajomych w Zakopcu i stąd ciężko nam idzie organizacja całego przedsięwzięcia. Ale mówią, że marzenia się spełniają więc musi się udać ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Ci bardzo ![]() ![]() My mimo, ze mamy znajomych tam i tesciow (maz pochodzi z Zako) to wszystko organizowalismy sami i zalatwialismy albo jezdzac albo telefonicznie/mailowo, nie taki diabel straszny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
A daleko mieszkacie od Zakopca? bo my aż z Mazur jesteśmy
![]() ![]()
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkamy w Warszawie wiec kawalek tez mamy ![]() ![]() Co do karocy to niestety nie pomoge w tej kwestii, ale mysle ze nalezaloby sie udac do jakiegos muzeum motoryzacji i tam wypozyczyc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
moze i ja cos podpowiem 1. foto Adam Brzoza Zakopane 2 makijaz Teresa Nykaza 3 dekoracjeszewczyk.pl 4 przy czym lubicie sie bawic Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja robię dekoracje ślubne... nie twierdzę że robię cuda ale..... mieszkam w okolicach Zakopanego. Chętnie podejmę każde wyzwanie ;-) i pomogę w organizacji ;-) na prv podam str. www i tel. bo nie wiem czy tu mogę .... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Witam, czy miał ktoś może wesele w "Dworze Ślebody" na krzeptówkach lub w "Tatrzańskim Borze" w Małym Cichym?? Jeżeli tak to bardzo proszę o opinie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie powiem Ci od strony organizacyjnej jak to wygladalo, ale od strony goscia jak dla mnie bylo w porzadku ![]() Jesli chodzi o to drugie miejsce to niestety nie pomoge bo nie znam kompletnie ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
oooo a czy możesz napisać jak wyglądała sala do tańczenia?? tzn. jak z miejscem?? Bo jak byliśmy oglądać tę karczmę to w środku wydawało nam się bardzo ciasno. Może dlatego że wszędzie były stoły porozkładane.. a wesele planujemy na około 120 osób dlatego pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co z tego co pamietam to oni mieli na dole tance, a na gorze stoly do jedzenia. Nie pamietam dokladnie co i jak bo na weselu bylismy ponad 2 lata temu, ale wydaje mi sie ze oni mieli tez cos kolo tylu osob moze nawet wiecej i bylo w porzadku ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Ja miałam wesele w góralskim dworze we wrześniu br. Było super. Miejsce przepiękne, zachwyciła wszystkich gości, jedzenie pyszne i dużo. Pani Ewa czuwała nad wszystkim i bardzo nam pomogła. Pani Ewa poleciła nam góralska kapele, kwiaciarnie która zrobiła mi przesliczny bukiecik, dekorację auta i kościoła, cukiernie samante itp. Jesteśmy bardzo zadowoleni i będziemy tam wracać przy okazji rocznicnaszego ślubu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
No proszę dawno mnie tu nie było
![]() ![]() Ooooo właśnie mam pytanie a'propos cukierni Samanty ![]() ![]() Dziewczyny ja znowu po prośbie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.