![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Kto jest głupi niech umrze jako niewolnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
MUTD
![]() " When I find out all the reasons Maybe I'll find another way Find another day. /Kiedy zrozumiem wszystkie przyczyny. Może odnajdę inną drogę. Inny dzień. I'll never find anyone to replace you Guess I'll have to make it thru, this time- Oh this time Without you. / Nigdy nie znajdę nikogo, kto by Cię zastąpił. Sądzę, że po prostu muszę się z tym pogodzić, właśnie teraz... Bez Ciebie. I knew the storm was getting closer And all my friends said I was high But everything we've ever known's here I never wanted it to die. / Wiedziałem, że sztorm się zbliża. I wszyscy moi przyjaciele mówili że byłem na szczycie. Ale wszystko co znamy jest tutaj. Nigdy nie chciałem by to umarło. " Guns N' Roses - Estranged ♥
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam pierwszy pocałunek
i ostatni też. Pamiętam każde Twoje spojrzenie, dotyk i uśmiech. Ciepło Twoich dłoni, gdy dotykałeś mojego policzka. Pamiętam i nie zapomnę. Echo Twojego śmiechu nadal szumi mi w głowie. dlaczego mężczyzna, który odchodzi zawsze wraca? wraca, gdy ty poukładałaś sobie życie, zauroczyłaś się nowym uśmiechem i nie reagujesz już przyśpieszonym pulsem na dźwięk jego imienia. dlaczego? po co odchodził, skoro wraca? nie potrafił nigdy odmówić moim oczom spragnionym, gdy pojawiałam się na horyzoncie wiedział, że jestem jego.
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
jesteś taka ślepa ![]()
![]() |
![]() |
#635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba (: ♥ " Nie chciała z nim byc, nie wyobrażała sobie nawet, jak byłoby im ze sobą. Mimo wszystko uwielbiała na niego patrzec, kochała jak się uśmiechał, uwielbiała, gdy wpatrywał się w nią swymi dużymi, błękitnymi oczami przez długi czas. Nie było pomiędzy nimi miłości, za to ogromna chemia i byc może pożądanie, mimo wszystko przeżyła z nim najlepsze chwile swojego życia. Chciała do nich wracac zawsze i wszędzie. On był dla niej kimś niezwykłym, był jedną z tych osób, których się nie zapomina i za którymi zawsze będzie się tęsknic. Był jedną z tych osób, które zwykłe miejsca zamieniają w niezwykłe i nadają życiu smak. I mogłabym tutaj normalnie życ, ale wiesz... Tam niebo jest piękniejsze. Miliony wspomnień zamkniętych w jednym miejscu. Może i chciałabym byc jedną z tych dziewczyn, które wszystko to, co było, puszczają z dymem. Może chciałabym byc taką wredną s*ką, która idzie przed siebie pomimo wszystko. Uwierz, że czasami nie wiem co jest gorsze; to, że człowiek nie ma serca, czy ma je i tak bardzo cierpi? "
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
''Mam takie szczęście, że gdybym kupiła cmentarz, ludzie nagle przestaliby umierać''
'Wczoraj " zakop pod ziemią, "jutro" zawieś wysoko w chmurach, a po "dziś " stąpaj twardo, jak po brudnej ziemi.' Już nic z tego nie rozumiała. Jednego dnia skoczyłby za nią w ogień, drugiego dnia to on go rozpalał. W każdym momencie naszego życia jedną nogą tkwimy w świecie baśni, a drugą w otchłani piekieł.
![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Zatrzymaj chwilę! Niech trwa wiecznie.
