|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
jeszcze nic nie kupiłam, ale może po połówkowym usg już powolutku zacznę zakupy |
|
|
|
|
#3752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie usiadlam
![]() Ale oczywiscie zaraz musze brac sie za odkurzanie, bo Filipa oddelegowalam z dziadkiem na spacer i zrobie to szybciej niz z nim Zakupy na targu zrobilam, mam zapas i przez pare dni nie bede musiala latac i kupowac A dla mnie to duzo, bo ubierac malego, potem z nim chodzic po targu i pilnowac z siatami w rekach to nie lada wyzwanie![]() Nalesniczki usmazone z serkiem bialym i konfitura ...synek zjadl cale dwa wiec bardzo duzo jak na niego ale oczywiscie mnie to bardzo cieszy ![]() Wrzucilam jeszcze pare fotek na meila. Oczywiscie sama musze sobie robic zdjecia bo moj maz nie domysli sie ze trzeba by ciezarnej pare porobic zeby miala na pamiatke ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje dziewczynki no i super ze wszystko dobrze![]() Cytat:
Cytat:
ale u Ciebie moze byc inaczej, przeciez dzidzia nie musi miec wady serduszka.Odnosnie szybszego bicia serca, ja tez odczuwam cos takiego, nie caly czas ale mam takie jakby okresowe napady, czuje ze tetno przyspiesza ale zaraz to przechodzi. Nie martw sie na zapas ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Jolka gratulacje
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
Monia to może dlatego powiedział Ci że warto iść..bo ja miałam na wezwaniu napisane,że to będzie przeciwko swine flu. a ona wiadomo,że groźniejsza od zwykłej-nawet w formie szczepionki.
a co do tematu to z tymi mamami i teściowymi to zawsze tak jest.. Nie opowiadaj,nie kupuj,bo zapeszysz. olałam to i dzięki temu skompletowałam niemalże całą wyprawkę (prócz ciuszków-z wiadomych przyczyn,komody, i duperelek do pielęgnacji) za psie pieniądze. bo jakby mi przyszło biegać za akcesoriami w 7 czy 8 miesiącu to chyba ducha bym wyzionęła. co ma być to będzie i tyle
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka...ja ostatnio mówiłam mojemu M. idziemy na spacer, porobimy sobie zdjęcia...to ten robił zdjęcia wszystkiemu co się rusza tylko nie mi
. Chyba już przestałam być godna uwagi
|
|
|
|
#3755 |
|
Rozeznanie
|
tikki to jest facet.Potrzebuje wyraźnego komunikatu. ?Jakbyś powiedziala: "(...) i zrobisz mi zdjęć kilka" to by załapał napewno
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka jaki Ty masz już śliczny ten brzuszek
.Jolka śliczna z Ciebie P.Młoda ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Balbinka wiem wiem...chciał mi zrobić zdjęcie na tle wozów policyjnych . Cudowne miejsce |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka
wszystkiego dobrego i gatulacje!
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
osobiście ja się sobie nie podobam ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- okrutnie mi zimno, i jakoś nie dobrze mi się zrobiło...poza tym muszę jeszcze odkurzyć i ogarnąć lekko potem chyba pójdę pod prysznic i wskoczę w piżamke i pod kołderkę
|
|
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja,powiało romantyzmem
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3762 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się lało z nosa na początku ciąży, ale takie przezroczyste, lekarz, że to nie taki typowy katar, tylko bardziej ciążowa dolegliwość pewnie zamiast mdłości i wymiotów, bo ani razu ich nie miałam![]() Cytat:
sądząc po 0,9 to właśnie przezierność, bo ja (znaczy dziecko) miałam 0,8. U mnie powiedzieli, że przy takim niskim NT nie ma potrzeby robienia badań z krwi, ale, że mnie informują i mogę. Pewnie gdyby nie to, że generalnie miałam wyjazd na tydzień i u lekarza byłam już z walizkami to bym poleciała zrobić. Ale wierzę, że będzie wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguskaa i Jolkaaa fajne zdjecia
|
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taaa oni tacy romantyczny ze moj jak dolapie sie do aparatu torobi zdjecia sloncu, chmurom, drzewom, kwiatom tylko nie mnie i musze sie prosic