Przez okno patrzę w gwiazdy. Nad miastem wisi wszechświat. Podobno gdzieś tam jest lepsze miejsce niż Ziemia.. Podobno. Po szyję w chmurach, po kolana w marzeniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Rozeznanie
|
patrysiowa_, jestem Głupolu cały czas
![]() I want to thank you for giving me the best day of my life Chcę Ci podziękować za to, że dałeś mi najlepsze dni mojego życia My tea's gone cold, I wondering why I got out of bed at all Moja herbata jest zimna. Dziwię się, po co w ogóle wstałam z łóżka /Dido - Thank you
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
jesteś w moich myślach po stokroć dziennie
jesteś w głębi mojego imperium, gdzie trwa odwieczna walka serca i rozumu jestem jak cierpiący Werter nosimy plastikowe maski, by skryć nasze wady składają się je z cech jakie chcielibyśmy mieć produkuje je świat składam się z samych paradoksów jestem nonsensem, zaprzeczeniem samej siebie twoja ślina fermentuje na dnie mojego gardła. alkohol w ustach łagodzi ból - umysłu zakochałam się - internal server error mogłabym teraz umrzeć, ale nie bój się za kilka minut zmienię zdanie w końcu jestem "taka nieprzewidywalna"
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
"
waiting for You is like waiting for nothing. czekanie na Ciebie jest jak czekanie na nic. I just miss the good times. tęsknię po prostu za dobrymi czasami. I don’t want to cry again. nie chcę znowu płakać. I hate when people say I look miserable when I’m just sitting there. Do I need to paint a smile on all the time? nienawidzę kiedy ludzie mówią, że wyglądam ponuro kiedy tam po prostu siedzę. Potrzebuję aby uśmiech malował mi się na twarzy przez cały czas? same shit, different day. to samo gów.no tylko inny dzień. books, help me escape from the reality I live in. książki, pomóżcie mi w ucieczce od rzeczywistości w której żyję. My only relief is to sleep. When I’m sleeping I’m not sad, I’m not angry, I’m not lonely, I’m nothing. moim jedynym ukojeniem jest spanie. kiedy śpię nie jestem smutna, nie jestem zła, nie jestem samotna, jestem niczym. I’ll be ok. Just not today. Będę się miała dobrze. Tylko nie dziś. "
![]() |
![]() |
#641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pamiętam smak twych warg i ten delikatny dotyk, który za każdym razem przyprawiał o dreszcze. każdego dnia zasypiając i budząc się w tak silnych objęciach czułam, że przy sobie mam cały swój świat. uwierz, że wtedy naprawdę niczego więcej nie potrzebowałam. Choć ja i Ty, to kilometry lub odległość, to jak dziecko, nieświadomy pójdę za Tobą, nie obchodzi mnie odległość. Choć nie jesteśmy blisko, ufam bezgranicznie, może to głupie, ale wolę ufać przez moment, niż żałować całe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
madeleineeee - ♥ dzień - może być dobry, może być zły, może być, ale może też go nie być. czyń go pięknym. po co mówić coś na głos skoro głos serca słyszą Ci co chcą? łzy to tylko słona ciecz, nie przywiązuj do tego uwagi, spokojnie... cicho łka i odłamuje kawałki serca, myśli uciekają jej z ramienia wprost do dłoni, jakiś przechodzeń o papierosa ją prosi. znieczulica ludzka osiąga zenit. monotonność waszych żyć jest zaskakująca. mam dzień, dzień jest mój i tego dnia zabijam wasz żal do mnie, świata i arcy księży historycznych, pukam długopisem o blat i w chu*ju mam tak na prawdę cały ten zakłamany wszechświat. Żyć mi przyszło w erze " witaj frajerze, przejedźmy się razem na rowerze, a potem wskoczmy w łóżko zrobić na złość staruszkom, wychowamy małe gówno. ". Leje gorąco i słodko wódką na wszelakie "dobro".
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
''I tylko czuję,
Jak każdego dnia Zaczynam wolniej oddychać'' 'Rozpada się świat, A my? A nas tu już nie ma, Lecimy po tamtej stronie gwiazd' Dzika miłość, dzikie wiersze 'W powietrzu gra muzyka uśpienia A ciała nasze suszy ciepły piach' 'W zachodzącym słońcu jak w Betlejem gwiazdy lśnią'
![]() |
![]() |
#644 |
Przyczajenie
|
chodź . na herbatę . na kawę . na papierosa . na film . na łóżko . na ciastko . na kanapkę . na kakao . na czekoladę . na pocałunek . na przytulanie . na mnie . na seks . na ciało . na muzykę . na deszcz . na spacer . na śnieg . na rower . na zdjęcia . na chwilę . na minutę . na godzinę . na zawsze .
bycie singlem teoretycznie jest fajniejsze , ale z czasem zaczyna ci brakować bliskości , czułości , miłych rozmów , spacerów i przede wszystkim tej świadomości , że jesteś dla kogoś ważną osobą ... wyzywał ją od najgorszych , zablokował na wszystkich możliwych portalach , zerwał kontakt . ale gdy ktoś tylko powiedział coś złego na Jej temat miał wpie*dol na miejscu . tak , nie przestał jej kochać mimo , że wmawiał sobie codziennie coś innego . stali w ciszy na jednej z dróg . wiatr oplótł jej ciało , zmuszając do tego , aby zadrżało . chłopak spojrzał na nią spod swoich długich rzęs . zauważył, że zimno maluje jej rumieńce na przeźroczystej prawie twarzy . uniósł wolno głowę i na widok jej zaszklonych oczu wstyd ścisnął mu serce . nic nie zrobił. stał tylko i patrzył z ciarkami na plecach , jak kobieta jego życia wylewa łzy, których i tak nie jest w stanie już zliczyć . w końcu spojrzała na niego . ' zaśmiej się . ' powiedziała tak cicho , że w sumie wyczytał to z ruchu jej warg . ' zaśmiej się . ' powtórzyła głośniej . ' niech echo naszych śmiechów roznosi się po pustej okolicy . poudawajmy chociaż, że nic nie umarło , że wciąż jeszcze istniejemy . ' zaczęła krzyczeć . ' jestem ! ja wciąż tu jestem ! mam uczucia , mam ✂✂✂ane serce i jestem ! dla Ciebie . ' dokończyła już szeptem . ' proszę , Ty też naucz się być . ' kiedy odchodziła nie próbował jej nawet zatrzymać . zostawiła obok niego obumarłą cząstkę siebie . wiatr wyszeptał pożegnanie .
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
wracam
![]() "
God knows what is hiding in that weak and drunken heart. Bóg wie, co się kryje w tym słabym i pijanym sercu. a Fiery throng of muted angels. ognisty tłum niemych aniołów. A thousand slowly dying sunsets. powoli umiera tysiąc zachodów słońca. "
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
cirii - nie znikaj mi tu więcej !
![]() ![]() "Nie widziałam Cię już od miesiąca.
![]() |
![]() |
#647 |
Rozeznanie
|
Kiedy będziemy mieli dom, przez rok nie będziemy wpuszczali nikogo. Wywiesimy kartkę na drzwiach: Nie ma nikogo. Wyjechaliśmy na rok.
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Chciałabym zatrzymać czas ,
kiedy patrzysz na mnie i się uśmiechasz . Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go na życie życiem innych. Nie dajcie złapać się w dogmat, którym jest życie koncepcjami myślenia innych ludzi. Nie pozwólcie, by szum opinii innych zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I co najważniejsze, miejcie odwagę podążać za głosem waszego serca i intuicji. One w jakiś sposób już wiedzą, kim naprawdę chcecie być. Wszystko poza tym jest drugorzędne. Wypalił się ogień w nas, na Twoje życzenie. Przytul mnie, bo się rozpadnę. Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. Jak każdy zneurotyzowany typ przeżywam momenty euforii. Im większa euforia, tym potem większy dół. Taka sinusoida, bez równowagi. [...] tęsknota, podobnie, jak każda inna choroba wymaga czasu, by się przełamać i zniknąć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-10-07 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
grise - okradam z jednego opisu.
![]() *** Zatrzymajmy się w pędzie. Nikt nie pamięta po co biegnie. Czy na pewno po szczęście? Czy sam bieg nie jest biegu sensem? Wiem tylko że jest mi zimno, że się zgubiłam i że znów obietnice nie zostały spełnione. Ja mówię Tobie walcz cały czas, a kiedy się potykasz wstań i próbuj jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() " Żyjemy w czasach gdzie "na zawsze" oznacza "na jakiś dłuższy czas", "kocham Cię" to "będzie pięknie i cudownie, a potem zostanie płacz" i "nigdy nie przestanę Cię kochac" to jak "na razie bardzo mi się podobasz, potem będzie ktoś inny". Chciałabym pooddychac znów tym prawdziwym szczęściem, podczas gdy zepsute uczucia zatruwają mi płuca. Może będzie następny, ale to nie znaczy, że pokocham go tak jak Ciebie. "
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Przyczajenie
|
Jak pięknie było kiedyś. Nie mieści mi się w głowie.
Ludzie powinni się zakochać z zamkniętymi oczami. Don't ever believe anyone when they say they won't hurt you Nie wierz nikomu, kiedy mówią, że nie będzie bolało.
dream on, dream on, dream on, dream until your dream comes true dream on, dream on, dream on, and dream until your dream comes true Aerosmith - Dream On soup.io tumblr.com Edytowane przez verba veritatis Czas edycji: 2011-10-10 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli siedzisz teraz podpierając brodę o rękę, niemo patrzysz w monitor, który wydaje się być na chwilę obecną najlepszym przyjacielem i co mniej więcej minutę siorpiesz z kubka wystygłe już kakao. - nie wmawiaj mi, że się nie zakochałaś, proszę.
los stawia nam w życiu różnych ludzi. jednych z nich tylko na chwilę, a innych na zawsze. jedno jest pewne. każda z tych osób czegoś nas uczy. a dziś będę zwykłą dziewczyną. bez wytuszowanych rzęs i idealnie ułożonych włosów, bo po co mam to robić? przecież Ciebie już nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
bo serce jest głupie.
bez ciebie da się żyć, lecz jaki to ma sens? miłosna zagadka, którą rozwiąże czas.