![]() Cytat:
![]() a odnosnie tych zdjec na tle wozow policyjnych hihihi posikalam sie prawie ze smiechu...sluchaj trzeba bylo zawolac jakiego Pana policjanta on na pewno by zwrocil na Ciebie uwage ![]() Cytat:
a Filip wiecej przeszkadzal niz pomagal ale stara sie, jest sto razy lepszy od meza, bo CHCE! i to muse wykorzystywac
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kataru to ja mam taki z prawdziwego zdarzenia .---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Monia dzieki
Twoje rowniez super no i Tobie to chociaz ktos zrobil zdjecie masz swojego fotografa a my chyba musimy poszukac sobie chlopa do fotografowania ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- tikki mysle ze by zmiekl na Twoj widok
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jedno zdjęcie z niedzieli, które zrobiłam sobie sama
021020111026.jpg
|
|
|
|
#3769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie myślę jeszcze o tego typu zakupach, bo po co ma mi coś leżeć nieużywane 4-5 miesięcy. Sklepy mamy w dzisiejszych czasach dobrze zaopatrzone i nawet na dostarczenie fanaberii nie trzeba czekać dłużej niż 2 tygodnie. Weszłam raz do sklepu z artykułami dziecięcymi i podobało mi się kilka zestawów pościeli i gadżetów do łóżeczka, ale kupię takie rzeczy kiedy będzie już łóżeczko, czyli najwcześniej w lutym. O ciuszkach pomyślę z kolei jak będę mieć już komódkę do pokoju dziecka.
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Jolka bardzo zmyslowo wygladalas
super!Cytat:
ide odkurzac, bo mnie juz zwieracze tak jak Wam nie trzymaja i nie moge tyle sie smiac bo potem mam mokro
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-10-06 o 17:26 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
sie smażą placuszki
![]() ![]() ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
na kolacje chyba dziś zjem paste jajeczną
![]() poza tym mam tu takie zapasy, że nie dobrze mi od nich jak patrze na to... (orzeszki, prażynki, biała czekolada, cukierki, żelki, oranżadki, bake rolsy, banany, winogrona, batoniki fitness i wiele innych i tylko to leży bo ja sama nie wiem czego chce jak raz chciałam żelka otworzyłam paczke zjadłam z 2-4 i tak leży i tak jest z wieloma innymi rzeczami
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ajjjj pychotki
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka... piękny brzusio tydzień strarszy od mojego ale dwa razy większy
fajniuchnyJolkaaa... GRATULACJE!!! A mi się ciągle chce owoców...kwaśnych najlepiej...i barszczyku czerwonego pikantnego z ziemniaczkami duszonymi chyba zrobie sobie jutro teraz piję barszczyk...brak mi w nim tych ziemniaczków
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę znaleźć taki wózek, który zmieści się do bagażnika a do tego zostanie tam trochę miejsca
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- no właśnie |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pół sklepu
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

Bo jak dla mnie jeszcze chyba za wcześnie i jedynie co to wczoraj kupiłam pierwszą małą drobną rzecz słodkie skarpeteczki z napisami na stopach KOCHAM TATĘ były takie słodkie i uniwersalne
jeszcze nic nie kupiłam, ale może po połówkowym usg już powolutku zacznę zakupy

Mężuś zachwycony - był na USG po raz pierwszy
gratuluje dziewczynki
martwię się o nią, o jej maluszka i o siebie i swojego maluszka. ze względu na to, że ja się urodziłam z wadą serca, moje dziecko jest na to bardziej narażone...myślę teraz tylko o tym, nie wiem jak wytrzymam do usg- czyli do 21 października... w dodatku od jakiegoś czasu mam jakąś arytmię...serducho mi czasem tak dziwnie mocniej, szybciej uderza...przyczyn tego może być wiele, nie wiem czy mam czym się martwić czy nie...ale się martwię...

. Chyba już przestałam być godna uwagi

to nie dziwię Ci się dlaczego ich nie trzesz na tarce