![]() |
![]() |
#655 |
Rozeznanie
|
♥
- uważam, że mogłabym Cię kochać gdybym tylko chciała, ale jak mogę chcieć Cię kochać skoro uczucia, które we mnie drzemią są namiętnością wspomnień, bo nie obecnej chwili, którą ze sobą dzielimy. Przecież nasze wspólne łoże wzbudzało by we mnie wstręt do samej siebie, bo zdradziłabym swą miłość, choć tak na prawdę ona odeszła ode mnie, lecz ja nie mogę od niej. tak mi się wydaje... myślę, że dym z papierosów dotarł do mojego serca i je spalił. "Papieros jest doskonałym przykładem doskonałej rozkoszy. Sprawia przyjemność, a nie zaspokaja. " - czemu palisz? - jak większość chcę by zobaczyli, że pragnę umrzeć i dla przyjemności. gdybym miała nóż pod ręką zapewne wylądowałby pośrodku jej podniebienia, ale noża nie miałam... maski,maski, maski zmieniam jak skarpetki. Z uśmiechem promiennym, delikatnym, grzecznym i aroganckim. nie patrz gdy płaczę. Ma twarz jest wtedy naga. coś czujące męskie serce - marzenie nie jednej. nie lubię udawać lepszej niż jestem, bo wcale dobra nie jestem. Zły człowiek to człowiek, który świadomie krzywdzi, rani i depcze ludzkie marzenia. Człowiek, który potrafi powiedzieć " tak owszem jestem nim" i uśmiechnąć się arogancko widząc złość rozmówcy. Zły człowiek to człowiek, którego serce wypalono, ale nie mówi o tym głośno. Zły człowiek zazwyczaj ma miano dupka czy su*ki. Nieważne. obchodzi mnie tyle spraw, lecz mam je w du_pie.
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Paralogiczna ty wiesz jak bardzo cenię sobię twoją twórczość prawda ? <3
następna a zarazem ostatnia . uczucie do ciebie w końcu wygaśnie , jak ten papieros w mojej dłoni coraz bliższy końcowi skłamałabym mówiąc , że nie kocham Bo przecież stać mnie na kogoś lepszego , w końcu ktoś się znajdzie i będzie dobrze prawda ? z tobą byłoby o wiele lepiej co nie oznacza , że nie dam sobię rady bez ciebie zasada 09: przecież jesteś i zostaniesz tylko jego przyjaciółką , docień i to
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
![]() ty się nie bój jutra, bo sobie spie.przysz dzisiaj. i znowu pozwolę ci wrócić, wiedząc, że po raz kolejny odejdziesz. tak, to jest masochizm w czystej postaci. mama nie wspominała, że nie wszystkie bajki kończą się szczęśliwie. bo mi wystarczy, że jesteś obok. bez żadnych czułości czy wielkich słów. po prostu ty, ja i cisza. mi wystarczy. nie wiem gdzie i kiedy. nie pamiętam dlaczego ani przez kogo. ale gdzieś mnie zgubiłeś.
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
ah pędzicie
![]() "poświęciłem więcej niż nie jeden biskup" kiwał głową na każde moje kocham, ale czy barwa mojego głosu trafiała do jego serca, a może uciekała dziurką drugiego ucha? mój język oplótł szczerym sznurem śliny, pozostawionej po najsłodszych pocałunkach oczy wmieszał w najgłębsze spojrzenia, z których aż kipiało od pozytywnych uczuć serce zapakował w ramkę i wystawił na biurko w szklanym pudełku, na zamek, na klucz - w nocy pod kołdrą zamknął nogi innej kobiety, potocznej szmaty
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
''To Twojej dłoni przecież dłoń moja od zawsze szuka"
„Choć wszyscy zapłaczą to nic się nie zmieni... A grób jego pokryły kolory jesieni...” 'Zima nadeszła jest biało i zimno I cmentarz jest biały I Ty jesteś już z inną' 'Mijają miesiące A dla mnie to chwila' `i nagle kończy się, to w co wierzysz, co kochasz.` "Gdy nocą złą umiera kwiat widzimy jak był piękny, podobnie gdy traci nas świat dopiero wtedy tęskni"
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
to, że straciłam dla Ciebie głowę, nie znaczy, że stracę również spódnicę, bluzkę, stanik i majtki...
najsilniej kochają Cię te osoby, które najmniej o tym mówią. spełniony nie ten co skradł szczęście rękoma, a sercem. rodzaj zwyrodnialczego aktu: być z kimś bo być, dla samego faktu. podpale dla ciebie miasto, gdy szepniesz mi do ucha i poprosisz bym pokazała ci światło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.